Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 25. kedd | 39. hét | 268. nap | 15:10 | Eufrozina, Kende
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Új fejlesztéspolitika a Mátrai Erőműnél
Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a következő évtized kihívásaira készül fel Mátrai Erőmű Zrt. 2030-ig szóló fejlesztési stratégiájával, amely a hagyományos lignit-biomassza-gáz alapú termelési szegmens eredménytermelő képességének helyreállítására és megőrzésére irányul. Mivel a szénkorszak a következő évtizedben véget ér, az Opus Global Nyrt. érdekeltségébe tartozó vállalat elsősorban a megújuló energiatermelésben, a rendszerszabályozásban és az energiatárolásban tervez komoly beruházásokat a közeljövőben, hogy megőrizze stratégiai szerepét a hazai piacon, és megóvja a munkahelyeket a térségben - közölték.

Az elfogadott fejlesztéspolitika értelmében a vállalat két, összesen 40 megawatt teljesítményű naperőművet létesít a közeljövőben. A bükkábrányi létesítmény alapkövét szerdán tették le, de már készítik elő a halmajugrai fotovoltaikus erőmű-beruházást is. Emellett tervezik egy, a települési hulladékból előállított hazai tüzelőanyag kétharmadának hasznosítására alkalmas, ezért
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 15:52
Bevezetik a tőzsdére a BILK részvényeit
A tőzsde honlapján szerdán közzétett vezérigazgatói határozat szerint a BILK 3 millió 437 ezer 500 darab, egyenként 0,8 euró névértékű, 2,75 millió euró össznévértékű, dematerializált, névre szóló törzsrészvényét vezetik be a BÉT-re.

A kibocsátó a bevezetési kérelem benyújtásakor zártkörűen működő részvénytársaságként működött. A részvényeivel ezért csak a szükséges feltételek teljesítése után kezdődhet meg a kereskedés, amit a bevezetéstől számított 90 napon belül külön eljárásban kérelmezhet - írták.

A budapesti székhelyű BILK Logisztikai Zrt. Közép-Európa egyik legnagyobb logisztikai központja. A több mint 182 ezer négyzetméternyi bruttó bérbe adható területtel rendelkező logisztikai park árbevétele 2017-ben 3,56 milliárd forint volt az előző évi 3,54 milliárd után. Adózott eredménye 2,45 milliárd forintra nőtt a 2016. évi 1,33 milliárd forinthoz képest.

A BILK nyilvános részvényértékesítést tervez intézményi és lakossági befektetőknek is, az ehhez kapcsolódó tájékoztatót már
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 18:04
A Konzum PE Magántőkealap 12,43 százalékos részesedést szerzett a 4iG Nyrt.-ben
A magántőkealap ezzel a közlemény szerint 12,43 százalékos tulajdoni hányadhoz és 12,76 százalékos befolyáshoz jutott. A tényleges befolyásszerzés előfeltétele a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hozzájárulása.

Az Opus Global Nyrt., valamint a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. és annak két alapja, a Konzum PE Magántőkealap és a Repro I. Magántőkealap opciós vételi szerződéseken, illetve egyéb tőzsdén kívüli jogügyleteken keresztül 50,28 százalékot meghaladó többségi befolyást szerez a 4iG Nyrt. fölött a vállalatok június 6-i bejelentése szerint.

Az érintett befektetők a bejelentéskor a korábbi megegyezések eredményeként a 4iG Nyrt. részvényeinek a 33,57 százalékával, azaz több mint 614 ezer törzsrészvénnyel rendelkeztek, ezért nyilvános vételi ajánlatot kellett tenniük a társaság valamennyi részvényese számára.

Az ajánlattevők a 4iG Nyrt. 1 millió 880 ezer darab, 1000 forint névértékű törzsrészvényét 180 napos átlagáron, részvényenként 2942 forintért kívánják megvásárolni, a tranzakció
velemenyezd, 2018. június 11. hétfő, 19:43
A Masterplast Csoport közel 6,7 millió eurós beruházással bővíti tovább a gyártási kapacitását
A közlemény szerint a cég a teljes projekt költségvetésének 35 százalékára nyert el vissza nem térítendő támogatást a Prosperitati Alapítvány által 2016. november 13-án kiírt pályázaton. A támogatásról szóló szerződést a Prosperitati Alapítvány és a Masterplast Csoport képviselői pénteken írják alá Szabadkán.

Kiemelték: a vállalat a fejlesztéssel tovább növeli üvegszövet-gyártási kapacitását és a magas minőségű termékek arányát, amellyel új piacokat is megcéloz. A bővítés eredményeként a szezonalitást is figyelembe véve az üzem üvegszövet-gyártó kapacitása meghaladja majd az évi 90 millió négyzetmétert.

A közlemény szerint Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. elnöke kifejtette: a társaság Szabadka 2.0 elnevezésű új beruházását a jövőre vonatkozó piaci kilátások indokolják. Az elmúlt időszakban folyamatosan nőtt a kereslet a cég termékei iránt, és úgy látják, hogy az építőiparban megindult kedvező folyamatoknak köszönhetően a jövőben ez folytatódni fog - tette hozzá.

A most bejelentett közel
velemenyezd, 2017. október 06. péntek, 10:41
CÖKA: induljon EP-vizsgálat a földközi-tengeri humanitárius katasztrófa miatt!
NGO-k, vagyis nem kormányzati szervezetek részt vállalnak a migránsok Európába hozatalában. Emlékeztetett: a Bloomberg hírügynökségnek adott interjújában maga is egy terv részének nevezte a migránsok védelmét. Arról beszél, hogy ő, Orbán Viktorral ellentétben a migránsok védelmét tekinti célnak, a nemzeti határokat pedig akadálynak - idézte fel.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy Sorossal szemben "két év szabadságvesztésről szóló jogerős bírósági ítélet" van érvényben a Société Générale bank részvényeivel való bennfentes kereskedés miatt, "mégsem tartóztatja le senki".

Fricz Tamás szerint Soros több nyilatkozata arra utal, hogy istennek képzeli magát; egy sajtónyilatkozatban úgy fogalmazott, úgy tekint magára, mint az ótestamentum istenére, aki láthatatlan, de mindent lát. Önmagában 24,5 milliárd dollárnyi vagyon áll a rendelkezésére tervének megvalósításához, és tevékenységét segítik a Rothschild család pénzügyi eszközei is - sorolta.

Végül hangsúlyozta: a "Soros-terv" része a nemzetállamok
velemenyezd, 2017. október 05. csütörtök, 13:22
Megemeli éves előrejelzését a Duna House Holding
A tájékoztatás szerint a második negyedévben az adózott eredmény 288 millió, a működési eredmény (EBIT) 253 millió forint volt. Az adózott eredmény az első fél év végére elérte az 535 millió forintot.

Ezért a Duna House Holding vezetősége 850 millió-1 milliárd forintra emeli a március 5-én közzétett, az év egészére vonatkozó, az ingatlanfejlesztési tevékenység nélkül számított 750 millió-1 milliárd forintos adózott eredmény előrejelzését - közölték.

Kiemelték azt is, hogy a lengyelországi tevékenység a második negyedévre elérte a fordulópontot, a tavaly megvásárolt Metrohouse hálózat most először nyereségessé vált.

A közlemény szerint a legkiugróbb a hitelközvetítés eredménye, az előző év második negyedévének 82 millió forintos eredményét mintegy 90 százalékkal növelték, így 155 millió forintos működési eredményt értek el. A javulás oka főként a Magyarországon és Lengyelországban közvetített hitelvolumen, valamint Magyarországon a lakástakarékpénztári volumen növekedése, továbbá a
velemenyezd, 2017. augusztus 25. péntek, 14:12
Az Alteo 1,1 milliárd forintos kutatás-fejlesztési projektbe kezd
Az Alteo a közlemény szerint közel 500 millió forintot nyert akkumulátoros energiatároló innovatív alkalmazási modelljének kidolgozására a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) pályázatán. A támogatásnak köszönhetően egy olyan, közel 1,1 milliárd forint értékű kutatásfejlesztési projektbe kezdhet bele a vállalat, melyben az időjárásfüggő energiaforrások hasznosításának tervezhetőbbé tételét vizsgálják majd.

Az NKFIH innovatív, új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák házon belüli kifejlesztésére írt ki pályázatot 2016 májusában. A kiírásra az Alteo Nyrt. egyik leányvállalata nyújtott be pályázatot azzal a céllal, hogy olyan fejlesztéseket indítson el, melyek elősegítik az energiatermelési rendszerek megújulását, így hozzájárulnak a fenntartható fejlődéshez és a klímaváltozás elleni küzdelemhez.

Ma még egyes megújuló energiaforrások, mindenekelőtt a szél- és napenergia hasznosításának terjedését nagyban gátolja, hogy az ezen alapuló erőművek termelése nehezen
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 19:24
BÉT - Újra lehet kereskedni a Konzum Nyrt. részvényeivel
A Konzum Nyrt. csütörtökön tőzsdenyitás előtt arról tájékoztatta a BÉT-et, hogy olyan döntésről kíván tájékoztatást közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja", ezért kérelmezi részvényei kereskedésének felfüggesztését.

A társaság a BÉT honlapján közölte: a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. átveszi a Metis Magántőkealap kezelését a Minerva Tőkealapkezelő Zrt.-től. A Metis az MKB 45 százalékát tulajdonolja. Az alap tulajdonosi jogait a mindenkori alapkezelő gyakorolja, így a Mészáros Lőrinc 53 százalékos és a Konzum Nyrt. 47 százalékos tulajdonában lévő Konzum Befektetési Alapkezelő az MNB felügyeleti jóváhagyását követően 45 százalékos befolyást szerez Magyarország ötödik legnagyobb bankjában.

A Konzum Nyrt. részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek. A szerdai kereskedést 295 forinton zárta a papír, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 328, a legalacsonyabb 32 forint volt.
velemenyezd, 2017. június 01. csütörtök, 13:25
BÉT - Felfüggesztették a Konzum Nyrt. részvényeivel a kereskedést a tőzsdén
A felfüggesztésről szóló határozatot csütörtökön tőzsdenyitás előtt tették közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján, miután szerdán a Konzum Nyrt. arról tájékoztatta a BÉT-et, hogy csütörtökön "olyan döntésről kíván tájékoztatást közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja", ezért kérelmezi részvényei kereskedésének felfüggesztését.

A tőzsde vezérigazgatója kötelezte a céget, hogy a felfüggesztést kiváltó okról a rendkívüli tájékoztatását a tőzsdei szabályoknak megfelelően tegye közzé.

A felfüggesztést, amely a csütörtöki tőzsdenap végéig szól, a BÉT vezérigazgatója hamarabb is feloldhatja, amennyiben a közzététel korábban megtörténik.

A Konzum Nyrt. részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek. A szerdai kereskedést 295 forinton zárta a papír, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 328, a legalacsonyabb 32 forint volt.
velemenyezd, 2017. június 01. csütörtök, 09:04
Csökkent a Duna House profitja az első negyedévben
A cégcsoport nettó értékesítési árbevétele 1,052 milliárd forint volt, 37 százalékkal meghaladta a 2016 első negyedévit.

A pénzügyi műveletek és adófizetés előtti eredmény (EBIT) 166,14 millió forint volt, 45 százalékkal kevesebb, mint 2016 első három hónapjában.

A jelentésben a profit csökkenését elsősorban a lakossági jelzálogalapú hiteltermékek közvetítésében 2016 március végén hatályba lépett szabályozással, a jutalékplafon bevezetésével magyarázzák.

A cég vezetése szerint a második negyedév "lényegesen erősebb lesz", ezért fenntartják korábban közzétett ez évi eredmény-előrejelzésüket. Abban 750-1000 millió forint konszolidált adózott profit szerepelt a MyCity ingatlanfejlesztési tevékenység nélkül.

A Duna House részvényeivel tavaly november 11. óta kereskednek a BÉT prémium kategóriájában. A papír a csütörtökikereskedést 3520 forinton zárta, az eddigi legmagasabb árfolyama 4088 forint, a legalacsonyabb 3250 forint volt.
velemenyezd, 2017. május 26. péntek, 07:05
Több mint ötödével nőtt a Graphisoft Park első negyedéves profitja
A cég 2017-re a 2016. évit 900 ezer euróval meghaladó, 10,4 millió euró árbevételt, továbbá a 300 ezer euróval több, 3,5 millió euró nettó nyereséget vár.

Az első három hónapban a Graphisoft pénzügyi eredményei a cég várakozásainak megfelelően alakultak, árbevétele az egy évvel korábbit mintegy 100 ezer euróval meghaladva 2,5 millió euróra nőtt. Hasonló mértékben emelkedett az EBITDA (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény) és üzemi eredmény is, míg a pénzügyi eredmény 150 ezer euróval javult a kamatköltség jelentős csökkenése mellett az árfolyamkülönbözetek kedvezőbb alakulásának köszönhetően.

A beszámoló szerint a kihasználtság folyamatos növelése mellett a park színvonalát és profitabilitását biztosító bérleti díjakon nem változtattak, nem versenyeztek a jelenleg is még túlkínálattal jellemzett budapesti irodapiacon helyenként kialakult rendkívül alacsony, ezért hosszútávon fenntarthatatlan bérleti díjakkal.

A jelentés szerint a Graphisoft Parkban 2016. végén rendelkezésre
velemenyezd, 2017. május 08. hétfő, 18:43
Felfüggesztették a Konzum Nyrt. részvényeivel a kereskedést a tőzsdén
A felfüggesztésről szóló határozatot pénteken tőzsdenyitás után tették közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján, miután a Konzum Nyrt. arról tájékoztatta a BÉT-et, hogy pénteken "olyan döntésről kíván tájékoztatást közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja", ezért kérelmezi részvényei kereskedésének felfüggesztését.

A vezérigazgató kötelezte a céget, hogy a felfüggesztést kiváltó okkal kapcsolatos rendkívüli tájékoztatását a tőzsdei szabályoknak megfelelően tegye közzé.

A felfüggesztést, amely a pénteki tőzsdenap végéig szól, a BÉT vezérigazgatója hamarabb is feloldhatja, amennyiben a közzététel korábban megtörténik.

A Konzum Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában kereskednek. A csütörtöki kereskedést 116 forinton zárta a papír, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 116, a legalacsonyabb 18 forint volt.
velemenyezd, 2017. március 03. péntek, 10:01
1/3
Képek, videók
Kirándulás- Bősi erőmű-Gy
eva_gyulai
2015. június 29. hétfő, 18:02
Böbétöl a következö hétre
csalogany13
2014. október 06. hétfő, 20:10
És jött a következő mese.
kismotor
2013. január 03. csütörtök, 14:22
Következő csúszás...
ronix
2012. szeptember 07. péntek, 22:40
Következő nekünk..jpg
mailona
2012. május 31. csütörtök, 16:26
Következő ..jpg
mailona
2012. május 28. hétfő, 17:43
következő otthonom.jpg
dnemethk
2012. február 20. hétfő, 16:49
kepregeny a következő poé
sarkadykati
2012. február 11. szombat, 04:53
01-kenguruk következo 25k
tvnati
2011. október 30. vasárnap, 11:35
ki lesz a következő?
orban47
2011. július 22. péntek, 07:52
Jenő a következő az unoká
ancsa6310
2011. február 14. hétfő, 15:05
a következő unoka Adrián
ancsa6310
2011. február 14. hétfő, 15:04
a következő
nor-bee
2010. november 25. csütörtök, 12:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.