Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 19:18 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nagyon finom gesztenyés krémes
Nagyon finom gesztenyés krémes

Hozzávalók az alaphoz

50 dkg gesztenyepüré
25 dkg darált keksz
5 dkg vaj
5 evőkanál tej
2 evőkanál rum

A krémhez

8 dkg főzhető vaníliás pudingpor
6 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg cukor
1 teáskanál vanília kivonat

A tejszínes réteghez

3 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló

A díszítéshez

10 dkg tejcsokoládé



Elkészítése

Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25 x 32 centis formába nyomkodjuk. A tejből, és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk.

Kihűtjük.

A vajat a cukorral habosra keverjük. Ízesítjük a vanília kivonattal. Evőkanalanként hozzákeverjük a
vorosrozsa66, 2018. március 27. kedd, 18:12
Sütés nélküli gesztenyés szelet
Sütés nélküli gesztenyés szelet


Hozzávalók:

50 dkg darált keksz
50 dkg gesztenyemassza
1-2 ek tej (ha szükséges)
rum (ízlés szerint)

Krém hozzávalói:

2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
15 dkg margarin
10 dkg porcukor

Tetejére:

4 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
5 dkg porcukor
1 csomag habfixáló
gesztenye, csokiforgács

Elkészítése:

A darált kekszet a gesztenyemasszával, és ízlés szerinti rummal összegyúrom. Egy hosszúkás tálcán, aminek az alját kicsi keksz morzsával meghintem, a gesztenyés alapot egyenletesen szétterítem.

A pudingot a tejjel felfőzöm, és kihűtöm. A margarinból és a porcukorból krémet keverek, és a kihűlt pudinggal összekeverem. A gesztenyés alapra egyenletesen ráteszem.

A tejszínt a
vorosrozsa66, 2018. március 11. vasárnap, 18:33
Karácsonyi receptek
megkenjük. Kb. másfél cm-es vastagságban beletöltjük a karamellmasszát, elsimítjuk, majd hűlni hagyjuk. Még langyosan éles késsel 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a tepsiben teljesen kihűtjük. A tejszínes karamellát fémdobozba vagy alufóliával kibélelt kartondobozba rakjuk.

Tejszínes karácsonyi csokoládétorta
1 kerek csokoládés piskótalap, 15 dkg liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 5.5 dl tejszín, 4 dkg kakaó, 4 dkg étcsokoládé, 10 dkg erdei gyümölcsíz, 5 cl rum.
A lisztből, vajból és porcukorból linzertésztát gyúrunk. Lemérünk belőle 20 dkg- ot, és kerek tortalapot sütünk belőle, a többiből pedig, kinyújtva, kis csillagokat szúrunk ki és megsütjük. A kettévágott piskótalap egyik felét megkenjük a gyümölcsíz felével, és ráragasztjuk a kihűlt linzerlapot. A kakaót és a csokoládét egy nagyobb edényben vízgőz fölött felolvasztjuk, előbb keveset hozzáadunk a felvert tejszínhabból, és simára keverjük. Beletesszük a maradék gyümölcsízt, a rumot és a többi tejszínhabot, és az egészet jól
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Nagyon finom gesztenyés krémes és sütni sem kell
csomag habfixáló

A díszítéshez

10 dkg tejcsokoládé

Elkészítése

Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25 x 32 centis formába nyomkodjuk. A tejből, és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk.

Kihűtjük.

A vajat a cukorral habosra keverjük. Ízesítjük a vanília kivonattal. Evőkanalanként hozzákeverjük a vaníliás pudingot. Rásimítjuk a gesztenyés rétegre. A tejszínből, a porcukorból és a habfixálóból kemény habot verünk. Rákenjük a krémre. Végül a tejszínhabra nagy lyukú reszelő segítségével ráforgácsoljuk a tejcsokoládét.

"én a puding helyett dr ottker házikrémes krémport használok sokkal egyszerübb és gyorsabb mert csak a tejjel ki kell keverni és mehet a süti
bkisseva, 2017. december 03. vasárnap, 22:10
Sütőtök keksz
vajat a liszttel, dolgozd össze a tésztát, majd ha szépen összeállt kicsit tedd a hűtőbe pihenni. A tésztát színezd meg az ételfesték géllel. Készítsd elő a nyújtólapot, a nyújtófát és a kiszúrókat. Késsel húzkodhatsz a tészta felületére vonalakat, hogy élethűbb legyen a sütőtök.
Szaggasd ki a különböző méretű sütőtök sütiket! Helyezd a a sütőtököket egy sütőlapra. 180 C0 -ra előmelegített sütőben kb. tíz percig süsd a sütiket.

A sütőtök kekszek díszítése:
Készíts cukormázat porcukorból és pár csepp vízből egy csepp ételfestékkel. Egyszerűen keverd össze őket úgy, hogy a cukormáz sűrű legyen, ne folyjon,de kinyomható legyen eldobható habzsákból.
Készíthetsz színezett vajkrémet is a díszítéshez. Vajat habosíts ki porcukorral és ételfestékkel színezd meg. Töltsd eldobható habzsákba a színezett krémeket. Készíthetsz zöld krémet a sütőtökök szárának és feketét a töklámpás szájához, szeméhez.

A sütőtök kekszeknek készítsetek rémisztő szemeket és szájakat, jó móka lesz
gabfe, 2017. november 06. hétfő, 12:08
Krémes sütés nélkül
Hozzávalók az alaphoz:

50 dkg gesztenyepüré
25 dkg darált keksz
5 dkg vaj
5 evőkanál tej
2 evőkanál rum

A krémhez:
8 dkg főzhető vaníliás pudingpor
6 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg cukor
1 teáskanál vaníliakivonat

A tejszínes réteghez:
3 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló

A díszítéshez:
10 dkg tejcsokoládé
Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25 x 25 centis brownie formába nyomkodjuk. A tejből és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk. Kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. Ízesítjük a vanília kivonattal. Evőkanalanként hozzákeverjük a vaníliás pudingot. Rásimítjuk a gesztenyés rétegre. A tejszínből, a porcukorból és a habfixálóból kemény habot verünk. Rákenjük a sárga krémre. Végül a tejszínhabra nagy lyukú reszelő segítségével
eva0817, 2016. november 25. péntek, 18:33
PUNCS SZELET-lisztmentes
Hozzávalók:

4 db nagy tojás
13 dkg porcukor
1/2 cs. sütőpor
3 cs. puncs pudingpor

3-4 dl tej
1 cs. vanília pudingpor
16 dkg margarín vagy vaj
13 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 ek. vanília aroma

A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéből és az átszitált porcukorból habot verek, de most nem kell nagyon keménynek lennie.
A tojássárgáját egyenként hozzákeverem.
A sütőport hozzáadom a pudingporhoz és együtt belekeverem a tojáshabhoz. Én most ezt is géppel kevertem hozzá nem fakanállal.
A tepsibe szilikonos sütőpapírt tettem és beleöntöttem masszát.
A gázsütőt 5-ös fokozaton előmelegítettem és 25 perc alatt megsütöttem.
Sütés után rácsra tettem és hagytam kihülni.

A krémhez először elkészítettem a pudingot.
A tejben csomómentesre kevertem a pudingport és sűrűre főztem.
A vajat a porcukorral és a vanília aromával együtt sima állagúra kevertem.
Amikor kihűlt a puding akkor géppel
bkisseva, 2016. november 22. kedd, 13:50
A 22 LEGJOBB HÁZI POHÁRKRÉM ÉS ZSELÉ!
ribizlikrém
Ugyanúgy készülnek, mint az előbbi barackkrém, csak hogy megfelelő áttört gyümölcsöt vagy gyümölcsízt, veszünk hozzá.

Finom kakaókrém
Hat tojássárgájából, hat evőkanál vaníliás cukorból, négy evőkanál finom kakaóból és fél liter tejszínből vagy tejből gőz fölött folytonos keveréssel sűrű krémet főzünk. Teljesen kihűlve elkeverjük fél liter tejszínhabbal, és poharakban néhány óráig hűtőben tartjuk. Tejszínhabkúppal díszítve tálaljuk.

Csokoládés grillage-krém
Tíz deka porcukorból tíz deka mogyoróval griliage-t készítünk. Ha kihűlt, mozsárban finomra megtörjük. Hat evőkanál porcukrot összekeverünk két púpozott kanál kakaóval, és egy kis csésze erős feketekávéval sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Negyed kiló vajat habosra kikavarunk három tojássárgájával, összekeverjük a kakaós masszával és három tojásfehérje kemény habjával. Egy ovális formát jól kivajazunk, behintjük a megtört grillage felével, beleöntjük a krémet és a tetejét beszórjuk a megmaradt grillage-zsal.
reifregina, 2016. március 24. csütörtök, 20:25
Karamellás krémes
megfőzünk 0,5 l tejben,és 2 dl vízben,2 ek cukorral, és 2 e.k liszttel. Közben kikeverünk 25 dk margarint 20 dk porcukorral . Ha kihűlt, a kettőt összekeverjük, jól kihabosíítjuk.

2 krém: 4 ek kristálycukrot megpirítunk, és 1dl vízzel felengedjük. 3 dl tejszínt,( én Hulalát használtam) felverünk, hozzáadjuk a langyosra hült karamellát. és 2 db habfixet.

Elkészítés
Az egyik lapot megkenjük a pudingos krémmel, erre jön a tejszínhab, és befedjük a másik lappal. Erre 25 dk porcukorból, 2 karamelles pudingból. és 4 ek olajból mázat készítünk, amit kevés forró vízzel keverünk ki.

Molnár Judit receptje!


Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
A krémhez:
2 dl tej
15 dkg meggy, vagy cseresznye (befőtt)
10 dkg vágott dió
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál cukor
a piskóta fele
lekvár a
koszegimarika, 2016. március 14. hétfő, 08:50
Rózsi szelet
Tészta:

45 dkg liszt
18 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
3 tojássárgája
2 dkg kakaópor
tejföl

Krém:

1 csomag vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
sárgabaracklekvár

Tetejére:

3 tojásfehérje
20 dkg porcukor
olvasztott csokoládé

A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, és a tésztát három részre osztom. Az egyik felébe egy kanál tejföllel belegyúrom a kakaóport. A két sárga lapot és a kakaósat is közepes méretű tepsiben kisütöm 180°C-on. Az alsó lap világos, erre sárgabarack lekvárt kenek, majd a barna lapot ráhelyezem. A pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm. A margarinból és a porcukorból krémet készítek, a kihűlt pudinggal összekeverem és a csokis lapra simítom.
faciendum, 2016. február 04. csütörtök, 11:49
Gesztenyés krémes (sütés nélkül)
Hozzávalók:

Az alaphoz:
50 dkg Mr Chefe konzerv gesztenyepüré
25 dkg darált keksz
5 dkg vaj
5 evőkanál tej
2 evőkanál rum

A krémhez:
8 dkg főzhető vaníliás pudingpor
6 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg cukor
1 teáskanál vaníliakivonat

A tejszínes réteghez:
3 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló

A díszítéshez:
10 dkg tejcsokoládé

Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25 x 25 centis brownie formába nyomkodjuk. A tejből és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk. Kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. Ízesítjük a vanília kivonattal. Evőkanalanként hozzákeverjük a vaníliás pudingot. Rásimítjuk a gesztenyés rétegre. A tejszínből, a porcukorból és a habfixálóból kemény habot verünk. Rákenjük a sárga krémre. Végül a tejszínhabra nagy lyukú reszelő segítségével ráforgácsoljuk a tejcsokoládét. Azonnal
bkisseva, 2016. január 15. péntek, 08:08
Nagy karácsonyi recept gyűjtemény
másfél cm-es
vastagságban beletöltjük a karamellmasszát, elsimítjuk, majd hűlni hagyjuk. Még langyosan éles késsel
2x2 cm-es kockákra vágjuk, a tepsiben teljesen kihűtjük. A tejszínes karamellát fémdobozba vagy
alufóliával kibélelt kartondobozba rakjuk.
Tejszínes karácsonyi csokoládétorta
1 kerek csokoládés piskótalap, 15 dkg liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 5.5 dl tejszín, 4 dkg kakaó, 4 dkg
étcsokoládé, 10 dkg erdei gyümölcsíz, 5 cl rum.
A lisztből, vajból és porcukorból linzertésztát gyúrunk. Lemérünk belőle 20 dkg- ot, és kerek tortalapot
sütünk belőle, a többiből pedig, kinyújtva, kis csillagokat szúrunk ki és megsütjük. A kettévágott
piskótalap egyik felét megkenjük a gyümölcsíz felével, és ráragasztjuk a kihűlt linzerlapot. A kakaót és a
csokoládét egy nagyobb edényben vízgőz fölött felolvasztjuk, előbb keveset hozzáadunk a felvert
tejszínhabból, és simára keverjük. Beletesszük a maradék gyümölcsízt, a rumot és a többi tejszínhabot, és
az
bkisseva, 2015. október 22. csütörtök, 14:44
1/10
Képek, videók
Meggyes-gesztenyés.JPG
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 16:10
Meggyes-gesztenyés torta.
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 16:05
Nagymama gesztenyés teker
irmus
2018. április 04. szerda, 08:32
Gesztenyés krémes
irmus
2018. április 04. szerda, 08:22
gesztenyes_kremes.jpg
vorosrozsa66
2018. március 27. kedd, 18:11
Sütés nélküli gesztenyés
irmus
2018. március 27. kedd, 16:40
Gesztenyés szelet
irmus
2018. január 12. péntek, 08:54
eperkremes-tejszines-k ock
vorosrozsa66
2018. május 15. kedd, 11:09
kivis tejszines.jpg
zsokica45
2018. április 16. hétfő, 19:31
Tejszines-torta
irmus
2018. március 29. csütörtök, 11:55
Tejszines_mezes.jpg
vorosrozsa66
2018. március 27. kedd, 20:11
Tejszínes-sonkás rakott c
irmus
2018. március 18. vasárnap, 09:49
Kaptunk kekszet egy idős
aranyemberke
2008. április 21. hétfő, 11:06
Címkék
habfixálóból kemény, alját kicsi, tejjel felfőzöm, többi tejszínhabot, sütőport hozzáadom, csokis lapra, megtört grillage, sütőtök kekszek, tésztát három, langyosra hült, kettévágott piskótalap, puding helyett, cukorral habosra, előbbi barackkrém, csepp ételfestékkel, ovális formát,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.