Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 16. csütörtök | 33. hét | 228. nap | 18:15 | Ábrahám
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Júliusban az infláció nem változott, a maginfláció emelkedett az Egyesült Államokban
Júliusban szezonális kiigazítással a piaci várakozásoknak megfelelően 0,2 százalékkal emelkedett az előző havihoz képest a fogyasztói árindex az Egyesült Államokban a júniusi 0,1 százalékos havi áremelkedés után.

Az energia- és élelmiszerárak figyelmen kívül hagyásával kalkulált havi árindex 0,2 százalékkal, a júniusival és a piaci várakozásokkal is megegyező mértékben emelkedett júliusban is.

A fogyasztói árak éves emelkedésének mértéke 2,9 százalék volt júliusban, az előző havi hat éves csúccsal megegyező. A piac 3,0 százalékos inflációt várt júliusra.

Az élelmiszer- és energiaárak nélkül kalkulált maginfláció 2,4 százalékkal, 2008 szeptembere óta a legnagyobb mértékben emelkedett júliusban. Júniusban 2,3 százalék volt az éves áremelkedés és a piac júliusra is ezzel megegyező maginflációt várt.

Az élelmiszerárak 1,2 százalékkal, az energiaárak 12,1 százalékkal emelkedtek júliusban éves bázison. https://www.bls.gov/news.release/cpi.nr0.htm
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 14:57
A Fed nem változtatott az irányadó dollárkamaton
kilátásokról alkotott optimistább megítélésével a kamatok további emelésére tett egyértelmű jelzést. A Fed úgy látja, hogy a lakossági fogyasztás és a vállalati beruházások is "erőteljes mértékben" növekednek.

A Fed korábbi döntéseit követően az idén még két kamatemelésre tett utalást, amelyből a következő szeptemberben lenne esedékes. A döntéshozók által tett jelzések alapján az év végére 2,4 százalékos átlagos irányadó kamatszint várható.

A Fed legutóbbi, júniusi kamatdöntő ülésén a piaci várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal 1,75-2,00 százalékra emelte meg az irányadó dollárkamat-sávot. A testület ezt megelőzően az idén márciusban emelte ugyancsak 25 bázisponttal a kamatsáv széleit, májusban pedig változatlanul hagyta.

A Fed 2008 és 2015 decembere között zéró közeli szinten tartotta gazdaságösztönző céllal az irányadó kamatot. A nyíltpiaci bizottság 2015 decemberében indította el a kamatemelési ciklust egy 25 bázispontos lépéssel. A következő évben, 2016-ban csak decemberben, 2017-ben
velemenyezd, 2018. augusztus 01. szerda, 20:22
Devizapiac - Alig változott a forintárfolyam
Az eurót a kedd esti 325,97 forint után kissé alacsonyabban, 325,80 forinton jegyezték szerda reggel hét óra után. A dollár jegyzése 278,91 forintról 278,87-re csökkent, a svájci franké pedig 280,60-ról 280,71 forintra emelkedett.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) piaci várakozásoknak megfelelő kamattartó döntése után a forint erősödött kedden. Az MNB a döntés indoklásában leszögezte, hogy a monetáris politikának nincs árfolyamcélja, egyetlen igazodási pontja az inflációs cél, melynek eléréséhez mind az alapkamat szinten tartását, mind a laza monetáris kondíciók fenntartását szükségesnek tekinti.
velemenyezd, 2018. július 25. szerda, 07:34
Kamatdöntés - Elemzők: a jövő év közepéig nem változnak a laza monetáris kondíciók
fölé emelkedését a piaci elemzésekkel egybecsengően az MNB elsősorban az olajárak emelkedésének tulajdonítja (másodkörös hatásokra nem számít), míg a bérnövekedésből eredő inflációs kockázatot továbbra is mérsékeltnek tekinti. Az infláció így a következő hónapokban csak átmenetileg marad majd 3 százalék fölött, a cél tartós elérése továbbra is 2019 közepétől várható - tette hozzá.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint a kamatdöntés utáni jegybanki közlemény a várakozásoknak megfelelően nem tartalmazott érdemi változtatást, nagyobb bejelentésre leghamarabb a szeptember 18-i kamatdöntő ülésen lehet számítani, ugyanis ekkor jelenik meg a friss inflációs jelentés.

Rámutatott: a magyar jegybank természetesen szorosan követi a nagyobb jegybankok monetáris politikáját is, itt elsősorban az Európai Központi Bank és a Fed politikája hangsúlyos. Az EKB e hét csütörtökön tart kamatdöntő ülést, ahol nem várnak érdemi változást, mivel a legutóbbi, június 14-i közleményben a
velemenyezd, 2018. július 24. kedd, 17:22
Tőzsde - Indexemelkedés New Yorkban
Az árfolyamok emelkedésében nagy szerepe volt a közel öt százalékkal erősödő Apple-részvény által feljebb segített technológiai papíroknak. A Fed piaci várakozásoknak megfelelő kamattartó döntése nem hagyott különösebb nyomot az árfolyamok alakulásán.

A kereskedés vége előtt mintegy két órával a DJIA-30 és azS&P-500 index 0,2 százalék, a főként fejlett technológiai papírokat jegyző Nasdaq piac Composite indexe pedig 0,5 százalék emelkedést mutatott.

Az Apple-részvény piaci várakozásokat felülmúló második pénzügyi negyedévi eredményének köszönhette erősödését. Az Apple egyúttal az osztalék megemelése mellett részvény-visszavásárlási szándékot is bejelentett 100 milliárd dollár értékben.

A nap nagy vesztesei az italforgalmazó cégek voltak. A Molson Coors Brewing több mint egy évtizede a leggyengébb évkezdetről számolt be, részvénye tizenhárom százalékkal gyengült. A Coca-Cola egyszázalékos, a Pepsi közel kétszázalékos gyengüléssel követte.

A folyamatban lévő negyedéves tőzsdei
velemenyezd, 2018. május 02. szerda, 20:46
Nem változtatott az irányadó dollárkamaton a Fed
A Fed monetáris politikai testülete, a nyíltpiaci bizottság (Federal Open Market Committee, FOMC) kétnapos ülését követő szerdai bejelentés összhangban volt a testület korábban tett monetáris politikai jelzéseivel és a piacon a mostani döntésről előzőleg kialakult elemzői konszenzussal.

A Fed legutóbbi, márciusi kamatdöntő ülésén a piaci várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal 1,50-1,75 százalékra emelte meg az irányadó dollárkamat-sávot.

A Fed február elején hivatalba lépett új elnöke, Jerome Powell, elődje, Janet Yellen nyomdokain haladva laza monetáris politikát követ, a javuló gazdasági prognózisok függvényében azonban szükségesnek tartja a monetáris politikai eszközök fokozatos szigorítását.

A piacok a Fed által felvázolt optimista gazdasági növekedési prognózis és monetáris szigorítási pálya alapján három, egyenként 25 bázispontos kamatemelést tartanak valószínűnek az idén. Ebből a márciusi kamatemelés volt az első.

A Fed 2008 és 2015 decembere között zéró közeli szinten
velemenyezd, 2018. május 02. szerda, 20:06
Tőzsde - Emelkedő indexek New Yorkban
A kereskedés vége előtt mintegy két órával a DJIA-30 index 0,8 százalék, az S&P-500 index 0,6 százalék, a Nasdaq Composite index 0,5 százalék nyereséget mutatott.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) a piaci várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal megemelte az irányadó dollárkamatot szerdai kamatdöntő ülésén.

A piacok a részvényárfolyamok emelésével elsősorban a Fed gazdasági növekedési kilátásokról alkotott pozitív prognózisát nyugtázták.

Szerdán a legnagyobb nyereséget az energiaipari ágazat papírjai érték el az olajár emelkedésének köszönhetően, de a pénzügyi papírok is jól teljesítettek, ágazati mutatójuk 0,8 százalékkal erősödött.

A technológiai papírokkal túlsúlyos Nasdaq Composite index emelkedéséhez pedig a Facebook nagy esést követő kétszázalékos pozitív korrekciója járult hozzá a legnagyobb mértékben.

Az olajár az amerikai nyersolajkészletek váratlan csökkenése miatt nagyot emelkedett szerdán: a WTI nyersolaj ára 2,60 százalékkal hordónként
velemenyezd, 2018. március 21. szerda, 19:41
Megemelte az irányadó kamatot a Fed
A Fed monetáris politikai testülete, a nyíltpiaci bizottság (Federal Open Market Committee, FOMC) döntése teljes mértékben megfelelt a Fed által korábban tett jelzéseknek és a piaci várakozásoknak is. Legutóbb a Fed február elején hivatalba lépett új elnöke Jerome Powell jelezte négy héttel ezelőtti kongresszusi meghallgatásán a monetáris szigorítás szükségességét a javuló gazdasági prognózisok függvényében.

A piacok a Fed által felvázolt optimista gazdasági növekedési prognózis és monetáris szigorítási pálya alapján három, egyenként 25 bázispontos kamatemelést tartanak valószínűnek az idén. A mostani volt ezek közül az első.

A Fed 2008 és 2015 decembere között zéró közeli szinten tartotta gazdaságösztönző céllal az irányadó kamatot. A nyíltpiaci bizottság 2015 decemberében indította el a kamatemelési ciklust egy 25 bázispontos lépéssel. A következő évben, 2016-ban csak decemberben, 2017-ben viszont háromszor - márciusban, júniusban és decemberben - ismét kamatot emelt a Fed, rendre 25
velemenyezd, 2018. március 21. szerda, 19:11
A monetáris tanács ellenszavazat nélkül döntött februárban az alapkamat tartásáról
miatt a piaci árazások a régiós jegybankok közötti eltérő monetáris politikai irányultság fennmaradását valószínűsítik.

A hazai hosszú futamidejű papírok hozamfelárai az elmúlt időszakban megfigyelt nemzetközi hozamemelkedés mellett nőttek, hosszabb horizonton vizsgálva azonban az euróövezeti és régiós hozamokhoz viszonyított felárak érdemben csökkentek.

A tanácstagok véleménye szerint az eurózóna inflációs alapfolyamatai visszafogottak maradtak, míg a hazai inflációs alapfolyamatok a várakozásoknak megfelelően továbbra is elmaradnak a maginflációtól. A tanácstagok szerint a dinamikus béremelkedés inflációt növelő hatása változatlanul mérsékelt, és a belső kereslet élénkülésével párhuzamosan az infláció fokozatosan a célra emelkedik.

Kitértek arra: a külső környezet szempontjából megkülönböztetett figyelmet érdemel az olaj világpiaci árának változása, a nemzetközi pénzpiaci környezet alakulása, valamint az Európai Központi Bank (EKB) jövőbeli monetáris politikája. Az Egyesült Államok és az
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 16:42
Kamatdöntés - MNB: az inflációs cél fenntartható eléréséhez az alapkamat és a laza kondíciók tartós fenntartása
közepére várható.

Közölték: a monetáris tanács kiemelt figyelemmel kíséri a monetáris kondíciók alakulását, és a kibővített eszköztár alkalmazásával biztosítja a laza monetáris kondíciók tartós fennmaradását. A tanács célja, hogy a laza monetáris kondíciók a hozamgörbének ne csak a rövid, hanem hosszabb szakaszán is érvényesüljenek - jelezték.

A monetáris tanács keddi ülésén nem változtatott a jegybanki alapkamat 0,9 százalékos szintjén és a kamatfolyosón sem. A döntés megfelelt az elemzői várakozásoknak. Az egynapos jegybanki fedezett hitel kamatlába 0,9 százalék, az egynapos jegybanki betét kamata pedig mínusz 0,15 százalék maradt. A jegybanki alapkamat mértéke 2016. május 25. óta nem változott.

A tanács közleménye szerint a gazdasági növekedésben továbbra is markáns szerepe lesz a belső kereslet általános erősödésének. Az építőipari termelés dinamikus növekedése és a szolgáltató szektor teljesítményének bővülése a következő hónapokban is folytatódik. A folyó fizetési mérleg egyenlege a
velemenyezd, 2018. február 27. kedd, 16:04
Elemzők: folytatódik a kiskereskedelmi forgalom dinamikus növekedése
tavalyi utolsó negyedévben gyorsulhatott a GDP növekedése, így a tavalyi évre továbbra is 4 százalékos GDP növekedésre számít az elemző.

Ürmössy Gergely, az Erste Bank vezető makrogazdasági elemzője szerint a kiskereskedelmi forgalom lendülete idén is megmaradhat, becslése szerint 4,5 százalék körül alakulhat az ütem, amivela belső kereslet idén is fontos motorja lesz a GDP növekedésének.

Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője az adatokat értékelve elmondta, hogy a növekedés megfelel a várakozásoknak. A tartós fogyasztási cikkek iránti kereslet azt mutatja, hogy a fogyasztói bizalom jó, az egy évvel korábbihoz képest bátrabban vásárolnak a háztartások.

Németh Dávid szerint az idén minimális lassulás várható, 4-5 százalék között lehet a kiskereskedelmi forgalom bővülése. A lassulás azért valószínű, mert a foglalkoztatás a tavalyinál kisebb mértékben fog javulni, emellett eleve magas a bázis, a nettó fizetések pedig 2017-hez képest kisebb mértékben emelkedhetnek az idén.

Virovácz
velemenyezd, 2018. február 05. hétfő, 12:42
Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten
magyarországi hosszú lejáratú állampapír-piaci hozamok nemzetközi hozamokhoz viszonyított relatív pozícióját vizsgálja, és ennek megfelelően kerülhet sor a finomhangolásra.

Arról is beszámoltak, hogy csütörtökön tartották az újabb monetáris politikai célú kamatcsere (MIRS) tendert, a befogadott ajánlatok volumene 5 éves lejáraton 10 milliárd forint, míg a 10 éves lejáraton 50 milliárd forint volt.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden közölte a decemberi munkanélküliségi rátát, ami a várakozásoknak megfelelően 3,8 százalékon állt. A feldolgozóipar is jól teljesít, a januári beszerzési menedzser-index 60,9 ponton állt, amely továbbra is jelentős optimizmust jelez a vállalatvezetők részéről.

Hozzátették: az Amerikai Egyesült Államokban az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) a héten tartott kamatdöntő ülést, itt sem változattak a kamatszinten. A következő kamatemelés március 21-én várható.

A BÉT-en a blue chip részvények közül a héten a legkisebb mértékben,
velemenyezd, 2018. február 04. vasárnap, 07:11
1/24
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Emelkedett hangulat
lcsucsu
2008. augusztus 03. vasárnap, 20:14
Lehel piaci ballada 01.jp
chillik
2016. november 03. csütörtök, 06:03
Lehel piaci ballada 02.jp
chillik
2016. november 03. csütörtök, 06:03
Lehel piaci ballada 03.jp
chillik
2016. november 03. csütörtök, 06:02
Igazi piaci lángos.JPG
cipello
2013. szeptember 01. vasárnap, 16:35
Igazi piaci lángos.jpg
cipello
2013. július 08. hétfő, 14:31
Igazi piaci lángos
airam41
2013. július 03. szerda, 20:32
Veszprém piaci Manó.jpg
dnemethk
2013. január 05. szombat, 14:03
Piaci kaja
gossermb
2006. október 26. csütörtök, 14:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.