Regisztráció  Belépés
2014. április 24. csütörtök | 17. hét | 114. nap | 18:57 | György
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Töltött, rántott csirkecomb filé
4 db csirkecomb filé
4 szelet sajt
4 szelet sonka
2 db kaliforniai paprika
1 csokor újhagyma
1 kk só
1 kevés fűszersó
20 dkg finomliszt
2 db tojás
20 dkg zsemlemorzsa
5 dl étolaj

A húst sózom, szárnyas fűszerrel megszórom. A paprikákat szeletekre az újhagymát 4-5 cm-es darabokra vágom. A hús egyik oldalára rakok egy szelet sajtot, sonkát , piros és sárga paprikát és újhagymát. A hús másik oldalát ráhajtom és fogvájóval összetűzöm majd a combokat a szokásos módon bepanírozom. Olajban közepes lángon kisütöm.

Krumplipürével tálalom.
hornoke, 2014. április 23. szerda, 18:23
Tavaszi zöldségleves medvehagymával, csabai kolbásszal
A recept hozzávalói 2 db sárgarépa
1 db fehérrépa (petrezselyem-gyökér)
0.5 db karalábé zöldjével
0.25 db zeller
1 db nagy krumpli
2 db paprika
1 db piros paprika
1 db hegyes zöld paprika
2 db chili
1 db paradicsom
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
0.5 db póréhagyma
15 levél medvehagyma
15 dkg csiperkegomba
20 szál petrezselyem
3 evőkanál napraforgó olaj
só, őrölt fekete bors, őrölt csípős piros paprika
2 db tyúkhúsleves kocka
2 evőkanál liszt
15 dkg csabai lángolt kolbász
2 l víz Elkészítés

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, a répákat, a póréhagymát és a paprikákat felkarikázom, a karalábét, krumplit és a zellert kockára vágom., a paradicsomot nyolcadolom. A medvehagymát és a petrezselymet felvágom, a kolbászt karikára vágom.

Egy fazékban a
bordat, 2014. április 21. hétfő, 19:36
Bajor húsos táska
húst) szintén apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, szárazra töröljük, és a zöldjét felaprítjuk.

Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A hagymát és a felkockázott húst állandó kavarás mellett üvegesre pároljuk, illetve mindenhol egyenletesen megpirítjuk. (A sült húst csak azután tesszük a serpenyőbe, miután a hagyma üvegesre puhult, hiszen elég, ha felmelegítjük.)

Levesszük a serpenyőt a tűzről. Belekeverjük a húslevest, a főzőtejszínt, a petrezselymet, a majoránnát, a paprikát, a sót és a borsot.

A sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütő 180 °C, gázsütő 3-4-es fokozat) előmelegítjük; a tepsiket sütőpapírral kibéleljük. A tésztát kevés liszten 1 cm vastagra nyújtjuk. Vizespohárral kb. 8 cm átmérőjű körlapokat szaggatunk belőle, és minden korong egyik felére 1 kiskanálnyi tölteléket teszünk.

Kettéválasztjuk a tojást, a tojássárgáját félretesszük. A körlapok szélét bekenjük a tojásfehérjével, az üres felüket ráhajtjuk a töltelékre, és a széleket
bordat, 2014. április 21. hétfő, 19:28
Tömeggyilkosok világuralma?
népességcsökkentés...

A folyamat része, hogy szétverjék az eddig sem túl fényes élelmiszer ellátási rendszereket különböző tilalmakkal, rendelkezésekkel...lehetetlenné téve az egészséges,természetes táplálékhoz való hozzájutást.

Ennek egyik lépcsőfoka:

USA-ban Ausztráliában és Új Zélandon máris tervezik, hogy jelentősen csökkentik annak lehetőségét, hogy az egyszerű állampolgár a saját kertjében haszonnövényeket termeljen.
Gyakorlatilag betiltják, hogy burgonyát, paradicsomot, paprikát vagy hasonló élelmiszert ültessünk, betakarítsuk és együnk.

USA-ban Élelmiszer-biztonság Modernizálása néven már csak elfogadásra vár egy ilyen javaslat. Biztosan hatályba lép, hogy tilos a magvakat gyűjteni saját magunk által termelt növényekből, ami a világuralomra törő tömeggyilkos céget jelentősen erősíti. A cég a génmódosított technológia világvezetője.

Ezentúl mindenki kénytelen lenne tőlük vásárolni a GMO magvakat és a természetes anyagok hamar
horvathnemagdi, 2014. április 21. hétfő, 13:26
Nincs Cím
népességcsökkentés...

A folyamat része, hogy szétverjék az eddig sem túl fényes élelmiszer ellátási rendszereket különböző tilalmakkal, rendelkezésekkel...lehetetlenné téve az egészséges,természetes táplálékhoz való hozzájutást.

Ennek egyik lépcsőfoka:
USA-ban Ausztráliában és Új Zélandon máris tervezik, hogy jelentősen csökkentik annak lehetőségét, hogy az egyszerű állampolgár a saját kertjében haszonnövényeket termeljen.
Gyakorlatilag betiltják, hogy burgonyát, paradicsomot, paprikát vagy hasonló élelmiszert ültessünk, betakarítsuk és együnk.

USA-ban Élelmiszer-biztonság Modernizálása néven már csak elfogadásra vár egy ilyen javaslat. Biztosan hatályba lép, hogy tilos a magvakat gyűjteni saját magunk által termelt növényekből, ami a világuralomra törő tömeggyilkos céget jelentősen erősíti. A cég a génmódosított technológia világvezetője.

Ezentúl mindenki kénytelen lenne tőlük vásárolni a GMO magvakat és a természetes anyagok hamar
radvanszki_jozsef, 2014. április 21. hétfő, 10:25
mozambiki rák
Hozzávalók :
1 közepes édes hagyma, apróra vágva
4 nagy gerezd fokhagyma , darált
3 evőkanál friss petrezselyem , apróra vágva
fűszerek ( fokhagyma , koriander , kömény )
1 / 4 csésze olívaolaj
1 / 2 rúd sótlan vaj= 125 gr
1 doboz világos sör
1 kiló 31-40 garnélarák ; nyers , hámozott és tisztított
só és őrölt bors ízlés szerint
1-2 teáskanál szárított vagy nedves pirospaprika
Főtt barna rizs

kevés vajat felolvasztok, s megpiritom benne a hagymát ,fokhagymát, pár percig együtt piritom
hozzáadom a fűszereket, rákot, paprikát, s 3- 4 percig párolom .
ráöntöm a sört, készre párolom , rizzsel tálalom .
ibolya58, 2014. április 21. hétfő, 09:02
Vietnamba exportálják a Bolyhos pálinkát
Tájékoztatása szerint további bővülést is terveznek az exportpiacokon, a távol-keleti országok irányába.

A mostani szállítmányt a vietnami tulajdonosokkal rendelkező nagykereskedő, a Vitexim Kft. közreműködésével juttatták el.

Korábban két kisebb megrendelést indítottak Ausztráliába. Az Egyesült Államokban elfogadásra vár jelenleg a címketervük, ahová a terveik szerint 0,375 literes kiszerelésben szállítják majd a következő hetekben a Bolyhos Pálinkát - tette hozzá.

Ismertetése szerint tízféle gyümölcsből készítenek párlatokat, amelyek kétféleképpen kerülnek forgalomba: 50 alkohol fokos ágyaspálinka, és a 40 alkoholfokos alappálinka formájában. 2013-ban összesen 2 millió kilogramm gyümölcsöt dolgoztak fel a teljes kapacitás lekötésével, amelyből nagyjából 140 ezer liter ötvenfokos pálinka készült. Az idén, a tavalyihoz hasonlóan, 70-80 ezer liter pálinkát terveznek értékesíteni.

Közölte: félliteres kiszerelésben 100 ezer palackot értékesítenek évente, s a 0,04 literestől az ötliteres
velemenyezd, 2014. április 20. vasárnap, 09:31
Tojásos-sonkás ratatouille
5 db paprika
4 db paradicsom
2 fej vöröshagyma
2 db cukkini
4 db tojás
10 dkg gépsonka

bors
ételízesítő
olaj

A zöldségeket megmosom,összevágom. A hagymát üvegesre dinsztelem egy kevés olajon wokban.
Beleteszem a paprikát, cukkinit és végül a paradicsomot. Sózom, borsozom és összepárolom.
Amikor már majdnem teljesen kész beleteszem az apróra vágott sonkát és az egész tojásokat.
Ezután jól összekeverem és addig kavargatom óvatosan amíg a tojás meg nem sül benne.

Jó étvágyat kívánok.
dori37, 2014. április 18. péntek, 15:28
Töltött karajszeletek
Hozzávalók 4 főre:
4 szelet karaj csont nélkül
8 szelet bacon szalonna
4 szelet trappista sajt
2 db hegyes erős paprika
2 fej lila hagyma

A panírozáshoz:
20 dkg finom liszt
3 db tojás
25 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
5 dl étolaj
Előkészítés:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.
A lilahagymát megtisztítjuk, és a paprikákkal együtt, karikákra vágjuk.

Elkészítés:
A kiterített hússzeletek egyik oldalára, teszünk 2-2 szelet bacont, sajtszeletet, két-három karika lilahagymát és paprikát, majd ráhajtjuk a hús másik felét.
A betöltött karajszeleteket, a szokásos módon bepanírozzuk.
Bő olajban, közepes lángon kisütjük.
Gombás rizst, vajban párolt bébi répát és ceruzababot készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá! - Kautz József
suzymama, 2014. április 16. szerda, 12:32
Izgalmas húsvéti ételek
HÚSVÉTI HÚSKENYÉR

Hozzávalók:
25 dkg főtt sonka, 4 főtt tojás, 4 közepes ecetes uborka, 1 kisebb piros kaliforniai paprika, 3 dl tartármártás, 2,5 dl víz, 2,5 dkg zselatin, 1 leveskocka

Elkészítés:
Egy kisebb lábasba beleöntünk 1 dl hideg vizet, beletesszük a zselatint, és jó fél óráig dagadni hagyjuk.

Előveszünk egy keverőtálat, beledobáljuk az apró kockákra vágott sonkát, tojást, uborkát és paprikát. Ráborítjuk a tartármártást, és jól összekeverjük. Mindezek után a maradék 1,5 deci vízben felforraljuk a leveskockát, ráöntjük a hideg vízben áztatott zselatinra, és addig kavarjuk, míg a zselatin folyékonnyá nem válik (ha nem engedelmeskedik, meleg víz felett kavarjuk, ne melegítsük közvetlen). Összekeverjük a majonézes masszával.

Kibélelünk fóliával egy őzgerincformát, belesimítjuk a majonézes-sonkás keveréket, és jégre tesszük 5 óra hosszáig.

Ha már tökéletesre dermedt, kiborítjuk a formából, felszeljük. Adjunk mellé friss péksüteményt, meg
horvathnemagdi, 2014. április 14. hétfő, 17:22
Nincs Cím
Ma kaptam ezt a levelet, közre adom, mert tudnotok kell:
NÉGY LEGJOBB FŰSZER A DAGANATOK ELLEN
TudnodKell | 2014.02.28.

?A nevem Chris Wark. 2003-ban végstádiumú vastagbélrákkal diagnosztizáltak. Akkor voltam 26 éves. Megműtöttek, de visszautasítottam a kemoterápiát. Ahelyett inkább táplálkozási változtatásokat eszközöltem és a természetes terápiákhoz fordultam. Mára legyőztem a betegséget, élek s virulok! ?


?Titkom a 4 rákölő fűszer használata volt, ezek a: kurkuma, oregano, cayenne paprika és fokhagyma.
Ez a négy rákölő fűszer erőteljes rákölő hatással rendelkezik.
Minden nap fogyasztanunk kellene őket. Azoknak az embereknek főképp ajánlanám, akik a konvencionális gyógymódokat kikerülve szeretnék legyőzni a rákot.
Ezek a fűszerek gyakoriak a világ többi részén. Az indiai, perzsa, thai és maláj konyha részeként használják őket gyakran. Ételeinkhez tudatosan adagolva őket nagyon jó hatást
korall44, 2014. április 14. hétfő, 16:35
Székelykáposzta
Székelykáposzta

Hozzávalók:
70 dkg sertéslapocka
5 dkg zsír
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1 evőkanál pirospaprika
1 kávéskanál őrölt kömény
2 paprika
1 paradicsom
80 dkg savanyú káposzta
4 dl tejföl
5 dkg liszt
Elkészítés:
A húst kockákra vágom. A zsírban a zúzott fokhagymát és a felaprított hagymát megpirítjuk. A pirospaprikát rászórjuk, kevés vízzel felöntjük, és zsírjára pirítjuk. Beletesszük a húst, és fehéredésig sütjük. Sóval és köménymaggal megszórjuk, beletesszük a paprikát, a paradicsomot. Fedő alatt kis lángon félpuhára pároljuk (kb. 30 perc).

A káposztát közben kimossuk, levét kinyomkodjuk. A káposztát a félkész pörköltbe keverjük, és annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje. Tovább főzzük, és amikor a hús és a káposzta megpuhult, tejfölös habarással behabarjuk, és még egyszer felforraljuk. Ha kell, utánaízesítjük.

facebook, Székelyföldi Legény, Pap család receptje
yaskane, 2014. április 11. péntek, 19:52
1/531
Képek, videók
Oxfordi tojással töltött
irmus
2014. április 23. szerda, 09:03
4035_szort_toltott_kif li.
erzsikepuskas
2014. március 30. vasárnap, 11:20
töltött sült alma.jpg
erzsikepuskas
2014. február 17. hétfő, 10:00
Töltött karaj őzgerincbe
irmus
2014. február 15. szombat, 17:53
banánnal töltött csirkeme
erzsikepuskas
2014. február 07. péntek, 09:09
töltött cukkinitekercs.jp
erzsikepuskas
2014. február 05. szerda, 08:47
töltött cukkinirolád.jpg
erzsikepuskas
2014. február 05. szerda, 08:41
mexikó töltött káposzta.j
sarkadykati
2013. december 25. szerda, 10:00
snidlinges töltött borda.
snbela44
2013. december 17. kedd, 09:23
mexikó töltött káposzta.j
snbela44
2013. december 15. vasárnap, 04:44
Az együtt töltött
anna4459
2013. november 28. csütörtök, 10:00
csirkecomb,rántott karaj
soosistvan
2010. szeptember 18. szombat, 21:12
B-58 Hustler.jpg
agica2004
2014. április 16. szerda, 15:05
hustvet2012.jpg
margoboszi
2012. április 25. szerda, 09:30
Tigris húst eszik.jpg
sarkadykati
2011. október 12. szerda, 02:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.