Regisztráció  Belépés
2014. október 25. szombat | 43. hét | 298. nap | 01:07 | Blanka, Bianka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
kocsmában 993
Amitől magyar vagy...
Amikor több tejfölt használsz, mint ketchupot.
Amikor a paprika legalább olyan fontos, mint a só és bors.
Amikor valamelyik rokonod Attila. Vagy József. Vagy János. Vagy László. Vagy István.
Amikor szereted a Túró Rudit, de nem igazán tudod elmagyarázni a külföldieknek mi a fene az, amíg ki nem próbálták.
Amikor a külföldi kérdi a gyereket mit hozott a Mikulás karácsonyra válaszod némiképp zavart, hiszen a Mikulás nálunk december 6-án ajándékoz és amúgy karácsonykor a kis Jézus ajándékoz és nem 25-én hanem egy nappal előtte, szenteste.
Amikor 5 percen keresztül tudsz egy levegővel káromkodni úgy, hogy nem használod ugyanazt a szót kétszer.
Amikor az eljegyzési gyűrűd az ellenkező oldalon viseled.
Amikor a vonat még el sem hagyta az állomást, de te már eszed a házi szendvicsed (általában egy fél paprika vagy paradicsom van benne és többnyire rántott hús).
Amikor egy 79 km hosszú tavat (Balaton) Magyar Tengernek hívsz, és keresztben
nabob, 2014. október 24. péntek, 06:34
Hortobágyi palacsinta
olaj

Töltelék

2 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 csirkemell-filé, de lehet sertéshúsból is
őrölt kömény
1 paprika
1 paradicsom
pirospaprika

olaj
2 dl tejföl
2 kanál liszt

Díszítéshez

2 dl tejföl
petrezselyemzöld

Elkészítés
Előkészítés:
Az anyagokból palacsintatésztát keverünk.

A tésztából 8-10 palacsintát sütünk.
A hagymákat apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk.

Elkészítés:

Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikát, paradicsomot. Ízesítjük a köménnyel és sóval. Hozzáadjuk a húst és kicsit hosszabb lével jóízű pörköltet főzünk. Ha a hús megpuhult, kiszedjük, kicsontozzuk.
A húst ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk.
A pörkölt levét a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. A besűrített mártásból 2-3 evőkanállal a húshoz adunk. Ezzel a masszával
horvathnemagdi, 2014. október 21. kedd, 17:25
Amitől magyar vagy....
Amitől magyar vagy...



Amikor több tejfölt használsz, mint ketchupot.?
Amikor a paprika legalább olyan fontos, mint a só és bors.?
Amikor valamelyik rokonod Attila. Vagy József. Vagy János. Vagy László. Vagy István.?
Amikor szereted a Túró Rudit, de nem igazán tudod elmagyarázni a külföldieknek mi a fene az, amíg ki nem próbálták.?
Amikor a külföldi kérdi a gyereket mit hozott a Mikulás karácsonyra válaszod némiképp zavart, hiszen a Mikulás nálunk december 6-án ajándékoz és amúgy karácsonykor a kis Jézus ajándékoz és nem 25-én hanem egy nappal előtte, szenteste.?
Amikor 5 percen keresztül tudsz egy levegővel káromkodni úgy, hogy nem használod ugyanazt a szót kétszer.?
Amikor az eljegyzési gyűrűd az ellenkező oldalon viseled.?
Amikor a vonat még el sem hagyta az állomást, de te már eszed a házi szendvicsed (általában egy fél paprika vagy paradicsom van benne és többnyire rántott hús).?
Amikor egy 79 km hosszú tavat (Balaton) Magyar Tengernek
lovaszmarika, 2014. október 20. hétfő, 16:49
párolt " lecsós " vagdalthús
KURBAN ETINDEN BUGULAMA

500 g közepes zsírtartalmú darált hús
2 közepes fej hagyma
4 db burgonya
2 db paprika
3 közepes paradicsom
1/3 csokor kapor
só és bors ízlés szerint
250 g vaj,
fél csésze víz

a darálthúst, sót, borst , apritott hagymát( felet ) összekeverem , gombócokat csinálok belőle.
a paradicsomot, paprikát, burgonyát egyforma nagyra darabolom fel, a hagymát karikára .
a zöldségeket vajon megpiritom , beleteszem a gombócokat és készre fözöm .
ibolya58, 2014. október 19. vasárnap, 11:04
Ezzel a 4 fűszerrel megszabadulhatsz a ráktól
több mint tíz éve végső stádiumú vastagbélrákot diagnosztizáltak. A férfi a kemoterápia helyett úgy döntött, hogy inkább az életmódváltást választja. Mindenkinek a saját döntéséhez joga van. Chris táplálkozásában drasztikus változtatásokat vezetett be, hogy legyőzze a gyilkos kórt. És legyőzte.

Az akkor 26 éves fiatalember saját döntése szerint visszautasította a kemoterápiát és táplálkozási változásokat vezetett be életébe. 4 rákölő fűszert kezdett használni: a kurkumát, oregánót, cayenne paprikát és a fokhagymát. Chris szerint minden nap fogyasztanunk kellene ezeket az erősen rákölő hatású fűszereket. Leginkább azoknak ajánlja, akik szeretnék elkerüli a megszokott rákkezelési orvosi eljárásokat, és szeretnének meggyógyulni.

Ételeinkhez tudatosan adagolva, napi rendszerességgel fogyasztva jó hatást érhetünk el vele a rákkal szemben. Chris bár legyőzte a rákot még ma is naponta használja a fűszereket. Mindezek közül talán a kurkuma a leghatásosabb, hiszen tartalmazza az erős rákellenes
gereica, 2014. október 18. szombat, 16:54
burgonyás börek
PATATESI BÖREK

3 db jufka tészta
1/2 csésze tej
2 kanál joghur
1 tojás sárgája, szezámmag
1/3 csésze olaj

BELSŐ ANYAGOK
4 közepes burgonya
1 db vöröshagyma
Só, bors, paprika, petrezselyem,
2 evőkanál növényi olaj

a burgonyát sós vizben megfözöm , leszüröm , s áttöröm .
hozzákeverem a hagymát, sót, borst , paprikát, petrezselymet, olajat .
egy tészta lapot lefektetek a töltelékből kenek rá, feltekerem . mind a három lapot elkészitem .
a rudakat kb . 4- 5 cm - s darabokra vágom fel .
a tetejét felvert tojással megkenem , s 180 fokon megsütöm .
ibolya58, 2014. október 18. szombat, 11:14
Zöldség- és gyümölcsszállítmányt semmisítettek meg Nógrádban
Andó Ákos elmondta: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szúrópróbaszerű mélységi ellenőrzést végző munkatársai értesítették az élelmiszerlánc-felügyeleti szervet a Lengyelországból érkezett, gyanús földi epret, paprikát és paradicsomot tartalmazó szállítmányról.

A hatóság az élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő tételt zárolta, majd gondoskodott megsemmisítéséről - tette hozzá.

Andó Ákos közölte: a gyors intézkedésre azért volt szükség, hogy a veszélyes élelmiszer ne kerülhessen a magyar fogyasztók asztalára.

A lengyel teherautó szerdán akadt fenn egy ellenőrzésen Parassapusztánál. A paprika és paradicsom hiányosan kitöltött nemzetközi szállítólevelén szereplő érkezési cím hamisnak bizonyult, a szamócáról pedig az importőr semmiféle dokumentációt nem tudott bemutatni.
velemenyezd, 2014. október 17. péntek, 13:48
A Nébih fokozottan vizsgálja az őszi szezonális termékeket
igazoltan saját gazdaságában termelte a gyümölcsöket - írja közleményében a hatóság.

A fővárosi piacok ellenőrzése mellett a Nébih országszerte figyelemmel kíséri a zöldség-gyümölcs importőrök tevékenységét is, hiszen a közelmúltban - elsősorban az uniós embargóra adott orosz válaszlépések miatt - látványosan megnövekedett a szomszédos országok felől Magyarországra irányuló, sokszor ismeretlen eredetű dömpingáruk forgalma - közölte a Nébih.

A hatóság ellenőrei több mint 10 tonna jelöletlen paprikát, paradicsomot és szamócát találtak abban a lengyel teherautóban, ami október 15-én akadt fenn egy mélységi ellenőrzésen Parassapusztánál. A paprika és paradicsom hiányosan kitöltött nemzetközi szállítólevelén szereplő érkezési cím hamisnak bizonyult, a szamócáról pedig az importőr semmiféle dokumentációt nem tudott bemutatni. A hatóság Nógrád megyei zöldség-gyümölcs ellenőre a szállítmányt további intézkedésig zárolta.

Az árura megsemmisítés vár, az szállítmány tulajdonosára pedig bírság, ami az áru
velemenyezd, 2014. október 17. péntek, 10:35
Húsz éve készítik a savanyúságot
Húsz éve készítik a savanyúságot
Nagyér - A nagyéri savanyító kényszervállalkozásnak indult, ma már 18 állandó munkatársat foglalkoztatnak. Itt dolgozzák fel többek között az önkormányzat startmunkásai által megtermelt kápia paprikát is.
Kovács Erika

Lőrincz Imre és felesége 1994-ben, vagyis éppen húsz éve alapították a savanyító céget. Ma már a Dél-Alföld három megyéjében is jól ismerik termékeiket.

- A véletlen és a kényszer is közrejátszott a cég alapításában - mondta Lőrincz Imre, a cég vezetője.

- Akkoriban Tótkomlóson dolgoztam hentesként. A vevőink egy idős nénitől vásárolták a húshoz a savanyú káposztát. Hogy ne kelljen a vevőknek több üzletbe is betérniük a káposztalevesbe valók beszerzéséért, a boltunk megvette Havrán nénitől a káposztát. A néni azonban életkora miatt már nem győzte a munkát, és szólt, hogy szívesen átadná a tudását. Ez arra az időszakra esett, amikor a feleségem munkanélküli lett, és a négy gyerek mellett nem járhatott
horvathnemagdi, 2014. október 16. csütörtök, 11:52
Gazdag parasztreggeli
vörös bab (konzerv)
1 közepes fej lila hagyma
10 dkg kolbász
4 db tojás
10 dkg cheddar sajt
0.5 db piros kaliforniai paprika
30 dkg leveles tészta (két lap)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál napraforgó olaj (a formák kikenéséhez)

A hozzávalókat bátran lehet variálni, ebben a receptben szerepelt konzervkukorica is, de most kihagytam, mert nekünk így jobban bevált. A férjem tálkájába még erős paprikát is szoktam karikázni. Ez a mennyiség két kis tálkába elég.

elkészítés

A bacont csíkokra vágjuk és serpenyőben elősütjük.
Rádobjuk a felszeletelt lila hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és az apró kockára vágott paprikákat.
Megpároljuk az egészet és hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, kevés só és bors.
2 db téglalap alakú kerámia edényt kiolajozunk
A leveles tésztát kinyújtjuk akkorára, hogy ki tudjuk bélelni a formánkat és még egy
horvathnemagdi, 2014. október 14. kedd, 15:00
Arroz con pollo
pirospaprika
0,15 dl apróra vágott koriander
1,5 liter csirkehúsleves
8 szál sáfrány, vagy 1 teáskanál sárga ételfesték a rizshez
0,5 liter hosszú szemű rizs
2,5 dl konzerv zöldborsó

Elkészítése:

A csirkét megsózom és borsozom, majd egy serpenyőben olívaolajon barnára pirítom.

A csirkét kiveszem a serpenyőből, majd ugyanabban az olajban óvatosan megpirítom a fokhagymát is. Amikor a fokhagyma megpirult, ráöntöm az őrölt pirospaprikát, a paradicsomot, a paprikát és a hagymát, majd addig párolom az összetevőket, míg meg nem puhulnak.

Amint a zöldségek puhák, átöntöm őket egy bográcsba, koriandert, húslevest és sáfrányt adok hozzá és az egészet összeforralom. Amikor a húsleves felforrt, belekeverem a rizst és folyamatos kevergetés mellett készre főzöm. A főzés végére a rizsnek az egész levet fel kell szívnia. Ha a húsleves már felszívódott, de a rizs még kemény, akkor újabb adag levest, vagy vizet öntök a rizs
horvathnemagdi, 2014. október 14. kedd, 07:57
Francia hagymás lepény
Rama sütigyár recept
Francia hagymás lepény

Hozzávalók

33 dkg liszt
20 dkg Rama
6-8 evők. víz
2 teásk. só
1 teásk. cukor
fél cs. sütőpor
Töltelék

1 fej lilahagyma
10 dkg füstölt, húsos szalonna
25 dkg füstölt, főtt lapocka
bors
olaj
Tetejére

1 db tojás
reszelt sajt

Elkészítés

A lisztbe teszem a sót, a cukrot, a sütőport, és összemorzsolgatom a Ramával. Ha már nincsenek benne nagyobb csomók, akkor kanalanként adagolva a vizet, jól gyúrható tésztává állítom össze. Berakom legalább 2 órára a hűtőbe. A felcsíkozott szalonnát egy pici olajon megfuttatom, hozzáadom a finomra szelt hagymát, a felkockázott lapockát, és összepirítom őket, a végén pedig megborsozom. (Én még gombát is el tudnék képzelni benne). A
gabfe, 2014. október 13. hétfő, 18:35
1/556
Képek, videók
József Attila Ti jók vagy
jakabgasparne
2010. január 02. szombat, 18:53
Arany jános : Vágy
margo511
2009. augusztus 22. szombat, 19:40
Arany János Vágy
jakabgasparne
2009. május 02. szombat, 06:57
Kazinczy Lászlóné
irmus
2014. október 24. péntek, 16:28
DORKÓ LÁSZLÓ ÁLMOK OTTHO
feviroza
2014. október 23. csütörtök, 09:39
1926,szent laszlo ter.jpg
relisisi
2014. október 12. vasárnap, 08:45
Káli László-Ellopnám.jpg
maria_kadar_148
2014. október 11. szombat, 20:46
DEVECSERY LÁSZLÓ NYÁRI ES
erzsikepuskas
2014. október 07. kedd, 15:51
DEVECSERY LÁSZLÓ NYÁRI ES
feviroza
2014. október 07. kedd, 14:33
devecsery lászló margarét
feviroza
2014. október 07. kedd, 14:19
DeveCSERY LÁSZLÓ NYRI EST
erzsikepuskas
2014. október 07. kedd, 14:00
Tamás István te vagy.jpg
verselek
2010. augusztus 10. kedd, 19:09
Túró rudit evett :)
eta0713
2010. március 30. kedd, 12:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.