Regisztráció  Belépés
2015. március 01. vasárnap | 9. hét | 60. nap | 01:29 | Albin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Több mint száz fűszerpaprika-termelővel szerződött a Kotányi
feldolgozás, szárítás, őrlés, kereskedelem területén sikeresek lesznek, akkor reményük van arra, hogy egyéb zöldségfélékkel is el tudnak indulni ezen az úton. A jövőben a szárítmányokra koncentrálhatnak majd - fogalmazott a polgármester.

Bárány Tamás, a Kotányi Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: mindent megtesznek azért, hogy a magyar paprika üzletág, termesztés és kereskedelem sokkal jobb kondícióban és erőteljesebben jelenhessen meg. "A 24. órában vagyunk, mert alig lehet találni nem kevert paprikát a piacon (.), amiben mi hiszünk az a tisztességes kereskedelem - mondta. Hozzátette: "tisztességesek vagyunk a termelőkkel, mert szeretnénk, hogy a jövőre is termeljenek, és tisztességesek vagyunk a fogyasztókkal, mert tudják, hogy 100 százalékban magyar és 100 százalékban első osztályú paprikát vásárolnak tőlünk".

Kotányi János 1881-ben Szegeden alapított céget. A paprikára épült vállalkozás a múlt század elején már Budapesten és Bécsen kívül Berlinben, Münchenben, Bostonban és New
velemenyezd, 2015. február 27. péntek, 14:19
Jó ebédhez szól a nóta....
10 dkg fehérrépa
- 2 evőkanál mustár
- 1 csokor újhagyma
- 2 zöldpaprika
- fél dl olívaolaj
- őrölt bors
- só

a körethez:
- 70 dkg burgonya
- 1 dl tej
- 3 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 4 szál újhagyma
- 2 szál kakukkfű
- só

Elkészítés:

A mellfiléket lapjával vágjuk félbe, kissé klopfoljuk meg, és sóval, borssal, mustárral ízesítsük. A sárga- és fehérrépát, az újhagymát, a paprikát vágjuk hosszú vékony csíkokra. Vegyesen halmozzuk a hússzeletekre, sózzuk, borsozzuk meg, és szorosan göngyöljük fel. Hústűvel tűzzük össze, majd forró olajban, közepes tűzön minden oldalukat süssük pirosra. A körethez a nagyobb darabokra vágott burgonyát sós vízben főzzük puhára, és szûrjük le. Öntsük hozzá a tejet, keverjük bele a vajat, majd burgonyanyomóval törjük össze. Szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet, újhagymát, kakukkfüvet, és habverővel keverjük habosra. Tálaláskor a burgonyapürét
agica2004, 2015. február 24. kedd, 11:16
Kínai édes-savanyú csirke
Kínai édes-savanyú csirke

hozzávalók:
40 dkg csirkemell filé
1 nagyobb vörös hagyma
1 nagyobb piros kaliforniai paprika
15 dkg ananász konzerv
1 cs kínai édes savagyú csirke alap

Elkészítése:
a kockára vágott csirke mellet étolajon megpároljuk enyhén sózzuk, kevergetés közben adjuk hozzá a kockára vágott hagymát, és a paprikát párperc után adjuk hozzá az ananász kockákat is 2 perc után öntsünk rá fél dl ananászkonzerv levét és 2 dl vizet és ebbe keverjük bele a kínai édes savagyú alapot és hagyjuk 1 órát főni ,és rizzsel tálaljuk de jó krumplival is....
suzymama, 2015. február 23. hétfő, 13:00
Miért lett olyan nagy divat főzőműsorokat...csinálni?
Akinek nem tetszik, ne nézze! Én szeretem és gyakran ki is próbálom az ott látottakat.
Sajnos 1-2 éve a mi kábel kínálatunkból kivették a TV paprikát! :(
fboka, 2015. február 20. péntek, 21:17
Hús mentes étel
ajánlatba!
Feta sajttal zöldségekkel töltött grillezett burgonya fokhagymás petrezselymes joghurttal.Elkészítés 4-5 személyre!
Végy lehetőleg 5-6 db. nagyobb nagyobb burgonyát és a héjába főzd meg 2/3-ra,majd vágd hosszába félbe és ha van karalábé vájod azzal ha nincs egy kanállal vájd ki a belsejét!Ezt a krumpli se dobd ki mert a tepsire a tölt.burgonya. mellé elfér és jó ropogós lesz!A töltelékhez a zöldségeket szabadon lehet választani,ki mit szeret.Én ehhez poré hagymát,gombát,pritamin paprikát,cukkinit használok!Ezeket a zöldségeket vajon megpirítom amit előzőleg apró kockákra vágtam majd hozzá öntök 1 pohár joghurtot a fetát,petrezselymet,kevés reszelt sajtot és 2-3 tojás sárgáját!Ezt szépen elkeverem majd a tepsire helyezett kivájt burgonyába kanalazom,pici sajttal megszórom és mehet sütőbe!Lehet mellé tenni még hagymát,paprikát,a kiváj burgonyát!Pici olíva olajjal meglocsolom és már sülhet is 180-190 fokon.20-25 percet még szép piros nem lesz!Ha kész pici joghurttal meglocsolom és kész!Sok
horvathnemagdi, 2015. február 20. péntek, 19:45
Miért lett olyan nagy divat főzőműsorokat...csinálni?
. Aki főzni akar. és minden földrész gasztronómiája érdekli, az nézze a TV paprikát. A többi teljesen felesleges! Ha nincs műsör ,amit vetíteni lehetne, inkább állítsák vissza a hat napos adást. .
ibicimama, 2015. február 20. péntek, 18:58
frikandel ( főtt - sült vagdalt )
500 g marhahús vagy darált borjúhús

1 teáskanál só
1 teáskanál paprika
1 tk szegfűbors
1 teáskanál szerecsendió
hagyma por

egy tálban összekeverem a darált, paprikát, sószerecsendióval, majd nyomózsákba töltöm .
egy lapos edényben vizet forralok sóval, borssal és a nyomózsákból " rudakat " nyomók a vizbe.
kb : 10 percig fözöm a vagdaltat, kiszedem utána egy tányérra.
hagyom kicsit száradni, s olajban kisütöm mindkét oldalán .
ibolya58, 2015. február 14. szombat, 17:53
Töltött dagadó gazdagon

A főzéshez:
4 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa
1 fej karalábé
1/2 zeller
A körethez:
1,5 kg burgonya

Elkészítés:

Olyan dagadót válasszunk, ami elég húsos, hogy jól fel tudjuk szúrni, ha nem megy, kérjük meg a hentest! Kívül belül sózzuk, borsozzuk.

A töltelékhez a kenyér belsejét beáztatjuk tejbe, majd alaposan kinyomkodjuk. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon vagy zsíron megpirítjuk. A kaliforniai paprikát apró kockákra vágjuk, a petrezselyem zöldjét is felaprítjuk. A májat megkaparjuk. Ha húst teszünk a töltelékbe, azt daráljuk le. Állítsuk össze a tölteléket, fűszerezzük, és jól keverjük ki. Ha még kicsit híg, tegyünk hozzá zsemlemorzsát.

A dagadót megtöltjük, majd a végét hústűvel megtűzzük, hogy ne nyíljon ki.

Leveses fazékban vizet forralunk, beletesszük a leveszöldséget (mindent, amit a húslevesbe szoktunk tenni), és az összevarrt töltött oldalast beletesszük a forró
horvathnemagdi, 2015. február 14. szombat, 16:38
Milyen igaz! :)
Amitől magyar vagy...

- Amikor több tejfölt használsz, mint ketchupot.

- Amikor a paprika legalább olyan fontos, mint a só és bors.

- Amikor valamelyik rokonod Attila. vagy József. vagy János. vagy László. vagy István.? ill. Ferenc

- Amikor szereted a Túró Rudit, de nem igazán tudod elmagyarázni a külföldieknek mi a fene az, amíg ki nem próbálták.

- Amikor a külföldi kérdi a gyereket mit hozott a Mikulás karácsonyra válaszod némiképp zavart, hiszen a Mikulás nálunk december 6-án ajándékoz és amúgy karácsonykor a kis Jézus ajándékoz és nem 25-én hanem egy nappal előtte, szenteste.

- Amikor 5 percen keresztül tudsz egy levegővel káromkodni úgy, hogy nem használod ugyanazt a szót kétszer.

- Amikor az eljegyzési gyűrűd az ellenkező oldalon viseled.

- Amikor a vonat még el sem hagyta az állomást, de te már eszed a házi szendvicsed
snbela44, 2015. február 13. péntek, 13:51
egytál
SATARAS


hozzávalók:

500 g csirkehús
2 gerezd fokhagyma
4 paradicsom
2 piros paprika
2 sárgarépa
100 g szalonna
150 g sajt
4 tojás
4 teáskanál olaj
keverék fűszerek
bors

a csirkét , paradicsomot, paprikát kockákr vágom .
Hagymát, szalonnát apróra vágjuk, és lereszeljük a sárgarépát.
Egy kis olajon, megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a szalonnát és a sárgarépát. Hozzáadjuk a húst, és főzzük, mig keféreredik .
Amikor a hús már kész, hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket ízlés szerint. A folyadék elpárolog.

Tedd egy tűzálló edénybe, a keveréke hús és zöldség. Megszórjuk megszorom sajttal és raotom a tojást.

Süssük 200 ° C, a tojás szépen pirított.
ibolya58, 2015. február 07. szombat, 12:17
bosnyák egytál
300 g marhahús

300 g bárányhús

2 sárgarépa

2 petrezselyem (gyökér + levelek)

1/2 a káposzta

2-3 zöld paprika

8 kicsi burgonya

2-3 vöröshagyma

2 nagyon forró zöld paprika

1 fej fokhagyma

fekete bors

borecet

2-3 paradicsom

100 g okra

csípős paprika



feldarabolom az összes hozzávalót, húst é a zöldségeket is , lehetőleg egyformára .
egy nagyobb kerámia edénybe olajat rakok, arra rétegezem a húst és a zöldségeket, s a rétegek köztött sózok, teszek petrezselyemzöldet, paprikát.
annyi vizzel öntöm fel, hogy épphogy ellepje .
lassú tüzön fözöm 3 - 4 órát, vagy berakom a sütőbe és ott sütöm , addig mig megpuhul.
ibolya58, 2015. február 06. péntek, 15:14
A vashiány és tünetei
tünetei az állandó fáradtság, csökkenő teljesítőképesség, koncentrációs zavarok, sápadtság, szédülés, fejfájás.
A szervezet ebben az állapotában fogékonyabb a különböző betegségekre is.

Hogyan juthatunk elegendő vashoz?
Hetente 3-4-szer együnk egy adag sovány húst.
A teljes kiőrlésű termékek és a hüvelyesek (lencse, fehérbab stb.) bőven tartalmaznak vasat és egyéb értékes ásványi anyagokat.
Az étkezések alkalmával fogyasszunk minél több C-vitamin tartalmú zöldséget, pl. paprikát, karfiolt, savanyú káposztát, burgonyát, illetve igyunk meg ilyenkor egy pohár narancslevet.
Lehetőleg ne igyunk közvetlenül az étkezéshez kávét, teát vagy tejet. Ezek fogyasztása előtt iktassunk be legalább fél órányi szünetet.

Veszélyben a nők:
A nőknek a férfiakhoz képest 50%-kal több vasra van szükségük.
A menstruáció alatti vérveszteség miatt sokkal inkább ki vannak téve a veszélynek, hogy vashiány alakul ki a szervezetükben.
Főleg a fiatalabbakon jelentkeznek
pacsakute, 2015. február 05. csütörtök, 19:54
1/566
Képek, videók
Bárány írha.jpg
dnemethk
2015. február 06. péntek, 22:13
Bárány írha (1).jpg
dnemethk
2015. február 06. péntek, 22:13
Bárány írha (2).jpg
dnemethk
2015. február 06. péntek, 22:13
BARANYI FOGADOM-.jpg
feviroza
2015. február 02. hétfő, 13:30
BARANYI FOGADOM.-.jpg
feviroza
2015. február 02. hétfő, 13:27
BARANYI FOGADOM.jpg
feviroza
2015. február 02. hétfő, 13:24
BARANYI FOGADOM-.jpg
feviroza
2015. február 02. hétfő, 13:20
BARANYI OGADOM--..JPG
feviroza
2015. február 02. hétfő, 13:18
Jézus a bárány és az oros
szuromieszter
2015. január 11. vasárnap, 11:55
bárányok
anitazs
2014. december 28. vasárnap, 17:48
baranyai erzsike.jpg
cologne53
2014. december 07. vasárnap, 17:26
BaRANYI FERENC LEVÉL.gif
feviroza
2014. november 27. csütörtök, 17:49
Hungária szobor
azenujsagom
2014. november 29. szombat, 06:32
Szeged-Hungária.jpg
agica2004
2014. április 18. péntek, 17:10
Szeged-Hungária Szálló.jp
agica2004
2014. április 18. péntek, 17:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.