Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 06:12 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Keltsd életre a templomodat!
angyalkát Mária oldaláról, a bolygót a festményről, amiből kirepült, a zöld és aranyszínű szószéket és a gyönyörű, színes ablakokat. Mély lélegzetet vett, majd könnyedén átsiklott a templom falán. Mire kinyitotta a szemét, tollait a frissítő, hajnali szellő borzolta, és ragyogása szinte elveszett a felkelő Nap fényében. Átlagos galambnak látszott kívülről, de azért belül sokkal több volt. Izgatottan repült közelebb a nevetgélő, turbékoló társasághoz, és csöndben leereszkedett melléjük a tetőre.
-Jó reggelt! - köszönt halkan, mire a galambok mind feléje fordultak. Egy barna tollú, fekete szemű termetes egyed ocsúdott fel először az ámulatból. Gúnyos hangon szólalt meg:
- Te nem vagy közülünk való - mondta, és lenézően bámult a többieket szépségével lenyűgöző Fényesre. A gyönyörű madár kissé megszeppent, de aztán rögtön vidámabb lett, mert eszébe jutott, hogy akivel beszélget, igaz, nem túl kedves, de azért mégiscsak galamb.
- Fényes vagyok. A templomból érkeztem. Titeket hogy
maroka, 2018. július 20. péntek, 13:15
Horvátország utcáin százezrek ünnepelté
A négymilliós országban harminc százalékkal nőtt a készpénzfelvétel a bankautomatákból, az angolok elleni mérkőzésre ezrek utaztak el az utolsó pillanatban, mert az utazási irodák charterjáratokat indítottak.
Az elődöntőre Andrej Plenkovic kormányfő, Gordan Jandrokovic házelnök és több miniszter is elrepült. A tegnapi kormányülésen pedig a miniszterelnök és a miniszterek a válogatott mezét viselték, s újra megtapsolták a nemzeti csapatot. ,,Ma valóban van értelme annak, hogy azt mondjuk: jó reggelt!" - kezdte az ülést a kormányfő. ,,A labdarúgók a tehetséget és szívet a fegyelemmel és intelligenciával párosították, ezt kellene eltanulniuk a politikusoknak is" - tette hozzá.
.............
Kolinda Grabar-Kitarovic államfőt korábban Szocsiban az oroszok ellen tizenegyespárbajban megnyert negyeddöntőben láthattuk horvát mezben, és azzal is
maroka, 2018. július 13. péntek, 16:05
Szép napot mindenkinek!
lehessen vagy érdekes.
Boda Magdolna: (Egyszer így lenne jó )

Jó lenne egyszer olyan természetességgel ébredni, ahogy a Nap csúszik fel az

égre, óvatosan bontogatva ki a világot.

Hogy álmosan kitántorogva a konyhába, a kávé illata jó reggelt kívánjon.

Hogy a dolgainkban ne legyünk éhesek önmagunkra

és a megszokottság ne törjön ránk.

Hogy ne kelljen autónk, bérletünk, határidőnaplónk, bankkártyánk, karóránk...

hogy cipőt se kelljen húzni és senki se csodálkozzon ránk.

Jó lenne egyszer közel engedni a csodát...

vándorolni hatalmas mezőkön és megállni egy elárvult vadrózsabokornál,

nem elvárva a mező zöldjét,

a virágok színét, illatát,

a szirmok
kirscha, 2018. július 10. kedd, 09:29
Tanúságos történetek
költségeket."

53 órán át tartó imaközösség

Öt embert elzárt egy földomlás egy bányában Kentacky, Salemben. Semmi ennivalójuk nem volt. Teljes sötétség szakadt rájuk. Az egyikük megmenekülhetett volna, ha nem rohant volna vissza, hogy a többieket figyelmeztesse. Amikor a külvilágtól elzárt emberek felfedezték, hogy nem menekülhetnek meg, kezdtek imádkozni és énekelni. Imádságuk és dicséretük ötvenhárom órán át tartott. Aztán megmentették őket. Később a férfiak így tettek bizonyságot élményükről:" Péntek reggeltől vasárnap reggelig voltunk ott. Szünet nélkül imádkoztunk! Amikor a mentőalakulat elért minket, még mindig imádkoztunk!" A napvilágra került férfiak bányászsisakjaira ezek a szavak voltak bevésve: " Ha holtak leszünk, mire ránk találtok, tudjátok meg, hogy mindnyájan üdvözültünk!"

Meg nem hallgatott imák

Gyakran áldás nekünk az, ha Isten nem hallgatja meg imádságainkat. Néha ugyanis helytelen az indítékunk, máskor nem tudjuk igazán, mire van szükségünk, vagy
suzymama, 2018. június 23. szombat, 14:34
Tallóztam
megismerkedni, mert amíg idegenek, mindent komolyan veszek. Számtalanszor átfutja, az agyamat egy gondolat, miszerint bejövök e neki?! Nem bírom ki, hogy ne képzeljem el, hogyan nézhet ki ruha nélkül, és annyira magával ragad ez az érzés, hogy mindenáron a hálószobájában akarok kikötni. Az ex barátnőmet, Facebookon ismertem meg. 6 héten át húztuk egymást, mire megtörtént a dolog. Addig az éjszakáig mindig küldtem neki egy romantikus SMS-t. Miután megtörtént a dolog, mindössze 3 SMS-t küldtem neki: (,,Jó reggelt, korán el kellett mennem dolgozni. Később találkozunk", ,,Reggelt, Estére foglaltam asztalt abba meghitt olasz étterembe." és ,,Helló, légyszíves vegyél óvszert, amikor mész dolgozni"). Ne higgyétek, hogy már nem szerettem, csak az újdonság varázsa egyszerre elillant, és már nem volt számomra olyan érdekes, mint azelőtt. A férfiak már nem akarnak tenni azért, ami az övék. Ezért nem szeretik, ha egy nő kezdeményez, mert teljesen elszáll a titokzatosság ereje. A barátom
horvathnemagdi, 2018. május 26. szombat, 06:34
Fekete István: Pünkösd
ijedtem meg. - Nem mondok meg semmit, mert ezt a bort én... csak úgy hoztam.
- Ilyent nem isznak a papok - vált meg hosszabb furulyázás után az üvegtől, s gyakorlott mozdulattal az ágy alá dugta, amikor csattant kívül a kiskapu...
- Bújj el valahová - suttogta -, hátha ide gyün...
Megrettenve kerültem meg Vicát, és - a patkányokra gondolva - egy kis irtózással bújtam a jászol alá, miközben Jancsi bácsi elfújta a mécset.
- Szép pünkösdi jó reggelt - mondta valaki, és ijedtemben még a patkányokat is elfeledtem, mert a hang Pista bácsi hangja volt.
- Hajnal van még, Pista fiam - ásított Jancsi bácsi. - Mi jót hoztál?
- Csak ezt a kis bort, Jancsi bácsi, meg egy kis csomagot. Valami ruhaféle van benne...
- Nahát! Fiam, igazán... Tedd le, fiam, oda a ládára. Aztán mondd meg, hogy...
- Nem mondok meg semmit Jancsi bácsi, csak annyit, hogy amit rám bíztak, átadtam. A bort a gazdám küldi, a ruhafélét
lenke1964, 2018. május 21. hétfő, 15:28
Jó reggelt - szép napot kívánok Mindenkinek !
Azzal , hogy világos képet
alkottok az életről .
amelyet élni akartok , sima
és kellemes utat köveztek
ki magatok előtt .

********** Esther és Jerry Hicks **********

Bédné Marika : 2018 . 04 . 21 . 07 : 41
bedmarika47, 2018. április 21. szombat, 07:42
Ezek már a jövőév
Két helyi történést látok, ami már a jövőév. Az egyik egy közéleti, van, hogy helyi közéleti kérdésekkel foglalkozó blog, melybe az indítója már most az elején többször is "vendégszerzőket szerződtet", úgyhogy igazából nem tudom kinek a blogja, a másik egy helyi újság példányszám emelkedése ötjegyűre. Igazából van a városnak hivatalos újságja, ez egy másik, az ellenében, kevesebb oldallal, kevesebb példányszámmal, de jobb minőségben, jobb, érdekesebb írásokkal. Leginkább annak örülnék, ha valaki rádiót indítana. Nekem nagyon hiányzik a helyi rádió helyi munkatársakkal, helyi hírekkel, riportokkal, zenével, stb ... Mióta semmi sincs, ami helyi, nem is hallgatok ( vasárnap kivételével) rádiót. Addig meg reggeltől estig szólt. Van még a helyi tévé, azt mindennap megnézem. A Híradót biztos, a többit csak, ha kedvemre van. A vendégműsorokat nem, viszont a felvett műsorokat ( koncert, ünnepség, előadás, stb ....) általában egyszer biztos, főleg, ha nem voltam ott. Szóval vissza a jövőre. Örülök, ha lesznek
azenujsagom, 2018. április 21. szombat, 03:08
Tallóztam
Nézd mi történik a betegséggel, ha éhgyomorra iszol vizet

Japánban az emberek a reggelt azzal kezdik, hogy ébredés után rögtön vizet isznak. Több kutatás is megerősítette, hogy ha reggel, ébredés után vizet iszunk az jó hatással van az egészségünkre. Ez az egyszerű reggeli rutin több betegség esetén is jótékony hatást fejtett ki.

Számos vizsgálat is bizonyítja, hogy az éhgyomorra ivott víz különböző betegségek esetén segíthet. Többek között hatásos lehet fejfájás, valamint akármilyen más testi fájdalom felmerülésekor. Jótékony hatást fejt ki szív és érrendszeri problémák, epilepszia, magas koleszterinszint, hörghurut, asztma, tuberkulózis, meningitisz, vese és húgyúti betegségek, hányás, hasmenés, aranyér, székrekedés, cukorbetegség, szem és látásproblémák, méh problémák és menstruációs zavarok esetén is. Orr, torok és fül
horvathnemagdi, 2018. április 15. vasárnap, 09:51
Szép húsvéti locsolóversek
reggele,
Feltámasásunk édes ünnepe.
Ünneplő ruhákba öltöztek a fák,
Pattognak a rügyek, s virít a virág.
A harang zúgása hirdet ünnepet,
Egy kismadár dalol a zöld rétek felett.
Tündérország rózsái közt gyöngyharmatot szedtem,
Akit azzal meglocsolok, megáldja az Isten.
Az illatos rózsavíztől megnőnek a lányok,
Zsebeimbe beleférnek a piros tojások.


Pálinkás jó reggelt kívánok e háznak,
Főképp a dolgos szülők jól nevelt lányának!
Elmondom én gyorsan jövetelem célját:
Megöntözöm most a környék legszebb lányát.
Kívánok e háznak hát mindenből eleget,
Főképp békességet, egészséget és szeretetet!


Itt van a kikelet, viríts, viríts virág!
Köszönt a pacsirta, neked áll a világ.
Rózsavízzel
yaskane, 2018. március 21. szerda, 13:41
Orosz költők: SZERGEJ JESZENYIN
fordítása/


Szergej Jeszenyin: ŐSZ

Csönd lepi borókás partok meredélyét,
Az ősz, a pej kanca, fésüli sörényét.

Folyamszegély hűs leple felett
patkói kék csengése lebeg.

Remete szél, óvakodva, lassan
avart tapos útkanyarulatban.

Égő-piros csipkebokorra hajolva
láthatatlan Krisztus sebeit csókolja.

fordította WEÖRES SÁNDOR


Szergej Jeszenyin: Szép jó reggelt!

Elaludt már a sok arany csillag,
megrebbent a tág víz tündér tükre,
a folyóra hajnal fénye villant
s pírt dobott a fényháló-egünkre.

A nyírfák is mosollyal ébredtek,
szétzilálták selyem hajfonatjuk,
zöld szín fülbevalóik zizegtek,
s harmatból volt ezüst ruha rajtuk.

Lombos csalán kerítésre kúszva
ékes gyöngyöket nyakára
menusgabor, 2018. március 06. kedd, 15:15
A kíváncsi hópelyhek
fehérre meszeljük még a ház tetőket is.

Voltak kíváncsi hópelyhek is. Messze az ég alján nagy világosság látszott. Ott a város lámpái világítottak, s ezek a kíváncsi hópelyhek a várost akarták látni.

- Majd meglátjátok, hogy megbecsülnek ott minket - mondták a falura, mezőre hulló testvéreiknek. - Még székkel is megkínálnak, talán hintóba is ültetnek.

Azzal a kíváncsi hópelyhek elszálltak a város fölé, s ott lehullottak a ház tetőkre, az utcákra, a terekre. Alig várták a reggelt, hogy szétnézzenek a városban.

De mire kireggeledett, akkora a hópelyheknek beesteledett. Jöttek a hó hányó munkások, megkínálták a havat seprűvel és lapáttal. Aztán rakásra rakták, úgy hordták ki a városból.

Lekotorták a havat a tetőkről is, és elsárosodva vitték a többi után. Mire delet harangoztak, locspocs lett a városi hóból. Így járták meg a kíváncsi hópelyhek!

Az erdők, mezők hava pedig tavaszig megmaradt ragyogó
taltos1, 2018. február 21. szerda, 23:45
1/106
Képek, videók
Templomos szoci.demokratá
furaila
2016. november 08. kedd, 14:09
Templomok.jpg
chillik
2016. október 02. vasárnap, 06:25
2templomok 9.JPG
feviroza
2016. február 05. péntek, 00:25
2templomok 8.JPG
feviroza
2016. február 05. péntek, 00:25
2templomok 7.JPG
feviroza
2016. február 05. péntek, 00:25
2templomok 6.JPG
feviroza
2016. február 05. péntek, 00:25
2templomok 5.JPG
feviroza
2016. február 05. péntek, 00:25
2templomok 49.JPG
feviroza
2016. február 05. péntek, 00:25
2templomok 48.JPG
feviroza
2016. február 05. péntek, 00:25
2templomok 47.JPG
feviroza
2016. február 05. péntek, 00:24
2templomok 46.JPG
feviroza
2016. február 05. péntek, 00:24
2templomok 45.JPG
feviroza
2016. február 05. péntek, 00:24
templom falán szobor
magdaseppa
2006. október 04. szerda, 09:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.