Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 19:22 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Meggyes-gesztenyés torta
Elkészítés

A csokis piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és vanília aromát. A lisztet a kakaóval elkeverjük, és apránként a tojásos masszához adjuk. A meggyet kevés liszttel összeforgatjuk, hogy a gyümölcs ne süllyedjen le a piskóta aljára, és ezt is az előzőekhez adjuk.
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük a piskótát. A sima piskótánál is ugyanúgy járunk el, mint a kakaósnál, ezt viszont kisebb tortaformában sütjük meg.
A meggyes krémhez a pudingporból, a cukorból és a meggyléből sűrű krémet főzünk, és hagyjuk kihűlni.
A gesztenyés krémhez a tejből, a cukorból és a vaníliás pudingból pudingot főzünk, és,ha kihűlt, hozzákeverjük a gesztenyét és a vajat.
Összeállítjuk a tortát.
vorosrozsa66, 2018. június 24. vasárnap, 16:05
Sütemény receptek
tejet, a porcukrot, és a kakaót összekeverjük. A tűzhelyre tesszük, és felforraljuk. Főzés közben állandóan kevergetjük, míg megsűrűsödik, majd kihűlni hagyjuk. A vajat, a kihűlt masszát és ízlés szerint rumot egy tálban összedolgozzuk. Pici golyókat formálunk, és mignonpapíron tálaljuk.

Citromszelet

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 10 dkg cukor, 6 dkg vaj, fél szalagáré, 1 pohár tejföl (1 evőkanál maradjon)

Jól összegyúrjuk a hozzávalókat, és 4 lapra osztjuk. A lapokat megsütjük előmelegített sütőben.

Krém:
fél l tejből főzött krémet készítünk. (2,5 dl tejet főzünk, a másik 2,5 dl-ből, és 3 evőkanál lisztből habarást, és állandó kevergetés közben sűrűre főzzük.)

A megmaradt margarint 20 dkg cukorral, egy fél citromlevével és egy egész citrom héjával habosra keverjük. Amikor kikevertük, összekeverjük a kihűlt, főzött krémmel. Jól kidolgozzuk. 2 lapba ezt töltjük, a középsőbe baracklekvárt.

Babapiskótás

Lap:
30 dkg liszt, 12
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
mikóházi epres túrótorta !
csomag vaníliás pudingpor,
5 evőkanál cukor.

A tetejére:
40 dkg eper,
1 csomag piros színű tortazselé.

Először a piskótát készítjük el. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgákban először a cukrot keverjük el, amíg a tojás kicsit veszít a színéből. Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, a kakaót, végül óvatos mozdulatokkal a fehérjehabot.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába borítjuk, elegyengetjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
Közben elkészítjük a tetejére a krémet. A hideg tejben elkeverjük a pudingport, és sűrűre főzzük. Idő közben ízlés szerint cukrot adunk hozzá. Amikor elkészült, félretesszük hűlni.
A megsült tortalap aljáról leszedjük a papírt, majd visszahelyezzük rá a karimát.
A kihűlt krémet az áttört túróval összekeverjük, és a sütemény tetejére kenjük.
Az eperszemeket félbevágva elrendezzük rajta, majd a tortazselét is megfőzzük. Amikor kihűlt, rácsurgatjuk, és hűtőszekrénybe tesszük, amíg
ibolya58, 2018. június 03. vasárnap, 08:24
MENCSHELY i sakktorta
liszt, 5 evőkanál cukor, 1 sütőpor. A barna piskótához: 5 tojás, 4 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaó, 5 evőkanál cukor, 1 sütőpor. A krémhez: 2 vaníliás puding, 5 dl tej, 25 dkg vaj, 6 evőkanál cukor. A tepsi előkészítéséhez zsír és liszt.
A sárga piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, a lisztet, és óvatosan belekeverjük a sütőport is.
Kizsírozott, kilisztezett sütő tepsibe borítjuk, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A barna piskótához a tojásfehérje habba szintén először a cukrot és a sárgákat tesszük, ezután lisztet, kakaót, és legvégül a sütőport is belekeverjük. Kisütjük, majd deszkára borítva hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük a krémet. A pudingport a tejjel simára keverjük, és sűrűre főzzük. Megvárjuk, míg majdnem teljesen kihűl, ekkor elkeverjük benne a puha vajat.
Mindkét piskótát két centis csíkokra vágjuk.
Tortaformába először a sárga tésztából alakítunk az aljára egy kört. Megkenjük
bkisseva, 2018. május 07. hétfő, 11:22
Pudingos diabetikus szelet
Pudingos diabetikus szelet

Hozzávalók 6 főre
A piskótához:
6 db tojás
6 ek. víz
12 ek. folyékony édesítőszer
10 ek. liszt
2 ek. kakaópor
1 cs. sütőpor
A krémhez:
4 cs. vaníliás vagy tejszín ízű főzős pudingpor
4 ek. folyékony édesítőszer
1,2 l tej
1/2 l növényi cukormentes tejszín


Elkészítés:

1.A piskótát megsütjük a szokásos módon.
2.A tejben megfőzzük a pudingot ,ha kihűlt a puding akkor a keményre felvert tejszínt belekeverjük és a piskótára kenjük.
3.A tetejét megszórjuk kakaóval. Nagyon finom és krém
mamucika, 2018. május 03. csütörtök, 14:10
Receptek az 1930-as évekből
tojás sárgáját, 5 kanál porczukrót, 5 kanál örölt mandulát, 1 czitrom reszelt héját és az 5 tojás felvert habját jól összekeverjük. Felül a tésztát megkenjük tojással és mandulával kevert porczukorral meghintjük."

Ízes felemás-pité:

"10dkg vajból, 20 dkg lisztből, egy tojás sárgájából, 1 kanál porczukorral kis sóval és 1/2 czitrom levével tésztát gyurunk. Ha készen van kicsit kinyujtjuk és kikent tepsibe téve kézzel szétnyomkodjuk, hogy jó vékony legyen és mérsékelt tűznél félig megsütjük. Mikor kisült megkenjük a tetejét valamilyen gyümölcs ízzel, nyáron pedig friss gyümölcsel szorjuk be. Három tojásból piskota tésztát csinálunk, ezt kevés czitrom vagy narancs szelet héjával izesitjük, rákenjük a gyümölcs ízes tészta tetejére és mérsékelt egyenletes tűzön megsütjük."

Linzer - sütemény:

"1/4 kiló lisztből, 1/4 kiló vajból, 1/4 kiló czukorból, 1/4 kiló forrázott darabolt mandulából 5-6 tojás sárgájával tésztát gyurunk, jól kidolgozzuk ˝ centi vastagra nyujtjuk
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 10:36
Krémes meggyes
evőkanál meggydzsem
csokireszelék

Elkészítése

A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, belemérjük a vizet, összedolgozzuk, beleszitáljuk a liszt-sütőpor elegyét, beleszórjuk a kakaóport, és alaposan kikeverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, beleforgatjuk a tésztába, vajazott-lisztezett tepsiben közepes hőmérsékleten megsütjük, fogvájóval nézzük hogy nem ragad-e a tészta Ha túlságosan sülne,.fóliát teszünk rá.
A tejjel elkeverjük a pudingport, vaníliás cukrot, cukrot, 4 tojássárgáját, és sűrű krémet főzünk. Kihűtjük.A tejszínt felverjük a habfixálóval, és beleforgatjuk a krémbe, kivéve 3 evő kanál habot, a díszítéshez.A piskótát félbevágjuk, az egyik lapot tálcára tesszük, megkenjük dzsemmel, a krém felével, meggyel szórjuk. Rá a másik lap, megint dzsem-krém-meggy, és tejszínhab, díszíteni. Csokireszelékkel
vorosrozsa66, 2018. április 12. csütörtök, 18:28
Malakov torta
krémes krém
4 dl tej
2,5 dl tejszín
2 tk porcukor
A díszítéshez:
4 db babapiskóta (ferdén félbevágva)
3 dkg mandulapehely

Elkészítés

A piskótához a tojást kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, hozzáaadjuk a lisztet, a keményítőt a sütőport és a vizet és jól összekeverjük, majd egy 24 cm-es tortaformában megsütjük.
A kávéba belekeverjük az aromát, majd a piskótákat egyenként megmártjuk benne. A piskótákat elosztjuk a tortalapon, majd a krémes krémport a tejjel keményre felverjük és a piskótára kenjük, majd a hűtőben dermedésig hűtjük. A tejszínből és a cukorból habot verünk, és a csillagcsővel ellátott habzsákból díszítést készítünk, majd a félbevágott babapiskótával díszítjük a tortát. Megszórjuk mandulával, és mindegyik habrózsa mellé narancshéjából csíkokat vághatunk ezzel díszíthetjük még a
vorosrozsa66, 2018. április 07. szombat, 13:48
Kincsesbánya
Kincsesbánya

Hozzávalók:
6 tojásos piskóta
baracklekvár
Kb. 21 db babapiskóta
8 dl tej
2 vanília puding
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 rumaroma
3 dl tejszín
Elkészítés:
Megsütjük a piskótát.
Ha kihűlt,baracklekvárral megkenjük, és rárakjuk a babapiskótát, sűrűn egymás mellé, majd a kenőtollat rumba mártogatjuk, és egyenletesen megkenjük vele a piskótákat. 8 dl tejjel elkészítünk 2 csomag vaníliás pudingot, a lényeg hogy jó sűrű legyen. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal óvatosan kikeverjük. Ezt a pudingos krémet rákenjük a babapiskótára, majd a tetejére felverjük a tejszínt,és ezt is rásimítjuk. Igazán nagyon finom, és mutatós sütemény, akár ünnepre is.
vorosrozsa66, 2018. március 24. szombat, 17:36
Duplán gesztenyés őzgerinc
sütőpapírral bélelünk.

A lisztbe belekeverjük a sütőport.

Az egész tojásokat egy tálba ütjük, csipet sót adunk hozzá és elkezdjük felverni. Közben hozzáadjuk a porcukrot és az egészet addig keverjük (kb 10 percig), amíg a hab ki nem fehéredik és a térfogata meg nem nő.

Ekkor hozzáadjuk a lisztet és a habverő legalacsonyabb fokozatán csomómentesre keverjük a masszát rövid idő alatt.

A kész piskóta masszát egyenletesen a tepsire simítjuk, majd 10 perc alatt megsütjük. Nem kell félni, ennyi idő alatt bőven megsül és nem fog törni formázáskor!

Kihűtjük, majd a papírt lehúzzuk róla.
Krém:

A tejben csomómentesre keverjük a pudingport és sűrűre felfőzzük, majd többször átkeverve langyosra hűtjük. Hozzáadjuk az egyik csomag gesztenyét, a porcukrot és a rumot, majd az egészet jól elkeverjük.

A másik gesztenyét elosztjuk. Két hengert formázunk belőle, amik olyan hosszúak, mint a formánk.

Összeállítás:

A piskótából
vorosrozsa66, 2018. március 11. vasárnap, 18:29
Pudingos diabetikus szelet
Pudingos diabetikus szelet

Hozzávalók 6 főre
» A piskótához:
» 6 db tojás
» 6 ek. víz
» 12 ek. folyékony édesítőszer
» 10 ek. liszt
» 2 ek. kakaópor
» 1 cs. sütőpor
» A krémhez:
» 4 cs. vaníliás vagy tejszín ízű főzős pudingpor
» 4 ek. folyékony édesítőszer
» 1,2 l tej
» 1/2 l növényi cukormentes tejszín


Elkészítés:

1.A piskótát megsütjük a szokásos módon.
2.A tejben megfőzzük a pudingot ,ha kihűlt a puding akkor a keményre felvert tejszínt belekeverjük és a piskótára kenjük.
3.A tetejét megszórjuk kakaóval. Nagyon finom és krémes.
vorosrozsa66, 2018. március 09. péntek, 23:08
Áfonyás túrókrémes kocka
ek cukorral és a 6 dl tejjel pudingot főzünk. Még melegen hozzákeverjük a puha margarint, majd többször átkeverve langyosra hűtjük. Amíg hűl, elkészítjük a piskótát.
A 4 tojást szétválasztjuk, és a szokásos módon piskótát készítünk. (A fehérjét a 4 kanál cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzákeverjük a sárgákat. A sütőport elkeverjük a liszttel, és egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba.)
Vajjal kikent, kilisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!
A túrót villával összetörjük, belekeverjük a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd a kihűlt pudinghoz adjuk. 20-30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A megsült piskótát kiborítjuk a tepsiből, és félbevágjuk. A túrós krém 2/3-ad részével megkenjük az alsó piskótát, majd erre rendezzük az áfonyák felét. Beborítjuk a felső piskótával, megkenjük a maradék krémmel, és az egészet megszórjuk csokireszelékkel. Végül szépen elrendezzük a tetején a maradék áfonyát.
Néhány órát
bkisseva, 2018. február 24. szombat, 13:24
1/63
Képek, videók
Meggyes-gesztenyés.JPG
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 16:10
Meggyes-gesztenyés torta.
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 16:05
GESZTENYÉS-MEGGYES TORTA
bkisseva
2016. november 28. hétfő, 11:21
Gesztenyés-meggyes dessze
irmus
2016. január 17. vasárnap, 11:11
Gesztenyés-meggyes pohárd
irmus
2016. január 10. vasárnap, 08:31
Meggyes gesztenyés muffin
irmus
2009. szeptember 27. vasárnap, 14:25
Tejszines-csokis piskóta
pyxyfox
2009. szeptember 28. hétfő, 14:51
csokis tejfölös piskóta.j
veronika74
2009. szeptember 24. csütörtök, 13:17
Kokuszos csokis piskota.
maryenne
2009. április 04. szombat, 18:11
Kokuszos csokis piskota t
maryenne
2009. április 01. szerda, 19:22
csokis piskóta tekercs
kartika
2007. szeptember 14. péntek, 23:07
mentás-csokis piskóta
kartika
2007. szeptember 09. vasárnap, 21:01
szetválasztott étrend.jpg
dnemethk
2013. február 17. vasárnap, 15:07
Tojásfehérje szétválasztó
donmolnarmeister
2008. május 14. szerda, 23:02
tojás szétválasztó
magdaseppa
2007. február 07. szerda, 15:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.