Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 20. csütörtök | 38. hét | 263. nap | 10:51 | Friderika
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vendégváró diós piskóta
Vendégváró diós piskóta, a különlegesen finom krém teszi olyan bámulatossá!


Hozzávalók

Tészta:

6 tojás,
20 dkg cukor,
10 dkg darált dió,
15 dkg liszt (GM),
1 sütőpor,
3 evk. forróvíz,
3 evk. olaj,
egy kis baracklekvár.

Krém:

20 dkg margarin,
15 dkg cukor,
30 dkg darált keksz,
1 dl kávé,
rumaroma.

tetejére tejszín (kb 2 dl tejszín).
Elkészítés

Piskótát megsütjük, ha kihűlt lekvárral megkenjük. A darált kekszet összekeverjük a kávéval, rumaromával, majd hozzá adjuk a cukros margarint. A krémmel a piskótát megkenjük, majd kb 2 dl tejszínt kemény habbá verünk, és rásimítjuk a tetejére. Legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
vorosrozsa66, 2018. szeptember 20. csütörtök, 09:15
Francia mákos pirított dióval
szódabikarbóna
kevés tej
A krémhez:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliás puding
7 dl tej
A tetejére:
10 dkg darabos dió
1 evőkanál margarin
2 evőkanál kristálycukor



Elkészítés

Elkészítés: A piskóta hozzávalóit összedolgozzuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.

A tésztalapok hozzávalói kevés tejjel összegyúrjuk, majd 2 lapban kisütjük tepsi hátulján.

A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, húlni hagyjuk. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal is elkeverjük.

Az egyik tésztalapra rákenjük a krém felét, rátesszük a mákos piskótát, ezt is megkenjük krémmel, majd befedjük a másik tésztalappal /a krém alá kenhetünk egy kis baracklekvárt is/. A tészta tetejére is hagyunk egy kis krémet,
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 19:08
Francia mákos szelet grillázs mogyoróval
Francia mákos szelet grillázs mogyoróval

Hozzávalók

Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
35 dkg kristálycukor
6 evőkanál víz
25 dkg liszt
10 dkg mák (egészben, nem darálva!)
2 csomag sütőpor
A 2. laphoz:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
1 evőkanál méz
1 tojássárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
kevés tej
A krémhez:
3 tojás sárgája
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
13 dkg margarin
2 vaníliás pudingpor
7 dl tej
A tetejére:
10 dkg grillázs mogyoró

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit, mint a piskótát elkészítjük. Nagy gáztepsiben megsütjük.

A lapok hozzávalóit összegyúrjuk. 2 lapot sütünk
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 19:03
Kráter szelet
Hozzávalók: 5 tojás, 25 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 1 dl tej, 1 dl étolaj, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó.
A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 5 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor. A tetejére: 3,5 dl 20%-os tejföl, 4 evőkanál porcukor, 1 vaníliás cukor. A tepsihez zsír és liszt.
Először a pudingot készítjük el. Fél dl tejjel elkeverjük a pudingport. A többi tejet felforraljuk, beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, és belefőzzük a kikevert pudingport is. Félretesszük, és teljesen kihűtjük.
Közben elkészítjük a sütemény tésztáját. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz porcukrot, vaníliás cukrot, tejet, étolajat és kakaóport keverünk. A lisztbe beleszórjuk a sütőport, és apránként a masszához adjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is beleforgatjuk.
A tepsit kizsírozzuk, kilisztezzük, és elegyengetjük benne a kakaós piskótát. A kihűlt pudingból kisebb evőkanálnyi halmokat szaggatunk a tésztába, ezzel együtt toljuk az
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:19
Meggyes csoda
Hozzávalók:
Tészta:
5 dkg cukor
1 evk.kakaó
5 dkg zsír
fél csomag sütőpor
2 tojássárgája
25 dkg liszt
és csak annyi tej, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk
Piskóta:
4 tojás
10 dkg liszt
10 dkg cukor
fél csomag sütőpor
Krém:
fél l tej
1 csomag vanília puding
20 dkg cukor
25 dkg margarin
1 üveg meggybefőtt
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd két lapot sütök. /közepes tepsi hátulján/
A piskótát megsütjük egy kisebb tepsiben,majd ha már kihűlt, apró kockákra vágjuk.A pudingot megfőzzük,majd kihűlés után,összekeverjük a cukros margarinnal.Végül óvatosan beleforgatjuk a krémbe a piskótakockákat, és a lecsepegtetett meggyet.A krémmel megtöltjük a két lapot,és csokival leöntjük a tetejét.Másnap szeleteljük. Nagyon finom sütemény, érdemes
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 13:08
Eredeti somlói galuska
habbal váltakozva, kanalanként a sárgákhoz vegyítjük. Óvatosan, fakanállal dolgozunk, hogy a hab össze ne törjön. Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk - az oldalát ne, mert púpos lesz a piskóta -, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben kb.170 C-fokon 20-25 percig, tűpróbáig sütjük.
A kakaós tésztába 2 kanál liszttel kevesebbet teszünk, helyette 2 kanál kakaóport adunk hozzá, a diós tésztához pedig 3 kanál liszt helyett 4-5 kanál darált diót, és óvatosan összekeverjük. Mindhárom piskótát megsütjük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a széleinél késsel fellazítjuk, és alányúlva kiemeljük.
Alapöntet: 20 dkg kristálycukrot, 2,5-3 dl vízzel, 1 dl rummal, 1 vaníliás cukorral, 1 citrom és 1 narancs reszelt héjával összeforralunk, aztán kihűtjük. Vaníliakrémet készítünk, s még melegen hozzáadunk egy kevés 5-6 kanál vízben feloldott zselatint.
Vaníliakrém: Felforralunk fél liter tejet 1 vaníliás cukorral - esetleg egy rúd vaníliát is tehetünk bele -, fél citrom héját reszeljük hozzá, majd
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 12:44
Meggyes-gesztenyés torta
Elkészítés

A csokis piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és vanília aromát. A lisztet a kakaóval elkeverjük, és apránként a tojásos masszához adjuk. A meggyet kevés liszttel összeforgatjuk, hogy a gyümölcs ne süllyedjen le a piskóta aljára, és ezt is az előzőekhez adjuk.
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük a piskótát. A sima piskótánál is ugyanúgy járunk el, mint a kakaósnál, ezt viszont kisebb tortaformában sütjük meg.
A meggyes krémhez a pudingporból, a cukorból és a meggyléből sűrű krémet főzünk, és hagyjuk kihűlni.
A gesztenyés krémhez a tejből, a cukorból és a vaníliás pudingból pudingot főzünk, és,ha kihűlt, hozzákeverjük a gesztenyét és a vajat.
Összeállítjuk a tortát.
vorosrozsa66, 2018. június 24. vasárnap, 16:05
Sütemény receptek
tejet, a porcukrot, és a kakaót összekeverjük. A tűzhelyre tesszük, és felforraljuk. Főzés közben állandóan kevergetjük, míg megsűrűsödik, majd kihűlni hagyjuk. A vajat, a kihűlt masszát és ízlés szerint rumot egy tálban összedolgozzuk. Pici golyókat formálunk, és mignonpapíron tálaljuk.

Citromszelet

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 10 dkg cukor, 6 dkg vaj, fél szalagáré, 1 pohár tejföl (1 evőkanál maradjon)

Jól összegyúrjuk a hozzávalókat, és 4 lapra osztjuk. A lapokat megsütjük előmelegített sütőben.

Krém:
fél l tejből főzött krémet készítünk. (2,5 dl tejet főzünk, a másik 2,5 dl-ből, és 3 evőkanál lisztből habarást, és állandó kevergetés közben sűrűre főzzük.)

A megmaradt margarint 20 dkg cukorral, egy fél citromlevével és egy egész citrom héjával habosra keverjük. Amikor kikevertük, összekeverjük a kihűlt, főzött krémmel. Jól kidolgozzuk. 2 lapba ezt töltjük, a középsőbe baracklekvárt.

Babapiskótás

Lap:
30 dkg liszt, 12
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
mikóházi epres túrótorta !
csomag vaníliás pudingpor,
5 evőkanál cukor.

A tetejére:
40 dkg eper,
1 csomag piros színű tortazselé.

Először a piskótát készítjük el. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgákban először a cukrot keverjük el, amíg a tojás kicsit veszít a színéből. Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, a kakaót, végül óvatos mozdulatokkal a fehérjehabot.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába borítjuk, elegyengetjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
Közben elkészítjük a tetejére a krémet. A hideg tejben elkeverjük a pudingport, és sűrűre főzzük. Idő közben ízlés szerint cukrot adunk hozzá. Amikor elkészült, félretesszük hűlni.
A megsült tortalap aljáról leszedjük a papírt, majd visszahelyezzük rá a karimát.
A kihűlt krémet az áttört túróval összekeverjük, és a sütemény tetejére kenjük.
Az eperszemeket félbevágva elrendezzük rajta, majd a tortazselét is megfőzzük. Amikor kihűlt, rácsurgatjuk, és hűtőszekrénybe tesszük, amíg
ibolya58, 2018. június 03. vasárnap, 08:24
Zselécukros/Rahátos/Zakota szelet/Csodálatos sütemény
sütőpor;
A krémhez: 7 tojássárgája, 7 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, 1 púpozott evőkanál liszt, 2 evőkanál tej, 1 vaj vagy margarin
A glazúrhoz: 5 evőkanál porcukor, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál forró víz, 1 evőkanál citromlé
Ezenkívül: 2 nápolyszelet-lap (ostyalap), színes cukorka a tetejére.
Elkészítése:
A tojásfehérjéből és cukorból kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a lisztet, a sütőport, a diót és a rahátot. Kikent-lisztezett tepsiben, lassú tűzön megsütjük. A krémhez a tojássárgáját elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, liszttel és tejjel és gőz fölött sűrű péppé főzzük. Amikor elkészült, azonforrón beletesszük a vajat vagy margarint és eldolgozzuk benne. Hideg helyen hagyjuk teljesen megdermedni, végül kézi habverővel vagy mixerrel habosra kavarjuk. Az ostyalapokat akkorára szabjuk, amekkora a diós-rahátos piskótánk, az egyikre rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a piskótát, erre rásimítjuk a maradék krémet és befedjük a másik ostyalappal. A
bkisseva, 2018. május 31. csütörtök, 10:47
MENCSHELY i sakktorta
liszt, 5 evőkanál cukor, 1 sütőpor. A barna piskótához: 5 tojás, 4 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaó, 5 evőkanál cukor, 1 sütőpor. A krémhez: 2 vaníliás puding, 5 dl tej, 25 dkg vaj, 6 evőkanál cukor. A tepsi előkészítéséhez zsír és liszt.
A sárga piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, a lisztet, és óvatosan belekeverjük a sütőport is.
Kizsírozott, kilisztezett sütő tepsibe borítjuk, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A barna piskótához a tojásfehérje habba szintén először a cukrot és a sárgákat tesszük, ezután lisztet, kakaót, és legvégül a sütőport is belekeverjük. Kisütjük, majd deszkára borítva hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük a krémet. A pudingport a tejjel simára keverjük, és sűrűre főzzük. Megvárjuk, míg majdnem teljesen kihűl, ekkor elkeverjük benne a puha vajat.
Mindkét piskótát két centis csíkokra vágjuk.
Tortaformába először a sárga tésztából alakítunk az aljára egy kört. Megkenjük
bkisseva, 2018. május 07. hétfő, 11:22
Pudingos diabetikus szelet
Pudingos diabetikus szelet

Hozzávalók 6 főre
A piskótához:
6 db tojás
6 ek. víz
12 ek. folyékony édesítőszer
10 ek. liszt
2 ek. kakaópor
1 cs. sütőpor
A krémhez:
4 cs. vaníliás vagy tejszín ízű főzős pudingpor
4 ek. folyékony édesítőszer
1,2 l tej
1/2 l növényi cukormentes tejszín


Elkészítés:

1.A piskótát megsütjük a szokásos módon.
2.A tejben megfőzzük a pudingot ,ha kihűlt a puding akkor a keményre felvert tejszínt belekeverjük és a piskótára kenjük.
3.A tetejét megszórjuk kakaóval. Nagyon finom és krém
mamucika, 2018. május 03. csütörtök, 14:10
1/64
Képek, videók
Igazi vendégváró
sanci81
2017. április 17. hétfő, 13:22
vendegvaro-bogres-suti -50
lilagondolatok
2016. június 03. péntek, 10:56
vendegvaro-izletes-fri ssi
lilagondolatok
2016. március 16. szerda, 11:19
vendegvaro-izletes.jpg
lilagondolatok
2016. március 16. szerda, 11:13
vendégváró
orban47
2015. november 12. csütörtök, 20:41
Vendégváró süti
jolika66
2015. július 12. vasárnap, 16:41
vendegvaro-bogres-suti -50
sarkadykati
2015. június 28. vasárnap, 18:48
vendegvaro-bogres-suti -50
snbela44
2015. június 26. péntek, 19:49
vendégváró.jpg
yvett789
2015. január 31. szombat, 20:35
cseszko-_vagy-vendegva ro-
yvett789
2015. január 10. szombat, 19:47
vendégváró-szelet.jpg
yvett789
2015. január 10. szombat, 12:20
0 lila kála különlegesen.
lovaszmarika
2015. november 04. szerda, 11:49
Különlegesen világító kép
kkelly64
2012. december 25. kedd, 07:46
különlegesen szép rózsa.j
jpiros
2012. április 26. csütörtök, 12:53
különlegesen szép
tuzvarazslo
2010. július 18. vasárnap, 11:21
Címkék
sárgákhoz porcukrot, megmaradt margarint, tepsit kizsírozzuk, tojássárgáját elkeverjük, kakaót összekeverjük, vaníliás pudingból, masszához adjuk, tojásokat kettéválasztjuk, másik ostyalappal, darált kekszet, meggyet kevés, csokis piskótához, kikevert pudingport, gesztenyés krémhez, áttört túróval, keményre felvert,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.