Regisztráció  Belépés
2018. június 22. péntek | 25. hét | 173. nap | 20:47 | Paulina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szép gondolatok...
"Emlékek? Igen, vannak emlékeim, drágák és távoliak, akár a pillangók. Megannyi varázslatos, apró, repkedő színfoszlány, amivel a kíváncsi kisfiú alakjába bújt idő játszik. Senki sem mer rászólni: - Ne nyúlj hozzájuk, különben lejön a por a szárnyukról, és többé nem tudnak repülni! (...) Anya a legnagyobb, legerősebb és legépebb szárnyú pillangó. Amikor kicsi voltam, túláradó, vakító fényként ragyogott a házunkban. Kétségtelenül ő gyakorolta a legnagyobb hatást az életünkre. Attól a perctől fogva, hogy hazamentem az iskolából és beléptem az ajtón, éreztem a jelenlétét a levegőben. Éreztem az illatát a főztjében, láttam a kitárt ablakokban, és hallottam az édes, divatjamúlt tamil dalokban, amiket a rádión hallgatott."

Rani Manicka
aranyoslila, 2017. november 15. szerda, 20:55
Tallóztam
"Emlékek? Igen, vannak emlékeim, drágák és távoliak, akár a pillangók. Megannyi varázslatos, apró, repkedő színfoszlány, amivel a kíváncsi kisfiú alakjába bújt idő játszik. Senki sem mer rászólni: - Ne nyúlj hozzájuk, különben lejön a por a szárnyukról, és többé nem tudnak repülni! Anya a legnagyobb, legerősebb és legépebb szárnyú pillangó. Amikor kicsi voltam, túláradó, vakító fényként ragyogott a házunkban. Kétségtelenül ő gyakorolta a legnagyobb hatást az életünkre. Attól a perctől fogva, hogy hazamentem az iskolából és beléptem az ajtón, éreztem a jelenlétét a levegőben. Éreztem az illatát a főztjében, láttam a kitárt ablakokban, és hallottam az édes, divatjamúlt tamil dalokban, amiket a rádión hallgatott."

Rani Manicka
horvathnemagdi, 2017. július 20. csütörtök, 02:43
Emlékek?
"Emlékek? Igen, vannak emlékeim, drágák és távoliak, akár a pillangók. Megannyi varázslatos, apró, repkedő színfoszlány, amivel a kíváncsi kisfiú alakjába bújt idő játszik. Senki sem mer rászólni: - Ne nyúlj hozzájuk, különben lejön a por a szárnyukról, és többé nem tudnak repülni! Anya a legnagyobb, legerősebb és legépebb szárnyú pillangó. Amikor kicsi voltam, túláradó, vakító fényként ragyogott a házunkban. Kétségtelenül ő gyakorolta a legnagyobb hatást az életünkre. Attól a perctől fogva, hogy hazamentem az iskolából és beléptem az ajtón, éreztem a jelenlétét a levegőben. Éreztem az illatát a főztjében, láttam a kitárt ablakokban, és hallottam az édes, divatjamúlt tamil dalokban, amiket a rádión hallgatott."
Rani Manicka
bozsanyinemanyi, 2017. július 17. hétfő, 23:26
Egy 1956-os ünnepi műsor forgatókönyve
esik és elveri,
mossa a vért, de megmaradnak
a pesti utca kövein.

Piros a vér a pesti utcán,
munkások - ifjak vére folyt,
- a háromszín-lobogók mellé
tegyetek ki gyászlobogót.
A háromszín-lobogó mellé
tegyetek három esküvést:
sírásból egynek tiszta könnyet,
s a zsarnokság gyűlöletét,
s fogadalmat: te kicsi ország,
el ne felejtse, aki él,
hogy úgy született a szabadság,
hogy pesti utcán hullt a vér.

De a világ hallgatott, egyedül maradtunk...kivándorolt nemzetünk színe-virága, éppen úgy mint 48 után, s akik maradtak alámerültek, hogy kibírják a kegyetlen, megtorlás éveit.
MENNYBŐL AZ ANGYAL - MENJ SIETVE
Az üszkös, fagyos Budapestre.
Oda, ahol az orosz tankok
Között hallgatnak a harangok.
Ahol nem csillog a karácsony.
Nincsen aranydió a fákon,
Nincs más, csak fagy, didergés, éhség.
Mondd el nekik, úgy, hogy megértsék.
Szólj hangosan az éjszakából:
otvenhatosemlekev2016, 2016. november 07. hétfő, 01:56
Az Ige hirdetése az orosz laktanyákban
vasútállomáson hirdette az evangéliumot, megadta a címemet egy érdeklődő tisztnek. Egy este eljött hozzám egy magas, jóképű orosz hadnagy.
Megkérdeztem tőle: "Mivel szolgálhatok Önnek?" Így válaszolt: "A világosságért jöttem."
Elkezdtem felolvasni neki a Biblia legfontosabb részeit. A kezemre tette a kezét és így szólt: "Teljes szívemből kérem önt, ne vezessen félre. Olyan néphez tartozom, amelyet sötétségben tartanak. Mondja meg őszintén, valóban ez az Isten Szava?" Biztosítottam erről. Órákig hallgatott engem és elfogadta Krisztust.
Az oroszok soha nem mesterkéltek vagy felszínesek a vallás tekintetében. Ha a vallás ellen harcoltak, vagy ha érte és Krisztust keresték, teljes lélekkel tették. Ezért van, hogy Oroszországban minden keresztyén egyben olyan misszionáriussá válik, aki arra törekszik, hogy lelkeket nyerjen meg. Ezért nincs még egy olyan ország, amely ennyire nyitott, érett az evangélium hirdetésében. Az oroszok a Földnek egyik természeténél fogva legvallásosabb hajlamú népe. A
kalmanpiroska, 2016. október 30. vasárnap, 13:25
Emlékek?
Emlékek? Igen, vannak emlékeim, drágák és távoliak, akár a pillangók. Megannyi varázslatos, apró, repkedő színfoszlány, amivel a kíváncsi kisfiú alakjába bújt idő játszik. Senki sem mer rászólni: - Ne nyúlj hozzájuk, különben lejön a por a szárnyukról, és többé nem tudnak repülni! Anya a legnagyobb, legerősebb és legépebb szárnyú pillangó. Amikor kicsi voltam, túláradó, vakító fényként ragyogott a házunkban. Kétségtelenül ő gyakorolta a legnagyobb hatást az életünkre. Attól a perctől fogva, hogy hazamentem az iskolából és beléptem az ajtón, éreztem a jelenlétét a levegőben. Éreztem az illatát a főztjében, láttam a kitárt ablakokban, és
hallottam az édes, divatjamúlt tamil dalokban, amiket a rádión hallgatott.
Rani Manicka
koszegimarika, 2016. március 17. csütörtök, 08:07
Pillangós idézetek és képek.
""Milyen szép!" - gondolja az ember, ha egy pillangót lát. De abba már senki sem gondol bele, hogy milyen átalakuláson ment keresztül az a pillangó. Amikor a hernyó bebábozódik, nem tudja, mi történik vele, nem érti, mi változik meg. Azt hiszi, meg fog halni. Hogy vége a világnak. A metamorfózis fájdalmas. Hátborzongató ugrás az ismeretlenbe. A hernyó csak utólag döbben rá, hogy megérte." - Emma Chase


"Tudod, kisfiam, a világon nagyon sok a csalán, a tövis, a gyom. Mert az emberek sokkal több rosszat cselekszenek, mint jót. És a csalán, a tövis meg a gyom a rossz cselekedetek nyoma ezen a földön. De láthatod, hogy pillangó is van azért. A sok kicsi pillangó a sok kis jóság hírét hordozza magával. És vannak aztán szép, nagy, tarka szárnyú pillangók: ezek a ritka, nagyon jó cselekedetek. Minél szebb és nagyobb jót teszel, annál szebb, nagyobb és színesebb pillangó száll föl a nyomában.
schuro, 2015. március 22. vasárnap, 22:35
Galaktikus álomutazó-2
völgykatlanban. Mindnyájan odatódultunk, és közösen átkutattuk a területet, elnyelte a föld, sehol nem találtuk.

Hogy mi is történt valójában, jóval később derült ki. A biológus csoport befogott egy tyúkszerű madarat, az volt a különleges benne, hogy kézszerű lábakon állt, és a tartóizületeit több irányban is tudta mozgatni. Egyre csak rikácsolt, olykor trillázott, és a lábával hadonászott. Gondoltuk éhes, próbaképpen a magunkkal hozott kölest szórtuk elé. Nézegette egy darabig, még el is hallgatott, aztán különös dolog történt: a magokból jeleket rakott ki. Két szemet egymás fölé, mellé ugyanazt, kicsit távolabb pedig négy szemet rakott ki. Tisztára úgy nézett ki, mintha matekozna. Nagysokára megértettük, hogy kommunikálni akar, ő ennek a bolygónak legfejlettebb faja, az is kiderült, közel azonos tudományos szinten állunk. Egy nálunk ritkán használt magas frekvencián rádióztak, néhány nap után, amikor már némi szókincset összeszedtünk, a rádión keresztül tudtunk beszélgetni az
frekvento, 2014. február 20. csütörtök, 18:30
Kevesebbet kulturálódnak az európaiak
részt kulturális programokban. Romániában és Görögországban még magasabb ez az arány: 55 és 63 százalék.

A megkérdezettek közül sokan mondták, hogy nincs idejük könyvet olvasni, a balett, a tánc és az előadóművészetek az emberek felét például nem is érdeklik, koncertre járni pedig az emberek negyedének egyszerűen nincs pénze.

A felmérés szerint a legnépszerűbb kulturális tevékenység a tévén és rádión keresztüli művelődés, az emberek mintegy háromnegyede jelölte meg, hogy az elmúlt egy évben hallgatott vagy nézett kulturális programot, mintegy kétharmada olvasott legalább egy könyvet a legutóbbi 12 hónapban. A legkevesebben, a válaszadók alig ötöde látott balett- vagy operaelőadást az elmúlt egy évben.

Az Eurobarométer összesen 27 ezer embert kérdezett meg az Európai Unió minden országában. A felmérésből az derült ki, hogy legalább egy kulturális tevékenységben a dánoknál az emberek 74 százaléka, a svédek 68 százaléka, a finnek 63 százaléka vett részt. A legalacsonyabb ez a mutató Bulgáriában,
velemenyezd, 2013. november 04. hétfő, 15:43
Olvasmány
Például megszököm.
Hirtelen csöngeni kezdett a telefon Sophie kardigánja zsebében. Ez csak Fache lehet. Sophie a zsebébe nyúlva kikapcsolta a telefont.
- Mr. Langdon - mondta sietve -, fel kell tennem magának egy utolsó kérdést. - És ezen múlik a további sorsa. - Az írás a padlón nyilvánvalóan nem a bűnösségére utal, de Fache mégis azt mondta, biztos benne, hogy maga az ő embere. Tud valami más okot is arra, amiért ennyire meg van győződve a bűnösségéről?
Langdon hosszú másodpercekig hallgatott.
- Semmit az égvilágon - mondta végül.
Sophie felsóhajtott. Ez azt jelenti, hogy Fache hazudik. Sophie elképzelni sem tudta, hogy miért, de pillanatnyilag nem is ez volt a kérdés. Elég annyi, hogy Bezu Fache a végsőkig el van szánva Robert Langdon ma esti letartóztatására. Sophie magának akarta Langdont, így csak egyetlen logikus következtetésre juthatott.
El kell vinnem Langdont az amerikai követségre.
Sophie az ablak felé fordulva lenézett a bedrótozott üvegen át a szédítő tizenöt
piroska0101, 2013. április 29. hétfő, 19:03
Másvilág
is volna mersze?
Gabi, a mérnökjelölt
gagyogott oroszul,
megnyugtatta: ne féljen,
tanuljon magyarul,
reggelre elengedjük,
nem esik bántódása,
haja szála se görbül,
ahogy anyja világra
hozta, úgy adjuk vissza!
A Széna téren lőttek.
Kátya kenyeret rágcsált,
különöseket kérdett:
,,hogy hol van a csatorna?!
Hát ez itt nem Szuez?"
Elképedve bámultuk
s már nem szólt senkihez,
maga elé meredve,
hosszasan hallgatott,
hát ez itt Magyarország,
nincsenek angolok
és hajók sincsenek,
tenger sincs, csak Duna.
Hogy ez itt Budapest
s a többi üres duma.
Hogy ők már egyszer régen
jártak itt s nem okultak,
vérbe fojtottak akkor
egy másik forradalmat.
Kátya már könnyezett,
az orosz nép nevében
kért elnézést mitőlünk,
bocsánatunkat kérte.
És reggel elengedtük,
egy lépést tett s lelőtték
saját bajtársai.23
Ime, betelt a mérték.
Egy
taltos1, 2012. október 23. kedd, 23:23
szeretettel
helyreállítani a Dalok könyve harmóniáinak hegemóniáját, és legyőzni a pusztulás zenéjét, amelyet Szonhama varázslómester hozott létre.
Szavai hallatán az öreg kimeresztette a szemét, töltött magának egy pohárral, megitta és néhány percig tanácstalanul nézett Jüan Mengre.
- Jó bundád van - mondta végül. - Tényleg sámán vagyok, de nem olyan igazi. Csak úgy, egy folklóregyüttes szintjén. Ülj le, igyál, nyugodj meg! Hisz teljesen átfagytál.
Jüan Meng ivott és sokáig hallgatott. Hallgatott az öreg is.
- Nem tudom, hogy mi az a folklóregyüttes - mondta végül Jüan Meng -, de feltételezem, hogy valamit tudsz a zenéről.
- A zenéről? Semmit sem tudok róla. Csak azt tudom, hogyan kell dorombot készíteni. Ha meg akarsz valamit tudni a zenéről, akkor egy távoli helyre kell menned.
- Hová? Beszélj szaporábban, öreg!
Az öreg csukcs a gondolataiba mélyedt.
- Tudod - mondta -, az öregek
sayuri, 2012. május 23. szerda, 19:59
1/2
Képek, videók
Manicure2.jpg
csbferike
2015. március 15. vasárnap, 11:34
Manica.jpg
talamusz
2015. január 07. szerda, 11:19
Gunnera manicata Mammutbl
dandej
2009. november 14. szombat, 11:08
A kivancsi Levelezö 1.jpg
platanias
2018. május 30. szerda, 07:51
A kivancsi 1.jpg
platanias
2018. május 30. szerda, 07:50
kiváncsi páros0914.jpg
maroka
2017. szeptember 14. csütörtök, 14:36
Kíváncsi természet
sanci81
2017. augusztus 16. szerda, 17:07
Kis kiváncsi.gif
pacsakute
2017. május 05. péntek, 18:54
állati-kíváncsiság.jpg
agica2004
2017. január 29. vasárnap, 11:04
Kíváncsiság-CSILLAGOK
1vargaildyko
2016. október 30. vasárnap, 12:10
Kíváncsiság-FEHÉR
1vargaildyko
2016. július 16. szombat, 06:47
kiváncsi voltam virágzás
wob
2016. július 13. szerda, 18:40
Kiváncsi maci az iglunál.
pacsakute
2015. december 10. csütörtök, 17:48
Kíváncsiság-TIZENEGY
1vargaildyko
2015. november 10. kedd, 07:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.