Belépés
2018. október 22. hétfő | 43. hét | 295. nap | 09:55 | Előd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csirke falatok
Hozzávalók

4 db csirkemell filé
8-10 dkg liszt
1 teáskanál pirospaprika
1 majoránna
1 só
1 kávéskanál őrölt bors
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 vöröshagyma
2 pohár tejföl
1 pohár tejszín
6-8 kanál olíva olaj
20-30 dkg reszelt sajt

A csirkemellet nem túl vékony szeletekre vágtam és besóztam.
A lisztben elkevertem a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd
a szeletekéket egyenként beleforgattam és alaposan kivajazott
tepsibe szorosan egymás mellé sorakoztattam a darabokat.
A maradék lisztet pedig rászórtam. Nagyon vékony, karikára
vágtam a hagymát, ez jött a tetejére, majd rálocsoltam egy
doboz tejszínt és megszórtam kb. 15-20 dkg reszelt sajttal.
A tejföllel elkevertem az olajat és leöntöttem vele a csirkét.
Alufóliával letakarta és előmelegített sütőben 1 órán át
sütöttem. Ekkor levettem a fóliát, megszórtam még egy
kevéske sajttal és pirosra sütöttem.
klarika47, 2018. szeptember 30. vasárnap, 13:16
H.Kohut Katalin: Szójával töltött cukkini
tojás
2 nagyobb darab cukkini
5 dkg sajt

Elkészítés:

A szójagranulátumot Delikátos vízbe áztatom. Közben egy tálba téve összevágom a vöröshagymát, belenyomom fokhagymanyomóval a fokhagymákat, hozzájuk teszem a kinyomott szóját, majd egy tojást, petrezselyemzöldet, pirospaprikát, borsot, jól összekeverem.

A hosszában és keresztben kettévágott cukkinik belsejét kivágom, sütőpapírra helyezem egy kisebb tepsibe őket. Közepükbe helyezem a tölteléket, megszórom a tetejüket reszelt sajttal, majd lefedve alufóliával előmelegített sütőbe helyezem. Kb. 20 perc kell a cukkinik puhulásáig, amit egy villával ellenőrzök kivétel előtt.

Én megtisztítottam 3 db burgonyát, hosszában felvágva kisütöttem őket forró olajban köretnek. Tálalás előtt készítettem egy pohár joghurtból és készen vásárolt coopos kapormártásból egy finom mártást, ezzel együtt tálaltam. Két főnek elegendő. Ha esetleg marad egy kis szójamassza, áztatott zsemlét facsarok hozzá, kisütöm
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 15:16
H.Kohut Katalin: Töltött tök
A nyár nem múlhat el finom zöldségek, vitaminok nélkül. A tököt többféleképpen lehet felhasználni, lereszelve főzeléknek, fasírtnak, vagy tölteni. Mostani receptem fogyókúrásoknak, diétásoknak kedvező, de bátran készítheti mindenki ízlése és kedve szerint.

Hozzávalók:

2 kg-os tök
15 dkg szójagranulátum
2 tojás
só ízlés szerint
pirospaprika ízlés szerint
bors ízlés szerint
jó nagy fej vöröshagyma
4 cikk fokhagyma
tejföl ízlés szerint
reszelt sajt ízlés szerint

A tököt meghámozom, kettévágom, a magját kivájom. Beáztatom a szójagranulátumot Delikátos vízbe, s amikor magába szívta, kifacsarom a víztől, beleteszem egy tálba, ráütöm a tojásokat, ráteszem a pirospaprikát, borsot, sót ízlés szerint, hozzáteszem az apróra vágott vöröshagymát, hozzányomom fokhagymanyomóval a fokhagyma cikkeket, jól összekeverem, s a kettévágott két tök közepébe helyezem a masszát. Tejföllel jól meglocsolom a tetejét és előmelegített sütőben
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 15:15
Sajtos, köménymagos rudacskák
Sajtos, köménymagos rudacskák

Hozzávalók:

30 dkg liszt
22 dkg margarin, vagy 16 dkg zsír
2 dkg élesztő
1 egész tojás
½ cukor

kevés tej

Köménymagoshoz:

ízlés szerint köménymag


Sajtoshoz:

20 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés:

Az élesztőt ½ dl langyos tejben ½ dkg cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, tojást, sót, kevés tejjel összegyúrjuk. Nem szabad lágynak lennie. Ceruzavastagságúra kinyújtjuk, 8-10 cm-es rudakra vágjuk. Felvert egész tojással megkenjük.

Köménymagoshoz sóval, köménymaggal megszórjuk, a sajtoshoz reszelt sajttal.

A sütőlemezen 2-3 cm-re rakjuk egymástól. Középmeleg sütőben világosbarnára sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

2017. december 29.
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 15:09
H.Kohut Katalin Bolognai spagetti
H.Kohut Katalin Bolognai spagetti

Hozzávalók:

30 dkg darált sertéscomb
1 ü (350 g) sűrített paradicsom
kb. 2 dl paradicsomital
2 nagy fej hagyma
2 cikk fokhagyma
olaj ízlés szerint
zellerzöldje
oregano ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
só ízlés szerint
zellerzöldje
10 dkg reszelnivaló sajt
1 cs. (50 g) spagetti

Elkészítés:

A hagymákat apróra vágjuk, megfonnyasztjuk egy nagy lábasban az olajban. Beletesszük a megmosott, lecsepegtetett sertéscombot, addig kavargatjuk, míg fehérré nem válik a hús. Felengedjük kevés vízzel, beletesszük a zellerleveleket összekötve, főzzük rövid ideig. Ezt követően belenyomjuk a fokhagymákat, megszórjuk sóval, beletesszük a paradicsompürét, paradicsomlével felengedjük. Jó sok oregánóval, bazsalikommal ízesítjük.
A kifőzött és leszúrt spagettiket hozzákeverjük, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.

Nagyon finom egytálétel! Jó étvágyat
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 14:56
Sajttal és gombával töltött csirkemell!
Sajttal és gombával töltött csirkemell! Nem a megszokott recept, omlós puha husika, isteni töltelékkel!

Ez az egyik kedvenc csirkés receptem, mert fincsi, könnyű és jól is mutat! :) Vendégvárónak is jó választás.

Hozzávalók:

1 nagy csirkemell
2 dl tej
4 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
15 dkg gomba (konzerv)
petrezselyemzöld
10 dkg reszelt ementáli
olívaolaj
só, bors

Elkészítése:

A húst megmossuk, majd nagy szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, lefedjük és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Így a hús megpuhul, csodás íze lesz és gyorsan megsül. Közben a gombát, a paradicsomot a maradék fokhagymát és a petrezselyemzöldet robotgéppel összedolgozzuk. Nem kell teljesen pépesíteni, maradjon
vorosrozsa66, 2018. szeptember 25. kedd, 19:18
Soksajtos-spenótos csirkemell paradicsommártással
Hozzávalók: 4 személyre
A SOKSAJTOS-SPENÓTOS CSIRKEMELL
- 125 g mozzarella
- extra szűz olivaolaj
- fél citrom leve
- frissen őrölt fekete bors
- só
- 1 csirkemell
- 50 g füstölt sajt
- 1 evőkanál frissen reszelt parmezán
- 200 g fűszeres passzírozott paradicsom
A TÖLTELÉK
- fél kávéskanál őrölt, szárított fokhagyma
- só
- 2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
- 150 g mascarpone
- 150 g ricotta
- 200 g spenótlevél
- fél kávéskanál frissen reszelt szerecsendió
- frissen őrölt fekete bors

A mozzarellát lecsöpögtetjük, majd a füstölt sajttal együtt nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és összekeverjük 1 evőkanál parmezánnal. A csirkemellet vékonyan felszeleteljük, kiklopfoljuk, sóval-borssal fűszerezzük. Meglocsoljuk egy kevés citromlével és olívaolajjal, majd 10 percig állni hagyjuk. Ezalatt elkészítjük a tölteléket
A TÖLTELÉK
A parajt egy lábasba tesszük, és saját levében nagyjából
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:43
1/582
Képek, videók
Csicseriborsós falatok.jp
pacsakute
2017. március 02. csütörtök, 20:56
pizza falatok.jpg
gaby73
2014. október 08. szerda, 20:53
Narancsos csoki falatok.j
gaby73
2014. október 08. szerda, 19:42
Húsvéti falatok.jpg
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 21:52
pikáns virsli-falatok
pircsi09
2013. január 13. vasárnap, 20:07
hűsítő falatok.jpg
agica2004
2012. augusztus 25. szombat, 17:10
finom falatok
lovaszmarika
2012. július 05. csütörtök, 11:52
ZALAI FINOM FALATOK
ibolya58
2012. január 19. csütörtök, 19:15
pikans-virslis-falatok .jp
szelidszeder
2011. december 28. szerda, 06:24
finom falatok....
szupermami
2011. október 11. kedd, 10:52
finom falatok.....
szupermami
2011. szeptember 21. szerda, 10:38
a szósz elkeverve
srejbalu
2006. szeptember 24. vasárnap, 12:43
mézes fokhagymatea.jpg
nemarika
2014. március 01. szombat, 17:28
Címkék
szeletekéket egyenként, kinyomott szóját, HKohut Katalin, megszokott recept, finom mártást, maradék lisztet, tetejét reszelt, tököt meghámozom, lisztben elkevertem, tálba téve, fokhagyma cikkeket, tököt többféleképpen, kevés citromlével, Kohut Katalin, tejföllel elkevertem, mozzarellát lecsöpögtetjük,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.