Regisztráció  Belépés
2016. május 24. kedd | 21. hét | 145. nap | 15:40 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lecsós bab
Hozzávalók 4 főre
1 kg tv paprika
2 db paradicsom
2 db konzerv bab
2 fej v.hagyma
Hagymát megdinszteljük kevés zsirban,egy kanál örölt paprikát teszünk rá.
tv paprikát karikára vágjuk,megsütjük,majd rátesszük a paradicsomot.lefedjük 10perc.
most jön a bab rátesszük 2perc forrás,lehet tálalni.
receptbázis
bkisseva, 2016. május 19. csütörtök, 08:20
Receptek túróval!
Túrórudacskák
********************
Hozzávalók:
1/2 kg túró, 6-7 evőkanál liszt, 2 tojás, só, 5 dkg reszelt sajt, 10 dkg sonka, a panírozáshoz tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a kisütéshez.
Elkészítése:
A túrót, a lisztet, a tojásokat, a sót összekeverjük, a tésztát kinyújtjuk és hüvelykujjnyi vastagságú rudacskákat formálunk belőle (kb. 8-10 cm hosszúakat). Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban kisütjük. Reszelt sajttal és apróra vágott sonkával meghintjük. Fejes salátát adunk hozzá.
Túrós-diós burgonya
***************************
Hozzávalók:
1 kg burgonya, 1 közepes sárgarépa, friss bazsalikom (vagy néhány salátalevél), 1-2 evőkanál dió, 1/2 kg túró, 1 deci tejfel, 1 evőkanál olaj, só, őrölt fehér bors.
Elkészítése:
A krumplit feltesszük főni, annyi vízben, hogy 2 cm-rel ellepje, a salátát megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk (vagy tépkedjük), a sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, a diót apróra vágjuk. A túrót a tejfellel és az
reifregina, 2016. május 15. vasárnap, 10:48
Syngenta: elegendő magyar paradicsom és paprika lesz idén
Antal Gyula, a Syngenta zöldség kampánymenedzsere a közlemény szerint a szentesi szakmai napon elmondta: 2016-ban az előrejelzések szerint 120-130 ezer tonna paradicsomtermés várható, a mennyiség a magyar fogyasztói igényekre elegendő és kisebb részét még keleti országokba exportálni is tudják a gazdálkodók. A paradicsom hajtató felülete az elmúlt tíz évben folyamatosan csökkent, idén nem éri el a 400 hektárt, ugyanakkor a termésmennyiségek többszörösükre nőttek. Töredékére csökkent a hagyományos, fűtetlen fóliás termesztés aránya, a hazai ágazat nagy része modern, zárt termesztéstechnológiára állt át, mert az üvegházi termesztés sokkal nagyobb termésbiztonságot, ezzel növekvő versenyképességet nyújt. Míg a hagyományos talajos termesztésnél a termésátlag 15-20 kilogramm négyzetméterenként, addig az intenzív, talajnélküli termelésnél megközelíti az 50 kilogrammot.

Ledó Ferenc, Délalföldi Kertészek Szövetkezetének elnöke közölte: a paprikából az idén megközelítőleg a tavalyi mennyiségeket ültették ki
velemenyezd, 2016. május 13. péntek, 13:24
Legegészségesebb zöldségek
fogyásban.

Csak a hűtőben indul be a megsült burgonyában a retrogradáció nevű folyamat, mely során az emészthető keményítők átalakulnak rezisztens keményítőkké.

Ahogy a nevük is mutatja, az átalakult keményítők ellenállnak az emésztésnek, ez pedig javítja a zsír oxidációját, csökkenti a hasi zsírpárnákat.

Salátaként érdemes fogyasztani,

itt egy tipp: süsd meg és hagyd kihűlni a krumplit. Ezután vágd kisebb darabokra, az öntethez pedig használj dijoni mustárt, friss paprikát, apróra vágott zöldhagymát, kaprot és görög joghurtot. Alaposan keverd össze a hozzávalókat, és tedd egy kicsit a hűtőbe a salátát.
-------------------------------------------------------------
Hagyma

A hagyma szívünk és érrendszerünk egyik legnagyobb hőse, ami különösen fontos, ha intenzíven edzünk.

Gazdag kvercetinben, ami segíti a vérkeringést, aktivál egy glükózszintet szabályozó proteint, elégeti a zsírsejteket, valamint megakadályozza az újak
irmus, 2016. május 10. kedd, 16:10
Miért nem elég piros a pörköltöm, mint az étteremben?
A paprikát a zsiradékhoz kell tenni, és nem szabad leégetni. Mielőtt megégne, akkor kell a vizet hozzáadni. A vízben nehezebben keveredik a paprika, és így a színe is kissé barnásabb. Persze a jó paprikáról beszélek, nem a csumával együtt őröltről.
Decotextnek mondanám, hogy egy ételnek nem csak finomnak kell lennie, hanem gusztusosnak is. Nem lehet a pörkölt színe mondjuk zöld, mert akkor nem eszem meg, mert nem gusztusos. Azért használnak hozzá piros paprikát, mert évszázadokon keresztül ezt szoktuk meg, és a szép piros, ami valójában egy kissé barnás piros, pörkölt ébreszti fel a gusztusunkat, Tehát lehet, hogy a kínaiak akármilyen színű paprikát használnak, de nem főznek olyan finom gusztusos ínycsiklandozó sertés, marha, csirke,vagy borjúpörit galuskával, és ubisalival, mint egy magyar háziasszony.
A kínaiak kutyából készítenek dolgokat, meg herkenytyűkből.
piktorka2, 2016. április 28. csütörtök, 12:21
Miért nem elég piros a pörköltöm, mint az étteremben?
Minőségi paprikát raknak bele.
Már évek óta háztól vesszük a paprikaőrleményt. Igaz drágább, mint a bolti, de sokkal kevesebb kell belőle és sokkal jobban színez is.

A helyzet az, hogy a bolti paprikaőrleménybe beledarálják a paprika magját is, míg a háznál készült őrleménybe nem. A paprika magja visszafogja a színezést.
Én soha nem szoktam megfuttatni a paprikát a zsiradékon, igaz vizet se rakok a pörkölthöz csak a hús által kiengedett lében főzöm meg. Én kuktát használok és 20 perc alatt kész a pörkölt,
tailor, 2016. április 28. csütörtök, 09:08
Miért nem elég piros a pörköltöm, mint az étteremben?
Ahogy az előttem szólók is mondták, meg kell futtatni a paprikát kevés zsiradékon!
Úgy is jó ha a pörkölthúsra szórod és mielőtt felöntöd keversz rajta 2x 3x, hogy a paprika kicsit színt eresszen, utána öntöd föl vízzel.

Vigyázni kell vele mert ha megégeted, akkor megkeseríti az ételt!
gyongyibur, 2016. április 27. szerda, 06:58
Miért nem elég piros a pörköltöm, mint az étteremben?
Kedves biga26!

Nem raknak bele semmit. A titok nyitja pusztán annyi, hogy a felhevített zsiradékban a finomra vágott hagymát üvegesre pirítod, előkészítesz egy kevés vizet, a tüzet kislángra veszed, a paprikát rákanalazod, vagy szórod a hagymára, folyamatosan kevergeted, míg a paprika el nem kezdi felvenni a zsiradékot és kezd masszává válni. Úgy néz ki, mintha leégett volna, mert nagyon besötétedik a színe, de amíg nem tapad az edény aljára, nem égetted le. De folyamatosan kevergesd! Amikor már kezd olyan sűrű lenni, mint egy rántás, hozzáöntöd a vizet, elkavarod, ráteszed a húst, a többit pedig tudod. Pontosabb útmutatás a hozzáadott folyadékra: 0,5 dl víz/1 dkg paprika. És ami még nagyon fontos, hogy a hagymapirításon kívül minden kislángon történik.
kessler, 2016. április 26. kedd, 23:39
Miért nem elég piros a pörköltöm, mint az étteremben?
Biztos lehetsz benne, hogy nem sima paprikától olyan színű. Lehet, hogy van benne egy kis ólom is. De komolyan, náluk külön fűszerek vannak.

Amúgy tényleg csemege paprika kell, és megfuttatni a forró zsírban.
bubua53, 2016. április 26. kedd, 19:26
Csípős vajas tojás
Hozzávalók 2 személyre: 4 főtt tojás, 5 dkg vaj, 2 zöldhagyma, 1 csípős paprika, só, fűszerpaprika.

Elkészítése: A tojásokat meghámozzuk, félbevágjuk. A vajat világos serpenyőbe tesszük és közepes lángon forralni kezdjük. A vaj habzani fog, eközben habverővel vagy fakanállal gyorsan kavarjuk, míg lassan kicsapódnak belőle kis barna szemcsék. Ekkor beletesszük a félbevágott tojásokat, az apróra vágott zöldhagymát meg csípős paprikát. 1-2 percet hagyjuk csak, míg a hideg hozzávalóktól lehűlt vaj újból felforr, és azonnal levesszük a lángról, különben megég. Kis idő múlva megszórjuk kevés fűszerpaprikával, enyhén megsózzuk és óvatosan összerázzuk. Azonnal tálaljuk, tavaszi zöldségeket kínálva mellé.

Megjegyzés: Az étel elkészítéséhez lehetőség szerint világos serpenyőt használjunk, hogy látható legyen, mikor kezd barnulni a vaj, ugyanis pillanatok alatt megég.
suzymama, 2016. április 26. kedd, 14:22
Természetes vesetisztító ételek
leírása. Az 1800-as években Richard Bright már a vese betegségeit, mint "vízi betegség" taglalja).

Nézzük meg, melyek az általunk ismert legjobb vese támogató ételek.

1, Pirospaprika, kaliforniai paprika
A paprika kiváló táplálék a vesék részére, hiszen káliumtartalma alacsony, C, B6, A vitaminban, folsavban és rostokban gazdag. A piros színű paprikák likopint tartalmaznak, ez a vegyület pedig védelmet nyújt bizonyos rákos betegségekkel szemben. Számos ételhez adhatunk paprikát, de akár önmagában is fogyaszthatjuk.

2, Káposzta
A káposzta a keresztesvirágzatú zöldségek családjába tartozik, számos értékes fitotápanyagot tartalmaz, többek között K, B6 és C vitamint és folsavat. A káposzta véd a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben, valamint csökkenti a rák kialakulásának kockázatát.

3, Karfiol
A karfiol egy igen vesebarát szupertáplálék, C vitaminban, folsavban és rostban gazdag. Számos olyan vegyületet is tartalmaz,
pacsakute, 2016. április 25. hétfő, 11:32
Sajtkrémes spenóttekercs
Hozzávalók:

400 g fagyasztott spenót
3 db tojás
120 g liszt(én 2/3 finomliszt - 1/3 tönkölybúza lisztet tettem,de rétesliszttel is készíthető)
1 gerezd fokhagyma
½ teáskanál só
olaj

A töltelékhez:
2 db tejszínes sajt ( lehet máromis )
1 evőkanál juhtúró
1 db csípős medvesajt ( lehet tőbb is ízlésdolga)

2-3 szelet kaliforniai paprika
néhány szelet párolt cékla és sárgarépa (köretnek készítettem olívaolajon+ vajon roppanósra pároltam)
Elkészítés:

A spenótot olvasszuk fel, tegyük egy tálba, hogy lecsepegjenek a felesleges folyadék.

Adjuk hozzá a három tojássárgáját, majd a lisztet, a préselt fokhagymagerezdet és a sót.

Robotgéppel egy csipet sóval verjük kemény habbá a tojásfehérjéket , majd óvatosan keverjük össze a spenótos masszával.

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, olajazzuk meg szórjuk meg egy kis liszttel, majd kenjük rá a spenótos tésztát.
180 °C fokra
reifregina, 2016. április 19. kedd, 16:55
1/590
Képek, videók
lecsostok.jpg
erika333
2015. szeptember 10. csütörtök, 19:59
lecsos_hus.jpg
erika333
2015. szeptember 10. csütörtök, 19:59
lecsos-rantotta-tk-002 .jp
erika333
2015. szeptember 10. csütörtök, 19:59
lecsós szelet
snbela44
2015. február 17. kedd, 02:28
21772_lecsos-csirkecom b_n
erzsikepuskas
2014. február 15. szombat, 09:44
lecsos-rakott-hus-800x 600
birann
2013. július 25. csütörtök, 13:46
lecsós marha !
ibolya58
2012. augusztus 30. csütörtök, 11:50
lecsos
mammaya
2011. december 17. szombat, 09:57
lecsós-velő.jpg
bubszi
2010. november 11. csütörtök, 04:23
patiszonos-lecsós-rizs .jp
bubszi
2010. október 25. hétfő, 04:24
Hajlított, törött kanál
furaila
2015. szeptember 16. szerda, 12:57
Hajlított-törött kanál
furaila
2015. szeptember 16. szerda, 11:35
csésze kanállal
aruncus
2015. július 19. vasárnap, 20:21
ÚJ KÉP CSÉSZE KANÁLLAL.gi
rochlitzne
2015. március 27. péntek, 18:27
1 tojás, 1 kanál liszt és
sarkadykati
2015. február 19. csütörtök, 03:56
Címkék
diót apróra, retrogradáció nevű, csipet sóval, három tojássárgáját, kissé barnás, étel elkészítéséhez, apróra vágott, pörkölt színe, általunk ismert, krumplit feltesszük, spenótot olvasszuk, öntethez pedig, kanál örölt, csumával együtt, emészthető keményítők, átalakult keményítők,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.