Regisztráció  Belépés
2018. február 25. vasárnap | 8. hét | 56. nap | 09:07 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rakott tarhonya
Rakott tarhonya

hozzávalók

25 dkg tarhonya
5 közepes db paprika
3 közepes db paradicsom
2 közepes db vöröshagyma
6 db főtt tojás
25 dkg kolbász
2 dl tejföl
1 teáskanál fűszerpaprika
5 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
5 dl víz

elkészítés

A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, felengedjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi, és fedő alatt addig pároljuk, amíg az összes levét elfővi.
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, és felkarikázzuk a kolbásszal együtt.
A vöröshagymát, paprikát és a paradicsomot cikkekre szeleteljük, olajon megsütjük, meghintjük fűszerkaripával, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és a végén belekeverjük a tejfölt.
Olajjal kikent, közepes tepsibe a tarhonya felét elterítjük, ráöntjük a tejfölös lecsót, rá a kolbász és a tojáskarikákat, befedjük a maradék tarhonyával, és a tetejét meglocsoljuk a tejfölös lével.
Előmelegített sütőben készre sütjük.
evavicus, 2018. február 14. szerda, 19:31
Cukkinis, padlizsános egytálétel
2 db közepes cukkini
2 db kis padlizsán
1 db kis főzőhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db közepes paradicsom
2 ek olaj
40 dkg darált marhahús

bors
paprika
1,25 dl zöldségleves-alaplé
10 dkg juhsajt
2 ág rozmaring
petrezselyemzöld

A cukkinit és a padlizsánt megtisztítjuk és megmossuk. A cukkinit félbevágjuk és felszeleteljük. A padlizsánt felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk. A paradicsomot megmossuk, és cikkekre vágjuk.

Az olajat egy nagy serpenyőben felhevítjük. Megpirítjuk rajta a darált húst, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékon a hagymákat üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukkinit és a padlizsánt, megpároljuk, majd felöntjük az alaplével. Felforraljuk, és gyenge tűzön kb. 8 percig pároljuk.

A sajtot kockákra vágjuk. A darált húst és a paradicsomot a zöldségekhez adjuk, és összemelegítjük. A rozmaringot megmossuk, és egy keveset
taszat, 2018. január 27. szombat, 18:18
Agglegénytál
Hozzávalók:

80 dkg burgonya
3 közepes fej vöröshagyma
6 db paprika
4 közepes paradicsom
20 dkg lángolt kolbász
6 tojás
2 teáskanál só
bors ízlés szerint

Elkészítése:

A burgonyát megpucoljuk, felkarikázzuk és kevés olajon megsütjük.

Külön edényben megsütjük a felkarikázott hagymát, hozzáadjuk a cikkekre szeletelt paradicsomot és a paprikát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Amikor megsült hozzáadjuk a sült krumplihoz a felkarikázott kolbásszal együtt.

A tojásokat felverjük, sózzuk és a a krumplira öntjük, majd jól összesütjük.
bkisseva, 2018. január 03. szerda, 09:47
Ragu Budapest módra pulykahússal
Hozzávalók:

40 dkg pulykacomb
20 dkg csirkemáj vagy pulykamáj
1 fej hagyma
2 zöldpaprika
2 paradicsom
6-8 csiperkegomba
1 nagy marék zöldborsó
2 szál sárgarépa
2 evőkanál paradicsompüré
1 teáskanál csemege pirospaprika
3 evőkanál olaj
só, bors

Elkészítés: A hagymát, a csiperkét, a répát, a paprikát és a paradicsomot megtisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk. A húst és a májat is leöblítjük, leszárítjuk, felkockázzuk.

Az olajat felhevítjük, rádobjuk a húst, körbepirítjuk időnként átkeverve, majd kivesszük egy tányérra. A visszamaradt zsiradékra rádobjuk a hagymát, megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a felaprított hagymát, a répát és a paprikát, kevergetve 3-4 percig pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot is, és ha összeesett, visszatesszük bele a húst, megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb. 2 dl vízzel, és lefedve 15 percig
bkisseva, 2017. október 04. szerda, 14:51
A saláta leggyakrabban kísérője
Hozzávalók:
1 csirkemellfilé
4 szelet bacon
1/2 fej saláta
2 paradicsom
1 avokádó
1 fej lilahagyma
2 főtt tojás
10 dkg feta sajt
2 dl joghurt
2 evőkanál mustár
2 evőkanál méz
1 evőkanál olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
A csirkemellfilét lapjában kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk. A páchoz 1 evőkanál olívaolajat, 1 evőkanál mustárt és 1 evőkanál mézet összekeverünk, és a húsokat megkenjük vele.
A baconszeleteket egy száraz, felforrósított serpenyőben ropogósra sütjük, majd félretesszük, a visszamaradt kisült zsiradékon a csirkemelleket oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük, majd deszkára téve a baconnel együtt felcsíkozzuk.
A salátát leveleire szedjük, megmossuk és összetépkedjük. A paradicsomot és a főtt tojást cikkekre vagy szeletekre vágjuk, a kimagozott és héjától megszabadított avokádót felkockázzuk, a lilahagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Mindezt egy nagy salátástálba halmozzuk, rámorzsoljuk a fetát, hozzáadjuk a sült
reifregina, 2017. július 30. vasárnap, 16:58
Csirkesaláta
ízlés szerint
Az öntethez
45 dkg tejföl (12%-os)
1 teáskanál mustár
5 gerezd fokhagyma (zúzott)
1 csokor petrezselyem (felaprítva)
bazsalikom ízlés szerint
borsikafű ízlés szerint
só ízlés szerint
elkészítés
1. A csirkemellet felszeleteljük, a fokhagymás tejbe áztatjuk, és kb. 1 órát a hűtőben hagyjuk. Ezt előző este is megtehetjük, annál jobb.
2. Közben a mirelit zöldségeket megpároljuk, kevés sóval vagy ételízesítővel.
3. A megmosott paradicsomot cikkekre, az uborkát 2-3 cm hosszú, vékonyabb hasábokra vágjuk.
4. A húst kivesszük a tejből, lecsurgatjuk, és 3-4 cm hosszú csíkokra szeljük. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon pirítjuk, pici vizet alátéve puhára pároljuk. Ha kész, kihűtjük.
5. Az öntethez a sovány tejfölt kikikeverjük a hozzávalókkal.
6. A kihűlt húst összekeverjük a zöldségekkel, ráöntjük a mártást, átkeverjük, és 1-2 órát hűtőben pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek.
35 perc / előkészület: 15 perc
irmus, 2017. július 11. kedd, 17:14
Lecsós csirke Koltai módra
https://scontent.fomr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/s480x480/18446910_ 926914640783556_6762744407887628563_n.png?oh=29017079fc2115d7474b3 4f383664d28&oe=59B1BD7C [/kep]
A csirkét előkészítem, mellehúsát kicsontozom, felszeletelem, a combot, szárnyat darabolom. A húsdarabokat besózom, meghintem őrölt borssal, kenőtollal megkenem a mézzel, felhasználásig a hűtőben pihentetem. A szalonnát felkockázom, a hagymát apróra, a paprikákat kicsumázva karikára, a paradicsomot cikkekre vágom. Egy mély teflonserpenyőben felhevítem az olajat, rádobom a szalonnakockákat, kisütöm, mehet rá a hagyma, sózom, üvegesre párolom, meghintem a pirospaprikával, beleadom a piros aranyat, előbb a paradicsom, majd a paprika hozzáadásával lecsót főzök. Amíg a lecsó készül, kevés olajjal kikenek egy tepsit, egymás mellé belehelyezem a csirkedarabokat, aláöntöm a fehérbort, lefedem fóliával, 160 fokosra előmelegített sütőben puhára párolom. Kihúzom a sütőből a tepsit, leveszem
lebo, 2017. május 18. csütörtök, 14:32
Húsvéti recept gyűjtemény
csomag gyorsrizs, 20 dkg zöldbab, 1 kisfej karfiol, 1 csomó leveszöldség, 1/2 kg marhahús (de lehet sertés, pulyka vagy bármi, tetszés szerint), 1 fej hagyma, 1 paradicsom és 1 paprika, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, só, bors, pirospaprika, olaj.
Olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, beletesszük az apró kockára vágott sovány húst, zsírjára pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felöntjük, sóval, borssal fűszerezzük. Fedő alatt takaréklángon félpuhára pároljuk. A meghámozott paradicsomot feldaraboljuk, a megmosott paprikát felkarikázzuk, mindkettőt hozzáadjuk a pörkölthöz, készre főzzük. Közben a megtisztított zöldbabot puhára pároljuk sós vízben, majd leszűrjük. A leveszöldséget megtisztítjuk, megmossuk, kockára vágjuk és szintén sós vízben megfőzzük. Amikor félpuha, hozzáadjuk a megmosott, rózsáira szedett karfiolt. A zöldségeket leszűrjük, és a vizében megfőzzük a rizst. Amikor már puha, összekeverjük a megfőzött zöldségekkel, és a felét kivajazott jénaiban elsimítjuk. Rárakjuk a
bkisseva, 2016. augusztus 02. kedd, 09:54
Így edd sósan a sár­ga­dinnyét! 3 olcsó va­csora
egy éretlen, kialakulatlan ízű sárgadinnye. Ezekből lehet ugyanis a legjobb salátákat készíteni, mint például ezt.

Hozzávalók:

1 félig érett sárgadinnye

1 kígyóuborka

2 kemény paradicsom

1 nagy fej friss főzőhagyma

15-20 dkg feta

2-3 friss bazsalikomlevél


Így készítsd:

A dinnyét vágd félbe, magozd ki, vágd cikkekre. A cikkeket átlós irányban szeleteld vékony lapokra.
Az uborkát, a paradicsomot és a hagymát karikázd fel.
Egy nagy tálra pakold fel rétegenként a felszeletelt hozzávalókat. Minden rétegre szórj leheletnyi sót és csöpögtess egy kevés almaecetet.
Ha kész a kupac, mehet a hűtőbe a tál, az ízek a hűvösön elkezdenek szépen összeérni.
Közvetlenül fogyasztás előtt tedd a salátára a hagymakarikákat és morzsold rá a fetát.
A bazsalikomleveleket vágd sallangra, majd ezt is dobd a salira! Még egy kis őrölt bors és kész is a nyáresti laktató
tinka1951, 2016. július 29. péntek, 19:44
Ma valahogy így fogom megcsinálni, vagy még sem?
szükséges)

A gyömbért alaposan mosd meg. Nem kell meghámoznod, mert a legtöbb értékes anyag a közvetlenül a héja alatt van. Nagy lyukú reszelőn reszelt le. A reszelt gyömbért keverd össze a natúr joghurttal, a sóval és a borssal. A hússzeleteket tedd egy zárható edénybe, úgy, hogy minden hús közé és a legfelső húsra is kenj a pácból. Zárd le az edényt, és 1 órára tedd hűtőbe.

Míg a hús pácolódik, elkészítheted a salátát. A jégsalátát vágd, vagy tépd körülbelül 2 cm-es darabokra. A paradicsomot vágd cikkekre, a kígyóuborkát szeleteld fel. Az összes zöldséget keverd össze egy jó nagy tálba. Ha nem a munkahelyedre viszed ebédre a salátát, akkor szeleteld fel a lila hagymát és azt is keverd hozzá a többi zöldséghez.

Az ál majonézhez nincs más dolgod, csak jól keverd össze a hozzávalókat.

Ha letelt a pácolási idő, melegíts fel egy teflonserpenyőt. Amikor felmelegedett, vékonyan ken meg olívaolajjal és helyezd bele a lecsepegtetett hússzeleteket. Mindkét oldalukat süsd
sarkadykati, 2016. március 12. szombat, 06:04
Csirkegulyás
Csirkegulyás

Az ünnepek után jól esik egy finom gulyás,melyet lehet készíteni a megmaradt pörköltből is. Én most csirkével készítettem.

Hozzávalók:

35-40 dkg csirkemell
5-6 db szárított vargánya
2 közepes db sárgarépa
1 közepes db fehérrépa
1 szelet zellergumó
4 db közepes nagyságú krumpli
1 kisebb vöröshagyma
1 db tojás
2 ek. finomliszt, 1 ek. tönkölybúza liszt, 1 csapott ek .búzadara
2 tk. pirospaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 közepes paprika
1 közepes paradicsom
1 ek. napraforgó olaj
1 mokkáskanál őrölt kömény, 2 csipetnyi szemes kömény ( ez kimaradhat)
egy szál szárított lestyán

Elkészítés:

Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rátesszük a cikkekre vágott paprikát és paradicsomot, megszórjuk
kannalidia, 2016. január 23. szombat, 11:38
Csirkesaláta
teáskanál mustár
5 gerezd fokhagyma (zúzott)
1 csokor petrezselyem (felaprítva)
bazsalikom ízlés szerint
borsikafű ízlés szerint
só ízlés szerint

elkészítés

A csirkemellet felszeleteljük, a fokhagymás tejbe áztatjuk, és kb. 1 órát a
hűtőben hagyjuk. Ezt előző este is megtehetjük, annál jobb.
Közben a mirelit zöldségeket megpároljuk, kevés sóval vagy ételízesítővel.
(Én mikróban szoktam.)
A megmosott paradicsomot cikkekre, az uborkát 2-3 cm hosszú, vékonyabb
hasábokra vágjuk.
A húst kivesszük a tejből, lecsurgatjuk, és 3-4 cm hosszú csíkokra szeljük.
Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon pirítjuk, pici vizet alátéve puhára
pároljuk. Ha kész, kihűtjük.
Az öntethez a sovány tejfölt kikeverjük a hozzávalókkal.
A kihűlt húst összekeverjük a zöldségekkel, ráöntjük a mártást, átkeverjük,
és 1-2 órát hűtőben pihentetjük, hogy jól összeérjenek az
klarika47, 2015. december 29. kedd, 13:51
1/46
Képek, videók
alfoldi-rakott-tarhony a.j
feviroza
2015. június 17. szerda, 10:23
Rakott tarhonya.bmp
bongyi53
2012. november 25. vasárnap, 13:36
rakott tarhonya.jpg
bubszi
2010. szeptember 13. hétfő, 05:01
rakott_tarhonya_081.jp g
martimarti
2010. szeptember 13. hétfő, 02:36
rakott_tarhonya_099.jp g
martimarti
2010. szeptember 12. vasárnap, 08:19
rakott_tarhonya_093.jp g
martimarti
2010. szeptember 12. vasárnap, 08:19
rakott_tarhonya_087.jp g
martimarti
2010. szeptember 12. vasárnap, 08:19
rakott_tarhonya_002.jp g
martimarti
2010. szeptember 12. vasárnap, 08:19
lecsós virsli tarhonyával
soosistvan
2017. szeptember 19. kedd, 20:35
tarhonya
decotext
2017. április 30. vasárnap, 19:30
virslis-tarhonyas-egyt al.
snbela44
2017. március 29. szerda, 07:27
szívpörkölt tarhonyával
soosistvan
2016. április 24. vasárnap, 22:02
tarhonya.jpg
lenke1964
2015. december 09. szerda, 18:38
Kolbászos lecsó,tarhonyáv
soosistvan
2015. november 04. szerda, 21:01
Szívpörkölt tarhonyával
soosistvan
2015. november 04. szerda, 21:00
Címkék
felkarikázott kolbásszal, meghámozott paradicsomot, tejfölös lével, paradicsomot megtisztítjuk, natúr joghurttal, sovány tejfölt, tojásokat felverjük, cikkekre vágott, többi zöldséghez, lila hagymát, lilahagymát megtisztítjuk, legjobb salátákat, zöldségekhez adjuk, rozmaringot megmossuk, fokhagymás tejbe, padlizsánt megtisztítjuk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.