Belépés
2018. október 22. hétfő | 43. hét | 295. nap | 09:54 | Előd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sertésfilé aszalt szilvával és brokkolival tálalva
Sertésfilé aszalt szilvával és brokkolival tálalva

Hozzávalók:

70 dkg sertésszűz, só, bors, fehérbor, 10 dkg vaj, 10 dkg póréhagyma, 30 dkg aszalt szilva, 1 dkg szegfűszeg, 1 dkg egész fahéj, 1 dkg vaníliás cukor, 30 dkg brokkolirózsa



A sertésfilét vastag karikára vágjuk, kézzel lapogatjuk, fűszerezzük sóval, borssal, vajon megsütjük.

A póréhagymát karikára vágjuk, a szilvát beáztatjuk a fehérborba, szegfűszeget, fahéjat teszünk hozzá.

A filé zsiradékán megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a roppanós brokkolirózsákat, majd az aszalt szilvát bor nélkül. A maradék vajjal besűrítjük, fehérborral felengedjük. A vajtól természetesen még fényesebb is lett az ételünk.
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 17:56
Sertésfilé aszalt szilvával és brokkolival tálalva
HOZZÁVALÓK:
70 dkg sertésszűz, só, bors, fehérbor, 10 dkg vaj, 10 dkg póréhagyma, 30 dkg aszalt szilva, 1 dkg szegfűszeg, 1 dkg egész fahéj, 1 dkg vaníliás cukor, 30 dkg brokkolirózsa



A sertésfilét vastag karikára vágjuk, kézzel lapogatjuk, fűszerezzük sóval, borssal, vajon megsütjük.

A póréhagymát karikára vágjuk, a szilvát beáztatjuk a fehérborba, szegfűszeget, fahéjat teszünk hozzá.

A filé zsiradékán megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a roppanós brokkolirózsákat, majd az aszalt szilvát bor nélkül. A maradék vajjal besűrítjük, fehérborral felengedjük. A vajtól természetesen még fényesebb is lett az ételünk.
suzymama, 2018. május 16. szerda, 19:29
Húsos rakott brokkoli
addig pirítjuk, amíg ,,morzsákra esik", ez 10 perc; és fél kiskanál sóval, a fele pirospaprikával, a borssal meg a majoránnával fűszerezzük. Megvárjuk amíg kihűl, azután a rizzsel és a tojással összekeverjük.
2. A brokkolit megtisztítjuk, szárát kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, csak azt a részt kell kidobni belőle, amelyik esetleg fás. A brokkolifejet közepes rózsáira bontjuk-vágjuk. Enyhén sózott vizet forralunk, a brokkoliszárat beledobjuk, 2 percig főzzük, majd hozzáadjuk a brokkolirózsákat is, és további 6-8 perc alatt roppanósra főzzük. Ezután leszűrjük, és megvárjuk amíg kihűl.
3. A tejfölt a tojással összekeverjük, megsózzuk, a maradék pirospaprikával meg a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Egy közepes tűzálló tálat kivajazunk, egy kevés morzsával behintjük és a brokkoli felét beleterítjük. A tejfölös keverék felével meglocsoljuk és a húsos rizses masszát ráhalmozzuk. A brokkoli másik felével egyenletesen beborítjuk.
4. A többi tejfölös keveréket rálocsoljuk,
bkisseva, 2017. január 17. kedd, 09:25
Brokkolis tojássaláta
Hozzávalók 4 főre:
2 kicsi vagy 1 nagy fej brokkoli
5 tojás
1 lilahagyma
10 dkg főtt sonka vagy maradék füstölt hús (elhagyható)
3 dl tejföl
2 dl majonéz (elkészítés itt)
1 ek mustár
1 csokor petrezselyem
Pár csepp citromlé
1 kiskanál porcukor
1 csokor petrezselyem
Só, fehér bors
1 tk szódabikarbóna

A brokkolit rózsáira szedjük, bő, lobogó szódabikarbónás vízben max. 5 perc alatt roppanósra főzzük. Mikor kész, hideg vízbe szedjük. A tojásokat az itt leírtak szerint megfőzzük, majd váltott hideg vízben lehűtjük. Meghámozzuk, 8 darabba vágjuk, néhányat félreteszünk a díszítéshez. A lilahagymát hajszálvékonyra szeljük, a húst falatnyi darabokra tépkedjük (de enélkül is finom).
Az öntethez összekeverjük a tejfölt a majonézzel, mustárral, a felaprított petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. A citromlével és a cukorral finomíthatunk rajta ízlés
koszegimarika, 2015. július 03. péntek, 07:53
Sajtos brokkoli recept
Hozzávalók:

2 kg brokkoli fagyasztott is lehet
10 dkg Rama margarin
20 dkg sajt trappista
6 dkg liszt
1 dl tejszín
6 dl tej

bors
zsemlemorzsa
1 kiskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és sós, szódabikarbónás vízben roppanósra pároljuk. Közben 6 dkg margarinból, 6 dkg lisztből és 6 dl tejből besamelmártást főzünk. Sóval, borssal ízesítjük, 15 dkg reszelt sajttal, valamint 1dl tejszínnel gazdagítjuk. Egy tepsit vastagon kikenünk a maradék margarinnal és szorosan egymás mellé sorakoztatjuk a lecsepegtetett brokkolirózsákat.
A tetejére locsoljuk a mártást, arra a maradék reszelt sajtot, majd ízlés szerint zsemlemorzsát szórunk rá.
Előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc alatt pirosra sütjük.
kovacs_zsoka, 2012. november 01. csütörtök, 22:17
Szalonnás brokkoli
Szalonnás brokkoli

Hozzávalók:

10-15 dkg kockára vágott szalonna
1 nagy fej hagyma
1 nagy pohár tejföl vagy 2 kicsi
10 dkg sajt
1 tojás
1 kanál szárított zöldségkeverék

bors
50 dkg brokkoli
zsiradék
prézli

Elkészítés:

A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd hozzátesszük a nagyobb kockákra vágott hagymát, és pár perc alatt puhára pirítjuk az egészet.

Közben kikeverjük a tejfölt a tojással, a reszelt sajttal, sóval, borssal és a zöldségkeverékkel.

Egy jénait vagy tűzálló tálat kikenünk zsiradékkal, meghintjük prézlivel és szorosan beletesszük a brokkolirózsákat. Ráhalmozzuk a szalonnás hagymát, meglocsoljuk a tejfölös keverékkel, meghintjük a tetejét prézlivel, és 180-200 fokos sütőben. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Megjegyzés:

Aki nem szeretni a brokkolit roppanósan, az főzze vagy gőzölje elő.
A tejfölös keveréket ízlés szerint
horvathnemagdi, 2011. november 27. vasárnap, 18:52
Brokkolikrémes rétes sült
darabokra vágom. Enyhén sós vízben 6-8 perc alatt roppanósra főzöm, majd gyorsan jeges vízbe szedem, hogy megőrizze élénk színét, majd leszűröm. A petrezselyemzöldet felaprítom.

A felvert tojásból . 2 teáskanálnyit félreteszek, a többit keverőtálba öntöm, hozzáadom a ricottát. ½ teáskanál tengeri sóval, nem kevés frissen őrölt borssal, valamint 1 szűk mokkáskanálnyi kakukkfűvel fűszerezem. Botmixerrel krémesre dolgozom. Hozzáadom az aprított petrezselymet, valamint a már kihűlt brokkolirózsákat és leveleket - az egészet alaposan összeturmixolom, ha szükséges, kevés sót adok hozzá.

A feketére sült paprikát 10-15 percre nejlonzacskóba dobom. Közben előkészítek egy nagy gáztepsit, amit sütőpapírral borítok, a sütőt 180 fokra előmelegítem. A tésztát enyhén lisztezett felületre terítem, megfelezem. A paprikát meghámozom, kicsumázom, ½ cm-es apró kockákra vágom.

A kétféle töltelék színei és ízei egyaránt megnyernek bárkit! A kétféle töltelék színei és ízei egyaránt
horvathnemagdi, 2011. november 12. szombat, 16:07
Ételek tavaszi zöldségekkel
zöldségekkel

Egy nagyobb csirkemell
20 dkg spárga
20 dkg brokkoli
egy fej zsenge karalábé
egy közepes méretű cukkini
egy evőkanál liszt
2 dl tejszín
pár csepp citromlé
5 dkg vaj


A zöldségeket megpucolom, majd kicsit előfőzöm, mert nem egyformán puhulnak meg. A brokkoli rózsáit és a spárgafejeket egyelőre félreteszem, a hasábokra vágott karalábét, a brokkoli szárait és a feldarabolt spárgaszárakat forró sós vízben roppanósra főzöm. Utána a brokkolirózsákat dobom bele pár percre a forrásban levő vízbe. A zöldségek főzőlevét nem öntöm ki, a ragu sűrűségének beállítására felhasználható.
Ha ezekkel megvagyok, egy mélyebb serpenyőben felolvasztom a vajat. Közben a csirkét csíkokra vágom, meghintem a liszttel és kézzel összeforgatom. A csirkecsíkokat a vajon aranybarnára sütöm, sózom, majd mellédobom a feldarabolt cukkinit. Ha a cukkini már roppanós-puha, hozzáadom a félretett spárgafejeket, az előfőzött zöldségeket, felöntöm tejszínnel, és
horvathnemagdi, 2011. április 08. péntek, 19:29
Vacskamati brokkolis tésztája
Vacskamati brokkolis tésztája

Hozzávalók:

50 dkg brokkoli (egy normál fej)
25 dkg száraztészta (legjobb a csokor, ezzel a legmutatósabb!)
5 gerezd fokhagyma
bors

olívaolaj

Elkészítés:

A brokkolit főzd meg roppanósnál egy kicsit puhábbra. A fokhagymát reszeld le, futtasd meg kevés olívaolajon, majd a főtt brokkolirózsákat 2 perc alatt forgasd át benne. A legvégén borssal, sóval ízesítsd. Közben főzd meg a csokortésztát, ha kifőtt, forgasd bele az el készített szószba. Isteni!
Megjegyzés:

90 napos diéta szénhidrátnapján - a sok paradicsomos olaszos őrület után - igazán zamatos és zöldellően üdítő étel! Vonalaikra kevésbé adók egy kis tejszínnel és parmezánnal bolondíthatják!
horvathnemagdi, 2011. február 01. kedd, 15:33
Vacskamati brokkolis tésztája
Hozzávalók:

* 50 dkg brokkoli (egy normál fej)
* 25 dkg száraztészta (legjobb a csokor, ezzel a legmutatósabb!)
* 5 gerezd fokhyagma
* bors
* só
* olívaolaj

Elkészítés:

A brokkolit főzd meg roppanósnál egy kicsit puhábbra. A fokhagymát reszeld le, futtasd meg kevés olívaolajon, majd a főtt brokkolirózsákat 2 perc alatt forgasd át benne. A legvégén borssal, sóval ízesítsd. Közben főzd meg a csokortésztát, ha kifőtt, forgasd bele az elkészíett szószba. Isteni!
Megjegyzés:

90 napos diéta szénhidrátnapján - a sok paradicsomos olaszos őrület után - igazán zamatos és zöldellően üdítő étel! Vonalaikra kevésbé adók egy kis tejszínnel és parmezánnal bolondíthatják!
rochlitzne, 2010. augusztus 31. kedd, 15:48
isteni brokkoli
* 1/2 kg brokkoli
* 1 közepes fej lilahagyma
* 2 ek kapribogyó
* 1,5 ek vörösborecet
* 3 ek olívaolaj
* 3 ek mandulapehely (szeletelt mandula)
* só
* frissen őrölt fekete bors

1. A brokkolit rózsáira szedjük és lobogó, sós vízben blansírozzuk két percig. Leszűrjük és hideg vízzel jól átöblítjük, hagyjuk lecsepegni.
2. Szárazon felhevített serpenyőben pár perc alatt illatosra, aranyszínűre pirítjuk a mandulaszeletket. (Kis tálkában félretesszük.)
3. Ugyanebben a serpenyőben a durvára vágott lilahagymát olívaolajon puhára pároljuk, majd meglocsoljuk az ecettel, sózzuk, borsozzuk.
4. Hozzáadjuk a leöblített kapribogyót és a roppanós brokkolirózsákat. Ha szükségesnek ítéljük, löttyinthetünk még bele kevés olívaolajat.
5. Magasabbra vesszük a lángot, és többször átforgatva alaposan átforrósítjuk.
6. A
faciendum, 2008. október 30. csütörtök, 12:42
Képek, videók
lazac brokkolival,gombasz
soosistvan
2013. május 31. péntek, 20:20
rakott csirke brokkolival
ibolya58
2013. május 02. csütörtök, 15:43
brokkolival töltött csirk
veronika74
2008. október 26. vasárnap, 14:09
Brokkolival töltött csirk
kabdeboklara
2008. október 01. szerda, 21:00
Brokkolival töltött csírk
kabdeboklara
2008. szeptember 27. szombat, 21:25
Sertésfilé.jpg
vorosrozsa66
2018. május 30. szerda, 17:55
porehagyma.png
violaterdik
2014. január 10. péntek, 17:01
póréhagyma.jpg
basikele
2013. február 16. szombat, 05:50
póréhagyma.jpg
sarkadykati
2013. január 25. péntek, 03:58
póréhagyma.jpg
snbela44
2013. január 24. csütörtök, 11:09
citromos_porehagyma_le ves
veronika74
2009. október 24. szombat, 12:40
Póréhagyma.jpg
nemarika
2006. december 17. vasárnap, 17:38
beáztatva fél citrom levé
sarkadykati
2016. január 18. hétfő, 13:01
Címkék
előfőzött zöldségeket, húst falatnyi, kevés morzsával, legvégén borssal, egészet alaposan, főtt brokkolirózsákat, vajtól természetesen, tejfölös keveréket, vajon aranybarnára, felvert tojásból, csirkét csíkokra, cukorral finomíthatunk, közepes tűzálló, tetejére locsoljuk, forrásban levő, aszalt szilvát,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.