Regisztráció  Belépés
2017. február 22. szerda | 8. hét | 53. nap | 12:00 | Gerzson
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
PAPRIKALEKVÁR főzés nélkül
PAPRIKALEKVÁR FŐZÉS NÉLKÜL

A jól érett, piros paradicsompaprikát, kápia paprikát, vagy pirosra érett tv paprikát teljesen kicsumázzuk, majd húsdarálón ledaráljuk. Egy kilogramm tisztított paprikához 20 dkg sót számítva összekeverjük, üvegekbe rakjuk és lekötjük. Ételek ízesítésére az egész év folyamán használhatjuk, de vigyázzunk, mert ilyenkor az ételekhez jóval kevesebb só szükséges. Ez a hagyományos lekvári elképzelésünktől eltérően inkább ételízesítő. Azért kell ilyen nagy arányban sót keverni hozzá, ami miatt magában ez ehetetlenül sós, mert a sótartósítja a paprikát. Mivel ez főzés nélkül készül, így a paprika megtartja értékes hatóanyagait is melyek a hő hatására lebomlanának.
bkisseva, 2017. február 22. szerda, 07:58
Négy fűszert
éve végső stádiumú vastagbélrákot diagnosztizáltak. A férfi a kemoterápia helyett úgy döntött, hogy inkább az életmódváltást választja. Mindenkinek a saját döntéséhez joga van. Chris táplálkozásában drasztikus változtatásokat vezetett be, hogy legyőzze a gyilkos kórt. És legyőzte.
4-fuszer

Az akkor 26 éves fiatalember saját döntése szerint visszautasította a kemoterápiát és táplálkozási változásokat vezetett be életébe. 4 rákölő fűszert kezdett használni: a kurkumát, oregánót, cayenne paprikát és a fokhagymát. Chris szerint minden nap fogyasztanunk kellene ezeket az erősen rákölő hatású fűszereket. Leginkább azoknak ajánlja, akik szeretnék elkerüli a megszokott rákkezelési orvosi eljárásokat, és szeretnének meggyógyulni.

Ételeinkhez tudatosan adagolva, napi rendszerességgel fogyasztva jó hatást érhetünk el vele a rákkal szemben. Chris bár legyőzte a rákot még ma is naponta használja a fűszereket. Mindezek közül talán a kurkuma a leghatásosabb, hiszen tartalmazza az erős rákellenes
horvathnemagdi, 2017. február 19. vasárnap, 10:01
Sült oldalas sütőzacskóban sütve
Hozzávalók:
2 kg sertésoldalas
1 vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 kaliforniai paprika

bors
paprika


Elkészítése:

Az oldalast felszeleteljük. A szeleteket egyenként befűszerezzük só, bors, paprika keverékével. Tálba rakjuk, kevés olajjal meglocsoljuk, és legalább egy órát hűtőben pihentetjük.

Megtisztítjuk a hagymát, fokhagymát, paprikát, és szeletekre vágjuk.

Előkészítünk egy tepsit, az oldalas szeleteket belerakjuk egy sütőzacskóba, közé rakjuk a paprika, hagyma és fokhagyma szeleteket. A zacskót lezárjuk, tepsibe tesszük, tetején pár lyukat szúrunk, hogy a keletkezett gőz eltávozzon.

Az így (saját levében) párolt oldalas sokkal ízletesebb, megőrzi zamatait, és a vitaminok is megmaradnak.

Előmelegített sütőben, 200 fokon sütjük 60 percig, majd kivágjuk a zacskót, és eltávolítjuk. A tepsit visszatesszük a sütőbe, és az oldalasokat saját szaftjában hagyjuk sülni, amíg szép pirosak
kovacsborbala, 2017. február 17. péntek, 18:46
Vitaminokról
anyag tartalmát.
Ezek a táblázatok, ábrák viszont általában elfelejtik megemlíteni, hogy az adatok a frissen szedett, szüretelt zöldségekre, gyümölcsökre vonatkoznak. Azonban nemcsak a feldolgozás, de már a szimpla tárolás is csökkenti az élelmiszerek mikrotápanyagtartalmát. Száz évvel ezelőtt a szürettől a fogyasztásig maximum két nap telt el. Jelenleg a két hét a jellemző!

?A vitaminok bomlanak, így idővel a növények vitamin tartalma elenyészően alacsony szintre csökken. Amikor a paprikát Kaliforniából, a szőlőt Spanyolországból, a cseresznyét Kínából importáljuk, a tárolási idő rendkívül megnőtt. A vásárlók ráadásul nem hajlandók magasabb áron elvinni a csúnyább, de természetesebb termést?.

A túl szép gyümölcs talán nem a legtermészetesebb, s a napok óta nem barnuló alma vagy banán is ?gyanús? lehet. Így ha fontosnak tartjuk a vitaminok bevitelét, akkor ne bízzuk a véletlenre: eljött az ideje megbarátkoznunk a vitamin készítményekkel, táplálék-kiegészítőkkel is, amelyek
lovaszmarika, 2017. február 09. csütörtök, 15:41
Magyarországot mondhatjuk a paprika hazájának?
Hát Foxi, még ha szomoroncnak is tituláltál a #14- ben, de a lényegre tapintottál rá. Olvastál a sorok között. Valóban arra voltam kíváncsi, hogy hol van a nemes magyar paprika, és miért Törökországból behozott paprikát kell TV. paprika néven vennem a polcokról.
Most bármennyire is tiltakozik minden porcikám, de kapsz egy pacsit!
piktorka2, 2017. február 09. csütörtök, 11:46
Omlettek
2 csipetnyi só
bors

Elkészítés

Amíg a serpenyőben a vaj megolvad - a tojást, sót és a tejet verjük habosra egy villával vagy mini kézi habverővel. Öntsük a tojást a serpenyőbe, és hasonlóan a palacsintához hagyjuk a felvert tojásokat egyenletesen szétfolyni. Süssük 2-3 percig - vagy addig amíg az omlett teteje már nem folyékony.
Hajtsuk félbe, és tálaljuk pirítós mellé.

Variációk

Az alap omletthez sok mindent tehetünk - pl póréhagymát paprikát, paradicsomot, gombát, cukkínit, sajtot, sonkát ,halat stb. Először vágjunk apróra egy kis fej vöröshagymát, majd üvegesre fonnyasszuk meg a vajban - adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket, pároljuk fedő alatt néhány percig. Amikor a zöldségek megpuhultak (de nem szétmáltak!!!) adjuk hozzá a felvert tojásokat. Keverjük egy kicsit, és egyenletesen oszlassuk el a serpenyőben. Fedő alatt, alacsony hőmérsékleten süssük addig, amíg a tetején nem látható folyékony tojás. Vágjuk fel torta szeletekre, és
bkisseva, 2017. február 09. csütörtök, 11:23
Magyarországot mondhatjuk a paprika hazájának?
Némi olvasás nem árt mielőtt sarkos véleményeket nyilvánítunk... Piktorkának teljesen igaza van, az a paprika amit ő keres, az bizony magyar , és a szülőföldje is Magyarország.

Mellesleg egy itthon megszerzett Nobel-díj alapja.

http://www.origo.hu/tudomany/20120323-nobeldijasok-tisztelegnek-sz entgyorgyi-albert-munkassaga-elott.html

Egy régebbi olvasmányom szerint, a Szeged környéki paprikát megpróbálták izraeli kertészek reprodukálni, Izraelben. Ám az átvitt földdel, szaporítóanyaggal sem tudták ugyan azt a minőséget létrehozni.
hatibacsi, 2017. február 09. csütörtök, 09:58
Magyarországot mondhatjuk a paprika hazájának?
...Éppenségel az a helyzet, hogy másutt leginkább csak HASONLÓ minőségben sikerült "reprodukálni", ugyanolyanban viszont, nem sok helyen... :)
Ami például a Mexico-i chili-paprikát illeti, legalább annyira lobot-vető (ha nem, még inkább...), mint a hazai csípős, viszont nem olyan tartósan égető hatású, mint emez...
Ja! És Marokkóban (Észak-Afrika) létezik egy, a magyar csípős-paprikával meglehetősen közeli íz-zamat-behatási idő egyenértéket mutató változat is!...
foxworkinspace, 2017. február 08. szerda, 23:30
Magyarországot mondhatjuk a paprika hazájának?
Találsz kalocsait és szegedit is, de szerintem már ezek az üzemek sem magyar kézben vannak. Én viszont igazi magyar fűszerpaprikát használok, mivel magamnak termesztem. A paprika őshazája nem Magyarország... de szerintem mi használunk a legtöbbet belőle, szinte mindenbe teszünk paprikát. Tehát mondhatjuk hogy Magyarország a paprika hazája.
sawer12, 2017. február 08. szerda, 17:08
Tencerede Taze Bezelye Yemegi
Tencerede Taze Bezelye Yemegi

100 gr. darált marhahús
1/2 kg. borsó
2 paradicsom
1 hagyma
2 zöldpaprika
1 közepes burgonya
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál paprika paszta
Só és olívaolaj

az apróra vágott hagymát meg pirítom olajon , hozzáadom a darált húst is , együtt pirítom tovább
hozzáadom a paprikakrémet, borsót, burgonyát, . paprikát, paradicsomot, elkezdem főzni .
közben sóval és borssal ízesítem .
puhára főzőm és tálalom .
horvathnemagdi, 2017. január 23. hétfő, 16:52
török borsóleves darálthússal
Tencerede Taze Bezelye Yemegi


100 gr. darált marhahús
1/2 kg. borsó
2 paradicsom
1 hagyma
2 zöldpaprika
1 közepes burgonya
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál paprika paszta
Só és olívaolaj

az apróra vágott hagymát megpiritom olajon , hozzáadom a darálthúst is , együtt piritom tovább
hozzáadom a paprikakrémet, borsót, burgonyát, . paprikát, paradicsomot, elkezdem főzni .
közben sóval és borssal izesitem .
puhára fözőm és tálalom .
ibolya58, 2017. január 21. szombat, 12:39
Ratatouille azaz francia lecsó
Hozzávalók:
2 közepes vöröshagyma, 3 (kb. 30 dkg) kemény, piros vagy sárga húsú paprika, 1-1 kb. 30 dkg-os cukkini
és padlizsán, 25-30 dkg paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olívaolaj, 1 kiskanál ételízesítő por, 1-1 mokkáskanál só, őrölt fekete bors, bazsalikom, tárkony
és kakukkfű

1. A hagymát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, a cukkini és a padlizsán végeit levágjuk, a paradicsomok szárát kimetsszük. Ezután az összes zöldséget 2×2 centis kockákra vágjuk.
2. A hagymát a zúzott fokhagymával együtt egy lábasban vagy bográcsban, a közepesnél nagyobb tűznél,
a megforrósított olajban 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk. Ha fokhagymakrémmel készítjük, akkor azt csak ilyenkor, a végén kell hozzáadni. Először a paprikát, 4-5 perc múlva pedig a padlizsánt is hozzáadjuk. Újabb 4-5 percig sütjük,
majd belekeverjük a cukkinit is.
3. Ételízesítővel, sóval ízesítjük, megborsozzuk, a fölaprított zöldfűszerekkel megszórjuk. 2,5 deci vizet öntünk rá, kis lángon 4-5
bkisseva, 2017. január 17. kedd, 09:47
1/600
Képek, videók
paprikalekvár-ételizes itő
iraziviki
2009. szeptember 06. vasárnap, 20:16
szegfugomba_tisztitott .jp
lilagondolatok
2016. május 18. szerda, 05:27
egészséges ételek
herbert-fam
2017. január 17. kedd, 11:32
ételek (68).jpg
lenke1964
2017. január 13. péntek, 20:07
ételek (67).jpg
lenke1964
2017. január 13. péntek, 20:07
ételek (66).jpg
lenke1964
2017. január 13. péntek, 20:07
ételek (65).jpg
lenke1964
2017. január 13. péntek, 20:07
ételek (64).jpg
lenke1964
2017. január 13. péntek, 20:07
ételek (63).jpg
lenke1964
2017. január 13. péntek, 20:07
ételek (62).jpg
lenke1964
2017. január 13. péntek, 20:06
ételek (61).jpg
lenke1964
2017. január 13. péntek, 20:06
ételek (60).jpg
lenke1964
2017. január 13. péntek, 20:06
ételek (59).jpg
lenke1964
2017. január 13. péntek, 20:06
ételek (58).jpg
lenke1964
2017. január 13. péntek, 20:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.