Regisztráció  Belépés
2016. február 06. szombat | 5. hét | 37. nap | 21:21 | Dorottya, Dóra
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bakonyi sertésszelet
(20%-os)

A körethez
nokedli

A húst felszeleteljük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Beleforgatjuk a lisztbe, majd forró zsírban mindkét oldalukat kissé megpirítjuk. A hússzeleteket kivesszük a zsírból, majd félretesszük.

A szalonnát apró kockára vágjuk, majd a visszamaradt zsiradékon addig pirítjuk, amíg ki nem engedi a zsírját. A vöröshagymát szintén apróra vágjuk, a szalonnához adjuk, majd üvegesre pirítjuk.

A paradicsomot és a paprikát kis kockára vágjuk, majd a hagymához adjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A gombát megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk. A lecsós alaphoz adjuk, majd megszórjuk pirospaprikával.

Felöntjük vízzel, belehelyezzük az elősütött hússzeleteket, majd az egészet puhára főzzük.

A hússzeleteket kivesszük a mártásból. A tejfölt csomómentesre keverjük, a forró szaftból kanalazunk hozzá, majd a mártáshoz adjuk. Visszatesszük a húst, majd pár perc alatt
janna53, 2016. február 05. péntek, 19:50
Igazi chili con carne (Chilis bab 3.)
1 tk fahéj (púpos)
só ízlés szerint

elkészítés

A babot előző este beáztatjuk.
Egy nagy edényben, amit sütőbe is lehet tenni, olajat forrósítunk. Ebben 15-20 perc alatt lesütjük a császárszalonnát és a húsokat.
Rádobjuk a felaprított hagymát és üvegesre pirítjuk a hússal.
Jöhet a fokhagyma, az oregánó, a rómaikömény, a chilik ízlés szerint, a fahéj, a kakaó. 2-3 percig tovább sütjük, folyton kevergetve.
Hozzáadjuk a felkockázott paprikát. Ismét 2-3 percig sütjük, kevergetjük.
Ráöntjük a paradicsomszószt és a sört vagy vizet, annyit, hogy épp ellepje, ekkor kerül bele a beáztatott bab is. Sózzuk.
Jól összekeverjük, majd 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk és ott főzzük kb. egy-másfél órát. Közben néha mozgassuk meg, ellenőrizzük a sóját vagy csípősségét, szükség esetén még adhatunk hozzá vizet.
Ha a bab és a hús puha, kivesszük a sütőből, és belekeverjük a kukoricát, ha szeretnénk. Egyet még rottyantunk
bkisseva, 2016. február 05. péntek, 14:22
Chili con carne
(kihagyható)
2 evőkanál őrölt római kömény
2-3 felvágott friss zöld chili (jalepano) és kevés cayenne bors (ezek mind egyszerre)
1 evőkanál natur kakaópor vagy 2-3 nagy kocka jó minőségű étcsoki
1 púpos teáskanál fahéj,
olívaolaj, só

Egy lábosban olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát, a felvágott chilit és a cayanne borst. Ha a fokhagyma sárgulni kezd, rátesszük a fél kilónyi igen apró kockára vágott és a darált húst (s ha van a paprikát), majd addig kevergetjük, amíg a hús megbarnul. Akkor hozzáteszünk egy-egy evőkanál őrölt római köményt és szárított szurokfüvet (oregano), jól összekeverjük, felöntjük a sörrel és kis lángon negyedórát főzzük. Hozzáadjuk a paradicsomszószt, a csokoládét (vagy a kakaót), a fahéjat és az előfőzött babot,s felöntjük még félliternyi húslevessel. Előmelegített (180-200 fok) sütőbe téve pároljuk, amíg a levét elfövi, aztán már tálalhatjuk is.

Tipp! Tálaláskor megszórhatjuk reszelt
bkisseva, 2016. február 05. péntek, 14:04
Zúzapörkölt tarhonyáva
Hozzávalók:

1 kg kacsa vagy pulyka zúza
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 ek étolaj
2 ek őrölt piros paprika
0,5 l víz
Só, bors ízlés szerint
Kevés vörösbor

Elkészítése:

A zúzát jó alaposan megtisztítjuk, nagyobb kockára vágjuk. A szintén kockára vágott vöröshagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzát, és rázúzzuk a fokhagymát. Fedő alatt közepes lángon addig pároljuk, amíg levet ereszt, majd belekeverjük a piros paprikát, és felöntjük vízzel.

Takaréklángon addig főzzük tovább, amíg a zúza megpuhul. Hagyjuk, hogy jól elfője a levét és jó sűrű ragadós szaftja legyen. Amikor már jó puha, belelöttyintünk egy kevés vörös bort, forralunk rajta egyet és levesszük a tűzről.

facebook Sütés-Főzés
bkisseva, 2016. február 02. kedd, 23:12
Sertéspörkölt
Hozzávalók

evőkanál sertészsír
4 db vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
2 evőkanál pirospaprika (őrölt)
500 g sertéscomb
0.5 db paradicsom
0.5 db paprika - TV
2 kávéskanál só
0.5 kávéskanál fehérbors (őrölt)
0.5 teáskanál köménymag (őrölt)
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 db babérlevél (friss, vagy szárított)
300 ml víz

Leírás
Ez a sertéspörkölt recept végtelenül egyszerűen elkészíthető, és nagyon finom étel. Íme, ahogy én készítem. :) Jó étvágyat hozzá! :)

Elkészítés
1
Az apróra vágott vöröshagymát, és a reszelt fokhagymát elkezdjük dinsztelni a zsíron.
2
Amikor a hagyma már kissé megpuhult, lehúzzuk a tűzről. Hozzáadjuk a sót, a borsot, a babérlevelet és a pirospaprikát.
3
A húst falatnyi kockára, a paradicsomot és a paprikát nagyobb darabokra vágjuk, majd a hagymához keverjük. Hozzáadjuk az őrölt köményt, a sűrített paradicsomot, majd felöntjük vízzel, és az egészet puhára
reifregina, 2016. február 02. kedd, 12:56
Vörösboros pirított sertésmáj recept!
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg sertésmáj
» 2 fej hagyma
» 3 gerezd fokhagyma
» 1 nagyobb hámozott paradicsom
» 1 db lecsópaprika
» 1 dl száraz vörösbor
» 1 kiskanál őrölt pirospaprika
» kevés majoránna
» őrölt bors
» só
» 1 kanál sertészsír a hagyma dinszteléséhez
Elkészítés:

A májat kicsit előfőzzük, sótlan vízben. Kihűtés után felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megpároljuk. A szétnyomott, apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk, majd a felszeletelt sertésmájat is hozzátesszük, és addig pirítjuk, míg enyhe pörköt (pirult réteget) kap kívülről.

A paradicsomot meghámozzuk úgy, hogy csumáját kivágjuk, tetejét kereszt alakban bevágjuk, majd 1 percre forró vízbe mártjuk, így a héja könnyen lehúzható róla. Az ilyen módon megtisztított paradicsomot négyfelé vágjuk, a serpenyőbe tesszük, és szétnyomjuk.

Az ízlés szerint feldarabolt paprikát is
vicus54, 2016. február 01. hétfő, 16:08
A zárolt élelmet miért nem osztják szét az éhezők között?
"Mivel hiányzott róluk a jelölés, az egyik forgalmazónál mintegy 3,5 tonna narancsot kellett azonnal megsemmisíttetni, míg a másiknál több mint 7 tonna mennyiségben 12 tételt - köztük paradicsomot, karalábét, sörretket, mandarint - zároltak a szakemberek a nyomon követhetőség hiánya miatt.

Az ötödik kereskedő később bemutatta a hiányzó iratokat, de 400 kilogramm kápia paprikát még így is meg kellett semmisíteniük a szakembereknek a helyszínen."

De ugyanilyen sorsra jutott már több tonna burgonya és hagyma is. Értem én, hogy így nem lehet biztonsággal megállapítani, hogy mikor jár le majd a minőségük, de azt még egy háziasszony is meg tudja állapítani, hogy mennyire frissek. Miért nem lehet ilyenkor szétosztani a szegények között? Talán nincs elég belőlük Pesten?

No és hogyan semmisítették meg ezt az irdatlan mennyiséget? Talán ott helyben felfalták a NAV és a NÉBIH ezzel megbízott emberei?
jn, 2016. január 31. vasárnap, 02:00
Tippek és trükkök a háztartásban
egyenletes is lesz mindenhol.
Ha a rántott húsokat réteslisztben kezded panírozni, egyenletesebb lesz a felülete, és nem hólyagosodik fel sütéskor.
A rántás nem lesz csomós, ha felengedés előtt sót teszel bele.
Az őrölt pirospaprika úgy őrzi meg színét és illatát, ha néhány egész babérlevelet teszünk a tartójába /üveg, porcelán
Nem fut ki az olaj a hús sütésekor, ha egy parafadugót teszünk az olajba.
Nem penészedik meg a gyümölcs, ha a gyümölcstálba fokhagymát teszünk.
A pirospaprikát kicsi csavaros üvegekbe teszem, a fedő alá fóliát teszek, hogy biztosan légmentesen záródjon. Felhasználáskor így kicsi mennyiség van elől (sötét zárt polcon), s a 3-4 éves paprika még mindig friss, zamatos és piros színű.
Ha nokedlit készítek levesbetétnek, teszek a tésztájába apróra vágott petrezselyemzöldet. Finom ízt ad, és jól mutatós is.
A petrezselyemzöldet nagy mennyiségben húsdarálón daráljuk le, a pépet jégkockatartóban vagy bonbonos dobozban fagyasszuk le, így szükség szerint,
lenke1964, 2016. január 29. péntek, 15:31
Erdélyi tokány
Hozzávalók:

80 dkg marhalapocka
10 dkg füstölt szalonna
2 db kisseb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg paradicsompüré
2 db paprika
1 dl fehérbor

őrölt bors
majoránna

Elkészítése:
A marhalapockát megmossuk és 1cm vastagságú, 5cm hosszúságú csíkokra vágjuk. A feldarabolt szalonnát zsírjára sütjük, kivesszük, félretesszük. A zsírban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd ugyancsak az apróra vágott fokhagymát.
Felöntjük a borral, beletesszük a paradicsompürét és folyamatosan keverve néhány percig főzzük. Belerakjuk a húst, sót, (óvatosan) majoránnát, borsot és a 2 db paprikát felkarikázva. Lefedve pároljuk, időnként megkeverjük és ha a hús zsírjára lesült, kevés vizet öntünk alá. Ha a hús megfőtt hozzáadjuk a sült szalonnát ezzel pár percig főzzük, sűrű lével tálaljuk. Tarhonyával, puliszkával, rizzsel, esetleg hagymás törtburgonyával tálalhatjuk. Savanyúságot kínálunk hozzá.
Jó étvágyat kívánok!

Sztori: Ezt
reifregina, 2016. január 29. péntek, 15:18
Borsos tokány
Hozzávalók:

1 kg sertéshús (nálam most fele tarja és fele karaj)
5 dkg füstölt szalonna
2 ek tyúkzsír
1 nagy fej vöröshagyma
1 kk só
1 tk őrölt pirospaprika
1 kk őrölt bors
2 ek házi darált paprika (ennek hiányában 1 kápia paprika apróra vágva)
1 közepes paradicsom héj nélkül
1 tk liszt

Elkészítése:

A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát nagyobb kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. A szalonnát bőr nélkül apróra vágjuk és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a zsírt, majd a hagymát üvegesre pároljuk rajta. A lecsöpögtetett husit fehéredésig pirítjuk rajta.

Meghintjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával. Hozzáadjuk a házi darált pirospaprikát (vagy az apróra vágott kápia paprikát), a paradicsomot. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt puhára főzzük. Ha puha a hús, a fedőt levéve hagyjuk a maradék vizet elfőni.

Egy
reifregina, 2016. január 29. péntek, 15:15
Csikós tokány
Hozzávalók:

1 kg sertéscomb
15 dkg szalonna
2 fej vöröshagyma
2 paprika
1 paradicsom
1 ek pirospaprika
1 mk őrölt kömény
0,5 dl konyak
1 dl száraz fehérbor
2 dl tejföl
1 ek keményítő
1 ízlés szerint só
1 ízlés szerint őrölt bors

Elkészítése:

A kockára vágott szalonnából kiolvasztom a zsírt, majd rádobom a felaprított vöröshagymát és megdinsztelem rajta. Ezután megszórom pirospaprikával, hozzáadom a felaprított paprikát és paradicsomot, majd a csíkokra vágott húst. Megsózom, borsozom, ráöntöm konyakot és a hús kifehéredéséig erős tűzön pirítom, majd aláöntöm a bort, elkeverem és a hús puhulásáig főzöm. Ha elfől a leve, vízzel pótolom.

A keményítőt és tejfölt elkeverem egy tálban, majd szedek rá a forró pörköltléből. Simára keverem és visszaöntöm a húshoz, elkeverem, egyet forralok rajta és tálalom.

Kifőtt tésztát kínálok mellé.
reifregina, 2016. január 29. péntek, 15:13
Vörösboros pirított sertésmáj
1 kg sertésmáj
2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagyobb hámozott paradicsom
1 db lecsópaprika
1 dl száraz vörösbor
1 kiskanál őrölt pirospaprika
kevés majoránna
őrölt bors

1 kanál sertészsír a hagyma dinszteléséhez

A májat kicsit előfőzzük, sótlan vízben. Kihűtés után felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megpároljuk. A szétnyomott, apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk, majd a felszeletelt sertésmájat is hozzátesszük, és addig pirítjuk, míg enyhe pörköt (pirult réteget) kap kívülről.

A paradicsomot meghámozzuk úgy, hogy csumáját kivágjuk, tetejét kereszt alakban bevágjuk, majd 1 percre forró vízbe mártjuk, így a héja könnyen lehúzható róla. Az ilyen módon megtisztított paradicsomot négyfelé vágjuk, a serpenyőbe tesszük, és szétnyomjuk.

Az ízlés szerint feldarabolt paprikát is hozzátéve megborsozzuk, paprikázzuk. Kiskanálnyi majoránnát is adunk hozzá, majd kevés vörösbort hozzátöltve szaftjára pirítjuk. Ha
lilagondolatok, 2016. január 29. péntek, 09:12
1/589
Képek, videók
vecsési sertésszelet Anik
snbela44
2014. május 31. szombat, 18:52
Sertésszelet dijoni módra
skorpiolilike
2014. január 12. vasárnap, 09:41
Rántott_sertésszelet.j pg
sztana45
2010. december 04. szombat, 20:41
zoldborsos-sertesszele t.j
juanna-oldala
2010. január 26. kedd, 09:18
alma felszeletelve
sarkadykati
2016. január 18. hétfő, 13:00
Tiroli rétes felszeletelv
snbela44
2015. március 31. kedd, 04:08
Tiroli rétes felszeletelv
sarkadykati
2015. március 30. hétfő, 09:00
már felszeletelve
sarkadykati
2014. november 27. csütörtök, 16:19
már felszeletelve
snbela44
2014. november 27. csütörtök, 08:47
felszeletelve
sarkadykati
2011. december 19. hétfő, 19:33
Felszeletelt torta.jpg
cipello
2010. december 16. csütörtök, 23:23
Hibernált felszeletelve
majorkaj
2009. január 04. vasárnap, 17:37
Felszeletelve
borcsamama
2007. november 18. vasárnap, 17:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.