Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 16. csütörtök | 33. hét | 228. nap | 14:17 | Ábrahám
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Júliusban az infláció nem változott, a maginfláció emelkedett az Egyesült Államokban
Júliusban szezonális kiigazítással a piaci várakozásoknak megfelelően 0,2 százalékkal emelkedett az előző havihoz képest a fogyasztói árindex az Egyesült Államokban a júniusi 0,1 százalékos havi áremelkedés után.

Az energia- és élelmiszerárak figyelmen kívül hagyásával kalkulált havi árindex 0,2 százalékkal, a júniusival és a piaci várakozásokkal is megegyező mértékben emelkedett júliusban is.

A fogyasztói árak éves emelkedésének mértéke 2,9 százalék volt júliusban, az előző havi hat éves csúccsal megegyező. A piac 3,0 százalékos inflációt várt júliusra.

Az élelmiszer- és energiaárak nélkül kalkulált maginfláció 2,4 százalékkal, 2008 szeptembere óta a legnagyobb mértékben emelkedett júliusban. Júniusban 2,3 százalék volt az éves áremelkedés és a piac júliusra is ezzel megegyező maginflációt várt.

Az élelmiszerárak 1,2 százalékkal, az energiaárak 12,1 százalékkal emelkedtek júliusban éves bázison. https://www.bls.gov/news.release/cpi.nr0.htm
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 14:57
Nem változtatott az irányadó kamaton az EKB
A kormányzótanács a piaci várakozásokkal összhangban változatlanul hagyta az irányadó refinanszírozási műveletek 0,00 százalékos kamatlábát, valamint az aktív oldali és a betéti rendelkezésre állás kamatlábának 0,25 százalékos, illetve mínusz 0,40 százalékos szintjét.

Az EKB az irányadó kamatokat az inflációs cél függvényében legalább 2019 nyaráig a mostani rekordalacsony szinten szándékozik tartani.

Az EKB közleményben bejelentette, hogy a hagyományostól eltérő monetáris politikai intézkedéseket illetően a Kormányzótanács 2018. szeptember végéig a jelenlegi 30 milliárd eurós havi ütemben folytatja a nettó eszközvásárlást az eszközvásárlási program (APP) keretében. A Kormányzótanács arra számít, hogy 2018 szeptembere után annak függvényében, hogy a beérkező adatok megerősítik a testület középtávú inflációs várakozását, a nettó eszközvásárlás havi ütemét 2018. december végéig 15 milliárd euróra csökkenti, ezt követően pedig a nettó eszközvásárlás megszűnik.

A Kormányzótanácsnak az a
velemenyezd, 2018. július 26. csütörtök, 14:12
A monetáris tanács ellenszavazat nélkül támogatta az alapkamat tartását
kiszorítandó likviditás mennyiségéről, és ehhez igazítja a jegybanki swapeszközök állományát.A bankközi és állampapírpiaci hosszú hozamok mérséklődtek az előző kamatdöntés óta, így a rövid és hosszú hozamok közötti különbség csökkent, ugyanakkor nemzetközi összehasonlításban a hozamgörbe továbbra is meredek.

A tanácstagok kiemelték, hogy a változatlan alapkamat és kamatfolyosó összhangban van a szeptemberi előrejelzés alappályájával, a monetáris tanács korábbi kommunikációjával és a piaci várakozásokkal. A tagok egyetértettek abban, hogy a reálgazdaság további támogatása a finanszírozási és hitelköltségek csökkentése révén, a hosszú hozamok mérséklésén keresztül valósítható meg leghatékonyabban.

Jelezték: a hitelek kamatkockázatát mérsékli, ha a gazdasági szereplők alacsony kamatok mellett hosszú futamidejű, fixált kamatozású hitelekhez tudnak hozzáférni.

A tanács két nem konvencionális eszköz 2018. januári bevezetéséről döntött, amelyek a monetáris politikai eszköztár szerves részét
velemenyezd, 2017. december 06. szerda, 16:05
Szeptemberben lassult az infláció Kínában
Szeptemberben 1,6 százalékkal, a piaci várakozásokkal megegyező mértékben nőttek a fogyasztói árak éves összevetésben az augusztusi 1,8 százalékos éves növekedés után.

Az inflációt az élelmiszerárak csökkenése lassította szeptemberben, miközben a nem élelmiszeripari cikkek ára tovább emelkedett.

Az előző havihoz képest 0,5 százalékkal, január óta a legnagyobb mértékben nőttek a fogyasztói árak szeptemberben az augusztusi 0,4 százalékos havi növekedés után. A piac az augusztusival megegyező, 0,4 százalékos havi árnövekedést várt szeptemberre is.

A termelői árak 6,9 százalékkal nőttek szeptemberben az egy évvel korábbiakhoz képest Kínában, március óta ez a legmagasabb éves növekedés Kínában az idén. A termelői árak már a 13. egymást követő hónapja emelkednek.

Augusztusban 6,3 százalék volt a termelői árak éves növekedése. Szeptemberre a piac az augusztusival megegyező, 6,3 százalékos éves növekedést várt.

Az előző havihoz képest a termelői árak 1,0 százalékkal emelkedtek
velemenyezd, 2017. október 16. hétfő, 09:41
Messze a várakozások felett teljesített a japán gazdaság a második negyedévben
A második negyedévben az előző negyedévihez képest 1,0 százalékkal nőtt a japán bruttó hazai termék (GDP) a 0,6 százalékos piaci várakozásokkal szemben. Az első negyedévben 0,3 százalékos volt a negyedéves növekedési ütem.

Az idei második negyedévi 0,6 százalékos növekedés 2015 első negyedéve óta a leggyorsabb ütem volt.

A második negyedéves GDP-növekedés évesítve 4,0 százalék lett az első negyedévi 1,5 százalék után. A piac 2,5 százalékos GDP-növekedést várt a második negyedévre.

Az idei második negyedévben már sorban a hatodik negyedéve mutatott egyre nagyobb éves növekedési ütemet a japán gazdaság. Japán 2005-2006 óta most az első alkalommal élt át fennakadás nélkül egyhuzamban hat egymást követő negyedévben növekedést. A növekedés motorja a belső fogyasztás és a tőkeberuházások emelkedése volt.
velemenyezd, 2017. augusztus 14. hétfő, 08:41
A monetáris tanács egyhangú döntéssel tartotta az alapkamatot legutóbb
hogy a magyar gazdaság fundamentumai és az inflációs cél fenntartható elérése szempontjából az előző kamatdöntés óta nem történt olyan fejlemény, amely a jelenlegi alapkamat, illetve a kamatfolyosó szintjének megváltoztatását indokolná.

Kiemelték, hogy a változatlan alapkamat és az eszköztár átalakításával elért laza monetáris kondíciók fenntartása összhangban van a júniusi előrejelzés alappályájával, a beérkezett adatokkal, a tanács korábbi kommunikációjával, valamint az elemzői és piaci várakozásokkal.

A tanács értékelése szerint a külső környezet továbbra is lefelé mutató inflációs kockázatot hordoz. Amennyiben az infláció tartósan elmarad az inflációs céltól, a tanács kész a monetáris kondíciók további lazítására nem hagyományos, célzott eszközök alkalmazásával.

A testület a három hónapos betétállományra bevezetett korlátot és annak esetleges jövőbeli változtatását az eszköztár szerves részének tekinti. Felidézik: a monetáris tanács júniusi ülésén 300 milliárd forintban korlátozta a
velemenyezd, 2017. augusztus 02. szerda, 15:32
MNB: a monetáris tanács egyhangúlag támogatta az alapkamat tartását
úgy ítélték meg, hogy a magyar gazdaság fundamentumai és az inflációs cél fenntartható elérése szempontjából az előző kamatdöntés óta nem történt olyan fejlemény, amely a jelenlegi alapkamat, illetve a kamatfolyosó szintjének megváltoztatását indokolná. Kiemelték, hogy a változatlan alapkamat és az eszköztár átalakításával elért laza monetáris kondíciók fenntartása összhangban van a júniusi előrejelzés alappályájával, a beérkezett adatokkal, valamint a tanács korábbi kommunikációjával és a piaci várakozásokkal.

Több tanácstag is megemlítette, hogy a globális infláció év eleji emelkedése megtorpant, az importált infláció a korábban vártnál alacsonyabb lehet. A belföldi inflációs folyamatokkal kapcsolatban megjegyezték, hogy a historikusan alacsony inflációs várakozások és az újonnan bejelentett áfacsökkentések is a fogyasztóiár-index lassabb emelkedését okozzák, a béremelkedés hatásai pedig egyelőre nem jelentkeztek az inflációs alapfolyamatokban. Ezek a tényezők összességében erősíthetik a lefelé mutató
velemenyezd, 2017. július 05. szerda, 15:15
Tőzsde - Túlnyomórészt veszteségben zártak Ázsia és a csendes-óceáni térség irányadó tőzsdeindexei
Rontotta a kockázatvállalási hangulatot, hogy a túltermelés miatt ismét csökken a kőolaj világpiaci ára. Az MSCI globális indexszolgáltató úgy döntött, hogy a jövő évtől bevon a kínai belső piacon forgó, A-osztályú részvényekből 222-t feltörekvő piaci indexkosarába. A várakozásokkal összhangban álló döntés azonban nem tudta ellensúlyozni az olajárak csökkenésének hatását.

A Wall Street nyomdokain haladva csökkentek a tokiói tőzsdemutatók: a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 0,45 százalékkal, 20 138,79 pontra, a szélesebb körű Topix-index pedig 0,35 százalékkal, 1611,56 pontra süllyedt. Megnyirbálta a kockázatvállalási hajlandóságot a jen erősödése és az olajárak csökkenése, így a befektetők profitot realizáltak, lefölözték az előző négy nyereséges kereskedési napon elkönyvelt haszon egy részét.

A dél-koreai Kospi 0,49 százalékos mínuszban, 2357,53 ponton, az irányadó ausztráliai index, az S&P/ASX 200 pedig 1,59 százalékos veszteségben, 5665,72 ponton zárt. Sydneyben főleg az energetikai
velemenyezd, 2017. június 21. szerda, 11:21
Tőzsde - Csökkenéssel nyithatnak a főbb európai piacok
globális kitermelés növekedésének hatására.

Emellett a brit gazdaság és politika köti le a figyelmet: hivatalosan megalakul az új összetételű parlament és II. Erzsébet angol királynő ismerteti az új brit kormány törvényalkotási programját.

Ázsiában és a csendes-óceáni térségben túlnyomórészt csökkentek az irányadó tőzsdemutatók. Az MSCI globális indexszolgáltató úgy döntött, hogy a jövő évtől bevon a kínai belső piacon forgó, A-osztályú részvényekből 222-t feltörekvő piaci indexkosarába. A várakozásokkal összhangban álló döntés azonban nem tudta ellensúlyozni az olajárak csökkenésének hatását.

Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 0,52 százalékos, az irányadó ausztráliai index, az S&P/ASX 200 1,48 százalékos, a dél-koreai Kospi 0,54 százalékos, a vezető sanghaji index 0,11 százalékos, a hongkongi Hang Seng pedig 0,52 százalékos mínuszt mutatott a záráshoz közeledve. Csak a sencseni és a tajvani index állt enyhe nyereségben.

A kőolaj világpiaci ára csökken, több havi mélypont
velemenyezd, 2017. június 21. szerda, 08:21
MNB: a monetáris tanács továbbra is kész nem hagyományos eszközökkel lazítani a monetáris kondíciókat
meg, hogy a magyar gazdaság fundamentumai és az inflációs cél fenntartható elérése szempontjából az előző kamatdöntés óta nem történt olyan fejlemény, amely a jelenlegi alapkamat, illetve a kamatfolyosó szintjének megváltoztatását indokolná. Kiemelték, hogy a változatlan alapkamat és az eszköztár átalakításával elért laza monetáris kondíciók fenntartása összhangban van a márciusi előrejelzés alappályájával, a beérkezett adatokkal, valamint a monetáris tanács korábbi kommunikációjával és a piaci várakozásokkal. Több tanácstag is megemlítette, hogy az inflációs alapfolyamatok nem változtak, miközben az inflációs várakozások továbbra is visszafogottak. Ugyanakkor néhányan megjegyezték, hogy a beérkezett inflációs adatok elmaradtak a várakozástól és a béremelkedés hatásai egyelőre mérsékelten jelentkeztek az inflációs alapfolyamatokban.

A magas külső finanszírozási képesség és a külső adósságállomány csökkenése a tanács tagjai szerint tartósan mérsékli a magyar gazdaság sérülékenységét. Az előretekintő
velemenyezd, 2017. június 07. szerda, 15:33
Tizenhat éves mélypontra esett a munkanélküliségi ráta az Egyesült Államokban májusban
A washingtoni munkaügyi minisztérium pénteken közzétett kimutatása szerint májusban a stagnálást valószínűsítő elemzői várakozásokkal szemben 4,3 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta az Egyesült Államokban az előző havi 4,4 százalékról. Ez a legalacsonyabb érték 2001 májusa óta.

Január óta 0,5 százalékponttal csökkent a munkanélküliségi ráta és 774 ezerrel a munkanélküliek száma az Egyesült Államokban.

A munkanélküliek száma 6,9 millió volt májusban. Az aktív lakosság körében a foglalkoztatási arány az előző havi 62,9 százalékról 62,7 százalékra mérséklődött.

A magánszektorban a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma 138 ezerrel emelkedett májusban az előző havi 174 ezres növekedés után, ez alulmúlja a 182 ezres piaci várakozásokat.

A 4,3 százalékos munkanélküliségi rátát a jegybank szerepét betöltő Fed teljes foglalkoztatásnak tekinti és az egyik legfontosabb monetáris politikai döntési tényezőként kezeli.
velemenyezd, 2017. június 02. péntek, 15:23
Csökkent májusban a kínai feldolgozóipar teljesítménye
Májusban a piaci várakozásokkal ellentétben az 50 pontos határ alá, 49,6 pontra csökkent az előző havi 50,3 pontról a Caixin feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe. Elemzők 50,1 pontot vártak.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi.
velemenyezd, 2017. június 01. csütörtök, 07:43
1/9
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Emelkedett hangulat
lcsucsu
2008. augusztus 03. vasárnap, 20:14
Lehel piaci ballada 01.jp
chillik
2016. november 03. csütörtök, 06:03
Lehel piaci ballada 02.jp
chillik
2016. november 03. csütörtök, 06:03
Lehel piaci ballada 03.jp
chillik
2016. november 03. csütörtök, 06:02
Igazi piaci lángos.JPG
cipello
2013. szeptember 01. vasárnap, 16:35
Igazi piaci lángos.jpg
cipello
2013. július 08. hétfő, 14:31
Igazi piaci lángos
airam41
2013. július 03. szerda, 20:32
Veszprém piaci Manó.jpg
dnemethk
2013. január 05. szombat, 14:03
Piaci kaja
gossermb
2006. október 26. csütörtök, 14:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.