Regisztráció  Belépés
2018. március 24. szombat | 12. hét | 83. nap | 05:18 | Gábor, Karina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Feketevonatja a vasfüggönyös narancsoknak Hunnia börtönnel
is adtak.

Az angyal Mary Zsuzsa volt, akit a saját férje bemutatott a világnak, hogy övé volt a rendetlenség is, hogy nálunk mindent összezúztak születésem óta. A világ felé feszítettek helyette feketemágiával, így voltam egyetlen rajzával Urbánnak megrajzolva.

A többi ábrát és rajzot, mint a porcelánszívű Sárközy Anita sorsát, melyet Szívdobbanások címen összesített nekem Cseh Károly, hogy kiadjam könyvekben, kiktől pereltek el Sárközy helyett, melyek Magas-hegyi Istenétől a régebbi római egyháznak. Az összes dalát a Krisztusoknak megírtam valamennyi történelmével a diafilmek alapján létrehozott országok népeinek.

Az Észak-Magyarország és a többi megjelent média, mint a Hírnök valamennyi számát ismételte áldozásommal a miskolci Feketevonat Rákóczi téri cigánysága 1995. óta.

Nem értem a választási politikai játékait Magyarország felvett nevű tort ülő népének, akik az összes Ferencet és Jánost, meg a többi általam felsorolt neveket áldozásommal emelték, tették meg
kohlinka, 2018. március 22. csütörtök, 17:59
A mandula jótékony hatásai ismerje meg
túl miért érdemes enni és magunkra kenni? Ha nem, akkor itt az alkalom a megismerésére.

Mit kell tudni a manduláról ?
A mandula magja lehet édes( Prunus amygdalus dulcis) vagy keserű (Prunus amygdalus amara). A friss termés szeptember végétől jelenik meg a piacon. Hűtőben 0°C körül, viszonylag magas páratartalom mellett őrzi meg legjobban minőségét. A helytelen tárolás főként értékes olajtartalmában tehet kárt, könnyen megavasodhat. A helyesen tárolt mandula sem lehet egy évnél régebbi, idővel bepenészedhet, megmolyosodhat. A tisztított mandula könnyen átvesz különböző szagokat, ezért frissességét az orrunkkal is érdemes ellenőrizni.

Mit tartalmaz a mandula?
100 gramm mandula 2400-2600 kJ, 570-630 kcal energiát hordoz számunkra. 3,5-7 százalék vizet, viszonylag sok, 19-30 százalék fehérjét, értékes aminosavakat, 15-16 százalék növényi rostot tartalmaz, 2-4 százaléka szénhidrátot tartalmaz, és igen tetemes, 53-59 százalékos a zsírtartalma, ami telített és telítetlen
suzymama, 2018. március 22. csütörtök, 12:24
Nagy Feró és a Beatrice negyven évet ünnepel a Sportarénában
tíz-tizenöt évben csináltunk, arra a média nem volt kíváncsi. Aki viszont jár a koncertjeinkre, tisztában van a Beatricével" - fogalmazott a frontember.

A zenekarnak a hőskorban, azaz 1978 és 1981 között az állami tiltás miatt nem lehetett lemeze, egyedül az 1980-as kisstadionbeli közös Beatrice-LGT-Omega koncert jelenhetett meg. Az első - rögtön dupla - stúdióanyag az újraindulás után, 1988-ban kiadott '78-88 című anyag volt. Az első 40 év - Live! című, a HammerWorld által most kiadott koncertlemezen régebbi és újabb Beatrice-számok egyaránt szerepelnek, a felvétel tavaly novemberben a Barba Negra Music Clubban készült.

A Beatrice még sohasem játszott a Sportarénában, a hely elődjében, a Budapest Sportcsarnokban is csak egyszer, 1991-ben.

"Reméljük, sokan lesznek, szerintem, amit kitaláltunk az alkalomra, az jól fog működni. Ha már életműkoncertet hirdettünk meg, fontos, hogy a közönség olyan dalokat is halljon, amelyekről esetleg nem is tudta: én szereztem a szövegét. A Pokolgépnek
velemenyezd, 2018. március 12. hétfő, 12:10
Hogy tovább friss maradjon a virág !!!
Hogy tovább friss maradjon a virág


Ki ne szeretne virágot kapni? A szürke téli hónapok után üdítően hat lelkünkre a sokféle tavaszi virág, illatukról már nem is beszélve. Néhány gondozási tippet adunk, hogy egy gyönyörű csokrot minél tovább élvezhessünk.A csokor frissességének megőrzésében fontos szerepet játszik a megfelelő hőmérséklet, közvetlen napfény, és még több apró részlet is. Például nem érdemes friss virágot vázába tenni egy régebbi mellé, mert így az új virág hamarabb hervadásnak indul.
Íme 5 dolog, amire még érdemes odafigyelni:

1. Vágás

Vágjuk a virágok szárát átlósan úgy, hogy a lehető legnagyobb felületet kapjuk, melyen keresztül felszívhatja a vizet. Ügyeljen arra, hogy éles késsel tegyük, közben a szár ne sérüljön meg. Ezt közvetlenül a virágok vízbe helyezése előtt végezzük el. Arra
vorosrozsa66, 2018. március 10. szombat, 00:06
Budapesti döntővel zárult szerdán a Nagy Magyar Filmteszt
kistelepülésekről jött" - emelte ki Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója a helyszínen. Hozzáfűzte: ez azt jelenti, hogy a magyar filmeket a kicsi falvakban is szeretik.

"Sosem volt még ilyen népszerű tesztünk" - mondta el Kecskés István, a DUE elnöke. Kiemelte: a verseny célja az volt, hogy a fiataloknak bemutassák a magyar filmgyártás múltját és jelenét. "Remélem, sikerült felhívni a fiatalság figyelmét arra, hogy a magyar filmek legalább olyan értékesek, mint a tengeren túliak és a régebbi filmeknek ma ugyanolyan értékes mondanivalójuk van, mint amikor azokat készítették" - fűzte hozzá.

A középdöntő 30 feladatból álló tesztsorát a helyszínen töltötték ki a diákok. Közülük a legtöbb jó választ adó 24 fiatalnak a döntőben interaktív kvízkérdésekre kellett válaszolnia a színpadon. A legjobb 24 versenyző belépőt nyert a Magyar Filmdíjak átadó ünnepségére és az etyeki Korda Stúdióba, valamint filmes DVD-ket és filmekkel kapcsolatos könyvajándékot kaptak. Az első három helyezett
velemenyezd, 2018. február 28. szerda, 17:42
Mi a baj a kenyérrel és a gluténnal?
tönkölybúza fajta van nálunk. Azt válaszoltam neki, hogy tönkölybúza az tönkölybúza, egyfajta növény; de felkeltette a kíváncsiságomat és utána néztem a dolognak.

Rátaláltam egy gabonaforgalmazó cég honlapjára és rengeteg búzafajtát találtam (tönkölyt is, igaz csak a változatok szerint, különböző kódnéven).

Amin viszont megdöbbentem, hogy a búzafajták ,,márka"neve és leírása mellett szerepelt a fajta engedélyezésének, termesztésének kezdő éve is, és nem találtam 10-15 évesnél régebbi fajtát! A legrégebbi mellett egy megjegyzés is szerepelt: ,,alacsony terméshozam, csak biogazdálkodásba javasolt". A legújabb fajtákat 3-4 éve kezdték termeszteni, de folyamatosan jönnek ki újabb változatok is.

Ma a gabonatermesztésben és a gabona ,,nemesítésben" az elsődleges szempont a hektáronkénti terméshozam, és az hogy bírja a szárazságot, a vegyszereket, a műtrágyát. Így évek alatt sikerül a keresztezésekkel olyan gluténszerkezetet kialakítani, ami a
yaskane, 2018. február 20. kedd, 08:57
Rátaláltam Maszatkámra.
Egy régebbi írásom az örökbefogadott kicsi kutyámról. Azóta is együtt vagyunk négy és fél éve. Másfél évesen találtam rá, döntésem soha nem bántam meg. Kölcsönös a szeretet a ragaszkodás köztünk.

Horváth M. Zsuzsanna
Rátaláltam Maszatkámra.

Reggel jó kedvvel ébredtem. Kinéztem az ablakon. A táj gyönyörű hófehér. Nagy pelyhekben hull a hó. Az első napsugár fénye játszadozik a kristályos hópihéken. A madáretető is benépesedett. Ázott kis szürke veréb bukdácsol a hóban. Mosolyt csal az arcomra, ahogy nézem. A sok próbálkozás után szárnyat bontva sikerül felrepülnie. Boldogan szárnyal. Felöltözöm és indulok én is. Szeretem a telet, szeretek a hóesésben sétálni. Akkor még nem sejtettem rátalálok a legdrágább kincsre, ami számomra a legszebb ajándék: Maszat Az emlékek frissen élnek bennem.
Kicsit távolabb...
A városszéli parkban egy csontig lesoványodott kiskutya vívja élet-halál harcát. Fáradt, meggyötört a teste. Látszik, hogy egy lépés is mekkora
lelekszirmok, 2018. február 19. hétfő, 18:29
A Micimackót mutatják be a Békéscsabai Jókai Színházban
A mesejátékot rendező Tege Antal az MTI-nek úgy nyilatkozott, nem az ismert Disney-filmet, hanem Milne klasszikusát vette alapul, amely Karinthy Frigyes fordításában jelent meg, majd Karinthy Ferenc alkalmazta színpadra.

"Nem volt cél a rajzfilmet lemásolni, nem is tudnánk úgy megjeleníteni a Százholdas Pagonyt a színpadon" - mondta, hozzátéve, hogy ők Róbert Gida szobájában játsszák a mesét, ahol egyebek mellett nagyméretű ceruzák és egy óriási, négyméteres könyv lesz a díszlet. Utóbbit az előadás során lapozzák is, ezzel is szeretnék elérni, hogy a gyerekek ne csak a rajzfilmet nézzék meg, hanem a mesét is olvassák el - közölte.

Az eredeti műben szereplő ismert dalszövegeket Vitéz László zenésítette meg, amelyek a capella csendülnek fel - mondta a rendező.

Tege Antal közölte, a próbafolyamat során szerették volna a mese mondanivalóját filozófiai tartalommal kiegészíteni, ezért a rendezéshez felhasználta John Tyerman Williams Micimackó és a filozófusok című művét. Ezzel kapcsolatban
velemenyezd, 2018. február 10. szombat, 12:56
Gépjárműimportőrök: nőtt az új gépjárművek forgalomba helyezése januárban
Az MGE éves előrejelzése szerint idén 125 ezer személygépjármű kerülhet forgalomba. Folytatódik a magánvásárlók visszatérése, amely meghaladja a 40 százalékot, miközben valószínűsíthető az is, hogy a céges vásárlások egy része - különösen az egy-három autós céges vásárlások - magánvásárlásnak tekinthetők.

A közleményben kiemelték: a kishaszon-jármű piac visszaesése megállt és jelentős emelkedést mutatott, az egész évre vetítve idén 21 ezer kerülhet forgalomba.

Januárban folytatódott a nagyhaszon-járművek piacának szolid növekedése is, az előző évhez képest 494-et állítottak forgalomba. Az MGE prognózisa szerint idén 5600-at helyezhetnek forgalomba.

A januári 89,2 százalékos növekedés ellenére a motorkerékpár piac továbbra is gyenge, januárban 70-et helyeztek forgalomba, idén mintegy 2500 kerülhet forgalomba. Ennek a járműfajtának az értékesítését nagyban befolyásolja az időjárás. A helyzet javítása érdekében fontos lenne a robogó azonosítás megoldása és a regisztrációs adó kiigazítása a
velemenyezd, 2018. február 01. csütörtök, 14:22
A naspolyáról jó tudni
állapotában, október végén, november elején kell szüretelni, miután egy-két alkalommal megcsípte a dér, majd hagyni kell utóérni. Vagyis száraz, hűvös, nedvességtől védett helyen ki kell teríteni és meg kell várni, amíg megérik. Általában decemberre beérik a gyümölcs, amire igen nagy szüksége is van a szervezetünknek, hiszen ebben a hónapban már igen gyér a piacokon a gyümölcsválaszték. Ráadásul a naspolyában rengeteg C-vitamin is van, amely az immunrendszerünk megerősítésében játszik kiemelkedő szerepet. A régebbi időkben a naspolya karácsonyfadíszként is funkcionált.

Megéri megvárni, míg jóízűen falatozhatunk a gyümölcsből, mert egy nagyon ízletes és zamatos, pépes húsú gyümölcsöt majszolhatunk, amely nemcsak az ízével nyűgöz le bennünket. A naspolya meglehetősen gazdag A-, B1-, B2-, B6-, C- és E-vitaminban, kalciumban, magnéziumban, káliumban, nátriumban, foszforban, cinkben, vasban, mangánban, folsavban és szelénben. A naspolya tele van olyan antioxidáns vegyületekkel - flavonoidok,
pacsakute, 2018. január 19. péntek, 21:55
Bornai Tibor megzenésítette a Tervezett hiánycélt
azért kezdett szólólemezeket készíteni, mert a KFT zenekar felfüggesztette a működését. Így készült el a Mágus (1995) és a Balatoni tél (1997) is, ám amikor a KFT visszatért, dalait az együttessel dolgozta ki.

A billentyűs hangszerek után az utóbbi években a gitárt is újra felfedező Bornai Tibor az elmúlt néhány évben három lemezanyagot tett közzé a világhálón (Felébredt a tél, Gladiátor, Dobd el az agyad - ezek borítóin a zenész egy-egy festménye látható), amelyeken néhány új szerzemény mellett régebbi dalok újragondolt változatai szerepelnek.

"A csendesebb, akusztikusabb megszólalás jellemző ezekre a darabokra, mostanában ezt a világot szeretem, a Gondolkodom, tehát dalok című estjeimen is ezt nyújtom. A célom az volt, hogy kiürüljön az ágyúcső, közreadjam mindazt, ami hosszú évek alatt felgyülemlett bennem, még akkor is, ha a kibocsátott dalok kevés embert találnak meg. Önmagam promózásához nem értek, szerencsére rám talált a zeneszöveg.hu kiadó, amely netes megjelentetéssel is foglalkozik,
velemenyezd, 2018. január 18. csütörtök, 09:01
A Tarimi múmiák
A tarimi múmiák természetes módon konzerválódtak Eurázsia második legnagyobb sivatagának száraz, sóval telített homokjában, a nyugat-kínai Tarim-medence nagy részét elfoglaló hatalmas Takla-Makán-sivatagban.

A leletek régebbiek, mint az Egyiptomból vagy Peruból származó, a világ legépebben fennmaradt múmiái.

A leletek különlegessége, hogy ellentétben az ókori egyiptomiak, valamint az inkák és elődeik múmiáival, ahol a társadalom mesterségesen próbálta megőrizni az emberi testet a túlvilági élet számára, a tarimi múmiák természetes módon konzerválódtak.

Az 1990-es évek elején különös leletre bukkantak a nyugat-kínai Tarim-medencében. A 2000 éves múmiák
schuro, 2018. január 14. vasárnap, 21:14
1/87
Képek, videók
narancsok
eva6
2016. január 28. csütörtök, 20:49
Díszített narancsok.jpg
margoboszi
2015. november 09. hétfő, 12:21
ÚJ KÉP NARANCSOK,PNG.png
rochlitzne
2015. augusztus 22. szombat, 13:36
NARANCSOK.gif
szicu
2015. június 20. szombat, 12:49
Díszített narancsok.jpg
cipello
2014. november 22. szombat, 19:54
narancsok.png
dnemethk
2012. augusztus 30. csütörtök, 19:55
narancsok.jpg
gosztmagdi
2012. május 29. kedd, 08:09
narancsok.gif
szicu
2011. július 22. péntek, 22:38
narancsok1.gif
szicu
2011. június 28. kedd, 06:17
KACSINTÓ NARANCSOKb1d7e75
hegyesne
2011. április 04. hétfő, 07:24
A vasfüggöny emlékére.jpg
dnemethk
2009. augusztus 27. csütörtök, 20:42
A vasfüggöny védelme...
attoca
2007. február 03. szombat, 21:26
A vasfüggöny bontása!
attoca
2007. február 03. szombat, 21:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.