Belépés
2018. október 18. csütörtök | 42. hét | 291. nap | 00:45 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csökkenő forgalomban erősödött a BUX a héten
vonatkozó kérelmét, ezzel lezárult a Fázis III vizsgálat. A korábban közzétett, előzetes eredmények is erre utaltak, de mindenképpen pozitív a hír a Richterre nézve.

Arról is beszámoltak, hogy szerdán ezen felül kamatot emelt az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbankrendszer (Fed), idén immár harmadik, 2015 decembere, a kamatemelési ciklus elindulása óta pedig nyolcadik alkalommal. A Federal Reserve monetáris döntéshozó testülete, a nyíltpiaci bizottság (FOMC) a piaci várakozásokkal összhangban 25 bázisponttal, 2,00-2,25 százalékra emelte az irányadó kamatsávot.

A tőzsdei elemzés szerint 2019-ben további 3, 2020-ban pedig egy kamatemelés várható, ezzel 3,5 százalékon tetőzne a kamatszint, ezt követően már csökkenést várnának a döntéshozók, de csak 2021 után. A Fed javított a gazdasági prognózisán, az idei évi növekedési előrejelzést 2,8 százalékról 3,1 százalékra, míg a 2019-re vonatkozót 2,4 százalékról 2,5 százalékra módosították, a 2020-ast változatlanul, 2 százalékon
velemenyezd, 2018. szeptember 30. vasárnap, 07:04
Kamatot emelt a Fed
A Federal Reserve monetáris döntéshozó testülete, a nyíltpiaci bizottság (FOMC) a piaci várakozásokkal összhangban 25 bázisponttal, 2,00-2,25 százalékra emelte az irányadó kamatsávot. A testület ezt megelőzően júniusban emelte ugyancsak 25 bázisponttal a kamatsáv széleit, augusztusban változatlanul hagyta.

A döntés indoklásában a gazdaság jó teljesítményét nyugtázva a Fed megerősítette szándékát a monetáris szigorítás folytatására a jövő évre is.

A Fed azonban most első alkalommal hagyta ki döntésének indoklásából a monetáris politikájára alkalmazott "alkalmazkodó" (accommodative) jelzőt, jelezve ezzel, hogy a jövőben sokkal inkább semleges, mint gazdaságösztönző vagy a túlfűtöttséget fékező monetáris politikát kíván folytatni.

A Fed javított növekedési előrejelzésén. Eszerint az idén 3,1 százalékos GDP-növekedésre számít a három hónappal ezelőtt tett 2,8 százalékos prognózis helyett. A jövő évi növekedési előrejelzést 2,5 százalékra javította 2,4 százalékról, a 2020-ason viszont nem
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 20:48
Draghi: az EKB az év végén kivezeti az eszközvásárlási programot
program kivezetését". Az előző, júniusi kamatdöntő ülést követő tájékoztatójában a jegybankelnök még a csökkentett összegű eszközvásárlási program év végéig történő fenntartására helyezte a hangsúlyt.

A mostani tájékoztatón kijelentette: "az eszközvásárlások havi tételét 15 milliárd euróra csökkentjük az év végéig, és amennyiben a beérkező adatok megerősítik középtávú inflációs előrejelzésünket az év végén az eszközvásárlásokat be is fejezzük".

Az EKB kormányzótanácsa csütörtökön a piaci várakozásokkal összhangban változatlanul hagyta az irányadó refinanszírozási műveletek 0,00 százalékos kamatlábát, valamint az aktív oldali és a betéti rendelkezésre állás kamatlábának 0,25 százalékos, illetve mínusz 0,40 százalékos szintjét.

Az EKB döntést követően kiadott közleménye hangsúlyozta: a kormányzótanács arra számít, hogy az EKB irányadó kamatai legalább 2019 nyaráig jelenlegi szintjükön maradnak, mindenesetre addig, ameddig szükséges annak a biztosításához, hogy az infláció középtávon továbbra is
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 15:42
Nem változtatott az irányadó kamaton az EKB
A kormányzótanács a piaci várakozásokkal összhangban változatlanul hagyta az irányadó refinanszírozási műveletek 0,00 százalékos kamatlábát, valamint az aktív oldali és a betéti rendelkezésre állás kamatlábának 0,25 százalékos, illetve mínusz 0,40 százalékos szintjét.

Az EKB közleménye szerint a kormányzótanács arra számít, hogy az EKB irányadó kamatai legalább 2019 nyaráig jelenlegi szintjükön maradnak, mindenesetre addig, ameddig szükséges annak a biztosításához, hogy az infláció középtávon továbbra is tartósan a 2 százalék alatti, de ahhoz közeli szintek felé tartson.

Az EKB közleményében bejelentette: a kormányzótanács folyó hó végéig a jelenlegi 30 milliárd eurós havi ütemben folytatja a nettó eszközvásárlást az eszközvásárlási program (APP) keretében. A kormányzótanács 2018 szeptembere után a nettó eszközvásárlás havi ütemét 2018. december végéig 15 milliárd euróra csökkenti, és arra számít, hogy annak függvényében, hogy a beérkező adatok megerősítik a testület középtávú inflációs
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 14:02
Júliusban az infláció nem változott, a maginfláció emelkedett az Egyesült Államokban
Júliusban szezonális kiigazítással a piaci várakozásoknak megfelelően 0,2 százalékkal emelkedett az előző havihoz képest a fogyasztói árindex az Egyesült Államokban a júniusi 0,1 százalékos havi áremelkedés után.

Az energia- és élelmiszerárak figyelmen kívül hagyásával kalkulált havi árindex 0,2 százalékkal, a júniusival és a piaci várakozásokkal is megegyező mértékben emelkedett júliusban is.

A fogyasztói árak éves emelkedésének mértéke 2,9 százalék volt júliusban, az előző havi hat éves csúccsal megegyező. A piac 3,0 százalékos inflációt várt júliusra.

Az élelmiszer- és energiaárak nélkül kalkulált maginfláció 2,4 százalékkal, 2008 szeptembere óta a legnagyobb mértékben emelkedett júliusban. Júniusban 2,3 százalék volt az éves áremelkedés és a piac júliusra is ezzel megegyező maginflációt várt.

Az élelmiszerárak 1,2 százalékkal, az energiaárak 12,1 százalékkal emelkedtek júliusban éves bázison. https://www.bls.gov/news.release/cpi.nr0.htm
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 14:57
Nem változtatott az irányadó kamaton az EKB
A kormányzótanács a piaci várakozásokkal összhangban változatlanul hagyta az irányadó refinanszírozási műveletek 0,00 százalékos kamatlábát, valamint az aktív oldali és a betéti rendelkezésre állás kamatlábának 0,25 százalékos, illetve mínusz 0,40 százalékos szintjét.

Az EKB az irányadó kamatokat az inflációs cél függvényében legalább 2019 nyaráig a mostani rekordalacsony szinten szándékozik tartani.

Az EKB közleményben bejelentette, hogy a hagyományostól eltérő monetáris politikai intézkedéseket illetően a Kormányzótanács 2018. szeptember végéig a jelenlegi 30 milliárd eurós havi ütemben folytatja a nettó eszközvásárlást az eszközvásárlási program (APP) keretében. A Kormányzótanács arra számít, hogy 2018 szeptembere után annak függvényében, hogy a beérkező adatok megerősítik a testület középtávú inflációs várakozását, a nettó eszközvásárlás havi ütemét 2018. december végéig 15 milliárd euróra csökkenti, ezt követően pedig a nettó eszközvásárlás megszűnik.

A Kormányzótanácsnak az a
velemenyezd, 2018. július 26. csütörtök, 14:12
A monetáris tanács ellenszavazat nélkül támogatta az alapkamat tartását
kiszorítandó likviditás mennyiségéről, és ehhez igazítja a jegybanki swapeszközök állományát.A bankközi és állampapírpiaci hosszú hozamok mérséklődtek az előző kamatdöntés óta, így a rövid és hosszú hozamok közötti különbség csökkent, ugyanakkor nemzetközi összehasonlításban a hozamgörbe továbbra is meredek.

A tanácstagok kiemelték, hogy a változatlan alapkamat és kamatfolyosó összhangban van a szeptemberi előrejelzés alappályájával, a monetáris tanács korábbi kommunikációjával és a piaci várakozásokkal. A tagok egyetértettek abban, hogy a reálgazdaság további támogatása a finanszírozási és hitelköltségek csökkentése révén, a hosszú hozamok mérséklésén keresztül valósítható meg leghatékonyabban.

Jelezték: a hitelek kamatkockázatát mérsékli, ha a gazdasági szereplők alacsony kamatok mellett hosszú futamidejű, fixált kamatozású hitelekhez tudnak hozzáférni.

A tanács két nem konvencionális eszköz 2018. januári bevezetéséről döntött, amelyek a monetáris politikai eszköztár szerves részét
velemenyezd, 2017. december 06. szerda, 16:05
Szeptemberben lassult az infláció Kínában
Szeptemberben 1,6 százalékkal, a piaci várakozásokkal megegyező mértékben nőttek a fogyasztói árak éves összevetésben az augusztusi 1,8 százalékos éves növekedés után.

Az inflációt az élelmiszerárak csökkenése lassította szeptemberben, miközben a nem élelmiszeripari cikkek ára tovább emelkedett.

Az előző havihoz képest 0,5 százalékkal, január óta a legnagyobb mértékben nőttek a fogyasztói árak szeptemberben az augusztusi 0,4 százalékos havi növekedés után. A piac az augusztusival megegyező, 0,4 százalékos havi árnövekedést várt szeptemberre is.

A termelői árak 6,9 százalékkal nőttek szeptemberben az egy évvel korábbiakhoz képest Kínában, március óta ez a legmagasabb éves növekedés Kínában az idén. A termelői árak már a 13. egymást követő hónapja emelkednek.

Augusztusban 6,3 százalék volt a termelői árak éves növekedése. Szeptemberre a piac az augusztusival megegyező, 6,3 százalékos éves növekedést várt.

Az előző havihoz képest a termelői árak 1,0 százalékkal emelkedtek
velemenyezd, 2017. október 16. hétfő, 09:41
Messze a várakozások felett teljesített a japán gazdaság a második negyedévben
A második negyedévben az előző negyedévihez képest 1,0 százalékkal nőtt a japán bruttó hazai termék (GDP) a 0,6 százalékos piaci várakozásokkal szemben. Az első negyedévben 0,3 százalékos volt a negyedéves növekedési ütem.

Az idei második negyedévi 0,6 százalékos növekedés 2015 első negyedéve óta a leggyorsabb ütem volt.

A második negyedéves GDP-növekedés évesítve 4,0 százalék lett az első negyedévi 1,5 százalék után. A piac 2,5 százalékos GDP-növekedést várt a második negyedévre.

Az idei második negyedévben már sorban a hatodik negyedéve mutatott egyre nagyobb éves növekedési ütemet a japán gazdaság. Japán 2005-2006 óta most az első alkalommal élt át fennakadás nélkül egyhuzamban hat egymást követő negyedévben növekedést. A növekedés motorja a belső fogyasztás és a tőkeberuházások emelkedése volt.
velemenyezd, 2017. augusztus 14. hétfő, 08:41
A monetáris tanács egyhangú döntéssel tartotta az alapkamatot legutóbb
hogy a magyar gazdaság fundamentumai és az inflációs cél fenntartható elérése szempontjából az előző kamatdöntés óta nem történt olyan fejlemény, amely a jelenlegi alapkamat, illetve a kamatfolyosó szintjének megváltoztatását indokolná.

Kiemelték, hogy a változatlan alapkamat és az eszköztár átalakításával elért laza monetáris kondíciók fenntartása összhangban van a júniusi előrejelzés alappályájával, a beérkezett adatokkal, a tanács korábbi kommunikációjával, valamint az elemzői és piaci várakozásokkal.

A tanács értékelése szerint a külső környezet továbbra is lefelé mutató inflációs kockázatot hordoz. Amennyiben az infláció tartósan elmarad az inflációs céltól, a tanács kész a monetáris kondíciók további lazítására nem hagyományos, célzott eszközök alkalmazásával.

A testület a három hónapos betétállományra bevezetett korlátot és annak esetleges jövőbeli változtatását az eszköztár szerves részének tekinti. Felidézik: a monetáris tanács júniusi ülésén 300 milliárd forintban korlátozta a
velemenyezd, 2017. augusztus 02. szerda, 15:32
MNB: a monetáris tanács egyhangúlag támogatta az alapkamat tartását
úgy ítélték meg, hogy a magyar gazdaság fundamentumai és az inflációs cél fenntartható elérése szempontjából az előző kamatdöntés óta nem történt olyan fejlemény, amely a jelenlegi alapkamat, illetve a kamatfolyosó szintjének megváltoztatását indokolná. Kiemelték, hogy a változatlan alapkamat és az eszköztár átalakításával elért laza monetáris kondíciók fenntartása összhangban van a júniusi előrejelzés alappályájával, a beérkezett adatokkal, valamint a tanács korábbi kommunikációjával és a piaci várakozásokkal.

Több tanácstag is megemlítette, hogy a globális infláció év eleji emelkedése megtorpant, az importált infláció a korábban vártnál alacsonyabb lehet. A belföldi inflációs folyamatokkal kapcsolatban megjegyezték, hogy a historikusan alacsony inflációs várakozások és az újonnan bejelentett áfacsökkentések is a fogyasztóiár-index lassabb emelkedését okozzák, a béremelkedés hatásai pedig egyelőre nem jelentkeztek az inflációs alapfolyamatokban. Ezek a tényezők összességében erősíthetik a lefelé mutató
velemenyezd, 2017. július 05. szerda, 15:15
Tőzsde - Túlnyomórészt veszteségben zártak Ázsia és a csendes-óceáni térség irányadó tőzsdeindexei
Rontotta a kockázatvállalási hangulatot, hogy a túltermelés miatt ismét csökken a kőolaj világpiaci ára. Az MSCI globális indexszolgáltató úgy döntött, hogy a jövő évtől bevon a kínai belső piacon forgó, A-osztályú részvényekből 222-t feltörekvő piaci indexkosarába. A várakozásokkal összhangban álló döntés azonban nem tudta ellensúlyozni az olajárak csökkenésének hatását.

A Wall Street nyomdokain haladva csökkentek a tokiói tőzsdemutatók: a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 0,45 százalékkal, 20 138,79 pontra, a szélesebb körű Topix-index pedig 0,35 százalékkal, 1611,56 pontra süllyedt. Megnyirbálta a kockázatvállalási hajlandóságot a jen erősödése és az olajárak csökkenése, így a befektetők profitot realizáltak, lefölözték az előző négy nyereséges kereskedési napon elkönyvelt haszon egy részét.

A dél-koreai Kospi 0,49 százalékos mínuszban, 2357,53 ponton, az irányadó ausztráliai index, az S&P/ASX 200 pedig 1,59 százalékos veszteségben, 5665,72 ponton zárt. Sydneyben főleg az energetikai
velemenyezd, 2017. június 21. szerda, 11:21
1/10
Képek, videók
Forgalomban.jpg
tirfer
2006. december 24. vasárnap, 21:42
fázis.JPG
talamusz
2016. április 10. vasárnap, 15:00
takaró fázis munka 003.j
porsike
2013. március 22. péntek, 10:24
masni minta fázisok-01
gaga50
2012. február 06. hétfő, 18:58
masni minta fázisok-02
gaga50
2012. február 06. hétfő, 18:57
masni minta fázisok-03
gaga50
2012. február 06. hétfő, 18:57
masni minta fázisok-04
gaga50
2012. február 06. hétfő, 18:56
masni minta fázisok-05
gaga50
2012. február 06. hétfő, 18:56
masni minta fázisok-06
gaga50
2012. február 06. hétfő, 18:55
masni minta fázisok-07
gaga50
2012. február 06. hétfő, 18:55
masni minta fázisok-08
gaga50
2012. február 06. hétfő, 18:54
masni minta fázisok-09
gaga50
2012. február 06. hétfő, 18:53
masni minta fázisok-10
gaga50
2012. február 06. hétfő, 18:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.