Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 19:45 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Alstom-ügy - Fidesz: a metróberuházás kenőpénzei az MSZP és az SZDSZ kasszájába kerültek
igaz, hogy a fiatal lány nem rendelkezett az adott országba szóló biztosítással, azonban az Európa Unió területére szóló biztosítással igen, így a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő a sürgősségi ellátás vonatkozásában állni fogja a költségeket. Hozzátette: a követség már felvette a kapcsolatot azzal a légitársasággal, amely a szállítást el tudja végezni.

Az LMP és a Jobbik választójoggal kapcsolatos elképzeléséire reagálva azt mondta: a választójogi törvény "úgy jó, ahogy van".

A plakáttörvénnyel kapcsolatos kérdésre a fideszes politikus közölte: nincs tudomása a szabályozás további szigorításáról, és azt nem is látja indokoltnak. Arra, hogy a napokban megjelent béruniós plakátokat nem tartják-e a törvény kijátszásának, úgy reagált: kérdés, hogy kié a plakáthely, ki fizet érte és miből. Hozzátette: szerinte a törvény nem kijátszható, de biztos, hogy vannak vagy lesznek próbálkozások arra, hogy kijátsszák a szabályozást. Megjegyezte: a Jobbik vesszőparipája a bérunió, de nem állítja, hogy ők
velemenyezd, 2017. augusztus 08. kedd, 13:23
EU-csúcs - Orbán Viktor: a Klebelsberg-féle megemlékező beszéd "minden szavát tartom"
törvényeket pontosan betartva működik minden európai uniós döntés. A törvények világosan rendelkeznek arra nézve, hogy ki mit tehet. A törvényeket be kell tartani - hangsúlyozta.

A miniszterelnök reményét fejezte ki, hogy ezeket a törvényeket és az azokból fakadó gazdasági és erkölcsi szabályokat mindenki "akkurátusan betartja". Az újságírói kijelentésre reagálva Orbán Viktor aláhúzta, édesapjának cégei "állami megrendeléseket nem teljesítenek".

A magyar Országgyűlésben pénteken elfogadott plakáttörvénnyel kapcsolatban elmondta, Magyarországon a törvények hatálybalépésének világos rendje van. A megalkotást követően azt meg kell szavazni, a házelnöknek alá kell írnia, majd a köztársasági elnöknek ellen kell jegyeznie és közzé kell tennie. Végül, ha nem találják az alkotmánnyal egybehangzónak az adott törtvényt, akkor különböző jogorvoslati fórumokhoz, például az Alkotmánybírósághoz lehet fordulni, amelynek joga van arra, ha helyt adjon a kifogásnak, visszaküldje, megsemmisítse, és az átalakítására
velemenyezd, 2017. június 23. péntek, 17:42
LMP: céghálózatok specializálódtak az egyetemeknek szánt pénzek lenyúlására
amely csaknem félmilliárd forintot tudott elnyerni egy a Szent István Egyetem valamint az IBS Management Kft. által kiírt, vízgazdálkodással összefüggő pályázaton.

Hadházyi Ákos tapasztalatait úgy összegezte: a négy nagy egyetemi pénzköltő hálózat mindegyikére jellemző, hogy hirdetmény nélküli, meghívásos pályázatokon indultak, a meghívottak ugyanahhoz a hálózathoz tartoztak, de a szakértelem hiányzott náluk. Ez szerinte felveti a hűtlen kezelés kérdését is.

A képviselő kérdésre a plakáttörvénnyel kapcsolatban azt mondta: szerinte a miniszterelnök azért kívánta a plakátok kihelyezését szigorítani, mert dührohamot kapott egyes plakátoktól, de inkább "emelni kellene a nyugtató dózisát", nem törvényt hozni arra, hogy ne legyenek plakátok.

Alapvető problémának tartotta, hogy a kormány milliárdokat költ propagandára. Hozzátette: a plakáttörvénnyel is a Fidesz járna jól, ezért az ellenzéknek el kell utasítania azt. Szerencsére a "vesegörcs nem ragályos" - fogalmazott, hozzátéve: bízik abban, hogy
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 12:32
LMP: az ellenzéknek egységesnek kell maradnia a plakáttörvénnyel kapcsolatban
Szél Bernadett társelnök-frakcióvezető hétfői budapesti sajtótájékoztatóján leszögezte: pártja a héten minden olyan munkában részt vesz - így a pénteki rendkívüli parlamenti ülésen, valamint az ötpárti egyeztetésen is -, amelyet az átlátható párt- és kampányfinanszírozás érdekében végeznek.

Két dolgot azonban nem tesznek - folytatta -, nem vesznek részt az oligarchaháborúban és abban sem, hogy a Fidesz más pártokkal összefogva a saját érdekei szerint rajzolja át a politikai versenyt.

Szerinte a kormánypárt nem a korrupciós kockázatot akarja csökkenteni javaslatával, csupán olyan terepet alkotni a politikai verseny számára, ahol ők az erősek. Megjegyezte: "ha exoligarchájuk művelődési házakat vett volna, akkor feltehetően most a fórumokat tiltanák be".

Hangsúlyozta: bár "buzgó egyeztetés zajlik" a kérdésben, a kormánypártiak "győzködik az ellenzékieket" javaslatuk hasznosságáról, az ellenzéknek fel kell készülnie arra, hogy a Fidesz a legjobb szándékú javaslatot is saját céljaira
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 17:30
Alapjogokért Központ: a pártok által kitett plakátoknak nincs politikai haszna
A szakértő elmondta, vannak olyan vélemények, amelyek szerint a plakát az elmúlt század terméke és napjainkra kicsi a mozgósító ereje, azonban az látszik, hogy Magyarországon a klasszikus kampánytevékenységen és -időszakon kívül felértékelődött az óriásposzterek szerepe. "Azonban ezen politikai plakátok meggyőző ereje nem túl nagy" - tette hozzá.

Az úgynevezett plakáttörvénnyel kapcsolatban Kovács István azt mondta, szerinte nem feltétlenül bukott el a jogszabály azzal, hogy nem sikerült megszavazni a törvényt, hiszen véleménye szerint a köztársasági elnök nem fogja azt aláírni, így a dokumentum visszakerül ősszel a parlament elé.
velemenyezd, 2017. június 15. csütörtök, 10:01
Képek, videók
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
Nemzeti Botanikus Kert
dandej
2018. április 27. péntek, 23:23
0 Nemzeti dal - Orbán ell
lovaszmarika
2018. április 17. kedd, 12:24
erdőpéter_nemzeti szinház
maroka
2017. december 12. kedd, 10:13
nemzeti színház.png
chillik
2017. november 23. csütörtök, 14:10
nemzeti-gyasznap-norma lbi
menusgabor
2017. október 06. péntek, 19:36
Jasper Nemzeti Park
dandej
2017. szeptember 30. szombat, 18:53
Vérrel áztatott nemzeti l
furaila
2017. szeptember 29. péntek, 22:39
A Retyezát Nemzeti Park
sanci81
2017. július 08. szombat, 19:54
Meggyalázott nemzeti lobo
furaila
2017. június 21. szerda, 12:03
A Nemzeti Levéltár
sanci81
2017. április 30. vasárnap, 16:44
Címkék
választójogi törvény, fórumokat tiltanák, szakértő elmondta, adott törtvényt, úgynevezett plakáttörvénnyel, ötpárti egyeztetésen, korrupciós kockázatot, miniszterelnök azért, jogszabály azzal, fideszes politikus, kapcsolatot azzal, hálózathoz tartoztak, törvények hatálybalépésének, négy nagy, azokból fakadó, Európa Unió,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.