Regisztráció  Belépés
2018. július 15. vasárnap | 28. hét | 196. nap | 22:48 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Négy szent, akikhez imádkozhatsz, hogy a te csapatod nyerjen
2018. július 14. szombat 22:00
Holnap Horvátország és Franciaország az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon döntőt játszik. Megszokott, hogy focidrukkerek és játékosok imádkoznak a sikerért. Sokan közülük keresztet vetnek, amikor a pályára lépnek. De melyik szent közbenjárását kell kérni a sikerért?
A világbajnokság előtt megütközést keltett a brazil szövetség döntése, mely a pályán minden vallási megnyilvánulástól eltiltotta a csapat tagjait, de az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon is megszokott látvány, hogy focidrukkerek és játékosok különböző gesztusokkal imádkoznak a sikerért, köszönik meg az ,,égieknek" a gólt, a győzelmet. De melyik szent közbenjárását kell kérni, hogy a te csapatod nyerjen?
- 1. A sportok védőszentje az olasz Pier Giorgio Frassati: tehetséges diák és lelkes túrázó volt, és minden túrába egy meccset is beiktatott.
- 2. A futball védőszentje szintén olasz: Luigi Scrosoppinak hívják. Általában labdával a kezében ábrázolják. Elkötelezetten
maroka, 2018. július 15. vasárnap, 13:59
Pisztácia az egészséges sörkorcsolya
- férfiaknak kifejezetten ajánlható, mivel fogyasztása valamelyest véd a rosszindulatú prosztata-daganatokkal szemben is.

Hogyan fogyasszuk?

Minden egészségvédő és egyéb jó tulajdonsága mellett azt is érdemes figyelembe kell venni, hogy a pisztácia energiatartalma igen magas, száz grammja 557 kcal (2332 kJ) energiát tartalmaz, ezért túl nagy mennyiségben nem tanácsos fogyasztani, mert az felérne egy hízókúrával. Abból azonban semmi baj nem lehet, ha 8-10 szemet naponta rendszeresen elrágcsál belőle.
Érdekességek

A pisztácia fa bármely parknak, kertnek dísze lehet, nagy, szürkészöld levele, szerteágazó, bozótos ágai, fürtös termése miatt. Igen hosszú életű fa, akár több száz évig élhet, állítólag a híres függőkertek dísze is volt. A pisztácia termését is már az ókori birodalmak nagy uralkodói kedvelték, királyi eledelnek, fogyasztását kiváltságnak tartották.

A Biblia szerint Jákob fiai “a föld válogatott gyümölcsei között" többek között
vorosrozsa66, 2018. július 14. szombat, 15:29
Kamilliánus rend - katolikus orvosok .....
Szervezeti felépítésünk
Ez a közösség a Szentlélek sugallatára, rendi (egyházi) jóváhagyással jött létre és a Kamilliánus Rendhez kapcsolódik, mint szervezeti egységhez. A kapcsolódás a közösség tagjai számára lelkiismereti kötődést jelent.

8. Mit kérünk?
Fogadja el a hivatásában (egyéni és szakmai életében) és gyakorolja a ,,Gyógyítsd a betegeket és hirdesd az Evangéliumot": CURATE INFIRMOS ET PRAEDICATE EVANGELIUM Szent Kamilli jelmondatot. Igény és lehetőség szerint rendszeresen végezze el - csatlakozási szándéka kinyilvánítása után - a megküldött imalapról valamelyik, vagy mindegyik imát Legyen nyitott a lelki és szakmai kapcsolattartásra, szakterületén belül ismeretek átadására.
Szent Kamill és társai a betegek szolgálatára, segítésére adták életüket. A beteg ember ellátása áldozatos feladat. Vegyük észre életünkben a mindennapok hűsége mellett az áldozatvállalás szükségességét is.


Lelliszi szent Kamill élete röviden
Az
maroka, 2018. július 14. szombat, 09:54
A demokráciában nem kéne-e megtiltani, hogy valaki a saját kérdésére válaszoljon?
Értem, hogy nem érted..... Két dologra fogok most reflektálni, hogy megértsd....

Egy....Aki rendszeresen a saját maga által feltett kérdésekre válaszol, az bizony hitleri magasságokba jutott a gondolkodásnak látszó öndicsérgetés közben...

A másik dolog, egyszer az életben jelét próbáltad adni a tisztelet lágy leheletének, miközben persze képzeletben, háromszor beletörölted a zűrben véressé taposott lábadat.... A válaszom ma is ugyan az..... Ettől mentsen meg az Isten, hogy elérjem a tiszteletedet, mert akkor valami nagyon rossz dolgot követhettem el....
hatibacsi, 2018. július 13. péntek, 17:49
6 érv, hogy miért együnk citromot
Afrikában és Amerikában. Az egyik legkelendőbb gyümölcs napjainkban, és a mediterrán konyha elengedhetetlen alapanyaga.
A citrom sokféle tápanyagot, de elsősorban citromsavat, kalciumot, magnéziumot, C-vitamint, bioflavonoidokat és pektint tartalmaz, amelyek támogatják az immunrendszert, de segít a fertőzések leküzdésében is. A téli időszakban ezen kiemelkedő tulajdonságainak köszönhetően rendkívül fontos a szerepe az egészségmegőrzésben, a betegségek elleni küzdelemben. De nemcsak ezért érdemes rendszeresen fogyasztani belőle!

6 érv a citrom rendszeres fogyasztása mellett

1. Frissíti szervezetünket
A citrom frissességének köszönhetően elkerülhetjük a kimerültséget, fáradságot, szédülést, szorongást, idegességet és a feszültséget. A citromolaj belélegzésével növelhető a koncentrációs képesség és az éberség.
Frissíti szervezetünket
Frissíti szervezetünket

2. Megvéd a betegségektől
Antioxidáns hatásának köszönhetően segít megelőzni a szív- és
vorosrozsa66, 2018. július 13. péntek, 13:59
Lime: ezért együk naponta
lime leve azonban túlságosan is maró hatású lehet, ezért érdemes lime tartalmú kozmetikumokat választani. Egyszerű és hatékony arcradírt készíthetünk, ha összekeverünk egy evőkanál cukrot, fél teáskanál limelevet és egy teáskanál mézet. Tegyük ezt a keveréket az arcra és óvatos, körkörös mozdulatokkal dörzsöljük át.
A lime-ban található vegyületek segíthetnek a szív- és az érrendszer egészségének megőrzésében is, csökkentik a koleszterinszintet, és a stroke rizikóját is. Egy kutatás szerint a rendszeresen lime-ot fogyasztó hölgyeknél mintegy 19 százalékkal alacsonyabb volt a vérrögképződéssel összefüggő agyvérzések kialakulásának esélye.

A lime-os víz a veséket is áttisztítja

A lime-os víz a veséket is áttisztítja

A zöld citrom igazi vitaminbomba

A zöld citrom, vagy ahogyan sokan ismerik, a lime, kiváló C-vitaminforrás, így a téli időszakban bátran használhatjuk immunrendszerünk erősítésére. Kattintson tovább!
A lime antioxidánsokban, flavonoidokban is
vorosrozsa66, 2018. július 13. péntek, 12:18
Miért olyan egészséges a lime ?
Miért olyan egészséges a lime ?


A citrom mellett a lime is egyre gyakrabban tűnik fel az élelmiszerüzletek polcain. Érdemes is rendszeresen kosárba tennünk ezt az élénkzöld, kissé fanyarabb ízű gyümölcsöt, mert nagyon egészséges.
Erősíti az immunrendszert

Egyetlen átlagos méretű lime napi C-vitamin-szükségletünk mintegy harmadát tartalmazza. A C-vitamin nagyon fontos ahhoz, hogy szervezetünk védekezőrendszere megfelelően működjön, és segíthet megakadályozni a hasmenés, illetve a tüdőgyulladás és a felső légúti fertőzések kialakulását is.
Segíthet a fogyásban

Ha le szeretnénk adni pár kilót, akkor segíthet, ha mindennap megiszunk néhány pohár vizet, amelybe belefacsarjuk egy lime levét. A gyümölcsben található polifenolok segíthetnek csökkenteni a hasi zsírpárnákat, ezáltal a has körfogatot és a testsúlyt is. Persze, önmagában a lime-os víztől ne várjuk, hogy fogyni
vorosrozsa66, 2018. július 13. péntek, 12:14
A paradicsom egészségre gyakorolt hatásai
A paradicsom Közép- és Dél-Amerikából származik és Kolumbusz Kristóf hozta Európába mint dísznövényt. Eleinte dísznövényként termesztették, a múlt század elején lett véglegesen otthonos az európai asztalokon.
A paradicsom a burgonyafélék családjába tartozó növény, hasonlóan, mint a burgonya, vagy a petúnia, s hivatalos megnevezése ehető paradicsom. A paradicsom termése a fajtától függően 1,5 - 10 cm méretű, többnyire gömbölyű, belseje kamrácskákra tagolódik, melyek alakja és száma fajtái szerint változó.

Gyümölcs vagy zöldség?

Évek óta folyik a vita afelől, hogy a paradicsom gyümölcs-e vagy zöldség. Az USA-ban kezdődött azzal, hogy egy beszállító megtagadta a paradicsom utáni zöldségbehozatali vám megfizetését és a paradicsomot gyümölcsnek nyilvánította. Az Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága úgy határozott, hogy a paradicsom zöldség. Az EU 113/2001 sz. rendelete gyümölcsnek nyilvánította, miszerint: "E rendelet szerint a paradicsom, a rebarbara ehető
eva6, 2018. július 12. csütörtök, 08:00
Keresztény történet- Mese nem csak gyerekeknek
figyelj rám. Hatalmas feladatot bízok rád. Sőt, azt hiszem, ez lesz életed legnagyobb feladata. A hercegi kiképzést már elvégezted, azonkívül megszerezted az orvosi diplomát. Nincs nálad alkalmasabb, akit a veszélyes országba küldhetnék, hogy ott is megváltozzon az élet. Megtennéd a kedvemért?
- Természetesen, apám, hiszen magam is látom, milyen ott a helyzet. Mindent meg fogok tenni, hogy megmentsem azt a népet.
Néhány nap múlva elindult a királyfi az idegenbe. Megígérte apjának, hogy rendszeresen haza fog telefonálni. Azonkívül - a király állandóan kezében tartotta a távcsövet.
***
A Gyarló család ajtaján kopogtattak. Kis kunyhójuk, amit szeretettel bungalownak neveztek, az első volt a faluban. Mihály, a családfő, óvatosan kikukucskált egy résen a korhadt falon, mielőtt kinyitotta az ajtót. ,,Sosem lehet tudni." Az ajtó előtt egy fiatalember állt.
- Mit akar?- mogorván szólt ki, de elcsodálkozott az idegen nyílt és szokatlanul kedves
katalin_53, 2018. július 12. csütörtök, 06:45
Tallóztam
elektromos impulzusainak sejtekből való kitörését. A fájdalomjel egy szempillantás alatt kialszik. Ezenkívül a 970 gauss erősségű mágneses erő hatására a vörösvérsejtek a legvékonyabb kapillárisokba is eljutnak. Megnövekedett oxigenizáció, a sejtszövetek táplálása és a toxinok kiválasztódása jön létre. A gyulladás gyógyulása felgyorsul. Az ödéma, a duzzanat és a túlérzékenység eltűnik.

A fájdalom végleges enyhítésére érdekében egyszerűen helyezd a biomagnetikus betéteket a cipődbe és rendszeresen járj velük. Nem számít, hogy a fájdalom oka az ízületi gyulladás, reuma, isiász, máj- vagy vesebetegség, fájdalmas ízületek, hát, csípő, térd, gerinc, gyomor vagy láb. A probléma megszűnik. A mágneses mező biztonságos működésének köszönhetően a kezelés 30 napig szinte folyamatosan végezhető.

A biomagnetikus betétek mindennapos használatával a pozitív hatások felhalmozódnak a sejtek szintjén, és a kezelés 30. napja után a fájdalom rendszerint végleg elmúlik. A mágneses terápia hatékonyságát más
horvathnemagdi, 2018. július 11. szerda, 21:26
Így ne legyen többé szúnyogmágnes!
A nyári forróságban szívesen töltjük az estéket a szabadban, amelyeket rendszeresen megkeserítenek a vérszívó rovarok. Tehetünk egyáltalán valamit ellenük, ha csődöt mondanak a bevált módszerek?

170 millió éve élnek a Földön, ráadásul több 3000 fajuk létezik. Logikus, hogy megtámadnak minket, embereket. Valójában ugyanakkor a szúnyogok nagyon is válogatósak, pontos szempontok alapján választják ki azt, akit később megcsípnek. A tudósok úgy vélik, hogy 85%-ban génjeinken múlik, hogy megcsípnek-e vagy sem.

Néhány alapvető információval ugyanakkor tehetünk azért, hogy ne váljunk szúnyogmágnessé a szabadban sem.


1. Baktériumok a bőrön

A bőrön lévő baktériumok sokat módosítanak illatunkon, az emberi verejték pedig teljesen szagtalan amennyiben nincs jelen benne baktérium. Ha viszont jelen vannak, akkor okozzák az általunk kibocsátott szagot. Mindegyik embernek saját egyedi bakteriális keveréke van, ez alkotja a személyes
katalinkohut, 2018. július 11. szerda, 06:21
Melyik fésűt vagy hajkefét válasszam?
és védjük.

Vékonyszálú haj

A vékonyszálú haj fő problémája, hogy a hajtőnek nincs tartása, ezért szorosan a fejbőrre lapul - ettől látszik kevesebbnek a haj. Sokan panaszkodnak arról, hogy a hajuk lelapul, gyenge, hiányzik belőle a tartás. Így nem képes frizurát készíteni belőle. A pozitív oldala viszont ennek az, hogy a haj sima és fényes - mégis nehéz belőle bármit kihozni.
A dúsabb hatás eléréséhez használjunk körkefét, vagy fésüljük hátra a hajat. Fontos, hogy rendszeresen keféljük át a hajunkat, hogy egészséges legyen és ragyogó: ehhez puha vagy közepes keménységű vaddisznósörte hajkeféket használjunk, gumipárnával a kényelméért.

Középvastag haj
Ez a legideálisabb hajtípus. Fényes, kiegyensúlyozott, nem szárad ki könnyen, könnyű rendben tartani és formázni. Bár a legtöbb hajkefe megfelel hozzá, a napi hajápolás kötelező részként mindig keféljük át közepes vagy kemény sörtéjű hajkefével. A legjobb eredmény elérése érdekében döntsük előre a fejünket, és
katalinkohut, 2018. július 09. hétfő, 08:00
1/1665
Képek, videók
Stoni fal, Horvátország
sanci81
2016. december 27. kedd, 17:13
Rovinj Horvátország.jpg
pacsakute
2015. április 03. péntek, 08:24
Csóka-vára (Horvátország)
farkas1945
2014. október 11. szombat, 09:54
Dubrovnik ; Horvátország.
farkas1945
2014. szeptember 27. szombat, 12:30
Dobrovnik.Horvátország .jp
katka5212
2014. május 10. szombat, 18:43
Horvátország. Visovac szi
katka5212
2014. május 10. szombat, 18:32
Rovinj. Horvátország.jpg
katka5212
2014. május 10. szombat, 18:15
Horvátország 2013 szept.2
liptakeva
2013. december 11. szerda, 18:40
Horvátország ; a Plitvice
farkas1945
2013. november 29. péntek, 09:29
fei fei sun giorgio arman
zskadi
2017. október 19. csütörtök, 19:15
San Giorgio Maggiore.jpg
chillik
2017. január 04. szerda, 15:14
Giorgio-Armani-Pre-Fal l-2
zskadi
2016. december 16. péntek, 05:06
giorgio.JPG
charlotteani
2016. március 10. csütörtök, 14:37
Giorgione.jpg
chillik
2015. szeptember 11. péntek, 10:20
Giorgio Armani.jpg
cady89
2015. március 16. hétfő, 00:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.