Regisztráció  Belépés
2018. április 26. csütörtök | 17. hét | 116. nap | 02:13 | Ervin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ceruzababos, hagymás zöldségkenyér
Ceruzababos, hagymás zöldségkenyér


Hozzávalók:
200 g ceruzabab,
2 hagyma,
2 evőkanál olaj,
200 g reszelt sajt,
3 tojás,
1 evőkanál liszt,
petrezselyemzöld,
oregánó,
só,
bors,
1 kiskanál vaj.
A hagymát apróra vágtam és a 2 evőkanál olajon puhára pároltam, majd hagytam kihűlni. Lereszeltem a sajtot a reszelő nagy lyukú oldalán, hozzáadtam 2 felvert tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet és az oregánót, sóztam, borsoztam, majd hozzáadtam a ledinsztelt hagymát és a ceruzababot és jól összekevertem. Én konzerv ceruzababot használtam, így nem kellett megfőzni. Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt kalácsformába öntöttem, ráöntöttem az 1 felvert tojást és mérsékelt tűzön megsütöttem. A tepsiben hagytam kihűlni, csak utána szeleteltem.

El lehet készíteni gombával és zöldborsóval is.
You might also like:
suzymama, 2018. április 24. kedd, 22:49
Házi fűszeres zsemlemorzsa
Szeretném megosztani veletek ezt a jó tippet amit olvastam és már ki is próbáltam. Biztos sokan vagytok úgy velem együtt hogy a szikkadt kenyeret vagy péksüteményt megszárítás után ledaráljátok vagy reszelitek. Ebből a ledarált zsemlemorzsából vettem ki 5-6 evőkanállal amit bármilyen száraz fűszerekkel lehet ízesíteni, nálam a próba 1-1 teáskanál bazsalikom és rozmaring keveréke lett amit az üvegbe kiszedett morzsához tettem és jól összevegyítettem.

Rántott krumpli , hamis fasírt vagy egyéb zöldségek panírozásánál biztos finom ízt fog adni!

Ui: Az általam használt fűszereket kívül az újságban ajánlottak még:kakukkfű, snidling, majoránna, zsálya fűszereket, reszelt parmezán sajtot , 1-2 gerezd reszelt fokhagymát, kukoricapelyhet szilánkosra törve és finom szemcséjű zabpelyhet. Szárított fűszereket összelehet keverni de a sajt és fokhagyma használatánál természetes hogy csak használat előtt !
suzymama, 2018. április 24. kedd, 13:21
Sajtos krumplipuffancs
Hozzávalók :
30 dkg maradék krumplipüré, 15 dkg reszelt sajt, 15 dkg liszt, 1 tojás, só, bors, majoránna, zsemlemorzsa, olaj.

Elkészítése:
A hozzávalókat(zsemlemorzsa nélkül) összegyúrjuk, sóval, borssal és szárított majoránnával ízesítjük. Enyhén olajos kézzel diónyi gombócokat formázunk, finomra szitált zsemlemorzsába hempergetjük, majd forró olajba kisütjük. Azonnal tálaljuk, melegen a legfinomabb. Salátával kitűnő reggeli, de köretnek is megfelel.

Megjegyzés:
Kis kockákra vágott sajtot is tehetünk a közepébe, ami sütés közben megolvad és fogyasztáskor kellemes meglepetés lesz a selymesen folyós sajt.
suzymama, 2018. április 23. hétfő, 21:46
Olajban sült zöldséges derelye "Ízőrzők" Bár
Kis mennyiségből készítettem amiből 10 db lett, ennek a receptjét írom le:)

Hozzávalók: tésztához: 25 dkg liszt, 25 dkg krumpli, 5 dkg margarin, só, 1 db tojás/aminek a felét tettem a tésztába a másik felét a töltelékbe/, töltelékhez: kb 10 dkg vegyes zöldség, 8 dkg reszelt sajt, 1 kisebb vöröshagyma, só, őrölt bors, sütéshez olaj.
🌼
Elkészítése: Krumplit megpucoltam feldaraboltam és enyhén sós vízbe puhára főztem. Leszűrtem krumplinyomón átnyomtam és a margarinnal kikevertem hagytam hűlni. Vegyes zöldséghez mirelit mexicói keveréket használtam ezért kicsit előfőztem majd leszűrtem. A vöröshagymát apróra vágtam kevés olajon megdinszteltem ráöntöttem a zöldséget sót és őrölt borsot szórtam rá majd együtt kicsit pároltam és hűtöttem. Kimért liszthez tettem a krumplit kevés sót tettem hozzá a tojás felét és összegyúrtam tésztának 1-2 evőkanál vizet lehet hozzá tenni. Ezután kinyújtottam a tésztát kb. ujjnyi vastagra és egy nagyobb pohárral kiszaggattam a tésztát, a töltelékbe
suzymama, 2018. április 23. hétfő, 16:17
Pupsa
Hozzávalók :
A tésztához:
30 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál só, 50 ml olaj, 120 ml víz,

Töltelék:
2 evőkanál tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 2 evőkanál sonka apróra vágva, 1 evőkanál kockázott bacon amit kicsit lepirítottam, 1 paprika nagyon apróra vágva, pár szelet póréhagyma szintén picire vágva, 2 gerezd fokhagyma, csipet só

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük.
A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra daraboljuk, a bacon szalonnát egy kicsit megpirítjuk. A sajtot lereszeljük. Egy tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a többi hozzávalót sózzuk ha kell és jól összekeverjuk A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk,kicsit kinyújtjuk,teszünk bele 1 púpos evőkanálnyit a töltelékbőll majd a széleit összecsípjük, kicsit lapítjuk és egy teflon serpenyőben (olaj nem kell hozzásodás ízek) pár perc alatt megsütjük előbb az egyik majd a másik oldalát is, ez kb 3-4
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:34
Medvehagymás tojással töltött rántott csirkemell
Medvehagymás tojással töltött rántott csirkemell

Hozzávalók

90 dkg csirkemell filé
4 db főtt tojás
1 csokor medvehagyma
10 dkg sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 db tojás
4 ek finomliszt
4 ek zsemlemorzsa


Elkészítés

A csirkemellet vékonyra felszeleteljük, és besózzuk. A főtt tojásokat villával összetörjük, hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát, a reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
A medvehagymás krémet a hússzelet egyik oldalára kenjük, majd ráhajtjuk a a hús másik oldalát, és hústűvel összetűzzük. Beleforgatjuk a lisztbe, a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába. Olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, és készre sütjük. Tetejét, ha szeretnék, még meghinthetjük egy kis reszelt sajttal.
vorosrozsa66, 2018. április 21. szombat, 00:08
Csőben sült burgonya
Hozzávalók:

5 közepes főtt burgonya kockára vágva,
kb. 15 szalámi, kolbász vagy egyéb hasonló felvágott vékonyra vágva,
1 kápia paprika vékony csíkokra vágva,
margarin,
1 ek. zsemlemorzsa,
2 tojás,
100 ml tejföl,
só,
bors
oregánó
reszelt sajt.

A kerámia tepsit megkentem margarinnal és megszórtam zsemlemorzsával. Beletettem a főtt, kockára vágott burgonyát és szépen elterítettem, hogy mindenhova jusson de ne legyen túl sok egymáson. Rászórtam a vékony csíkokra vágott szalámit, az ugyancsak vékonyra vágott kápia paprikát.

Egy tálba felvertem a tojásokat, hozzáadtam a tejfölt, a főszereket és csomómentesre kavartam, majd egyenletesen ráöntöttem a burgonyára.

Előmelegített sütőben addig sütöttem, amíg a tojás megsült. Ekkor rászórtam a reszelt sajtot, visszatoltam a sütőbe és még kb. 10 percig sütöttem, hogy a reszelt sajt
bkisseva, 2018. április 18. szerda, 10:12
Túrós pogácsa
Hozzávalók:

50 dkg liszt
50 dkg tehéntúró
50 dkg vaj
1 tojássárgája
1 teáskanál só
1 tasak sütőpor

Elkészítése:

A vajat a túróval összedolgozzuk. Mikor krémes állagúvá vált, hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sütőport és a sót is, jól összegyúrjuk. A tésztaállaga lágyabb lesz, mint a megszokott pogácsa tésztáé, de ettől ne ijedjünk meg, ilyen kell legyen. Fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük. Lisztezett felületen kinyújtjuk és ízlés szerinti nagyságúra szaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és olajjal, vagy tojással átkenjük a tetejét. Ha szeretnénk szórhatunk rá köménymagot, reszelt sajtot, de enélkül is mesés lesz. 180 fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük.
bkisseva, 2018. április 18. szerda, 09:15
Tejszínes rakott brokkoli
Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg párolt brokkoli rózsa
zsiradék a kenéshez
25 dkg főtt barnarizs
só, bors
20 dkg reszelt gouda vagy egyéb kedvenc sajt
2 dl zabtejszín

A brokkolit apró rózsákra szedjük és forró gőzben 6-8 percig pároljuk. Kenjünk ki egy tűzálló tálat zsiradékkal, és terítsük el benne a főtt barnarizst. Sózzuk, borsozzuk, és a tetejét egyenletesen kirakjuk a párolt brokkoli rózsákkal. A reszelt sajtot és a zabtejszínt összekeverjük, a brokkolira locsoljuk és 180 fokos előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Egytálételként vagy köretként egyaránt tálalhatjuk.
suzymama, 2018. április 16. hétfő, 12:46
Brokkoli a zöld egészségbomba
tovább. A főzővízbe tett só mellett kevés citromlé különlegesen finom ízt ad a zöldségnek. A párolt brokkoli nagyon finom különböző főtt tésztás ételek elkészítéséhez, és jól illik hozzá a pirított zsemlemorzsa.

Brokkolis receptek
Brokkolikrokett metélőhagymás tejföllel
Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg brokkoli, megmosva és rózsáira bontva
5 dkg vaj
2,5 dl víz
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
5 tojás
5 dkg reszelt parmezán sajt
só, őrölt fehér bors
reszelt szerecsendió
az öntethez:

2 dl tejföl
1 csokor metélőhagyma, finomra aprítva
A brokkolit bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és botmixerrel pépesítjük. A vajat 2,5 deci vízzel felforraljuk, majd a lisztet rászórjuk. Fakanállal addig keverjük, amíg az edény falától el nem válik. A tűzről lehúzzuk, és a tojásokat egyenként beleütjük. Végül a brokkolipépet és a parmezánt is belekeverjük. Sóval, fehér borssal és
suzymama, 2018. április 16. hétfő, 12:42
Krumpli szeletek sajtos, kefires bundában
Hozzávalók:

4 db burgonya
A bundához:

1 kis pohár kefir
1 ek liszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 db tojás
10 dkg reszelt sajt
A sütéshez:

5 dl étolaj

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk és 3 mm-es szeletekre vágjuk, majd megmossuk.

Papírtörlővel szárazra töröljük, majd megsózzuk.

A kefirt tojással felverjük, ízesítjük sóval és borssal, majd hozzákevertjük a lisztet és a reszelt sajtot.

A burgonyaszeleteket először lisztbe forgatjuk, majd a masszába mártjuk és felhevített étolajban kisütjük.

Önálló ételként, vagy köretnek is fogyaszthatjuk.
suzymama, 2018. április 16. hétfő, 12:26
Kedves ! Brokkoli a zöld egészségbomba + 2-recept
tovább. A főzővízbe tett só mellett kevés citromlé különlegesen finom ízt ad a zöldségnek. A párolt brokkoli nagyon finom különböző főtt tésztás ételek elkészítéséhez, és jól illik hozzá a pirított zsemlemorzsa.

Brokkolis receptek

Brokkolikrokett metélőhagymás tejföllel
Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg brokkoli, megmosva és rózsáira bontva
5 dkg vaj
2,5 dl víz
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
5 tojás
5 dkg reszelt parmezán sajt
só, őrölt fehér bors
reszelt szerecsendió

az öntethez:
2 dl tejföl
1 csokor metélőhagyma, finomra aprítva

A brokkolit bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és botmixerrel pépesítjük. A vajat 2,5 deci vízzel felforraljuk, majd a lisztet rászórjuk. Fakanállal addig keverjük, amíg az edény falától el nem válik. A tűzről lehúzzuk, és a tojásokat egyenként beleütjük. Végül a brokkolipépet és a parmezánt is belekeverjük. Sóval, fehér borssal és
suzymama, 2018. április 14. szombat, 13:43
1/485
Képek, videók
mazas-lazac-ceruzababb al.
szelidszeder
2014. december 16. kedd, 13:36
Majonézes-hagymás tojássa
irmus
2018. április 04. szerda, 08:38
Hagymás szelet
irmus
2018. január 12. péntek, 08:53
Hagymás szelet - Burgonya
irmus
2018. január 12. péntek, 08:52
hagymás rostélyos
soosistvan
2017. szeptember 19. kedd, 20:29
Hagymás paprikás tojásrán
irmus
2017. január 28. szombat, 15:55
hagymás 2.jpg
sarkadykati
2017. január 09. hétfő, 07:39
hagymás rostélyos.jpg
sarkadykati
2017. január 09. hétfő, 07:39
hagymás 2.jpg
snbela44
2017. január 01. vasárnap, 06:32
hagymás rostélyos.jpg
snbela44
2017. január 01. vasárnap, 06:32
Hagymás vér
irmus
2016. november 27. vasárnap, 08:31
Nagy-hagymás ...Erdély.jp
bbbarbara
2016. október 17. hétfő, 22:18
Hagymatea.jpg
pacsakute
2018. február 09. péntek, 16:14
Mézes hagymatea
irmus
2018. február 03. szombat, 09:42
hagymatea...jpg
zsokica45
2016. február 25. csütörtök, 19:53
Címkék
margarinnal kikevertem, hússzelet egyik, főzővízbe tett, masszába mártjuk, szikkadt kenyeret, párolt brokkoli, teflon serpenyőben, tetejét egyenletesen, tálba felvertem, receptjét írom, tojás felét, töltelékbőll majd, selymesen folyós, tojás megsült, tölteléket elkészítjük, burgonyát meghámozzuk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.