Regisztráció  Belépés
2015. július 05. vasárnap | 27. hét | 186. nap | 21:21 | Emese, Sarolta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az erős paprikáról...
Az erős paprikáról... - egy kicsit sántit a helyesirás, biztos egy kedves külföldi forditotta - igy is megértjük, köszönjük, hasznos információ!



Erős paprikát fogyasztók körében a daganatos betegségek okozta halálozási Arány Joval alacsonyabb, mint azon országokban, ahol kisebb a fogyasztása, ismertette a World Health Organization (WHO).

A paprikának azonban emellett Szamos jótékony HATÁSA van van.

A tudósok Arra is rájöttek, ha Valaki Erős paprikát fogyaszt reggelire Vagy ebédre, akkor az AZ illető aznap kevesebbet Eszik étkezések közben, étkezés UTÁN. A kísérletekben részt vevő Emberek, Akik reggelihez Erős paprikát fogyasztották, kevesebbet ettek, menta other napokon. A paprika tehát étvágycsökkentő, ráadásul

növeli az elégetett kalóriák
sanci81, 2015. július 04. szombat, 18:41
Fokhagymás-cukkinis penne tészta
Hozzávalók
1csg penne tészta
2 közepes cukkini
2 gerezd fokhagyma
1 kaliforniai piros psprika
fél deci olaj
50 deka csikokra vágott csirkemell

őrölt bors
reszelt sajt a tetejére
A tésztát sós olajos forrásban lévő vízban kifőzöm
A csirkemellet vékony kis csikokra vágom
A cukkinit hosszában félbe vágtam és vékony kis szeletekre vágtam
A fokhagymát összezúztam.
A paprikát vékony kis csikokra szeltem.
Az olajat felhevítem bele teszem a csirkemellet és fehéredésig sütöm, hozzáadom a cukkinit a piros kaliforniayi paprikát sózom borsozom és a zúzott fokhagymát is hozzáadom.
Eggyütt pár percig fedő alatt párolom, majd adok hozzá kettő deci főző tejszínt és az egészet összefőzöm Puhára
Az egészet a kifőtt pennével összekeverem és a tetejét reszelt sajttal megszórom
reifregina, 2015. július 01. szerda, 19:45
Sonkás-zöldséges melegszendvics
Hozzávalók:

4 szelet kenyér
vaj
8 dkg csirkemell sonka
1 közepes fej lila hagyma
1 kápia paprika fele
5 dkg reszelt sajt
10 db koktélparadicsom
1 zöld pritamin paprika harmada

Elkészítése:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk.

A kenyereket megkenjük vékonyan vajjal, ráterítjük a sonka szeleteket.

Rákarikázzuk a lila hagymát és a kápia paprikát. Meghintjük a reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 200 fokon 5 percig sütjük hőlégkeveréssel.

A sütőből kivéve félbe vágott koktél paradicsommal és apróra vágott zöld pritamin paprikával megszórva kínáljuk.
klementinagidro, 2015. július 01. szerda, 08:03
Csirkés kukoricasaláta
Könnyed és tápláló vacsora egy hosszú nap után. Gyorsan elkészíthető finomság, ha nincs kedvünk sokat szöszmötölni a konyhában, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

25 dkg csemegekukorica
35 dkg csirkemell
1 közepes fej hagyma
1 zöld paprika
2 közepes nagyságú burgonya
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz
1 teáskanálnyi csípős mustár
zöldpetrezselyem
köménymag
olívaolaj
só, bors

Elkészítése:

A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és olívaolajon megsütjük. Mikor elkészült papírtörlőre tesszük, hogy ne legyen olajos és hagyjuk kihűlni. A burgonyát felkockázzuk és sós-köménymagos vízben megfőzzük. A köménymag különleges ízt ad majd neki. A paprikát és a hagymát felszeleteljük és egy tálban összekeverjük a kukoricával. Mikor a csirkefalatok és a burgonya is kihűlt, hozzáadjuk. A tejfölt, a mustárt és a majonézt jól összekeverjük, közben a petrezselyemzöldet felaprítjuk és hozzáadjuk. A kukoricasalátát
klementinagidro, 2015. július 01. szerda, 07:50
Egy napos tisztítókúra
Grapefruitos-céklás koktél

Hozzávalók: egy kisebb csomag mangold, 1-2 db grapefruit, 1 kis db vörös cékla
Így készítsd a koktélt:
Alaposan tisztítsd meg a mangoldot, grapefruitot és céklát. Kockázd fel őket apróra.
Egymás után tedd be őket a turmixgépbe. Ha kész, azonnal fogyaszthatod a levet.

3. Paradicsomos-paprikás koktél

Hozzávalók: 1-2 db paprika, 2-4 db paradicsom, egy marék medvehagyma levél.

Így készítsd a koktélt:

Mosd meg a paprikát és paradicsomot, majd vágd fel apróra. Alaposan tisztítsd
meg a medvehagyma leveleit is. Ha kész vagy, jól turmixold össze a hozzávalókat
a medvehagyma levelével.

4. Sárgarépás-spenótos koktél

Hozzávalók: 2 db sárgarépa, 1 db kisebb zeller, 10-15 dkg spenót, néhány levél
zsázsa

Így készítsd a koktélt:

Alaposan mosd meg a hozzávalókat. A répát, zellert hámozd meg, és vágd apróra.
Turmixold össze őket és ha kész a lé, a végén jól keverd
klementinagidro, 2015. július 01. szerda, 07:38
Virslis tésztasaláta
Virslis tésztasaláta

Amire szükséged lesz:
- 2 pár virsli
- 35 dkg tészta
- 5 csemegeuborka
- 3 sárgarépa
- 3 paradicsom
- 3 tojás
- 3 dl tejföl
- 2 paprika
- 1,5 dl majonéz
- 1 ek mustár
- 2 marok kukorica
- 1 lila hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors

Így csináld:
1. A tésztát főzd félkeményre sós vízben.
2. A tojást is főzd meg, illetve a virsliket és a répákat
(felkarikázva) pedig puhára.
3. Aprítsd fel a paradicsomot, a paprikát és a lila hagymát.
4. A főtt virslit is karikázd fel, a megpucolt tojásokat szintén.
5. Keverd össze a tejfölt a majonézzel, a mustárral, majd
keverd össze az összes hozzávalót úgy, hogy a majonézes
keverékből próbálj mindenhova juttatni.

Kellemes főzést és jó étvágyat kívánok!
klementinagidro, 2015. július 01. szerda, 07:30
8 tanács a marokkói konyha elsajátításához
szervezetünket.


5. Vegyes saláta
Egy marokkói étkezésből nem maradhat el a saláta. A marokkóiak kedvelt vegyes salátáját könnyű elkészíteni, és rendkívül egészséges is. Általában az alábbi változatot készítik, ami egy bőséges főétkezés tökéletes kiegészítője lehet. Egyszerűen 1 sárgarépát, egy darab zellert, 3 nagy salátalevelet összevágunk, negyed lilahagymát felszeletelünk, és negyed piros színű paprikát vékony karikákra vágunk. 1 paradicsomot is belekockázunk, 1-1 evőkanál frissen finomra aprított petrezselymet és koriandert beleteszünk, 1 kis fej nyers céklát belereszelünk, majd egy tálban 1 gerezd zúzott fokhagymával az egészet összekeverjük, köménymaggal megszórjuk, és olívaolajjal nyakon öntjük. A saláta egészséges, zsírszegény, és telt érzést ad még hosszasan, miután megettük.

6. Fahéj
A fahéj egy igazi antioxidáns bomba, minden fűszer közül ennek van az egyik legmagasabb
taltos1, 2015. június 30. kedd, 15:21
Rakott sült hús
RAKOTT SÜLT HÚS ZÖLDSÉGEKKEL RECEPT

Hozzávalók:

4 szelet sertéscomb csont nélkül
30 dkg új burgonya
2 db paprika
2 db paradicsom
1 közepes fej vöröshagyma
1 nagy doboz tejföl
20 dkg trappista sajt
só,bors,delikát

Elkészítése:

A burgonya külső héját lekaparjuk,megmossuk, majd 4 felé vágjuk
és kivajazott jénaiba tesszük. Rátesszük az apróra vágott paprikát
és hagymát. A tetejére ráhelyezzük a vékonyra kivert hús és
paradicsomszeleteket. Majd a befűszerezett (só,bors,delikát)tejfölt
ráöntjük. Végül jó vastagon megszórjuk sajttal. Majd sütőben
kb.1 órát sütjük, akkor van készen,ha sajt már jól rápirult.
klementinagidro, 2015. június 29. hétfő, 07:43
Paradicsomos töltött káposzta
Hozzávalók

1 kg darált hús
50 dkg rizs
3 fej vöröshagyma
3 evőkanál pirospaprika
2 doboz sűrített paradicsom
1 fej édes káposzta
olaj

bors

Elkészítés

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Szórd bele a piros
paprikát, alaposan forgasd össze, majd az egészet keverd a darált húshoz.
Add hozzá a megtisztított rizst is - nem kell megfőzni -, és sóval, borssal
ízesítsd ízlésed szerint.

A káposztát tedd forrásban lévő vízbe, és hagyd, hogy megpuhuljon. Amikor
lecsepegett, töltsd meg a húsos-rizses keverékkel, és a végeit úgy tekerd be,
hogy a töltelék ne folyjon ki belőle.

A megmaradt káposztaleveleket csíkozd fel, és szórd egy fazék aljába. Fektesd
rá a tekercseket, és annyi vízzel engedd fel, amennyi pont ellepi a káposztákat.
Amikor a víz elkezd gyöngyözni, öntsd rá a sűrített paradicsomot, és egészen
addig főzd, míg a töltelék elkészül benne. Ezt úgy tudod
klementinagidro, 2015. június 29. hétfő, 07:42
húsos burg. savanyü káposzta
Zuurkool-gehakt-ovenschotel


3/4 kg. burgonya
100 gr. sovány füstölt szalonna, kockázva
400 gr. darált marhahús
só, bors
paprika
1 kis dbz paradicsompüré
500 gr. savanyú káposzta
1 dl. Almalé
2 alma
10 borókabogyó
1 csésze tejszín
1 pohár tejföl

a burgonyát héjában félig megfözöm , majd felszeletelem .
a szalonnát serpenyőben kisütöm , hozzáadom a darálthúst, lesütöm , majd belekeverem a sót, borst , paprikát, paradicsompürét, elkeverem .
a savanyú káposztát 10 percig előpárolom ,
a hozzávalókat tepsibe rétegezem .
a káposzta felét lerakom az aljára , arra teszem a darálthúst, arra pedig a burgonya karikákat .
a tejszint és a tejfölt kikeverem , meglocsolom a tetejét, s berakom a sütőbe és megsütöm .
200 fokon 45- 50 perc alatt .
ibolya58, 2015. június 25. csütörtök, 15:13
barnasörben párolt káposzta
Zuurkool gestoofd in donker bier


1 piros paprika
1 hagyma
50g vaj
1 üveg barna sör
500 g savanyú káposzta
2 gerezd
2 babérlevél
1 evőkanál. apróra vágott kakukkfű vagy 1 tk. szárított
2 evőkanál. fehér mazsola
200 g szalonna
1 füstölt kolbász

a paprikát, hagymát felszeletelem , serpenyőben vajon megpiritom .
ráöntöm a sört , s felforralom .
beleteszem a káposztát , fűszereket, öszekeverem és 1 órán át fözöm
most adom hozzá a mazsolát, csikokra vágott szalonnát,s puhára párolom az egészet.
főtt burgonyával, alma befőttel tálalom .
ibolya58, 2015. június 25. csütörtök, 14:55
Szalonnás-sajtos papucsok
............

Szalonnás-sajtos papucso
............

Lehet, hogy inkább paplanoknak kellene nevezni őket a méretük miatt. Mindenesetre az biztos, hogy nagy sikert arattam vele a fiúknál. Sok-sok paradicsommal kiváló vacsora lett, de vendégváró falatoknak, vagy bulikajának is kiváló.
Úgy terveztem, hogy összeállítok egy híg kovászt, amit 10-12 órán keresztül hagyok érni, de persze jól elfelejtkeztem róla. Mivel annyira befészkelte magát a gondolatomba, tovább odázni nem akartam, így egy gyorsabb verziót raktam össze, Bár ez sem turbó verzió.

Hozzávalók, kovászhoz:

10 dkg kenyérliszt
10 dkg víz
30 g kovász
borsó nagyságú élesztő

A hozzávalókat kimérjük, alaposan elkeverjük, a tálat lefedjük és 5-6 órán
nanoka72, 2015. június 25. csütörtök, 10:19
1/575
Képek, videók
KLÁRIKA ARANYÁG
1vargaildyko
2015. július 05. vasárnap, 09:51
Aranyos
csillus54
2015. július 05. vasárnap, 07:44
Aranyos cicus
csillus54
2015. július 05. vasárnap, 07:22
Nem mind arany,ami fényli
flick
2015. június 30. kedd, 21:33
balkon aranya.jpg
sarkadykati
2015. június 30. kedd, 12:28
arany angyal.bmp
szuromieszter
2015. június 30. kedd, 09:52
Kösz_szívek sok arany.jpg
nyulacska5
2015. június 30. kedd, 09:17
Aranyka.JPG
dnemethk
2015. június 28. vasárnap, 21:27
Aranyka 2015.04.08..JPG
dnemethk
2015. június 28. vasárnap, 21:18
1000_super-healthy-smo oth
sarkadykati
2015. május 26. kedd, 02:48
banana-health-benefits .jp
snbela44
2012. október 20. szombat, 04:19
health-benefits-of-oli ve-
snbela44
2012. október 12. péntek, 02:54
health-benefits-of-oli ve-
sarkadykati
2012. október 11. csütörtök, 12:04
health.jpg
brozsika
2008. november 08. szombat, 23:36
Health&Beauty TV - Januar
muhold
2008. január 26. szombat, 21:56
Címkék
burgonyát felkockázzuk, savanyú káposztát, kápia paprikát, vöröshagymát aprítsd, paprikának azonban, World Health Organization, hozzávalókat kimérjük, köménymag különleges, bőséges főétkezés, sütőből kivéve, cukkinit hosszában, saláta egészséges, reszelt sajttal, egészet összekeverjük, erős paprikáról, megpucolt tojásokat,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.