Regisztráció  Belépés
2018. július 22. vasárnap | 29. hét | 203. nap | 01:06 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nincs Cím
Egy csirkemell, 100 g reszelt sajt, 1 paradicsom, ebből lesz a világ legfinomabb étele!



Hozzávalók:

1 nagy csirkemell
1 paradicsom
3 burgonya
1 hagyma
100 g reszelt sajt
2 evőkanál majonéz

bors

Elkészítés:

A megmosott csirkemellet vágd ketté és enyhén klopfold ki, nem kell túl vékony legyen a hús. Sózd, borsozd meg. A két hússzeletet tedd egy hőálló tálba.
A burgonyát hámozd meg és a kis reszelőn reszeld le, szórd rá a húsra.
A felkarikázott paradicsomot tedd a tetejére.
A hagymát szeleteld fel és tedd a húsra.
A tetejét kend meg a majonézzel.
A reszelt sajtot szórd rá és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süsd
dorotea55, 2018. július 19. csütörtök, 15:38
Álompuha sajtos pogácsa bögrésen
középre, megint három réteg.
5. Újranyújtjuk, ezúttal kisujjnyi vastagra, majd lisztbe mártott nagyjából 4-5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A maradék tésztát újragyúrjuk, újranyújtjuk, újraszaggatjuk.
6. A kész pogácsákat szétosztjuk két nagy gáztepsire, amiket sütőpapírral bélelünk ki előzőleg. Kb. egy-másfél centi helyet hagyjunk közöttük, mert sütés közben meg fognak nőni.
7. A pogácsák tetejét megkenjük tojássárgával (vagy a megmaradt tojásfehérjével), majd megszórjuk őket reszelt sajttal. Én felesben használtam trappistát és füstölt sajtot, Mari tanácsára azonban ügyeltem rá, hogy időben kivegyem, ugyanis a füstölt sajt hajlamos megégni.
8. Sütés előtt húsz percet kelni hagyjuk a pogácsákat, majd száznyolcvan fokos sütőben alul-felül sütés programon aranyszínűre sütjük őket! A tetejük és az aljuk legyen aranyszínű, az oldaluk inkább fehér lesz a sütés végén is, ügyeljünk rá, hogy ne szárítsuk ki! Nekem ugyan nincs légkeverés program a sütőmön, de Mari a következőképpen süti:
bkisseva, 2018. július 17. kedd, 11:00
Csirkemell baconbe tekerve őzgerinc formában
Hozzávalók 4 főre
80 dkg csirkemellfilé
40 dkg bacon szalonna
15 dkg sajt
4 kanál tejföl
3 kanál liszt
2 egész tojás
1 csipet só
1 csipet bors
1 marék petrezselyemzöld

Elkészítés:

A csirkemellet kis kockákra vágom. A felvágott csirkemellet sózom, borsozom és egy kicsit állni hagyom. Egy tálba a tejfölt és a tojásokat összekeverem, majd hozzáadom a lisztet. Sózom, borsozom, hozzáadom a petrezselymet és a 10 dkg reszelt sajtot. Masszává keverem és hozzáadom a felkockázott csirkemellet. Az őzgerincformát kikenem margarinnal zsemlemorzsával megszórom. Kibélelem baconnel úgy, hogy a szélei lelógjanak. Belekanalazom a húsos masszát, egyenletesre nyomkodom és ráhajtogatom a lelógó bacon széleket. Hosszába is teszek rá baconcsíkokat és kenek rá egy kanál tejfölt. Reszelek rá 5 dkg sajtot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem az őzgerinc formát, hogy ha esetleg kifolyik a szaft, ne égjen le a sütőbe. 200 fokra előmelegített
vorosrozsa66, 2018. július 13. péntek, 12:06
Sajtos sonkás cukkinitekercs
Hozzávalók, 23cm-es hőálló tálhoz
3 kisebb, zsenge cukkini
200g feta, vagy krémfehér sajt
200g gépsonka
200ml tejszín
100ml tej
3 tojás
60g tk. búzaliszt
80g reszelt trappista
1-2 gerezd fokhagyma

bors
20g reszelt trappista a szóráshoz
kevés olaj és liszt a tál előkészítéséhez


A sütőt 180 fokra előmelegítettem, a tálat vékonyan olajoztam, liszteztem. A cukkiniket megmostam, megtöröltem, végeiket levágtam és vékony csíkokra szeleteltem, enyhén megsóztam. Mikróba tettem és addig pároltam, míg könnyen hajlítható nem lett. Papírtörlőre tettem.
A sonkát a cukkinivel megegyező szélességű csíkokra, a fetát hasábokra vágtam. A cukkiniszeletet leterítettem, rátettem a sonkát, a végére egy darab sajtot és felcsavartam. A tekercseket beleállítottam a tálba. Mikor elkészült, a tojásokat simára kevertem a tejjel, tejszínnel, beleforgattam lisztet, trappistát, zúzott fokhagymát, sóztam, borsoztam. Ráöntöttem a cukkinire,
suzymama, 2018. július 05. csütörtök, 15:06
Egy csirkemell, 100 g reszelt sajt,...
nanoka72, 2018. július 05. csütörtök, 09:30
Pihe-puha pogácsa -Sajtos pogácsa 11.
hozzávalók / 6 adag
60 dkg finomliszt
3 db tojás
175 g tejföl
25 dkg margarin
4 tk só
1 teáskanál cukor
5 dkg élesztő
5 dkg sajt (reszelt)
1 db tojás (a kenéshez)

elkészítés
A lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojásokat.
A margarint és a tejfölt a mikróban szobahőmérsékletűre melegítjük, és a tejfölbe belekeverjük az élesztőt. Majd mindent hozzáadunk a liszthez. Átgyúrjuk, és hagyjuk kelni kb. 1-2 órát.
Pihenés után párszor hajtogatva kinyújtjuk kb. 2 ujjnyi vastagra, és kiszaggatjuk. Tetejét megkenjük tojással, és sajtot szórunk rá. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Ebből a mennyiségből kb. 80 darab pogácsa lesz.
sütési hőfok: 220C
sütési mód: alul-felül sütés
bkisseva, 2018. július 04. szerda, 12:36
Sajtos kifli
Tésztához: 70 dkg kevert liszt(fele-fele arányban), 1,5 dl tej, 2 evkanál cukor, 5 dkg élesztő, 2 egész tojás, 2 dl kefir, 1 dl étolaj A lekenéshez: 2 teáskanál só, 25 dkg margarin, Tetejére: 1 tojás, kb 15 dkg reszelt sajt
Az élesztőt megfuttattam a langyos, cukros tejben(zero), amikor megkelt hozzáadtam a liszthez a tojással, kefir helyett én natur joghurtot használtam, ez volt itthon, az étolajjal és a csipet sóval együtt. Az egészet jól összedolgoztam, én keménynek itéltem a tésztáját, ezért tettem még hozzá egy fél pohár joghurtot, majd 12 egyenlő részre vágtam fel a tésztát.
A margarint a sóval kikevertem, arra kell figyelni, hogy 6 egyforma adag legyen ebből majd a tésztára. A tésztából kb 30 cm átmérőjű köröket nyújtottam, egyszerre két tésztaadaggal dolgoztam. Az alját megkentem a sós margarinnal, majd a másik 30 cm átmérőjű kinyújtott tésztát rátettem, a széleit körbenyomkodtam és felszeleteltem 16 egyenlő részre. Amikor ez megvolt a cikkek oldalát is lenyomkodtam, hogy később a
bkisseva, 2018. július 04. szerda, 12:29
Bacon szalonnás csavart
Hozzávalók 5 főre
25 dkg leveles tészta
mustár
reszelt sajt
25-30 dkg bacon
(tojás, szezámmag)

Elkészítés:
A sütőt bekapcsoltam 180 fokra, hogy előmelegedjen.
A tésztát kettévágva 2 akkora vékony lapot nyújtottam (vagy vágtam), hogy mindkettőn kb. 7-8 bacon elférjen (a szalonna két vége néhány mm-t túl is lóghat). Először vékonyan átkentem a tésztát mustárral, majd egy réteg durvára reszelt sajtot is szórtam rá. Ekkor egymástól néhány mm-re ráfektettem a bacon szalonnákat, majd szétvágtam. A két végét megfogva csavartam néhányat a csíkokon, a végüket kicsit összecsippentettem. Meg lehet kenni tojással és megszórni szezámmaggal (én elfelejtettem). Sütőpapíros tepsire fektetve 10-12 perc alatt megsütöttem.
bkisseva, 2018. július 04. szerda, 10:32
Variációk zöldborsóra
ZÖLDBORSÓ KRÉMLEVES
Hozzávalók: vaj, liszt, 1 liter víz, 250 ml tejszín, 0,5 dl tej, friss hüvelyes zöldborsó, szerecsendió virág, fehér bors, só

A friss zöldborsó hüvelyeket mossuk meg és főzzük meg. Készítsünk rántást, öntsük fel a borsó levével, majd ízesítsük sóval, borssal és szerecsendió virággal. adjuk hozzá a tejet, majd főzzük tovább. A puha zöldborsó hüvelyeket szeleteljük fel, tegyük a levesbe, amit ismét főzzünk fel. Végül adjuk a leveshez a tejszínt. Forraljuk fel ismét, majd mixeljük össze. Pirított kenyérdarabkákkal tálaljuk.

ZÖLDBORSÓSALÁTA
Hozzávalók: 350 g zöldborsó, 1 fej hagyma, 180 ml tejföl, 4 evőkanál majonézt, 100 g sonka, 100 g ementáli sajt, 1 db kígyóuborka, cukor, só, bors

A zöldborsót kevés vízben pároljuk készre, majd szűrjük le. A sajtot és a sonkát vágjuk apró kockákra, majd adjuk a borsóhoz. A megtisztított hagymát kockázzuk fel, ezt is adjuk a keverékhez. a tejfölt keverjük össze a majonézzel, ízesítsük sóval, egy csipetnyi cukorral
lizawolf, 2018. június 27. szerda, 10:54
Sajtos burgonyafasírt
A sajt teszi tökéletessé, különleges ízt ad neki! Hús nélküli, egyszerű és gyors étel, amiért mindenki rajong!

Hozzávalók:

50 dkg burgonya
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
15 dkg reszelt sajt (ízlés szerinti)
5 evőkanál tej
csipetnyi őrölt kömény
só, bors
olaj

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a reszelt sajtot, a lisztet és a fűszereket is. Összekeverjük, vagy kézzel összedolgozzuk és kis golyókat formálunk a masszából. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.
Forrás: Ketkes.com
suzymama, 2018. június 18. hétfő, 18:29
Feketeerdei sonkás-spenótos tészta mozzarellával és juhtúróv
,,csavartam" - ha már csavarról beszélünk - egy-egy mini mozzarella sajtot, a kis tekercseket pedig elrejtettem a tészta között. A tetejére szintén került sajt bőven, a spenótos szaft pedig rejt némi juhtúrót is. Próbáljátok ki!



Hozzávalók
2 nagy vagy 4 kisebb adaghoz
25 dkg tészta (csőszerű, rövid fajtájú)

1 evőkanál vaj + a sütőtál kikenéséhez
2 gerezd fokhagyma
45 dkg natúr spenótpüré (mirelit)
só, őrölt fekete bors
reszelt szerecsendió
1 dl tej
15 dkg juhtúró
1 tojás
10 dkg feketeerdei sonka
10 dkg mini mozzarella
8 dkg trappista sajt
2 dkg parmezán sajt
Elkészítés

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben al dentére főzzük. Mikor lekészült, leszűrjük.

Közben egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, ráreszeljük a megpucolt fokhagymagerezdeket, és párolni kezdjük. Hozzáadjuk a spenótot, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, majd
suzymama, 2018. június 15. péntek, 16:53
Húsos rakott tök mozzarellával és paprikával
Hozzávalók: 4 személyre
- só
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 1 kis csokor bazsalikom
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
- 2 vöröshagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 20 dkg mozzarella
- 50 dkg darált hús
- 1 kg tök
- bors

Meghámozzuk a vöröshagymát, felaprítjuk. Megfuttatjuk a vajon. Ha már üveges, rádobjuk a darált húst. Fakanállal szétnyomkodva pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott paprikákat és az összemorzsolt zöld fűszereket. Sózzuk, borsozzuk. Levesszük a tűzről, elkeverjük benne a nyers tojást. Kivajazunk egy tűzálló tálat. Felkarikázzuk a tököt, és a hússal rétegezve lerakjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és bő félóra alatt összesütjük. Az utolsó tíz percre rászórjuk a durvára reszelt sajtot is.
suzymama, 2018. június 14. csütörtök, 14:13
1/487
Képek, videók
Legfinomabb gyumolcs.jpg
gigi55
2012. május 24. csütörtök, 05:38
a legfinomabb szendvics..
dodikiraly
2009. január 06. kedd, 22:25
a legfinomabb torta
beatrix741020
2008. augusztus 14. csütörtök, 16:46
Legfinomabb fagyik!.JPG
ilka4000
2008. augusztus 09. szombat, 22:03
ez a legfinomabb.jpg
miday
2008. július 27. vasárnap, 20:53
A legfinomabb kalács.jpg
miday
2008. március 30. vasárnap, 16:47
ebből a legfinomabb!
saralany
2006. december 28. csütörtök, 16:36
A legfinomabb levesbevaló
mylive
2006. szeptember 14. csütörtök, 23:15
csirkemellel
snbela44
2016. április 04. hétfő, 07:02
csirkemelles rakott makar
yvett789
2015. január 20. kedd, 17:15
Sült csirkemelles rántott
sarkadykati
2009. augusztus 14. péntek, 21:57
rizottóm-csirkemelles. ..
bolondnegyven
2008. december 07. vasárnap, 18:43
alacsony a hóállás:-)
yanoka
2009. augusztus 06. csütörtök, 14:41
Címkék
tejfölt keverjük, pogácsák tetejét, sütőtál kikenéséhez, lelógó bacon, hússal rétegezve, összemorzsolt zöld, sonkát vágjuk, kanál tejfölt, tésztát kettévágva, végüket kicsit, sóval kikevertem, aljuk legyen, alját megkentem, fetát hasábokra, cukkiniszeletet leterítettem, világ legfinomabb,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.