Regisztráció  Belépés
2014. augusztus 27. szerda | 35. hét | 239. nap | 10:50 | Gáspár
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csípős savanyú leves csirkemell csíkokkal
szeletelt csiperke, vagy más gomba is. Eredetileg fafül gombával készül)
1 hüvelykujjnyi friss gyömbér apróra vágva,
4 db. kisebb csilipaprika, (tehető hozzá hegyes, csípős zöldpaprika is)
1/2 póréhagyma
4 tojás,
3 kanál szójaszósz,
1 kanál almaecet (ha van rizsecet)

Elkészítés:
A csirkemellet, annyi sós vízben, hogy éppen ellepje, feltettem főni. Mikor szükség volt rá, a habját leszedtem. Közben felaprítottam a többi hozzávalót. A répákat karikára, a hagymát, a paprikát, és a káposztát csíkokra, a gombáknak csak a tönkjeit karikáztam bele, de lehet szeleteket is beletenni. A friss gyömbért nagyon apróra daraboltam.
A közben megfőtt csirkemellet kiemeltem, és hűlni hagytam. A főzővízbe beletettem a feldarabolt hagymát, és a többi hozzávalót a paprikacsíkok kivételével. Kínai öt fűszer keverék, és 4 kisebb csili is került a fazékba. A csípősséget, mindenki saját ízlése alapján, kóstolással határozza meg! 1 kanálnyi almaecet is került hozzá. (ha van rizsecet,
horvathnemagdi, 2014. augusztus 25. hétfő, 20:17
Lecsó recept egy kicsit másképp
Lecsó recept egy kicsit másképp

A lecsó elkészítésének rengeteg módja van, ez a lecsó recept egy kicsit másképp készül, eltér a hagyományos lecsótól, könnyebben emészthető, hámozott kaliforniai paprikából készült.

A lecsó hozzávalói

- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 3 paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 1 cukkini
- 1gerezd fokhagyma
- néhány levél friss bazsalikom
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- só, bors
- 3 kanál olívaolaj

A lecsó recept elkészítése

A paprikákat megmosom, zöldséghámozóval a héját lehámozom, kimagozom, vékony szeletekre szeletelem.

A paradicsomot 20 másodpercre forró vízbe dobom majd, jéghideg vízbe, a héját lehúzom és apró kockákra darabolom.

A cukkini végeit levágom, majd nagy lyukú reszelőn lereszelem.

Egy edényben az olívaolajon a vékonyra szeletelt hagymát megdinsztelem, hozzáadom a felszeletelt
horvathnemagdi, 2014. augusztus 25. hétfő, 11:51
Gyömbér jótékony hatásai
akik közül 28-an reumás izületi gyulladásban, 18-an artrózisban, 10-en pedig fibromyalgia néven ismert, fájdalmas betegségben szenvedtek. A kísérleti alanyok napi 2-4 teáskanálnyi gyömbérport kaptak. Három hónap után több mint 75%-nál jelentős mértékben enyhülnek a fájdalmak, és mellékhatásokat sem tapasztaltak. A gyömbért külsőleg is használhatod. A meleg, gyömbéres borogatás enyhíteni látszik a hasi görcsöket, a fejfájást és AZ izületi merevséget. A borogatáshoz készített folyadékba tegyél csípős paprikát is! Fejfájás és migrén Rágcsálj 5 g (k. 2,5 teáskanál) friss, reszelt gyömbért! Ha ezt nem kedveled akkor 500 mg-OS, szárított gyömbért tartalmazó kapszulát szedj fejfájásra. Hatását fokozhatod kurkumával, amely gyulladáscsökkentő szer, és a gyömbérrel sok tekintetben azonos a gyógyhatása. Mindkettőből tegyél 1 teáskanállal 1 pohár limonádéba. Fogfájás A csípős fűszerekből készített borogatás enyhíti a fogfájást. Tovább fokozhatod a csípősségét piros csilipaprika hozzáadásával. Mind a gyömbér, mind a
1951anna, 2014. augusztus 23. szombat, 16:06
pácolt sárgarépa
Hozzávalók

1 kg sárgarépa
1 fej lila hagyma
1-2 erős paprika
1 l víz
1 / 2 liter 10 % ecet
1-2 dl növényi olaj
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál szárított oregánó
20-30 db frissen őrölt bors
2 teáskanál só

Szeleteljük fel a sárgarépát karikára, a hagymát és az erős paprikát szintén karikára.
Egy nagy fazékba tegyük a vizet, az ecetet, és az olajat, tegyük bele a fűszereket, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a karikázott zöldségeket, és tegyük a forró fűszeres vízbe, és főzzük tovább 5-10 percig, attól függően, hogy mennyire szeretjük ropogósan a répát.

Ezután tegyük üvegekbe, és öntsük rá a lét, hagyjuk kihűlni, és tegyük a hűtőbe. Kb. 24 óra, hogy az ízek összeérjenek. Ha többet készítünk, és szeretnénk eltenni későbbre is. forrón tegyük az üvegekbe, a lét is forrón tegyük rá, csavarjuk rá a tetőt, és fordítsuk fejre 10 percre, majd hagyjuk kihűlni és mehet a kamrába.
ibolya58, 2014. augusztus 22. péntek, 09:53
Recept Neked
<< Vese-velő


Hozzávalók:

6 db sertés vese
25 dkg sertés velő
2 db közepes vöröshagyma
1 gerezd duci fokhagyma
1 ek zsír
1 tk piros paprika
1 mokkás kanál majoránna
só, bors ízlés szerint
erős paprika /el is hagyható/

Elkészítése:

A veséket nagyon alaposan megtisztítjuk, csíkokra vágjuk és enyhén ecetes vízben /2l víz, 1ek ecet/ 1-2 órát áztatjuk. A velőket is megmossuk, lehártyázzuk.

A vöröshagymákat kockázzuk és felaprítjuk a fokhagymát is. A zsíron a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát is, de ezt csak addig pirítjuk mag megérezzük az illatát. Félrehúzzuk, hozzáadjuk a piros paprikát, elkeverjük és beletesszük a vesét

Pár percre fedőt teszünk rá, ezalatt a vese
snbela44, 2014. augusztus 21. csütörtök, 15:05
Pulykaragú zöldborsóval
Pulykaragú zöldborsóval

fincsibb ételt el sem lehet képzelni!
Mámorító ízek, könnyed főétel!

Ízletes és szinte magától elkészül. A legjobb benne, hogy nem kell mellé köretet is készíteni!

Hozzávalók:

40 dkg pulykamell
50 dkg mirelit borsó
30 dkg burgonya
1 zöld paprika
3 gerezd fokhagyma
friss petrezselyemzöld
1 teáskanálnyi őrölt paprika
só, bors
olaj

Elkészítése:

A paprikát megtisztítjuk és apróra vágjuk, a fokhagymával együtt olajon megdinszteljük. A húst kockákra vágjuk és hozzáadjuk. Mikor feldobja a levét hozzáadjuk a fűszereket és pár percig így főzzük. Majd hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott burgonyát és a borsót is. Egy kevés vizet öntünk rá és készre főzzük. Mikor elkészült megszórjuk az apróra vagdosott zöldpetrezselyemmel és már fogyaszthatjuk is.
horvathnemagdi, 2014. augusztus 20. szerda, 19:56
Hortobágyi húsos palacsinta
Hozzávalók
12 darab palacsinta
50 dekacsirkemell filé lehet másmilyen húsból is
2 közepes vöröshagyma
2 kiskanál piros paprika

bors
1 deci olaj
1 darab paprika
1 darab paradicsom
víz
1 gerezd fokhagyma
Habaráshoz
2 deci tejföl
3-4 deka liszt
A húst megmosom és ledarálom.
A vöröshagymát apróra vágom és az olajon megpirítom hozzáadom a darált húst a pirospaprikát fűszerezem vízzel felöntöm, és beleszelem az apró kockákra vágott paprikát paradicsomot. lefedve kb 30-40 percig pároljuk
Ha a hús már megpuhult akkor egy szűrőkanálon átszűröm és a levet félreteszem
A palacsinták hosszanti közepébe teszek 1-2 kanál darált húst egy kevés szósszal meglocsolom és és összehajtogatom.
A habaráshoz a tejfölt a liszttel simára keverem és a levet behabarom vele.
A palacsintákat tálaláskor a szósszal meglocsolom és petrezselyemmel diszítettem
suzymama, 2014. augusztus 20. szerda, 11:11
Csirkemell mesés paradicsomszósszal
Csirkemell mesés paradicsomszósszal
és csodás fűszerezéssel, valódi ínyencség!

A legfincsibb csirkés étel amit el tudsz képzelni. Az íze csodás és az elkészítése is egyszerű.

Hozzávalók:

2 nagy hagyma
70 dkg csirkemell
1 paprika
2 kanál paradicsomszósz
1 kanál szójaszósz
0,5 dl paradicsomlé
2 gerezd fokhagyma
csipetnyi tárkony
friss bazsalikom
só, bors
olívaolaj

Elkészítése:

A hagymát és a paprikát megtisztítjuk, felaprítjuk és olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst is. Mikor feldobja a levét, a paradicsomszószt is belekeverjük és fűszerezzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Hagyjuk főni, majd a szójaszószt is hozzáadjuk és felöntjük a paradicsomlével. Készre pároljuk és rizzsel, vagy burgonyával kínáljuk.
horvathnemagdi, 2014. augusztus 19. kedd, 20:55
Zöldséges csirkemell bormártással
Hozzávalók
fél kiló filézett csirkemell
50 deka friss cukkini
1 kalifornia paprika
50 deka burgonya
1 csokor újhagyma
1 szál zsálya
1 kis ág rozmaring
3 gerezd fokhagyma
2-2 evőkanál plíva olaj
1-2 evőkanál liszt
5 kanál balzsamecet
1 deci száraz fehérbor
fél húsleves kocka
só őrőlt bors
fűszerkeverék
A burgonyát kis kockákjra vágom és enyhén sós vízben megfőzöm
A hámozatlan cukkinit és paprikát apró kockákra vágom és az újhagymát is kevés zőldjével együtt a zsályát és rozmaringot megmossuk leveleit leszedjük néhányat félreteszünk a diszítéshez
Két kanál olajon és három kanál vízen a cukkinit és paprikát megpároljuk majd hozzáadjuk a hagymát is és végül a megfőtt burgonyával összekeverem majd sózom borsozom
A húsokat tisztítás mosás után kicsit fűszerkeverékkel meghintem és kevéske liszttel megszórom
A két kanál plívaolajat felmelegítem és a húsokat 4-5 percig sütöm benne közben többször átforgatom
suzymama, 2014. augusztus 19. kedd, 14:54
Vörösboros, áfonyás szarvas pörkölt juhtúrós galuskával
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg szarvas hús
3 fej vöröshagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
4-5 gerezd fokhagyma
1,5 ek.pirospaprika
2 ek. sertés zsír
őrölt kömény
2 dl száraz vörösbor
2 ek. áfonyalekvár
őrölt fekete bors

A körethez:
20 dkg juhtúró
2 db burgonya
40 dkg finomliszt
3 db tojás

őrölt bors

Előkészítés: A húst megmossuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk. A paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. A burgonyát lereszeljük. A szalonnát apró kockára vágjuk.
Elkészítés: A zsírban megfonnyasztjuk a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát, köményt és 1-2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és pár percig tovább pirítjuk. Beletesszük a húst, fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és felöntjük egy kevés vízzel. Az elfőtt levet mindig pótolva puhára pároljuk. Mikor a hús már puhulni kezd, belekeverjük az áfonyalekvárt, vörösbort és készre pároljuk.
A körethez: A
suzymama, 2014. augusztus 17. vasárnap, 14:20
Csalamádé egyszerűen
Csalamádé

Megtisztítottam és hajszálvékonyra felszeleteltem:
2 kg fehér paprikát
2 kg fehér fejeskáposztát
2 kg apró uborkát
1,5 kg vöröshagymát és
1,5 kg sárgarépát.

A paprikát, káposztát és hagymát késsel vágtam vékonyra; az uborkát és sárgarépát pedig uborkagyaluval készítettem elő.

A zöldségkeveréket leöntöttem :
12 dkg só
45 dkg porcukor
3 dl 20%-os ételecet
1 teáskanál Na-Benzoát
1 teáskanál borkén keverékével.

Naponta többször átforgattam a zöldségkeveréket, amely nagyon gyorsan levet engedett.
2 nap múlva üvegekbe töltöttem jó szorosan és a kiengedett levet ráöntöttem. Ennyi.

Nem kell főzni, dunsztolni, hűtőben tartani - ez a csekély mennyiségű tartósítószer elegendő.

A zöldségek ropogósak maradnak, a csalamádé nagyon eteti
yaskane, 2014. augusztus 14. csütörtök, 22:49
Csirkepaprikás gombával
Hozzávalók:
 1 db konyhakész egész csirke
 1 db paprika
 1 db paradicsom
 2 fej vöröshagyma
 25 dkg gomba
 10 dkg füstölt szalonna
 2-3 gerezd fokhagyma
 1 kk őrölt kömény
 só
 1 kk ételízesítő
 2 csapott ek pirospaprika
 2 dl tejföl
 2 ek finomliszt
Elkészítése:
A csirkét gondosan megtisztítjuk, darabokra vágjuk. A gombát megmossuk, szeleteljük. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk.
A szalonnát kipirítjuk. A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk.
Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel. Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a csirke darabokat. Sózzuk és rövid lében pároljuk. Beletesszük a szeletelt gombát.
Ha a csirke
suzymama, 2014. augusztus 14. csütörtök, 17:40
1/547
Képek, videók
csirkemell ravaszdi módra
sarkadykati
2014. június 28. szombat, 02:33
Baconos csirkemell
irmus
2014. június 20. péntek, 06:49
csirkemell mézes körtével
soosistvan
2014. április 03. csütörtök, 21:00
13380_tepsis-csirkemel l-z
erzsikepuskas
2014. február 01. szombat, 10:06
Gombás,tejf.csirkemell pu
erzsikepuskas
2013. december 20. péntek, 08:01
csirkemell zöldséggel
sarkadykati
2013. szeptember 27. péntek, 08:50
medvehagymás csirkemell.j
pircsi09
2013. szeptember 21. szombat, 18:09
mozarellás csirkemell.png
sarkadykati
2013. augusztus 04. vasárnap, 16:15
ananászos csirkemell
birann
2013. július 16. kedd, 13:52
gyorsan leszedtem
evike0123456
2011. október 02. vasárnap, 20:23
Epret is leszedtem...
sbarbara
2006. május 22. hétfő, 18:44
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
trendy-és hozzávalól.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.