Regisztráció  Belépés
2017. november 20. hétfő | 47. hét | 324. nap | 03:07 | Jolán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brazil csirkés rizs
hozzávalók / 6 adag

2 közepes db vöröshagyma
500 g csirkemell filé
375 g gyors rizs
300 g zöldborsó (fagyasztott, zsenge)
300 g csemegekukorica (konzerves, zsenge)
4 gerezd fokhagyma
3 ek jalapeño (kb. 10 karika)
petrezselyem ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (őrölt)
1 ek olívaolaj (megteszi sima olaj is)
3 dl víz (csak a húshoz számolva)
3 ek margarin
5 dkg sajt

elkészítés

Vöröshagymánkat vágjuk kis kockákra, kevés olívaolajon keveréssel pirítsuk szép üvegesre. Közben vágjuk fel a megmosott csirkemellet kis kockákra. Végig kis lángon főzzünk mindent!
Kb. 10 perc eltelte után adjuk hozzá a húst a hagymához és az összenyomott fokhagymát. Kevergessük, várjunk, amíg a csirkemell szépen kifehéredik, majd ízlés szerint fűszerezzük. Adjuk hozzá a vizet és fedő
bkisseva, 2017. november 15. szerda, 13:16
Bolgár rizses hús
0.25 tk bors
2 gerezd fokhagyma (összenyomott)
2 ek sűrített paradicsom
1 l marha alaplé
1 db zöldpaprika
1 db piros kaliforniai paprika
2 közepes fej vöröshagyma
250 g jázmin rizs
2 db paradicsom

elkészítés

A húst 2 cm-es darabokra vágjuk, és olajban 10 percig sütjük. A fűszereket, a paradicsompürét és a forró húslevest hozzáadjuk. Felforraljuk, és fedő alatt 35 perc alatt puhára főzzük.
A paprikát négy felé vágjuk, kimagozzuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és nyolc részre vágjuk. A paradicsomot rövid időre forró vízbe tesszük, majd hideg vízben lemossuk, a bőrét lehúzzuk, elfelezzük, a magokat kiszedjük, majd szeleteljük.
A rizst a puha húshoz adjuk, és felforraljuk. A hagymát és a paprikát belekeverjük, kb. 20 perc alatt puhára főzzük. A paradicsomot az utolsó 5 percben tesszük hozzá.
A rizses húst keverés nélkül puhára főzzük, és végül ízesítjük.
bkisseva, 2017. november 15. szerda, 13:14
Karaj savanyú káposztával sütve, tepsiben recept
hozzávalók / 4 adag

80 dkg sertés rövidkaraj (8 szelet)
50 dkg savanyú káposzta
25 dkg bacon
25 dkg csípős kolbász (félszáraz)
60 dkg burgonya
2 közepes db alma
2 db paradicsompaprika
4 közepes fej vöröshagyma
0.5 dl napraforgó olaj
só ízlés szerint

elkészítés

Az almát, a krumplit, a hagymát, a paprikát duci gerezdekre vágjuk, a kolbászt karikázzuk, a szalonnát nagyon vékonyra szeljük (én szeleteltet veszek).
A tepsi közepét kirakjuk a szalonnával.
Ráfektetjük a hússzeleteket, arra a káposzta felét.
Kirakjuk a kolbászkarikákkal, rátesszük a káposzta másik felét és beborítjuk szalonnacsíkokkal.
Körérakjuk a krumpli, hagyma, paprika és alma gerezdeket, megsózzuk és olajjal locsoljuk.
Forró sütőbe téve, közepes állásnál lassan sütjük, hogy jól összeérjenek az ízek, azaz lassan
koszegimarika, 2017. november 13. hétfő, 22:23
Az erős paprikáról
Az erős paprikáról;

Akkor még többet eszem belőle;
Tény az erős paprikáról Erős paprikát fogyasztók körében a daganatos betegségek okozta halálozási arány jóval alacsonyabb, mint azon országokban, ahol kisebb a fogyasztása, ismertette a World Health Organization (WHO);
A paprikának azonban emellett számos más jótékony hatása is van.A tudósok arra is rájöttek, ha valaki erős paprikát; fogyaszt reggelire vagy ebédre, akkor az illető aznap kevesebbet eszik étkezések közben, étkezés után. A kísérletekben részt vevő emberek, akik reggelihez erős paprikát fogyasztották, kevesebbet ettek, mint más napokon;
A paprika tehát étvágycsökkentő, ráadásul növeli az elégetett kalóriák számát, ennek oka a kapszaicin tartalom, mely olyan termogén szer, ami növeli az anyagcserét, fokozza a kalória és zsírégetést. Nem véletlenül tartalmaz számos modern zsírégető kapszaicint.
Óriási meglepetésre az erős paprikáról a közhiedelemmel ellentétben az is kiderült, hogy a gyomorfekélytől szenvedőkre
lovaszmarika, 2017. november 13. hétfő, 12:26
Variációk sütőtökre
szépen karamellizálódik.

2. Fahéjas-mézes sütőtök
A sütőtököt megmossuk, félbevágjuk, kikanalazzuk a magját - mindegyik recept így kezdődik - majd szeletekre vágjuk, és állítva bepakoljuk őket a kibélelt tepsibe. A szeletek tetejét meghintjük őrölt fahéjjal, majd a tetejére mézet csurgatunk. Együtt, kb. 40 perc alatt készre sütjük a tökszeleteket.

3. Pikáns fahéjas-mézes sütőtök
A megmosott, felszeletelt sütőtököt a kibélelt tepsibe pakoljuk. Ezután 1 szárított erős paprikát 1 csipet tengeri sóval, néhány zsálya levéllel, szegfűszeggel, kevés őrölt borssal, őrölt gyömbérrel és a fahéjjal mozsárban összetörünk, vagyis összekeverünk, majd hozzáadunk néhány kanál mézet. Végül jól megkenegetjük a tök szeleteket ezzel az ínycsiklandozó illatú egyveleggel, majd berakjuk kb. 25 percre az előmelegített sütőbe.

4. Rozmaringos-mézes sütőtök
A tököt megmossuk, félbevágjuk, a magját kikaparjuk, és nagyobb szeletekre vágjuk. Vékonyan bekenjük mézzel, picit megsózzuk,
lizawolf, 2017. november 10. péntek, 19:33
Juhász Roland még egy szezont futballozna
A 34 éves védő hétfőn beszélt erről a MOL által támogatott csapatok sajtóeseményén, amelyen a székesfehérvári futballklub mellett a Bajnokok Ligája-győztes Szolnoki Dózsa-Közgép férfi vízilabda-, a Fehérvár AV19 jégkorong-, a Szolnoki Olaj KK kosárlabda-, valamint a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata képviseltette magát egy-egy játékossal.

Juhász Roland megjegyezte, az Újpest elleni, botrányoktól sem mentes 2-2-es mérkőzés után - melyen szerinte egy olyan félidőt produkált az együttes, amely sem viselkedésben, sem játékban nem jellemző rá - rendet kellett tenni a fejekben, és ez sikerült, így szombaton a Mezőkövesd legyőzése nem jelentett gondot.

Hozzátette, nagyon jól érzi magát az új edző, Marko Nikolic irányítása alatt, ifjabb csapattársai mellett pedig ő is megfiatalodik. A bajnokságról megjegyezte, a téli szünetet megelőző összecsapásokon rajzolódik majd ki igazán, kik lesznek versenyben az aranyéremért, de most természetesen a velük pontazonossággal az élen álló Ferencváros tűnik a
velemenyezd, 2017. november 06. hétfő, 13:22
kolbászos rizs !
ARROZ DE CARRETEIRO


1 adag hosszú szemű rizs
2 melegvizes mérés
kis hagyma
2 fokhagymás szegfűszeg
1 chouriço
4 kolbász
1 kis sárgarépa
zöldpaprika
1 kocka csirkehúsleves
2 evőkanál paradicsompép
olivaolaj
2 tojás
só, bors
friss apróra vágott metélőhagyma

felszeletelem a hagymát, fokhagymát, répát, paprikát kockára vágom , kolbászokat karikára .
serpenyőben olajon megpiritom a hagymát, fokhagymát, majd hozzáadom a répát, paprikát, kolbászt.
együtt piritom 1- 2 percig , s hozzáadom a paradicsompürét, húsleveset.
összekeverem és beleteszem a rizst is .
sózom és borsozom, felötöm vizzel, beleteszem a leveskockát is .
az egészet puhára párolom .
tálaláskor főtt tojással diszitem .
ibolya58, 2017. október 28. szombat, 14:49
Bragai tőkehal
Bacalhau braga


4 db tőkehal
3 hagyma
4 gerezd fokhagyma
1/2 zöldpaprika
1/2 piros paprika
2 babérlevél
ecet
1 érett paradicsom
só és olívaolaj
őrölt bors
burgonya

enyhén sós ecetes vízben 5 percig párolom a tőkehal szeleteket.
serpenyőben olajon megpiritom a fokhagymát, babért, beleteszem a halat, szép színűre píritom .
a halat óvatosan kiszedem , a zsiradékban megsütöm a szeletelt hagymát.
hozzáadom az apróra vágott paradicsomot, paprikát, sózom és borsozom .
pár percig együtt piritom ,
karikára vágott sült burgonyával tálalom .
ibolya58, 2017. október 28. szombat, 13:09
Arany János – A lacikonyha
zene.
Sátorban úgy, mint sátoron kivül,
Füstöt vet a bor, a velő hevül,
Az arc kigyullad, van dallás, kacaj,
Szitok, visongás, mindenféle zaj.


Ott Júdit asszony, abárló kezében,
Hurkát kanyargat a zsír-tóba épen;
Kínnal görnyed le forró lábasáig,
Tokája mellig ér, s melle hasáig.
Bent, asztalánál, húga, egy teli
Képű menyecske, a bort mézeli,
Hint bőven borsot, paprikát a borba,
Úgy osztja szét apró, mázos csuporba;
Körötte vendég áll, vagy ül padon,
Tréfáit űzve, kissé szabadon.
De a menyecske nem durcás cseléd:
Egy kis tréfát, ha nem fájós, elért.


Átellen a víg Júdit nénivel
Az ifjuság kuruc dolgot mivel.
Ott húzza három és egy fél cigány
(A brúgóst egybe-félbe számitván).
Meredt szemével a nyúlánk Peti
Cifrázza véknyan, szinte
chillik, 2017. október 24. kedd, 04:15
Húgysavszint csökkentése (bütyök, köszvény )
langyos vízhez. Fogyassza minden reggel éhgyomorra. Figyeljen arra, hogy naponta vigyen be szervezetébe 1000mg jó minőségű C-vitamint.

3, Cseresznye
A cseresznye és más sötétszínű bogyós gyümölcsök, mint pl. az áfonya, csökkentik a húgysavszintet. Emellett antocianidinekben is gazdagok, amik csökkentik a gyulladás mértékét a szervezetben.

Fogyasszon egy héten át minden nap egy csésze cseresznyét vagy meggyet, adjon hozzá áfonyát, epret, és mellette fogyasszon paradicsomot, paprikát és más, C-vitaminban gazdag zöldséget, gyümölcsöt.

4, Szódabikarbóna
A szódabikarbóna rendkívül hatékony húgysav csökkentő, emellett a köszvényes fájdalmat is mérsékli. Segít helyreállítani a szervezet megfelelő pH-egyensúlyát, és segíti a húgysav kiürülését a szervezetből.

Keverjen fél teáskanál szódabikarbónát egy pohár vízhez és két héten át igyon belőle naponta négyszer.

5, Olíva olaj
Az olívaolaj egyszeresen telítetlen zsírokat tartalmaz, E-vitaminban
pacsakute, 2017. október 23. hétfő, 22:01
PAPRIKA-KRÉM variációk
Még kapható paprika, paradicsom a piacokon. Ízletes ételeket varázsolhatunk az asztalra a téli hidegben. Levesekbe, mártásokhoz, főzelékbe, de még vajas kenyérre kenve is finom.

PAPRIKAKRÉM 1.
Hozzávalók: paradicsompaprika, vöröshagyma, paradicsom, fokhagyma, olaj, só, ecet

Elkészítése: 25 darab nagyobb paradicsom paprikát, 2 db közepes nagyságú vöröshagymát, 2 db nagyobb paradicsomot, 6 gerezd fokhagymát ledarálunk, majd 3 dl olajat, 2 evőkanál sót és 3 kanál ecetet hozzáadunk.
Egy nagyobb lábasban átmelegítjük, de nem forraljuk fel. Kevergetve 15-20 percig tartjuk forrponton. Forrón üvegekbe töltjük, a tetejére nátrium-benzoátot teszünk. Lezárás után száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

PAPRIKAKRÉM 2.
Hozzávalók: 2 kg kápia vagy pritamin paprika, 2 evőkanál 10 %-os ecet, 2 evőkanál, só, 5 gerezd fokhagyma, 2 dl olaj.

Elkészítés: A paprikát kicsumázzuk, felvágjuk mint a lecsóhoz és az olajon puhára pároljuk.
Közben beletesszük az
lizawolf, 2017. október 18. szerda, 11:52
Miért szeretik sokan a méreg erős paprikát?
A világ legerősebb paprikája a mexikói habanero vadon nő Dél-Mexikóban, a Yukatán-félszigeten, a maják földjén. Aki megkóstolja, úgy érzi, mintha a feje elhagyná a testét.
De miért sanyargatják az emberek az erős paprika okozta kellemetlenséggel magukat?
Az egyik magyaráztat, abban rejlik, ahogy az agy reagál a csípős ízre. Amikor a kapszaicin érintkezik a szájban és a nyelvben levő idegvégződésekkel, a fájdalomjelző idegi átvivő anyagok vészjelzéseket adnak le az agynak, mintha azt mondaná: tűz van. Az agy a vészjelre úgy reagál, hogy magasabb fokozatra kapcsolja a szervezetet. Ennek hatására gyorsabb lesz a szívműködés, a szájban fokozódik a nyáltermelés, szipogni kezdünk, a gyomor és a bélcsatorna erőteljesen kezd dolgozni.

Miután a szervezet védekezni akar a vegyi anyagokkal szemben, az agy úgy érzi támadás érte a szervezetet, endorfinokat, természetes fájdalomcsillapítókat választ ki. De miután a paprika ártalmatlan, egy erős paprika falat olyan mintha egy egészen csöpp adag
lizawolf, 2017. október 17. kedd, 13:21
1/610
Képek, videók
Csirkés csusza
irmus
2015. július 04. szombat, 14:26
Csirkés csusza-sütés után
irmus
2015. július 04. szombat, 14:26
Csirkés csusza-sütés előt
irmus
2015. július 04. szombat, 14:25
Csirkés rakottkrumpli.jpg
cipello
2014. november 22. szombat, 19:13
Csirkés baconös rakott bu
irmus
2014. szeptember 30. kedd, 08:44
csirkés kuglóf 2009.jpg
sarkadykati
2014. szeptember 14. vasárnap, 10:49
csirkés kuglóf
sarkadykati
2014. szeptember 14. vasárnap, 10:47
csirkes-korma-curry_0. jpg
baratha
2014. március 19. szerda, 18:20
28147_tarkonyos-csirke s-k
erzsikepuskas
2014. január 17. péntek, 09:05
számolva.gif
szidnifox
2010. szeptember 01. szerda, 09:02
csirkemellel
snbela44
2016. április 04. hétfő, 07:02
csirkemelles rakott makar
yvett789
2015. január 20. kedd, 17:15
Sült csirkemelles rántott
sarkadykati
2009. augusztus 14. péntek, 21:57
rizottóm-csirkemelles. ..
bolondnegyven
2008. december 07. vasárnap, 18:43
Címkék
pohár vízhez, kibélelt tepsibe, erős paprikáról, Szolnoki Olaj KK, elégetett kalóriák, illető aznap, halat óvatosan, olajon puhára, erős paprika, ínycsiklandozó illatú, téli szünetet, mexikói habanero, tepsi közepét, daganatos betegségek, paprikának azonban, téli hidegben,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.