Regisztráció  Belépés
2018. január 22. hétfő | 4. hét | 22. nap | 09:18 | Vince, Artúr
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Így néz ki 12 ismert növény, mielőtt a boltokba kerülne
A kurkuma fűszer- és gyógynövény. A fűszert a sárga színű, a közönséges gyömbérére emlékeztető gyöktörzsében és gumójában (Curcumae rhizoma) lévő nem mérgező, sárga festékanyaga (kurkumin) adja, amit sajátos aromája és sárga színe miatt kedvelnek. A kurkumin maga a kurkuma hatóanyaga, és sok helyen használják az élelmiszerekben adalékanyagként, de napjainkban inkább az ízületi problémákra gyakorolt jótékony hatása miatt kezdik megismerni és keresni.

Szegfűszeg

Ennek a 15-20 méter magasra is megnövő, meleg- és vízigényes mirtuszfélének a levelei
schuro, 2018. január 21. vasárnap, 20:47
Harmóniakártyám
HarmoNet Harmóniakártya (2018-01-21)

Kedves Mártinagyi !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Munkakedv hatja át.

Híd - kapcsolatteremtés

A híd jelenti az utat a múlt és jövő, e világ és a túlvilág között. Jelzi, hogy valahonnan valahová tart egy kapcsolat. A híd, mint jelkép segít a nehézségben. Áthidaló megoldást jelez a problémákra, melyek leegyszerűsítik, megkönnyítik a helyzetet. A hídon való áthaladás megoldásokat hoz. Kapcsolatot mutat két ember között, mely nem feltétlenül szerelmi, lehet akár spirituális, vagy baráti, pénzügyi kapcsolódás is.

Szerelmi üzenete: Ha párkapcsolatban élsz, hangolódj rá a kedvesedre, próbáld szavak nélkül is megérteni őt. Ha párkeresőben vagy, hallgass megérzéseidre.

Ezt mondja neked:

Igyekezz
jjanosne, 2018. január 21. vasárnap, 07:32
Csalántea
megakadályozza a hegesedés kialakulását. Bőrproblémák esetén érdemes a teát rendszeresen fogyasztani, de a főzetbe egy kendőt is lehet mártogatni és ezzel le lehet tisztítani a problémás bőrfelültet.

A csalántea hatással van a vese működésére, mivel erős vízhajtó hatással rendelkezik, és megakadályozza a vesekövek kialakulását. A csalán teája a prosztata egészségét is javítja és növeli a tesztoszteronszintet a szervezetben.

Az antioxidáns és gyulladásgátló tulajdonsága miatt emésztési problémákra is használhatjuk a csalánból főzött teát. Például jó szolgálatot tehet IBS, székrekedés, gyomorémelygés és hasmenés esetén is. A csalán elpusztítja a bélférgeket és a parazitákat és megtámogatja a hasznos baktériumok elszaporodását.

A csalánteában flavonoidok és karotinoidok is találhatók, valamint nagy koncentrációjú C-vitamin, amelyek mind-mind hatékony immunrendszer erősítők. Az antioxidánsok semlegesítik a szabad gyököket és az oxidatív stresszel szemben is eredményesen veszik
pacsakute, 2018. január 13. szombat, 13:15
Hány európainak kell meghalnia békeidőben, hogy meg értsük a valót?
770-
pár hónap és éppen nyolc éve "kormányoznak"ov és tsai.Szóval tök hiteltelen,röhejesen szánalmas 2007-es problémákra hivatkozni!!! még akkor is csak propaganda ha az előzőekre írt minden szavad igaz lenne!! Eltelt nyolc év, mi a faszt csináltak ov és tsai ha ugyanazok a problémák vannak most is?? Az pedig sehol sem mentség hogy "dehát ő is lopott" attól még a jelen tolvajai ugyanolyan tolvajok(a "lopott" és a "tolvajok" szavak cserélhetők másra)
-gondold végig most betörnek egy üveget és te elfogadod mert ezelőtt nyolc évvel is betörték.
-most lopnak és te elfogadod mert ezelőtt nyolc évvel is loptak.
Napestig lehetne sorolni az orbitális kettősmércéteket és csúsztatásokkal tarkított propagandátokat....Mondjuk nincs is másotok mint propaganda.
donaldduck, 2018. január 10. szerda, 20:14
Gyuri bácsi 10 jótanácsa
évente több mint húsz kiló cukrot esznek, nem csoda hát, hogy a szervezet nem tudja termelni az inzulint. A rákos sejtek cukorral táplálkoznak, a gyógynövények, az áfonyalevél, a szederlevél, a málnalevél, a csicsóka viszont segítenek a cukorháztartás egyensúlyának biztosításában. Lassítják a felszívódást, pótolják az inzulint.

5. A MAGAS VÉRNYOMÁS SEM CSAK GYÓGYSZERREL CSÖKKENTHETŐ
Sok komoly betegség oka lehet a magas vérnyomás, megelőzésére a galagonya tea, míg idegrendszeri problémákra a pásztortáska alkalmazható.

6. MELLRÁK ELLEN SZILVALEKVÁRRAL, ŐSI SZÉKELY RECEPT SZERINT
A székely nők annak idején szilvalekvárral gyógyították a mellrákot. Azóta a tudomány is igazolta, hogy a szilvában 5741 antioxidáns van. Ha rákot szeretnénk megelőzni, akkor együnk sok aszalt szilvát vagy vörös-fekete gyümölcsből készült lekvárt, mert a nyers gyümölcsben sokkal de sokkal kevesebb az antioxidáns.

Ezután még egyéb rákos esetekről is mesélt, például a szájrákról.
pacsakute, 2018. január 08. hétfő, 22:49
Harmóniakártyám
HarmoNet Harmóniakártya (2017-12-14)

Kedves Mártinagyi!
A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Várakozás hatja át.

Híd - kapcsolatteremtés

A híd jelenti az utat a múlt és jövő, e világ és a túlvilág között. Jelzi, hogy valahonnan valahová tart egy kapcsolat. A híd, mint jelkép segít a nehézségben. Áthidaló megoldást jelez a problémákra, melyek leegyszerűsítik, megkönnyítik a helyzetet. A hídon való áthaladás megoldásokat hoz. Kapcsolatot mutat két ember között, mely nem feltétlenül szerelmi, lehet akár spirituális, vagy baráti, pénzügyi kapcsolódás is.

Szerelmi üzenete: Ha párkapcsolatban élsz, hangolódj rá a kedvesedre, próbáld szavak nélkül is megérteni őt. Ha párkeresőben vagy, hallgass megérzéseidre.

Ezt mondja neked:

Igyekezz a
jjanosne, 2017. december 14. csütörtök, 07:17
Cseh kormányalakítás - CTK: Brüsszel Európa-párti politikusként akarja kezelni az új cseh kormányfőt
integrációs szervezet döntéshozatalába.

"Úgy vélem (Brüsszelben) arra számítanak, hogy a vele (Babissal) való együttműködés +szokásos üzletmenet+ lesz, és nem nagyon fog megnyilvánulni" - mondta a CTK-nak Jarábik Balázs, a brüsszeli Carnegie Alapítvány szlovákiai elemzője. "Szerintem Brüsszel már érti, hogy (Babis) sokkal pragmatikusabb és a +valamit valamiért+ hozzáállás híve, s nem olyan, mint amilyen kép róla a választások előtt alakult itt ki" - jegyezte meg Jarábik Balázs, emlékeztetve azokra a problémákra, amelyek az uniós intézmények, illetve Magyarország és Lengyelország között vannak. Az elemző rámutatott arra is, hogy a cseh közvélemény általában is euroszkeptikus jelenleg.

Dita Charanzová, az ANO mozgalom európai parlamenti képviselője szerint Andrej Babis pozícióját az európai vezetők között nagymértékben az fogja meghatározni, hogy milyen lesz kormányának programja. Ez azonban a mostani EU-csúcson még nem lesz ismeretes. "Andrej Babis maga nyilatkozott úgy, hogy ez a program
velemenyezd, 2017. december 13. szerda, 13:22
Amikor elkezdtem magamat szeretni
érzékeny húrokkal van ellátva.
A húrok pedig sérülékenyek. A legkisebb bántás, fájdalom, meg nem értettség meglazíthatja húr feszességét, rugalmasságát, és sérülékenyé válik.
Ebben az időszakban a Lélek gyógyítása egy mélyebb szinten kezdődik el. Egy olyan minőségbe emelkedik, melyben elfogadjuk azt a tény, hogy Isten gyermekeiként élünk a Földön, és ezzel a hatalommal felruházva, képesek vagyunk sorsunkat ÖnMAGunk irányítása alá vonni.
Képesek vagyunk rá, hogy életünkben jelentkező problémákra megoldást találjunk. És mindez a megoldás belőlünk születik meg, a Lélek Fénye világítja meg.
Amikor már elég mélyen elmerülsz ÖnMAGad isteni Fényében, akkor az általad eddig bezártnak hitt ajtók feltárulnak.
Különös felismerésekben, útmutatásokban lehet részed.
A benned megszülető Fény különös utakra vezet, számodra eddig ismeretlen területeket tár fel benned. Elvezet egy belső megnyugváshoz, a bizonytalanság érzését biztonság váltja fel, és mindez nem a külvilágból tükröződik rád, hanem
sz719eszter, 2017. december 02. szombat, 10:34
Az interneten is elérhetőek a Nova Kultúr Zenekar dalai
Az énekesnő szerint a fiatalok ma már nem a televízióhoz kötődnek, az új dalok a különféle közösségi portálokon vagy videomegosztó oldalakon keresztül sokkal inkább eljutnak hozzájuk. Megjegyezte, hogy az új szerzemények a hétköznapi problémákra, életérzésekre és történetekre fókuszálnak.

"Továbbra is szeretnénk megtartani azt a kikacsintást és humort, ami eddig is jellemző volt ránk" -tette hozzá Marót Viki.

Novai Gábor a zenekar alapítója hangsúlyozta, hogy az interneten, a kattintásokon keresztül sokkal inkább fel lehet mérni az új szerzemények sikerét.

Mint mondta, a zenekar megváltozott hangzását az új hangszerelés adja, de egy-egy dalnak többféle változatát is elkészítik. Az Észre se vetted című dal videoklipjét a zenekar egyik tagja, Pilisi László készítette - hívta fel a figyelmet.

A zenekar alapítója beszélt arról is arról is, hogy a Nova Kultúr jövőre ünnepli megalapításának tizenötödik évfordulóját.
velemenyezd, 2017. december 01. péntek, 17:21
Krónika 6. rész (illetéktörvény, Nemzeti Emlékezet Bizottsága)
Hangsúlyozta, hogy a devizahitelezésre lehetőséget adó konstrukciót nem a szocialista kormányok, hanem a Fidesz-kabinet vezette be, 2001-ben. Hozzátette, hogy Járai Zsigmond jegybankelnöksége alatt magasan tartották a forintkamatokat és ezért is választották sokan a devizahiteleket.

Mesterházy Attila (MSZP) hangsúlyozta, hogy a magyar családok saját lakáshoz akarnak jutni, de ennek az is az oka, hogy nincs valódi bérlakásszektor.

Frakciótársa, Gúr Nándor az új lakások átadásának csúszásából fakadó problémákra hívta fel a figyelmet.

Fidesz: a kormány bevonta a bankokat a közteherviselésbe

Vigh László (Fidesz) azt hangsúlyozta: a kormány hatott arra, hogy a bankok is a közteherviselés részei legyenek, 2010-ben arra késztette a mintegy 500 milliárd forintos haszonra szert tevő szektort, hogy ne 15 milliárd forintnyi adót fizessen be a költségvetésbe, hanem 200 milliárd forintot.

Az ülésen elnöklő Jakab István az általános vitát lezárta.

Kucsák László (Fidesz) az elhangzottakra
velemenyezd, 2017. november 28. kedd, 12:53
Orvosság helyett gyógynövényekkel az egészségünkért
gyakori, a felnőttek 10 százaléka küzd vele rendszeresen. Az orvos az álmatlanság kezelésére altatókat ír fel, azonban ezek gyakran mellékhatásokat okoznak, főleg idősebbekben. Néha melatoninnal kezelik a problémát, különösen időseknél, akiknél az alvást elősegítő hormon szintje már alacsony. A gyógynövények között az álmatlanság ellen is találhatók hatékony szerek. Az orbáncfű teáját gyakran alkalmazzák alvászavarok ellen. A teát a növény virágjából készítik el. A népi gyógyászatban nemcsak az alvásproblémákra, hanem a reumás fájdalmakra is előszeretettel használják.
A macskagyökérnek, ahogy a neve is mutatja, a gyökerét használják a gyógyászatban. Olyan illóolajat tartalmaz, amely nyugtató, altató hatású. A stresszoldásban is hatékony segítőszer a valeriána néven ismertebb macskagyökér.
***
Mikor, milyen gyógynövényt?

* köhögésre: ánizs, bodza borsmenta* émelygésre, hányingerre: gyömbér, kamilla, citromfű
* visszérpanaszokra: árnika, cserszömörce,
yaskane, 2017. november 22. szerda, 13:55
Mai harmónia kártyám
HarmoNet Harmóniakártya (2017-11-21)

Kedves eva6 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Lazaság hatja át.
Híd - kapcsolatteremtés

A híd jelenti az utat a múlt és jövő, e világ és a túlvilág között. Jelzi, hogy valahonnan valahová tart egy kapcsolat. A híd, mint jelkép segít a nehézségben. Áthidaló megoldást jelez a problémákra, melyek leegyszerűsítik, megkönnyítik a helyzetet. A hídon való áthaladás megoldásokat hoz. Kapcsolatot mutat két ember között, mely nem feltétlenül szerelmi, lehet akár spirituális, vagy baráti, pénzügyi kapcsolódás is.

Szerelmi üzenete: Ha párkapcsolatban élsz, hangolódj rá a kedvesedre, próbáld szavak nélkül is megérteni őt. Ha párkeresőben vagy, hallgass megérzéseidre.

Ezt mondja
eva6, 2017. november 21. kedd, 07:05
1/108
Képek, videók
Senki nem ismert engem.
alvaro-hopihe
2016. június 04. szombat, 15:19
mert ismertté lett.jpg
katalin_53
2016. május 18. szerda, 19:37
Utaidat, Uram, ismertesd
katalin_53
2016. május 10. kedd, 19:44
Útaidat úram ismertesd me
katalin_53
2016. május 06. péntek, 15:13
ismert-lengyel-politik uso
menusgabor
2016. január 03. vasárnap, 20:38
Amit még nem ismertél fel
sanci81
2015. május 19. kedd, 16:46
Teafajt_k%20ismertet_j e.j
pircsi09
2013. szeptember 21. szombat, 18:24
A macsek magára ismert
agabor4
2013. szeptember 16. hétfő, 21:20
A Föld alig ismert helyei
mailona
2013. január 23. szerda, 13:25
kronográf ismertető
lacipecsenye
2012. augusztus 29. szerda, 19:22
fekete doboz ismertető
lacipecsenye
2012. augusztus 29. szerda, 19:19
fertődi leporelló ismerte
lacipecsenye
2012. augusztus 22. szerda, 22:38
nemzeti boltok.jpg
agica2004
2014. október 02. csütörtök, 11:57
boltok üresen.jpg
kicsoda57
2012. november 05. hétfő, 18:09
boltok üresek,felvásárlás
kicsoda57
2011. január 12. szerda, 23:51
Címkék
bizonytalanság érzését, Kedves Mártinagyi, Nova Kultúr Zenekar, csalánból főzött, általános vitát, oxidatív stresszel, csicsóka viszont, hétköznapi problémákra, Kucsák László, kormány hatott, antioxidánsok semlegesítik, uniós intézmények, devizahitelezésre lehetőséget, mostani EU-csúcson, hegesedés kialakulását, túlvilág között,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.