Belépés
2018. október 16. kedd | 42. hét | 289. nap | 01:41 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sajttal és gombával töltött csirkemell!
Sajttal és gombával töltött csirkemell! Nem a megszokott recept, omlós puha husika, isteni töltelékkel!

Ez az egyik kedvenc csirkés receptem, mert fincsi, könnyű és jól is mutat! :) Vendégvárónak is jó választás.

Hozzávalók:

1 nagy csirkemell
2 dl tej
4 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
15 dkg gomba (konzerv)
petrezselyemzöld
10 dkg reszelt ementáli
olívaolaj
só, bors

Elkészítése:

A húst megmossuk, majd nagy szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, lefedjük és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Így a hús megpuhul, csodás íze lesz és gyorsan megsül. Közben a gombát, a paradicsomot a maradék fokhagymát és a petrezselyemzöldet robotgéppel összedolgozzuk. Nem kell teljesen pépesíteni, maradjon
vorosrozsa66, 2018. szeptember 25. kedd, 19:18
Krumplis kosárka hússal töltve
Hozzávalók
4-5 db közepes méretű burgonya
1-2 ek liszt
300 g darálthús
1 nagy fej vöröshagyma
2 ek főtt rizs
2 db tojás
100 g reszelt sajt
só, bors, petrezselyem
A sós vízben megfőzött burgonyát törjük át, keverjük össze 1 felvert tojással, 5 dkg sajttal, a liszttel és pici vajjal.

A finomra vágott hagymát megdinszteljük és keverjük össze a rizzsel, 1 db tojással, a finomra vágott petrezselyemmel és fűszerezzük ízlés szerint.

Olajozzuk ki vékonyan a kosárka formákat (fém vagy szilikon) és nedves kézzel, óvatosan nyomkodjuk a krumplis keveréket az aljára, oldalára.

Töltsük meg őket a húsos keverékkel, a tetejére szórjuk rá a maradék sajtot és süssük 190 °C-on 35-40 percig.

Forrás: http://slivkoed.ru/recept/Tefteli-v-kartofelnih-korzinochkah/32051 /
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:14
Kefires kiflik
hozzávalók / 4 adag
A tésztához
70 dkg finomliszt
2 db tojás
175 g kefir
1 dl napraforgó olaj
6 dkg cukor
só ízlés szerint
1.5 dl tej (langyos)
5 dkg élesztő
A krémhez
25 dkg margarin
3 dkg só
A kenéshez
1 db tojássárgája
5 dkg sajt (kevés reszelt)
köménymag ízlés szerint

elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd tésztát dagasztunk.
A margarint habosra keverjük a sóval.
4 részre osztjuk a tésztát. 30 cm-es átmérőjűre kinyújtunk egyet, megkenjük a habosított, sózott margarin felével, majd ráterítünk egy másik kinyújtott tésztát.
16 cikkre vágjuk, feltekerjük, tepsire tesszük.
Ugyanígy elkészítjük a másik felét.
Tojássárgájával lekenjük, kelesztjük, és megsütjük.
Tetejére szórhatunk sajtot, köménymagot, szezámmagot. Megtölthetjük sajttal, sonkával, baconnel is.
sütési
koszegimarika, 2018. szeptember 04. kedd, 06:45
Sajtos,sonkás tölcsérek
gyengébb géppel dagasztunk, akkor valószínűleg nem is kell helyette több folyadék, ha erősebb géppel dolgozunk, akkor szükség lehetpluszban egy kevés tejre vagy vízre.

Amíg a tészta kelt elkészítettem a tölteléket:

Hozzávalók:

1 evőkanál vaj
2 szál újhagyma
maradék sonka
maradék kolbász
fél kápia paprika
maradék sajt (nekem most sárga cheddar volt)
1 ek. liszt
fél csésze tej
só, bors
reszelt saj

Tetejére:

1 felvert tojás
szezámmag

Serpenyőben megolvasztottam a vajat, hozzáadtam a karikára vágott újhagymát, a kockára vágott sonkát és a finomra aprított kápia paprikát. Csak 1-2 percig pirítottam, majd meghintettem a liszttel, azzal is átsütöttem, végül felengedtem a tejjel és rövid idő alatt sűrűre főztem. Elzártam alatta a lángot és hozzáadtam a csíkokra vágott kolbászt és a kockára vágott cheddar sajtot. Meghintettem kevés sóval és kicsit több
nanoka72, 2018. szeptember 03. hétfő, 05:36
Töltött gomba
Töltött gomba

Előételnek, körettel főételnek, könnyű vacsorának egyaránt kiváló!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30-40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

16 db nagyobb gomba
10 dkg vöröshagyma
2 dkg margarin 50 % zsírtartalmú
1 csomag petrezselyem zöld
1 evőkanál olaj
15 dkg félzsíros sajt reszelve
1,5 dl tejföl 12 %-os
őrölt bors
konyhasó
A recept elkészítése:

A megtisztított gombáknak vágjuk le a szárát, és a belsejét vájjuk ki. A kivájt részt, és a szárat vágjuk apróra. Vágjuk apróra a vöröshagymát is, és a margarinban pároljuk meg. Adjuk hozzá a gombavagdalékot, és az apróra vágott petrezselyem zöldet. Ízesítsük sóval, borssal, és pirítsuk addig, míg a leve el nem párolog. A gombák belsejét töltsük meg vele, és rakjuk olajjal megkent tűzálló tálba. A reszelt sajtot halmozzuk a gombák tetejére, locsoljuk meg kevés tejföllel, és előmelegített sütőben süssük addig, míg a sajt kissé megpirul.
mamucika, 2018. szeptember 01. szombat, 20:19
Sonkás sajtos karfiolfasírt
Hozzávalók:
1 fej karfiol
10 dkg sonka
10 dkg reszelt sajt
2 tojás
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
2 gerezd fokhagyma
friss petrezselyemzöld
csipetnyi kakukkfű
só, bors
olaj

Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. A sonkát nagyon apróra vágjuk. A karfiolt leszűrjük, robotgéppel pépesítjük, hagyjuk kicsit hűlni és egy tálba tesszük. A tojást, a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot és a sonkát is hozzáadjuk, fűszerezzük és összegyúrjuk. Ha a massza nem elég szilárd, még teszünk bele egy kevés zsemlemorzsát. A zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselymet is belekavarjuk, majd kisebb golyókat formálunk belőle és forró olajban kisütjük.
suzymama, 2018. augusztus 22. szerda, 10:39
A tojásreggeli a legjobb reggeli – akár vegánul is!
személyre:

Gomba 2
Koktélparadicsom 6-8 szem
Zöldhagyma 2-3 szál
Fokhagyma 2-3 gerezd
Sajt reszelve 10-15 dkg
Tejszín ½ dl
Tojás 6 db

Bors
Pirospaprika 3 kk.
Füstölt paprika 1 tk.
Kakukkfű
Petrezselyem 1 cs.
Olaj
A tojásokat két csoportra osztom: egy edénybe beleütöm a tojások felét (vigyázva, hogy a sárgájuk egyben maradjon), egy másik edénybe a maradék tojásokat felverem és a paprikákkal illetve sóval és a borssal fűszerezem, majd a reszelt sajt felét és a tejszínt is hozzáadom, és alaposan eldolgozom.

vegetáriánus, húsmentes, vegán, reggeli
OMLETT, KICSIT MÁSKÉPP

Egy serpenyőben a felaprított gombát közepes lángnál hevített olajon kakukkfűvel megpirítom, majd mikor már a levét elfőtte sózom, majd az apróra vágott zöldhagymával és a negyedekbe vágott koktélparadicsomokkal még két percet pirítom. A szétaprított fokhagymát hozzáadom és csak addig kevergetem, amíg meg nem érzem, hogy elkezd
tinka1951, 2018. augusztus 01. szerda, 07:59
Álom puha sajtos pogácsa bögrésen
középre, megint három réteg.
5. Újranyújtjuk, ezúttal kisujjnyi vastagra, majd lisztbe mártott nagyjából 4-5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A maradék tésztát újragyúrjuk, újranyújtjuk, újraszaggatjuk.
6. A kész pogácsákat szétosztjuk két nagy gáztepsire, amiket sütőpapírral bélelünk ki előzőleg. Kb. egy-másfél centi helyet hagyjunk közöttük, mert sütés közben meg fognak nőni.
7. A pogácsák tetejét megkenjük tojássárgával (vagy a megmaradt tojásfehérjével), majd megszórjuk őket reszelt sajttal. Én felesben használtam trappistát és füstölt sajtot, Mari tanácsára azonban ügyeltem rá, hogy időben kivegyem, ugyanis a füstölt sajt hajlamos megégni.
8. Sütés előtt húsz percet kelni hagyjuk a pogácsákat, majd száznyolcvan fokos sütőben alul-felül sütés programon aranyszínűre sütjük őket! A tetejük és az aljuk legyen aranyszínű, az oldaluk inkább fehér lesz a sütés végén is, ügyeljünk rá, hogy ne szárítsuk ki! Nekem ugyan nincs légkeverés program a sütőmön, de Mari a következőképpen süti:
nanoka72, 2018. július 29. vasárnap, 12:38
Hegykői répatorta
krémsajt, 4 evőkanál kristálycukor, fél liter habtejszín, 1 csomag habfixáló.
A tortaforma kikenéséhez vaj. A díszítéshez pisztácia, főtt sárgarépa, citromfű.
A sárgarépát apróra lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékhez 3 evőkanál
vizet, csipetnyi sót teszünk, és kemény habbá verjük. Közben apránként a cukrot is
hozzákeverjük. Ezután belecsurgatjuk a tojások sárgáját.
A lisztbe beleszórjuk a sütőport, és a dióval összekeverjük. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát is, és alaposan átforgatjuk. Az egészeta tojásos masszábatesszük.A sütőt előmelegítjük, a tortaformát vajjal kikenjük.Beleöntjük a jól átkevert masszát, és megsütjük.
A krémhez a sajtot a cukorral gyorsan elkeverjük. A tejszínt a habfixálóval keményre
felverjük, és a két anyagot óvatosan összedolgozzuk. Ezt a szép, és nagyon finom krémet
annyi részre osztjuk, ahány rétegre vágjuka torta alapot. Ezen kívül hagyjunk még a
külsejére is.
A kihűlt tortát több részre
bkisseva, 2018. július 28. szombat, 16:52
Sajtos papucs
Tészta:

45 dkg liszt
25 dkg margarin
1 tojás
2,5 dkg élesztő
0,5 dl tej
1 tk só
1 tk cukor
Töltelék:

2,5 dl tej
2,5 ek liszt
10 dkg reszelt sajt
10 dkg vaj
1 tubus sajtkrém
reszelt sajt a forgatáshoz

Először a tésztát készítjük el. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az 1 tk cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a sóval, majd az élesztőt beleöntjük, hozzáadjuk a tojást, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha nem áll össze, akkor egy kevés tejfölt, vagy tejet tehetünk hozzá.

15-20 percet pihentetjük, addig elkészítjük a krémet.

A lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, és felforraljuk. Beleszórjuk a reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és addig kevergetjük, amíg a sajt elolvad benne. Kihűtjük, majd a
skorpiolilike, 2018. július 27. péntek, 09:48
Sajtroló recept
1 csomag leveles tészta
Krém:

0,5 l tej
5 ek liszt
25 dkg sajt (ementáli és füstölt sajt keverékét használtam)
10 dkg vaj
1 db tömlős sajt (10 dkg)
só, bors
+reszelt sajt a díszítéshez

lkészítése:

A lisztet csomómentesen elkeverjük a tejjel, majd felforraljuk. Vigyázzunk hamar leég, így folyamatosan kevergessük.

Amikor besűrűsödött a reszelt sajtot is beletesszük. Addig keverjük amíg a sajt elolvad benne. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.

Ha kihűlt belekeverjük a sajtkrémet is. A szoba hőmérsékletű vajat habosra keverjük, először csak magában aztán a sajtkrémet is hozzáadjuk.

Amíg a krém hűl, elkészítjük a rolókat. A leveles tésztát kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagra. 1 cm széles csíkokra felvágjuk, és a formára rátekerjük.

A formákat nem szükséges beolajozni, mert a tésztában elegendő zsíradék van, így
skorpiolilike, 2018. július 27. péntek, 09:45
Krumplis-sonkás-hagymás-sajtos muffin
Hozzávalók:
200 gramm diétás liszt
1-2 nagyobb főtt krumpli
darabokra vágott sonka
apró darabokra vágott hagyma
fél csomag sütőpor

őrölt bors
kb. 10 dkg reszelt sajt
2 tojás
1 dl olaj
1 dl tej
2 dl tejföl

Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a borssal és a sóval.
A krumplit megfőzzük, összetörjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, sonkát, hagymát, a tejfölt, a tojást, tejet és az olajat.
A lisztes keveréket hozzáadjuk a masszához, és könnyedén összedolgozzuk.
A tésztát muffinformákba kanalazzuk, reszelt sajttal megszórjuk és 20-25 percig sütjük.
A kész muffinokat 5-10 percig pihentetjük, majd ízlés szerint hidegen vagy melegen tálaljuk.
bkisseva, 2018. július 25. szerda, 11:22
1/489
Képek, videók
csirkemell gombával.jpg
veronika74
2008. október 26. vasárnap, 14:10
megszokott látogató.jpg
maria_kadar_148
2013. november 14. csütörtök, 22:02
Gólya csemege megszökött
lovagdamaerdosanna
2013. február 25. hétfő, 07:31
Megszokott tejszines kalá
maryenne
2008. december 22. hétfő, 19:42
vigyázzatok, megszökött!
credo77
2008. április 01. kedd, 23:08
Ha uncsi a megszokott.Tör
hilts
2006. október 15. vasárnap, 15:30
Smile...egyike kedvenceim
cuppika59
2017. augusztus 22. kedd, 12:43
kedvenceim egyike
biharijudit
2015. május 25. hétfő, 14:31
kedvenc képeim egyike
orban47
2015. március 16. hétfő, 11:29
egyik-kedvencem.jpg
djildo
2014. november 08. szombat, 20:20
egyik-kedvencem.jpg
vighildiko
2014. június 28. szombat, 11:42
Egyik kedvencem a Vidra .
charlotteani
2011. január 07. péntek, 22:32
Egyik kedvenc virágom
sajtkrumpli
2010. július 19. hétfő, 15:39
egyik kedvenc témám
fruttyandika
2010. május 05. szerda, 08:11
Én és az egyik kedvencem
tapetra
2010. március 15. hétfő, 21:06
Címkék
megmaradt tojásfehérjével, másik edénybe, finomra vágott, tésztát muffinformákba, kevés zsemlemorzsát, maradék tojásokat, langyos cukros, szétaprított fokhagymát, sütés végén, tojások sárgáját, levét elfőtte, sajt kissé, csíkokra vágott, krumplis keveréket, sárgájuk egyben, másik kinyújtott,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.