Regisztráció  Belépés
2017. június 23. péntek | 25. hét | 174. nap | 00:09 | Zoltán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Van egy tuti receptünk
tuti receptünk, ami 20 perc alatt összedobható, és ha valamilyen csoda folytán nem fogy el rögtön, a hűtőből kivéve másnap még finomabb lesz.

Hozzávalók:

25 dkg vaj
25 dkg nádcukor
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
6 tojás
1 kg kimagozott meggy vagy cseresznye

A tojásokat szétválasztjuk, külön edénybe tesszük. A sárgáját a nádcukorral, a vaníliás cukorral és a puha vajjal habosra keverjük. Belereszeljük a megmosott citrom reszelt héját is. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd ezt is hozzáadjuk. A végén pedig hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük és belecsurgatjuk a tésztát, egyenletesen eloszlatva benne. A tetejét terítsük be a kimagozott meggyszemekkel, hogy mindenhová jusson. Ne aggódjunk, ha a tetején marad, nem fog megégni, mert ahogy elkezd emelkedni a tésztánk, akkor pont a helyére kerül. 200 fokon
horvathnemagdi, 2017. június 18. vasárnap, 17:33
sajtos muffin
Hozzávalók
12 db
50 dkg liszt
1 teáskanál porcukor
1 teáskanál só
1 dl étolaj
2,5 dkg élesztő
pici cukor
1 db egész tojás
2 dl langyos tej
A töltelékhez:
10 dkg puha vaj
10 dkg reszelt sajt
A tetejére:
1 db tojás
ízlés szerint magvak
ízlés szerint

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval elkeverjük. Egy tálba tesszük, a közepébe öntjük a megkelt élesztőt. A többi hozzávalókkal összedolgozzuk, dagasztjuk. A tésztát duplájára kelesztjük.
A vajat a reszelt sajttal kihabosítjuk, ízlés szerint sózzuk. A muffin formát (12 részes) vékonyan kikenjük étolajjal. A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Ezt úgy a legkönnyebb, ha hengert sodrunk és felezzük, majd újra felezzük és harmadoljuk. Így egyforma tésztadarabokat kapunk.
Ezeket egyesével kinyújtjuk kb. 10 x 20 cm-es téglalap alakúra és a
faciendum, 2017. június 15. csütörtök, 19:25
Lapos kenyér serpenyőben sütve...
Lapos-kenyér serpenyőben sütve kelesztés nélkül! Reggelire fél óra alatt!
A Paprika tv műsorában láttam egy hete, Clodagh McKenna műsorában, egy pofonegyszerű, reggel sebtiben elkészíthető, finom, belül puha, kívül roppanós kenyérkét!
Összeállítása max. 10 perc és már süthetjük is egy kivajazott, lisztezett serpenyőben. Fantasztikus volt!
Rendszeresen fogom készíteni, annyira ízlett mindenkinek.


Hozzávalók 8 darabhoz (max. kettőt bírt megenni a férjem aki igencsak jó evő):

40 dkg liszt
2 dl tej
kicsivel több mint fél pohár joghurt (nálam kefír volt!)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
lehet bele 1 főtt krumplit is tenni, én legközelebb úgy is
nanoka72, 2017. június 15. csütörtök, 07:30
Nagyon finom puha
400 G LISZT, 200 G VAJ, FRISS GYÜMÖLCS ÉS MÁR KÉSZÜL IS A PUHA KEVERT SÜTI!

Hozzávalók:
400 g liszt
200 g puha vaj
200 g cukor
4 tojás
2 teáskanál sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
5 evőkanál tej
300 g gyümölcs (meggy, áfonya, stb.)
Elkészítése:
A cukrot a vajjal, a tejjel és a tojással alaposan kikavarjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük, a vajas keverékhez szitáljuk, majd vaníliával ízesítjük. A tésztát alaposan összekeverjük, majd hozzákeverjük a lecsöpögtetett meggyet, áfonyát, vagy tetszés szerint más gyümölcsöt. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és beleöntjük a tésztát. 200 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük.
eva0817, 2017. június 09. péntek, 07:55
Puha kevert süti!
Puha kevert süti!

Nagyon finom puha, szinte elolvad a szádban. Készítettem már meggyel, áfonyával, cseresznyével, de akár csokidarabokat is szórhatsz bele.

Hozzávalók:

400 g liszt
200 g puha vaj
200 g cukor
4 tojás
2 teáskanál sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
5 kanál tej
300 g gyümölcs (meggy, áfonya, stb.)

Elkészítése:

A cukrot a vajjal, a tejjel és a tojással alaposan kikavarjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük, a vajas keverékhez szitáljuk, majd vaníliával ízesítjük. A tésztát alaposan összekeverjük, majd hozzákeverjük a lecsöpögtetett meggyet, áfonyát, vagy tetszés szerint más gyümölcsöt. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és beleöntjük a tésztát. 200 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük.
horvathnemagdi, 2017. június 04. vasárnap, 19:19
Tejfölös pogácsa
Tejfölös pogácsa

Hozzávalók

• 50 dkg liszt
• 25 dkg szobahőmérsékletű vaj
• 3 dl tejföl
• 1 dl langyos tej
• 2,5 dkg friss élesztő
• 1 kávéskanál cukor
• 3 kávéskanál só
a díszítéshez:
• 1 tojás
• reszelt sajt
• magvak

Elkészítés

Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és felfuttatjuk (megvárjuk, amíg a tej tetején vastag, halványbarna hab képződik). A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tejfölt, sót, 15 dkg puha vajat és az élesztős tejet. Az egészből sima, a táltól elváló tésztát dagasztunk, amit aztán letakarva duplájára kelesztünk.

A kelesztés után a tésztát minél vékonyabb téglalappá nyújtjuk. A megmaradt 10 dkg vajat megolvasztjuk, és a felét a
nanoka72, 2017. május 29. hétfő, 21:16
Kürtőskalács sütőben
az 1 tojást, olvasztott vajat, a vanília aromát, a fél citrom levét és reszelt héját + a felfuttatott élesztőt és tésztát dagasztunk, majd letakarva duplájára kelesztjük. (Lehet, hogy picit több langyos tej kell hozzá, mint 1 dl, ez függ a tojás nagyságától és a liszt minőségétől... akkor annyi langyos tejet adjunk még hozzá a végén, hogy jó puha, de ne ragacsos tésztát kapjunk.)

2. Az üres papírtörlő gurigákat becsomagoljuk alufóliába és bekenjük vékonyan mindenhol olajjal vagy olvasztott vajjal - félretesszük egy tálcára. (Nem kell nagyon beolajozni, hogy ne tocsogjon az olajban, elég tényleg csak vékonyan bekenni.)

3. A megkelt tésztát hosszú keskeny téglalappá nyújtjuk kb. 4 mm vastagra, majd 1,5 cm széles csíkokat vágunk. Ezeket a csíkokat feltekerjük a már elkészített gurigákra úgy, hogy a csíkok ne fedjék egymást, de ne is legyen közöttük rés. (Ha nincs akkora csíkunk, hogy elég legyen a gurigára, akkor nyugodtan összeragaszthatunk két csíkot, csak jól nyomkodjuk össze, hogy
bkisseva, 2017. május 26. péntek, 09:33
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
ELŐÉTELEK, LEVESEK

Pálinkás sajtkrém

20 dkg trappista sajthoz végy
5 dkg vajat és
3 cl cseresznyepálinkát.

A sajtot reszeljük le, s dolgozzuk össze a vajjal és a pálinkával. Ízesítsük sóval és törött borssal.
Ha kész, hűvös helyen hagyjuk pihenni legalább fél órát.

Kecskeméti hideg barackleves

3 dl rostos baracklé
2 dl friss narancslé
1 dl tejszín
1 csomag hidegen kikeverhető vaníliás pudingpor
30 dkg barack
citromlé
5 cl barackpálinka

Elkészítés:
A baracklevet a narancslével öntsük egy levesestálba. Csorgassuk bele a tejszínt, szórjuk bele apránként a pudingport, és habverővel keverjük simára, majd hűtsük be.
A barackot vágjuk apró kockákra, locsoljuk meg citromlével és pálinkával, majd azt is tegyük hidegre.
Tálalás előtt az ízesített barackot keverjünk a levesbe. Csészébe vagy koktélos poharakba merve, citromfű levelekkel díszítve kínáljuk.



Háromsajtos
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Áfonyás muffin
Hozzávalók 24 db-hoz:

25 dkg vaj
25 dkg porcukor
4 tojás
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
25 dkg áfonya
2 ek. barna cukor

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A muffin formát kibéleljük muffin papírral, majd vékonyan bekenjük olvasztott vajjal. Így tuti, hogy nem ragad rá a a tészta 🙂

A lisztet a sütőporral elkeverjük. A puha vajat és a porcukrot géppel kikeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, majd egyneművé keverjük. A gépet eltesszük és egy spatulával hozzákeverjük a sütőporral elvegyített lisztet, majd beleforgatjuk az áfonyát. Egy fagyis kanállal, ha nincs akkor sima evőkanállal a formákba adagoljuk. Egy kapszliba egy gombóc tészta 🙂 A tetejét megszórjuk a barna cukorral, majd a sütőbe téve 25-30 perc alatt készre sütjük. Egy tűvel ellenőrizzük, hogy a közepe átsült-e. Kivesszük a formából, majd a másik adag tésztát is kisütjük ugyanígy.

Kihűlve, porcukorral meghintve
bkisseva, 2017. május 10. szerda, 09:43
Túrós-krumplis pogácsa
Hozzávalók:

25 dkg túró
25 dkg liszt
1 csomag instant élesztő
12 dkg margarin
2 egész tojás + 1 tojássárgája a lekenéshez
2 szem főtt burgonya
kevés tejföl (ha szükséges)

Elkészítése:

A túrót , a lisztet, a margarint, a tojásokat, az összetört főtt krumplit és az élesztőt egy tálba tesszük. Sózzuk, összedolgozzuk, és ha szükséges kevés tejfölt adunk hozzá.

Kinyújtjuk, kis szaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Meleg helyen 20 percig pihentetjük.

Tojássárgájával megkenjük, és előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük.

tipp: tejföllel megkenni, szezámmaggal megszórni


Hozzávalók:

25 dkg liszt
25 dkg főtt
bkisseva, 2017. május 04. csütörtök, 13:16
Ízőrzők - Zengővárkony
hússzeleteket.
Cseréptálat, vagy tepsit kizsírozunk, ebbe rakjuk egymás mellé a húsokat. Amikor egy sorral elkészültünk, gazdagon megszórjuk tisztított, durvára vágott fokhagymával. Újabb sor lapocka következik, majd a maradék fokhagymát is közé tesszük. Kevés vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk, és sütőben egy-másfél óra alatt készre sütjük.
A krumplipüréhez a krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor megpuhult, leöntjük róla a vizet, összetörjük, és vajjal, majd tejjel habosra keverjük. Ízlés szerint sózzuk.
A megpuhult húst krumplipürével kínáljuk.

Gesztenyés piskóta
Hozzávalók: 4 tojás, 4 evőkanál porcukor, 6 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, fél csomag sütőpor, 1 dl víz, 3 evőkanál kristálycukor. A tepsibe 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt. A krémhez: 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 25 dkg cukor nélküli gesztenyemassza, 2 evőkanál rum. A csoki mázhoz: 20 dkg porcukor, 1 púpos evőkanál kakaó, 4 evőkanál víz, 1 evőkanál
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:34
Ízőrzők - Révfülöp
sóval, borssal, 1 fej vöröshagymával, és néhány gerezd fokhagymával megpároljuk, majd külső, nagyobb leveleit leszedjük. Ezeket fogjuk betölteni. Vastag torzsáját kivágjuk, és kicsit hűtjük.
Közben egy kisebb fej vöröshagymát apróra vágunk, és vajon megpárolunk. Az erdei gombát megmossuk, feldaraboljuk, majd a hagymára borítjuk. Teáskanálnyi sóval, borssal, és vágott petrezselyem zölddel ízesítjük. Amikor puhára párolódott, megszórjuk liszttel, összeforgatjuk, és tejjel kiforraljuk.
A tepsit vajjal vékonyan kikenjük. A kelkáposzta közepébe egy evőkanálnyi gombás tölteléket halmozunk, a leveleket két oldalról felhajtjuk, és rolónak feltekerjük.
Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt tejfölt kenünk a tetejére.

Köleses zsivány egy tál
Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 60 dkg vegyes erdei gomba, 20 dkg hántolt köles, 2 nagyobb szál sárgarépa, 30 dkg krumpli, 1 paradicsom, 2 paprika, 1 csípős paprika, 3 vöröshagyma, 20 dkg füstölt kolbász, 2 dl étolaj, 2
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:28
1/161
Képek, videók
Recept az új évre
csalogany13
2017. április 11. kedd, 22:57
knedli_recept.JPG
snbela44
2016. november 20. vasárnap, 08:06
Érdekes recept
gyulla
2016. július 02. szombat, 14:28
Smoothie receptek.jpg
pacsakute
2016. május 06. péntek, 20:19
csokis diós álom recept.j
csupatalany
2016. április 22. péntek, 18:58
24-PISKÓTA RECEPT.jpg
feketenezsuzsa
2016. február 06. szombat, 16:14
27-Gyöngyinek recept 1.jp
feketenezsuzsa
2016. február 06. szombat, 16:14
28-Gyöngyinek recept 2.jp
feketenezsuzsa
2016. február 06. szombat, 16:13
recept.jpg
tunkiss
2015. szeptember 21. hétfő, 03:20
100 férfi 100 recept
csobaizsolt
2015. augusztus 31. hétfő, 12:51
A Cicák Recept nélkűl
irmus
2015. június 22. hétfő, 07:18
recept1.jpg
bnedora
2015. június 12. péntek, 20:26
kenyer-hutoben.jpg
cipello
2013. október 25. péntek, 21:55
Itt a hűtőben a kaja!!!
z_eva
2012. június 20. szerda, 11:41
Norman a hütőben!
korosigaborne
2012. február 22. szerda, 19:01
Címkék
üres papírtörlő, gombóc tészta, sütőporral összekeverjük, hagymára borítjuk, megpuhult húst, tojás nagyságától, puha vajat, krumplit megtisztítjuk, reszelt sajttal, porcukrot géppel, hűtőből kivéve, narancslével öntsük, erdei gombát, élesztőt langyos, kelesztés után, vajas keverékhez,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.