Regisztráció  Belépés
2018. április 21. szombat | 16. hét | 111. nap | 11:56 | Konrád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csőben sült burgonya
vékonyra vágva,
1 kápia paprika vékony csíkokra vágva,
margarin,
1 ek. zsemlemorzsa,
2 tojás,
100 ml tejföl,
só,
bors
oregánó
reszelt sajt.

A kerámia tepsit megkentem margarinnal és megszórtam zsemlemorzsával. Beletettem a főtt, kockára vágott burgonyát és szépen elterítettem, hogy mindenhova jusson de ne legyen túl sok egymáson. Rászórtam a vékony csíkokra vágott szalámit, az ugyancsak vékonyra vágott kápia paprikát.

Egy tálba felvertem a tojásokat, hozzáadtam a tejfölt, a főszereket és csomómentesre kavartam, majd egyenletesen ráöntöttem a burgonyára.

Előmelegített sütőben addig sütöttem, amíg a tojás megsült. Ekkor rászórtam a reszelt sajtot, visszatoltam a sütőbe és még kb. 10 percig sütöttem, hogy a reszelt sajt
bkisseva, 2018. április 18. szerda, 10:12
Az életem nem unalom......
gondom lenne el tudjam készíteni :-) De a lángos, a laska, a kakaós csiga is fincsi. Persze azért rá kellet szokni, azaz, mivel nem ehető számomra a bolti és a pékségben kapható dolgok így ez van, és finommá válik, bár van ami alapból is mennyei! ÉS nagyon furcsa, de nem teszem bele az előírt édesítő eritrit vagy stíviát sem ,mert nem tudom megenni már annyira édesnek találom. A sót is lejjebb csökkentettem, mert valahogy az is sokká vált. A bors is kezd kimaradni teljes mértékben az étrendemből. A paprikát nem mindig tudom megoldani. Sajnos sokáig nem ihatok meg egy üveg sört vagy egy pohár bort sem most, hogy a májam újra rendesen tudja kidolgozni a nehézfémeket a szervezetemből. A tojással sem barátkozom mostanában, ezt a szagfis protein shake-kel pótolom. Na nem ízre, hanem fehérjére gondoltam :-D
A kávé pótlására kitaláltam nekem hogyan ízlik a legjobban a cikória kávé. Nem sokszor iszom, de ha útra kell kelni, beteszek egy kis üvegbe shake-et és egy másikba kávét, így nem okoz gondot, ha Dóri
dundulino, 2018. április 18. szerda, 09:24
Ezt is jó tudni !
körbepirítjuk, majd ezután öntjük fel hideg vízzel . Ha felforrt a leves, visszavesszük a lángot alatta, és így főzzük tovább. Közben hab képződik a tetején, ami lényegében a kicsapódó fehérje, ezt érdemes leszedni róla, így kevésbé lesz zavaros a végeredmény.
Mind a csont-, mind a húsleveseket tisztíthatjuk tojásfehérje hozzákeverésével, de át is szűrhetjük egy sűrű szövésű kendőn, így tiszta, átlátszó levet kapunk. A leves ízét fokozhatjuk a leveshez adott zöldségekkel, használhatunk káposztát, paprikát, sárgarépát, fehérrépát, egész vöröshagymát, fokhagymát is.

A leszűrt csont- vagy húsleves remekül fagyasztható hús és zöldségek nélkül így kisebb mennyiségeket félretehetünk rizottó készítéséhez.
-Mi kerüljön még a húslevesbe? A csont- vagy húslevesnek zöldségekkel még plusz ízt is adhatunk, Ezeket főzhetjük együtt a hússal, de a már elkészült és leszűrt levesbe is belefőzhetjük.
Tehetünk a levesbe sárgarépát fehérrépát, vöröshagymát fokhagymát gyömbért... Általános szabály,
reifregina, 2018. április 17. kedd, 21:15
Káposzta savanyítás
káposztát ezután káposztagyalun reszeljük le. Ha nincs káposztagyalunk, akkor más, nagylyukú reszelő is megfelelő.

A Hordó alját mindig béleljük ki nagy káposztalevelekkel, illetve majd a tetejét is burkoljuk levelekkel.

Utána rakjunk rá némi sót, néhány babérlevelet és pár szem borsot, majd jöhet a gyalult káposzta. Ezután újra hintsük meg sóval, babérlevéllel és borrsal és újabb réteg káposzta jöjjön, egészen addig amig meg nem telik a hordó.

Az apróra vágott kápia paprikát is keverjük folyamatosan a káposzta közé.

Ami nagyon fontos, hogy minden réteg káposztát alaposan döngöljük le. Régen ezt tradicionálisan döngölőfával vagy taposással értéke el. Ha nincs döngölőfánk, akkor a kezünk is megfelelő. Nyomkodjuk le erősen kézzel a gyalult káposztát. Ez egyébként azért fontos, hogy a káposzta levelek roncsolódjanak, és kiadják a levüket.

A nyári almát a hordó tetejére rakjuk, és egy kicsit nyomjuk a káposztába. Legvégül még néhány nagy káposztalevél és már
nanoka72, 2018. április 14. szombat, 11:23
Szatmári tepsis hús
dkg füstölt szalonna, 1 fakanálnyi fűszerpaprika.

A krumplit héjában puhára főzzük, meghámozzuk, és hűlni hagyjuk.
A szalonnát apró kockára vágjuk, és kisütjük. A karajt felszeleteljük, és kiklopfoljuk. Megszórjuk sóval, borssal, lisztben átforgatjuk, és a szalonna kisült zsírjában hirtelen átsütjük.
A húsokat kiszedjük, és a megmaradt zsír egy részét a tepsi aljába öntjük. A kihűlt krumpli felét karikára vágva beletesszük. Rárakunk a kisült szalonnából és a húsok felét.
A paprikát, paradicsomot, 2 hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, hozzákeverjük a kisült szalonnát, és a hús tetejére halmokat rakunk belőle (ha sok lenne, hagyhatunk belőle, amit majd a mártásba keverünk). Befedjük a megmaradt karajszeletekkel. Ráreszeljük a maradék krumplit.
A visszamaradt szalonnazsírunkban a kockára vágott 1 fej vöröshagymát üvegesre pároljuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és 2 dl vízzel felöntjük.
A mártáshoz a tejfölt a liszttel simára keverjük, beleöntjük a hagymás-paprikás
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 10:05
Tallóztam
doboz paradicsompüré /140gr/
1 csapott kanál cukor
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
10-15 dkg füstölt szalonna - kockára vágva
2 nagyobb szál füstölt lecsókolbász

A nokedlihez:

3 db tojás
a hozzá megfelelő mennyiségű liszt /ki milyen állagút szeret/

Elkészítés: A szalonnát kiolvasztjuk, kiszedjük, a zsírjában a karikára vágott hagymát elkezdjük dinsztelni, de resnek, életesnek kell maradnia, mert még tovább fogjuk főzni. Rádobjuk a darabolt paprikát, és tovább dinszteljük, 3-4 perc múlva megszórjuk az őrölt pirospaprikával, ízlés szerint lehet csípős is. Most tesszük bele még a csípős paprikát is és a szalonnadarabkákat. Nem soká levet is fog ereszteni.

Meglátásunk szerint tovább pároljuk, és úgy 1,5 dl vízzel felengedjük, amikor látszik, hogy puhul a paprika, beletesszük a darabolt paradicsomot és a pürét. Most fogjuk sózni, borsozni, és hozzáadjuk a cukrot is. Rotyogtatjuk, kóstoljuk, és ha kell, tovább fűszerezzük ízlésünk szerint.
horvathnemagdi, 2018. április 10. kedd, 10:04
Sült csirkecomb Budapest raguval
csirkecomb,
1 dkg zsír,
10 dkg füstölt szalonna,
20 dkg csirkemáj,
20 dkg gomba,
2 fej vöröshagyma,
2 db paprika,
2 db paradicsom,
10 dkg zöldborsó (fagyasztott,olvasztott),
1 csokor petrezselyem,
2 kg burgonya,
só,
fűszerpaprika




A raguval kezdjük, hiszen ezt az ételt a pörköltfélékhez soroltam. Kevés zsiradékot hevítünk, beletesszük a finomra vágott vöröshagymát, üvegesre pirítjuk. Félrehúzva feloldjuk benne a fűszerpaprikát. Kevés vizet adunk hozzá, majd hozzáadjuk a csirkecombok csontjait, megsózzuk és borsozzuk. 30 percig főzzük.

Ezután a csontokat kivesszük, és az alapot szitán áttörjük. Beletesszük a fagyasztott zöldborsót, készíthetjük frissből is, akkor viszont a borsót főzzük meg előre.

Kipirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, a gombát, a májat és a paradicsomot. Rövid pirítás, majd hozzáadjuk a pörkölt levét és összeforraljuk. A csirkecombfilét megsózzuk, és
suzymama, 2018. április 05. csütörtök, 21:29
Brassói aprópecsenye



Elkészítés

A sertéshúst kisebb (körülbelül 2×2 centis) kockákra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Miután kicsit zsírjára sült, felöntjük vízzel, és ezután adjuk hozzá a fokhagymapréssel szétnyomott fokhagymát és az apróra vágott vöröshagymát.

Legtöbbször mások ezt a hússal együtt pirítják le, de így jobban megmarad és intenzívebb a két fajta hagyma íze a végeredményben.
Hozzáadjuk a sót ízlés szerint, a borsot, a piros paprikát és a majoránnát, és elkezdjük főzni. Ha elfő a víz, akkor pótoljuk menet közben.

Közben a krumplit megpucoljuk és ezt is nagyjából ugyanakkora kockákra vágjuk, mint a húst.

Amikor a hús már félig majdnem megpuhult (ez nagyjából 30-40 perc), tovább főzzük az egészet még 15-20 percig, amíg a hús egészen meg nem puhul. Ekkor már nem pótoljuk a vizet, hanem hagyjuk, hogy elfőjön, és zsírjára pirítjuk a
vorosrozsa66, 2018. március 27. kedd, 18:18
Sült paprikás padlizsánkrém
Hozzávalók:
80 dkg sült padlizsánhús jól lecsepegve, 3 kápia vagy kaliforniai paprika, 2 közepes hagyma, só, bors, 1 csokor vegyes zöldfűszer (nálam medvehagyma, kapor és petrezselyemzöld volt), majonéz, citromlé.

Elkészítése:
A paprikát nyílt lángon vagy 230 fokos sütőben addig sütjük, míg héja meg nem feketedik, húsa meg nem puhul. Kivesszük a sütőből, megszórjuk bőven sóval, néhány percre letakarjuk, majd meghámozzuk, és csumáját, magjait eltávolítjuk. A padlizsánt és a sült paprikát összeaprítjuk, majd összekeverjük a finomra aprított hagymával és zöldfűszerekkel együtt. Ízlés szerinti majonézt keverünk hozzá, sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
suzymama, 2018. március 22. csütörtök, 16:08
Rakott karajszeletek
Hozzávalók:
• 4 szelet karaj csont nélkül
• 2 db kápia paprika
• 2 db hegyes erős paprika
• 2 fej lila hagyma
• 3-4 fej gomba
• 16 szelet paprikás szalámi
• 4 szelet trappista sajt
• só
• 2 evőkanál mustár
• 5 dkg vaj
• őrölt bors

Elkészítése:
A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát megkenjük mustárral és kevés vajon elősütjük.
A kápia paprikát, csípős paprikát, lila hagymát, gombát szeleteke vágjuk.
A hússzeleteket tepsibe vagy jénaiba tesszük. Minden szelet karajra teszünk a szeletelt paprikákból, hagymából, gombából és a szalámiból 3-4 szeletet.
Az egészet betakarjuk a sajtszelettel és sütőben vagy szendvics sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul.
Köretnek sajtos rizsgolyót készítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

A körethez a recept:
Arancini sajtos rizsgolyók
Hozzávalók:
• 20 dkg
suzymama, 2018. március 21. szerda, 20:25
Bulgur gombával és csikemellel...
20 dkg csirkemell
olívaolaj
1 fej hagyma
10 dkg gomba
1 db paradicsom
1 db kápia paprika
30 dkg bulgur

bors

A megtisztított csirkemellet apró kockára vágjuk és olívaolajon megsütjük, majd félre tesszük.
A hagymát apró kockára vágjuk, kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott gombát és együtt pároljuk. A paradicsomot és a paprikát kockára vágjuk, és hozzáadjuk a gombához, végül beletesszük a bulgurt. Felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük. Végül belekeverjük a megpirított csirkemellet.

Jó étvágyat !
simocsi, 2018. március 21. szerda, 16:59
Tallóztam
a szegény ember mégis gyógyította magát. A parasztember a kertjéből gyógyult, de a városiak is használták ezeket a gyógymódokat.

Fő táplálékuk volt telente a bab, krumpli, káposztafélék, savanyítva is — Szabolcsban a bab mellé is savanyú káposzta került tészta helyet, mert ez ingyen volt, és sűrítette a levest. — savanyú káposzta jelentette a savanyúságot (salátát), persze nem tudták, a vastagbél normális működését támogatták ezzel. A háziasszonyok bőven használtak piros paprikát. Ezzel pótolták a C-vitamint.

Immunerősítőnek ott volt a tök, a sütőtök a tökmag (a prosztata legjobb védelmezője). Az asztalra mindig került kukorica, diós, mákos metélt. Reggelire mangalica szalonnát ettek, melyről ma már ismert, hogy tápláló, és tisztítja a vért. A szegény embernek nem telt cukros ételekre, a gyerekeket sem tömték édességgel. Így, ha a fertőző betegségeket nem kapták el gyerekként, magas kort értek meg dédapáink. Kár, hogy elfelejtettük étkezési szokásaikat.

Az
horvathnemagdi, 2018. március 19. hétfő, 15:01
1/615
Képek, videók
Fűszeres burgonya
irmus
2018. március 06. kedd, 16:21
Lila burgonya.jpg
pacsakute
2018. február 04. vasárnap, 18:49
Hagymás szelet - Burgonya
irmus
2018. január 12. péntek, 08:52
Petrezselymes burgonya
irmus
2017. július 17. hétfő, 16:20
rántott burgonya 001.JPG
katalinkohut
2017. május 14. vasárnap, 09:10
Csirkemell burgonyával, b
irmus
2017. március 22. szerda, 07:48
Burgonya termesztés.jpg
margoboszi
2016. december 06. kedd, 18:39
Burgonya termesztés balko
margoboszi
2016. december 06. kedd, 18:39
burgonyák zsákban.png
eva6
2016. október 12. szerda, 18:56
burgonya galuska.jpg
bodaaniko
2016. október 08. szombat, 16:05
bosos karaj burgonya galu
bodaaniko
2016. október 08. szombat, 16:04
Kerámia tányér
furaila
2017. szeptember 20. szerda, 16:40
Írókázott kerámia
furaila
2017. szeptember 20. szerda, 16:39
krajtsovics kerámia.png
chillik
2017. február 01. szerda, 18:58
Kerámiák
tunkiss
2014. augusztus 09. szombat, 15:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.