Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 23. vasárnap | 38. hét | 266. nap | 11:14 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bemutatták a világjátékokra utazó speciális olimpiai csapatot
A versenyzőket szombaton a Hősök terén mutatták be, egyben megemlékeztek a nemzetközi speciális olimpiai mozgalom megalakulásának 50. évfordulójáról.

Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a kosárlabdázókkal és a streetballosokkal nagyon jó a kapcsolatuk, és mivel szombaton a Hősök terén zajlanak a Magyar Kosárlabdázás Napjának eseményei, felvették a kapcsolatot a kosárlabda-szövetséggel.

"Azzal kerestük meg a kosarasokat, hogy ha reggeltől övék a Hősök tere, délután és este legyen a miénk is" - mondta.

"Hatalmas eseményen 170 ország több mint hétezer versenyzőjének seregszemléjén vesztek részt jövő márciusban, kívánom, hogy sikerekkel és szép élményekkel térjetek majd haza" - fordult a sportolókhoz Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója felelevenítette, hogy ő a speciális olimpiai
velemenyezd, 2018. szeptember 22. szombat, 19:11
Áder: csak annyi vizet szabad öntözésre használni, amennyit a természet vissza tud pótolni
Az államfő pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában számos nemzetközi példával mutatott rá a víz túlhasználatának veszélyeire, hangsúlyozva: csak fenntartható, ellenőrizhető módon történhet az öntözés. A talajvíz szintje Magyarországon is folyamatosan csökken, így nem mindegy, milyen mértékben vesszük ki a vizet - hangsúlyozta.

Felidézte, ezért is küldte az Alkotmánybírósághoz azt a törvényt, amely engedély nélkül is lehetővé tette volna legfeljebb 80 méteres kutak fúrását.

Engedély nélkül ki ellenőrizhetné, hogy a fúrás valóban megáll-e 80 méternél, vagy egy kontármunka következtében már az ország számára stratégiai fontosságú, ma még tiszta ivóvízbázist szennyezzük-e? - tette fel a kérdést.

Beszámolt arról is, hogy a vízválság megelőzése lesz a jövő évi, budapesti víz világkonferencia témája. Emlékeztetett arra, hogy az ENSZ tanácsadó testülete - amelynek Áder János is tagja volt - három "vízdrámára" hívta fel a figyelmet: a sok víz, a kevés víz és a
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 08:46
Orsovai Mária : A kis viráglányka
is őket nagy szeretettel. A környéken senkinek nem volt ilyen gyönyörű virágos kertje, mint neki. Színes pillangók, méhek szálldogáltak egyik virágról, a másikra.

Egyszer egy csodálatos napsütötte reggelen az egyik kék harangvirág nyújtózott jó nagyot, s abban a pillanatban fekete hajú, piros arcú csöpp leánnyá változott. Két öklével megdörzsölte szemeit és mint aki mély álomból ébredt, körülnézett. Meglátta a cseresznyefa ágán ülő kék mellényű cinke madár és így üdvözölte:
-- Jó reggelt viráglányka!

Kedvesen, mosolyogva nézet fel a kislány a cinkére, hunyorított szemével a fénylő nap miatt.
-- Jó reggelt kis cinke, neked is. -- azzal elindult a baromfiudvar felé, s ügyesen magot szórt a tyúkok elé. -- Egyetek sokat. Jó étvágyat! -- biztatta a szárnyasokat. -- Friss vizet is hozok. -- s térült-fordult a kis vödörrel, hozta is a kútról a vizet.
-- Ki ez a jó tündér, aki helyettem ellátja a baromfiakat? -- lépett ki csodálkozva az udvarra a nénike. Meglátta a
vorosrozsa66, 2018. szeptember 20. csütörtök, 09:42
Szép napot mindenkinek!
Ebből az évből máig érvényes kijelentés, vezénylő vitatható idea a következő

A polgári koalíció kormányának az a meggyőződése, hogy a legszegényebbek helyzetének tartós javulását csak akkor érhetjük el, ha azokat a családokat is megerősítjük, amelyeknek a tagjai dolgoznak, akik a vállukon viszik az ország gondját, és akik magukra vállalják a gyereknevelés örömteli terheit is.

Sok év előkészület után végre valóban ott leng majd a magyar zászló Brüsszelben.

Kedvenc 1999-es bekezdésünk így szól:

Tisztességes és becsületes országban akarunk élni. Olyan országban, ahol mindenki szemében erény, ha betartjuk a törvényeket, erény, ha tisztességesen adózunk, és erény, ha világos különbséget
kirscha, 2018. augusztus 22. szerda, 09:37
Keltsd életre a templomodat!
angyalkát Mária oldaláról, a bolygót a festményről, amiből kirepült, a zöld és aranyszínű szószéket és a gyönyörű, színes ablakokat. Mély lélegzetet vett, majd könnyedén átsiklott a templom falán. Mire kinyitotta a szemét, tollait a frissítő, hajnali szellő borzolta, és ragyogása szinte elveszett a felkelő Nap fényében. Átlagos galambnak látszott kívülről, de azért belül sokkal több volt. Izgatottan repült közelebb a nevetgélő, turbékoló társasághoz, és csöndben leereszkedett melléjük a tetőre.
-Jó reggelt! - köszönt halkan, mire a galambok mind feléje fordultak. Egy barna tollú, fekete szemű termetes egyed ocsúdott fel először az ámulatból. Gúnyos hangon szólalt meg:
- Te nem vagy közülünk való - mondta, és lenézően bámult a többieket szépségével lenyűgöző Fényesre. A gyönyörű madár kissé megszeppent, de aztán rögtön vidámabb lett, mert eszébe jutott, hogy akivel beszélget, igaz, nem túl kedves, de azért mégiscsak galamb.
- Fényes vagyok. A templomból érkeztem. Titeket hogy
maroka, 2018. július 20. péntek, 13:15
Horvátország utcáin százezrek ünnepelté
A négymilliós országban harminc százalékkal nőtt a készpénzfelvétel a bankautomatákból, az angolok elleni mérkőzésre ezrek utaztak el az utolsó pillanatban, mert az utazási irodák charterjáratokat indítottak.
Az elődöntőre Andrej Plenkovic kormányfő, Gordan Jandrokovic házelnök és több miniszter is elrepült. A tegnapi kormányülésen pedig a miniszterelnök és a miniszterek a válogatott mezét viselték, s újra megtapsolták a nemzeti csapatot. ,,Ma valóban van értelme annak, hogy azt mondjuk: jó reggelt!" - kezdte az ülést a kormányfő. ,,A labdarúgók a tehetséget és szívet a fegyelemmel és intelligenciával párosították, ezt kellene eltanulniuk a politikusoknak is" - tette hozzá.
.............
Kolinda Grabar-Kitarovic államfőt korábban Szocsiban az oroszok ellen tizenegyespárbajban megnyert negyeddöntőben láthattuk horvát mezben, és azzal is
maroka, 2018. július 13. péntek, 16:05
Szép napot mindenkinek!
lehessen vagy érdekes.
Boda Magdolna: (Egyszer így lenne jó )

Jó lenne egyszer olyan természetességgel ébredni, ahogy a Nap csúszik fel az

égre, óvatosan bontogatva ki a világot.

Hogy álmosan kitántorogva a konyhába, a kávé illata jó reggelt kívánjon.

Hogy a dolgainkban ne legyünk éhesek önmagunkra

és a megszokottság ne törjön ránk.

Hogy ne kelljen autónk, bérletünk, határidőnaplónk, bankkártyánk, karóránk...

hogy cipőt se kelljen húzni és senki se csodálkozzon ránk.

Jó lenne egyszer közel engedni a csodát...

vándorolni hatalmas mezőkön és megállni egy elárvult vadrózsabokornál,

nem elvárva a mező zöldjét,

a virágok színét, illatát,

a szirmok
kirscha, 2018. július 10. kedd, 09:29
Tanúságos történetek
költségeket."

53 órán át tartó imaközösség

Öt embert elzárt egy földomlás egy bányában Kentacky, Salemben. Semmi ennivalójuk nem volt. Teljes sötétség szakadt rájuk. Az egyikük megmenekülhetett volna, ha nem rohant volna vissza, hogy a többieket figyelmeztesse. Amikor a külvilágtól elzárt emberek felfedezték, hogy nem menekülhetnek meg, kezdtek imádkozni és énekelni. Imádságuk és dicséretük ötvenhárom órán át tartott. Aztán megmentették őket. Később a férfiak így tettek bizonyságot élményükről:" Péntek reggeltől vasárnap reggelig voltunk ott. Szünet nélkül imádkoztunk! Amikor a mentőalakulat elért minket, még mindig imádkoztunk!" A napvilágra került férfiak bányászsisakjaira ezek a szavak voltak bevésve: " Ha holtak leszünk, mire ránk találtok, tudjátok meg, hogy mindnyájan üdvözültünk!"

Meg nem hallgatott imák

Gyakran áldás nekünk az, ha Isten nem hallgatja meg imádságainkat. Néha ugyanis helytelen az indítékunk, máskor nem tudjuk igazán, mire van szükségünk, vagy
suzymama, 2018. június 23. szombat, 14:34
Tallóztam
megismerkedni, mert amíg idegenek, mindent komolyan veszek. Számtalanszor átfutja, az agyamat egy gondolat, miszerint bejövök e neki?! Nem bírom ki, hogy ne képzeljem el, hogyan nézhet ki ruha nélkül, és annyira magával ragad ez az érzés, hogy mindenáron a hálószobájában akarok kikötni. Az ex barátnőmet, Facebookon ismertem meg. 6 héten át húztuk egymást, mire megtörtént a dolog. Addig az éjszakáig mindig küldtem neki egy romantikus SMS-t. Miután megtörtént a dolog, mindössze 3 SMS-t küldtem neki: (,,Jó reggelt, korán el kellett mennem dolgozni. Később találkozunk", ,,Reggelt, Estére foglaltam asztalt abba meghitt olasz étterembe." és ,,Helló, légyszíves vegyél óvszert, amikor mész dolgozni"). Ne higgyétek, hogy már nem szerettem, csak az újdonság varázsa egyszerre elillant, és már nem volt számomra olyan érdekes, mint azelőtt. A férfiak már nem akarnak tenni azért, ami az övék. Ezért nem szeretik, ha egy nő kezdeményez, mert teljesen elszáll a titokzatosság ereje. A barátom
horvathnemagdi, 2018. május 26. szombat, 06:34
Fekete István: Pünkösd
ijedtem meg. - Nem mondok meg semmit, mert ezt a bort én... csak úgy hoztam.
- Ilyent nem isznak a papok - vált meg hosszabb furulyázás után az üvegtől, s gyakorlott mozdulattal az ágy alá dugta, amikor csattant kívül a kiskapu...
- Bújj el valahová - suttogta -, hátha ide gyün...
Megrettenve kerültem meg Vicát, és - a patkányokra gondolva - egy kis irtózással bújtam a jászol alá, miközben Jancsi bácsi elfújta a mécset.
- Szép pünkösdi jó reggelt - mondta valaki, és ijedtemben még a patkányokat is elfeledtem, mert a hang Pista bácsi hangja volt.
- Hajnal van még, Pista fiam - ásított Jancsi bácsi. - Mi jót hoztál?
- Csak ezt a kis bort, Jancsi bácsi, meg egy kis csomagot. Valami ruhaféle van benne...
- Nahát! Fiam, igazán... Tedd le, fiam, oda a ládára. Aztán mondd meg, hogy...
- Nem mondok meg semmit Jancsi bácsi, csak annyit, hogy amit rám bíztak, átadtam. A bort a gazdám küldi, a ruhafélét
lenke1964, 2018. május 21. hétfő, 15:28
Jó reggelt - szép napot kívánok Mindenkinek !
Azzal , hogy világos képet
alkottok az életről .
amelyet élni akartok , sima
és kellemes utat köveztek
ki magatok előtt .

********** Esther és Jerry Hicks **********

Bédné Marika : 2018 . 04 . 21 . 07 : 41
bedmarika47, 2018. április 21. szombat, 07:42
Ezek már a jövőév
Két helyi történést látok, ami már a jövőév. Az egyik egy közéleti, van, hogy helyi közéleti kérdésekkel foglalkozó blog, melybe az indítója már most az elején többször is "vendégszerzőket szerződtet", úgyhogy igazából nem tudom kinek a blogja, a másik egy helyi újság példányszám emelkedése ötjegyűre. Igazából van a városnak hivatalos újságja, ez egy másik, az ellenében, kevesebb oldallal, kevesebb példányszámmal, de jobb minőségben, jobb, érdekesebb írásokkal. Leginkább annak örülnék, ha valaki rádiót indítana. Nekem nagyon hiányzik a helyi rádió helyi munkatársakkal, helyi hírekkel, riportokkal, zenével, stb ... Mióta semmi sincs, ami helyi, nem is hallgatok ( vasárnap kivételével) rádiót. Addig meg reggeltől estig szólt. Van még a helyi tévé, azt mindennap megnézem. A Híradót biztos, a többit csak, ha kedvemre van. A vendégműsorokat nem, viszont a felvett műsorokat ( koncert, ünnepség, előadás, stb ....) általában egyszer biztos, főleg, ha nem voltam ott. Szóval vissza a jövőre. Örülök, ha lesznek
azenujsagom, 2018. április 21. szombat, 03:08
1/106
Képek, videók
Anjou Lajos lengyel kir.
mecsery
2010. március 22. hétfő, 16:57
speciális úszóruha nyiltv
maroka
2018. augusztus 09. csütörtök, 15:17
Speciális légzéstechnikáv
farkas1945
2013. szeptember 12. csütörtök, 12:28
Speciális cicamasszázs.gi
pacsakute
2013. július 21. vasárnap, 21:28
Speciális-Lővedék.jpg
lablador
2012. június 11. hétfő, 19:42
speciális mentő minden es
csigamalac
2009. október 09. péntek, 20:29
T-zóna kontroll speciális
cristin
2008. augusztus 30. szombat, 21:14
Specialista.jpg
jarosand
2008. június 26. csütörtök, 01:17
The Specialist.jpg
takacsandrea3
2008. április 28. hétfő, 16:21
Speciális szerszámok
totyimotyi
2007. november 18. vasárnap, 14:09
specialista.jpg
picurcica
2007. augusztus 08. szerda, 11:46
A Specialista.en.c.jpg
finike
2007. augusztus 07. kedd, 08:25
A Specialista.hu.c.jpg
finike
2007. június 06. szerda, 16:09
Címkék
templom falán, patkányokra gondolva, négymilliós országban, elődöntőre Andrej, államfő pénteken, angolok elleni, helyi újság, Fábián László, utazási irodák, baromfiudvar felé, Kossuth Rádió Jó, természet vissza, fúrás valóban, Emberi Erőforrások Minisztériumának, Magyar Olimpiai Bizottság, környéken senkinek,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.