Regisztráció  Belépés
2017. július 22. szombat | 29. hét | 203. nap | 18:57 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ördöglángos
Ahogy én készítettem:
Az elkészítés menete:

Tócsnit készítünk a szokásos módon:

Burgonya lereszelve és annyi liszttel sűrítve, hogy ne folyjon. Üssünk bele tojást és fűszerezzük (zúzott fokhagyma, bors, só, őrölt pirospaprika) és alaposan keverjük össze. Bő, forró zsiradékba kanállal halmozzunk adagokat, egy kicsit lapítsuk meg és mind két oldalát süssük szép arany sárgára. Én palacsintasütőben készítettem, nagyméretű tócsnikat. Papírtörlővel itassuk le róla a fölösleges zsiradékot és tálaljuk.

A töltelékek elkészítése:

Gyros
Tetszőleges húsból készíthető (én pulyka vagy csirke mellből szoktam leginkább).
A húst apróbb kockákra vágjuk. Zsiradékon egy fej apró kockákra vágott vöröshagymát dinsztelünk, majd zúzott fokhagymát is adunk hozzá és azonnal rátesszük a felkockázott húst. Fűszerezzük (bazsalikom, majoranna, rozmaring, borsikafű, fekete bors, kakukkfű, őrölt kömény, oregánó, só). Ha szükséges kevés vizet öntünk alá és puhára
suzymama, 2017. július 22. szombat, 08:43
A hosszú élet titka
kevésbé stresszesek, kevésbé depressziósak
és tovább élnek a kutatások szerint. A kisállatoknak nyugtató hatása is van,
csökkentik a szívroham kockázatát. 

11. Ne tedd a gyümölcsöt a hűtőbe

Azt hihetnénk, hogy ha betesszük a hűtőbe a gyümölcsöt, akkor tovább megőrzi
frissességét. A vizsgálatok szerint viszont a hűtött gyümölcsben és
zöldségekben kevesebb a vitamin és a tápanyag, mint a szobahőmérsékleten
tároltakban.
Például, ha a paradicsomot és a paprikát nem a hűtőben, hanem
szobahőmérsékleten tárolod, akkor kétszer annyi béta-karotin és akár hússzor
több likopin marad bennük. Ez jó hír, mivel ha ebből a két antioxidánsból
többet viszel be a szervezetedbe, egészségesebb lesz a szíved, és
alacsonyabb lesz a rák kialakulásának kockázata.

12. Segíts másoknak

Mások segítése nem csak jó érzést okoz, de nagy egészségügyi jutalom is jár
érte. Egy átfogó amerikai kutatás szerint jelentősen tovább élnek azok,
lovaszmarika, 2017. július 21. péntek, 15:18
Pincepörkölt
öntünk alá és nem nokedlivel, vagy tésztával tálaljuk, hanem krumplival főzzük össze. Nagyon finom, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

1/2 kg sertéslapocka
1 nagy fej hagyma
1 ek. zsír
1 ek. pirospaprika
1 kisebb paradicsom
1/2 erős paprika
1 dl vörösbor

bors
1/2 kk. köménymag
1 körömnyi babérlevél

1/2 kg krumpli

A hagymát kockára vágom és a zsíron világosra pirítom. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, hozzáteszem a kockára vágott húst, jól elkeverem, sózom, borsozom, felengedem a vörösborral, kevés vízzel és visszateszem a tűzre. Ekkor adom hozzá a darabolt paradicsomot és a karikára vágott erős paprikát. Fedő alatt párolom. Amikor már majdnem puha a hús, beleteszem a hasábokra vágott krumplit, a köménymagot és a pici babérlevelet is, öntök még hozzá annyi vizet, hogy a krumplit ellepje. Még sózom kicsit, mert a krumpli igényli a sózást és együtt készre főzöm. Puha kenyérrel, salátával, vagy
bkisseva, 2017. július 19. szerda, 11:08
Öt káprázatos leves
Húsgombócleves csicseriborsóval

Hozzávalók:

1 bögre csicseriborsó (amely be volt áztatva), 3 db burgonya, 1 db sárgarépa,1 db hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 db zöld paprika, 2 kanál paradicsompüré, olaj, só, bors ízlés szerint.

A húsgombóchoz

400 g darált marhahús, 5 dkg rizs, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, só, bors

Elkészítés: főzzük meg a csicseriborsót sós vízben. Dinszteljük meg az apróra vágott hagymát és répát, majd adjuk hozzá a felkockázott paprikát, a fokhagymát és a paradicsompürét és lassú tűzön dinszteljük még 5 percet, közben kavargassuk. Tegyük bele a levesbe a megdinsztelt zöldségeket, a burgonyát reszeljük le a nagy lyukú reszelőn úgy tegyük a levesbe. A darált húst keverjük össze a felvert tojással, a rizzsel és fűszerezzük. Vizes kézzel formázzunk kis gombócokat és tegyük a levesbe. Borssal, sóval fűszerezzük a levest és hagyjuk főni lassú tűzön 20 percet, majd vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk még lefedve 10 percet. Tálaláskor szórjuk
horvathnemagdi, 2017. július 16. vasárnap, 16:04
Paradicsomos cukkinikrém
télire készítjük ezt a finomságot. Nem tartalmaz tartósítószert!

Hozzávalók:

3 kg cukkini/tök
500 g sárgarépa
500 g kaliforniai paprika
5 gerezd fokhagyma
1,5 kg paradicsom
2,5 teáskanál csípős pirospaprika
100 g cukor
2 kanál só
200 ml olaj

Elkészítés:

A paradicsomot daráljuk le a húsdarálón, vagy robotgéppel pépesítsük.

A cukkinit hámozzuk meg és daráljuk le.

A paprikát megtisztítjuk és ledaráljuk.

A répát meghámozzuk, ledaráljuk és a többi zöldséghez keverjük.

A zúzott fokhagymát, a cukrot, a sót és az olajat hozzáadjuk és jól összekeverjük.

A zöldséges keveréket közepes erősségű hőfokon főzzük 40 percig, időnként kavargassuk meg. Majd adjuk hozzá a csípős pirospaprikát és főzzük még 10 percig.

A forró cukkinikrémet kanalazzuk sterilizált befőttesüvegekbe, majd szorítsuk rá a tetejüket. Fordítsuk fejjel lefelé, takarjuk be
horvathnemagdi, 2017. július 15. szombat, 06:32
A paradicsom
A paradicsom az egyik legközkedveltebb nyári zöldségünk. Szerencsések vagyunk, ha otthon a kertben meg tudjuk termelni, hiszen a bolti paradicsomoknak ehhez képest teljesen ízetlenek.

Nyáron, frissen együnk minél több paradicsomot, majd zárjunk üvegbe jó sokat belőle télire. Ha valaki evett már kerti paradicsomot, tudja, a boltinak sem íze, sem vitamintartalma nincs. Az alábbi recept nagyon egyszerű, így könnyen készíthetünk pácolt paradicsomot.

Hozzávalók:

2 kg paradicsom
1 szár kapor
2-3 szegfűszeg
szegfűbors
babérlevél
ne csípős paprika
víz
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
bors
1,5 csésze cukor
1 kanál ecetsav

Elkészítés:

1.Mossuk meg a paradicsomokat. Szurkáljuk meg többször őket egy fogpiszkálóval.
2.Rakjuk le rétegesen egy nagy üvegben a paradicsomokat, a kaprot, a szegfűszeget, a szegfűborsot, a paprikát, a babérlevelet, és a borsot.
3.
horvathnemagdi, 2017. július 13. csütörtök, 11:20
H.Kohut Katalin: Szójával töltött cukkini
Akinek kevés a pénze, az sem vonhatja meg magát az egészséges zöldségektől, finomságoktól. Szójából sok mindent készíthetünk, töltött tököt, káposztát és paprikát is. Most a cukkinivel próbálkoztam.

Hozzávalók:

Kb. 15 dkg szójagranulátum
kevés petrezselyemzöldje
pirospaprika

bors
Delikát
3 cikk fokhagyma
kis fej vöröshagyma
1 tojás
2 nagyobb darab cukkini
5 dkg sajt

Elkészítés:

A szójagranulátumot Delikátos vízbe áztatom. Közben egy tálba téve összevágom a vöröshagymát, belenyomom fokhagymanyomóval a fokhagymákat, hozzájuk teszem a kinyomott szóját, majd egy tojást, petrezselyemzöldet, pirospaprikát, borsot, jól összekeverem.

A hosszában és keresztben kettévágott cukkinik belsejét kivágom, sütőpapírra helyezem egy kisebb tepsibe őket. Közepükbe helyezem a tölteléket, megszórom a tetejüket reszelt sajttal, majd lefedve alufóliával előmelegített sütőbe helyezem. Kb. 20 perc kell a cukkinik
katalinkohut, 2017. július 07. péntek, 07:43
Csirkemell saslik,nyárs sütőben sütve
Ha szeretnénk gyorsan finomat ,akkor itt a lehetőség elkészíteni.
Csirkemell saslik nyárs,sütőben sütve
6-8 szelet csirkemell
5 g szárnyas grill fűszekeverék
olaj
1 db kaliforniai paprika
1 db tv paprika
1 db paradicsom
1 db vöröshagyma


Elkészítés:
A csirkemellet nagyobb kockákra daraboljuk.
Egy tálba olajat öntünk, beleszórjuk a fűszerkeveréket és a húsokat megforgatjuk benne, pácoljuk.
(1-2 órára, vagy akár egy éjszára is benne hagyhatjuk)
A paradicsomot paprikát, hagymát kockákra vágjuk.
Váltakozva szúrjuk a nyárspálcára a hozzávalókat.
Tepsiben, elhelyezzük nekem a tepsi nagysága pont a fém nyárs pálca mérete így a két szélén felkapaszkodva elfért. Majd megsütjük eleinte lefedve, hogy a hús megpuhuljon, majd anélkül, hogy piruljon. Körülbelül 30 perc alatt készre sül .Sült krumpli ágyon tálaltam .
suzymama, 2017. július 03. hétfő, 23:29
Rakott csirkemell zöldségekkel
1 db tojássárgája vaj olaj só,
bors piros paprika
A rizst húsleveskockával ízesített vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A finomra vágott hagymát olajban megfonnyasztjuk,piros paprikával meghintjük rátesszük az apróra kockázott csirke húst, és együtt megpirítjuk. Közben sóval, borssal fűszerezzük. Amikor kissé kihűlt, a szaftból kiveszünk egy két evőkanállal amit majd a tejfölhöz keverünk, a húst a rizzsel összekeverjük. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. A paprikát vékony csíkokra szeljük.A leszűrt, lecsöpögtetett karfiolból egy kivajazott tűzálló edény aljára rakunk egy sort. Fűszerezett rizses húst teszünk rá, majd ismét karfiolt.Ezután egy réteg pritamin paprikát. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az alapanyagok elfogynak. A legfelső karfiolsor tetejére tojássárgájával reszelt sajttal és a hozzáadott szafttal elkevert tejfölt öntünk .A rétegek közé is tehetünk a tejfölös öntetből ,sokkal finomabb lesz. Tetejét pritamin paprikával díszítjük .Ezután mehet a
suzymama, 2017. július 03. hétfő, 23:26
ecetes padlizsánleves !
máris kész a finom padlizsános leves

2 padlizsán
3 evőkanál olívaolaj
1 hagyma
1 teáskanál zúzott fokhagyma
2 zöldpaprika
3 paradicsom
1 burgonya
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál őrölt fekete bors

5 csésze víz

5 evőkanál ecet
1 tojás sárgája
1 evőkanál friss kakukkfű

a padlizsánt meghámozom kockákra vágom fel és sós vizben hagyom állni 20 percig .
a hagymát, fokhagymát, kicsi kockákra , a burgonyát, paprikát, paradicsomot nagyobb kockára darabolom fel.
a lábasban olajon megpiritom a hagymát, fokhagymát, ha már jó üveges ,,akkor hozzáadom az összes zöldséget, burgonyát, paprikát, paradicsomot, padlizsánt .
pár percnyi piiritás után felöntöm kellő mennyiségű vizzel, majd fűszerezem , s elkezdem főzni .
addig fözőm mig minden zöldség mehpuhul benne , utána 2 - 3 kanállal kivsezek belőle, mixerrel pürésitem , visszarakom a levesbe .
a tojássárgát és az ecetet összekeverem és a levesbe
ibolya58, 2017. július 01. szombat, 14:00
cukkinis paradicsom mártás tésztához !
3,5 kg érett paradicsom
1 kg cukkini
1 kg piros paprika
0,25 kg vöröshagyma
1,5 teáskanál só
0,5 teáskanál cukrot
0,5 teáskanál fekete bors
3 evőkanál repceolaj

A paradicsomot kicsummázom , apróbbra vágom fel és kevés vizzel lábasba teszem főzni .
Amikor már jó a paradicsom , átpasszirozom , majd viszarakom a lábasba és kb : felére visszafözőm .
a paprikát, hagymát, cukkinit durvára lereszelem és a paradicsomhoz adom .
fűszerezem sóval borsak cukorral és még 25- 30 percig fözőm .
tiszta üvegekbe töltöm és lezárom , utána 20 perc dunsztolom még.
másnap mehet a helyére .
ibolya58, 2017. június 25. vasárnap, 17:39
Darálthúsos rakott tészta
kikenéséhez 2 evőkanál vaj
? 4 evőkanál zsemlemorzsa
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé! Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!

Elkészítés:

A penne tésztát a szokásos módon megfőzzük.
A vörös-, és lilahagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, majd az olíva olajon elkezdjük dinsztelni.A dinsztelt hagymákat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és majoránnával.
Felöntjük kevés hideg vízzel, beletesszük a pirospaprikát, majd alaposan összekeverjük
.Hozzáadjuk a darált húst, a kockára vágott paradicsomot és a paprikát.
Beletesszük a babérlevelet ès felöntjük a maradék vízzel, majd az egészet készre főzzük.

Amikor minden megpuhult, a felesleges vizet elforraljuk róla, majd felöntjük a főzőtejszínnel.
Közepes lángon még addig forraljuk a ragut, amíg kissé be nem sűrűsödik.

Egy magasabb falú tepsit kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával.

Elhelyezünk benne
lovaszmarika, 2017. június 21. szerda, 12:01
1/605
Képek, videók
Éva menyem, az ördöglány.
marcsip49
2012. március 04. vasárnap, 11:14
angyal_ordoglany.gif
moncsimail
2008. február 21. csütörtök, 12:48
az elkészítés menete 1
borcsamama
2009. március 10. kedd, 10:34
Rimóc-Szokásos semmi... 2
margoboszi
2014. szeptember 05. péntek, 15:34
Egy szokásos hétvége.jpg
margoboszi
2013. szeptember 10. kedd, 16:51
Szokásos rénszarvasok.3..
cipello
2012. december 11. kedd, 10:38
Szokásos rénszarvasok.2..
cipello
2012. december 11. kedd, 10:38
Szokásos.JPG
riadtarcuszoloszem
2011. április 09. szombat, 14:22
A szokásos szerkóban csüt
kimif1
2009. október 01. csütörtök, 15:03
Szokásos g..jpg
rece-fice
2009. február 13. péntek, 21:17
a szokásos
moldvanm
2008. december 03. szerda, 16:38
Emu szokásos sétája
fren
2008. április 20. vasárnap, 23:18
a szokásos pihihelyünk a
edesmexecske
2008. április 15. kedd, 13:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.