Regisztráció  Belépés
2017. szeptember 23. szombat | 38. hét | 266. nap | 11:24 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Töltött paprika kolbászos mascarponéval
hozzávalói:
10 dkg mascarpone, 2 ek. tejszín, 1 dkg vaj, 1 ek. liszt, 1 dl tej, 10 dkg paraszt kolbász, 1 csokor petrezselyem, 1 zöldszínű paprika, 1 sárgaszínű paprika, 1/2 piros színű paprika (ez lehet kápia paprika is), Horváth Rozi őrölt bors, füst ízű só.
Elkészítése:
A mascarponét a tejszínnel kikeverjük. A vajat kis lábasban felolvasztjuk, beletesszük a lisztet és fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, azaz sűrű besamel mártást készítünk, jól felforraljuk. Levesszük a tűzről és kihűtjük. A kolbász bőrét lehúzzuk, a húst apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, lecsepegtetjük. A fél piros színű paprikát apró kockára vágjuk. A kikevert mascarponéhoz hozzáadjuk a kihűlt besamelmártást, apróra vágott kolbászt, paprikát, petrezselymet, megszórjuk sóval, őrölt fehérborssal és jól összekeverjük. A lecsepegtetett paprikákat szorosan megtöltjük a masszával. Alufóliába csomagoljuk és legalább 2 óra hosszára hűtőszekrénybe, tesszük.
suzymama, 2017. szeptember 22. péntek, 15:43
Az igazi erős paprika gyógyhatása
Az igazi erős paprika gyógyhatása

Ritkítja a vért, serkenti a vérkeringést, felmelegíti, energiával tölti fel a szervezetet, a hangulatra is jó hatással van. Megelőzi a szív- és koszorúér megbetegedéseket. A népi orvoslásban a csípős paprikát a rossz emésztés, gyomor- és bélpanaszok esetén is ajánlott. Felgyorsítja az anyagcserét. Baktérium ölő hatása is van.

Tévhit, hogy árt a gyomornak és gyomorfekélyt okoz. Nagy mennyiségben, ugyan ingerelheti az emésztőrendszert, de eközben a gyomrot olyan váladék elválasztására készteti, amely a gyomornyálkahártyának védelmet nyújt az izgató anyagok (pl. savak, aszpirin, alkohol) ellen.


Enyhe vízhajtó, így húgysavkiválasztást fokozó hatása szintén ismeretes, mely szintén nem közömbös szempont a reumás megbetegedések esetében, mivel a húgysavlerakódás fontos tényező kialakulásukban.

Megfázáskor is gyakran ajánlják a betegeknek az erős paprikát. Enyhíti a torokgyulladást, és az
peszko, 2017. szeptember 20. szerda, 07:41
Fergeteges olasz csirke
Csirkét külső besózás után meg kell tölteni: egy száll gyulai kolbászt ( 200 g ) apróra össze kell vágni, hozzátenni átnyomott fokhagymát 3-4 gerezdet, egy fej apróra vágott hagymát, egy piros és egy zöld paprikát apró kockára vágni és hozzátenni, egy száll kakukkfüvet lecsupasztva, vagy egy csapott kávés kanál szárított kakukkfűvet, és 2 doboz fehér bab konzervet ( 400 g ) és 4-5 db összevágott szárított paradicsomot az egészet összefőzni wookban. Ezzel a csirkét belülről kitömni! Kívülről a csirkét szárított porított piros paprikás olajjal bekenni sütés előtt, és közben is! A tepsibe 4 dl fehér bort önteni kevés kakukkfű és fólia rá. 60 perc sütés után fóliát levenni és rásütni ropogósra.20-30 perc. A végén ha kész tölteléket ki kell venni, kicsi citrom lé hozzá és ez a köret a csirke mellé! forrás facebook
bkisseva, 2017. szeptember 19. kedd, 11:28
Édes-savanyú mártás
jelenteni finom lett.
A párom aki nagyon inkább a hagyományos irányt szereti, ezt megkóstolva, azt mondta, olyan finom selymes, és tényleg ez a legjobb szó rá.

3 kg paradicsom
1 kg paprika, én kápiát használtam
1 kg hagyma
1/2 kg sárgarépa,
2 doboz ananász konzerv
30 dkg cukor
8 dkg só
1 dl olaj
1,5 dl 20%-os ecet
2 evőkanál keményítő

A paradicsommal kezdtem, felraktam főni, amíg főt a többit feldaraboltam, a hagymát fél karikára, paprikát vékonyabbra, a sárgarépát legnagyobb luku reszelőn,
A paradicsomot át is passzíroztam miután megfőtt.

A passzírozott léből a két evőkanál keményítőre mertem 2 levesszedővel és egy habverő segítségével nagyon alaposan elkevertem, majd félre tettem, ez a végén fogom hozzá adni.

a passzírozott lét a tűzre tettem és ebbe kezdtem bele pakolni a paprika, hagyma sárgarépa, ananász, rá tettem a sót elkevertem, majd az olajat, ezzel is elkevertem, aztán a cukort is ezzel is
tinka1951, 2017. szeptember 18. hétfő, 21:25
Téli zöldséges finomság! Ízletesebbé teszi az ételeket
kevesebb a megvásárolható zöldség, pedig ahhoz, hogy finom ételeket készítsünk szükségünk van zöldségekre. Egy finom leves, pörkölt és sok más étel alapja lehet egy evőkanálnyi ebből a zöldségkeverékből. Mivel sóval tartósítjuk a zöldségeket, ezért mindenki könnyen elkészítheti.

Hozzávalók
500 g paradicsom
500 g sárgarépa
300 g zöldpetrezselyem
500 g hagyma
500 g paprika
500 g só
Elkészítés

Tisztítsuk meg a répát és reszeljük le, a hagymát és a paprikát is szeleteljük fel, vagy vágjuk apró kockára. A paradicsomot tegyük forró vízbe egy percre, hogy könnyebben lehúzhassuk a héját, majd vágjuk fel apróra. A zöldpetrezselymet aprítsuk fel.
Az előkészített hozzávalókat tegyük egy tálba, sózzuk meg és keverjük össze. Ha a só nagyon apró szemű akkor csak 400 g-t használjunk. 10 perc elteltével a zöldségeket befőttesüvegbe tehetjük, majd zárjuk le őket és tegyük a polcra.
A zöldségeket a só tartósítja, így hosszú ideig
tinka1951, 2017. szeptember 18. hétfő, 08:59
Nincs Cím
tovább élnek a kutatások szerint. A kisállatoknak nyugtató hatása is van, csökkentik a szívroham kockázatát.

11. Ne tedd a gyümölcsöt a hűtőbe
------------------------------------------------------------------ ------
Azt hihetnénk, hogy ha betesszük a hűtőbe a gyümölcsöt, akkor tovább megőrzi frissességét. A vizsgálatok szerint viszont a hűtött gyümölcsben és zöldségekben kevesebb a vitamin és a tápanyag, mint a szobahőmérsékleten tároltakban.
Például, ha a paradicsomot és a paprikát nem a hűtőben, hanem szobahőmérsékleten tárolod, akkor kétszer annyi béta-karotin és akár hússzor több likopin marad bennük. Ez jó hír, mivel ha ebből a két antioxidánsból többet viszel be a szervezetedbe, egészségesebb lesz a szíved, és alacsonyabb lesz a rák kialakulásának kockázata.

12. Segíts másoknak
-------------------------------------
Mások segítése nem csak jó érzést okoz, de nagy egészségügyi jutalom is jár érte. Egy átfogó amerikai kutatás szerint jelentősen tovább élnek
relisisi, 2017. szeptember 17. vasárnap, 12:17
Mikor volt az első disznótor Magyarországon?
Mikor volt az első disznótor Magyarországon?

Honfoglaló őseink a szalontai disznót magukkal hozták Keletről. Ezeket a hatalmas, borjú nagyságú, téglavörös színű hússertéseket kanászok terelték, és az új hazában a Tiszántúlon telepedtek meg. Ez a sajátos magyar fajta csak a legújabb időkben pusztult ki.

Ebből a tényből az következik, hogy őseink nem voltak igazi nomádok. A férfiak ugyan kalandozó életmódot folytattak, maga a nép, a téli és nyári szállásra való költözéstől eltekintve, helyhezkötötten élt, disznótartással is foglalkozott, tehát nem volt igazi nomád.

Őseink magukkal hozták a szalontai sertést, s itt találták a bakonyi disznót a Bakonyban és az alföldi zsírsertést, amit még az avarok tenyésztettek.

Ősi hússertéseink sajnos kihaltak. A bakonyi fajta is. A mai híres magyar mangalica zsírsertés viszont tartja a szoros rokonságot az említett avarkori alföldi disznóval.

Íme, a magyar sertés története dióhéjban. Most pedig a disznótorok
lenke1964, 2017. szeptember 15. péntek, 20:03
Készíts gulyáskrémet házilag!
közepes fej vöröshagyma
1 nagyobb fej fokhagyma
1 db friss zellerlevél szál
5 db babérlevél
2 kávéskanál őrölt fűszerkömény
1 kávéskanál őrölt bors
5 ek só
2 ek cukor
1 kk szalicil

Elkészítés:

A paprikákat alaposan megmossuk és eltávolítjuk a magházat. Ügyeljünk rá, hogy ne maradjon benne mag, ha szükséges, ezért öblítsük le még egyszer.
Vágjuk minél apróbb darabokra a megtisztított paprikát, és a paradicsomlével együtt tegyük fel főni egy nem alumínium edényben. (A savas paradicsom miatt alumínium oldódhat ki, használjunk inkább rozsdamentes, vagy hagyományos mázas fazekat)
Amikor a paprika kissé összeesett, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát is, a felaprított zeller zöldet és a többi fűszert! Figyelem! A só és a cukor még ne kerüljön bele!
Kb. egy órán át főzzük lassú tűzön, amíg minden jól megpuhul, majd a babérlevelet vegyük ki belőle és
nanoka72, 2017. szeptember 14. csütörtök, 20:10
Tallóztam
Gyros tál

Hozzávalók:

60-80 dkg csont nélküli, sovány hús (csirke, pulyka vagy sertés)
1 nagy fej lila-hagyma
1 kisebb méretű zöldpaprika
2 db hámozott paradicsom
gyros fűszerkeverék
kevés tejszín
olívaolaj

Az öntethez:

3 dl kefir vagy joghurt
2 gerezd fokhagyma

bors

Elkészítés:

A húst apróra felvágjuk.
Serpenyőben, 2-3 kanál olívaolajon 2-3 percig pároljuk az összedarabolt hagymát, paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük 1 dl vízzel, és beledobjuk a húst. 1 csapott kanál gyros fűszerkeveréket összekeverünk 0,5 dl vízzel, és ezt is ráöntjük.
Jól összeforraljuk, ráöntjük a tejszínt, és addig forraljuk, míg nem marad lé alatta, csak a szaftos hús.

Sült burgonyát adhatunk hozzá. Tehetünk mellé még szeletelt uborkát, paprikát vagy hagymát, paradicsomot, esetleg káposztakeverékét, és végül az egészet leöntjük kefires vagy joghurtos öntettel.

horvathnemagdi, 2017. szeptember 14. csütörtök, 12:39
Gyros tál
Hozzávalók:

60-80 dkg csont nélküli, sovány hús (csirke, pulyka vagy sertés)
1 nagy fej lilahagyma
1 kisebb méretű zöldpaprika
2 db hámozott paradicsom
gyros fűszerkeverék
kevés tejszín
olívaolaj

Az öntethez:

3 dl kefir vagy joghurt
2 gerezd fokhagyma

bors

Elkészítés:

A húst apróra felvágjuk.
Serpenyőben, 2-3 evőkanál olívaolajon 2-3 percig pároljuk az összedarabolt hagymát, paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük 1 dl vízzel, és beledobjuk a húst. 1 csapott evőkanál gyros fűszerkeveréket összekeverünk 0,5 dl vízzel, és ezt is ráöntjük.
Jól összeforraljuk, ráöntjük a tejszínt, és addig forraljuk, míg nem marad lé alatta, csak a szaftos hús.

Sült burgonyát adhatunk hozzá. Tehetünk mellé még szeletelt uborkát, paprikát vagy hagymát, paradicsomot, esetleg káposztakeverékét, és végül az egészet leöntjük kefires vagy joghurtos öntettel.

Jó étvágyat!
reifregina, 2017. szeptember 11. hétfő, 19:10
Nincs Cím
CSÍPŐS TEJFÖLBEN SÜLT CSIRKEMELL

HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
4 szép szelet csirkemell
5 dkg bacon
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csöves erős paprika
1 evőkanál mustár
2 dl tejföl

bors
kevés olaj

ELKÉSZÍTÉS

Elkészítés: A csirkemellszeleteket sózom, borsozom. A tejfölt összekeverem a mustárral, ebbe is teszek kevés sót, borsot, majd bekeverem az apróra vágott bacont, hagymát, erős paprikát és a zúzott fokhagymát. Megkenem a csirkemellek mindkét oldalát vele, és egy kiolajozott, lapos jénaiba fektetem a hússzeleteket.

Lefedve sütöm fél óráig, majd fedő nélkül pirítom pár percig.

Petrezselymes rizsköretet csináltam hozzá, de krumplipürével is finom.
suzymama, 2017. szeptember 06. szerda, 16:25
1/608
Képek, videók
Mascarponés, málnás pohár
irmus
2017. június 27. kedd, 17:45
Mascarponés, ribizlis-mál
irmus
2017. június 27. kedd, 17:33
Mascarponés, epres pohárk
irmus
2017. május 29. hétfő, 07:59
Epres-mascarponés
irmus
2017. május 29. hétfő, 07:56
Mascarponés-túrós piskóta
irmus
2017. május 09. kedd, 07:11
Mascarponés pohárkrém
irmus
2016. december 03. szombat, 13:56
Epres mascarponés élvezet
irmus
2016. június 24. péntek, 18:05
‎Horváth RóbertR
dandej
2017. szeptember 17. vasárnap, 08:25
Éva Horváth.jpg
jucinenadov
2017. július 01. szombat, 22:48
SZKT-Kati és Horváth Ilon
agica2004
2017. június 28. szerda, 20:39
Éva Horváth SZép estét ki
jucinenadov
2017. június 21. szerda, 23:21
horvath-eva-fasszal-po zol
anonymus987
2017. június 17. szombat, 16:14
071_Eva_Horvath_For.jp g
anonymus987
2017. június 17. szombat, 16:13
Horváthné Anett
irmus
2017. május 04. csütörtök, 07:17
SzKT- Horváth Zsolt Morzs
agica2004
2017. február 05. vasárnap, 16:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.