Regisztráció  Belépés
2015. január 29. csütörtök | 5. hét | 29. nap | 09:13 | Adél
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Borecetes lecsón sült sertéslapocka
pirospaprika
1 kk. borsikafű
1 kk. kakukkfű
4 ek. borecet ( 2-2 ek. vörös és fehérborecet )
só, őrölt bors

A paprikákat felcsíkozzuk, a hagymát felkarikázzuk.
A húst megmossuk, a vizet papírtörlővel felitatjuk és, ha van, akkor a zsírréteget szépen késsel megrácsozzuk, bevagdaljuk. Jól megsózzuk, majd egy forró serpenyőben ici-pici kacsazsíron vagy olajon lepirítjuk mindenhol. Olyan fedeles serpenyőt használjunk ami utána mehet a sütőbe.
A lesült zsírra szórjuk a paprikát, hagymát, paradicsompürét, pirospaprikát, sót, borsot, ecetet, húsleveslét és összekeverjük, majd rögtön önthetjük is a húsra.
A húst még szórjuk meg, a borsikafűvel és kakukkfűvel, majd mehet az előmelegített 180 fokos sütőbe 2 és fél de inkább 3 órára!!! Komolyan mondom, ennyi idő kell neki, hogy olyan puha legyen mint a vaj!
Jamie mikor kivette a sütőből, beledugdosta az ujját, de jó mélyre ám és a hús ettől a mozdulatsortól teljesen szétesett. Pont ez a lényeg, hogy nem is kell
reifregina, 2015. január 28. szerda, 12:56
Rakott hús ahogy mamám készítette
6 nagyobb fej vöröshagyma
kb 35 dkg rizs
80 dkg sertéshús ( sertéslapocka, sertéscomb, sertéskaraj, de lehet csirkecombbal is)
3-4 db tvpaprika
3-4 db paradicsom
1 nagy dobozos tejföl
olaj

őrölt bors
vegeta

Először egy jénait vagy egy mélyebb tepsit kiolajozunk. A vöröshagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk majd leterítjük a tepsi aljára enyhén megsózzuk és vegetázzuk. Erre ráterítjük a nyers rizst úgy hogy a hagymát teljesen befedje majd a rizst is kicsit sózzuk, borsozzuk. A húst 1 cm vastag szeletekre vágjuk és a rizs tetejére fektetjük úgy hogy az egészet befedje és a hús tetejét sózzuk, vegetázzuk és borsozzuk. A paprikát és a paradicsomot megmossuk és felkarikázzuk. Először a paprikát tesszük a húsra majd a paradicsomot is, enyhén sózzuk. Öntünk alá kb 3 dl vizet, lefedjük és betesszük a sütőbe kb 160-180 fokra, kb 60 percre, ha már puha a hús és a rizs is és nincs alatta sok víz akkor levesszük a fóliát és a tejfölt rákenjük, visszatesszük a
kekibolyavirag, 2015. január 27. kedd, 15:17
Kolozsvári töltött káposzta
köménymag, fűszerpaprika, morzsolt majoránna. Hozzáadjuk a 4 egész tojást és az átmosott, átválogatott majd leszűrt rizst. (Erdélyben csombort is tesznek bele).
Ezt a keveréket jól összedolgozzuk.
3. A káposztalevelekből kivágjuk a vastagabb rostokat és egy gombócnyi tölteléket teszünk a levélre a darált húsból, majd két végét betűrve felgöngyöljük.
4. A kolozsvári szalonna felét felkockázzuk és a maradék vöröshagymával, fokhagymával együtt megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát és paradicsomot. Ha ez a lecsós alap egy kissé összeseik, akkor levesszük a tűzről és félretesszük.

5. A hús szeleteket megmossuk, megtisztítjuk, majd lecsepegtetjük. Sóval és őrölt fekete borssal fűszerezzük, majd kevés sertészsíron mindkét oldalát pirosra sütjük. A megsült húsokat kivesszük és félretesszük.

6. Egy nagyobb lábasba (vagy bográcsba) olvasztott zsírt teszünk, erre rakjuk a sült hús szeleteket, majd egy réteg káposzta (az összes káposzta 2/3-ad része)
horvathnemagdi, 2015. január 26. hétfő, 14:19
Borecetes lecsón sült sertéslapocka
megrácsozzuk, bevagdaljuk. Jól megsózzuk, majd egy forró serpenyőben ici-pici kacsazsíron vagy olajon lepirítjuk mindenhol. Olyan fedeles serpenyőt használjunk ami utána mehet a sütőbe, de, ha nincs, úgy mint nekem, akkor majd mindent beleteszünk egy másik sütőbe való tálba, én kacsasütőt használtam, mert az volt a legnagyobb.
A húst kivesszük a serpenyőből és beletesszük a sütőtálba amibe pár kanál kacsazsírt kentünk.
Az előző serpenyőbe a hús helyén maradt lesült zsírra szórjuk a paprikát, hagymát, paradicsompürét, pirospaprikát, sót, borsot, ecetet, húsleveslét és összekeverjük, majd rögtön önthetjük is a húsra.
A húst még szórjuk meg, a borsikafűvel és kakukkfűvel, majd mehet az előmelegített 180 fokos sütőbe 2 és fél de inkább 3 órára!!! Komolyan mondom, ennyi idő kell neki, hogy olyan puha legyen mint a vaj!
Jamie mikor kivette a sütőből, beledugdosta az ujját, de jó mélyre ám (máig sem értem, hogy nem égett meg neki, tán azbeszt bőre van?), és a hús ettől a
nanoka72, 2015. január 26. hétfő, 10:55
Töltött káposzta torta
(nagy)
1 kg darált hús
6 db 1 cm vastag füstölt sonka szelet
3 fej vöröshagyma apróra vágva
2 kanál mangalica zsír
1 kanál pirospaprika
1 tojás
kapor

bors
20 dkg főtt rizs
petrezselyem levelek
tejföl
Elkészítés
A sonka szeleteket kiklopfoljuk. A darált húst alaposan összekeverjük a tojással, 1 fej összevágott vöröshagymával, kaporral, sóval, borssal.

2 fej összevágott vöröshagymát üvegesre párolunk a zsiradékon, belekeverjük a paprikát, és az alaposan kinyomkodott káposztával összedolgozzuk. Kissé megpároljuk. (Ha nagyon savanyú a káposzta, ki kell mosni vízben.)

Egy magas falú, edényt kizsírozunk- az enyém 20x30 centis ovális forma), majd kibélelünk kb. 4 nagy levéllel, úgy, hogy túllógjon a peremen. A rétegek a következők: sonka, káposzta, darált hús, káposzta, rizs, tejföl, káposzta, sonka.
Mindegyik réteget alaposan ledöngölünk. Az utolsót beborítjuk a maradék káposzta levéllel. Az edényt lefóliázzuk, és
horvathnemagdi, 2015. január 26. hétfő, 09:52
zöldségrakottas ( aljazan )
500 g padlizsán

500 g burgonya

4 piros paprika ( kaliforniai )

100 g napraforgó olaj

4 paprika

4 paradicsom

1 csésze zöldbab

Gyógynövények bazsalikom, koriander, petrezselyem, kakukkfű

1 fej fokhagyma

1:0 evőkanál fekete bors

0.5 Kiskanál pirospaprika

a padlizsánt karikára vágom , a burgonyát is ,, zöldbabot kisebb darabokra , paprikát csikokra , fokhagymát vékony szeletkre .
egy kiolajozott tepsibe lerakom a zöldségeket, padlizsánt, burgonyát, paradicsomot, paprikát, zöldbabot, közben mindig fűszerezek. kevés olajjal meglocsolom a tetjét, berakom a sütőbe és megsütöm .
ibolya58, 2015. január 26. hétfő, 09:16
fasirozott
30 dkg húshoz
1 fej vöröshagyma,
10 dkg hegyes paprika,
6 dkg paradicsompüré,
1 tojás,
1,5 dl tej,
5 dkg zsemlemorzsa,
olaj a sütéshez,
40 dkg marinírozott szilva és körte,
só, bors,
zöldpetrezselyem ízlés szerint.

A sertés- és marhacombot ( fele-fele arányban ) ledaráljuk, hozzátesszük az apróra vágott vöröshagymát, zöldpetrezselymet, az igen apróra vágott paprikát, paradicsompürét, sót, borsot és alaposan összedolgozzuk. A masszát 2 órára hűtőben állni hagyjuk, majd gombócokat formálunk belőle ( egy adaghoz 2-3 gombóc elegendő ) A gombócokat először a tejjel összekevert és felvert tojásokba mártjuk, majd zsemlemorzsában megforgatjuk és megsütjük. Tálaláskor kevés olajjal meglocsoljuk, zöldpetrezselyemmel díszítjük. A marinírozott gyümölcsöt külön szervírozzuk
ibolya58, 2015. január 25. vasárnap, 10:08
Sárközi György Babaváros
Vár az iskolapad a sok nebulóra.
Alighogy letették a nagy kávéscsészét,
Iskolába mennek tanulni ábécét.

Hátukon nagy táska - a táskában könyvek -
Egy lyukasdiónál egyiké sem könnyebb.
S egynek sem nehezebb minden tudománya,
Mint a csirke pelyhe, vagy a pille szárnya.

Babavárosban sem élnek levegőből,
Kell egyet-mást venni a kereskedőtől:
Hurkát, kolbászt, sajtot, sót, paprikát, cukrot,
És meg kell tölteni a tejfölös csuprot.

Egyik kis szakácsnő így szól a kofához:
"Ha rosszúl mér, máskor nem jövök magához
Másik szelíd szóval szól a nénikéhez:
"Jól mérje meg, lelkem, mert a baba éhes ..."

Idővel fekete lesz, ami fehér volt.
Barnul a terítőn a csúnya kávéfolt.
Elő kell cipelni a nagy mosókádat
És ismét fehérre mosni a ruhákat.

Amikor
gabfe, 2015. január 22. csütörtök, 21:18
Gulyásleves - sertéshúsból
sertéscomb
2 közepes fej vöröshagyma
2 ek mangalica zsír
1 közepes db paprika
1 db paradicsom
3 szál petrezselyem
4 db sárgarépa
4 közepes db burgonya
2 ek fűszerpaprika ( pirospaprika)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
1 kávéskanál csípős paprikakrém (erőspista)

Elkészítése:

A hagymát és a zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát, a paradicsomot és a paprikát apró kockára, a zöldségeket pedig karikára vágjuk.
A húsról levágjuk a nagyobb zsírréteget, majd kockára vágjuk.
A hagymát megdinszteljük a zsíron, majd rátesszük a paprikát, paradicsomot.
Megszórjuk ízlés szerint sóval, pirospaprikával, borssal, fűszerköménnyel, erőspistával, jól összekeverjük, és beletesszük a kockára vágott húst. Kb. 15 percig fedő alatt pároljuk.
Majd hozzátesszük a zöldségeket (a burgonyát nem), így is pirítjuk egy kicsit, aztán
yvett789, 2015. január 22. csütörtök, 21:06
Így is Brassói.
Így is Brassói.

sertés hús
étolaj vagy zsír
burgonya
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint : só , bors , ételízesítő
zöldborsó

Én még teszek bele őrölt édes paprikát és Cayenne-i bors - csípős ízű csilipaprika de lehagyható
Felvágom csíkokra a hús , majd az apróra vágott és megdinsztelt vöröshagymához adom , ezután fehéredésig pirítom . Hozzáadom az összenyomott , felaprított fokhagymát és felfűszerezem . Öntök alá vizet és fedő alatt főzöm . Ha majdnem kész , zöld borsót és tovább főzöm addig , amíg puha nem lesz . Ha megpuhult , leveszem a fedőt és 5 percig így főzöm , hogy lemenjen róla a felesleges víz . A burgonyát hasábokra vágom és kisütöm .

A burgonyára halmozva tálalom .
horvathnemagdi, 2015. január 22. csütörtök, 13:09
Mi hiányzik külföldön a magyarnak?
mindenképp bővítünk kézműves termékekkel, illetve kistermelők termékeivel is, amennyiben azok a meg tudnak felelni a szigorú EU-s, illetve angol élelmiszer piaci szabályozásoknak."
Kolbász Skóciában

A magyar ételekkel leginkább ellátott ország Anglia, azon belül is a nagyvárosok. A kisebb falvakban vagy Írországban élők arra panaszkodnak, hogy a kolbász számukra beszerezhetetlen. Tudunk olyanról, akinek annyira hiányzott a csabai, hogy itthonról kolbásztöltőt vitt magával, majd a hazai paprikát keverve az angol disznók húsával, nekiállt a gyártásnak - mostanra számos magyar családot lát el májas- és véres hurkával valamint kolbásszal. Kérdésünkre elmondta, hogy idén a kocsonya és a préssajt is nagy siker volt, így lassan az üzlet legalizálásán gondolkozik: ,,Szerencsére vannak itt a skót semmiben magyar állattenyésztők, nincs hüledezés, ha beállítok a vágásra és vért is szeretnék."

Jó az angol street food, de egy jó magyar hentes, ahol savanyúság,
horvathnemagdi, 2015. január 21. szerda, 20:32
Csirkés, zöldséges farfalle
Hozzávalók:

2 db csirkemell filé
12 szelet mozzarella
egy fél kapia paprika
egy kisebb lila hagyma
6 db. brokkoli rózsa
só,őrölt bors
egy teáskanál olaj
egy evőkanál vaj
egy teáskanál csirkefűszer keverék( tartósítószermentes)
Elkészítés:

Elkészítés:
A csirkemelleket megmossuk, leitatjuk a vizet róla, majd szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk és megszórjuk borssal.
A hagymát apróra vágjuk, a paprikát hosszabb csíkokra.
Egy serpenyőben egy teáskanál olajon és egy teáskanálnyi vajon megdinszteljük a darabokra vágott hagymát és a csíkokra vágott kápia paprikát.
Egy kicsit előfőzzük a brokkolit is, én éppen a tűzhelyen készülő zöldséglevesbe tettem bele,de csak két percre.
Egy alufóliát megolajazunk majd, a csirkemell filét megszórjuk a csirkefűszerrel, és ráfektetjük a fóliára.
A hús szeletekre teszünk 3 szelet mozzarellát,majd rárakjuk a a brokkoli rózsákat, köré tesszük a kápia paprikát , olyan módon hogy a paprika
suzymama, 2015. január 21. szerda, 11:21
1/565
Képek, videók
töltött sertéslapocka.JPG
cocco
2012. május 16. szerda, 11:22
paprikak.png
daneva20
2014. április 08. kedd, 10:00
paprikákból képdísz.png
jpiros
2013. június 03. hétfő, 15:45
Mosolygó paprikák.jpg
margoboszi
2012. október 11. csütörtök, 22:52
17 Erős paprikakrém
darazsilona
2011. szeptember 05. hétfő, 10:08
paprikakrém.JPG
gyongyusz40
2011. szeptember 03. szombat, 15:37
paprikakrém főzés.JPG
gyongyusz40
2011. szeptember 03. szombat, 15:35
paprikák.gif
szicu
2011. június 04. szombat, 13:44
paprikakrém leves.jpg
maroka
2010. július 14. szerda, 18:00
sütl paprikakrém.jpg
veronika74
2010. február 02. kedd, 20:23
oliva-virsli-paprikakr ém
iraziviki
2009. szeptember 16. szerda, 14:49
hagymatea.jpg
nemarika
2014. március 01. szombat, 17:40
Hagymatea
irmus
2014. január 10. péntek, 08:52
hagymatea.jpg
cipello
2013. november 15. péntek, 18:51
Szereti a hagymát.jpg
sznejuci
2013. április 24. szerda, 18:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.