Belépés
2018. október 16. kedd | 42. hét | 289. nap | 01:43 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A térdfájdalom leküzdésére - természetes módszerek
testrészünknek.

Sajnos a fájdalom egy ördögi körbe taszíthat bennünket. A térdfájdalom miatt többször is felébredhet éjszaka. A nem megfelelő alvás pedig még inkább fokozhatja a fájdalmát, hiszen ez megváltoztathatja az agy működését. A hideg cseresznyelé nemcsak az elalvást könnyíti meg a melatonintartalma miatt, hanem csökkenteni képes a fájdalmat is, legfőképpen a testedzés utáni fájdalmat képes minimalizálni.

A masszázs segítheti a megfelelő véráramlást és csökkenti a gyulladást. És ezek a pozitív hatások még akkor is érvényesülnek, ha valaki saját térdét masszírozza.

A kurkumának meleg, arany színe van és remek gyulladáscsökkentő. Ezt a hatását a benne lévő kurkumin vegyületnek köszönheti.

A tai chi egy ősi kínai mozgásforma, amely javítja az egyensúlyt és a rugalmasságot. A tai chi gyakorlása nagyon előnyös lehet ízületi gyulladásban szenvedőknek, mivel csökkenti a fájdalmat és növeli a mozgás tartományát. Az általa tanított mentális fegyelem pedig segíthet a
pacsakute, 2018. október 12. péntek, 23:41
25 érv a teafogyasztás mellett
vérnyomás kockázatát.

Erősíti a csontokat

A teában lévő tápanyagok és polifenolok javítják a csontok minőségét, és csökkentik a csontritkulás esélyét. A zöld tea javítja a csontok ásványianyag-sűrűségét férfiaknál és nőknél is. A zöld teában található katekinek jót tesznek az ízületi gyulladásos betegeknek: csökkentik a gyulladást és lassítják a porcok elkopását, ezzel megelőzve a reumás arthritiszt.

Javítja a szem egészségét

A zöld tea magas antioxidáns-tartalma pozitív hatással van a szem szöveteire és a retinára. Csökkenti a szemben az oxidatív stressz mértékét, ezzel csökkentve a sárgafolt sorvadás esélyét is.

Fellendíti az anyagcserét

A zöld tea katekinjei rendkívüli hatással vannak az anyagcserére. Akár 24 órára fellendíthetik az anyagcserét. Egy év alatt akár 4 kg-ot is leadhatunk csupán a zöld tea fogyasztásával. A tea emellett növeli a kitartást testmozgás közben. A katekinek növelik a test zsírégető képességét, ezzel javítva az izmok
vorosrozsa66, 2018. október 10. szerda, 20:19
A dió és a gránátalma - érdekesség
be a gránátalma lé fogyasztása után. Sokan nem biztosak benne, tényleg jól gondolják-e, de őket biztosíthatjuk róla, hogy a gránátalma tényleg ilyen hatással van a szervezetre. Ezen kívül font megjegyezni azt is, hogy egy másik "vérszerű" lé, a céklalé, ugyanúgy rendkívül jótékony hatással van a vérre.

Egy nemrégiben készült tanulmány során kiderült, hogy a céklalé egyszeri fogyasztásával már 90 perc elteltével javultak a különböző képességek. A kutatók ezt annak tudták be, hogy a céklalé pozitív módon hatott a vérkeringés dinamikájára (hemodinamikus válaszreakció) a homloklebenyben.

Továbbá azonosítottak a céklalé nitrátjaiban egy speciális mechanizmust, amely a vérerek kitágításáért felel.

Akiket még részletesebben érdekel a szignatúratan, olvassák el a füvész Mathew Wood írását ezzel a témával kapcsolatban, amelyet a "The Forces of Nature and the Creation of Signatures" címen találhatnak meg az interneten. Álljon itt egy részlet a fentebb említett műből:

"Minden
pacsakute, 2018. október 09. kedd, 19:24
Megalakult az informatikai cégeket és szakmai műhelyeket tömörítő Mesterséges Intelligencia Koalíció Balatonfür
A háromnapos Infotér konferencia keddi, nulladik napján a Digitális jólét program (djp) szakmai vezetője, Gál András Levente elmondta, hogy a mintegy 70 magyar és nemzetközi céget, egyetemet, tudományos műhelyt, szakmai- és közigazgatási szervezetet magába foglaló tömörülés célja, hogy Magyarország Európa élvonalába kerüljön, fontos tagjává válva a nemzetközi mesterséges intelligencia közösségnek.

Az MI Koalíció alapítóinak szándéka, hogy közösen határozzák meg a mesterséges intelligencia hazai fejlesztésének irányát és kereteit. A koalíció részt vesz Magyarország MI stratégiájának kialakításában, illetve az MI elterjedésével összefüggő társadalmi és gazdasági hatások elemzésében - fejtette ki a szakmai vezető.

Hozzátette: a koalíció működését, melyhez további 20 szervezet jelezte csatlakozási szándékát, a Digitális jólét program biztosítja.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szerint a koalíció magalapításában ölt testet Magyarország válasza a mesterséges intelligencia
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 16:02
Krónika 5. rész (klímastratégia)
azonban inkább az elszigetelődés irányába mutat - jelentette ki. Hozzátette, Magyarországot nem elszigetelni, hanem "leszigetelni" kellene, mert az épületállomány energetikai hatékonysága nagyon rossz. Az egy főre eső üvegházhatású gázkibocsátás nőtt, nem pedig csökkent az elmúlt években - tette hozzá.

Úgy tűnik, hogy a kormány nem a jó irányba mozdul, Orbán Viktor miniszterelnököt "kimondva, kimondatlanul, de nem érdekli a környezetvédelem ügye" - jelentette ki a jobbikos vezérszónok.

Szerinte pozitív, hogy egyre jobban elterjednek az elektromos autók, de ez csak akkor jelent előrelépést, ha a járműveket hajtó áramot megújuló energiaforrásokból állítják elő.

Fel kell készülni a klímaváltozás hatásainak kivédésére, ugyanis egyre szélsőségesebbé válnak az időjárási jelenségek - hangsúlyozta. A csapadékeloszlás sem egyenletes, Magyarország azonban csak arra van felkészülve, hogy a hirtelen érkező nagy mennyiségű vizet gyorsan levezesse, a vízmegtartási kapacitások hiányoznak, és a belvíz is
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 13:12
Pénzügykutató Zrt.: idén 4,4 százalékkal bővülhet a GDP
Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének mandátuma, de ez várhatóan nem hoz érdemi változást a monetáris politikában. A monetáris tanács meghirdette ugyan a monetáris politika fokozatos normalizálását, ám az alapkamat 0,9 százalékos szintjét 2019-re is megfelelőnek látja az inflációs cél tartásához.

A nemzetközi pénzpiacok, esetleg a forint gyengülésére spekuláló befektetők hatására azonban szűkítheti a piaci folyamatokra ható kamatfolyosót a monetáris tanács, amivel a változatlan alapkamat mellett is a pozitív tartományba emelheti az MNB egynapos betéti kamatát. A piaci kamatok és a hosszabb lejáratú állampapír-hozamok emelkedése várhatóan folytatódik - fűzte hozzá Várhegyi Éva.

Úgy ítélte meg: a jegybank által az Inflációs jelentéssel párhuzamosan bejelentett nhp fix program a vállalkozások számára monetáris lazítást jelent, mivel az MNB azt 0 százalékos kamaton nyújtja a kereskedelmi bankoknak, a hitelintézetek pedig 2,5 százalékos kamattal adják tovább a kis- és középvállalkozásoknak, miközben az
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 14:17
Kohut Katalin: A karácsonyi üvegcse
Lefotóztam mini műanyag fenyőfámat az alatta lévő üvegcsével együtt.
Az üveg tartalma apró jegyzetlapok halmaza. 2012. karácsony óta írtam fel papírlapokra minden jót, ami velem történt, ami engem ért, azzal, hogy majd karácsony viliáján visszaolvasom, milyen pozitív hatások értek egy esztendő alatt.

Meglepődtem, amikor olvastam őket, mert igazából nem volt szükség arra, hogy jegyzeteljek, minden jó dolog berögzült nálam, így optimistább lettem, s azzal zártam a tavalyi évet: vannak még jó emberek!

Az ember önmagának az orvosa, pontosan ismeri a gyógyításához szükséges érzelmeket, tudja, neki magának hogyan kell viszonyulnia másokhoz, hogy jót kapjon vissza. Éppen tegnap olvastam, hogy a bizalom nagyon kényes, mert akinek egyetlen egyszer is életében összetörték a szívét, már soha többé nem tud feltétlen szeretettel megbízni senkiben.
Magam sem állom még ki most sem a feltétlen bizalom próbáját, elég az, ha egyszer valaki nem reagál a levelemre, s már
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 08:16
Óvintézkedések cukorbetegek testedzéséhez
Óvintézkedések cukorbetegek testedzéséhez


A cukorbetegek testedzésének sok célja van. Az egyik ilyen cél a testsúlycsökkentés, de az is lényeges szempont, hogy a szénhidrát-anyagcsere javuljon. Azok a cukorbeteg személyek, akik rendszeresen sportolnak, biztosak lehetnek benne, hogy a pozitív hatások sem fognak elmaradni. A rendszeres sportolás ugyanis pozitívan hat a szív- és érrendszerre, vagyis csökkeni fog a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata, illetve a vérnyomás is mérséklődni fog. A rendszeres testedzés csökkenti a trigliceridszintet, a vércukorszintet és a koleszterinszintet. A sportolás hatására javul a szervezet edzettségi állapota és fokozódik a szervezet inzulin iránti érzékenysége.

Az, hogy mit sportoljon egy cukorbeteg személy, sok mindennek a függvénye. Függ attól, hogy milyen típusú a cukorbetegsége, milyen egyéb
vorosrozsa66, 2018. szeptember 25. kedd, 20:22
Coop Rally - Bognár Lajos: folyamatosan nő a magyar élelmiszeripar eredményessége
Bognár Lajos az MCS Vágóhíd Zrt. 2016 áprilisában átadott telephelyén rendezett eseményen azt mondta: a húsfogyasztás növekedéséből szerencsére a sertéshús is kivette a részét. Hangsúlyozta, hogy az eredményességet tekintve Magyarországon az élelmiszeripar a második a járműgyártás után, ugyanakkor tovább kell növelni az élelmiszeripar termékeinek értékesítését, amihez állami szerepvállalásra is szükség van. A szerepvállalás részleteiről szólva, Bognár Lajos a piaci szereplők közti verseny tisztaságának megteremtését, és az élelmiszerbiztonság garantálását említette.

Bognár Lajos beszámolt arról is, hogy új programként olyan nemzeti védjegyrendszert próbálnak kialakítani, amely mögött az állam és a Nébih által garantált minőséget találhatnak majd a vásárlók.

Fekete Tibor, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának tagja köszöntőjében a házigazda MCS Vágóhíd Zrt. tevékenységét méltatva kiemelte, hogy a társaság képes volt megfordítani a munkaerő kivándorlását, mivel számos korábban külföldön dolgozó
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 14:32
Equilor: idén lendületesen folytatódik a GDP növekedése
az "ultralaza" monetáris politikája mellett. Ezzel Magyarország különbözik a régió többi országában folytatott monetáris politikától, amit a forint árfolyamának a térség országainak devizáihoz képest tapasztalható nagyobb leértékelődése is mutat. Hozzátette: a forint tartósan gyenge árfolyama egy 65 dollár feletti hordónkénti olajár esetén az infláció felpörgését hozhatja magával.

Holecz Noémi elmondta: a nyitott és export-orientált magyar gazdaságra a globális és az európai gazdasági növekedés pozitív, de a régiót érintő tőkekivonás, és egy, az Európai Unióra is kiterjedő amerikai kereskedelmi háború lehetősége negatív hatással van. Rámutatott: a török válság elenyésző mértékben hat Magyarországra, azonban a devizapiaci hatások a jövőben érinthetik a forintot is, ami a hazai infláció további megemelkedését idézheti elő.

Magyarországon a növekedést a belső kereslet, a lakossági fogyasztás is támogatja, a banki hitelezés beindult, az ipari termelés az autóipar dominanciájával folyamatosan erősödik.
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 12:21
A káprázatos Aloe vera
Köztudott ugyanis, hogy a stressz alaposan legyengíti az immunrendszert.

Az Aloe vera bőséges forrása a poliszacharidoknak, amelyek szintén képesek megtámogatni az immunrendszer működését és ezt kutatások is igazolják. A gyógynövény antioxidánsokban is rendkívül gazdag, amelyek a szabad gyökök károsító hatásait képesek kivédeni.

Az Aloe vera az emésztést is képes megtámogatni, és ebben a benne lévő enzimek nyújtanak hathatós segítséget. Az Aloe vera az emésztőszervek működésére is pozitív hatással van, ugyanis alaposan képes a bélrendszert a felhalmozódó méreganyagoktól és salakanyagoktól megszabadítani. Akiknek túl sok a gyomorsavuk, szintén kipróbálhatják ezt a gyógynövényt, mivel csökkenti a savasodást, és így képes a kellemetlen tüneteket is megszüntetni.

Ez a gyógynövény a fekélyes vastagbélgyulladásban szenvedő betegeknek is enyhülést hozott. Egy klinikai kísérletben 30 vastagbélgyulladásban szenvedő betegnek rendszeresen Aloe verát adtak. A páciensek 80 százaléka
vorosrozsa66, 2018. szeptember 02. vasárnap, 17:11
Egészséges érvek a dió mellett
voltak éhesek, mint korábban, és a kísérlet ideje alatt nem is tudták mindig a kiporciózott adagokat elfogyasztani, így a testsúlyunk is valamelyest csökkenő tendenciát mutatott.

Egy másik kutatásba 50 túlsúlyos, cukorbeteg személyt vontak be. Az egyéves vizsgálat során az alanyoknak naponta 30 gramm diót kellett elfogyasztaniuk. Ezeknek a személyeknek már az első három hónapban szignifikánsan csökkent a koleszterinszintjük és jelentősen javult a cukorbeteg személyek ereinek állapota, amely pozitív hatásokat az elfogyasztott dió hatásaként írtak le.

A dió a férfiaknak is örömet okozhat, hiszen megállapításra került, hogy a dió növeli a termékenységet azáltal, hogy javítja a spermiumok életképességét, mozgékonyságát és minőségét.

A dió a gondolkodási képességet is javítja. Egyetemistákkal végeztek kísérletet, akiknek diót kellett fogyasztaniuk. A vizsgálatot vezetők úgy vélték, hogy a dió növelte a diákok verbális érvelési képességét, de a kognitív és a motoros funkciók
vorosrozsa66, 2018. augusztus 29. szerda, 19:14
1/114
Képek, videók
Természetes vitaminok.jpg
pacsakute
2018. február 20. kedd, 21:20
Természetes antibiotikumo
irmus
2018. február 16. péntek, 14:29
Természetes-gyógymódok -a-
pacsakute
2017. október 02. hétfő, 10:48
Természetesség-GYERTYA
1vargaildyko
2016. július 21. csütörtök, 06:18
Természetesség-NAPFÉNY
1vargaildyko
2016. július 03. vasárnap, 06:12
Természetes alapu migráns
meki77
2016. február 20. szombat, 10:45
Természetes fájdalomcsill
pacsakute
2016. február 06. szombat, 22:08
Természetesség-HARCOS
1vargaildyko
2016. január 05. kedd, 07:45
Természetesen.jpg
pacsakute
2015. november 24. kedd, 19:18
Természetes gyógyír
sanci81
2015. november 23. hétfő, 16:53
Természetes gyógymód
sanci81
2015. július 19. vasárnap, 13:52
Az akadály leküzdésére.jp
pacsakute
2012. augusztus 09. csütörtök, 16:05
ördögi gondolat.jpg
agica2004
2018. március 24. szombat, 18:08
ördögi paripa.jpg
agica2004
2013. szeptember 14. szombat, 11:44
Ördögi kacaj,denevér.jpg
erzsob
2012. október 24. szerda, 06:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.