Regisztráció  Belépés
2017. november 17. péntek | 46. hét | 321. nap | 22:19 | Hortenzia, Gergő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ki hogyan készíti a marha hátszínt? Legjobb saját marha hátszín recept?
A mártások könnyen elkészíthetőek. Alap egy besamelmártás, és ezt tovább úgy ízesíted,ahogy akarod. Gyakran ötletelek, attól függően, hogy milyen kedvem van és milyen anyagok vannak hozzá éppen. Elképzelheted úgy mint egy olyan rántás,ami vajjal készül és az enyhén megfuttatott lisztet, tejjel, tejszínnel öntöd fel víz helyett. Ebbe tehetsz késélével elkapart fokhagymát, vagy bármilyen mustárt, vagy kedved szerint összeállított zöld-fűszereket, vagy akár reszelt sajtot. Így lesz mustár mártásod, vagy fokhagyma mártásod, vagy sajt mártásod, vagy amilyen kedved van mártásod. A vadashoz pedig vaj helyet zsír, vagy étolaj, kb 5-6 dkg kristálycukor, sárgarépa 50 dkg, fehérrépa (sokan gyökérnek nevezik) 30 dkg, zellergumó 20 dkg, vöröshagyma 1 nagy fej, mustár kb 4-5 dkg 1 citrom leve és reszelt héja, babérlevél 3-4 db, 25 dkg tejföl, só, őrölt bors, és húsleves laplé kb 1 liter.
A zsiradékon a kristálycukrot megbarnítod, de ne égjen oda,mert megkeseredik. Ha enyhén megbarnult a cukor akkor a felaprított
botka_eva, 2017. október 28. szombat, 12:57
Édes és sós apró sütemények.
22 egyszerű mutatós sütemény

Dobozban napokig elálló, bármikor elővehető finomság, főleg, ha ilyen gyorsan elkészülnek, mint az alábbi receptek!

Puha keksz
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 15 dkg vaníliás porcukor, 2 dkg szódabikarbóna, 4 egész tojás, tejföl.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, a 4 egész tojást s annyi tejfölt, hogy a tészta elég könnyű legyen. Pár órát pihentetjük, majd késhát vastagságúra kinyújtjuk, kekszformával kiszúrjuk. Majd vajas papírral kent sütőlapra tesszük és jó meleg sütőben gyorsan sütjük.

Sekrestyés sütemény
Hozzávalók: 25 dkg vaj, 25 dkg cukor, 25 dkg darált és édes mandula, 8 db darált keserűmandula, kevés reszelt citromhéj, 50 dkg liszt, csipet só. A vajat simára keverjük, lassanként beleadjuk a darált mandulákat, a reszelt citromhéjat, a lisztet, csipet sót. Az egészet jól összedolgozzuk. Majd a tésztát kanállal ujjnyi vastagságon kenjük egy kivajazott sütőlapra, majd
reifregina, 2017. október 05. csütörtök, 12:21
Kakaóscsiga és fonott kalács
másfél adagot dagasztottam be, és készült belőle egy kisebb fonott kalács, a többiből készítettem kakaós csigát. Most sikerült a legjobban a kalács fonásom, de viszont kicsi tepsibe tettem, és kelésnél oldalra szökött, mivel csak 1 rúd volt a tepsibe. Na nem baj, az íze kárpótol érte bennünket.
A maradék tésztát elnyújtottam, megkentem olvasztott vajjal, szitáltam rá porcukrot, majd kakaót, felcsavartam rúdba, majd kb. 1-1,5 cm-es karikákra vágtam, majd sütőpapíros tepsibe fektettem, megsütöttem. Mikor kivettem a sütőből, rögtön meglocsoltam forró vaníliás cukorral ízesített tejjel, így napokig puha marad

Fonott kalács

Hozzávalók:
60 dkg liszt
5 dkg vaj
3 dkg élesztő
1 cs. vaníliás cukor
1 tk. só
3 csapott ek. porcukor (ebből 1 kanál a tejhez kell)
1 dl natúr joghurt
2 tojás sárgája
2 dl tej
frissen reszelt citromhéj (ehhez a mennyiséghez már nem kell semmit sem hozzáadni, pont megfelelő lágyságú lesz a
bkisseva, 2017. október 02. hétfő, 14:29
Félórás extra-puha kakaós csigák (túró nélkül)
hagyható!)

Elkészítése:
1. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütés programra.
2. A tejet a bögrében meglangyosítjuk, belemérjük az öt kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd szépen összekeverjük az egészet.
3. A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, ha nagyon ragad, akkor adunk még hozzá pici lisztet, ha száraz, akkor pici tejet.
4. A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, körülbelül fél centi-centi vastagságúra, majd megkenjük olvasztott vajjal, rászórjuk a cukrok és a kakaópor keverékét, majd meglocsoljuk az egészet a maradék olvasztott vajjal. Ez persze nem lesz egyenletes, de ahová sikerül alapon locsolgassuk csak
5. Ezután tekerjük fel a hosszabbik oldalánál fogva, majd vágjuk két-három centis darabokra.
6. A csigákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, ha szeretnénk, akkor az oldalukat megkenjük felvert tojás sárgájával. Én ezt legközelebb kihagyom, olyan szép hófejér a tészta, mutatós lesz anélkül is.
bkisseva, 2017. szeptember 21. csütörtök, 09:33
Banánkrémes torta
HOZZÁVALÓK EGY 22 CM ÁTMÉRŐJŰ TORTÁHOZ:

A piskótához: 6 tojás | 12 dkg cukor | fél csomag sütőpor | 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | 10 dkg liszt
A krémhez: 4 dl tej | 6 közepes méretű banán | 10 dkg cukor |1,5 csomag vaníliás pudingpor | 20 dkg vaj/margarin
A díszítéshez: 5 dkg étcsokoládé forgács | 2 darab banán

1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük a sárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.

2. A masszát egy kb. 22 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 160 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük 40-45 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, vízszintesen három lapba vágjuk.

3. A krémhez összekeverünk 3 dl tejet, 4 darab, villával pépesített banánt és a cukrot, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert vaníliás
koszegimarika, 2017. szeptember 07. csütörtök, 16:23
Érsek szelet
12 dkg margarin vagy 10 dkg puha szoba hőmérsékletű vaj
2 db tojás
10 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
1 dl tej

A töltelékhez:
50 dkg reszelt alma
ízlés szerint őrölt fahéj
5 k meggylekvár

A tetejére :
1 db felvert tojás
1 kanál dió
1 kanál kristálycukor
A szóráshoz:
porcukorízlés szerint

Elkészítés

A lisztet összekeverem a sütőporral, a vajjal elmorzsolom, hozzáadom a tojásokat, a cukrot és a tejet. Jól összedolgozom,hogy jól nyújtható tésztát kapjak. A tésztát a hűtőbe teszem úgy fél órára.

Ezután három részre osztom, enyhén lisztezett felületen kinyújtom mind a hármat 3-4 mm vastag téglalapra. Kivajazott, lisztezett tepsibe teszem az első lapot. Ráteszem a reszelt almát, megszórom az őrölt fahéjjal.

Erre jön a második tésztalap, melyre rákenem a lekvárt, majd ennek a tetejére jön a harmadik lap. A tetejét
horvathnemagdi, 2017. szeptember 04. hétfő, 13:00
fokhagymás moskole !
Moskole z maslem czosnkowo


ez egy burgonyalepény fokhagymás vajjal

1 és 1/2 kg-os főtt burgonya
50-60 dkg búzaliszt
2 tojás


Fokhagyma:

10-15 kag vaj
3-5 gerezd fokhagyma
majoránna
kakukkfű,
bazsalikom


a puha vajat elkeverem a fokhaymával és a fűszerekkel , félreteszem .
a főtt , áttört burgonyát, lisztet, tojást és pici sót elkeverem alaposan .
egyforma nagy gombócokat csinlálok belőle .
a gombócokat kilapitom és serpenyőben megsütöm mindkét oldalán .
fokhagymás vajjal tálalom .
ibolya58, 2017. szeptember 03. vasárnap, 10:21
A levesbe
levesbe.

Daragaluska

Hozzávalók: 1 egész tojás, 7 dkg búzadara, törött fekete bors, 1 evőkanál petrezselyemzöld, 3 dkg zsír, só. A habosra kevert zsírba beleütjük az egész tojást, sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük az 1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöldet és a darát. Jól elkeverjük, és 20 percig állni hagyjuk. Forrásban levő levesbe vagy sós vízbe beleszaggatjuk.

Daragombóc levesbe

Hozzávalók: 2 dl tej, kevés húslé, 7 dkg vaj, 10-12 dkg búzadara, 1-2 egész tojás, só. A tejet, kevés húslevet vagy vizet a vajjal felforraljuk, állandó keverés mellett hozzáadjuk a darát. Ha megduzzadt és kihűlt a dara, 1-2 egész tojást ütünk bele, jól elkeverve gombócokat készítünk. Húslevesben vagy sós vízben kifőzzük.

Darakockák

Hozzávalók 6 személyre: 3 egész tojás, 5 dkg zsír, búzadara, húslé, zsír a sütéshez, kevés só. A 3 egész tojáshoz 1/2 pohár vizet adunk, 5 dkg zsírt és elkeverjük annyi nagy szemű búzadarával, hogy csurgós híg legyen.
horvathnemagdi, 2017. szeptember 02. szombat, 17:05
Édes perec
Hozzávalók:
53 g sütőpor, 57 g barnacukor, 2 teáskanál Horváth Rozi fahéj, 720 g liszt, 2 teáskanál só, 115 g cukor, 1,5 evőkanál élesztő, 8 teáskanál vaj, 480 ml tej, 720 ml víz.
Elkészítése:
Egy keverőtálban futtassuk meg a meleg tejben az élesztőt, majd ha késznek látjuk, keverjük bele a barnacukrot, a kissé megolvasztott vajat, a liszt egy részét, a sót, és dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a maradék lisztet (lehet, hogy nem kell az összes, csak annyit keverjünk bele, amennyit felvesz a massza), és keverjük addig, amíg egy puha és sima tésztát nem kapunk. Takarjuk le a tálat, és várjunk, amíg megkel a tészta. Ha kellően megkelt, melegítsük a sütőt 220-230 fokra, és a tésztából formázzunk pereceket.
Egy közepes tálban keverjük össze a meleg vizet a sütőporral, amíg a por fel nem oldódik benne, majd mártsuk meg a megformázott pereceket a sütőporos vízben (vagy kenegessük meg őket ezzel a keverékkel), helyezzük őket a sütőpapírral kibélelt tepsire, és süssük 7-11 percig, amíg aranybarnák
reifregina, 2017. augusztus 01. kedd, 18:29
Fityisz vagy bütykös kalács, az isteni retró péksütemény
Egy frissen sült puha és illatos házi péksüteménynek párja nincs, a legjobb reggeli vagy uzsonna egy kis vajjal, lekvárral, mézzel. Különösen igaz ez a fityiszre vagy bütykös kalácsra, ami egy kis trükknek köszönhetően elképesztően foszlós, ráadásul neve és készítése is vicces.

Bütykös kalács vagy fityisz
Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg rétesliszt
2,5 dkg friss élesztő
2,5-3 dl tej
4 dkg vaj
1 evőkanál cukor
1/2 teáskanál só
1 tojás
egész mák és/vagy szezámmag, fekete szezám

Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, a felében elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk.
A szoba-hőmérsékletű liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a felfutott élesztőt és a vajat, elkezdjük összedolgozni kézzel vagy konyhai robotgép dagasztós spiráljával, a maradék tejből apránként annyit adagolunk hozzá, hogy rugalmas tésztává összeálljon. Ha ezzel megvagyunk, pici
reifregina, 2017. július 27. csütörtök, 14:05
A sütemény ami elolvad a szádban!
A sütemény ami elolvad a szádban! Egy morzsa sem marad a tányéron!

Annyira ízletes és puha, hogy aki megkóstolja az nem tud betelni vele!

Hozzávalók:

2 tojás
300 g tehéntúró
egy kispohár tejföl fele
3 - 4 kanál liszt
csipet só

A töltelékhez:

2 kanál vaj
2 kanál cukor
2 alma

Elkészítése:

A tölteléket készítjük el először: az almát hámozd meg és vágd vékony szeletekre. Egy magas falú tepsit, vagy tortaformát kenj ki a vajjal és nagyjából 9 perc alatt süsd meg az almaszeletek mindkét oldalát a tűzhelyen, közben szórd rá a cukrot.

A tészta: a túrót egy villával pépesítsd, add hozzá a felvert tojásokat és a cukrot. Keverd bele a lisztet és a tejfölt. A masszát öntsd rá az almára és hagyd a tűzhelyen 1-2 percig, tedd 200 fokos sütőbe és süsd készre. Fogpiszkálóval ellenőrizd, hogy átsült.
horvathnemagdi, 2017. július 15. szombat, 21:00
Van egy tuti receptünk
tuti receptünk, ami 20 perc alatt összedobható, és ha valamilyen csoda folytán nem fogy el rögtön, a hűtőből kivéve másnap még finomabb lesz.

Hozzávalók:

25 dkg vaj
25 dkg nádcukor
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
6 tojás
1 kg kimagozott meggy vagy cseresznye

A tojásokat szétválasztjuk, külön edénybe tesszük. A sárgáját a nádcukorral, a vaníliás cukorral és a puha vajjal habosra keverjük. Belereszeljük a megmosott citrom reszelt héját is. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd ezt is hozzáadjuk. A végén pedig hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük és belecsurgatjuk a tésztát, egyenletesen eloszlatva benne. A tetejét terítsük be a kimagozott meggyszemekkel, hogy mindenhová jusson. Ne aggódjunk, ha a tetején marad, nem fog megégni, mert ahogy elkezd emelkedni a tésztánk, akkor pont a helyére kerül. 200 fokon
horvathnemagdi, 2017. június 18. vasárnap, 17:33
1/162
Képek, videók
borsos hátszín.jpg
veronika74
2009. augusztus 22. szombat, 22:54
Fagyasztott mártások
sanci81
2015. december 05. szombat, 09:14
Rantal János felújító.jpg
agica2004
2011. február 23. szerda, 11:54
Hosszú szöke haj,enyhén h
farkas1945
2013. január 26. szombat, 12:21
Az enyhén elkopott gumi
kimif1
2010. június 01. kedd, 10:07
enyhén álmosan
erikac
2008. május 20. kedd, 08:34
enyhén izgatott...
magdaseppa
2007. november 27. kedd, 11:09
ő és én enyhén gázosan
bozsibaba007
2007. május 17. csütörtök, 19:39
Enyhén megfázva
anita003
2006. szeptember 02. szombat, 11:51
vadashús
rodes53
2012. május 09. szerda, 10:02
kristálycukros zacskó
lacipecsenye
2011. január 22. szombat, 18:43
Csésze cukorral
eva6
2017. május 27. szombat, 10:56
eg fitn4 cukor.jpg
gabfe
2017. január 20. péntek, 13:15
cukorka
eva6
2017. január 04. szerda, 18:23
kávé cukorral.png
remahe1952
2016. szeptember 23. péntek, 14:39
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.