Regisztráció  Belépés
2014. november 23. vasárnap | 47. hét | 327. nap | 04:13 | Kelemen, Klementina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
sajtos-paprikás vagdalt egybe
drob de miel


800 gramm bárány hús (filé)
200 gramm sertéshús
2-3 vöröshagyma,
3-4-gerezd fokhagyma,
2 tojás,
1 evőkanál növényi olaj,
100 gramm sajt, nesărată
1 paprika (lehetőleg piros),
fekete bors,
só,

a kétféle húst ledarálom , összekeverem a hagymával, fokhagymával, tojással, sóval és borssal,
egy kivajazott őzgerinc formába rakom a massza felét, arra rápakolom a kockára vágott sajtot, paprikát,
a maradék maszát a sajtra teszem , majd berakom a sütőbe és megsütöm .
180 fokon 35- 40 perrcig sütöm .
salátával , gyümölcs befőttel tálalják .
ibolya58, 2014. november 21. péntek, 13:19
Ti hol szoktatok gyümölcsöt és zöldséget vásárolni?
itt a templomkertben minden szombaton van termelői piac
az ismerős termelők már rendelésre is hoznak sok mindent
a dabasi Benedek úr nekem "külön" is készít nagyon-nagyon csípős kolbászt - persze már majdnem mindenki ezt veszi tőle
egy ideje már a nagyon csípős paprikát is csokor-szám hozza nekem

...érdemes velük jóba lenni!
csobyzoli, 2014. november 21. péntek, 11:21
Különleges töltött tojás
Különleges töltött tojás
- nem a megszokott recept, mennyei előétel!

A töltött tojás az egyik legfincsibb előétel. A megszokott recept helyett, érdemes kipróbálni ezt a finomságot, az új ízek lenyűgözőek.

Hozzávalók:

10 tojás
1 paprika
2 dl tejföl
1 dl majonéz
1 evőkanál mustár
7 dkg reszelt parmezán
1 fél teáskanálnyi őrölt pirospaprika
1 fél teáskanálnyi őrölt kömény
só, bors

Elkészítése:

A tojásokat megfőzzük, majd óvatosan kettévágjuk őket hosszában és a sárgájukat egy tálba tesszük. A félbevágott tojásokat egy tálba-tálcára tesszük, egymás mellé. A tojások sárgáját villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk és az őrölt paprikát, köményt is hozzáadjuk. Belekeverünk 2 evőkanálnyi majonézt és 2 evőkanálnyi tejfölt és hozzáadjuk a reszelt parmezánt. Eldolgozzuk, mikor már nem görcsös, egy kanál segítségével megtöltjük vele a félbevágott tojásokat. A megmaradt tejfölt és
horvathnemagdi, 2014. november 21. péntek, 06:46
Tengeri darás (kukorica) káposzta.
Tengeri darás (kukorica) káposzta...
cserépedényben

A káposztákat
sós vízben megdinsztelem... leveleire szedem... a vastaggerezdeket kivágom... de mivel ezek nagy levelek voltak kettévágtam őket..
a hagymát apróra vágva... én lustaként robochefel szoktam aprítani bele tettem paprikát azt is összeaprítottam... olajra tettem... pirítottam... majd hozzá a pirospaprika erre egy löttyintés vizet teszek, mert így szinte szétdurrannak... ebbe bele a darált hús... egyet rottyantok rajta.. só bors.. én tettem bele a saját magyaros fűszerkeverékemből is...a darát alaposan átmostam... több léből...egybe rakom a hússal alaposan elkevertem és szánk íze szerint befűszerezzük... amit fontos megjegyezni ennek több olaj vagy zsiradék kell mert nem jó ha száraz a töltelék...betekerem és raktam a cserépedénybe aminek az aljába füstölt tarját raktam...rétegezem a káposztát... felöntöttem annyi vízzel hogy éppen csak ellepje...megfőzöm és mielőtt megfőne én leöntöttem róla a lét és helyette
horvathnemagdi, 2014. november 20. csütörtök, 16:41
Rekord mennyiségű terményt hozott idén az Élelmiszer-lavina
Az Élelmiszer-lavina program lényege, hogy a vetőmagvakat és növényvédő szereket forgalmazó cég által felajánlott több millió forint értékű vetőmagból a résztvevők helyben, szakmai felügyelettel burgonyát, zöldborsót, csemegekukoricát, karfiolt, vöröshagymát, fejes káposztát, paprikát termesztettek, majd ezt odaadták a környéken élő időseknek, rászorulóknak, fogyatékkal élőknek, valamint szociális intézményeknek.

A jótékonysági kezdeményezés révén idén 37 önkormányzat és civil szervezet kapott több millió forint értékű vetőmagot, amelyeket összesen 67 hektárnyi termőföldbe vetettek el tavasszal. A támogatottak hátrányos helyzetű országrészekből kerültek ki és olyan települések is szerepeltek a nyertesek között, ahol már generációk nőttek fel úgy, hogy nem ismerték a földművelést - közölték csütörtökön a program szervezői az MTI-vel.

Az akció a hátrányos helyzetűek megsegítése mellett a kihasználatlan kiskertekben rejlő lehetőségekre is szeretné felhívni a figyelmet, hiszen - mint írják -
velemenyezd, 2014. november 20. csütörtök, 10:41
Zöldborsós csirkemell
Zöldborsós csirkemell

Küldte: Domján Mária

Hozzávalók:

60 dkg csirkemell filé
1 darab vöröshagyma
1 darab paprika
1 darab paradicsom
1 kis kanál pirospaprika

csipet bors
50 dkg mirelit borsó
1 dl olaj
1 dl főzőtejszín
1 dl tejföl
1 kanál liszt

Elkészítése:

A csirkemellet megmossuk, majd csíkokra vágjuk. A hagymát, a paprikát és a paradicsomot szintén feldaraboljuk, majd egy serpenyőben olajat hevítünk. A felhevített olajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a húst, a paprikát és a paradicsomot, majd megszórjuk pirospaprikával és sóval. Egy picit megpirítjuk, majd felöntjük vízzel.

Amikor kezd megpuhulni a hús, hozzáadjuk a zöldborsót és együtt puhára főzzük. A végén hozzáadjuk a tejszínt és lisztes tejföllel behabarjuk.

Nokedlivel tálaljuk.
horvathnemagdi, 2014. november 18. kedd, 19:39
savanyú sürüleves
Ciorba deasa


Hozzávalók

200 g darálthús

2 sárgarépa

2 burgonya

1 kaliforniai paprika

1 fej vöröshagyma

2 evőkanál paradicsomszósz

káposzta lé, 500 ml

petrezselyemzöld

Só és olaj

a darálthúst olajon megpiritom , ha jó, felöntöm vizzel és sózom fözöm félpuhára.most adom hozzá a répát, burgonyát, paprikát, hagymát is .Amikor felforrt , akkor teszem bele a paradicsompürét, káposzta lét . Letakarom és puhára fözöm az egészet.
Tálaláskor apróra vágott petrezselymet szorok rá .
ibolya58, 2014. november 18. kedd, 14:05
fogarasi káposzta
Fogarasi káposzta

Hozzávalók:
60 dkg sertéslapocka,
2 vöröshagyma,
15 dkg szalonna,
fél csomag lecsó,
4 dl tejföl,
1 fejes káposzta
kaporpor,
só,
bors

Elkészítés:
Az apró kockákra vágott szalonnát az olajban kiolvasztjuk és megpirítjuk benne az
apróra vágott vöröshagymát. Beletesszük a nagyobb darabokra vágott húst, megsózzuk és
kevés vízzel, fedő alatt félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott fejes
káposztát, a cikkekre vágott paradicsomot és a paprikát. Őrölt borssal, kaporporral puhára
pároljuk. Tejfölözve, rövid lével tálaljuk.
ibolya58, 2014. november 16. vasárnap, 10:23
aradi disznótoros töltött káposzta
megdaráljuk. A rizst többször váltott vízben átmossuk, és kissé
lecsepegtetjük. Sós vízben félig megfızzük, majd a darált húsból, a félig fıtt rizsbıl, a
tojással, sóval, borssal tölteléket keverünk. A savanyú-káposzta levelekbe egyenletesen
elosztjuk, és a már említett módon becsomagoljuk. 7-8 literes lábos alját kirakjuk az
eldarabolt szalonnabırrel, ezt meghintjük egy nagyon vékony réteg apró káposztával.
Megsózzuk, majd rákarikázunk egy kis csípıs paprikát. Megrakjuk a felszeletelt friss
kolbásszal, ezt megint egy vékony réteg apró káposzta követi. Megszórjuk csomborral
és megsózzuk. Ezután sorban egymás mellé tesszük a töltelékeket, erre vékony réteg
apró káposztát hintünk, megsózzuk, majd a véres hurka következik. Ezt újból apró
káposzta követi, amelyre a májas hurkát tesszük. Tetejére kerül az utolsó réteg apró
káposzta, ezt meghintjük a maradék csomborral, kis sóval, rákarikázzuk a maradék,
csípıs paprikát, majd az
ibolya58, 2014. november 15. szombat, 13:54
csángó gulyás
marhalapocka,
50 dkg savanyú káposzta,
5 dkg rizs,
2 dl tejföl,
1 nagy fej vöröshagyma,
3 evıkanál olaj,
2 db zöldpaprika,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál pirospaprika,
1 csapott mokkáskanál ırölt köménymag,

bors, ízlés szerint

Elkészítés:
A húst kockákra vágom. A felhevített olajon üvegesre futtatom a
megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, majd a tőzrıl lehúzva belekeverem a
pirospaprikát és a köménymagot meg a tisztított, zúzott fokhagymát. Két
evıkanálnyi vizet öntök rá, és a húskockákat beletéve zsírjára pirítom. Megsózom,
majd fedı alatt puhára párolom. Idınként kevés vízzel pótolom az elfıtt levét. Ha
már majdnem puha, hozzáteszem az apróra vágott savanyú káposztát, a
felszeletelt, kicsumázott paprikát és a megmosott rizst. Annyi vizet öntök rá, hogy
bıven ellepje. Fedı alatt párolom a teljes puhulásig. Végül a tejfölt is
ibolya58, 2014. november 15. szombat, 13:29
székely káposztaleves húsgombóccal
Nagykárolyi káposztaleves

Leves:
1 fej vöröshagyma,
2-3 nagyobb sárgarépa és 1 petrezselyem,
fél friss pirospaprika,
só ízlés szerint
fél fej savanyú káposzta,
0,5 kg sertéshús,
1-2 maréknyi rizs,
káposztalé ízlés szerint.

Gombóc:
0,5 kg darált sertéshús,
5-6 nagyobb cikk fokhagyma,
só,
bors,
pirospaprika.

A káposztát szép vékonyra, ,,szálasra", a húst pedig kockára vágjuk, és annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, főni tesszük.
Amíg a káposzta csendesen fő a hússal, elkészítjük a gombócokat: a darált húshoz hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sóval, borssal és pirospaprikával ízlés szerint fűszerezzük, majd mogyorónyi gombócokat készítünk belőle.
A zöldséget megpucoljuk. A sárgarépát és petrezselymet tetszés szerint apró kockára vagy hosszúkásra, a paprikát apró kockára vágjuk.
Az egészben hagyott hagymát kb. 2-3 liternyi enyhén sós vízben felforraljuk, hozzáadjuk
ibolya58, 2014. november 14. péntek, 10:00
Libalakoma
szem egész fekete bors
2 db t. v. paprika
Só ízlés szerint
1 kis k. őrölt gyömbér
2 csokor petrezselyem
4 db babérlevél

A gombóchoz:
10 dkg pászka
2 egész tojás
50 ml libazsír
50 ml víz
Só ízlés szerint
1 csokor apróra vágott petrezselyem
1/4 kis k. gyömbér

Elkészítése
A megtisztított libaaprólékot hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, leszedjük a leves habját. Ezután beletesszük a megtisztított vöröshagymát, paprikát, fokhagymát, petrezselymet, majd fűszerezzük borssal, gyömbérrel, babérlevéllel, és ízesítjük sóval. Lassú tűzön tovább főzzük. A hús 1 óra alatt félpuhára fő, ekkor hozzáadjuk a meghámozott sárga- és fehérrépát, valamint a zellergumót, és lassú tűzön tovább főzzük. Mikor a hús teljesen megpuhult, a levest leszűrjük, tálalásig melegen tartjuk. Közben elkészítjük a maceszgombócokat. A pászkát apró morzsalékosra összetörjük, egy tálban felütjük a két tojást, hozzáöntjük a zsírt és a vizet, majd
horvathnemagdi, 2014. november 13. csütörtök, 16:09
1/559
Képek, videók
kalocsai paprikás
keresztszemmel
2014. szeptember 18. csütörtök, 16:09
vicc csirke paprikás.jpg
kicsoda57
2014. augusztus 18. hétfő, 11:33
26988_paprikas_krumpli _bo
redrozsa
2013. szeptember 14. szombat, 10:34
paprikás krumpli.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 19:01
paprikasali1217.jpg
maroka
2012. december 17. hétfő, 22:03
gomba paprikás
soosistvan
2012. november 05. hétfő, 21:41
paprikás0929.jpg
maroka
2012. szeptember 29. szombat, 21:40
rakott-paprikás-krumpl i.j
bubszi
2010. október 25. hétfő, 04:24
paprikás-szelet.jpg
bubszi
2010. október 25. hétfő, 04:24
Paprikasó 10.02..jpg
agica2004
2010. október 04. hétfő, 14:20
Csak ketfele.....
borigit
2014. november 16. vasárnap, 14:43
Kétféle boldogság van..jp
jucinenadov
2014. november 01. szombat, 01:58
Kétféle virág van,....jpg
jucinenadov
2014. szeptember 22. hétfő, 01:03
Müller Péter Kétféle besz
lilagondolatok
2014. május 30. péntek, 23:34
Kétféle fájdalom.png
szuromieszter
2014. február 25. kedd, 10:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.