Regisztráció  Belépés
2018. január 22. hétfő | 4. hét | 22. nap | 09:18 | Vince, Artúr
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Méz és fokhagyma, a legyőzhetetlen páros
kiemelkedő baktérium- és vírusölő hatással rendelkezik. A fokhagymában megtalálható az alliin és az alliináz elnevezésű enzim, kéntartalmú peptidszármazékok, flavonoidok, B- és C-vitamin. A fokhagymából készített tea fogyasztása javasolt koleszterin- és vérnyomáscsökkentésre, de rendkívüli a baktérium-, vírus- és gombaölő hatása is, emellett kitűnő véralvadásgátló és értágító is. A fokhagyma csökkenti az orrdugulást, tisztítja a hörgőket és enyhíti a torokfájást. A mézet nemhiába tartották a régebbi korokban az istenek eledelének, hiszen szintén nagyon sok betegségre gyógyír lehet. Segítség lehet köhögés, megfázás és nátha esetén. A benne található káliumtartalomnak köszönhetően erős csíra- és baktériumölő hatással rendelkezik. Nyugtatja az égési sérüléseket, jó ellenszere az álmatlanságnak, hatásos lehet kimerültség és stressz ellen. A legújabb kutatások szerint a csontritkulást is megelőzhetjük általa, de képes elűzni a migrént, csökkenti az ízületi gyulladásokat, és az életet is
taltos1, 2017. szeptember 06. szerda, 23:32
Nemere István - Atlantisz Ma Is Él! - III.
nyugtalanító irányba mutatnak: valakiknek élniük kellett itt régen is, hisz különben nem kerülnének elő egyre-másra a maradványaik a nagyon-nagyon régi kőzetek közül!

A kaliforniai aranybányákban sok emberi maradványra leltek, ezek nagy többsége bizony a fenti körbe tartozik. Svájcban és Franciaországban jellegzetes eocén és miocén korú rétegekben találtak emberi maradványokat. A kutatók egy része ugyan hiszi, hogy a majomemberek - tehát még állatok, és alig-alig emberkezdemények - ilyen régi korokban is létezhettek. De ők sem tudnak mit kezdeni azzal, ha modern emberi csontvázak kerülnek elő ezekből a rétegekből.

Ami most következik, azt már lassan mi is hajlamosak lennénk az abszolút hihetetlen (bár nem hiteltelen) kategóriájába sorolni. Önökre bízom, mennyit hisznek el belőle.

1862-ben Illinois államban (Egyesült Államok) területén egy szénbányában, kb. 30 méter mélyen a szénrétegben egy férficsontvázat találtak a bányászok. A csontváz is fekete volt - kiderült azért, mert
eposz, 2017. augusztus 04. péntek, 10:44
Szurokfűvel a megfázás ellen
Szurokfűvel a megfázás ellen


A szurokfüvet a régebbi korokban festőnövényként hasznosították, aztán egyre inkább fűszernövényként terjedt el, de gyógynövényként is előszeretettel alkalmazták. A gyógynövény őshazája Cipruson van. A görögök nagyon sokféle ételt fűszereznek szurokfű felhasználásával, de a népi gyógyászatban alkalmazták fogfájásra, köhögésre, megfázásra és hasmenésre. Ezeknél a betegségeknél a gyógynövényből főzetet készítettek. Borogatást is készítettek belőle, amelyet aztán a köszvény vagy a reuma okozta fájdalmas testrészekre helyeztek. A szurokfüvet nevezik még vadmajoránnának, közönséges szurokfűnek, vargamajoránnának, fekete gyopárnak és oregánónak is. Nemcsak a görög, hanem az egész mediterrán konyha kedvelt fűszernövénye a szurokfű. Hazánkban is egyre nagyobb közkedveltségnek örvend, hiszen az íze kicsit a majoránnára hasonlít. A népi babona szerint szurokfű
taltos1, 2017. július 17. hétfő, 23:35
Mihály A Sárkánnyal Vívott Küzdelme
viszonylag nem is olyan régen, más felfogás uralkodott, voltaképpen ennek az ellentéte. Azok a XVIII. századi emberek, akiket nem kezdett ki a materialista szemlélet - sokan voltak még, akiket nem kezdett ki -, lelki szemükkel az emberiség őskorába visszapillantva nem ,,kevésbé emberi" lényeket láttak az őseikben, hanem az embernél szellemibb lényeket. Olyan lényekre tekintettek, akik szellemi mivoltuk révén nem öltöttek még olyan értelemben fizikai testet, mint a mai földi ember, egyébként e régi korokban még a Föld sem létezett. Olyan lényekre tekintettek, akik magasztosabb, szellemibb módon éltek és - durván kifejezve - sokkal hígabb, szellemibb szubsztanciájú testük volt. Az emberek olyan szféráról beszéltek, ahol nem a mai emberhez hasonló lényeket gondoltak el, hanem legfeljebb étertesttel és nem fizikai testtel rendelkező magasabb lényeket, mintegy az ember őseit. Olyan korba tekintettek vissza, ahol még az úgynevezett magasabb rendű állatok sem léteztek, legfeljebb csak azok, amelyeknek
eposz, 2017. június 19. hétfő, 09:52
H.Kohut Katalin bölcsességei
soha nem veszíti el.

A tisztelet és szeretet egy cipőben jár.

A bizalomhoz szükség van beszélgetésre, őszinteségre és tiszteletre.
Ha mindez már adott, az ember-barátság soha el nem múlik.

A szerelem két egyenlő fél között jön létre, egyforma igényesség, gondolkodás, érdeklődési kör,
egyforma szerénység szükséges hozzá.

Ember nélkül a Föld csak árnyék és az árnyék nem fejlődhet, segédkezet nyújt a sötétnek.

Az ember szeretet már a régebbi korokban is annyira ritka volt, hogy a nagy művészek szenvedtek a
hiányában, s ha néha összetalálkoztak egy emberrel, örömmel üdvözölték egymást, csodálva a másik lényegét.
Hatalmas érzelmeket képes a szeretet megmozgatni, az, aki szerelmes a világba, az szerelmes az emberekbe is.


A szeretethez vezető út a bizalom megelőlegezésével kezdődik, akit tisztelünk emberi mivoltában és
felnézünk rá, az már kiérdemelte azt a bizalmat, ami az emberi kapcsolat kiteljesedésének
katalinkohut, 2017. április 10. hétfő, 22:10
Hiúz (lynx)
változatos méretű, 10-100 négyzetkilométer kiterjedésű területet birtokol. A terület központjában, földi üregekben vagy sziklahasadékokban rendezi be vackát.

Szaporodás[szerkesztés]
A párok csak a párzási időszakban, január és április között (fajtól függ) vannak együtt. A vemhességi idő 70 nap, az utódok száma ellésenként 2-3 szokott lenni. A kölykök 2-3 éves korukban válnak ivaréretté. Várható élettartamuk vadon 10-12 év.

Érdekességek az állatról[szerkesztés]
Az őstörténeti korokban a hiúz a Brit-szigeteken is honos volt. Feltételezhető, hogy a vadászok már a kőkorszak elején kiirtották.
A hiúz latin neve, Lynx, az éles látására utal.
A hiúz a Harry Potter könyvekben Kingsley Shacklebolt patrónusa.

Források[szerkesztés]
A taxon adatlapja az ITIS adatbázisában. Integrated Taxonomic Information System
Kategória: Macskaformák Emlősnemek
__________________________________________________________________ __
Néhány szép hiúz fotója. Szépségük
charlotteani, 2017. február 11. szombat, 20:43
Kínai csillagánizs
A kínai csillagánizs (Illicium verum), mint ahogyan a neve is mutatja, Kínában őshonos. Nevét csillaghoz hasonló alakjáról kapta. Érdekes, hogy Kínában az emberek elsősorban fűszernövényként alkalmazták a régebbi korokban, vagyis elsősorban likőröket és különféle édességeket ízesítettek vele. Pedig a kínai csillagánizs hatóanyagai miatt - cserzőanyagok, flavonoidok, zsíros olaj és illóolaj - remekül oldja a görcsöket, javítja az étvágyat és erősíti a gyomrot, sőt még köptető hatással is rendelkezik. A kínai csillagánizst népiesen kínai ánizsnak vagy csillagos ánizsnak is nevezik.

A kínai csillagánizst ma már jóval sokoldalúbban használják fel, mint néhány száz évvel ezelőtt. Ma már a gyógyszeripar, a kozmetikai ipar és az élelmiszeripar is előszeretettel használja különleges, aromás, fűszeres illata és íze miatt. Adagolják likőrökhöz, borokhoz, alkoholos italokhoz, de
pacsakute, 2016. december 17. szombat, 15:55
1
ilyenkor már kiváló a tömött liba húsa az ízletes fogások elkészítéséhez, és nem utolsó szempont az sem, hogy fogyasztható az újbor.

Szent Márton, tours-i püspök nevéhez számos népszokás, jóslás és hiedelem is kötődik a . Ezek közül hazánkban máig a legismertebb, hogy ekkor szokás a lúd húsából készült ételek fogyasztása, és az újbor is letisztul, ezért a névadó szentet a bor bírájának is tartják.
Szent Márton napja a negyvennapos karácsonyi böjt előtti utolsó ünnepnap, ezért már régebbi korokban is rendszeresek voltak ilyenkor a lakomák, bálok, vásárok.Annál is inkább, mert a régi paraszti gazdaságokban ekkorra híztak meg kellőképpen a fiatal jószágok. Úgy tartották, aki e napon nem eszik libát, az a következő esztendőben éhezni fog. A liba húsából, különösen annak hátsó részéből, küldtek a papnak is, innen ered a püspökfalat elnevezés. A Márton-napi
memi59, 2016. november 11. péntek, 17:24
Borostyán - csak külsőleg !
növényben található flavonoidok görcsoldó hatással rendelkeznek, míg a szaponinok egyes baktériumokkal veszik fel eredményesen a harcot.

A borostyánlevelek gyógyhatását már Hippokratész is felismerte, aki fülfájásra, fejfájásra, lépbetegségekre és hasmenésre használta ezt az örökzöld, gyógynövénynek számító kúszónövényt.

A borostyán külsőleg hatásos lehet különféle gyulladások, fekélyek, égési sérülések, idegi eredetű fájdalmak és cellulitisz ellen.

A régebbi korokban a növény leveléből készült tinktúrát alkalmazták hörghurut kezelésére, a növényből készült főzettel pedig a különféle bőrbetegségeket gyógyították. Hogyan készíthetünk főzetet borostyánból? Forraljon fel egy liter vizet, majd adagoljon hozzá egy-két evőkanál szárított, összevagdalt borostyánlevelet. Ezt követően szűrje le, majd öntse a fürdővizéhez. A borostyánlevelek főzetét borogatásra használták, legfőképpen a korpás fejbőrt és a reumától fájdalmas testrészeket kezelték vele.

Fitoterapeuták
pacsakute, 2016. szeptember 27. kedd, 22:11
Kakukkfűolaj
Kakukkfűolaj, amely nemcsak bátorságot ad, hanem gyógyulást is hoz

A mediterrán vidékeken őshonos kakukkfűolajat a kakukkfűből vízgőz-desztillációval nyerik ki. Az illóolaj a timolnak köszönhetően fűszeres, markáns illattal rendelkezik. Az ókori rómaiak és görögök úgy vélték, hogy elég bátrak lesznek majd a csatában, ha belélegzik a kakukkfűolaj illatát. Már a régebbi korokban is úgy hitték, hogy a kakukkfű képes meghosszabbítani az életet, és valóban - hiszen kutatások bizonyítják - jelentősen lelassítja az öregedési folyamatokat.

A kakukkfűolaj nyugtató, fertőtlenítő, antimikrobiális és görcsoldó hatásokkal rendelkezik. De gyulladást is csökkent és köhögést is csillapít. Serkenti az emésztést, de jó hatással van az anyagcserére is. A kakukkfűolaj alkalmas a legyengült szervezet általános erősítésére, különösen nátha vagy hurutos megbetegedések esetén.
pacsakute, 2016. július 17. vasárnap, 08:14
Galaj- a mirigyrendszer védelmezője
Közönséges galaj, a mirigyrendszer védelmezője:
A buzérfélék családjába tartozó közönséges galaj Magyarországon legfőképpen utak mentén, cserjésekben és réteken lelhető fel. A növény akár a 90 centiméteres magasságot is elérheti, levelei lándzsa formát öltenek, melynek szélei recések, érdesek. Oldalfürtökben nyíló virágai fehérek, illatuk édeskés, mézre emlékeztető. Virágait májustól októberig bontogatja. Ez a gyógynövény flavonoidokat, illóolajat és cserzőanyagokat is tartalmaz. Már a régebbi korokban is alkalmazta a népgyógyászat, mégpedig daganatos megbetegedések megelőzésére és kezelésére, illetve ezzel a gyógynövénnyel enyhítették az epilepsziás betegek panaszait, de még álmatlanság ellen is bevetették. Manapság a népi gyógyászat szakértői és hívei elsősorban úgy tartják, hogy a közönséges galaj a mirigyrendszerünk védelmezője, de pajzsmirigyproblémákra - legyen az akár alul-
pacsakute, 2016. július 15. péntek, 09:59
A vasfű
a kereszt gyógyfüvének nevezték el, mert úgy vélték, hogy a lelkes hívek Krisztus sebeinek vérzéscsillapítására használták ezt a gyógynövényt. A vasfű tartalmaz kávésavszármazékokat, illóolajat, glikozidokat és flavonoidokat, és vérzéscsillapító, görcsoldó, sebgyógyító, nyugtató, vízhajtó, izzasztó tulajdonságokkal is rendelkezik. Népiesen nevezik uborkafűnek, lakatfűnek, kakascímernek, közönséges vasfűnek, szentfűnek, galambfűnek, orvosi vasfűnek, varázsfűnek és verbénának is. A vasfüvet a régebbi korokban a háziasszonyok használták, amikor uborkát tartósítottak. Ettől a gyógynövénytől remélték, hogy az kemény marad. Talán innen ered az uborkafű elnevezés.

A vasfű gyulladást csökkent és fájdalmat csillapít. A növényben lévő hatóanyagok elősegítik az idegrendszer és a máj megfelelő működését, de a menstruációs zavarokra, problémákra is gyógyír lehet. A vasfű felpörgeti az anyagcsere-folyamatokat. A gyógynövény nem hashajtást idéz elő, hanem kíméletesen elősegíti, hogy a belek alaposan kiürüljenek,
pacsakute, 2016. július 15. péntek, 09:45
1/5
Képek, videók
O.V.- legyőzhetetlen.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 15:09
Legyőzhetetlen.hu.jpg
rambobby
2007. szeptember 23. vasárnap, 09:06
A Legyőzhetetlen.hu.jpg
rambobby
2007. szeptember 06. csütörtök, 07:23
A Legyőzhetetlen Wutang.h
rambobby
2007. szeptember 06. csütörtök, 07:23
A Legyőzhetetlen Shaolin.
finike
2007. július 31. kedd, 11:25
A Legyozhetetlen Shaolin.
rambobby
2007. február 17. szombat, 09:00
fokhagyma, méz, ecet
taltos1
2015. január 12. hétfő, 16:39
tejbe fokhagymába
lebo
2011. augusztus 14. vasárnap, 11:17
népies elnevezései
csigamalac
2011. szeptember 10. szombat, 12:51
Szeged környéki elnevezés
csigamalac
2011. szeptember 10. szombat, 12:50
Tejfölös-fokhagymás ubork
irmus
2017. július 18. kedd, 14:50
Sajtos, fokhagymás cukkin
irmus
2017. július 16. vasárnap, 14:52
Fokhagymás csirkemell
irmus
2017. április 07. péntek, 17:56
Fokhagymás muzsdéj.jpg
pacsakute
2017. április 02. vasárnap, 09:14
0 mézes fokhagyma.png
lovaszmarika
2017. február 09. csütörtök, 17:10
Címkék
fokhagyma csökkenti, nagy művészek, akár alul-, gyógynövényből főzetet, kínai csillagánizst, embernél szellemibb, terület központjában, negyvennapos karácsonyi, gyógynövény őshazája, fokhagymából készített, kőkorszak elején, növényből készült, kereszt gyógyfüvének, Macskaformák Emlősnemek, kakukkfű képes, timolnak köszönhetően,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.