Regisztráció  Belépés
2015. május 30. szombat | 22. hét | 150. nap | 04:11 | Janka, Zsanett
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csokoládétorta, ahogy Gergő szereti recept
Hozzávalók:
Piskótához
1 db citrom reszelt héja
4 db tojás
20 g vaníliás cukor
10 g Bourbon vaníliás cukor
20 dkg nádcukor
4-5 evőkanál cukrozott kakaópor
3 evőkanál tejcsokoládé reszelék
20 dkg liszt
1 dl víz
1 evőkanál olaj
10 g Rama margarin

Elkészítés:

A tojások sárgáját egy mélyebb üvegtálba rakjuk és a 20 deka cukorral, a vanillin cukrokkal és a vaníliás cukorral. Közben a megmosott és alaposan szárazra törölt citrom héját lereszeljük.
A cukorral megszórt tojássárgákra rászórjuk a citrom lereszelt héját és egy kis vizet öntünk rá és mixerrel teljesen sima krémet keverünk, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik a krémben, mert a sütemény fogyasztásnál nincs rosszabb annál, amikor a cukorszemcsék ropognak a fogak között.
A fényesen simára kevert cukros tojásba apránként beleadagoljuk a lisztet, amit csomómentesen keverünk, esetleg egy kis víz hozzáadagolásával. Ha ez megvan, akkor rászórjuk a 4-5
jamborlulu, 2011. december 01. csütörtök, 21:29
Élelmiszeradalékok szerepe 2.
élelmiszeradalékot gyártanak, ennek kb. 50%-át pékárukhoz adják. A különféle alkalmazások számára kb. 20 fajta, különböző szerkezetű, fizikai-kémiai tulajdonságú tenzidet állítanak elő; vannak közöttük igen alacsony és magas HLB értékűek is. Többféle tenzid egyidejű alkalmazása sok esetben hatékonyabb a kívánt cél elérésére, ezért gyakran alkalmaznak tenzid keverékeket.



Leggyakoribb alkalmazási területek

Mint már említettem legjelentősebb alkalmazási területet a pékáruk jelentik. Piskóták előállítása során a tenzidek nemcsak az egyenletes lyukszerkezet kialakítását segítik, hanem a gyártási folyamat leegyszerűsíthető, a különféle összetevőket egy lépésben lehet a tésztához adni. Másik fontos alkalmazási terület a csökkentett zsírtartalmú zsiradékok, majonézek előállítása. Ezen kívül használnak tenzideket instant élelmiszerek, rekombinált tej (tejporból visszaalakított), tejszínhabpótlók gyártásánál.
Fontos megemlítenünk, hogy sok esetben adnak tenzideket az allergiás
orsi1, 2011. március 19. szombat, 10:04
zsokazsoka Barátnömtől.
tejjel csomómentesre kikeverjük. Beleöntjük a tejbe és sűrűre főzzük. Amíg forr, belekeverjük a tojások felvert habját és beledaraboljuk a margarint.

Óvatosan a kekszre merjük ( nem öntjük! ) és kirakjuk a tetejét is keksszel. Másnapra megpuhul és gyönyörűen lehet szeletelni.

A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni.





Almatorta - sütés nélkül
Sütés nélküli almatorta

1 kg alma, babapiskóták, 2 csomag vanilia pudingpor, 4,5 dl víz, cukor, fahéj, citromlé.

Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával.

A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudinporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Megédesítjük ízlés szerinti cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlevet adunk hozzá. Jól elkeverjük és melegen a piskótára öntjük a felét. Újabb babapiskóta-sor következik ( picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik
magdus39, 2011. február 19. szombat, 11:03
Mangalica, a sztármalac
Mangalica, a sztármalac

Életemben először vásároltam mangalica húst a héten, és sokat töprengtem, mit kéne készítenem belőle, ugyanis a hentes azt mondta, bánjak úgy vele, mintha vaddisznó vagy más vadhús lenne. Köszi, mondtam, ám mivel vadhúst sem készítettem soha, nem sokra mentem az amúgy remek ötlettel.

Azt sem tudtam pontosan, mitől más a mangalica, mint a hétköznapi disznók, de aztán utána olvastam. Azt írták, kevesebb a húsában a víz(?) - gondolom a szövetek között, és hogy Omega3 zsírsavban gazdag, ezért jó hatással van a szívre és az érrendszerre. Más fórumokon azonban azt hangoztatták igen vehemensen, hogy a mangalica semmiben sem különbözik a hagyományos sertésektől, és egyáltalán nem egészségesebb a húsa, mint "átlagos" társaié. Így hát nem sokra mentem a pro és kontra véleményekkel...

A mangalica hús egyébként sokkal szebb, vörösebb és valahogy jobb szerkezetű/tapintású, mint a hétköznapi disznóhúsé. Igaz, lényegesen hosszabb ideig kell sütni-főzni, de azt kell
horvathnemagdi, 2011. február 07. hétfő, 18:50
Az örökzöld rozmaring
fűszerezése mellett tehetünk egy kevés rozmaringot a kenyértésztába, tojásos ételekbe, a húsok sütése előtt az olajba is dobhatunk egy ágacskát, készíthetünk vele fűszervajat a nyári grillhúsok mellé, esetleg a parázsra is dobhatunk néhány ágat a húsok sütése előtt. A rozmaringból csempészhetünk egy keveset gyümölcssalátába is, vagy főzhetünk belőle nyugtató hatású teát. Emellett még tejes desszertekhez is remek ez a fűszer. Crème brûlée-hez vagy tejsodókhoz, fagylaltokhoz, tejes pitéhez, esetleg piskótákhoz is nyugodtan adható, mértékkel.

Rozmaringos focaccia

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
3 dkg friss élesztő
15 g só
2 csipet nagy szemű só
2 csipet rozmaring
2 dl meleg víz
5 + 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés: A lisztet átszitálom, beleöntöm a kenyérsütőbe. Hozzámorzsolom az élesztőt, a lelkiismeretesen kimért sót, 5 evőkanálnyi olívaolajat, hozzáadom a meleg vizet, és elindítom a programot.

Másfél óra múlva kiszedem a
horvathnemagdi, 2011. február 04. péntek, 11:01
Sütés nélkül
mindegyik szelet mindkét oldalára egy fogvájó segítségével vagy mint a képen látható csokidarával is megszórhatjuk. A piros részhez a recept eredetileg sárgadinnye aromát ír de mivel szinte sehol nem lehet kapni így szerintem megteszi a rumaroma is.

Egyszerű banános süti
Vegyél kicsi kör alakú piskótatallért. Két piskótatallér közé tegyél egy kb. fél cm-es banánkarikát. Középen tűzd össze fogvájóval. Készíts egy sűrű vanília pudingot. Mártsd bele az elkészített, összetűzött banános piskótákat a meleg pudingba és helyezd őket sütőpapírra.
Másnap a legfinomabb amikor megpuhul a piskóta és összeérik a banánnal. Bármilyen pudingba, vagy olvasztott csokiba is mártható.

ekszes krémes
Kekszes krémes

Hozzávalók :
1 cs. kocka alakú háztartási keksz
1,5 cs. vaniliás pudingpor
2 db tojás
7 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt
12.5 dkg margarin
7,5 dl tej
fél csomag zselatin

Tepsi alját ( 30*22cm ) kirakjuk a
sziszi22222, 2010. december 08. szerda, 10:13
x
#878
2009. október 26. 09:37
Előzmény Barnáné Juhász Krisztina ... 2009. augusztus 3. 15:20
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása






Zbyszewski Grzegorzné [Zsóka]

CITROM TORTA BABAPISKÓTÁVAL
Sütés nélkül!
1 pohár (2 dl) tejföl, 14 dkg cukor, 1 citrom héja és leve  jól összekeverni.
1 cs. tejszínhabporból (45 g) habot verni és a fenti krémmel összekeverni.
A piskótákat (30-40 dkg) cukros-vaníliás tejben mártogatni és lerakni, minden sort krémmel megkenni.
#877
2009. október 26. 09:36
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása






Zbyszewski Grzegorzné [Zsóka]

BÉCSI KOCKA
15 dkg dió, 15 dkg cukor, 30 dkg liszt, 30 dkg vaj, 1 citrom héja és leve, 1 kiskanál őrölt fahéj. 2 cipóba vesszük, krémmel együtt sütjük.
Krém:
30 dkg dió,
nagyuska, 2010. december 06. hétfő, 09:07
Dobostorta-házias
3. A sárgákat lassú fordulaton hozzákeverjük a fehérjehabhoz.


4. A lisztet átszitálva tesszük a tojásos keverékhez, és óvatosan fakanállal simára keverjük a piskótát.


5. A 6 db sütőpapírt tepsire helyezzük, majd kanállal ráadagoljuk a tésztát és szépen elkenjük. 180 C fokra előmelegített sütőben, kb 15 perc alatt világosra megsütjük. Ha megsültek a lapok, rájuk helyezünk egy 24 cm-es tortaformát, és azzal kiszúrjuk a tésztákat, így egyforma kerek piskótákat kapunk.


6. A krémhez vízgőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét.


7. A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd az olvasztott csokoládéval összevegyítjük.


8. A masszát addig keverjük - szintén vízgőz fölött -, amíg besűrűsödik. Ekkor félretesszük hűlni. Ha kihűlt hozzákeverjük a vajat is.


9. Ezután egymásra rétegezzük a piskóta lapokat és a krémet, de egy lapot tegyünk félre, erre kerül majd a
agabor4, 2010. augusztus 21. szombat, 08:36
metin2,highlander
várunk!!!

Céhek felépítése és hogy mennyibe kerül
Sziasztok!

Ahhoz ,hogy a céh megvesse a lábát,mint ezt már tudjuk terület kell. Ehhez egy min.10-lvl szintű céh kell, ekkor tudunk területet venni aminek az ára 40-70 millió yang lesz.

Az elsőnek a Céh házát (főépület) kell felépíteni aminek az ára és szükséglete a következő: 20 millió yang,20 darab alapkő,30 darab (fa)törzs és 25 darab furnér lemez (nevezzük deszkának eztán)
Az "összetevőket különböző MOB-ok dobják,nem gyenge piskóták!
Ez az épület szükséges ahhoz , hogy további dolgokat lehessen építeni. Leírom most a többi épületet, a sorrend a felsorolás alapján van, nem biztos,hogy az építési sorrendet is ez határozza meg!

FEGYVERKOVÁCS:10%-al nagyobb eséllyel javítja a fegyvereket.Az épület költségei:20millió yang,20 darab alapkő,30 darab fatörzs és 20 darab deszka.

FEGYVERZET KOVÁCS:10%-al nagyobb eséllyel javítja a páncélokat,pajzsokat és sisakokat. Az épület költségei:20 millió
boszyka74, 2010. január 18. hétfő, 08:15
Karácsonyi csodasütik
szeleteljük és tányérra tesszük - percek alatt garantáltan elfogy.

Variációk gesztenyére

Gesztenyebomba (sütés nélkül)

Hozzávalók: 1 csomag babapiskóta (kb. 30 darab), 2 csomag gesztenyemassza, 10-15 dkg margarin, porcukor és rum ízlés szerint, 1 dl tejszín, tea, étcsokoládés tortabevonó

A gesztenyemasszát a margarinnal és ízlés szerint porcukorral és rummal elkeverjük, a végén a tejszínt is hozzáadjuk, de csak akkor, ha a massza túl kemény.
A babapiskótákat rumos teába bemártjuk és lerakjuk egy sorban egy közepes méretű jénai edény aljára. A tál oldalát is kibéleljük a piskótákkal úgy, hogy állítva egymás mellé körberakjuk. Nem baj, ha a piskóta magasabb az edény falánál, mert a végén majd visszahajtogatjuk. (A jénai edényt helyettesíthetjük másfajta tállal is, viszont tudni kell, hogy a jénaiból a végén könnyebben kicsúszik a sütemény.)
A gesztenyemassza felét rákenjük a lerakott babapiskótára, majd következik egy újabb sor teába áztatott piskóta.
grimilda, 2009. december 20. vasárnap, 18:12
sütés nélkül
csomómentesre kikeverjük. Beleöntjük a tejbe és sűrűre főzzük. Amíg forr, belekeverjük a tojások felvert habját és beledaraboljuk a margarint.

Óvatosan a kekszre merjük ( nem öntjük! ) és kirakjuk a tetejét is keksszel. Másnapra megpuhul és gyönyörűen lehet szeletelni.

A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni.










Almatorta - sütés nélkül
Sütés nélküli almatorta

1 kg alma, babapiskóták, 2 csomag vanilia pudingpor, 4,5 dl víz, cukor, fahéj, citromlé.

Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával.

A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudinporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Megédesítjük ízlés szerinti cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlevet adunk hozzá. Jól elkeverjük és melegen a piskótára öntjük a felét. Újabb babapiskóta-sor következik ( picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az
zsokazsoka, 2009. november 27. péntek, 15:17
Sütik sütés nélkül
) kirakjuk a keksszel és a következő krémet tesszük rá:

Krém: A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Beleöntjük a tejbe és sűrűre főzzük. Amíg forr, belekeverjük a tojások felvert habját és beledaraboljuk a margarint.
Óvatosan a kekszre merjük (nem öntjük!) és kirakjuk a tetejét is keksszel. Másnapra megpuhul és gyönyörűen lehet szeletelni.


SÜTÉS NÉLKÜLI ALMATORTA

1 kg alma, babapiskóták, 2 csomag vanilia pudingpor, 4,5 dl víz, cukor, fahéj, citromlé.
Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával.
A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudinporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Megédesítjük ízlés szerinti cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlevet adunk hozzá. Jól elkeverjük és melegen a piskótára öntjük a felét. Újabb babapiskóta-sor következik ( picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik fele.
cilamami, 2009. november 22. vasárnap, 21:35
2/3
Képek, videók
csokoladetorta_borzsel eve
laszlogronai
2014. április 08. kedd, 11:33
21758_csokoladetorta-s ute
erzsikepuskas
2014. február 02. vasárnap, 09:54
Egyszerű csokoládétorta
irmus
2012. február 19. vasárnap, 15:01
ribizlis_csokoladetort a.j
bubszi
2011. március 16. szerda, 06:42
csokoládétorta
bellykonyhaja
2010. február 04. csütörtök, 18:43
nem szereti a colát..jpg
agica2004
2013. december 05. csütörtök, 14:39
annak aki nem szereti a p
agica2004
2013. december 05. csütörtök, 14:09
Akik szeretik egymást....
pacsakute
2013. szeptember 22. vasárnap, 02:09
AKI A VIRÁGOT SZERETI.jpg
ildikocsorbane2
2013. szeptember 08. vasárnap, 19:58
AKI A RÓZSÁT SZERETI.jpg
ildikocsorbane2
2013. augusztus 20. kedd, 22:31
Aki a zenét szereti.jpg
sznejuci
2013. augusztus 08. csütörtök, 15:03
AKI A VIRÁGOT SZERETÍ.gif
ildikocsorbane2
2013. augusztus 06. kedd, 17:23
Aki nem szereti
anna4459
2013. július 01. hétfő, 09:31
Ki a virágot szereti ..
janna53
2013. április 22. hétfő, 09:30
A pénz szereti a ....jpg
pacsakute
2013. március 09. szombat, 16:40
Címkék
vaníliás cukorral, almára öntjük, húsok sütése, gesztenyemassza felét, fényesen simára, építési sorrendet, végén könnyebben, kevés tejjel, krémhez vízgőz, következő krémet, kapcsos tortaformát, fogvájó segítségével, cukorral megszórt, kekszre merjük, szövetek között, különféle alkalmazások,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.