Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 23. vasárnap | 38. hét | 266. nap | 14:28 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az abszurd és a drámai hangvétel között egyensúlyoz Deák Kristóf Foglyok című tévéfilmje
Deák Kristóf az MTI-nek elmondta: a film történetére Vörös András forgatókönyvíró talált rá egy régi internetes adatbázisban, ahol az 1990-es években készült interjúkban idősebb emberek mesélték el személyes történeteiket a 20. századból. Ezek között fedezte fel egy festőművész családjának igaz történetét: 1951-ben, a Rákosi-rendszer legsötétebb napjaiban, a kitelepítések évében a kisgyermekes családhoz hajnalban becsöngettek az Államvédelmi Hatóság emberei. Ott maradtak a családnál, napokig fogságban tartották őket és mindazokat is, akik becsöngettek hozzájuk.

"Mint egy kisgömböc, ez a lakás szépen megevett végül több mint 20 embert" - hangsúlyozta, kiemelve: senki nem tudta, hogy mindez miért történik meg velük, mert egyáltalán nem ismerték azokat az embereket, akiket az ávósok kerestek.

"Erről az abszurd helyzetről nekem egyből a klasszikus magyar groteszk jutott eszembe, mint a Tanú vagy az Isten hozta, Őrnagy úr" - mondta, hozzátéve, hogy a film nem egy véres dráma lesz, mivel az
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 10:01
Nagy Nyárvégi Kirándulás
NAGY NYÁRVÉGI KIRÁNDULÁS

Észak Magyarország az ország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. Kulturális és természeti adottságokban gazdag terület, ami az idegenforgalom szempontjából lényeges potenciált jelent. (Aggtelek, Miskolc-Tapolca, Lillafüred, Eger). Számos romantikus vár és várrom (Boldogkőváralja, Diósgyőr, Eger, Füzér, Sárospatak), történelmi emlék és történelmi helyszín (Gönc, Vizsoly), Mezőkövesd, Tard, Szentistván - a matyó népcsoport központjai, valamint maga a Tisza-tó a vízi- és ökoturizmus "zászlóshajója", a tokaji és az egri borvidék országos, illetve nemzetközi hírnévnek örvendenek. Kiemelkedő öröksége a térségnek
menusgabor, 2018. szeptember 09. vasárnap, 21:45
Miskoc & Diósgyőr
MISKOLC & DIÓSGYŐRI VÁR

DIÓSGYŐRI VÁR

A XII. századi vár helyén épült a XIV-XV. században a gótikus vár, a XVI. században megerősítették. A királynék vára Nagy Lajos király korában élte fénykorát. Ma az ország egyik legjelentősebb műemléke.

Miskolc egyik fő látványossága ez a vár. Pár éve felújították és a környék is teljesen új lett.

2014-ben újították fel és építették újjá a diósgyőri várat. Itt volt az ideje, hogy felébresszék több száz éves Csipkerózsika álmából a Diósgyőri Várat. Lenyűgöző és
menusgabor, 2018. szeptember 08. szombat, 19:15
Egy igaz történet
Egy igaz történet

10 éve nem látta a fiát egy anya. Egy nap eldöntötte, hogy elmegy hozzá. Elsírtam magam, amikor elolvastam ezt a történetet!

,,Az anyám fél szemére vak volt. Utáltam ezért... szégyelltem. Egy ócskapiacon dolgozott, kisebb tárgyakat gyűjtött, és megpróbálta valamivel drágában eladni.
Emlékszem egy napra, mikor anyám értem jött az iskolában. Nagyon kínosan éreztem maga. Nem értem, hogyan tehetett ilyent? Dühösen rá néztem, majd elszaladtam, egészen hazáig. Másnap az összes osztálytársam rajtam röhögött. Azt kívántam, bárcsak ne lenne anyám. Ki is mondtam, amit gondolok: Anya, miért vagy félszemű? Miért vagy annyira csúnya? Miért nem halsz meg már végre?!

Ő nem válaszolt. Akkor kicsit rosszul éreztem magam, de ugyanakkor jól is, mert kimondtam végre, ami rég bennem volt. Lehet azért voltam ilyen, mert ő sosem büntetett meg
vorosrozsa66, 2018. augusztus 30. csütörtök, 16:43
Székhelyi József.....
Meghalt Székhelyi József Jászai Mari-díjas színész, rendező, a Szegedi Nemzeti Színház korábbi igazgatója.

Színházi munkái mellett rengeteg tévéfilmben és tévésorozatban játszott, és sokat szinkronizált is. Jászai-díja után 1995-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjét, 2010-ben pedig tisztikeresztjét kapta meg. Régóta küzdött a tüdőrákkal, de munkáját a kezelések alatt sem adta fel. Azt mondta erről, hogy az a figura, akit alakít a színpadon, nem tüdőrákos.

De ebből semmi nem látszódhat rajtam a színházban, hiszen Mr. Green nem volt rákos. Én még az a generáció vagyok, melynek tagjai nem mondanak le előadást. Néhány évtizede egy rosszul sikerült teniszezés után az összes szerepemet hátsóig érő gipszben játszottam, akkor is játszottam minden este.

Székhelyi József 1971-ben végezte el Színház- és Filmművészeti Főiskolát, ezután a kecskeméti Katona József
agica2004, 2018. augusztus 23. csütörtök, 14:16
Az angol királyok félig magyarok
/1047.06.10./ ő a későbbi Skóciai Szent Margit/ Krisztina, Edgard.

Az angol történelem kereke fordul egyet. A Londoni "Bölcsek Tanácsa" új királyt választ 1056 évben, a választás a Pannóniában lakó Edwardra esik. Így hazahívják családjával együtt.

Így ír erről Willam Malmesburg krónikája:

"Hitvalló Edward király követséget küldött a hunok királyához, hogy Edmund fiát, Edwardot engedje haza, hogy elfoglalja ősei trónját"

ALBERICUS krónikája így írja le a történetet 1017 évnél:
Háza népével hazaköltözik, elfoglalja Anglia trónját. De a legendás angol trónviszályok tovább gyűrűznek, s Edward váratlanul meghal. Az új király Edward fia Edgard lesz az új választott király. A fiatal uralkodónak a támadó Hódító Vilmossal szemben semmi esélye nincs. Anyjával és nővérével
menusgabor, 2018. augusztus 08. szerda, 22:59
Farkas Anna
sokszínű
érzésünk.
Lehet vers sejtető, halk szavú
titokzatos,
lelkekbe hatoló, harsány, vagy
hangzatos.
Lehet mondandója vontatott
beszélő,
rím nélküli sorok, néha csak
mesélő.
Az olvasó érti, mit akar
mondani,
nem kell a lényegét kutatni,
keresni.
Ha rébuszokban szólva fejtörő
játék,
elveszti hatását a születendő
érték.
Soraival álmokat, rejtett titkot
vallasz,
megszületik összefüggő gondolat
halmaz.
Történetet, érzéseket, élményeket
közöl,
s lelkünket táplálja szivárvány virág
özön.
Oldja bennünk, ébredő bánatunk,
kételyünk,
s boldogabb világban élünk,
létezünk.
Vers kristályos tükre az ember
lelkének,
hála az érzésért a mindenható
Teremtőnek.


VOLTAM ÉS MARADOK

Ha szükség volt rá, olykor
menusgabor, 2018. augusztus 06. hétfő, 20:30
A Filmalap támogatásával készül Horváth Lili új filmje és egy román-magyar koprodukció
Horváth Lili, a Karlovy Vary filmfesztivál East of the West fődíjával és számos további rangos nemzetközi fesztiváldíjjal jutalmazott Szerdai gyerek rendezője Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre címmel készíti második mozifilmjét.

A film a romantikus dráma és a pszichothriller műfaji elemeinek ötvözésével meséli el egy nagy szerelem történetét. Főhősét, az Amerikából hazatérő idegsebészt Stork Natasa alakítja, további fontos szerepekben Bodó Viktor és Vilmányi Benett lesz látható - közölte a Filmalap hétfőn az MTI-vel.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre a Filmalap 354 millió forintos gyártási támogatásával készül, producerei Csernátony Dóra, Horváth Lili és Miskolczi Péter, operatőre a rendező régi alkotótársa, Maly Róbert.

A forgatás októberben indul, a filmet várhatóan 2020 tavaszán mutatják be a magyar mozikban.

Felméri Cecília Spirál címmel készülő tóparti thrillerét követően újabb magyar-román koprodukció gyártását támogatja a kölcsönösség
velemenyezd, 2018. augusztus 06. hétfő, 12:05
Több száz erdélyi fellépővel mutatják be a Csíksomlyói passiót
iskoladrámákból, másrészt a Szentírásból átemelt szövegekből, emellett megjelennek benne Berecz András által megszólaltatott archaikus népénekek, mesék, legendák, az egész gerincét pedig Szőcs Géza 90-es években íródott Passiója adja. "Szőcs szövege nagyon a máról szól, hogy mit jelent ma megélni, újragondolni a legszebb történetünket" - magyarázta az igazgató.

Beszélt arról is, hogy a Nemzeti Színházban játszott előadáshoz képest sok mindent meg kellett változtatni. Egy zárt térben nagyon bensőséges történetet láthatott a közönség, a Nyeregben pedig "kifelé kell dolgozni", "kinyúlni" a néző felé. Ezért szigeteket hoztak létre a nézőtéren, hogy állandóan ott legyenek a szereplők a tömegben.

A rendező beszélt arról is, hogy az előadás egy színháznyelvi kísérlet is, a táncegyüttessel egy egyedi gesztusrendszert, színpadhasználatot szeretettek volna kitalálni.

Zsuráfszky Zoltán koreográfus, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes igazgatója a műsorban elmondta, hogy a székely anyag lengi át a produkciót,
velemenyezd, 2018. augusztus 01. szerda, 11:51
Idén is lesz barokk esküvő Győrben
paródiáját mutatják be rögtönözött színjátékkal.

Az este hét órakor kezdődő felvonulás a Dunakapu térről indul a Radó-szigetre, mintegy kétszáz barokk jelmezbe öltözött statisztával és zenészekkel. Este nyolc órakor kezdődik az esküvői ceremónia, amelyet barokk mulatság követ.

Vasárnap is barokk játékok, kézműves vásár, pantomimesek, táncos és zenés produkciók váltják egymást a belvárosban. Az Apátúr-ház előtt a Ziránó Színház a Babszem Jankót mutatja be, később gólyalábakon egy szerelmi történetet is felelevenítenek. A Széchenyi téren Tücsöklakodalom címmel régi magyar vigasságokat idéz meg a Musica Historica Együttes, késő délutántól a Radó-szigeten barokk ügyességi tornán lehet részt venni.

Este a Széchenyi téren Kónya István lantművész, majd az Á La Quartet ad koncertet, a Radó-szigeten pedig Rákász Gergely orgonaművész lép fel.

Mindhárom nap lesz omnibuszos városnézés és barokk tematikus idegenvezetés.

Keglovich Ferencné művészeti vezető elmondta, hogy a győriek magukénak
velemenyezd, 2018. július 31. kedd, 11:51
Történelmi napokat rendeznek Szentgotthárdon
A fesztivál, amely többek között történelmi felvonulással, látványos hadijátékkal és emlékfutással várja az érdeklődőket, idén új programokkal is bővül: a szervezők múltidéző ügyességi próbákra, versenyekre hívnak minden korosztályt - mondta az MTI-nek a Pannon Kapu Kulturális Egyesület elnöke.

A várkertben apródiskola nyitja meg kapuit, augusztus 4-én hagyományőrzők készítik fel a hétpróba teljesítésére a diákokat. A legjobban teljesítő gyerekeket szombaton avatják apróddá, vasárnap pedig a legügyesebb családok részesülnek jutalomban. A játékos sportverseny érdekessége, hogy a feladatokat a 21. századi sporteszközök helyett régi szerszámok - patkó és ostor - használatával kell majd végrehajtani - emelte ki Károly Andrea, hozzátéve, hogy egy másik versenyen a történelmi napok legerősebb emberét választják majd ki.

Augusztus 3-án a kora esti órákban indul a történelmi-jelmezes felvonulás, amelyen hagyományőrző csoportok, korhű ruhába öltözött emberek vesznek majd részt. Késő este fáklyás
velemenyezd, 2018. július 28. szombat, 14:41
Mesélj nagyanyám...
Mesélj nagyanyám...

Mesélj nagyanyám,mesélj nekem
Olyan igazi mesét,mondjál el
Apáról mesélj,igaz történetét
Kicsi volt szerette-e a mesét

S nagyanyó könyvet kezébe vette
Úgy reszketett már öreg keze
Lapozgatott a gyűrött lapok között
Szemébe a múlt emlék költözött

Unokája okos szemmel figyelt
Haj,de rég volt,miden az idő eltelt
Tudod azt a mesét mond nekem el
Melyiket mondjam édes lelkem?
S unokája a mesét folytatta
Már ő mesél neki,csak úgy mondja

Nem is vette észre,a rég múlt utjait járta
Hol mindig a mesehős győz
Könnyes szemével alig látta
Milyen édesen mesél neki unokája

Mert legyőzte ő a múltat
A régi szeretetet hozta el
Kedves hangján ,énekkel
A világ kincse sem ér ezzel fel

Kék szeme boldogan ragyogott
Huncut mosoly ült az
vorosrozsa66, 2018. július 26. csütörtök, 17:42
1/231
Képek, videók
Rasovszky-Kristóf3.jpg
menusgabor
2018. augusztus 14. kedd, 14:41
kristóf részeredménye0812
maroka
2018. augusztus 12. vasárnap, 16:11
távúszás kristóf0812_3.jp
maroka
2018. augusztus 12. vasárnap, 14:32
távúszás kristóf0812_2.jp
maroka
2018. augusztus 12. vasárnap, 14:31
távúszás kristóf0812.jpg
maroka
2018. augusztus 12. vasárnap, 14:30
ezüst kristóf0809.jpg
maroka
2018. augusztus 09. csütörtök, 16:13
Egyensúlyozó mókus.jpg
pacsakute
2015. november 01. vasárnap, 16:21
Egyensúlyozó.gif
pacsakute
2015. február 28. szombat, 22:07
Csillag egyensúlyoz, Csan
margoboszi
2014. június 23. hétfő, 19:59
Csillag egyensúlyoz 2014
margoboszi
2014. június 23. hétfő, 19:58
Egyensúlyozók.gif
pacsakute
2014. március 15. szombat, 21:01
Egyensúlyozás...jpg
farkas1945
2013. november 11. hétfő, 18:18
Egyensúlyozó-akvárium. jpg
farkas1945
2013. július 14. vasárnap, 11:31
széken egyensúlyozva
orban47
2012. július 12. csütörtök, 08:40
egyensúlyozás
orban47
2012. július 12. csütörtök, 08:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.