Belépés
2018. október 23. kedd | 43. hét | 296. nap | 18:19 | Gyöngyi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az avokádó 10 gyógyhatása
megfelelő emésztéshez. A rostban gazdag ételek fogyasztása hatékony fogyókúrás módszer.

6, Megelőzi az ízületi gyulladást

Az avokádó tele van olyan gyulladáscsökkentő vegyületekkel, többek között fitoszterolokkal és karotinoidokkal, amelyek csökkentik az ízületi gyulladáshoz vezető problémákat. A legtöbb karotinoid a gyümölcs sötétebb részeiben van, közel a héjhoz. Az avokádóolaj koncentráltabb formája kifejezetten jó az ízületi gyulladás kezelésére, ha rendszeresen használják. Sok receptben helyettesíthető az olívaolaj avokádóolajjal, például a pesztóban vagy a vinaigrette-ben, vagy felhasználható egyszerű mártogatós öntetekhez is.

7, Szabályozza a vércukrot

Az egyszeresen telítetlen zsírok megelőzik vagy visszafordítják az inzulin rezisztenciát, amely a 2-es típusú cukorbetegség egy fő okozója; az avokádóban lévő magas oldható rosttartalom pedig segít megelőzni a magas vércukrot. A cukorbetegeknek erősen ajánlott az avokádóban található olajsav fogyasztása, mert
vorosrozsa66, 2018. október 14. vasárnap, 17:54
Citromkrém házilag
Ebben a receptben nincs tejszín, íze inkább egy különleges, pikáns lekvárhoz hasonlítható. Hűtés után még az állaga sem különbözik a dzsemtől és 3 hétig is eltartható. Készítsétek el ti is, érdemes eleve két adaggal kezdeni, hogy ne fogyjon el rögtön. Reggelire, kiflire, sütibe, csokis piskótára mennyei.

Hozzávalók egy üveghez:

10 dkg vaj

18 dkg cukor

1 dl citromlé

1 kiskanál citromhéj

2 db tojás

2 evőkanál juharszirup

A vajat felkockázom, és minden hozzávalóval együtt egy akkora lábosba rakom, hogy pontosan illeszkedjen ahhoz a láboshoz amiben vizet forralok. Az összes hozzávalót lobogó víz felett addig keverem, amíg össze nem olvadnak. Akkor van kész, ha a krém már a kanálra tapad, ez nagyjából 20 perc.

Forró, tiszta, száraz edénybe vagy üvegbe elrakom és még melegen lezárom. Mikor kihűlt, berakom a hűtőbe, másnap már felnyitható. 3 hétig tárolható.
suzymama, 2018. május 04. péntek, 21:40
Kókuszos, zabpelyhes keksz
1 teáskanál sütőpor,
1/2 teáskanál só,
1/2 teáskanál fahéj
1 csésze zabpehely
40 g kókuszreszelék.

A vajat a cukorral és a tojással habosra kavartam. A száraz anyagokat egy tálba tettem és összekavartam. Hozzáadtam a vajas krémet és jól összedolgoztam. Keksz formájú korongokat formáltam és sütőpapírra téve, előmelegített sütőben addig sütöttem, míg az alja kezdett pirulni. Nekem 59 kekszem lett, 4 - 5 cm átmérőjű.

Az a jó ebben a receptben (is), hogy a végtelenségig lehet variálni. lehet adni hozzá: darált diót, mazsolát, csokidarabkákat, aszalt gyümölcsöt, mandulát, pisztáciát stb.

Lefagyasztottam egy jó adagot és az a jó benne, hogy miután kiveszem a fagyasztóból, szinte azonnal fogyasztható. Kicsit hideg, de azon kívül semmi baja, nincs megfagyva. Ez nagyon praktikus mert ,ha váratlan vendég jön, elő lehet venni és azonnal kínálni.
bkisseva, 2018. április 18. szerda, 10:16
Marosvásárhelyi köményes sós rúd
Hozzávalók
30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 6 evőkanál víz, 1 evőkanál ecet,1 teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt köménymag

Elkészítés:
A lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd a többi hozzávalóval összegyúrom. Letakarva hűtőbe teszem. Másnap kinyújtom, 1 felvert tojással lekenem, ujjnyi széles és hosszú rudakra felvágom. Tepsire rakom, előmelegített sütőben megsütöm.

Ez már nincs az eredeti receptben, de sütés előtt a tojással lekent tésztára lehet szórni még köménymagot, szezámmagot, vagy egy kevés reszelt sajtot.
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 10:56
Tallóztam
megpárolni, csak lereszelni és már mehet is a tészta közé tölteléknek. Egyszóval semmi macera nincs ezzel a süteménnyel. Viszont most már ha almás süteményről lesz szó itthon, nem fogom tudni eldönteni, hogy melyiket süssem, mert egyformán finom mind a kettő - most már két kedvencünk lett. 😊

Hozzávalók a tésztához:

35x25 cm-es tepsihez
45 dkg liszt
4 tojás
20 dkg puha vaj (esetleg 25 dkg puha margarin)
35 dkg kristálycukor - nálam csak 20 dkg
(a receptben 35 dkg cukor van írva, de szerintem 20 dkg is bőven elég - főleg, ha édes almával készítjük a süteményt)
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor (12 g)
2 dl tej

A töltelékhez:

kb. 1 kg alma
ízlés szerint őrölt fahéj
(ha édes almával készítjük, akkor cukor már nem kell a töltelékhez, mert a tészta is elég édes - ha savanyú almával készül, akkor ízlés szerint egy pici cukrot adhatunk hozzá

Elkészítés:

1. Az almákat
horvathnemagdi, 2018. április 08. vasárnap, 18:05
Vaj készítése házilag
Vaj készítése házilag


Hozzávalók:
5-7 dkg vaj készítéséhez
2 dl tejszín
1 nagy evőkanál tejföl
csipetnyi só

Elkészítés:
A hozzávalókat robotgépbe vagy késes aprítóba öntjük, és 3-5 percig verjük. Ekkor látható, hogy az edényben már nem sima massza van, hanem a vaj csomósodni kezd, az író pedig különválik. Az egészet szűrőbe öntjük, enyhén megnyomkodjuk, hogy az író minél jobban lecsepegjen, majd a vajat tálkába tesszük. Jéghideg vizet engedünk rá, és kanállal addig nyomkodjuk, amíg ,,ki nem mossuk" belőle az írót teljesen. A vizet annyiszor cseréljük le, ahányszor szükséges. Akkor jó a vaj, ha tiszta vizet öntünk le róla.

Ezután a vajat továbbra is nyomkodjuk kanállal, hogy a vizet kipréseljük belőle, majd tetszés szerint megformázzuk. Az így kapott vajat különféleképpen ízesíthetjük, és ugyanúgy használhatjuk, mint a boltban vásároltat.
irmus, 2017. november 17. péntek, 17:34
Ötletek a konyhába.
dörzsi felével.

2
A narancsokat ezután hámozzuk meg, majd a héjak belső, fehér részének nagy részét távolítsuk el.

3
Szabályos, tetszés szerinti alakra vágjuk fel a héjakat, majd egy napig áztassuk őket hideg vízben.

4
Minimum egy nap áztatás után forraljunk fel vizet, a forrásban lévő vízbe tegyük bele a narancshéjakat, és 4-6 percig főzzük benne. Ezután vegyük ki a héjakat, és hideg vízzel mossuk át.

5
Ezután mérjük meg a héjakat, és receptben kiszámított cukrot tegyük fel a receptben előírt mennyiségű vízzel főni.

6
Ha a cukorszirup forr, tegyük bele a narancshéjakat, és közepes hőfokon, folyamatos kevergetés mellett főzzük teljesen üvegesre őket. Ha még nem teljesen üvegesek a narancshéjak, de kezd elfőni róla a víz, nyugodtan töltsünk utána.

7
Ha szép üvegesek a héjak, vegyük ki őket egy rácsra, és tegyük félre lecsurogni, vagy forgassuk kristálycukorba.

8
A csokoládét olvasszuk meg, és félig,
piroska0101, 2017. június 05. hétfő, 14:07
Így készíthetsz lekvárt bármilyen gyümölcsből 5 perc alatt
KELLENE!
Kategória: Csak 5-15 perc és kész, Receptek

Néha alig várjuk a tavaszt, hogy friss gyümölcsöket vásárolhassunk, amelyekből édes lekvárokat készíthetünk. Ezektől a finomságoktól minden sütemény ízletesebb. Nálunk hatalmas kedvenc az eper, a meggy és a vegyes piros gyümölcsökből készült lekvár, de nagyon sok munka van vele.


Manapság a nagyi lekvár receptjei már nem állják meg a helyüket, mert sajnos nincs rá időnk, hogy órákig kevergessük az édes csodát. A mai receptben megmutatjuk, hogyan lehet 5 perc alatt lekvárt készíteni bármilyen gyümölcsből anélkül, hogy órákig kellene főzni és még tartósítószer sem kell bele.


Hozzávalók:
1 kg gyümölcs
1 kg cukor
4 evőkanál citromlé (meggyhez és savanyú gyümölcsökhöz nem kell)
Elkészítse:
Mosd meg a gyümölcsöt, ha cseresznyéből, vagy meggyből készíted, távolítsd el a magvakat. Tedd egy tálba és öntsd rá a cukrot, tedd hűtőbe egy éjszakára. Reggel tedd a tűzhelyre és
tinka1951, 2017. május 17. szerda, 07:30
36 kalóriaégető szuperétel, amely segíti a fogyást
zabkásájába keverheti, de önmagában is fogyaszthatja amikor édességre vagy napközbeni falatokra vágyik. Ám tartsa be a szabályt, hogy csak napi egyet fogyaszt, hiszen cukortartalma is magas.

14. Szilva
Sokan az almafélék rég elfeledett unokatestvéreként tekintenek rá, majd ezzel a gondolattal el is felejtkeznek egyedi ízéről és fogyókúrát segítő hatásairól. Fogyasztásával könyedén elérheti a jóllakott érzést, egyedi állaga miatt pedig még hatékonyabbak élelmi rostjai.
Rengeteg receptben felhasználhatóak. Amennyiben eddig még nem használta főzése során, ,ezentúl ne feledkezzen meg róla.

15. Fenyőmag
Fito-tápanyagokat tartalmaz, amelyek segítik az étvágy csökkentését. Ez azt jelenti, hogy felesleges megvásárolnia a drága fogyókúrás kapszulákat, amelyek ráadásul egészségre káros kémiai anyagokat is tartalmaznak, hiszen hatásukat természetes módon is élvezheti. Csupán tartson kéznél egy adag fenyőmagot.
Apró és ropogós falatkák, amelyek káros hatásaitól sem
pacsakute, 2017. február 22. szerda, 17:57
Macskaszem a Furtai Ökumenikus süteményeskönyvből
Hozzávalók:

A tésztához:

30 dkg liszt
4 tojás sárgája
14 dkg margarin
1 dkg élesztő
egy csipet cukor
kevés tej (kb. 0,5 dl)
egy csipet só

Töltelékhez:

20 dkg darált dió
20 dkg cukor
4 tojás fehérje
1 cs. vaníliás cukor
magozott meggy
zsemlemorzsa
baracklekvár (eredetileg nincs a receptben)
tejföl a kenéshez

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, 3 részre osztjuk.
Egyenként kinyújtjuk, megkenjük lekvárral, a hosszanti széleit megszórjuk zsemlemorzsával, erre tesszük sorban a meggyet, és a közepe felé haladva felcsavarjuk a tésztát mindkét oldalon úgy, hogy középen maradjon kb. 2 cm széles hely.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a cukrokat is, a legvégén pedig a diót.
Kikent tepsire helyezzük a két oldalról felcsavart tésztákat, majd a
bkisseva, 2017. január 27. péntek, 09:07
Kenyér
kenyér

Túlfűtött kemence

Ezt nem tekinti mindenki hibának, de az élvezetét ronthatja. Megoldást lásd fent.
Ha egész nagy, 5-6 kg-os kenyeret sütünk ez nem hiba. A kemencét mindenképpen túl kell fűteni, különben nem sül meg a vekni közepe. A sütés végén, a külső szenes réteget egy kés fokával le lehet verni, de ha rajtamarad, védi a kiszáradástól.
A kiformázott kenyér ellapul, puha, nyúlós lesz

Túlkelt a kenyér, vagy sok vízzel lett dagasztva

Minkét okra megoldás, ha a receptben leírt arányokat tartjuk, vagy a magunk által tapasztaltakat alkalmazzuk. Túl meleg helyen kelesztve a kenyér hajlamos túlkelni, inkább hűvös, mint meleg helyen keljen
A kiformázott kenyér nem dagad

A kenyér nem kel

A helyes arányok betartása itt is fontos, különösen a kovász, vagy az élesztő megfelelő mennyisége. Hasonló eredménnyel jár ha kevés folyadék van a tésztában. Ha nem búzakenyeret készítünk, plusz sikért tehetünk bele. A dagasztás előtt érdemes
lenke1964, 2017. január 14. szombat, 09:59
1/10
Képek, videók
Alma gyógyhatásai.jpg
pacsakute
2017. szeptember 27. szerda, 22:52
A szalonna gyógyhatása! 4
anci-ani
2014. szeptember 04. csütörtök, 16:55
A szalonna gyógyhatása! 1
anci-ani
2014. szeptember 04. csütörtök, 16:54
túzes rostéy0122.jpg
maroka
2018. január 22. hétfő, 11:20
Rostos Birsalmalé
irmus
2015. november 07. szombat, 07:17
Roston
sanci81
2015. április 09. csütörtök, 15:27
map rostov-map.jpg
megyerimihaly
2014. július 01. kedd, 16:49
Alma-répa rostos ivólé.jp
pircsi09
2013. szeptember 21. szombat, 17:47
Alma-répa rostos ivólé.jp
ircsike36
2013. szeptember 15. vasárnap, 20:26
Ne rösteld....jpg
pacsakute
2013. augusztus 26. hétfő, 17:45
rostok.jpg
dnemethk
2013. március 22. péntek, 22:24
gyumolcskocsonya-rosto s-u
szelidszeder
2012. február 01. szerda, 16:31
Rostás-Tibor Makovecz Imr
sarkadykati
2012. január 19. csütörtök, 06:45
fuszeres-flekken-rosto n_n
szelidszeder
2012. január 09. hétfő, 16:34
Rostro_en_pink.jpg
zsofi0413
2011. augusztus 15. hétfő, 13:43
Címkék
alja kezdett, vajat tálkába, csokoládét olvasszuk, ízületi gyulladáshoz, összes hozzávalót, kenyér hajlamos, élvezetét ronthatja, tészta közé, rostban gazdag, kevés reszelt, tojással habosra, magas vércukrot, Furtai Ökumenikus, kanálra tapad, ízületi gyulladás, helyes arányok,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.