Belépés
2018. október 15. hétfő | 42. hét | 288. nap | 19:33 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kávai lecsó
paradicsom,
fél kg krumpli,
1 szál füstölt kolbász,
4 sertésköröm,
egy első csülök.

Fűszerek: 10 dkg őrölt paprika,
ízlés szerint só,
2 teáskanál őrölt fekete bors,
2 teáskanál majoránna,
fél teáskanál kömény.

A körmöt és a csülköt puhára főzzük, kicsontozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. A főzőlevet félretesszük. A szalonnát, a hagymát, a tököt, a cukkinit és a krumplit megtisztítjuk, majd felkockázzuk. A paprikákat a magházukkal együtt felkarikázzuk. A paradicsomot cikkekre szeleteljük.
Bográcsban a szalonnát a hagymával együtt üvegesre pároljuk. Ekkor a tűzről levéve belekeverjük az őrölt paprikát, és apránként . félliternyi vízzel besűrítjük. Visszahelyezzük a tűzre, és beletesszük a színes paprika darabkákat. Összeforgatjuk, és tovább sütjük.
A paprikára először a paradicsomot, majd a krumplit, a tököt és a cukkinit borítjuk. Alaposan összekeverjük.
Fűszerezzük borssal, majoránnával, köménnyel. Ráöntjük a köröm és csülök
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 11:06
Hagymás-mustáros tarja steak krumplival
borsoztam és meghintettem egy kis őrölt köménnyel. Ezután 1-1 kanál mustárt kentem minden oldalára.
Egy nagyobb (28-30 cm átmérőjű) teflon lábasban olívaolajat melegítettem, adtam hozzá 1 ek. vajat és a húsokat nagy lángon elősütöttem benne. Egyszerre csak 2-2 szeletet, amennyi kényelmesen elfért benne.
Amikor az összes hús kisült visszatettem mindet az edénybe (most már mehetnek szorosan) és a tetejére szórtam a karikára vágott hagymát, a szeletekre vágott paprikát és a negyedekre vágott paradicsomot és a finomra aprított fokhagymát. Rádobtam a rozmaringágat, ráöntöttem a bort és az alaplevet, majd lefedtem az edényt. Közepes lángos kb. egy órán át pároltam, néha megfordítottam a húsokat.
Amikor puhára párolódtak, sültek, kiszedtem, és a visszamaradt szaftba öntöttem a kevés tejszínt. Ha a leve nagyon elforrt volna, akkor önteni kell hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet.
Visszatettem a húsokat, megvártam, amíg egyet forrt és elzártam alatta a lángot.

Amíg a hús sült a
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 11:36
csirkecomb paradicsomos gombás ragúval
Csirkecomb paradicsomos gombás raguval

Hozzávalók:
60 dkg csirkecomb,
40 dkg paradicsom,
15 dkg gomba,
10 dkg vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
0,8 dl olaj,
rozmaring,
törött bors,
só.

A csirkecombokat megsózzuk,meghintjük törött borssal.Serpenyőben kevés olajat hevítünk,majd a combokat mindkét oldalukon hirtelen pirosra sütjük .Kevés vizet aláöntve a sütőben készre sütjük.A sütésből visszamaradt zsiradékban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát,rátesszük a cikkekre vágott paradicsomot.
Sóval,törött borssal,rozmaringgal és fokhagymával fűszerezzük .Hozzá keverjük a kockára vágott gombát,majd az egészet ráöntjük a combokra,és fedővel letakarva
ibolya58, 2018. április 07. szombat, 14:59
Rakott tarhonya
Rakott tarhonya

hozzávalók

25 dkg tarhonya
5 közepes db paprika
3 közepes db paradicsom
2 közepes db vöröshagyma
6 db főtt tojás
25 dkg kolbász
2 dl tejföl
1 teáskanál fűszerpaprika
5 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
5 dl víz

elkészítés

A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, felengedjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi, és fedő alatt addig pároljuk, amíg az összes levét elfővi.
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, és felkarikázzuk a kolbásszal együtt.
A vöröshagymát, paprikát és a paradicsomot cikkekre szeleteljük, olajon megsütjük, meghintjük fűszerkaripával, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és a végén belekeverjük a tejfölt.
Olajjal kikent, közepes tepsibe a tarhonya felét elterítjük, ráöntjük a tejfölös lecsót, rá a kolbász és a tojáskarikákat, befedjük a maradék tarhonyával, és a tetejét meglocsoljuk a tejfölös lével.
Előmelegített sütőben készre sütjük.
evavicus, 2018. február 14. szerda, 19:31
Cukkinis, padlizsános egytálétel
2 db közepes cukkini
2 db kis padlizsán
1 db kis főzőhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db közepes paradicsom
2 ek olaj
40 dkg darált marhahús

bors
paprika
1,25 dl zöldségleves-alaplé
10 dkg juhsajt
2 ág rozmaring
petrezselyemzöld

A cukkinit és a padlizsánt megtisztítjuk és megmossuk. A cukkinit félbevágjuk és felszeleteljük. A padlizsánt felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk. A paradicsomot megmossuk, és cikkekre vágjuk.

Az olajat egy nagy serpenyőben felhevítjük. Megpirítjuk rajta a darált húst, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékon a hagymákat üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukkinit és a padlizsánt, megpároljuk, majd felöntjük az alaplével. Felforraljuk, és gyenge tűzön kb. 8 percig pároljuk.

A sajtot kockákra vágjuk. A darált húst és a paradicsomot a zöldségekhez adjuk, és összemelegítjük. A rozmaringot megmossuk, és egy keveset
taszat, 2018. január 27. szombat, 18:18
Agglegénytál
Hozzávalók:

80 dkg burgonya
3 közepes fej vöröshagyma
6 db paprika
4 közepes paradicsom
20 dkg lángolt kolbász
6 tojás
2 teáskanál só
bors ízlés szerint

Elkészítése:

A burgonyát megpucoljuk, felkarikázzuk és kevés olajon megsütjük.

Külön edényben megsütjük a felkarikázott hagymát, hozzáadjuk a cikkekre szeletelt paradicsomot és a paprikát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Amikor megsült hozzáadjuk a sült krumplihoz a felkarikázott kolbásszal együtt.

A tojásokat felverjük, sózzuk és a a krumplira öntjük, majd jól összesütjük.
bkisseva, 2018. január 03. szerda, 09:47
Ragu Budapest módra pulykahússal
Hozzávalók:

40 dkg pulykacomb
20 dkg csirkemáj vagy pulykamáj
1 fej hagyma
2 zöldpaprika
2 paradicsom
6-8 csiperkegomba
1 nagy marék zöldborsó
2 szál sárgarépa
2 evőkanál paradicsompüré
1 teáskanál csemege pirospaprika
3 evőkanál olaj
só, bors

Elkészítés: A hagymát, a csiperkét, a répát, a paprikát és a paradicsomot megtisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk. A húst és a májat is leöblítjük, leszárítjuk, felkockázzuk.

Az olajat felhevítjük, rádobjuk a húst, körbepirítjuk időnként átkeverve, majd kivesszük egy tányérra. A visszamaradt zsiradékra rádobjuk a hagymát, megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a felaprított hagymát, a répát és a paprikát, kevergetve 3-4 percig pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot is, és ha összeesett, visszatesszük bele a húst, megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb. 2 dl vízzel, és lefedve 15 percig
bkisseva, 2017. október 04. szerda, 14:51
1/47
Képek, videók
Motoko_Xellos_kavaii.j pg
hisagi
2009. július 04. szombat, 18:58
Sörfesztivál és Csülökpar
irmus
2018. április 05. csütörtök, 08:08
csulok-cserepben.jpg
sarkadykati
2018. január 01. hétfő, 20:08
csulok-cserepben.jpg
snbela44
2017. december 28. csütörtök, 11:36
Kalácsban sült csülök
snbela44
2016. április 11. hétfő, 06:14
Csülök pörkölt
snbela44
2015. május 26. kedd, 09:25
Csülök Vendéglő 2014.11.2
cipello
2014. december 08. hétfő, 23:31
Csülök Vendéglő - 2014.11
cipello
2014. december 08. hétfő, 23:30
CSÜLKÖS PGI.jpg
zsokica45
2016. április 29. péntek, 10:04
csülkös körömpörkölt
snbela44
2016. február 09. kedd, 08:25
csülkös pacal.jpg
snbela44
2015. január 02. péntek, 13:59
velős-csülkös pacal
soosistvan
2013. november 28. csütörtök, 20:16
Csülkös pacal
snbela44
2013. október 19. szombat, 09:57
csülkös pacal,krumplival
soosistvan
2013. február 17. vasárnap, 20:19
Csülkös bableves
gzax
2012. december 11. kedd, 19:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.