Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 21:29 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Spárgás pite: a legjobb, ami a spárgával történhet
A spárgaszezon kezdete a biztos jele annak, hogy végre visszafordíthatatlanul közeledünk a nyár felé, és hamarosan megtelik a piac friss, és közelben termett zöldségekkel és gyümölcsökkel.

A spárga tehát maga az ígéretes kezdet - egyébként fizikai valójában is, hiszen egy zsenge hajtásról beszélünk. Ennek megfelelően az íze is friss és üde, a csíráéhoz hasonlatos, ami nem véletlen.
A pite mindig jó választás, ha egy egyszerű, de kiadós ételre vágyunk. Piknikre, vendégvárónak, vagy egy gyors uzsonnának ideális. Ráadásul most leveles tésztát használunk, így még egyszerűbbé válik az elkészítése.

Zöld spárga = jóbarát
Spárgából ugyebár kétfélét lehet kapni: zöldet és fehéret. Szerintem a fehér finomabb, üdébb, "csírásabb". Csak van egy rossz tulajdonsága: meg kell hámozni. Bizony, az egy centi átmérőjű sípokról még le kell szedni egyenként és körbe-körbe a héját. A zöld spárga viszont maga a
bordat, 2018. május 24. csütörtök, 18:50
HÉT VÉGI MENÜAJÁNLAT - Május 1.
kivéve melegen tartjuk.
A mártáshoz a tálba maradt karalábédarabokat a levessel, a félretett, felaprított bazsalikommal és a tejszínnel pépesítjük. Felmelegítjük, majd a maradék krémsajttal gazdagítjuk, és tetszés szerint sóval ízesítjük.
A karalábékat a mártással tányérokba szedjük, és friss bazsalikommal díszítjük.
Elkészítési idő: 1 ½ óra, adagonként 1630 joule (390 kalória)

Desszert: FRISS EPER CITROMKRÉMMEL

Hozzávalók 4 személyre:50 dkg szamóca, 1 citrom reszelt héja és leve, 12 dkg cukor, 12 g (4 lap) színtelen zselatin, 4 tojás, 2 dl tejszín

A megmosott epret 3 szem kivételével lecsumázzuk, félbevágjuk, 5 dkg gyümölcsöt 1 teáskanál citromlével pépesítünk, a többit 2 evőkanál cukorral megszórva állni hagyjuk.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Közben a tojások sárgáját 7 dkg cukorral és a citromhéjjal krémesre kikeverjük. A feloldott zselatint a maradék citromlébe vegyítjük, a tojásos masszához adjuk, majd 5-10 percre hűvös helyen állítjuk.
lizawolf, 2018. május 19. szombat, 13:51
Rakott csirkemell
Rakott csirkemell


Hozzávalók:

4 szelet csirkemell filé
2 paprika
8 szelet bacon
4 szelet sonka
2 hegyes erős paprika
2 szál újhagyma
20 dkg reszelt sajt
2 evőkanál mustár
1 kaliforniai paprika

őrölt fehér bors
szárnyas fűszerkeverék
étolaj
4 dl tejföl

Elkészítése:

A paprikákat és az újhagymát szeletekre vágjuk.

A csirkemellet szétnyitjuk, kiklopfoljuk, majd szárnyas fűszerkeverékkel, sóval és fehér borssal megszórjuk. A hússzeleteket kiolajozott tepsibe rakjuk és megkenjük mustárral.

Az csirkemellekre teszünk bacont, paprika /sárga, kaliforniai és csípős/, valamint újhagyma szeleteket. Betakarjuk 1-1 szelet sonkával, megkenjük tejföllel és a végén megszórjuk reszelt sajttal.

Az egészet
vorosrozsa66, 2018. május 17. csütörtök, 11:34
Töltött csirkemell
Ha szereted a csirkét és valami igazán finomra vágysz, akkor elhoztuk neked a nap legjobb receptjét. Omlós, puha és csak úgy szétolvad a szádban. Lehet, hogy dupla adagra lesz szükséged, mert az egész család imádni fogja.


Hozzávalók:

4 db csirkemell filé;
8 szelet bacon;
4 szelet préselt sonka;
2 szál zöldhagyma;
1 piros paprika;
200 gr reszelt sajt;
2 kanál mustár;
só. olaj, fűszerek ízlés szerint;
400 ml tejföl;
Elkészítési javaslat:

A hagymát, a bacont és a paprikát apróra felszeleteljük. A csirkemellet befűszerezzük ízlés szerint, megkenjük mustárral. Mindenik csirkemellre egy kis zsebet vágunk és megtöltjük az előzőleg elkészített hagymás paprikás baconös töltelékkel, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.

A hús tetejére egy-egy szelet sonkát helyezünk, erre tejfölt teszünk, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Sütőbe helyezzük és 180C fokon 35-40 perc alatt készre
anyu65, 2018. május 16. szerda, 22:28
Receptek túróval!
Túrórudacskák
********************
Hozzávalók:
1/2 kg túró, 6-7 evőkanál liszt, 2 tojás, só, 5 dkg reszelt sajt, 10 dkg sonka, a panírozáshoz tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a kisütéshez.

Elkészítése:
A túrót, a lisztet, a tojásokat, a sót összekeverjük, a tésztát kinyújtjuk és hüvelykujjnyi vastagságú rudacskákat formálunk belőle (kb. 8-10 cm hosszúakat). Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban kisütjük. Reszelt sajttal és apróra vágott sonkával meghintjük. Fejes salátát adunk hozzá.

Túrós-diós burgonya
***************************
Hozzávalók:
1 kg burgonya, 1 közepes sárgarépa, friss bazsalikom (vagy néhány salátalevél), 1-2 evőkanál dió, 1/2 kg túró, 1 deci tejfel, 1 evőkanál olaj, só, őrölt fehér bors.

Elkészítése:
A krumplit feltesszük főni, annyi vízben, hogy 2 cm-rel ellepje, a salátát megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk (vagy tépkedjük), a sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, a diót apróra vágjuk. A túrót
suzymama, 2018. május 15. kedd, 14:06
Villámgyors fogások a rohanós hétköznapokra – 7 fél ór
curry
só, bors
olaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>

4. Hamis pizza

Hozzávalók:

Tésztához:

35 dkg liszt
1 kk só
1 ek sütőpor (egy tasak)
1 kk morzsolt oregánó
1 ek olaj
5 dkg vaj/margarin
2,5 dl tej

Szószhoz:

2 púpos ek sűrű tejföl
3 gerezd fokhagyma
1 nagy csipet só

Feltéthez:

12 dkg szalámi
2 szál újhagyma
3-4 ek csemegekukorica
2 nagy marék reszelt sajt
A recept ide kattintva folytatódik! >>>

5. Tejszínes fokhagymás csirke

tejszinescsirke

Hozzávalók:
Hús:

40 dkg csirkemell filé szeletelve
1 kávéskanál só
frissen őrölt bors ízlés szerint
1 teáskanál fűszerpaprika
2 evőkanál finomliszt
3 ek olvasztott vaj
1 dl víz
4 gerezd fokhagyma
2,5 dl főzőtejszín
Köret:

1 kg burgonya
1 csokor petrezselyem
só ízlés
tinka1951, 2018. május 09. szerda, 07:45
Zöldspárga-krémleves
HOZZÁVALÓK
30 dkg spárga (zöld), 1 fej hagyma, 1 db burgonya, 1 dl tejszín, cukor, só, 1 gerezd fokhagyma, 1 csipet szódabikarbona, szerecsendió, 1 db kifli

A zöldspárgát egy fazékba helyezzük, mellérakjuk az összevágott vöröshagymát, burgonyát, majd felöntjük vízzel.

Sózzuk, cukrozzuk.

Zúzott fokhagymát, szódabikarbónát és szerecsendiót adunk hozzá.

Addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul, majd botmixerrel leturmixoljuk.

Hozzáadjuk a tejszínt.

Szükség esetén átszűrjük a levest.

A kifliből karikákat vágunk, reszelt sajttal megszórjuk, megsütjük.

A leves mellé tálaljuk.



Jó étvágyat kívánunk!
suzymama, 2018. május 07. hétfő, 13:45
Kefires lángos
Messze nem olyan olajos, mint egyes bódékban sütött lángos! Nálunk gyakran készül!:)

hozzávalók / 6 adag
A tészta hozzávalói
4 db tojás
5 dkg friss élesztő
6 dl kefir
3 tk só
100 dkg finomliszt
A sütéshez
5 dl napraforgó olaj (füstölt ízesítésű)
A tetejére
6 gerezd fokhagyma
12 ek tejföl
24 dkg sajt (reszelt)
,

elkészítés
Az élesztőt felfuttatom a langyos kefírben.
Elkeverem benne a tojásokat, a sót.
Végül hozzáöntöm a lisztet is és jól összedolgozom.
Akkora tálba teszem, hogy legyen helye duplájára kelni. Fóliával letakarom az edényt, hűtőben egy éjszakát pihentetem.
Előkészítek 2 db alufóliadarabot. Pici olajat seppentek mindkettőre, amit a tenyeremmel szétkenek rajta. Letépek a tésztából egy kisebb maréknyi darabot. A kezemben gömbölyítem. Ráteszem a tésztagolyót az egyik alufólia közepére,
anyu65, 2018. május 03. csütörtök, 22:01
Tallóztam
"rántott hús készítés után össze szoktuk keverni a megmaradt lisztet, tojást és zsemlemorzsát, olyan állagúra, ami még ragacsos, de már lehet formázni. Csak fűszerezni kell, amivel jólesik, lapos pogácsákat formázni, és olajban kisütni. Ezt csinálhatod rántott hús nélkül is, tehát kifejezetten csak ezeket a pogácsákat, nem maradék hozzávalókból. Ha van otthon, apríthatsz a masszába hagymát, fokhagymát, reszelhetsz bele sajtot, stb. Kifejezetten finom és laktató. :)

Készíthetsz még tócsnit, reszelt krumpliból, hagymából, tojásból, kis lisztből, fűszerekből.

Vegyél vagdalthúst vagy löncshúst, ez viszonylag olcsó, törd össze villával, pirítsd meg, önts rá tejfölt, egyétek tésztával.

Ha húst veszel, vegyél csirkeszárnyat vagy farhátat, ezek nagyon olcsók, 150-200Ft-ért kapsz egy kilót, ebből csinálhatsz rizses húst vagy tarhonyás húst.

A máj is nagyon olcsó, ezt ránthatod, vagy csinálhatsz belőle hagymás májat.

Mirelit leveles tészta 150Ft a hipermarketekben,
horvathnemagdi, 2018. április 28. szombat, 07:16
Sajtos csigák recept Galéria
Sajtos csigák recept

Galéria (8)
Sajtos csigák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók 24-26 darabhoz:
A tésztához:

50 dkg liszt
10 dkg vaj
3 dkg élesztő
2 dl tej
1,5 dl tejföl
5 cl olaj
2 tojás sárgája
só ízlés szerint
1 tk cukor
A töltelékhez:

3 dl tejföl
40 dkg (trappista) sajt
Elkészítése:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. Az összetevőkből begyúrjuk a tésztát és meleg helyen egy órát kelesztjük. A sajtot lereszeljük.

A tésztát téglalap alakúra, 2-3 mm vastagra nyújtjuk és megkenjük tejföllel. Megszórjuk a reszelt sajttal, feltekerjük, mint a bejglit, majd 1,5-2 cm vastag szeletekre vágjuk.

A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt 160-170 fokon
tinka1951, 2018. április 26. csütörtök, 19:32
Vendégváró kifli
Aszalt paradicsomos-bazsalikomos kifli

70 dkg liszt
1 kocka élesztő
2 evőkanál cukor
1,5 dl tej
1 kis doboz kefir
2 tojás
1 dl olaj

15 dkg vaj
1 evőkanál só
10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
1 csokor friss bazsalikom

1 tojás a kenéshez
reszelt sajt/szezámmag/napraforgómag a tetejére

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk. A tojást, a kefirt, az élesztős tejet és az olajat hozzáadjuk a liszthez, majd az egészet összegyúrjuk. Langyos helyen kelni hagyjuk kb. egy órát. Addig a vajat habosra keverjük a sóval. A paradicsomot és a bazsalikomot pedig apróra daraboljuk. A tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyikből egy tányérnyi nagyságú kerek lapot nyújtunk lisztezett deszkán. Öt lapot megkenünk a vajjal, megszórjuk a paradicsomos-bazsalikomos keverékkel, majd mindegyiket letakarjuk egy másik lappal. Egy kicsit hagyjuk pihenni a kerek lapokat, majd még egyszer
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 13:54
Ropogós Gnocchi
Hozzávalók (4-6 adaghoz):

800 gr (2 Strauss csomag) friss gnocchi
1/2 fej karfiol kis virágjaira szedve
2 pohár (kb. 15 darab) kettévágott koktélparadicsom
2 vöröshagyma nyolcadokra vágva
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
tengeri só
fél pohárnyi reszelt kemény sajt (parmezán, Caciocavallo)

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
A sütőedényben egy rétegbe rendezzük a gnocchit, a karfiolt, a paradicsomot és a lilahagymát. Olívaolajat és balzsamecetet öntünk rá, majd megszórjuk tengeri sóval és sajttal.
25-30 percig sütjük.

Néhány megjegyzés:
Ha nem a fentebb említett Strauss terméket választjuk, természetesen a száraz gnocchit a sütőbe helyezés előtt meg kell főzni, vagy - ha sok időnk van - házilag is elkészíthetjük azt.
Fontos, hogy a zöldségek és a gnocchi egy rétegben feküdjenek, hogy az egész egységesen legyen ropogós.
A receptben szereplő zöldségeket - a család ízlésének
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 10:00
1/578
Képek, videók
spárgás sertésraguleves
ibolya58
2012. június 16. szombat, 15:44
Spárgás csirkemell
dodicska
2011. október 16. vasárnap, 13:08
spargas-sonkas-tekercs ek.
bubszi
2010. szeptember 13. hétfő, 05:02
spárgás,gombás omlett !
ibolya58
2010. július 24. szombat, 15:44
spárgás mini muffin !
ibolya58
2010. február 20. szombat, 15:42
Spárgás csirkemell (1).jp
1vargaildyko
2010. január 24. vasárnap, 13:46
Spárgás csirkemell.jpg
1vargaildyko
2010. január 24. vasárnap, 13:46
spargás tojás.jpg
veronika74
2009. június 17. szerda, 14:25
spárgás lasagne.jpg
veronika74
2009. május 31. vasárnap, 22:10
Spárgás pite Limara nyomá
kmagdi
2009. május 15. péntek, 22:04
spárgás papucs !
ibolya58
2009. május 14. csütörtök, 10:23
spárgás hal.jpg
veronika74
2008. október 26. vasárnap, 14:45
burgonyasaláta spárgával
ibolya58
2012. július 21. szombat, 14:53
sertésborda spárgával
ibolya58
2010. november 26. péntek, 15:34
sült burgi spárgával...
ibolya58
2010. szeptember 12. vasárnap, 12:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.