Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 18. szombat | 33. hét | 230. nap | 20:19 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kráter szelet
cukor, 1 dl tej, 1 dl étolaj, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó.
A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 5 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor. A tetejére: 3,5 dl 20%-os tejföl, 4 evőkanál porcukor, 1 vaníliás cukor. A tepsihez zsír és liszt.
Először a pudingot készítjük el. Fél dl tejjel elkeverjük a pudingport. A többi tejet felforraljuk, beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, és belefőzzük a kikevert pudingport is. Félretesszük, és teljesen kihűtjük.
Közben elkészítjük a sütemény tésztáját. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz porcukrot, vaníliás cukrot, tejet, étolajat és kakaóport keverünk. A lisztbe beleszórjuk a sütőport, és apránként a masszához adjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is beleforgatjuk.
A tepsit kizsírozzuk, kilisztezzük, és elegyengetjük benne a kakaós piskótát. A kihűlt pudingból kisebb evőkanálnyi halmokat szaggatunk a tésztába, ezzel együtt toljuk az előmelegített sütőbe, ahol kb. 45 perc alatt
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:19
Pudingos somlói kocka
Pudingos somlói kocka

Hozzávalók

A sárga piskótához:
4 darab tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
A barna piskótához:
4 darab tojás
3 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
1 evőkanál kakaópor
A vaníliás pudinghoz:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
4 evőkanál cukor
A csokis pudinghoz:
1 csomag csokoládés pudingpor
4 dl tej
4 evőkanál cukor
A tetejére:
0,5 dl habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál cukor
2-3 evőkanál víz


Elkészítés

A sárga és barna piskóta hozzávalóit egy-egy tálban összekeverjük, majd sütőpapírral kibélelt, közepes tepsiben, 180 fokon külön-külön megsütjük a piskótalapokat.
Míg a
vorosrozsa66, 2018. július 17. kedd, 13:49
Gesztenyés krémes sütés nélkül
Gesztenyés krémes sütés nélkül



Készülök a forró nyári napokra, amikor a konyhában nem hiányzik a sütő melegsége. Keresem a recepteket, mit lehet majd olyankor készíteni. Bogarásztam, s ezt a sütit találtam. Nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag
A tésztához

25 dkg kekszmorzsa
50 dkg gesztenyemassza
10 ml rumaroma (ízlés szerint)
5 dkg margarin

A krémhez

1 tasak vaníliás pudingpor
4 dl tej
20 dkg margarin
10 dkg cukor
500 ml habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló

elkészítés

A pudingot elkészítjük, majd hűtjük. A margarint habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingot.
A kekszet eldolgozzuk a gesztenyével, a margarinnal és a rumaromával, majd egy sütőpapírral
vorosrozsa66, 2018. július 12. csütörtök, 14:00
Epres-pudingos sütemény
a melegben nem kíván semmi habos sütit, ezt imádni fogja, remek frissítő!

HOZZÁVALÓK:

25 dkg háztartási keksz
60-70 dkg eper
3 csomag vaníliás pudingpor
2,5 evőkanál liszt
1,5 liter tej
3 dl víz
1 csomag tortazselé
2 csomag vaníliás cukor
9 evőkanál kristálycukor



Elkészítés:

Először elkészítjük a vaníliás pudingot. 1 liter tejet felteszünk melegedni 8 kanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral (ízlés szerint több/kevesebb cukorral). Közben a maradék fél liter tejben csomómentesre keverjük a vaníliás pudingport és a lisztet. Ha a tej felforrt, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a pudingporos tejet, majd az egészet sűrűre főzzük.

Eltesszük hűlni, és ha már csak langyos, kirakunk egy sor háztartási keksszel egy kb. 35X20 cm-es magas falú tepsit. Erre kenjük a puding 1/3
vorosrozsa66, 2018. május 22. kedd, 15:51
Pudingos keksz recept
Hozzávalók 6 főre
» 3 dl tej
» 4 evőkanál porcukor
» 1 csomag (49 g) főznivaló csokoládé ízű pudingpor
» 1 evőkanál keserű kakaópor
» 1 nagy doboz kerek háztartási keksz (Albert keksz)
» 12,5 dkg Rama margarin

Elkészítés:

Elkészítjük a krémet.
Ehhez 2 deci tejet egy kis lábasba öntünk, beleszórjuk a porcukrot, és fölforraljuk. A pudingport és a kakaót a maradék tejjel elkeverjük, majd lassan a forró tejbe csorgatjuk. Szünet nélkül kevergetve kis lángon addig főzzük, amíg sűrű pudingot nem kapunk. Ezután levesszük a tűzről, a margarint jól elkeverjük benne, és megvárjuk, amíg langyosra hűl. Egy nagy, hosszúkás tálcára, kb. 40 cm hosszú alufóliadarabot fektetünk.
A kekszeket egyenként megkenjük a kakaós krémmel, és egymáshoz tapasztjuk őket, hogy rudat alkossanak. Ezt a kekszrudat az alufólia közepére fektetjük, és szorosan beletekerjük. Hűtőszekrénybe tesszük, és 1 napon át pihenni hagyjuk. Tálaláskor kicsomagoljuk,
mamucika, 2018. május 03. csütörtök, 14:22
Meggyzselés-túrókrémes kocka
Hozzávalók 20×30 cm-es tepsihez:
A piskótához:

3 tojás
9 dkg cukor
7 dkg finomliszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor
1 kk sütőpor

A piskóta lekenéséhez:

1 púpozott ek meggylekvár

A krémhez:

25 dkg tehéntúró
40 g vaníliás pudingpor
3 dl tej
3 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)

A tetejére:

kb 30 dkg házi, magozott meggy vagy befőtt

A zseléhez:

50 g expressz tortazselé (piros)

Elkészítése:

A piskóta:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük 10 perc alatt robotgéppel, majd hozzákeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet.

A tepsit sütőpapírral béleljük és a tésztát beleöntjük, majd elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

A papírt lehúzzuk róla és a
bkisseva, 2018. április 20. péntek, 21:20
Epres piskóta szelet
Epres piskóta szelet - gyors, egyszerű, és isteni finom

Egy baja van, hogy nem valami tartós süti, mert egy-kettőre

Hozzávalók:

a tésztához:

5 tojás
15 dkg kristálycukor
13 dkg liszt
2 dkg kakaópor
2 evőkanál olaj

a vaníliakrémhez:
1 csomag vanília pudingpor
3 dl tej
3 evőkanál cukor
10 dkg puha vaj

a tetejére:

kb. 40 dkg eper
1 csomag piros tortazselé


Elkészítés:

Az egész tojásokat és a cukrot habosra keverjük a mixerrel. Hozzáöntjük az olajat, majd fakanállal hozzákeverjük a kakaós lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon kb. 10-12 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a pudingot a tejjel és cukorral a szokásos módon elkészítjük, sűrűre főzzük, majd kihűlni hagyjuk.
Mixerrel habosra keverjük a vajat,
vorosrozsa66, 2018. április 12. csütörtök, 18:19
Mákos krémes
liszt
A KRÉMHEZ:
8 tojás sárgája
20 dkg cukor
3 dl tej
1 evőkanál étkezési keményítő
3 evőkanál vaníliás pudingpor
15 dkg vaj
A TETEJÉRE:
15 dkg háztartási keksz
0,5 dl kávé
18 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
ELKÉSZÍTÉSE:
A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, belekeverjük a lisztet, a mákot és a kókuszreszeléket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 25 percen át sütjük. Amíg készül a tészta, elkészítjük a krémet.

A tojások sárgáját felverjük, a cukrot hozzákeverjük, a keményítőt feloldjuk a tejben és a kikavart tojássárgájára öntjük, jól összekeverjük. Gőz fölött felmelegítjük, majd a pudingot is hozzáadjuk és addig kavargatjuk, amíg elkezd sűrűsödni. Ha a krém kihűlt, a vajat is hozzákeverjük.

A kihűlt süteményre halmozzuk a krémet és eloszlatjuk rajta, a kekszekkel befedjük és egy kanállal rálocsoljuk a kávét. A csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat és bevonjuk vele,
koszegimarika, 2018. április 03. kedd, 18:27
Üdítős - pudingos süti
A tésztához:

5 tojás
250 g rétesliszt
250 g porcukor
1 csomag sütőpor
1 dl étolaj
1 dl tej
2 evőkanál kakaópor
A pudinghoz:

2 csomag vaníliás pudingpor
9 dl tej
1 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
Az öntethez:


4 dl tejföl
2 csomag vaníliás cukor
Először elkészítjük a pudingot: 3 dl tejben elkeverjük a vaníliás pudingporokat, hozzáadjuk a kétfajta cukrot. A többi tejet odatesszük főni, majd hozzáöntjük a cukros-pudingporos tejet is. Sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni.

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral. Fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgájákat, az étolajat, a tejet és az átszitált sütőporos lisztet is. Egy közepes méretű tepsit kizsírozunk és kilisztezünk. Beleöntjük a tésztamassza 2/3-át. A maradék masszába rakjuk a
skorpiolilike, 2018. március 23. péntek, 17:43
Isteni finom ’’MOSTOHA’’ szelet
,,MOSTOHA" szelet Csehországban rendkívül népszerű és mennyei sütemény.

Hozzávalók
Hozzávalók:
3 dbtojás
120 gporcukor
50 mlvíz
50 mlolaj
125 grétesliszt
1 ev. kanálkakaó
1/2 csomagsütőpor
Vaníliás krém:
1 csomagvaníliapuding
3 ev. kanálkristálycukor
400 mltej
Tejszínes krém:
150 mlhabtejszín
200 mltejföl
1 csomagvaníliacukor
csokoládéöntet

Elkészítés menete

Először elkészítjük a tésztát: a tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az 50 ml vizet és az 50 ml olajat. Ezután hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet. A kész tésztát két részre osztjuk, az egyikhez pedig hozzáadjuk a kakaót és elkeverjük.
A világos tésztát egy kb. 23 x 32 cm nagyságú tepsibe öntjük, majd erre a világos tésztára kanalazzuk rá a sötét (kakaós) tésztát.
A tej felét feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot, a tej másik, hideg felébe pedig beleszórjuk és elkeverjük a vaníliapudingot.
vorosrozsa66, 2018. március 19. hétfő, 11:46
Nevesincs süti
Nevesincs süti, megéri kipróbálni, mert fenségesen finom!

Hozzávalók

A tepsi mérete:24×39 cm
A tésztához:
20 dkg liszt
16 dkg margarin
1 db tojássárgája
pici só
3 ek.víz
Töltelék:
6 db tojássárgája
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
4 ek. kakaópor
1 csg sütőpor
6 db tojás habja
Krém:
fél liter tej
2 csg vaníliás puding
15 dkg margarin
15 dkg cukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3-4 órát állni hagyjuk, a hűtőbe tesszük. 2 cipót formálunk.
Mind 2-t kinyújtjuk, az egyiket tepsi hátán megsütjük.

A másikat a tepsibe helyezzük.

A töltelék hozzávalóit elkészítjük és a tésztára öntjük és sütjük. A krémet elkészítjük: fél liter tejben a
vorosrozsa66, 2018. március 15. csütörtök, 18:17
Gesztenyés álom
margarin
25 dkg porcukor

A gesztenyés alaphoz

50 dkg gesztenye (püré)
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
20 ml rumaroma

A száraz alaphoz

25 dkg keksz (darált)

A babapiskóta előkészítéséhez

40 dkg babapiskóta
2 dl tej
1 teáskanál cukor
1 dl feketekávé

A díszítéshez

5 dl habtejszín (vagy Hulala)

elkészítés

Elkészítjük a krémet: a vaníliás pudingot megfőzzük a tejben.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz.
A gesztenyés alaphoz összegyúrjuk a hozzávalókat, ízlés szerint teszünk bele rumaromát.
Egy tepsi alját megszórjuk darált keksszel, majd kézzel alaposan belenyomkodjuk a gesztenyés alapot.
Erre ráterítjük a vaníliás krém felét.
A babapiskótákat egyesével beleforgatjuk kb. 2 dl cukrozott tej és kevés főzött kávé keverékébe, majd
vorosrozsa66, 2018. március 09. péntek, 11:59
1/66
Képek, videók
kráter szelet
magdi06
2011. február 03. csütörtök, 19:34
kráter szelet/marcsi.cs
kilofalok
2010. május 19. szerda, 09:03
Tepsis rakott karaj
irmus
2017. július 24. hétfő, 19:18
Sült csirkecomb tepsis bu
irmus
2017. március 02. csütörtök, 07:52
Tepsis fasírt - Franciasa
irmus
2017. február 27. hétfő, 07:08
Tepsis fasírt
irmus
2017. február 26. vasárnap, 09:38
Tepsis fasírt
irmus
2017. február 26. vasárnap, 09:33
tepsis sendvics3.jpg
bodaaniko
2016. szeptember 03. szombat, 18:11
tepsis szendvics2.jpg
bodaaniko
2016. szeptember 03. szombat, 18:10
Almás palacsinta tepsiben
sanci81
2016. augusztus 10. szerda, 18:57
tepsis rafaelló.jpg
zsokica45
2016. május 05. csütörtök, 18:04
TEPSIS CSAIGA.jpg
zsokica45
2016. április 29. péntek, 10:21
TEPSIBE SÜLT FÁNK.jpg
zsokica45
2016. április 29. péntek, 10:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.