Regisztráció  Belépés
2018. június 24. vasárnap | 25. hét | 175. nap | 14:34 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Múzeumok éjszakája - Légvédelmi ágyú jelzi Debrecenben a rendezvény kezdetét
Komolay Szabolcs, a város kultúráért is felelős alpolgármestere felidézte, hogy tavaly, amikor Debrecen volt a múzeumok éjszakájának országos házigazdája, 60 ezer látogatója volt a programoknak, s az idén is hasonló kínálattal várják az érdeklődőket.

Az elmúlt évi városházi kiállítások látványos sikere után ismét kinyílnak a régi városháza kapui a múzeumok éjszakáján, ahol a debreceni huszárok és a Magyar Honvédség 170 évéből kapnak ízelítőt a látogatók - jelezte az alpolgármester.

Ruszin Romulusz dandártábornok, az 5. Bocskai István lövészdandár parancsnoka hozzátette: egy második világháborús légvédelmi löveg lövésével jelzik majd, hogy "Debrecenben kitört a múzeumok éjszakája".

"Kicsit hangos lesz, de osztunk majd füldugókat" - nyugtatott meg mindenkit a tábornok megjegyezve, hogy a régi városháza ablakából óránként harsan majd trombitaszó, a lovassági induló, de lesz huszártoborzó, illetve a debreceni huszárság, valamint a magyar honvédség történetét bemutató kiállítás.

A
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 14:22
Dmitry Glukhovsky - Metró 2033
6. Fejezet

A mennyezet annyira kormos volt, hogy a valamikori meszelésnek már a nyoma se látszott rajta. Artyom kábán bámulta, nem is értve, hova került.
- Felébredtél? - hallotta meg az ismerős hangot, s ettől gondolatai és a történtek széteső mozaikkockái egyszeriben a tegnapi (valóban tegnapi?) nap képévé álltak össze. Most mindez nagyon irreálisnak tűnt. Az álom ködszerűen átláthatatlan fala választotta el a valóságot az emlékektől. Elég elaludni és felébredni, hogy az átéltek fénye elhomályosodjon, és visszaemlékezve már nehéz legyen elkülöníteni a képzelt dolgokat a valóban megtörténtektől, amelyek ugyanúgy megfakulnak, mint az álmok s mint a jövőn vagy a lehetséges múlton járó gondolatok.
- Jó estét - üdvözölte Artyomot az ember, aki rátalált. A tűz túloldalán ült, arcát Artyom a lángon keresztül látta, amely így titokzatosnak, sőt misztikusnak tetszett. - Akkor most talán bemutatkozhatunk
eposz, 2018. június 18. hétfő, 10:24
Vodkamúzeum nyílik Varsóban
mutatja be a lengyelországi vodkagyártás hagyományát, a vodkakultúrát, az italhoz kapcsolódó szokásokat.

A tárlat látogatói megtudhatják, hogy a lengyel vodkaként árult, oltalom alatt álló termékek öt hagyományos, Lengyelországban termelt gabonafajtából - búza, rozs, tritikálé, árpa, zab -, valamint burgonyából készülnek. Lengyel vodkának a termék csak akkor minősül, ha minden gyártási folyamatot Lengyelországban végeztek.

A múzeum látogatói felidézhetik többek között azt a mítoszként keringő történetet, melyben a legendás Rolling Stones együttes az 1967-es varsói koncertjeiért egy vagon vodkát kapott honorárium gyanánt, a szállítmányt viszont végül a brit vámosok visszairányították Lengyelországba.

A Lengyel Vodka Múzeumát a lengyel vodkagyártók egyesülete hozta létre, a hajdani szeszgyár felújítását az Európai Unió 2,5 millió zlotyval (186 millió forint) támogatta.

A gyárépületet a neves Nizio Design International lengyel építésziroda "élesztette újjá", a cég tervezte többek között a
velemenyezd, 2018. június 07. csütörtök, 11:41
Arany János – Az első lopás
Nem kuruzsló, bába,
De kitanult orvos tette rája kezét.
Mert való hogy Isten adott fűbe-fába
Gyógyitó erőt, ez helyes példabeszéd:
Nem is kételkedett Imre fűbe-fába,
Csak a vén banyáknak a tudományába'.

De nem írom tovább élete folyását,
Ki magán segíte, megsegíté Isten:
Visszaadá neki szerető jó társát,
Sokra ment magában, többre mentek ketten:
Évrül-évre mindig gyarapult a vagyon,
Az is lett idővel, hogy kire maradjon.

Ezt a történetet, még gyerek-koromban,
Egy öreg ősz ember beszélette nékem;
Nyájas, piros arca most is előttem van,


Jó gazdának tarták az egész környéken;
Isten háza mellett volt egy szép új háza,
Mind a két hajlékra holtig ő vigyáza.

Sokszor a kis padhoz mellé gyűltek este
Gyermeki, szomszédi, sőt az egész utca,
Ajakárul a szót minden ember leste,
Várta, hogy mozdúljon hófehér bajusza;
chillik, 2018. június 07. csütörtök, 04:33
Arany János – Losonczi István
káromkodva:
Nem vagy te szabadság, elmehetsz dolgodra!

Hát mi a szabadság? tán bizony csak ennyi:
"Ne fizess, ne szolgálj a hazának semmit?
Élj, mint a here méh, légy az ország terhe?"
Szép szabadság! illik a magyar emberhe'.

Sokszor elgondolom: én uram, Istenem!
Ha jőne hazánkra egy nagy veszedelem,
Feltámadna-é a magyar mind egy lábig,
Vérrel és vagyonnal védeni halálig?

Felnyitom a régi krónikás könyveket;
Olvasok belőlük példás történetet
Azokról, kik hajdan vitézül felkeltek
S haza védelmében dicső halált leltek.


Édes jó Istenem! válna-é magyar ma,
Aki e hazáért oly örömest halna,
Mint Losonczi István Temesvárott régen?
Kinek történetét mostan elbeszélem.
________________
Híres Amhát basa, vitéz török ember,
Tömösvárnak indult százhatvan ezerrel,
Száz taraszk, tizenhat álgyu vala nála; -
Puszta
chillik, 2018. május 30. szerda, 04:59
Budakeszi - Himnusz szobra
Képek saját fotózás
Budakeszi - Himnusz szobra V. Majzik Mária képző művész alkotása 2006. május 7.
............
Ngygyobb kép
...................
A kilenc méter hosszú és négy és fél méter magas kompozíció gerincét hét boltíves süttői kőoszlop adja. Középpontjában Isten bronzképmása látható, körülötte a Himnusz teljes szövege olvasható.
Fölötte huszonegy harang őrzi a hatvanhárom vármegye nevét. Minden harangot - a honfoglalás évét jelölve - 896 gyöngy díszít, amelyeken ünnepnapokon a Himnusz szólal meg, vasárnaponként délben pedig a déli harangszó."
A harangjáték videó

Állíttatta: PSZÜART, a lélek
maroka, 2018. május 27. vasárnap, 13:46
Tallóztam
is érvényes. Ha találsz egy fegyvert ne vedd fel, mert lehet, hogy bűnügyi bizonyíték. A legutolsó dolog, amire szükséged van az életben, ha ezeken a tárgyakon rajt hagyod az ujjlenyomatod, és ezáltal belekeveredsz valami olyanba, amihez voltaképpen semmi közöd.

Kézi adó-vevő vagy más kommunikációs eszköz.

Ha találsz egy walkie-talkie-hoz hasonló eszközt, nagy esély van arra, hogy konfliktusba keveredsz bizonyos bűnüldöző szervekkel. Egy internetes felhasználó megosztott egy történetet, ahol egy működő walkie-talkie-t talált, és üzenetben mutatta be a hollétét. Az ártatlan akciója ellenére is, elítélték lopás gyanújával. Tanulság, sose vegyél magadhoz, olyan tárgyakat, amik nem tartoznak hozzád.Gyanús fém tárgyak a katonai tevékenység területén.

Ezek a dolgok robbanóeszközök lehetnek. Leggyakrabban gránátok, ami a bányák területén található. Előfordul, hogy a kertészek és a mezőgazdászok hasonló eszközöket fedezhetnek fel földjükön betakarítási
horvathnemagdi, 2018. május 22. kedd, 21:34
Egy forrás az Alföld közepén...Pálosszentkút
A hely legrégebbi története
Szentkút legrégibb történetét meglehetős homály borítja. Annyit azonban az 1875-i ásatások alkalmával minden kétséget kizárólag megállapítottak, — amikor is pogány sírokat, hamvvedreket, s a felsőbb földrétegekben pedig keresztény eredetű faragott köveket és sírokat, stb. találtak —‚ hogy a pogány világ letűnése után virágzó keresztény község terült el a későbbi Ferencszállás helyén.
Bizonyos, hogy azon a helyen, ahol a mai templomocska áll, több, mint 200 éven át mintegy 600 lelket befogadó Szt. István korabeli templom emelkedett.
A tatárjáráskor Ferencszállása sem maradt érintetlen. Utána kietlen pusztasággá változott minden. A kitűnő szervezőképességgel rendelkező IV. Béla király az elnéptelenedett országrészeket ismét benépesítette. Ekkor kerültek az első letelepített kunok Kiskunfélegyháza környékére, s újra felépítették romjaiból Ferencszállását.
A Félegyházát és annak Szt. István korabeli templomát 1526-ban feldúló és porig égető török
yaskane, 2018. május 21. hétfő, 22:54
Kryon: Az emberiség irányítja Gaia energiáját
Kryon: Az emberiség irányítja Gaia energiáját


Gaia együttműködik az emberiséggel. Állandóan méri az egész embercsoport jellemzőit. Amikor alig néhány Emberi Lény élt a bolygón, akik kapcsolatban álltak Gaiával, Gaia reagált rájuk.

Ahogy a DNS-etek is reagált Gaiára. Igazodott hozzá, hogy megfelelően működjön. A DNS, az ember tervrajza úgy lett megalkotva, hogy együttműködjön Gaiával, Gaia pedig úgy lett tervezve, hogy helyreállítsa az emberi tudatosságot.

Ez egy zárt rendszer, amelyben az egyik tényező mindig hatással van a másikra.

A DNS arra lett tervezve, hogy nagyon hosszú életet, teljes mértékű megfiatalodást és az öngyógyítás lehetőségét biztosítsa az Emberi Lényeknek.

dna-spiritual

A DNS úgy lett tervezve, hogy a híd köztetek és a veleszületett ösztönös részetek között mindig ott legyen. Hallottatok a régmúlt idők azon
sz719eszter, 2018. május 20. vasárnap, 11:53
Ötperces krimi!
Kaszkadőr nélkül

A színésznő figyelmesen hallgatta a rendezőt, aki élénk taglejtésekkel magyarázott. - Úgy kell lőnöd, hogy valószerű legyen a látvány - mondta.

Ne félj a fegyvertől, vaktöltény van benne, semmi baj sem lehet! Jean-Paul ott lóg majd a kötélen, ahogy szokott. Az a mániája, hogy nem kell kaszkadőr, majd egy festői mozdulattal beleesik a vízbe. Szóltam az operatőrnek, hogy kövese zuhanását a kamerával. Ezt nehéz lenne megismételni. Mindketten képben lesztek a lövés pillanatában, koncentrálj, kérlek! A "Most!"-ra lőj!
- Minden rendben lesz, csak a sminkemmel van egy kis baj. Egy perc és jövök.

Az operatőr már a kamera mögött ült, az asszisztens két pohár kávéval jött a büfékocsi felől. Agnes beugrott az öltözőkocsiba, fél perc múlva már jött is vissza, kezében a pisztollyal. A stáb a meredek parton vert tanyát. Távolabb parkoltak a kocsik. A közelben teherautóra telepített aggregát duruzsolt. A folyó habosan rohant odalent a keskeny medrében, hogy kétszáz
piroska0101, 2018. május 08. kedd, 18:40
Spárga a Rák ellen
után, akinek a barátja lett rákos beteg. Adott nekem egy fénymásolatot egy cikkről
"Spárga a rák ellen" kiadva Cancer News Journal, 1979. decemberi számában.
Ezt ismertetem az alábbiakban, ahogy én is kaptam az információkat:
Egy biokémikus vagyok, aki specializálódott az egészséges táplálkozásra az elmúlt 50 év során..Néhány évvel ezelőtt hallottam Richard R. Vensal, D.D.S. felfedezéséről a spárga gyógyító hatásáról. Azóta foglalkozom ezzel a témával. Összegyűjtöttünk számos kedvező történetet és most közreadunk belőle néhányat:
1. eset: Egy férfi reménytelen Hodgkin-szindróma betegségben szenvedett (nyirokmirigy rák) és teljesen legyengült. Egy év folyamatos spárga terápia után a doktorok nem találtak nála semmilyen rákra utaló jelet, valamint visszanyerte teljes fizikai erejét is.
2. eset: Egy sikeres, 68 éves üzletember húgyhólyag ráktól szenvedett 16 éven keresztül. Több éves gyógyszeres és sugár kezelés is eredménytelennek bizonyult, mikor elkezdte a spárga kúrát. 3 hónap után
suzymama, 2018. május 04. péntek, 22:16
1/232
Képek, videók
havazás Debrecenben 1
taltos1
2016. december 14. szerda, 22:50
Debrecenben
orban47
2015. augusztus 29. szombat, 19:11
Péterem Debrecenben
orban47
2014. július 29. kedd, 14:40
b_ingyen_wifi_debrecen ben
tinka1951
2013. június 30. vasárnap, 09:23
4 Szobrok Debrecenben, a
lovaszmarika
2013. február 28. csütörtök, 16:29
Aquapónia debrecenben.jpg
sarkadykati
2012. március 24. szombat, 03:42
Petőfi Debrecenben
bodajne
2012. február 10. péntek, 07:08
Debrecenben hüsölve.jpg
tikopapa100
2011. szeptember 24. szombat, 11:16
Marika és Ági Debrecenben
orban47
2011. június 26. vasárnap, 07:51
Szabolcsi Zsóka Este.jpg
maria_kadar_148
2018. június 01. péntek, 11:46
Kordos Szabolcs - Legyél
sanci81
2018. február 26. hétfő, 17:35
Vapr. Szabolcska 2017.07.
dnemethk
2017. december 28. csütörtök, 19:29
Szabolcsi Zsóka.jpg
katalin_53
2017. október 21. szombat, 10:50
szabolcs névv.jpg
zsokica45
2017. szeptember 07. csütörtök, 19:58
Szabolcs napra
havasigyorgyne
2017. július 28. péntek, 16:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.