Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 19:26 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Keresztény történet- Szabadulásom a pánikrohamoktól
állandó hálaadásról sem, mert ennek is felszabadító ereje van.
A teljes szeretet kiűzi a félelmet (1 János 4, 18), még a pánikrohamoktól való félelmet is. Gyakran erősített ez az ige, hogy helyre jöjjön a kedélyem.
Nem jó túlterhelődni, de a semmittevő élet sem jó, mert ez is táplálja az énközpontúságot. Azt is megértettem, hogy ami nem fér bele egy napba, az átvihető másnapra, és ez általában nem tragédia. Ha rám jön a zúgolódás, igyekszem leállítani magam, egyszerűen nem éri meg visszakerülni a régebbi állapotba.
Lehet, hogy mások úgy vélik, hogy kevés volt a hitem, és ezért nem gyógyultam meg hamarább. Nem tudom, hogy mi a kevés , és mi a sok. A hosszabban tartó szenvedéshez is sok hit kellett, hogy meg ne tagadjam Istent a gyenge pillanatokban. A hitet is Tőle kaptam, mindig annyit, ami elegendő volt, és ez ma sincs másként az újabb próbákban.
Legyen az Úré minden dicsőség, aki megszabadítja a hozzá kiáltókat!
Sz. Rózsa
katalin_53, 2018. június 20. szerda, 07:19
Budapesten lép fel Nicki Minaj és Future
Nicki Minaj és Future közös turnéjukon 50 városba látogatnak el Észak-Amerikában és Európában. A turné első állomása Baltimore lesz szeptember 21-én, majd többek közt Torontóban, New Yorkban, Los Angelesben is fellépnek - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel

Az európai turné februárban indul München, Párizs, London érintésével, a budapesti lesz a negyedik koncert.

Nicki Minaj negyedik stúdiólemezét, a Queent augusztus 10-én adja ki. A turnén a régebbi, jól ismert slágerek mellett az új lemezről is hangzanak el dalok.

Nicki Minaj 2010-ben robbant be a köztudatba Pink Friday albumával. Pályafutása alatt 10 Grammy-díjra jelölték.

Future, eredeti nevén Nayvadius DeMun Wilburn amerikai rapper, dalszerző, producer. 2017-ben négy nagylemez után két hét különbséggel jelentette meg új albumait, a Future és a Hndrxx címűt.

A budapesti koncert szervezője a Danubius Music Produkciós Iroda.
velemenyezd, 2018. június 11. hétfő, 19:23
Tallóztam
fedezhetnek fel földjükön betakarítási időszakban. Ne akarj titkos katonai tárgyakat és eszközöket felfedezni, mert nagyon könnyen slamasztikában találod magad.

Régi érmék és műtárgyak.Tudta, hogy bizonyos országokban törvény tiltja a régi érmék és tárgyak keresését? Így akarják megszüntetni a fekete “ásást". Például 2013 óta a fémdetektorokkal felszerelt emberek, a törvény megsértéséért kell felelniük Oroszországban. Nem gyűjthetnek 100 éves vagy annál régebbi tárgyakat engedély nélkül.

Tű.

Ha találtál egy használt és eldobható fecskendőt az ajtóban vagy a lakóház előcsarnokában, semmilyen körülmények között se vedd fel. Mivel jelentős mennyiségű hepatitisz baktériummal találhatod szembe magad.SIM-kártyák.

Ha valamilyen SIM kártyát találsz az úton, erdőben, iskolába menet, vagy bárhol, semmiképp se vedd fel és még csak eszedbe se jusson használni. Gyakran bűncselekményhez köthetők ezek a kártyák és, ha
horvathnemagdi, 2018. május 22. kedd, 21:34
Egy forrás az Alföld közepén...Pálosszentkút
A hely legrégebbi története
Szentkút legrégibb történetét meglehetős homály borítja. Annyit azonban az 1875-i ásatások alkalmával minden kétséget kizárólag megállapítottak, — amikor is pogány sírokat, hamvvedreket, s a felsőbb földrétegekben pedig keresztény eredetű faragott köveket és sírokat, stb. találtak —‚ hogy a pogány világ letűnése után virágzó keresztény község terült el a későbbi Ferencszállás helyén.
Bizonyos, hogy azon a helyen, ahol a mai templomocska áll, több, mint 200 éven át mintegy 600 lelket befogadó Szt. István korabeli templom emelkedett.
A tatárjáráskor Ferencszállása sem maradt érintetlen. Utána kietlen pusztasággá változott minden. A kitűnő szervezőképességgel rendelkező IV. Béla király az elnéptelenedett országrészeket ismét benépesítette. Ekkor kerültek az első letelepített kunok Kiskunfélegyháza környékére, s újra felépítették romjaiból Ferencszállását.
A Félegyházát és annak Szt. István korabeli templomát 1526-ban feldúló és porig égető török
yaskane, 2018. május 21. hétfő, 22:54
Május
május elsejét.

Magyarországon (Buda-Pesten) először 1890-ben ünnepelték felvonulással ezt a nemzetközi munkásünnepet.

De ehhez a naphoz kapcsolódik még a májusfa állítása is (A székelyek jakabfának, hajnalfának, másutt májfának is nevezik).

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/73/Keutschac h_Maibaum_21062007_02.jpg/300px-Keutschach_Maibaum_21062007_02.jpg


Források szerint már a XV. Században szokás volt, de eredete valószínűleg még régebbi, a római Florália pogány szokásából eredeztethető.

Ezeknek a több napig tartó fesztiváloknak a késői utóda a majális.

A májusfa a tavasz, a természet újjászületésének a szimbóluma, de jelenti a lányok elismerését, a nagylányokhoz való tartozást. (Május elsejére virradóra szokás állítani a nagylányok háza előtt.)

A legények csoportokba verődve, éjszaka állítják, ami lehet sudár fa, vagy zöldellő, virágzó ág. Szalagok, kendők, virágok, üveg bor és más ajándékok is
evavicus, 2018. április 30. hétfő, 09:18
Baku - Azerbajdzsán fővárosa
hozzátartozik, hogy még élénken él bennünk a ,,Selyemút" ősi városainak - Szamarkand, Buhara, Khiva - időtálló, fantasztikus szépsége és ódon hangulata, most is valami hasonlóra számítottunk.

Azerbajdzsánról alapvetően kettő dolog jut nagy hirtelen az átlagember eszébe, az Eurovízós dalfesztivál és a ,,baltás" Safarov, na és természetesen a bakui olajmezők.

Baku a tűz és a szél városa
A legelterjedtebb nézet szerint Baku nevének jelentését a város régebbi perzsa nevéből származtatják.
Az egyik teória szerint a Bad-kube azt jelenti, hogy a "város, ahol a szelek fújnak". A másik nézet szerint a Bagkun névből ered, melynek jelentése az "Isten hegye".

Egyes mondások szerein Bakut keletről a Kaszpi-tenger, alulról meg egy olajtenger határolja.

Tény az, hogy a feltörő nyersolajat már az ókorban hasznosították. A város igazán gyors fejlődését az olaj kitermelésének köszönhette. 1846-ban itt fúrták a világ első
sanci81, 2018. április 29. vasárnap, 20:55
Hová kell ÚTLEVÉL Európában ?
Európai Gazdasági Térség tagjaként személyi igazolvánnyal látogatható: Izland, Lichtenstein, Norvégia.

További szerződés, megegyezés alapján: Andorra, Albánia, Koszovó, Bosznia-Hercegovina, Macedónia, Montenegró, Moldova - kivétel Dnyeszter-melléki Moldáv Köztársaság -, San Marino, Monaco, Svájc, Szerbia, Vatikán.

Személyazonosításra alkalmas dokumentum a fényképes jogosítványkártya, így az Európai Unió tagállamaiban ez helyettesítheti a személyi igazolványt. A diákigazolványt, a régebbi, papír alapú jogosítványt, bank- és hitelkártyákat, klubok, szervezetek fényképes törzskártyáit azonban nem fogadják el.

A régi személyi igazolvány ugyancsak problémát okozhat a repülőtereken.A schengeni határokat elhagyva szükséges, hogy az útlevél még az utazás megkezdésétől számított néhány hónapig érvényes legyen.

Ez akkor is fontos, ha csak átutazol olyan országon, ami a zóna határain kívül esik.

Kötelező az útlevél Fehéroroszországba, Ukrajnába, Oroszországba és
pacsakute, 2018. április 27. péntek, 20:58
Napvilágra került Tesla közel 120 éve titkosított interjúja:
az energia, akkor hol van?

Tesla: Először volt az energia, majd az anyag.

John Smith: Mr. Tesla, ez olyan, mintha azt mondaná, hogy az apjától született volna, nem magától.

Tesla: Pontosan! Mi a helyzet az univerzum születésével? Az anyag az eredeti és örök energiából jött létre, amit fényként ismerünk. Ragyogott, és megjelentek a csillagok, a bolygók, az ember és minden a Földön és a világegyetemben. Az anyag a fény végtelen formáinak egy kifejeződése, mert az energia régebbi annál. A Teremtésnek négy törvénye van. Az első mindennek a forrása, a rejtélyes, sötét terv, melyet az elme nem tud elképzelni, vagy matematikai úton mérni. Ebbe a tervbe illeszkedik az egész világegyetem.

A második törvény kiterjeszt egy sötétséget, ami a fény igazi természete, a felfoghatatlanból, és ez alakul át fénnyé. A harmadik törvény a fény szükségessége, hogy a fény anyagává váljon. A negyedik törvény, hogy nincs kezdet és nincs vég; az előző három törvény folyamatosan zajlik, és a
lilagondolatok, 2018. április 21. szombat, 09:04
Tallóztam
páratlan szépségükkel lenyűgöznek. Ez gyermekkorom világa, amelyet édesapámmal jártam be, aki vadászember is volt. Ő indított el természetjáró útjaimra.
- Hol járt iskolába az egyetemi évek előtt?
- Az első osztályt a magyarországi Fehérgyarmaton, a II. és III. osztályt az alsó-háromszéki Komollón, a IV. osztályt és az általános iskolát Uzonban, a középiskolát a sepsiszentgyörgyi Református Székely Mikó Kollégiumban végeztem.
- Miért választotta a földrajz szakot?
- A föld története régebbi, mint az emberiségé. A kettő igen közel áll egymáshoz! Egy jó földrajzos jártas a történelemben, foglalkozik a tájat és a környezetét benépesítő emberiséggel is.
- Vadászó édesapját gyakran elkísérte gyermekkorában, felnőttként merre járt?
- Az egyetemen arról voltam híres, hogy hétvégeken 20-30 kilométert gyalogoltam Kolozsvár környékén. Tanárként gyalog jártam be Erdélyt, aztán gyalog indultam el Törökországba. 1800 kilométert gyalogoltam a Földközi-tenger partjáig, s tudtommal elsőként
horvathnemagdi, 2018. április 21. szombat, 07:42
Káin program: Krokodil - Tökéletes Gyilkológép
őshüllők (Pterosauria) és a dinoszauruszok (Dinosauria), ahová a madarak is beoszthatók.

A krokodilok jellemzése

Általános testfelépítés és kültakaró

A krokodilok alkata gyíkszerű, hát-hasi irányban kissé lapítottak, fejük erősen megnyúlt, arckoponyájuk erőteljes, rövid nyakon foglal helyet. Farkuk hossza megegyezik a test hosszával, de oldalirányban lapított; evezőszervként működik a vízben. A krokodilok kültakarója rendkívül erős, páncélszerű - innen ered régebbi nevük: páncélos hüllők. A szarupikkelyek egységes szarulemezekké és szarupajzsokká forrtak össze, melyeket alulról még csontos pajzsok is erősítenek. A hátoldal pikkelyei sokkal erősebbek, sötétebb, zöldes, barnás színűek, szabályos elrendeződésűek, a farokrész peremén felfelé álló szaruperem is található. A hasoldal pikkelyei vékonyabbak, gyengébbek, és szennyes sárga színűek. A fajmeghatározásnál különösen nagy jelentősége van a tarkón található szarupajzsok alakjának és
eposz, 2018. április 18. szerda, 19:01
Feketevonatja a vasfüggönyös narancsoknak Hunnia börtönnel
is adtak.

Az angyal Mary Zsuzsa volt, akit a saját férje bemutatott a világnak, hogy övé volt a rendetlenség is, hogy nálunk mindent összezúztak születésem óta. A világ felé feszítettek helyette feketemágiával, így voltam egyetlen rajzával Urbánnak megrajzolva.

A többi ábrát és rajzot, mint a porcelánszívű Sárközy Anita sorsát, melyet Szívdobbanások címen összesített nekem Cseh Károly, hogy kiadjam könyvekben, kiktől pereltek el Sárközy helyett, melyek Magas-hegyi Istenétől a régebbi római egyháznak. Az összes dalát a Krisztusoknak megírtam valamennyi történelmével a diafilmek alapján létrehozott országok népeinek.

Az Észak-Magyarország és a többi megjelent média, mint a Hírnök valamennyi számát ismételte áldozásommal a miskolci Feketevonat Rákóczi téri cigánysága 1995. óta.

Nem értem a választási politikai játékait Magyarország felvett nevű tort ülő népének, akik az összes Ferencet és Jánost, meg a többi általam felsorolt neveket áldozásommal emelték, tették meg
kohlinka, 2018. március 22. csütörtök, 17:59
A mandula jótékony hatásai ismerje meg
túl miért érdemes enni és magunkra kenni? Ha nem, akkor itt az alkalom a megismerésére.

Mit kell tudni a manduláról ?
A mandula magja lehet édes( Prunus amygdalus dulcis) vagy keserű (Prunus amygdalus amara). A friss termés szeptember végétől jelenik meg a piacon. Hűtőben 0°C körül, viszonylag magas páratartalom mellett őrzi meg legjobban minőségét. A helytelen tárolás főként értékes olajtartalmában tehet kárt, könnyen megavasodhat. A helyesen tárolt mandula sem lehet egy évnél régebbi, idővel bepenészedhet, megmolyosodhat. A tisztított mandula könnyen átvesz különböző szagokat, ezért frissességét az orrunkkal is érdemes ellenőrizni.

Mit tartalmaz a mandula?
100 gramm mandula 2400-2600 kJ, 570-630 kcal energiát hordoz számunkra. 3,5-7 százalék vizet, viszonylag sok, 19-30 százalék fehérjét, értékes aminosavakat, 15-16 százalék növényi rostot tartalmaz, 2-4 százaléka szénhidrátot tartalmaz, és igen tetemes, 53-59 százalékos a zsírtartalma, ami telített és telítetlen
suzymama, 2018. március 22. csütörtök, 12:24
1/88
Képek, videók
Öszi szabadulás.jpg
chillik
2017. május 09. kedd, 07:05
Jön a szabadulás.jpg
chillik
2016. október 13. csütörtök, 05:26
szabadulás.jpg
kohlinka
2014. szeptember 03. szerda, 19:40
8.50. A szabadulásért.bmp
marcyt
2014. június 12. csütörtök, 11:50
Szabadulás.jpg
zsokaoldala
2013. május 16. csütörtök, 19:55
szabadulás.jpg
dnemethk
2012. május 01. kedd, 16:33
Szabadulás
alimera
2009. október 14. szerda, 18:41
Szabadulas.jpg
ujjozsef
2009. február 25. szerda, 07:51
szabadulás.jpg
darabi
2007. január 15. hétfő, 21:19
Szabadulás a zárkából
rigopeter
2006. november 09. csütörtök, 17:42
Szabadulás
butababa
2006. november 08. szerda, 09:32
Tekintetünket állandóan.j
katalin_53
2018. február 21. szerda, 18:35
Állandóság-ÚT
1vargaildyko
2016. szeptember 11. vasárnap, 14:22
6József_Attila_állandó _ki
charlotteani
2016. július 11. hétfő, 17:00
Állandóság-KERT
1vargaildyko
2015. november 25. szerda, 09:18
Címkék
Queent augusztus, Magas-hegyi Istenétől, Danubius Music Produkciós Iroda, mandula magja, elnéptelenedett országrészeket, fény igazi, zóna határain, összes dalát, budapesti koncert, ókorban hasznosították, választási politikai, átvihető másnapra, hosszabban tartó, többi megjelent, bakui olajmezők, krokodilok kültakarója,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.