Regisztráció  Belépés
2015. április 28. kedd | 18. hét | 118. nap | 12:15 | Valéria
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mikró hullámúba tilos tenni - itt van 13 tilalom
mikrózható.

6. Gyümölcsöt
Pár gyümölcs bírja a meleget, de a szőlő felrobban, a mazsola meg füstöl. Szóval ne.

7. Fém díszítésű tányért
Nagyon szépen szikrázik a fémbevonattal díszített porcelánt, de sem a mikrónak nem tesz jót, sem az edénynek.

8. Paradicsomszószt fedő nélkül
Felrobban, takaríthatsz.

9. Műanyag edényt
A műanyag és a mikró összeférhetetlenségéről már volt. Tupperware akkor mehet, ha rá van írva, hogy mikróbarát.

10. Erős paprikát
Van esély rá, hogy meggyullad, de sokkal rosszabb, hogy hő hatására kipárolog belőle egy csomó illóolaj, és karani fogja a torkodat.

11. Termoszt
Fém van benne, úgyhogy árt a mikrónak, ráadásul nem is tudsz benne semmit melegíteni, mert pont az a pláne, hogy nem hőáteresztő.

12. Alufóliát
Csak a biztonság kedvéért: ez is fém, tehát tüzet csinál a mikróban.

13. Semmit
Ha üresen bekapcsolod a mikrót, önmegsemmisítő üzemmódba kapcsol, mivel
szuromieszter, 2015. április 26. vasárnap, 12:51
csorba leves gombás húsgombóccal
lestyán,petrezselyemzöld, zeller zöld
2 db. paradicsom
1 db.paprika
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
só,bors,kis darab csípős paprika,5-6 szelet szárított vargánya
1 ek olívaolaj
1 tojás
3-4 ek.korpacibere(aki nem szereti kimaradhat)

Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk és felkockázzuk. Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, petrezselymet, és elkezdjük dinsztelni ( a dinsztelt sárgarépától szép színt kap a levesünk), majd rátesszük a kelkáposztát , paprikát, megsózzuk, kicsit megforgatjuk, majd vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a levesünkhöz a megpucolt zöldbabot. Fűszerezzük sóval, borssal, vargányával, beletesszük a felkockázott paradicsomot, adunk hozzá bőven lestyánt, zeller zöldet. Alacsony fokozaton elkezdjük főzni. Közben elkészítjük a húsgombócot, a darált húshoz adunk egy tojást, sót, borsot, és belereszeljük a fokhagymát. A dinsztelt gombát felaprítjuk és belekeverjük a masszába, majd jól összegyúrjuk és vizes kézzel kis gombócokat
faciendum, 2015. április 25. szombat, 21:48
Miért a Reg-Enor?
kicsit összesütjük. A tésztából kis halmokat teszünk a tepsibe és a hagymával körülrakjuk. 200 fokon 40 percig sütjük. A hagymából dupla adag is készíthető, felével megsütni, másik felével tálalni.

KENYÉRRE VALÓK

Zakuszka
Hozzávalók: 5 kg padlizsán, 1-1 kg hagyma, paprika és paradicsom, 0,7 l paradicsomlé, 2 kk bors, 1 fej fokhagyma, babérlevél, 5 dl zsír.
Elkészítés: A zsíron megfuttatjuk a hagymát és hozzáadjuk a megsütött és leturmixolt padlizsánt, majd a ledarált paprikát. Hozzáöntjük a paradicsomlevet és fűszerezzük.

Kenőmájas
Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 25 dkg zsír, 1 fej hagyma, fél paprika, só, bors, majoránna, Erős Pista.
Elkészítés: A májat a zsírban a hagymával és a paprikával megsütjük. Hozzáadjuk a fűszereket, és ha egy picit meghűlt, botmixerrel összekeverjük, és ha szükséges, utána ízesítünk.

Zsírban sült tarja
Hozzávalók: 4 szelet tarja, 25 dkg zsír, só, bors, majoránna, fokhagyma, 1 db hagyma, 1 db
horvathnemagdi, 2015. április 24. péntek, 07:57
Hobby Cook
Hobby Cook

Recept:

70dkg csirkemellet csíkokra vágunk, és olajon pirítani kezdünk. 6-8 gerezd fokhagymát rányomunk, majd 2 evőkanál mézet is. Egy csomag kesudiót kicsit megtörünk a zacskóban, és beledobjuk azt is. Utána mehet rá egy darab gyömbér reszelve, és 0,5 dl szójaszósz is. Közben egy Kalifornia paprikát, egy sárgarépát, egy póréhagymát, egyforma csíkokra darabolunk, és rádobjuk a már majdnem kész husira, a pórét 5 perccel később. Utána egy darabolt ananász konzervet is ráöntünk, de csak a fele levével. Sózzuk, borsozzuk, és kevés kurkumát teszünk rá. Akkor van kész mikor még a zöldségek majdnem ropognak. Kukoricás rizzsel tálalom
horvathnemagdi, 2015. április 22. szerda, 09:10
Hajra ajánlott házi praktikák
puha és fényes hajkoronát varázsol, valamint egészséges színt is kölcsönöz a hajnak. Amellett, hogy elősegíti az új hajszálak növekedését, a meglévő hajszálak gyökereit is erősíti.

Keverjünk össze egy csésze száraz hennaport fél csésze joghurttal és kenjük a hajunk teljes felületére. Hagyjuk teljesen megszáradni, majd enyhe samponnal mossuk le.

Cayenne-i paprika
Ez a különleges paprika stimulálja a haj növekedését és megelőzi a hajhullást. Keverjünk össze egy teáskanál őrölt paprikát két teáskanál olívaolajjal és kenjük a fejbőrre, különösen a kopaszodó részekre, majd hideg vízzel mossuk le.

Kókusztej
A kókusztej fehérjékben gazdag sok, vasat, káliumot és esszenciális zsírsavakat tartalmaz. Csökkenti a hajhullást és a töredezést. Az egészséges és ép hajszálakért használjunk tehát kókusztejet! Nyerjük ki egy kókusz tejét és kenjük be vele a fejbőrt és a sérült hajszálakat. Hagyjuk a hajon éjszakára, majd másnak mossuk le hideg vízzel. Ez az egyik leghatékonyabb
pacsakute, 2015. április 21. kedd, 20:48
Anyagcsere gyorsítása
mosson fogat
4. Naponta végezze reggelente, éhgyomorra.

Megjegyzés: Ne gargalizáljon az olajjal és ne nyelje le azt.

3. Cayenne-i bors
A cayenne-i bors kapszaicint tartalmaz, amely jó hatással van a termogenezisre, a sejtek azon folyamataira, amikor az energiát hővé alalkítják. A dániai Aarhus egyetem 2008-as kutatásai szerint a kapszaicin fogyasztása növeli a termogenezist, amely növeli a testhőmérsékletet és gyorsítja az anyagcserét.

- Adjon cayenne paprikát vagy cayenne port leveseihez, salátáihoz, vagy egyéb kedvenc ételéhez
- Egy cayenne kapszulát is elfogyaszthat, naponta kétszer, étkezések közben.

4. Almaecet
Az almaecettel is egyszerűen javíthatja anyagcseréjét, ezáltal pedig segítheti a jobb kalóriafelhasználást is. Segíti a szervezet lúgosítását, megakadályozva szervezete elsavasodását.

1. Keverjen 1-2 teáskanálnyi nyers, szűretlen almaecetet egy pohár vízbe
2. Reggelente és étkezések előtt fogyassza
3.
pacsakute, 2015. április 21. kedd, 12:37
Ötletek és tippek a háztartásban II.
nem csak sót teszek a vízbe, hanem egy kevés zsiradékot is, mert így egészen biztos, hogy lejön a héja, és egyben marad a tojás.

64,Ha töpörtyűs pogácsát sütök, nem darált töpörtyűt veszek, hanem egészet, és azt kézzel, esetleg sodrófával nyomkodom össze, így nagyobb darabok is lesznek a benne. Még a bőréből is feldarabolok, összetördelek valamennyit. Így a pogácsa sokkal finomabb, mert itt-ott rá lehet harapni egy-egy töpörtyűre...

65,Ha télen veszel paradicsomot és paprikát (amikor ugyebár nem olcsó), úgy tudod eltárolni sokáig a hűtőben, ha darabonként becsomagolod szalvétába, és egy papírdobozba téve teszed a hűtőszekrénybe. Hetekig eláll.

66,Nyáron különleges formájú jégkockákat tudsz készíteni, ha egyes bonbonfajták műanyag tartóiban fagyasztod ki a vizet.

67,A nokedli szaggatót csak és kizárólag hideg vízzel és egy kemény konyhakefével tudod letisztítani. Ha meleg vizet használsz, eldobhatod a szivacsot.



68,A
klementinagidro, 2015. április 21. kedd, 12:33
Chili termesztése otthon.
Chili termesztése otthon.

Sokan vannak, akik szeretik a csípős ételeket. Magam is közéjük tartozom. Konyhám ablakában évről-évre ott virít egy cserép chili.

A chilit érdemes cserépbe vagy ládába azon belül is jó minőségű szerves komposztba ültetni, így bő termést tudunk elérni. A cserepet vigyük védett világos helyre, vagy nyáron tegyük ki napos meleg fal mellé. Ősszel, amikor az idő már kezd hűlni odakint ismét, vigyük be őket melegebb védett helyre, teleltetni.
A magokat vásároljuk meg boltban vagy már az otthon meglevő növényről gyűjtsük be őket és ezeket ültessük el cserépbe. A chili magokat január és március között kell elvetni egy 5-10 cm átmérőjű cserépbe, amelyet előzőleg megtöltünk komposzttal. Ültetés után jó alaposan locsoljuk be a földjét, és tegyük világos helyre a cserepet. Egy cserépbe érdemes két-három magot is elszórni, hiszen nem biztos, hogy mindegyik ki fog majd kelni, ám ha olyan szerencsések vagyunk, hogy minden mag kihajt, majd szét kell őket ültetni.
A
klementinagidro, 2015. április 21. kedd, 02:06
Finom falatok
Libamájas laska lecsó

Oliva olajon kockára vágott vöröshagymát (3db) és fokhagymát (1db) dinsztelsz, picit sózod.
Rávágsz héj nélkül 1 szál füsölt parasztkolbászt. Ereszti a szaftot, folyamatos kavarás.
Két nagy fej laskagombát tépsz ujjnyi darabokra és belekevered.
Ekkor belekeversz 3 fej paradicsomot, két paprikát és egy zöld erőset is apróra vágva.
Levet ereszt, ezért mehet rá bőséggel házi vöröspaprika őrlemény és bors. Keverj, ízlelj, korrigálj sóval is.
Szép lassan felengeded fél üveg száraz vörösborral és lefeded közepes tűzön.
Eközben kifőzöl két csomag Update1 Kid kagylótésztát sós, olivaolajos vízben, leszűröd.
2 db libamájat 1,5 centis szeletekre vágsz és beledobod a forró ételbe és a tűzet újra bebikázod.
10 percig kell főzni és a máj a felére csökken. Ekkor van kész. Fedő alatt kell hagyni állni tálalásig. Csak rádobod a tésztára és hozzá száraz Update1 pezsgő.



Fűstölt sajtos pangásius
piroska0101, 2015. április 20. hétfő, 18:31
bolgár ragú
500 g sertés lapocka

2 szál póréhagyma

2 gerezd fokhagyma

1-2 sárgarépa

2 zöldpaprika

1 teáskanál Csombor

1 Evőkanál petrezselyem, apróra vágva

1 teáskanál édesnemes pirospaprika

vörösbor 1/2 dl

2 evőkanál sűrített paradicsom

1 teáskanál húsleves

fekete bors,

az ízesítéshez só

2 teáskanál olaj a sütéshez

a hozzávalókat egyforma darabokra felvágom ,
a húst kevés olajon megpiitom , s kiveszem utána egy tányérra .
a maradék olajon a hagymát, fokhagymát is megpiritom , hozzáadom a paprikát, répát, s a fűszereket .
a paradicsompürét is belekeverem , majd beleteszem az előpiritot húst, bort, kevés levest ,
ha kell útóizesitem , lefedem és puhára párolom az egészet .
ibolya58, 2015. április 20. hétfő, 07:53
Tegnap megcsináltam
evőkanál zsír (vagy olaj)
2 evőkanál liszt

Elkészítése:

A csirkemájat jól megmosom megtisztítom és szűrőbe teszem, hogy jól lecsepegjen. A hagymát vékony karikára, a szalonnát apró kockára vágom, a paprika magházát eltávolítom és felkarikázom.

A zsíron lepirítom a szalonnát, ezután ráteszem a hagymát, amikor kezd barnulni megszórom delikáttal, a kétféle borssal, majoránnával, elkeverem és ráteszem a lecsöpögtetett májat. Mielőtt készen lenne a máj, rádobom a paprikát még ezzel is főzöm kb 2-3 percet.

A burgonyát megtisztítom vastagabb karikára vágom, 5 percig előfőzöm, leszűröm megforgatom a lisztben és szép barnára sütöm, a hagymát ugyan így megforgatom a lisztben és barnára sütöm.
Tipp:

Nem kell ragaszkodni a csirkéhez, remekül működik a sertés májjal
sarkadykati, 2015. április 19. vasárnap, 07:29
Az erős paprika
ERŐSPAPRIKA.-


Az erős paprikát fogyasztók körében a daganatos betegségek okozta halálozási arány jóval alacsonyabb, mint azon országokban, ahol kisebb a fogyasztása, ismertette a World Health Organization (WHO).
A paprikának azonban emellett számos más jótékony hatása is van?

A tudósok arra is rájöttek, ha valaki erős paprikát fogyaszt reggelire vagy ebédre, akkor az illető aznap kevesebbet eszik étkezések közben, étkezés után. A kísérletekben részt vevő emberek, akik reggelihez erős paprikát fogyasztották, kevesebbet ettek, mint más napokon. A paprika tehát étvágycsökkentő, ráadásul növeli az elégetett kalóriák számát, ennek oka a kapszaicin tartalom, mely olyan termogén szer, ami növeli az anyagcserét, fokozza a kalória és zsírégetést. Nem véletlenül tartalmaz számos modern zsírégető kapszaicint.
Óriási meglepetésre az erős paprikáról a közhiedelemmel ellentétben az is kiderült, hogy a gyomorfekélytől szenvedőkre is jótékony hatással van, ha csípős
klementinagidro, 2015. április 16. csütörtök, 10:42
1/570
Képek, videók
a hullám.png
szuromieszter
2015. április 11. szombat, 14:09
papagáj hullámos1.gif
szicu
2015. április 09. csütörtök, 17:49
papagáj hullámos.gif
szicu
2015. április 09. csütörtök, 17:48
hullámlik.gif
53ilona
2015. április 08. szerda, 21:15
hullámos út.jpg
bbbarbara
2015. március 15. vasárnap, 20:39
hullám szív.jpg
bbbarbara
2015. március 15. vasárnap, 20:26
Zúgó hullámok.jpg
cady89
2015. március 13. péntek, 02:26
hullám.jpg
bbbarbara
2015. március 03. kedd, 15:33
Hullámzás.jpg
pacsakute
2015. február 17. kedd, 11:23
hullám.jpg
pergerne
2015. január 31. szombat, 16:16
hullámos.jpg
pommerevi54
2015. január 31. szombat, 12:49
hullámzó tenger
cila1
2015. január 30. péntek, 10:28
felrobbant a challanger
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:56
a felrobbant illemhely.jp
jpiros
2012. február 05. vasárnap, 16:20
felrobbantja.jpg
agica2004
2010. szeptember 10. péntek, 10:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.