Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 18. szombat | 33. hét | 230. nap | 14:45 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tallóztam
Éjszakai fogcsikorgatás - mitől múlik el?

Sírás, rívás és fogak csikorgatása, különösen éjjelente - talán az erős stressz okozza, esetleg épp az altatód váltja ki? Mindegy, mi az oka, a lényeg, hogy elmúljon... Nem csak a fogaid épségéről van szó!

Mindanyiunkal előfordult már, hogy éjjel csikorgattuk a fogunkat - kivált gyerekkorban. Felnőttkorban is előfordul, a felnőtteknek viszonylag elég magas százaléka csikorgatja a fogait álmában - amiről rendszerint a partnere tájékoztatja, hiszen a fogcsikorgató a problémájáról mit sem tud, alszik békésen. Erre a nagyon is hétköznapi, ám kellemetlen tünetre az fogászok kitaláltak egy nagyon hangzatos, nehezen megjegyezhető szót: bruxizmus.

Az éjszakai fogcsikorgatás okai

Általában az okok között a stresszt, a szorongást, a belső feszültséget szokták emlegetni. Pedig egy hibás, rosszul nőtt fog vagy fogsor, esetleg rosszul nőtt állkapocs is okozhat fogcsikorgatást. Időnként gyógyszerek mellékhatásaként is felléphet
horvathnemagdi, 2018. július 22. vasárnap, 16:46
Alvás közbeni fogcsikorgatás
- mitől múlik el?


Sírás, rívás és fogak csikorgatása, különösen éjjelente - talán az erős stressz okozza, esetleg épp az altatód váltja ki? Mindegy, mi az oka, a lényeg, hogy elmúljon... Nem csak a fogaid épségéről van szó!

Mindannyiunkal előfordult már, hogy éjjel csikorgattuk a fogunkat - kivált gyerekkorban. Felnőttkorban is előfordul, a felnőtteknek viszonylag elég magas százaléka csikorgatja a fogait álmában - amiről rendszerint a partnere tájékoztatja, hiszen a fogcsikorgató a problémájáról mit sem tud, alszik békésen. Erre a nagyon is hétköznapi, ám kellemetlen tünetre az fogászok kitaláltak egy nagyon hangzatos, nehezen megjegyezhető szót: bruxizmus.

Az éjszakai fogcsikorgatás okai


Általában az okok között a stresszt, a szorongást, a belső feszültséget szokták emlegetni. Pedig egy hibás, rosszul nőtt fog vagy fogsor, esetleg rosszul nőtt állkapocs is okozhat fogcsikorgatást. Időnként gyógyszerek mellékhatásaként is
eposz, 2018. július 19. csütörtök, 19:26
Megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Magyar Fejlesztési Bank
MFB az együttműködési megállapodás keretében egységesen képviseli a stratégiai csoportjába tartozó társaságokat, a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-t, az MFB Invest Befektetési és Vagyonkezelési Zrt.-t, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.-t, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-t, aDiákhitel Központ Zrt.-t, az MKK Magyar Követeléskezelő Zrt.-t és az MFB Ingatlanfejlesztő Zrt.-t.

Az MNKH az együttműködés értelmében részvételi és bemutatkozási lehetőséget biztosít rendezvényein a bank szakértőinek, tájékoztatja partnereit az MFB által kínált finanszírozási lehetőségekről, információkkal és piaci visszajelzésekkel segíti a kis- és közepes vállalkozások támogatási konstrukcióinak kidolgozását.

Az MFB tájékoztatja partnereit a kereskedőház szakmai konferenciáiról, képzéseiről, szolgáltatásairól, emellett piaci információkkal és kutatási eredményeivel segíti az kereskedőház szolgáltatási portfóliójának, valamint Exportakadémia című képzésének fejlesztését.

A közlemény idézi az MNKH vezérigazgatóját,
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 17:34
Kétmilliárd forintot fektet egy cseh társaság a Barion Zrt.-be
A befektető első körben egy kétmillió euró értékű tranzakció révén 20 százalékos részesedéshez jut az online- és mobilfizetési piacon tevékenykedő cégben.

A magyar pénzügyi startup eddig két lépcsőben mintegy 150 millió forint befektetésben részesült belföldi üzleti angyaloktól.

Kiss Sándor, a Barion társalapítója és vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy szolgáltatásukat több mint 2600 webáruház használja. Az indulás óta eltelt két év alatt több mint 700 ezer ügyfél fizetett már a cég rendszerén keresztül, többmilliárd forintos éves forgalmat lebonyolítva.

A vezérigazgató arra is kitért: a pénzt a befektetőtől arra kapta a cég, hogy bebizonyítsák, nemzetközi szinten megismételhetők a magyarországi eredmények.

A vállalkozás Kiss Sándor tájékoztatása szerint a fizetési szolgáltatások piacán nem a tranzakciós díjakból kíván megélni, hanem a vásárlások során begyűjtött adatvagyon felhasználásából, ami egy "data business".

A cég a világ valaha volt legnagyobb vásárlói
velemenyezd, 2017. december 12. kedd, 16:11
Illegális bevándorlás - Martin Schulz: Merkel hibázott a menekültpolitikában 2015-ben
A Bild című lap választási fórumán felidézte a kancellár egy minapi interjúját, amelyben Merkel elmondta, hogy a menekültpolitikában ismét mindent ugyanúgy csinálna, mint 2015-ben.

Azonban - tette hozzá a szociáldemokrata kormányfőjelölt - azt a hibát nem lenne szabad még egyszer elkövetnie, hogy az európai partnereket nem vonja be a döntéshozatalba, hanem csak utólag tájékoztatja őket.

Éppen ez a hiba teszi lehetővé Lengyelország és Magyarország számára, hogy kivonják magukat a felelősségvállalásból, és azt mondják, hogy "minket nem kérdeztek meg (a menekültek befogadásáról), ezért nincs is semmi közünk hozzá, német problémáról van szó".

Martin Schulz hozzátette: Orbán Viktor magyar miniszterelnök, Horst Seehofer - bajor kormányfő, az Angela Merkel vezette jobbközép CDU testvérpártja, a CSU elnökének - "jó barátja még pénzt is akar a határkerítésért", ami "azért eléggé felháborító".

Az SPD-s kancellárjelölt a fórumon a többi között arról is beszélt, hogy "nem ideges" a vasárnapi
velemenyezd, 2017. szeptember 01. péntek, 11:22
Brexit - Szijjártó: tisztességes megállapodást kell kötni
Szijjártó Péter közölte: az ő meghívására jött Magyarországra David Davis, aki végigjárja az uniós tagországokat és a brit álláspontról tájékoztatja a kormányokat, hogy elkerülhető legyen egy megállapodás nélküli Brexit, illetve egy rossz megállapodás.

"A britek döntését a kilépésről tiszteletben tartjuk, de sajnáljuk, Európa számára ez egy nagy veszteség" - szögezte le. A miniszter felidézte: Nagy-Britannia az ENSZ BT tagja, atomhatalom, övé Európa legütőképesebb hadserege, valamint Európa második, a világ ötödik legerősebb gazdasága. Az országnak emellett nagyon speciális kapcsolata van az Egyesült Államokkal.

Szijjártó Péter elmondta: Nagy-Britannia Magyarország 11. legfontosabb kereskedelmi partnere, Magyarország tavaly 3,6 milliárd eurónyi exportot mutatott fel. Nagy-Britannia az ország hetedik legjelentősebb befektetője, 800 brit vállalat 51 ezer embernek ad munkát Magyarországon. Hozzátette: nem túlzás, hogy a Brexit legjelentősebb vesztese a közép- és kelet-európai térség
velemenyezd, 2017. április 20. csütörtök, 12:03
Külföldi egyetemek - Palkovics: a kormány semmilyen egyetemet nem kíván bezárni
intézmény működésére és a két egyetem együttműködésére. Mint mondta, bízik benne, hogy az újonnan megjelent két feltételt teljesíteni tudják majd azok az intézmények, amelyek hasonló képzést folytatnak vagy ilyet terveznek a jövőben.

Kiemelte, ha a CEU esetleg nem tudna eleget tenni a törvénymódosításban foglalt feltételeknek, az sem jelenti azt, hogy más formában, a Magyarországon bejegyzett Közép-európai Egyetemmel együttműködve, nem folytathatja a tevékenységét az országban.

A kormány tájékoztatja a partnereit, kész tárgyalni, és teljességgel nyitott rá, hogy megoldást találjanak a helyzetre, ezért nincs ok aggodalomra - fogalmazott.

Újságírói kérdésre válaszolva Palkovics azt mondta, hogy a törvénymódosítás elleni demonstrációk résztvevőit félrevezették, mivel nem igazak azok az információk, amelyek szerint a kormány korlátozni akarná az egyetemek autonómiáját vagy intézményeket tervezne bezárni.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára mások
velemenyezd, 2017. április 11. kedd, 14:43
Putyin pártjával írt alá együttműködési megállapodást egy osztrák párt
megállapodást az ellenzékipárt elnöke, Heinz-Christian Strache és Szergej Selesnjak, az Egységes Oroszország főtitkára írta alá hétfőn Moszkvában. A találkozón jelen volt továbbá osztrák részről az FPÖ elnökhelyettese Norbert Hofer, a bécsi alpolgármester Johann Gudenus és Harald Vilimsky, az FPÖ európai parlamenti képviselője is.

A megállapodás szövegét a Kronen Zeitung című lap újságírója már korábban közzétette a Twitter mikroblog oldalán. Ennek tartalma szerint a két párt rendszeresen tájékoztatja egymást különböző területeken szerzett tapasztalatairól, a gazdaság, a kereskedelem és a befektetés területén is támogatják egymást. A két párt arról is nyilatkozott, hogy a fiatalokat valamint a nőket tömörítő egyesületeik, a képzéssel és segélynyújtással foglalkozó és egyéb területen működő társadalmi szervezeteik is együttműködnek majd, hogy erősítsék a barátságot, továbbá "a hazaszeretet és a munkakedv szellemében" neveljék a fiatal generációt.

Strache hétfőn a Facebook közösségi oldalán az
velemenyezd, 2016. december 19. hétfő, 19:52
Lezsák: pótolhatatlan a nyugati magyar szórvány szerepe
Hozzátette: a kérdés az, idehaza "mennyire tudunk élni ezzel a lehetőséggel, észrevesszük-e" a nyugati magyarság segítőkészségét és az abban rejlő lehetőséget. Nem mindegy, hogy ki és miként tájékoztatja Magyarországról a külföldet - hangsúlyozta Lezsák Sándor, az amerikai elnökválasztás eredménye kapcsán kijelentve, "remélhetjük az amerikai magyarok legjobbjainak térnyerését a külügyi adminisztráció tájékoztatásában".

A Bethlen Gábor-díj három idei kitüntetettje közül Koszorús Ferenc ügyvédet, az Amerikai Magyar Szövetség vezetőjét és kisebbségi jogvédőt méltatva Lezsák Sándor arról beszélt: a díjazott évtizedek óta szervezi az amerikai magyar közösséget, de már az 1970-es évektől részt vett a romániai magyarok ellen elkövetett tényfeltáró testület munkájában.

Hozzátette: Koszorús Ferenc segítette a rendszerváltás után a magyar kormány tengerentúli kapcsolatépítését, de annak a helyzetnek a kialakításában is szerepe volt, amelynek eredményeként néhány éve Magyarország legalább részben
velemenyezd, 2016. november 18. péntek, 20:33
NGM: folytatódtak a minimálbér-tárgyalások, a kormány nagyarányú reálbér-emelkedést szeretne jövőre és 2018-ban
A tájékoztatás szerint Varga Mihály a tanácskozáson kiemelte, a minimálbér-emelés mellett a járulékcsökkentést is meg szeretné valósítani a kormány.

Hozzátette, Magyarország makrogazdasági mutatói az elmúlt években nagymértékben javultak és az ország stabil helyzete jelenleg megengedi, hogy jelentős lépésekben merjenek gondolkodni.

A tárcavezető a közlemény szerint jelezte, a szerdai kormányülésen tájékoztatja a kormányt a megbeszélésekről, a tárgyalások ezt követően folytatódnak.

A testület ülésén a kormány mellett a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének, a Vállalkozók Országos Szövetségének, az ÁFEOSZ-COOP Szövetségnek, a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának, a Magyar Szakszervezeti Szövetségnek, a Munkástanácsok Országos Szövetségének, a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetségének, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülésnek a képviselői vettek részt - áll a közleményben.

Varga Mihály a VKF
velemenyezd, 2016. november 15. kedd, 14:12
NGM: pozitívan értékelik a magyar gazdaság kilátásait a nemzetközi partnerek
Közleményük szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank éves közgyűlésén Washingtonban tárgyalt több nemzetközi pénzügyi intézmény vezetőjével, az Egyesült Államok-Magyarország Üzleti Tanács tagjaival és számos befektetői csoport képviselőjével.

A tárcavezető a közlemény szerint hangsúlyozta: Magyarország megítélése pozitív fordulatot vett, a partnerek mindegyike elismeri az elmúlt évek gazdasági teljesítményét.

A washingtoni tárgyalásokat összegezve Varga Mihály azt mondta: a magyar gazdaság átalakításának sikerét nemzetközi viszonylatban sem vitatják. "A kiegyensúlyozott, tartós növekedés, a vállalkozásokat ösztönző jogszabályi környezet, a stabil pénzügyi helyzet egyre több befektetőt vonzhat Magyarországra" - idézte a minisztert az NGM.

Közleményük szerint a nemzetgazdasági miniszter tárgyalásai közül kiemelte a Világbank Európáért és Közép-Ázsiáért felelős alelnökével folytatott megbeszélést, amelynek keretében Cyril Mullerrel
velemenyezd, 2016. október 08. szombat, 18:03
A lengyel házelnök közép- és kelet-európai parlamenti egyeztetést javasol
A lengyel parlament által kezdeményezett varsói találkozón az Európai Unió (EU) keleti partnerségi programjának hat tagországa (Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Grúzia, Moldova, Örményország, Ukrajna), valamint az EU-tagságra pályázó Bosznia-Hercegovina, Macedónia, Montenegró, Szerbia és Törökország házelnökei, illetve házelnök-helyettesei vesznek részt.

A szerda délelőtt megnyitott, Szolidaritás és szuverenitás címmel rendezett konferencián a parlamenti vezetők Európa jövőjéről értekeznek, keresik a kelet- és közép-európai államok lehetséges, az EU-tagságon túlmutató együttműködési formáit.

A lengyel parlamenti többség szerint "ártalmas, ha Európát az EU-ra korlátozzuk" - szögezte le nyitóbeszédében Marek Kuchcinski lengyel házelnök. Úgy vélte: az EU jelenleg "a rohamosan növekvő nemzetközi feszültséggel járó, létrehozása óta talán legnagyobb válsággal szembesül", többek között a Brexit, a migrációs válság, a terrorveszély, és az euróövezeti válság miatt. Ezért az EU megerősítése, megújítása
velemenyezd, 2016. augusztus 31. szerda, 15:53
1/4
Képek, videók
Esőben az éjszakai úton.j
hatibacsi
2018. július 01. vasárnap, 15:31
éjszakai romantika.jpg
eva6
2018. június 10. vasárnap, 19:24
éjszakai kép0509.jpg
maroka
2018. május 11. péntek, 08:30
Éjszakai képem.jpg
pacsakute
2018. február 15. csütörtök, 21:05
Éjszakai fürdőzés.jpg
mbartis
2018. január 10. szerda, 20:41
Éjszakai bagoly vagyok...
pacsakute
2017. november 28. kedd, 22:03
éjszakai-impro.png
hatibacsi
2017. október 04. szerda, 09:21
éjszakai vezetés.png
chillik
2017. augusztus 08. kedd, 19:03
éjszakai városkép2.png
rozsa67
2017. április 23. vasárnap, 15:27
éjszakai városkép.png
rozsa67
2017. április 23. vasárnap, 15:26
Fekete-fehér-éjszakai fén
margoboszi
2016. november 30. szerda, 17:23
a stressz.jpg
sz719eszter
2018. május 09. szerda, 18:57
a stresszt.jpg
sz719eszter
2018. április 18. szerda, 01:47
Stressz űző
dandej
2018. január 29. hétfő, 19:59
Stressz szintem. jpg.jpg
pacsakute
2017. október 25. szerda, 13:27
Címkék
Koszorús Ferenc, uniós tagországokat, Szakszervezetek Együttműködési Fórumának, Barion Zrt-be, brit álláspontról, Nemzetközi Valutaalap, nagy veszteség, Egyesült Államokkal, tájékoztatás szerint, tranzakciós díjakból, menekültek befogadásáról, Martin Schulz, Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülésnek, vállalkozásokat ösztönző, Gyáriparosok Országos Szövetségének, rossz megállapodás,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.