Regisztráció  Belépés
2018. július 23. hétfő | 30. hét | 204. nap | 15:59 | Lenke
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Parancsolj Kedvesem...
Amit a szeretetről tudnunk kéne...
4. rész.

Milyen egyszerű kimondani azt a szót, hogy szeretett, főleg, ha még érezzük is. Ezért nem is érthetjük miért nem tudjuk ezt lekommunikálni a társunk felé, bár tudjuk a másik érintett fél is ugyan azt érzi, amit mi.
Ennek a dolognak egyetlen oka van: különböző emberek vagyunk, különböző szeretett nyelvünk van. Ezért fordulhat az elő, hogy időnként olyan, mintha teljesen más nyelvet beszélnénk.

Alapvetően öt szeretetnyelv típust különböztetünk meg:
1. Az elismerő szavak
2. A minőségi idő
3. Ajándékozás
4. Szívességek
5. Testi érintés

Az előző posztokban olvashattunk az első három szeretetnyelvről, az elismerő szavakról, a minőségi időről és az ajándékozásról.
Most szeretnénk folytatni, a negyedik szeretetnyelvvel:

SZÍVESSÉGEK

A szívességek a negyedik szeretetnyelv, apró gesztusokon, szolgálatokon alapuló egészen különleges nyelvezett.

Nyelvtana, szerkezete, magába
enikohalasz, 2018. február 08. csütörtök, 23:20
A tél betűi
Hárs Ernő: A tél betűi


A havas táj óriási irka,
varjakkal és fákkal teleírva.

A betűk a fák fekete rajza,
s a varjak, mint pontok, ülnek rajta.

Minden napnak más a kézvonása,
a betűket szélvihar cibálja.

Felrepülnek a pontok időnként,
hol széjjelebb sodródnak, hol összébb.

Majd a végén károgva leszállnak,
új értelmet adva az írásnak.

Sorait a tél ekképpen rója,
s fütyül rá, hogy van-e olvasója.
taltos1, 2018. január 26. péntek, 23:27
A tél betűi
Hárs Ernő

A tél betűi

A havas táj óriási irka,
varjakkal és fákkal teleírva.

A betűk a fák fekete rajza,
s a varjak, mint pontok, ülnek rajta.

Minden napnak más a kézvonása,
a betűket szélvihar cibálja.

Felrepülnek a pontok időnként,
hol széjjelebb sodródnak, hol összébb.

Majd a végén károgva leszállnak,
új értelmet adva az írásnak.

Sorait a tél ekképpen rója,
s fütyül rá, hogy van-e olvasója.
evavicus, 2018. január 13. szombat, 12:46
Nemzeti konzultáció - Orbán: a konzultáció segíthet megvédeni magunkat a bevándorlással szemben
A terv le van írva, maga Soros György tette közzé: pontokba szedte akciótervét arról, mit kellene tenni szemben azzal, amit a magyar kormány javasol - mondta a kormányfő pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Szerinte e terv pontról pontra történő végrehajtásán dolgoznak a brüsszeli bürokraták.

A "Soros-tervnek megfelelően" az Európai Bizottság már egy éve elkészítette az állandó migránselosztási rendszerre vonatkozó javaslatát - jelezte, megjegyezve, a magyar ellenzék időnként tagadja, hogy ez létezne.

Kijelentette ugyanakkor, hogy a miniszterelnökök uniós tanácsában biztosan nem lesz meg erről az egyhangú döntés, mert ha más nem, ő vétózni fog.

Ebben a küzdelemben egy nemzeti konzultáció a magyar nemzeti pozíciót javítja - hangoztatta.

Arra a kérdésre, hogy mely témákra nem kapott felhatalmazást a korábbi konzultációkban, Orbán Viktor úgy reagált: nem az a kérdés, hogy van-e felhatalmazása, hanem az, hogy van-e elég ereje, és "a válaszom az, hogy nincs". Arra van
velemenyezd, 2017. szeptember 22. péntek, 09:01
Gyógyító energiájú helyek Magyarországon
Visegrádi-hegység

Pilisszentkereszttől, a Visegrádi-hegység legmagasabb pontjától nem messze található a Rám-hegy, amelyiknek egyik látványossága a sziklafalakkal határolt szurdokon keresztül megközelíthető Ferenczy-szikla. Erről a kőtömbről úgy tartják, a Földet behálózó energiavonalak csomópontja.

Az év nagy részében, különösen hétvégenként forgalmas a Pilisnek ez a része, dacára annak, hogy nem a legkönnyebb túraútvonal. De még mindig csendesebb hely, mint a közeli Dobogőkő, amely időnként úgy fest, mint egy ezoterikus Normafa. Ha létezne energiaturizmus, valószínűleg a Pilisben találnánk a magyarországi bázisát, ahol olyan, hasonlóan erős helyek vannak még, mint a pilisszentiváni Ördögszikla, vagy Dömös-közeli Vadálló-kövek. Sokan itt vélik erősebben hallani a föld szívének dobbanását.

5. Tápiószentmárton, Atilla domb, Pest megye

Az Atilla dombon a tapasztalatok szerint sajátos jellemzőkkel rendelkező elektromágneses és radioaktív erőterek alakultak ki. Ezek
irmus, 2017. július 26. szerda, 08:55
Neveld meg az anyósodat
ember, és hagyd, hogy ő is megismerjen téged. Majdnem biztos, hogy találtok közös pontokat, hiszen a párod nem véletlenül választott téged. Ha sikerül kialakítanotok egy kellemes, baráti kapcsolatot, már nyert ügyed van.

Hagyd egyedül a fiával

Ne feledkezz meg arról, hogy párod éveken keresztül a világ közepe volt az anyja számára, és ha normális keretek között zajlott is a leválás, szükségük van egymás társaságára. Lehet, hogy csak azért undok veled a kedves mama, mert szeretne időnként eltölteni néhány órát kettesben a fiával, és úgy érzi, te szigeteled el tőle. Hagyd, hogy időnként nála vacsorázzon, átmenjen beszélgetni vagy elkísérje vásárolni, és legyen ez az idő csak az övék.

Segíts neki!

Szinte minden kapcsolatnak jót tesz, ha segítő szándékkal közeledsz a másik felé, de az anyósod különösen jó néven veszi, ha számíthat rád. Ajánld fel, hogy elviszed az orvoshoz, vásárolj be helyette vagy vállalj be olyan apró szívességeket, amikből érezheti a jó
klarika47, 2016. augusztus 25. csütörtök, 16:38
Presszóban
Asztalt foglaltam, hogy ketten legyünk.
Így nyugodtan beszélünk.
Senki nem zavar, csak ketten vagyunk.
Kávét rendelek, hozzá süteményt eszünk.
Csillogó szeme, szinte mosolyog.
Orcáján megjelennek az apró piros pontok.
Izgatott, hogy most kilátja meg.
Ne féljen, senki sem, mert a Presszóban ketten vagyunk.
Időnként egymáshoz ér a kezünk, s az arcunk.
Édes csókját Kegyedtől kapom.
Asztalnál a selymes kezét megfoghatom.
Csókját hamar vissza adom.
Presszóban csak ketten vagyunk.
bossi, 2016. június 30. csütörtök, 17:45
Drága Gitától 2012 09 04-én
Glückné,B.Margit (#1) 2012-09-04 13:40:48

Drága An! Örülök, hogy látlak időnként felbukkansz! Remélem jobban vagy, és telán ez a jobb idő is jót tesz neked!

A barátságot fel lehet építeni, csak meg kell találni a közös pontokat,
közös érdeklődési kört, olyat, amit együtt tudnak folytatni.
Két ember újra közelebb kerülhet egymáshoz, újra barátok lehetnek és
helyreállíthatják a kapcsolatukat,
mert amikor erősödik a barátság, együtt nő a szeretet érzése is.
(Adam J. Jackson)

Kérlek ne haragudj, hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem!
Elkezdődött az iskola, a nagytakarításnak is vége ...- kezd minden a régi kerékvágásba visszatérni..
Kívánok kellemes napot, vidám hetet, örömteli, szép napokat szeptemberben is!!
Sok szerettel: Margit.
charlotteani, 2016. március 09. szerda, 22:07
Egy menekülés története
kifejezetten élvezték a kalandot és azon sem lepődtek meg, hogy csendben kell maradniuk, amikor a katonák vagy az oroszok ellenőrizték az okmányokat. Az egészet játéknak tekintették és az én három éves Erzsikém néha még jókat is kuncogott ezen. A velünk utazó társaság lánya viszont elképesztően fegyelmezetlen volt. Egyszer kénytelen voltam neki egy kisebb pofont is adni. Nem hallgatott az anyjára és egyszerűen nem fogta fel, hogy milyen veszélyben vagyunk.
Sorra hagytuk el a falvakat. A férjem időnként besúgta, hogy merre járunk. Mellékutakon utaztunk, mert ott kevesebb volt az ellenőrzés. Egy tortúra volt, ha néha meg kellett állni a szükségünket végezni. Ha a gyerekek nyugtalankodtak, akkor a barátnőmtől kapott elemózsiából enni, inni adtam nekik. A férjem és én az egész úton nem ettünk semmit az idegességtől. Minél inkább közeledtünk Szombathely felé, annál gyakoribbak lettek az ellenőrzések. Úgy délután négy óra felé Jóska közölte, hogy jó lenne, ha lenne erre felé egy ismerősünk, mert ma már nem
sandrapolke, 2016. február 23. kedd, 04:39
Orbán: történelmi szövetség a lengyel-magyar
transzatlanti csapatok és eszközök állomásozzanak Közép-Európában. Minden országnak joga van ilyen igényt megfogalmazni - tette hozzá.

A megbeszélésen téma volt a migráció, amellyel kapcsolatban a magyar kormányfő megerősítette: Európa déli irányból védtelen, Görögország nem tudja megvédeni a kontinenst, ezért a magyar kabinet szerint egy új védelmi vonalra van szükség a bolgár-görög és a macedón-görög határon.

A migrációt firtató kérdésre Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ebben az ügyben Nyugaton időnként "változó szelek fújnak", de "ez ne tévesszen meg bennünket", nem szabad ugyanis elfelejteni, hogy a mostani migrációs hullámot a nyugati országok legtöbbje támogatta. A migráció "nem erőszakkal tört be Nyugat-Európába, hanem kinyitották az ajtókat", sőt volt, amikor szállították is az embereket, méghozzá ellenőrizetlenül, Nyugat-Európába - mondta.

Szerinte a nyugat-európai politikai vezetők tekintélyes része erre a jelenségre, csakúgy, mint fél éve, pozitívként tekint. Ezért - folytatta -
velemenyezd, 2016. február 08. hétfő, 15:11
Illegális bevándorlás - Párizs és Bukarest: a schengeni övezet szétesése nagyon súlyos következményekkel járna
"Biztosítani akarjuk Schengen jövőjét, mert annak szétesése nagyon súlyos következményekkel járna az Európai Unióra nézve" - mondta a francia államfő a román kormányfővel tartott közös sajtótájékoztatóján az Elysée-palotában.

"Javítanunk kell Schengenen, és időnként felül kell vizsgálni egyes alkalmazási szabályozásokat, de meg kell őriznünk Schengent, azaz (az uniós polgárok) szabad mozgását" - tette hozzá.

"Üdvözöljük, amit Románia tesz, azt, hogy ugyanolyan irányba halad, mint Franciaország, azaz biztosítja Európa külső határainak tényleges biztonságát" - hangsúlyozta Francois Hollande, aki jelezte, hogy még idén ellátogat Romániába. "Támogatjuk az Európai Bizottságot abban, hogy határellenőrzési pontokat állítson fel, annak érdekében, hogy a lehető legemberségesebben bánjunk az érkező menekültekkel és ne legyünk kiszolgáltatva olyan emberek mozgásának, akik mint tudjuk, nagyon fájdalmas helyzeteket teremtenek" - tette hozzá.

Dacian Ciolos megerősítette, hogy Románia támogatja az
velemenyezd, 2016. január 20. szerda, 18:52
1/14
Képek, videók
Ruttkai_Eva_Parancsolj _tu
baratha
2010. szeptember 06. hétfő, 10:48
Ismét a szeretetről
anna4459
2018. április 30. hétfő, 20:24
márai a szeretetről.jpg
menusgabor
2017. augusztus 19. szombat, 18:21
Szeretetröl
csalogany13
2017. március 19. vasárnap, 14:30
IDÉZET SZERETETRŐL.jpg
gosztmagdi
2017. március 05. vasárnap, 15:40
AE A szeretetről.gif
sz719eszter
2016. december 03. szombat, 09:55
szeretetről
katrin56
2016. május 21. szombat, 18:54
szeretetrol.jpg
lilagondolatok
2016. január 13. szerda, 12:27
m_a szeretetről jpg
erzsikepuskas
2016. január 11. hétfő, 14:27
089 új társunk lesz.JPG
cukor1st
2008. augusztus 13. szerda, 14:04
Erintetlen_erdély-1728 x80
winxclubervin
2016. október 24. hétfő, 21:23
Erintetlen_erdély-1728 x80
menusgabor
2015. november 30. hétfő, 19:39
Egy érintetlen szellemfal
sanci81
2015. november 19. csütörtök, 16:04
Érintetlen tél a hegyekbe
megyerimihaly
2010. december 24. péntek, 23:12
érintetlen természet
manocska69
2010. január 29. péntek, 19:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.