Regisztráció  Belépés
2017. szeptember 26. kedd | 39. hét | 269. nap | 09:27 | Jusztina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Félórás extra-puha kakaós csigák (túró nélkül)
hagyható!)

Elkészítése:
1. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütés programra.
2. A tejet a bögrében meglangyosítjuk, belemérjük az öt kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd szépen összekeverjük az egészet.
3. A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, ha nagyon ragad, akkor adunk még hozzá pici lisztet, ha száraz, akkor pici tejet.
4. A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, körülbelül fél centi-centi vastagságúra, majd megkenjük olvasztott vajjal, rászórjuk a cukrok és a kakaópor keverékét, majd meglocsoljuk az egészet a maradék olvasztott vajjal. Ez persze nem lesz egyenletes, de ahová sikerül alapon locsolgassuk csak
5. Ezután tekerjük fel a hosszabbik oldalánál fogva, majd vágjuk két-három centis darabokra.
6. A csigákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, ha szeretnénk, akkor az oldalukat megkenjük felvert tojás sárgájával. Én ezt legközelebb kihagyom, olyan szép hófejér a tészta, mutatós lesz anélkül is.
bkisseva, 2017. szeptember 21. csütörtök, 09:33
Banánkrémes torta
HOZZÁVALÓK EGY 22 CM ÁTMÉRŐJŰ TORTÁHOZ:

A piskótához: 6 tojás | 12 dkg cukor | fél csomag sütőpor | 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | 10 dkg liszt
A krémhez: 4 dl tej | 6 közepes méretű banán | 10 dkg cukor |1,5 csomag vaníliás pudingpor | 20 dkg vaj/margarin
A díszítéshez: 5 dkg étcsokoládé forgács | 2 darab banán

1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük a sárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.

2. A masszát egy kb. 22 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 160 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük 40-45 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, vízszintesen három lapba vágjuk.

3. A krémhez összekeverünk 3 dl tejet, 4 darab, villával pépesített banánt és a cukrot, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert vaníliás
koszegimarika, 2017. szeptember 07. csütörtök, 16:23
Érsek szelet
12 dkg margarin vagy 10 dkg puha szoba hőmérsékletű vaj
2 db tojás
10 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
1 dl tej

A töltelékhez:
50 dkg reszelt alma
ízlés szerint őrölt fahéj
5 k meggylekvár

A tetejére :
1 db felvert tojás
1 kanál dió
1 kanál kristálycukor
A szóráshoz:
porcukorízlés szerint

Elkészítés

A lisztet összekeverem a sütőporral, a vajjal elmorzsolom, hozzáadom a tojásokat, a cukrot és a tejet. Jól összedolgozom,hogy jól nyújtható tésztát kapjak. A tésztát a hűtőbe teszem úgy fél órára.

Ezután három részre osztom, enyhén lisztezett felületen kinyújtom mind a hármat 3-4 mm vastag téglalapra. Kivajazott, lisztezett tepsibe teszem az első lapot. Ráteszem a reszelt almát, megszórom az őrölt fahéjjal.

Erre jön a második tésztalap, melyre rákenem a lekvárt, majd ennek a tetejére jön a harmadik lap. A tetejét
horvathnemagdi, 2017. szeptember 04. hétfő, 13:00
fokhagymás moskole !
Moskole z maslem czosnkowo


ez egy burgonyalepény fokhagymás vajjal

1 és 1/2 kg-os főtt burgonya
50-60 dkg búzaliszt
2 tojás


Fokhagyma:

10-15 kag vaj
3-5 gerezd fokhagyma
majoránna
kakukkfű,
bazsalikom


a puha vajat elkeverem a fokhaymával és a fűszerekkel , félreteszem .
a főtt , áttört burgonyát, lisztet, tojást és pici sót elkeverem alaposan .
egyforma nagy gombócokat csinlálok belőle .
a gombócokat kilapitom és serpenyőben megsütöm mindkét oldalán .
fokhagymás vajjal tálalom .
ibolya58, 2017. szeptember 03. vasárnap, 10:21
A levesbe
levesbe.

Daragaluska

Hozzávalók: 1 egész tojás, 7 dkg búzadara, törött fekete bors, 1 evőkanál petrezselyemzöld, 3 dkg zsír, só. A habosra kevert zsírba beleütjük az egész tojást, sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük az 1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöldet és a darát. Jól elkeverjük, és 20 percig állni hagyjuk. Forrásban levő levesbe vagy sós vízbe beleszaggatjuk.

Daragombóc levesbe

Hozzávalók: 2 dl tej, kevés húslé, 7 dkg vaj, 10-12 dkg búzadara, 1-2 egész tojás, só. A tejet, kevés húslevet vagy vizet a vajjal felforraljuk, állandó keverés mellett hozzáadjuk a darát. Ha megduzzadt és kihűlt a dara, 1-2 egész tojást ütünk bele, jól elkeverve gombócokat készítünk. Húslevesben vagy sós vízben kifőzzük.

Darakockák

Hozzávalók 6 személyre: 3 egész tojás, 5 dkg zsír, búzadara, húslé, zsír a sütéshez, kevés só. A 3 egész tojáshoz 1/2 pohár vizet adunk, 5 dkg zsírt és elkeverjük annyi nagy szemű búzadarával, hogy csurgós híg legyen.
horvathnemagdi, 2017. szeptember 02. szombat, 17:05
Édes perec
Hozzávalók:
53 g sütőpor, 57 g barnacukor, 2 teáskanál Horváth Rozi fahéj, 720 g liszt, 2 teáskanál só, 115 g cukor, 1,5 evőkanál élesztő, 8 teáskanál vaj, 480 ml tej, 720 ml víz.
Elkészítése:
Egy keverőtálban futtassuk meg a meleg tejben az élesztőt, majd ha késznek látjuk, keverjük bele a barnacukrot, a kissé megolvasztott vajat, a liszt egy részét, a sót, és dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a maradék lisztet (lehet, hogy nem kell az összes, csak annyit keverjünk bele, amennyit felvesz a massza), és keverjük addig, amíg egy puha és sima tésztát nem kapunk. Takarjuk le a tálat, és várjunk, amíg megkel a tészta. Ha kellően megkelt, melegítsük a sütőt 220-230 fokra, és a tésztából formázzunk pereceket.
Egy közepes tálban keverjük össze a meleg vizet a sütőporral, amíg a por fel nem oldódik benne, majd mártsuk meg a megformázott pereceket a sütőporos vízben (vagy kenegessük meg őket ezzel a keverékkel), helyezzük őket a sütőpapírral kibélelt tepsire, és süssük 7-11 percig, amíg aranybarnák
reifregina, 2017. augusztus 01. kedd, 18:29
Fityisz vagy bütykös kalács, az isteni retró péksütemény
Egy frissen sült puha és illatos házi péksüteménynek párja nincs, a legjobb reggeli vagy uzsonna egy kis vajjal, lekvárral, mézzel. Különösen igaz ez a fityiszre vagy bütykös kalácsra, ami egy kis trükknek köszönhetően elképesztően foszlós, ráadásul neve és készítése is vicces.

Bütykös kalács vagy fityisz
Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg rétesliszt
2,5 dkg friss élesztő
2,5-3 dl tej
4 dkg vaj
1 evőkanál cukor
1/2 teáskanál só
1 tojás
egész mák és/vagy szezámmag, fekete szezám

Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, a felében elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk.
A szoba-hőmérsékletű liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a felfutott élesztőt és a vajat, elkezdjük összedolgozni kézzel vagy konyhai robotgép dagasztós spiráljával, a maradék tejből apránként annyit adagolunk hozzá, hogy rugalmas tésztává összeálljon. Ha ezzel megvagyunk, pici
reifregina, 2017. július 27. csütörtök, 14:05
A sütemény ami elolvad a szádban!
A sütemény ami elolvad a szádban! Egy morzsa sem marad a tányéron!

Annyira ízletes és puha, hogy aki megkóstolja az nem tud betelni vele!

Hozzávalók:

2 tojás
300 g tehéntúró
egy kispohár tejföl fele
3 - 4 kanál liszt
csipet só

A töltelékhez:

2 kanál vaj
2 kanál cukor
2 alma

Elkészítése:

A tölteléket készítjük el először: az almát hámozd meg és vágd vékony szeletekre. Egy magas falú tepsit, vagy tortaformát kenj ki a vajjal és nagyjából 9 perc alatt süsd meg az almaszeletek mindkét oldalát a tűzhelyen, közben szórd rá a cukrot.

A tészta: a túrót egy villával pépesítsd, add hozzá a felvert tojásokat és a cukrot. Keverd bele a lisztet és a tejfölt. A masszát öntsd rá az almára és hagyd a tűzhelyen 1-2 percig, tedd 200 fokos sütőbe és süsd készre. Fogpiszkálóval ellenőrizd, hogy átsült.
horvathnemagdi, 2017. július 15. szombat, 21:00
Van egy tuti receptünk
tuti receptünk, ami 20 perc alatt összedobható, és ha valamilyen csoda folytán nem fogy el rögtön, a hűtőből kivéve másnap még finomabb lesz.

Hozzávalók:

25 dkg vaj
25 dkg nádcukor
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
6 tojás
1 kg kimagozott meggy vagy cseresznye

A tojásokat szétválasztjuk, külön edénybe tesszük. A sárgáját a nádcukorral, a vaníliás cukorral és a puha vajjal habosra keverjük. Belereszeljük a megmosott citrom reszelt héját is. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd ezt is hozzáadjuk. A végén pedig hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük és belecsurgatjuk a tésztát, egyenletesen eloszlatva benne. A tetejét terítsük be a kimagozott meggyszemekkel, hogy mindenhová jusson. Ne aggódjunk, ha a tetején marad, nem fog megégni, mert ahogy elkezd emelkedni a tésztánk, akkor pont a helyére kerül. 200 fokon
horvathnemagdi, 2017. június 18. vasárnap, 17:33
sajtos muffin
Hozzávalók
12 db
50 dkg liszt
1 teáskanál porcukor
1 teáskanál só
1 dl étolaj
2,5 dkg élesztő
pici cukor
1 db egész tojás
2 dl langyos tej
A töltelékhez:
10 dkg puha vaj
10 dkg reszelt sajt
A tetejére:
1 db tojás
ízlés szerint magvak
ízlés szerint

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval elkeverjük. Egy tálba tesszük, a közepébe öntjük a megkelt élesztőt. A többi hozzávalókkal összedolgozzuk, dagasztjuk. A tésztát duplájára kelesztjük.
A vajat a reszelt sajttal kihabosítjuk, ízlés szerint sózzuk. A muffin formát (12 részes) vékonyan kikenjük étolajjal. A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Ezt úgy a legkönnyebb, ha hengert sodrunk és felezzük, majd újra felezzük és harmadoljuk. Így egyforma tésztadarabokat kapunk.
Ezeket egyesével kinyújtjuk kb. 10 x 20 cm-es téglalap alakúra és a
faciendum, 2017. június 15. csütörtök, 19:25
Lapos kenyér serpenyőben sütve...
Lapos-kenyér serpenyőben sütve kelesztés nélkül! Reggelire fél óra alatt!
A Paprika tv műsorában láttam egy hete, Clodagh McKenna műsorában, egy pofonegyszerű, reggel sebtiben elkészíthető, finom, belül puha, kívül roppanós kenyérkét!
Összeállítása max. 10 perc és már süthetjük is egy kivajazott, lisztezett serpenyőben. Fantasztikus volt!
Rendszeresen fogom készíteni, annyira ízlett mindenkinek.


Hozzávalók 8 darabhoz (max. kettőt bírt megenni a férjem aki igencsak jó evő):

40 dkg liszt
2 dl tej
kicsivel több mint fél pohár joghurt (nálam kefír volt!)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
lehet bele 1 főtt krumplit is tenni, én legközelebb úgy is
nanoka72, 2017. június 15. csütörtök, 07:30
Nagyon finom puha
400 G LISZT, 200 G VAJ, FRISS GYÜMÖLCS ÉS MÁR KÉSZÜL IS A PUHA KEVERT SÜTI!

Hozzávalók:
400 g liszt
200 g puha vaj
200 g cukor
4 tojás
2 teáskanál sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
5 evőkanál tej
300 g gyümölcs (meggy, áfonya, stb.)
Elkészítése:
A cukrot a vajjal, a tejjel és a tojással alaposan kikavarjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük, a vajas keverékhez szitáljuk, majd vaníliával ízesítjük. A tésztát alaposan összekeverjük, majd hozzákeverjük a lecsöpögtetett meggyet, áfonyát, vagy tetszés szerint más gyümölcsöt. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és beleöntjük a tésztát. 200 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük.
eva0817, 2017. június 09. péntek, 07:55
1/162
Képek, videók
5 és félórás egy teljes v
kicsoda57
2011. január 22. szombat, 21:54
bekapcsolva
phoenixmaestro
2011. december 19. hétfő, 20:18
Coby bekapcsolva
phoenixmaestro
2011. december 01. csütörtök, 19:44
valyon hol kell bekapcsol
maya1957
2008. június 09. hétfő, 10:00
tv bekapcsolva.gif
cinci0616
2007. augusztus 14. kedd, 13:47
itt kell bekapcsolni a po
manolap44
2007. április 24. kedd, 21:05
árvácskák bögrében
eva6
2017. június 08. csütörtök, 16:10
tulipánok bögrében
eva6
2017. május 08. hétfő, 15:20
GIF TULIPÁNOK BÖGRÉBEN.g
gosztmagdi
2017. május 08. hétfő, 11:18
cica bögrében
eva6
2017. február 19. vasárnap, 18:36
kutyus bögrében.jpg
eva6
2017. február 14. kedd, 11:48
kutyus bögrében
eva6
2017. január 21. szombat, 13:45
tulipánok bögrében
eva6
2016. szeptember 27. kedd, 18:30
rózsa bögrében
eva6
2016. január 19. kedd, 18:03
virág bögrében
eva6
2016. január 05. kedd, 09:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.