Regisztráció  Belépés
2018. január 19. péntek | 3. hét | 19. nap | 22:30 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Roma konyha
méretűre nyújtjuk, s a tepsibe tesszük. A darált diót összekeverjük a kristálycukorral. A tésztára baracklekvárt kenünk, és rászórjuk a cukros diót. A másik, kisebb adag tésztából hosszú, nudliszerű hengereket sodrunk, rácsosan a tésztára rakjuk, és megsütjük.

Rigójancsi
Hozzávalók: 6 tojás, 20 dkg kristálycukor, 2 kk. sütőpor, 4 cs. csokoládéspuding-por; töltelék: 8 dl tejszín, 6 dkg kakaó, 12 dkg vanília, 1 csapott ek. zselatin; bevonat: 3 dkg kakaóból 3 dkg cukorral főzött, 3 dkg vajjal elkevert csokoládémáz. 3 tojásfehérjét felverünk 10 dkg kristálycukorral, belekeverjük a sárgáját, 2 csomag csokoládéspuding- port, 1 kk. sütőport. Nagyobb tepsiben sütjük meg, és kettévágjuk. A tejszínt - amelyet előbb pár óráig jó hidegen tartottunk - habüstben vagy porcelántálban kemény habbá verjük, majd közékeverjük a kevés vízben feloldott, átszűrt zselatint. Két jó kanálra valót félreteszünk belőle. A kakaót összekeverjük 12 dkg vaníliás cukorral, és lassanként a tejszínhabhoz
bkisseva, 2018. január 17. szerda, 14:37
Tallóztam
Ha kész a zserbó, a mákos guba és a bejgli is, de még szeretnél valami különlegesen finomat készíteni, akkor készítsd el a német karácsonyi sütit, a stollent!

Hozzávalók

50 dkg búzaliszt
5 dkg friss élesztő
2 dl tej
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg vaj
1 tojás
15 dkg mazsola
15 dkg aszalt gyümölcs (vegyesen)
1 dl rum
5 dkg mandula (egész vagy szeletelt)
2 tk mézeskalács fűszerkeverék
1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja

Az aszalt gyümölcsöket és az egész mandulát felaprítjuk, a mazsolát legalább 30 percig rumba áztatjuk. Elmorzsoljuk a langyos, pici cukorral elkevert tejben az élesztőt, és felfuttatjuk.

A puha vajhoz hozzáadjuk a tojást, a narancs és citrom héját, a mézes fűszert, és a felfuttatott élesztőt, majd a lisztet és a vaníliás cukrot, és összegyúrjuk, dagasztjuk néhány percig.

Lecsepegtetjük a mazsolát, és az aszalt gyümölcsökkel és a mandulával együtt a
horvathnemagdi, 2017. december 27. szerda, 11:32
Német karácsonyi sütemény - Stollen
GASZTRO 2017. December 23.
Több millió ember nem tévedhet: így készül az isteni stollen
Nem véletlen, hogy ez a legnépszerűbb német karácsonyi sütemény: igazi illatos süti sok-sok aszalt gyümölccsel, amit még akkor is érdemes elkészíteni, ha egyébként már a karácsonyi sütik többségével elkészültetek.

Ha kész a zserbó, a mákos guba és a bejgli is, de még szeretnél valami különlegesen finomat készíteni, akkor készítsd el a német karácsonyi sütit, a stollent!


Hozzávalók

50 dkg búzaliszt
5 dkg friss élesztő
2 dl tej
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg vaj
1 tojás
15 dkg mazsola
15 dkg aszalt gyümölcs (vegyesen)
1 dl rum
5 dkg mandula (egész vagy szeletelt)
2 tk mézeskalács fűszerkeverék
1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja


Az aszalt gyümölcsöket és az egész mandulát felaprítjuk, a
tinka1951, 2017. december 25. hétfő, 09:02
Elméletben készülődök
Elkészítése

A mazsolát megmossuk és meleg vízbe áztatjuk 10-15 percre, majd lecsöpögtetjük.

A lisztet elkeverjük a porcukorral és a sóval. A puha vajat, az élesztőt, a tojásokat és 1 dl tejet a robotgép táljába tesszük. Hozzáadjuk a lisztet is, és a dagasztókarral összeállítjuk a tésztát. Ha nagyon kemény lenne, öntünk még hozzá 2-3 evőkanál tejet.

A tésztát letakarva állni hagyjuk 1 órán keresztül.



Ezalatt elkészítjük a töltelékeket. A vizet felmelegítjük a vajjal és a cukorral, belekeverjük a darált diót és az ízesítőket. Ha a töltelék nagyon kenődős lenne, akkor 2-3 evőkanál darált háztartási kekszet adunk még hozzá.

Ugyanígy elkészítjük a máktölteléket is. Mindkettőnek nagyon sűrűnek kell lennie.



A tésztát 4 részre osztjuk és egyenként 20 x 30 cm-es lapokra nyújtjuk.

A tölteléket egyenletesen eloszlatjuk rajta úgy, hogy körben kihagyunk egy 2 cm széles csíkot. Megszórjuk mazsolával, majd a két
sarkadykati, 2017. december 13. szerda, 09:53
Karácsonyi receptek
eldolgozzuk. Porcukorral megszórt gyúródeszkán szűk 1 cm vastagra kinyújtjuk, félholdakat szúrunk ki belőle, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, sütőbe helyezzük.
Villanysütőnél: 175-200 C, gázsütőnél 2-3-as fokozat, sütési idő: 10-12 perc (A sütemény legyen nyirkos tapintású.) A kihűlt félholdakat porcukorral megszórjuk.

Gesztenyés kifli
48 dkg liszt, 28 dkg vaj vagy margarin, 8 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dkg élesztő, 2 kanál tejföl, só, 50 dkg kész gesztenyepüré.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, egy kevés langyos tejben megáztatott élesztővel, cukorral, tejföllel rétestészta keménységűre gyúrjuk, és egy kissé pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk, kockára vágjuk, és egy kevés rummal, cukorral, vaníliával ízesített gesztenyepürével megtöltjük. Kiflialakra formáljuk, tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük, 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük, és mérsékelten meleg sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsült, meghintjük vaníliás porcukorral.

Karácsonyi kalács
50 dkg
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Félórás, foszlós sós-vajas kifli bögrésen
dl)
- három és fél bögre fehér finomliszt ( 45 dkg)
- fél kocka (2,5 dkg) friss élesztő
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 tojás
A sós vajhoz:
- 10 dkg puha vaj vagy margarin
- fél evőkanál só
A kenéshez:
- 1 tojás sárgája
Elkészítése:
1. A tejet meglangyosítjuk egy kisebb edényben, majd belekeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük.
2. Egy másik kisebb tálkában a sót összekeverjük a puha vajjal, majd ezt is félretesszük.
3. Ha az élesztő felfutott, akkor egy nagyobb műanyagtálba mérjük bele a lisztet, öntsük rá az élesztős tejet, majd az összes többi hozzávalóját a tésztának, és gyúrjuk össze. Ha nagyon ragad, akkor adjunk hozzá még egy kis lisztet, ha nagyon száraz, akkor egy kis tejet, mert jól kezelhető tésztát kell kapnunk.
4. A tésztát osszuk négy részre, majd nyújtsuk őket körülbelül tányérnagyságú körökké.
5. Két lapra osszuk szét a sós-vajas keveréket, és szépen
eva6, 2017. december 02. szombat, 08:43
Kakaós csiga, Ferdinánd-tekercs tésztából
lelke...terápiás stresszoldásnak is tökéletes foglalatosság, külön élmény volt hallani a tészta puffogó hangját, ami tényleg olyan volt, mint a pékkurzuson Roland mutatta.

Amikor már nem ragad a tészta a kezemhez, dagasztótálba teszem, letakarom és huzatmentes, meleg helyen hagyom fél órát pihenni, közben elkészítem a tölteléket: a puha vajat jól kikeverem a porcukorral és a kakaó porral. Amikor letelik a tészta pihenési ideje, lisztezett felületre borítom, sodrófával kinyújtom és megkenem a kakaós-cukros vajjal, feltekerem és másfél-két centi széles szeletekre vágom. Az így kapott csigákat sütőpapíros tepsibe helyezem, tojással lekenem és meleg helyen addig hagyom kelni, míg megtöltik a formát.

210 fokra előmelegített sütőbe tolom és 10 perc után csökkentem a sütő hőmérsékletét 180 fokra, összesen 22-25 percig sütöm. 5-8 perccel a sütési idő lejárta előtt kiveszem és meglocsolom pár evőkanálnyi langyos, cukros tejjel, amibe elkevertem a vaníliarúd másik felének kikapart magjait
suzymama, 2017. november 20. hétfő, 12:50
Egy linzer tésztából 6 féle süti!
íze."

Hozzávalók:

a tésztához:

2 tojás
2 tojássárgája
40 dkg cukor
80 dkg vaj
2 vaníliás cukor
2 citrom héja és leve
1 nagy csipet só
1 kg liszt + a nyújtáshoz
1 csomag sütőpor
díszíteni, tölteni:
dióbél
porcukor
Nutella
szórócukor
lekvár
csokoládé (+olaj)
1 tojás

Elkészítés:

Elég nagy edény kell hozzá, a sima konyhai tál kicsi lesz!

A tojásokat összekeverjük a vajjal és a cukorral, majd addig keverjük géppel, amíg a cukor teljesen felolvad. Ekkor hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citromok héját és levét és a sót, és ismét simára keverjük. Ráöntjük a lisztet és a sütőport, ezt is géppel elkeverjük. Amikor kezdene összeállni, lekapcsoljuk a gépet és kézzel egyneművé gyúrjuk. Elég ragacsos marad, de így jó. (Itt jegyezném meg, hogy hűtőben a tészta több napig eláll, sőt, fagyasztani is lehet, ha nincs kedvünk az egészet kisütni.)

Kiveszünk belőle egy
nanoka72, 2017. november 18. szombat, 15:59
Ki hogyan készíti a marha hátszínt? Legjobb saját marha hátszín recept?
A mártások könnyen elkészíthetőek. Alap egy besamelmártás, és ezt tovább úgy ízesíted,ahogy akarod. Gyakran ötletelek, attól függően, hogy milyen kedvem van és milyen anyagok vannak hozzá éppen. Elképzelheted úgy mint egy olyan rántás,ami vajjal készül és az enyhén megfuttatott lisztet, tejjel, tejszínnel öntöd fel víz helyett. Ebbe tehetsz késélével elkapart fokhagymát, vagy bármilyen mustárt, vagy kedved szerint összeállított zöld-fűszereket, vagy akár reszelt sajtot. Így lesz mustár mártásod, vagy fokhagyma mártásod, vagy sajt mártásod, vagy amilyen kedved van mártásod. A vadashoz pedig vaj helyet zsír, vagy étolaj, kb 5-6 dkg kristálycukor, sárgarépa 50 dkg, fehérrépa (sokan gyökérnek nevezik) 30 dkg, zellergumó 20 dkg, vöröshagyma 1 nagy fej, mustár kb 4-5 dkg 1 citrom leve és reszelt héja, babérlevél 3-4 db, 25 dkg tejföl, só, őrölt bors, és húsleves laplé kb 1 liter.
A zsiradékon a kristálycukrot megbarnítod, de ne égjen oda,mert megkeseredik. Ha enyhén megbarnult a cukor akkor a felaprított
botka_eva, 2017. október 28. szombat, 12:57
Édes és sós apró sütemények.
22 egyszerű mutatós sütemény

Dobozban napokig elálló, bármikor elővehető finomság, főleg, ha ilyen gyorsan elkészülnek, mint az alábbi receptek!

Puha keksz
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 15 dkg vaníliás porcukor, 2 dkg szódabikarbóna, 4 egész tojás, tejföl.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, a 4 egész tojást s annyi tejfölt, hogy a tészta elég könnyű legyen. Pár órát pihentetjük, majd késhát vastagságúra kinyújtjuk, kekszformával kiszúrjuk. Majd vajas papírral kent sütőlapra tesszük és jó meleg sütőben gyorsan sütjük.

Sekrestyés sütemény
Hozzávalók: 25 dkg vaj, 25 dkg cukor, 25 dkg darált és édes mandula, 8 db darált keserűmandula, kevés reszelt citromhéj, 50 dkg liszt, csipet só. A vajat simára keverjük, lassanként beleadjuk a darált mandulákat, a reszelt citromhéjat, a lisztet, csipet sót. Az egészet jól összedolgozzuk. Majd a tésztát kanállal ujjnyi vastagságon kenjük egy kivajazott sütőlapra, majd
reifregina, 2017. október 05. csütörtök, 12:21
Kakaóscsiga és fonott kalács
másfél adagot dagasztottam be, és készült belőle egy kisebb fonott kalács, a többiből készítettem kakaós csigát. Most sikerült a legjobban a kalács fonásom, de viszont kicsi tepsibe tettem, és kelésnél oldalra szökött, mivel csak 1 rúd volt a tepsibe. Na nem baj, az íze kárpótol érte bennünket.
A maradék tésztát elnyújtottam, megkentem olvasztott vajjal, szitáltam rá porcukrot, majd kakaót, felcsavartam rúdba, majd kb. 1-1,5 cm-es karikákra vágtam, majd sütőpapíros tepsibe fektettem, megsütöttem. Mikor kivettem a sütőből, rögtön meglocsoltam forró vaníliás cukorral ízesített tejjel, így napokig puha marad

Fonott kalács

Hozzávalók:
60 dkg liszt
5 dkg vaj
3 dkg élesztő
1 cs. vaníliás cukor
1 tk. só
3 csapott ek. porcukor (ebből 1 kanál a tejhez kell)
1 dl natúr joghurt
2 tojás sárgája
2 dl tej
frissen reszelt citromhéj (ehhez a mennyiséghez már nem kell semmit sem hozzáadni, pont megfelelő lágyságú lesz a
bkisseva, 2017. október 02. hétfő, 14:29
Félórás extra-puha kakaós csigák (túró nélkül)
hagyható!)

Elkészítése:
1. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütés programra.
2. A tejet a bögrében meglangyosítjuk, belemérjük az öt kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd szépen összekeverjük az egészet.
3. A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, ha nagyon ragad, akkor adunk még hozzá pici lisztet, ha száraz, akkor pici tejet.
4. A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, körülbelül fél centi-centi vastagságúra, majd megkenjük olvasztott vajjal, rászórjuk a cukrok és a kakaópor keverékét, majd meglocsoljuk az egészet a maradék olvasztott vajjal. Ez persze nem lesz egyenletes, de ahová sikerül alapon locsolgassuk csak
5. Ezután tekerjük fel a hosszabbik oldalánál fogva, majd vágjuk két-három centis darabokra.
6. A csigákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, ha szeretnénk, akkor az oldalukat megkenjük felvert tojás sárgájával. Én ezt legközelebb kihagyom, olyan szép hófejér a tészta, mutatós lesz anélkül is.
bkisseva, 2017. szeptember 21. csütörtök, 09:33
1/162
Képek, videók
konyhás mihály.jpg
zsokica45
2018. január 06. szombat, 20:12
Pipacsos konyhai akasztó.
pildu
2017. április 20. csütörtök, 18:41
Levendulás konyhai akaszt
pildu
2017. április 20. csütörtök, 18:37
Dobogómajor konyha
pacsakute
2017. április 05. szerda, 22:30
febr 2 konyha abl..jpg
gabfe
2017. február 03. péntek, 16:34
virágaim konyha 2016. nyá
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 09:13
konyhaa.jpg
zsokica45
2016. november 13. vasárnap, 20:49
a konyhában
orban47
2016. október 06. csütörtök, 22:22
Erdélyi konyha Tündéri lá
hunyadvarijozsef
2016. október 06. csütörtök, 15:19
béláék konyhája.jpg
sarkadykati
2016. szeptember 16. péntek, 16:10
Almás palacsinta tepsiben
sanci81
2016. augusztus 10. szerda, 18:57
TEPSIBE SÜLT FÁNK.jpg
zsokica45
2016. április 29. péntek, 10:20
feltekerve tepsiben
sarkadykati
2016. január 18. hétfő, 13:03
már tepsiben
sarkadykati
2015. december 19. szombat, 20:41
első darabok tepsiben
sarkadykati
2015. december 19. szombat, 20:41
Címkék
cukor teljesen, tésztát lisztezett, sütőt bekapcsoljuk, tésztát osszuk, robotgép táljába, vajat simára, kakaós-cukros vajjal, karácsonyi sütik, tészta pihenési, puha vajjal, kisebb fonott, kevés vízben, reszelt citromhéjat, összes többi, felfuttatott élesztőt, tojásokat összekeverjük,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.