Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 21:09 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sertésfilé aszalt szilvával és brokkolival tálalva
HOZZÁVALÓK:
70 dkg sertésszűz, só, bors, fehérbor, 10 dkg vaj, 10 dkg póréhagyma, 30 dkg aszalt szilva, 1 dkg szegfűszeg, 1 dkg egész fahéj, 1 dkg vaníliás cukor, 30 dkg brokkolirózsa



A sertésfilét vastag karikára vágjuk, kézzel lapogatjuk, fűszerezzük sóval, borssal, vajon megsütjük.

A póréhagymát karikára vágjuk, a szilvát beáztatjuk a fehérborba, szegfűszeget, fahéjat teszünk hozzá.

A filé zsiradékán megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a roppanós brokkolirózsákat, majd az aszalt szilvát bor nélkül. A maradék vajjal besűrítjük, fehérborral felengedjük. A vajtól természetesen még fényesebb is lett az ételünk.
suzymama, 2018. május 16. szerda, 19:29
Húsos rakott brokkoli
addig pirítjuk, amíg ,,morzsákra esik", ez 10 perc; és fél kiskanál sóval, a fele pirospaprikával, a borssal meg a majoránnával fűszerezzük. Megvárjuk amíg kihűl, azután a rizzsel és a tojással összekeverjük.
2. A brokkolit megtisztítjuk, szárát kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, csak azt a részt kell kidobni belőle, amelyik esetleg fás. A brokkolifejet közepes rózsáira bontjuk-vágjuk. Enyhén sózott vizet forralunk, a brokkoliszárat beledobjuk, 2 percig főzzük, majd hozzáadjuk a brokkolirózsákat is, és további 6-8 perc alatt roppanósra főzzük. Ezután leszűrjük, és megvárjuk amíg kihűl.
3. A tejfölt a tojással összekeverjük, megsózzuk, a maradék pirospaprikával meg a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Egy közepes tűzálló tálat kivajazunk, egy kevés morzsával behintjük és a brokkoli felét beleterítjük. A tejfölös keverék felével meglocsoljuk és a húsos rizses masszát ráhalmozzuk. A brokkoli másik felével egyenletesen beborítjuk.
4. A többi tejfölös keveréket rálocsoljuk,
bkisseva, 2017. január 17. kedd, 09:25
Brokkolis tojássaláta
Hozzávalók 4 főre:
2 kicsi vagy 1 nagy fej brokkoli
5 tojás
1 lilahagyma
10 dkg főtt sonka vagy maradék füstölt hús (elhagyható)
3 dl tejföl
2 dl majonéz (elkészítés itt)
1 ek mustár
1 csokor petrezselyem
Pár csepp citromlé
1 kiskanál porcukor
1 csokor petrezselyem
Só, fehér bors
1 tk szódabikarbóna

A brokkolit rózsáira szedjük, bő, lobogó szódabikarbónás vízben max. 5 perc alatt roppanósra főzzük. Mikor kész, hideg vízbe szedjük. A tojásokat az itt leírtak szerint megfőzzük, majd váltott hideg vízben lehűtjük. Meghámozzuk, 8 darabba vágjuk, néhányat félreteszünk a díszítéshez. A lilahagymát hajszálvékonyra szeljük, a húst falatnyi darabokra tépkedjük (de enélkül is finom).
Az öntethez összekeverjük a tejfölt a majonézzel, mustárral, a felaprított petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. A citromlével és a cukorral finomíthatunk rajta ízlés
koszegimarika, 2015. július 03. péntek, 07:53
Sajtos brokkoli recept
Hozzávalók:

2 kg brokkoli fagyasztott is lehet
10 dkg Rama margarin
20 dkg sajt trappista
6 dkg liszt
1 dl tejszín
6 dl tej

bors
zsemlemorzsa
1 kiskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és sós, szódabikarbónás vízben roppanósra pároljuk. Közben 6 dkg margarinból, 6 dkg lisztből és 6 dl tejből besamelmártást főzünk. Sóval, borssal ízesítjük, 15 dkg reszelt sajttal, valamint 1dl tejszínnel gazdagítjuk. Egy tepsit vastagon kikenünk a maradék margarinnal és szorosan egymás mellé sorakoztatjuk a lecsepegtetett brokkolirózsákat.
A tetejére locsoljuk a mártást, arra a maradék reszelt sajtot, majd ízlés szerint zsemlemorzsát szórunk rá.
Előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc alatt pirosra sütjük.
kovacs_zsoka, 2012. november 01. csütörtök, 22:17
Szalonnás brokkoli
Szalonnás brokkoli

Hozzávalók:

10-15 dkg kockára vágott szalonna
1 nagy fej hagyma
1 nagy pohár tejföl vagy 2 kicsi
10 dkg sajt
1 tojás
1 kanál szárított zöldségkeverék

bors
50 dkg brokkoli
zsiradék
prézli

Elkészítés:

A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd hozzátesszük a nagyobb kockákra vágott hagymát, és pár perc alatt puhára pirítjuk az egészet.

Közben kikeverjük a tejfölt a tojással, a reszelt sajttal, sóval, borssal és a zöldségkeverékkel.

Egy jénait vagy tűzálló tálat kikenünk zsiradékkal, meghintjük prézlivel és szorosan beletesszük a brokkolirózsákat. Ráhalmozzuk a szalonnás hagymát, meglocsoljuk a tejfölös keverékkel, meghintjük a tetejét prézlivel, és 180-200 fokos sütőben. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Megjegyzés:

Aki nem szeretni a brokkolit roppanósan, az főzze vagy gőzölje elő.
A tejfölös keveréket ízlés szerint
horvathnemagdi, 2011. november 27. vasárnap, 18:52
Brokkolikrémes rétes sült
darabokra vágom. Enyhén sós vízben 6-8 perc alatt roppanósra főzöm, majd gyorsan jeges vízbe szedem, hogy megőrizze élénk színét, majd leszűröm. A petrezselyemzöldet felaprítom.

A felvert tojásból . 2 teáskanálnyit félreteszek, a többit keverőtálba öntöm, hozzáadom a ricottát. ½ teáskanál tengeri sóval, nem kevés frissen őrölt borssal, valamint 1 szűk mokkáskanálnyi kakukkfűvel fűszerezem. Botmixerrel krémesre dolgozom. Hozzáadom az aprított petrezselymet, valamint a már kihűlt brokkolirózsákat és leveleket - az egészet alaposan összeturmixolom, ha szükséges, kevés sót adok hozzá.

A feketére sült paprikát 10-15 percre nejlonzacskóba dobom. Közben előkészítek egy nagy gáztepsit, amit sütőpapírral borítok, a sütőt 180 fokra előmelegítem. A tésztát enyhén lisztezett felületre terítem, megfelezem. A paprikát meghámozom, kicsumázom, ½ cm-es apró kockákra vágom.

A kétféle töltelék színei és ízei egyaránt megnyernek bárkit! A kétféle töltelék színei és ízei egyaránt
horvathnemagdi, 2011. november 12. szombat, 16:07
Ételek tavaszi zöldségekkel
zöldségekkel

Egy nagyobb csirkemell
20 dkg spárga
20 dkg brokkoli
egy fej zsenge karalábé
egy közepes méretű cukkini
egy evőkanál liszt
2 dl tejszín
pár csepp citromlé
5 dkg vaj


A zöldségeket megpucolom, majd kicsit előfőzöm, mert nem egyformán puhulnak meg. A brokkoli rózsáit és a spárgafejeket egyelőre félreteszem, a hasábokra vágott karalábét, a brokkoli szárait és a feldarabolt spárgaszárakat forró sós vízben roppanósra főzöm. Utána a brokkolirózsákat dobom bele pár percre a forrásban levő vízbe. A zöldségek főzőlevét nem öntöm ki, a ragu sűrűségének beállítására felhasználható.
Ha ezekkel megvagyok, egy mélyebb serpenyőben felolvasztom a vajat. Közben a csirkét csíkokra vágom, meghintem a liszttel és kézzel összeforgatom. A csirkecsíkokat a vajon aranybarnára sütöm, sózom, majd mellédobom a feldarabolt cukkinit. Ha a cukkini már roppanós-puha, hozzáadom a félretett spárgafejeket, az előfőzött zöldségeket, felöntöm tejszínnel, és
horvathnemagdi, 2011. április 08. péntek, 19:29
Vacskamati brokkolis tésztája
Vacskamati brokkolis tésztája

Hozzávalók:

50 dkg brokkoli (egy normál fej)
25 dkg száraztészta (legjobb a csokor, ezzel a legmutatósabb!)
5 gerezd fokhagyma
bors

olívaolaj

Elkészítés:

A brokkolit főzd meg roppanósnál egy kicsit puhábbra. A fokhagymát reszeld le, futtasd meg kevés olívaolajon, majd a főtt brokkolirózsákat 2 perc alatt forgasd át benne. A legvégén borssal, sóval ízesítsd. Közben főzd meg a csokortésztát, ha kifőtt, forgasd bele az el készített szószba. Isteni!
Megjegyzés:

90 napos diéta szénhidrátnapján - a sok paradicsomos olaszos őrület után - igazán zamatos és zöldellően üdítő étel! Vonalaikra kevésbé adók egy kis tejszínnel és parmezánnal bolondíthatják!
horvathnemagdi, 2011. február 01. kedd, 15:33
Vacskamati brokkolis tésztája
Hozzávalók:

* 50 dkg brokkoli (egy normál fej)
* 25 dkg száraztészta (legjobb a csokor, ezzel a legmutatósabb!)
* 5 gerezd fokhyagma
* bors
* só
* olívaolaj

Elkészítés:

A brokkolit főzd meg roppanósnál egy kicsit puhábbra. A fokhagymát reszeld le, futtasd meg kevés olívaolajon, majd a főtt brokkolirózsákat 2 perc alatt forgasd át benne. A legvégén borssal, sóval ízesítsd. Közben főzd meg a csokortésztát, ha kifőtt, forgasd bele az elkészíett szószba. Isteni!
Megjegyzés:

90 napos diéta szénhidrátnapján - a sok paradicsomos olaszos őrület után - igazán zamatos és zöldellően üdítő étel! Vonalaikra kevésbé adók egy kis tejszínnel és parmezánnal bolondíthatják!
rochlitzne, 2010. augusztus 31. kedd, 15:48
isteni brokkoli
* 1/2 kg brokkoli
* 1 közepes fej lilahagyma
* 2 ek kapribogyó
* 1,5 ek vörösborecet
* 3 ek olívaolaj
* 3 ek mandulapehely (szeletelt mandula)
* só
* frissen őrölt fekete bors

1. A brokkolit rózsáira szedjük és lobogó, sós vízben blansírozzuk két percig. Leszűrjük és hideg vízzel jól átöblítjük, hagyjuk lecsepegni.
2. Szárazon felhevített serpenyőben pár perc alatt illatosra, aranyszínűre pirítjuk a mandulaszeletket. (Kis tálkában félretesszük.)
3. Ugyanebben a serpenyőben a durvára vágott lilahagymát olívaolajon puhára pároljuk, majd meglocsoljuk az ecettel, sózzuk, borsozzuk.
4. Hozzáadjuk a leöblített kapribogyót és a roppanós brokkolirózsákat. Ha szükségesnek ítéljük, löttyinthetünk még bele kevés olívaolajat.
5. Magasabbra vesszük a lángot, és többször átforgatva alaposan átforrósítjuk.
6. A
faciendum, 2008. október 30. csütörtök, 12:42
Képek, videók
lazac brokkolival,gombasz
soosistvan
2013. május 31. péntek, 20:20
rakott csirke brokkolival
ibolya58
2013. május 02. csütörtök, 15:43
brokkolival töltött csirk
veronika74
2008. október 26. vasárnap, 14:09
Brokkolival töltött csirk
kabdeboklara
2008. október 01. szerda, 21:00
Brokkolival töltött csírk
kabdeboklara
2008. szeptember 27. szombat, 21:25
Vastagh_György-Szt_Imr e_h
drciccancs
2017. augusztus 20. vasárnap, 16:28
Villonról meg a vastag Ma
chillik
2017. augusztus 07. hétfő, 05:29
O.V. Vastag bőr.jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 20:08
vastag ing (1).JPG
dnemethk
2016. május 30. hétfő, 19:44
vastag ing (2).JPG
dnemethk
2016. május 30. hétfő, 19:44
vékony-vastag2.JPG
talamusz
2016. április 10. vasárnap, 15:06
vékony-vastag.JPG
talamusz
2016. április 10. vasárnap, 15:06
vastagbel-tisztito-ete lek
lenke1964
2016. február 28. vasárnap, 15:18
O.V.Vastag_Bőr.jpg
agica2004
2015. augusztus 14. péntek, 20:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.