Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 19:26 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Epres-mascarponés torta sütés nélkül
tej.

Elkészítés:

Keverjük össze a felvert habtejszínt, a mascarponét, a cukrot és a vaníliát, készítsünk egy könnyű krémet. Egy kapcsos tortaformát béleljünk ki fóliával. Csipesszel rögzítsük a fóliát. Az epret tisztítsuk meg a szárától, majd vágjunk ketté mindet és rakjuk körbe a tortaformában.A babapiskóta darabokat törjük el kettőbe, mártsuk bele tejbe és rakjuk le a tortaforma aljára. Ha szükséges vághatunk kisebb darab piskótákat is, hogy egyenletes legyen a torta alja.Tegyük rá a krém felét a lerakott piskótára, kenjük el egyenletesen.A krémre rakjunk egy sor félbevágott epret, majd tegyük rá a megmaradt tejjel meglocsolt piskótát.Kenjük rá a megmaradt krémet, majd simítsuk el szépen a torta tetejét.Tegyük hűtőbe legalább 3 órára, majd kapcsoljuk le a tortaformát, húzzuk le róla a fóliát. A torta tetejét díszítsük eperrel,
bkisseva, 2018. június 01. péntek, 09:54
Epres torta sütés nélkül
Ma egy olyan sütemény receptjét hoztuk el nektek, amely nagyon könnyen elkészíthető az íze pedig mennyei. Babapiskótát, vagy akár kekszet is használhatunk hozzá, így egy igazán különleges és finom epres süteményt kapunk.

Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű tortaformához:

500 g eper,
500 ml habtejszín,
240 g szoba-hőmérsékletű mascarpone,
3 evőkanál cukor,
1 teáskanál vaníliaaroma,
babapiskóta, vagy keksz,
tej.


Elkészítés:

Keverjük össze a felvert habtejszínt, a mascarponét, a cukrot és a vaníliát, készítsünk egy könnyű krémet. Egy kapcsos tortaformát béleljünk ki fóliával. Csipesszel rögzítsük a fóliát. Az epret tisztítsuk meg a szárától, majd vágjunk ketté mindet és rakjuk körbe a
vorosrozsa66, 2018. május 21. hétfő, 15:47
Pudingos diabetikus szelet
Pudingos diabetikus szelet

Hozzávalók 6 főre
A piskótához:
6 db tojás
6 ek. víz
12 ek. folyékony édesítőszer
10 ek. liszt
2 ek. kakaópor
1 cs. sütőpor
A krémhez:
4 cs. vaníliás vagy tejszín ízű főzős pudingpor
4 ek. folyékony édesítőszer
1,2 l tej
1/2 l növényi cukormentes tejszín


Elkészítés:

1.A piskótát megsütjük a szokásos módon.
2.A tejben megfőzzük a pudingot ,ha kihűlt a puding akkor a keményre felvert tejszínt belekeverjük és a piskótára kenjük.
3.A tetejét megszórjuk kakaóval. Nagyon finom és krém
mamucika, 2018. május 03. csütörtök, 14:10
Malakov torta
Malakov torta

Hozzávalók

3 db tojás
3 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 ek liszt
1 ek étkezési keményítő
1 tk sütőpor
1 ek víz
A krémhez:
2 dl presszó kávé
3 ek rumaroma
6 db babapiskóta
1/2 tasak házi krémes krém
4 dl tej
2,5 dl tejszín
2 tk porcukor
A díszítéshez:
4 db babapiskóta (ferdén félbevágva)
3 dkg mandulapehely

Elkészítés

A piskótához a tojást kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, hozzáaadjuk a lisztet, a keményítőt a sütőport és a vizet és jól összekeverjük, majd egy 24 cm-es tortaformában megsütjük.
A kávéba belekeverjük az aromát, majd a piskótákat egyenként megmártjuk benne. A piskótákat elosztjuk a tortalapon, majd a krémes krémport a tejjel keményre
vorosrozsa66, 2018. április 07. szombat, 13:48
Pudingos diabetikus szelet
Pudingos diabetikus szelet

Hozzávalók 6 főre
» A piskótához:
» 6 db tojás
» 6 ek. víz
» 12 ek. folyékony édesítőszer
» 10 ek. liszt
» 2 ek. kakaópor
» 1 cs. sütőpor
» A krémhez:
» 4 cs. vaníliás vagy tejszín ízű főzős pudingpor
» 4 ek. folyékony édesítőszer
» 1,2 l tej
» 1/2 l növényi cukormentes tejszín


Elkészítés:

1.A piskótát megsütjük a szokásos módon.
2.A tejben megfőzzük a pudingot ,ha kihűlt a puding akkor a keményre felvert tejszínt belekeverjük és a piskótára kenjük.
3.A tetejét megszórjuk kakaóval. Nagyon finom és krémes.
vorosrozsa66, 2018. március 09. péntek, 23:08
Gesztenyés szelet
Gesztenyés szelet
Hozzávalók 38 x 28 cm-es tepsihez
a tésztához:
· 6 tojás
· 6 evőkanál cukor
· 1 dl olaj
· 6 evőkanál liszt
· 1 teáskanál sütőpor
· 2 evőkanál kakaópor
a krémhez:
· 3 dl tej
· 1 csomag vaníliapuding
· 50 dkg gesztenyepüré
· 25dkg vaj
· 20 dkg cukor
· 2-3 evőkanál rum
a tetejére:
· 5 dl tejszín
· 2 evőkanál porcukor
· 1 tasak habfixáló (10 g)
· 1 tasak vaníliás cukor
· kakaópor

Összeszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Robotgéppel magas fokozaton habosra verjük az egész tojást a cukorral. 3-4 adagban hozzákeverjük a lisztet meg az
irmus, 2018. január 06. szombat, 15:54
Négerkocka
margarin

Továbbá:

1 db 20 ×30 cm-es tepsi
szilikonos sütőpapír

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral ,mézzel habosra keverjük,majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporral ,kakaóporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsiben,180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A megsült ,forró piskótát vékonyan lekenjük 1-2 ek. baracklekvárral.
Hagyjuk kihűlni!

A tojásfehérjéket a cukorral,sóval,citrom levével gőz felett kemény habbá verjük és a piskótára kenjük.
Hűtőbe tesszük egy kis időre dermedni.
A kakaóport,cukrot,vizet összekeverjük egy kis lábasban,majd felfőzzük.
Tűzről levéve hozzá keverjük a margarint vagy vajat,vissza tesszük a lángra,simára összeforraljuk,de lassú tűznél.
Levesszük a lángról ,kicsit hagyjuk hűlni,de nem hidegre és a hab tetejére csurgatjuk.
A tálcát egy kicsit megrázogatjuk,hogy egyenletesen kerüljön a máz a hab tetejére.
Hűtőbe tesszük,hagyjuk megdermedni a bevonatot.
Forró vízbe
bkisseva, 2017. szeptember 23. szombat, 20:34
Tejfölhabos (sárga)barackos szelet
rakjuk a xilittel együtt, hozzáadjuk a citrom levét és alacsony lángon pár percig főzzük. A keményítőt kevés vízben simára keverjük hozzáöntjük a barackhoz, összeforraljuk és hozzákeverjük a zselatin fixet. Hagyjuk kissé dermedni. Az egyik tésztalapot visszahelyezzük a tepsibe, rákenjük a barackpürét és ráhelyezzük a másik lapot, enyhén rányomva.
A tejfölt ízesítjük. A tejszínt habbá verjük, majd fokozatosan hozzászórjuk a a zselatin fixet, majd összeforgatjuk a tejföllel. A krém 1 / 3 - át a piskótára kenjük, a többit csillagcsöves habszákba töltjük és becsíkozzuk vele a sütemény tetejét. A baracklekvárt folyósra melegítjük - ha darabos szűrjük át egy szitán - majd tegyük egy nylon tasakba, egyik csücskén vágjuk egy kisebb lyukat és húzzunk csíkokat a krémbe.
A süteményt tegyük hűtőbe legalább 2 órára, majd vizes késsel felszeletelve kínáljuk.

Baloghné Kele Judit
bkisseva, 2017. augusztus 30. szerda, 12:09
Tehéntúrós- barackos sütemény
végén lazán beleforgatjuk a kakaót és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt, 28x35 cm-es tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, 20 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

A pudingport összevegyítjük a cukorral és a tejjel, majd megfőzzük és hűlni hagyjuk. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk, felmelegítjük és kissé visszahűtjük. A tehéntúrót összevegyítjük a pudinggal, a zselatinnal és a végén lazán beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A krémet a piskótára kenjük és tetejét egy kanállal hullámosra formázzuk.

A barackot leszűrjük és a gyümölcsöt leturmixoljuk. A zselatint feloldjuk a levében, összevegyítjük a gyümölcshússal és a túrós rétegre öntjük. Másnapig a hűtőben hagyjuk dermedni, majd szeletekre vágjuk.

A habtejszínt felverjük és csillagcsővel ellátott nyomózsák segítségével a tetejére rózsákat nyomunk. Csokoládé darával és mentalevéllel díszítjük.
bkisseva, 2017. július 19. szerda, 10:33
Jóság szelet
cukor

Vaníliás krémhez:
8 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor
25 dkg margarin

Tetejére
Hullala tejszínhab

Elkészítés

1. A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojás sárgákat, és a sütőporos lisztet. Kb. 25x30 cm tepsiben aranybarnára sütjük.
2. A meggyes krémhez a meggylét felfőzzük a cukorral és a búzadarával, amíg be nem sűrűsödik, majd hozzáadjuk a meggyeket is. Még melegen a piskótára kenjük.
3. A vaníliás krémhez a tejet feltesszük forralni. A pudingporokat és a cukrot kevés tejjel csomómentesre keverjük, és a felforralt tejjel megfőzzük.
4. Ha levettük a tűzről még melegében belekeverjük a margarint.
5. A vaníliás krémet a meggyes krémre tesszük és tejszínhabbal díszítjük.

sütési idő: 25 min
hőfok: 165 C
sütési mód:
bkisseva, 2017. június 01. csütörtök, 17:51
Jóság szelet
Hozzávalók

A piskótához:

5 tojás
5 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
A meggyes krémhez:
1 üveg meggybefőtt
8 evőkanál búzadara
3 evőkanál cukor
A vaníliás krémhez:
8 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor
25 dkg margarin
A tetejére:
hulala tejszínhab

Elkészítése:

A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, a sütőporos lisztet, és kb. 25 x 30 cm-es tepsiben aranybarnára sütjük. A meggyes krémhez a meggylét felfőzzük a cukorral és a búzadarával, amíg be nem sűrűsödik, beletesszük a meggyeket. A krémet még melegen a piskótára kenjük. A vaníliás krémhez a tejet feltesszük forralni. A pudingporokat és a cukrot kevés tejjel csomómentesre keverjük, és az addig felforralt tejben megfőzzük. Ha levettük a tűzről, azonmód belekeverjük a margarint. A vaníliás
bkisseva, 2017. május 22. hétfő, 21:54
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
keresztül habosra keverjük. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, és a masszába szitáljuk. Az egészet a tortaformába simítjuk, és a sütőben 20-25 percig sütjük. Rácsra borítjuk, és kihűtjük. A barackokat megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, a gyümölcshúst kockákra vágjuk. Meglocsoljuk a likőrrel, és 30 percig állni hagyjuk. A díszítéshez a csokoládét lereszeljük. A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. A barackot megmossuk, vékony gerezdekre vágjuk. A krémet óvatosan a piskótára borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, és a tejszínnel, a barackgerezdekkel díszítjük. Végül megszórjuk a csokoládéval, és néhány mentalevelet is tehetünk rá.



Citromhabos piskóta

2 db citrom leve és héja
1 nagy pohár tejföl
2 csomag vaníliás cukor
5 dl tejszín
ízlés szerint cukor
2 csomag zselatinfix
25 dkg babapiskóta (vagy 5 tojásból piskótatekercs lap)
4 cl pálinka

Elkészítés:
A tejszínhabot felverjük, majd amikor
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
1/24
Képek, videók
Epres-mascarponés álom
irmus
2018. május 23. szerda, 17:55
Mascarponés, epres pohárk
irmus
2018. május 17. csütörtök, 07:30
Epres-mascarponés
irmus
2017. május 29. hétfő, 07:56
Epres mascarponés élvezet
irmus
2016. június 24. péntek, 18:05
Epres mascarpones kígyó
dnemethk
2012. május 01. kedd, 19:37
Mascarponés somlói
irmus
2018. április 08. vasárnap, 12:13
Mascarponés csokoládékrém
irmus
2017. november 18. szombat, 14:55
Mascarponés, málnás pohár
irmus
2017. június 27. kedd, 17:45
Mascarponés, ribizlis-mál
irmus
2017. június 27. kedd, 17:33
felverted ....jpg
dnemethk
2012. július 02. hétfő, 22:25
ami könnyű már elértem.jp
sz719eszter
2018. június 22. péntek, 19:01
Könnyű kedvesnek lenni, a
rushlilly
2018. június 12. kedd, 13:05
szép estét,könnyü álmot h
cuppika59
2018. június 04. hétfő, 22:54
Könnyű kedvesnek lenni..
rushlilly
2018. április 13. péntek, 13:50
könnyű.jpg
sz719eszter
2018. január 31. szerda, 10:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.