Regisztráció  Belépés
2014. szeptember 02. kedd | 36. hét | 245. nap | 15:57 | Rebeka , Dorina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Karaj savanyú káposztával sütve, tepsiben
...................
/Harmathy Ildikó receptje/

Hozzávalók

80 dkg sertés rövidkaraj (8 szelet)
50 dkg savanyú káposzta
25 dkg bacon
25 dkg csípős kolbász (félszáraz)
60 dkg burgonya
2 közepes db alma
2 db paradicsompaprika
4 közepes fej vöröshagyma
0.5 dl napraforgó olaj
só ízlés szerint

Elkészítés

Az almát, a krumplit, a hagymát, a paprikát duci gerezdekre vágjuk, a kolbászt karikázzuk, a szalonnát nagyon vékonyra szeljük (én szeleteltet veszek).
A tepsi közepét kirakjuk a szalonnával.
Ráfektetjük a hússzeleteket, arra a káposzta felét.
Kirakjuk a kolbászkarikákkal, rátesszük a káposzta másik felét és beborítjuk szalonnacsíkokkal.
Körérakjuk a krumpli, hagyma, paprika és alma gerezdeket, megsózzuk és olajjal
nanoka72, 2014. augusztus 31. vasárnap, 20:40
Pörkölt másként (tepsiben sütve)
darált hús, 1 nagy fej hagyma, 1-2 paradicsom, 1 paprika, 1 csomag spagetti tészta (500 g), 20 dkg sajt, másfél pohár nagy tejföl, só, bors, őrölt pirospaprika, 200 ml főzőtejszín, (nálam ment bele még 2 kanál borsó és egy fél brokkoli.
Elkészítés:
A tésztát félig megfőzzük. Amíg föl elkészítjük az alapot.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és amikor mindenhol fehér lesz, nincs már piros hús színe, akkor tesszük hozzá kicsi borsot, pirospaprikát, sózzuk, és felöntjük pici vízzel (mintha pörköltet készítenénk). Tényleg csak kicsi vízzel. Itt adjuk hozzá az összevágott paradicsomot, a paprikát és bármilyen zöldséget. Én 2 kanál zöldborsót és fél fej brokkolit adtam hozzá. (Megjegyzem a gyerekeim nem túl brokkoli barátok, de mindegyik megjegyezte mennyire finom így a brokkoli) Főztem őket egybe 10 percig. Majd hozzáadtam a tejszínt, amit elkeverünk fél evőkanál liszttel, és forralunk rajta egyet. (Sem a brokkolit, sem a borsót nem főztem elő, nem
horvathnemagdi, 2014. augusztus 31. vasárnap, 16:22
5 trükk, hogy csökkentsük a kenyérfogyasztást
5 trükk, hogy csökkentsük a kenyérfogyasztást
Írta: Jerome Flynn

Sokan tisztában vagyunk azzal, hogy a kenyér hizlal, de a legtöbben nem vagyunk hajlandóak csökkenteni a bevitt mennyiséget. Fogyókúra, diéta esetén különösen fontos, hogy tartózkodjunk a mértéktelen kenyérfogyasztástól. Ugyanis minden fajta kenyér - fehér, teljes kiőrlésű, graham. - hizlal, különbség csak a tápértékben van.

Míg a fehér kenyeret finomlisztből sütik, rostokban és ásványi sókban szegény, addig a teljes kiőrlésű kenyér háromszor több tápanyagot tartalmaz. Ez a fő különbség e kenyértípusok között, és nem az, hogy hizlal-e vagy sem.

Természetesen egy fogyókúra esetén a teljes kiőrlésű lisztből sütött kenyér a legjobb választás, mivel magasabb a tápanyag tartalma, jó hatással van a bélrendszer működésére, lassabban szívódik fel és több energiát ad. Két szelet fehér kenyér 150 kalóriát, míg két szelet teljes kiőrlésű kenyér 120 kalóriát tartalmaz. Táplálkozási tanácsadók szerint,
horvathnemagdi, 2014. augusztus 31. vasárnap, 16:18
Hölgytől tallóztam
Paradicsom chutney

2 kg érett paradicsom
10 dkg cukor
2 kanál ecet
6 kicsi hegyes erős paprika
12 cikkely fokhagyma
5 dkg gyömbér
1 kávéskanál köménymag
1 dkg kurkuma


Daráljuk le együtt a paprikát, a köménymagot, a fokhagymát, a gyömbért és kurkumát
Hámozzuk meg a paradicsomot és nyomjuk át szűrőn és jó alaposan törjük össze
Keverjük bele az ecetet, a sót, a cukrot és az 1. pontban lévőket
Alacsony hőfokon időnként megkeverve lekvársűrűségűre főzzük.
horvathnemagdi, 2014. augusztus 31. vasárnap, 15:46
káposzta leves
ehérkáposzta leves
/Kapuska/

Hozzávalók
1 fej közepes nagyságú fehérkáposzta
25 dkg darált marhahús
4 hámozott paradicsom vagy 5 dkg paradicsompüré
15 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj
2 hagyma
só, erős paprika, bors

A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, a káposztafejet nyolc részre, majd keresztirányú vékony csíkokra vágjuk. A darált húst, olajat, vajat, a finomra vágott hagymát összekeverjük és megpároljuk, hozzáadjuk a piros paprikát, a paradicsomot és a káposztát. Megkeverjük és lefedve 5 percig főzzük. Ízlés szerinti mennyiségű vízzel felöntjük, megsózzuk, és tíz percig forraljuk Végezetül 30 percig egészen kis lángon főzzük. Amennyiben a káposztát egészen finomra sikerült felvágnunk, rövidebb idő alatt is elkészül.
ibolya58, 2014. augusztus 31. vasárnap, 12:18
fűszeres csirke
FŰSZERES CSIRKE (Ajam bumbu rudjak)

Hozzávalók:

1 fiatal csirke
3-4 szem mandula őrölve
2 gerezd fokhagyma
1 1/2 vöröshagyma
6 erős paprika
1 1/2 kávéskanál őrölt koriandermag
1/2 kávéskanál kurkuma
2 kávéskanál curry
3 dl kókusztej
1/2 citrom reszelt héja
1 evőkanál szójaszósz
1 kávéskanál cukor
1 kávéskanál só
1 evőkanál olaj

A csirkét darabokra vágjuk. Apróra vágjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és az erős paprikát, hozzáadjuk az őrölt mandulát, a koriandert, a kurkumát és a curryt, majd az olajban megpirítjuk. Hozzáöntjük a kókusztejet, beletesszük a csirkét, a citromreszeléket, a cukrot, sót ízlés szerint, valamint a szóját, és fölforraljuk. Fedő nélkül addig főzzük, amíg a csirke megpuhul és a szósz besűrűsödik.
ibolya58, 2014. augusztus 31. vasárnap, 11:52
5 trükk, hogy csökkentsük a kenyérfogyasztást
Sokan tisztában vagyunk azzal, hogy a kenyér hizlal, de a legtöbben nem vagyunk hajlandóak csökkenteni a bevitt mennyiséget. Fogyókúra, diéta esetén különösen fontos, hogy tartózkodjunk a mértéktelen kenyérfogyasztástól. Ugyanis minden fajta kenyér - fehér, teljes kiőrlésű, graham, stb. - hizlal, különbség csak a tápértékben van.

Míg a fehér kenyeret finomlisztből sütik, rostokban és ásványi sókban szegény, addig a teljes kiőrlésű kenyér háromszor több tápanyagot tartalmaz. Ez a fő különbség e kenyértípusok között, és nem az, hogy hizlal-e vagy sem.

Természetesen egy fogyókúra esetén a teljes kiőrlésű lisztből sütött kenyér a legjobb választás, mivel magasabb a tápanyag tartalma, jó hatással van a bélrendszer működésére, lassabban szívódik fel és több energiát ad. Két szelet fehér kenyér 150 kalóriát, míg két szelet teljes kiőrlésű kenyér 120 kalóriát tartalmaz. Táplálkozási tanácsadók szerint, ha fogyókúrázzunk, akkor a fő étkezésnél két szelet teljes kiőrlésű kenyérnél ne
radvanszki_jozsef, 2014. augusztus 31. vasárnap, 10:00
Pörkölt tepsiben
darált hús, 1 nagy fej hagyma, 1-2 paradicsom, 1 paprika, 1 csomag spagetti tészta (500 g), 20 dkg sajt, másfél pohár nagy tejföl, só, bors, őrölt pirospaprika, 200 ml főzőtejszín, (nálam ment bele még 2 evőkanál borsó és egy fél brokkoli.
Elkészítés:
A tésztát félig megfőzzük. Amíg föl elkészítjük az alapot.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és amikor mindenhol fehér lesz, nincs már piros hús színe, akkor tesszük hozzá kicsi borsot, pirospaprikát, sózzuk, és felöntjük pici vízzel (mintha pörköltet készítenénk). Tényleg csak kicsi vízzel. Itt adjuk hozzá az összevágott paradicsomot, a paprikát és bármilyen zöldséget. Én 2 kanál zöldborsót és fél fej brokkolit adtam hozzá. (Megjegyzem a gyerekeim nem túl brokkoli barátok, de mindegyik megjegyezte mennyire finom így a brokkoli) Főztem őket egybe 10 percig. Majd hozzáadtam a tejszínt, amit elkeverünk fél evőkanál liszttel, és forralunk rajta egyet. (Sem a brokkolit, sem a borsót nem főztem elő, nem
yaskane, 2014. augusztus 29. péntek, 15:31
Rakott zöldbab hús nélkül
ujjnyira elfedje a babot. Megsózzuk kis vega-mixet ebbe is szórhatunk, majd közepes lángon főzzük. Figyeljünk oda, hogy nehogy szétfőzzük. A főzési idő a zöldbab korától függ.
Míg a fentiek rotyognak, alkotunk egy igazán sűrű ízletes hamis pörkölt szaftot. Apró kockára vágjuk a hagymákat. Ezt egy teáskanálnyi olajon elkezdjük meg pirítani. Mikor úgy érzed, hogy már égne önts alá icipici vizet. Ha elforrja önts alá ismét. Közben szórd meg egy csipet köménnyel.
Felkockázzuk apróra a paprikát és ezt is hozzáadjuk a hagymához. Mindig annyi vizet tégy alá, hogy ne égjen oda, de mégis inkább süljön. Ez azért lényeges mert így lesz lekvárszerűen sűrű a szaftunk.
Mikor már jól átpuhult a paprika, hozzáadjuk a paradicsomot amit szintén apróra kockázunk.
Hagyjuk kicsit pirulni aztán dobjuk rá az őrölt pirospaprikát (én egy púpos kanálnyit szoktam). 1 percig kavargassuk majd öntsünk rá egy kis vizet. Itt bele lehet nyomni a fokhagymát és a többi fűszert is rászórhatjuk ízlés szerint.
horvathnemagdi, 2014. augusztus 29. péntek, 13:58
paradicsom chutney
paradicsom chutney

2 kg érett paradicsom
10 dkg cukor
2 evőkanál ecet
6 kicsi hegyes erős paprika
12 cikkely fokhagyma
5 dkg gyömbér
1 kávéskanál köménymag
1 dkg kurkuma


Daráljuk le együtt a paprikát, a köménymagot, a fokhagymát, a gyömbért és kurkumát
Hámozzuk meg a paradicsomot és nyomjuk át szűrőn és jó alaposan törjük össze
Keverjük bele az ecetet, a sót, a cukrot és az 1. pontban lévőket
Alacsony hőfokon időnként megkeverve lekvársűrűségűre főzzük
ibolya58, 2014. augusztus 29. péntek, 13:47
lecsó télire
mossuk meg, majd egy lábasban tegyünk oda forrni vizet. A paradicsomot meg kell szabadítani a héjától. Ennek legegyszerűbb módja, ha kereszt alakban bevágjuk kicsit, majd forrásban lévő vízbe merítjük fél percre. Ha kivesszük a vízből, akkor a héja már könnyen eltávolítható. Ezt végezzük el az összes paradicsommal, majd vágjuk apró kockákra. Nekünk nem volt türelmünk a kockára vágással, több adagban turmixgépbe pürésítettük. Ezt követően mehet főni (nekünk egy kilenc literes fazekunk van, és miután a paprikát is hozzátettük, éppen hogy csak belefért, így azt tanácsoljuk, hogy akinek van nagyobb fazeka, használja azt).

Amíg a paradicsom kis lángon elfővi a levének egy részét, addig dolgozzuk fel a paprikát. Csumázzuk ki, majd vágjuk karikákra. Eközben ne feledkezzünk meg néha kevergetni a paradicsomot. Ha kész a paprika, akkor mehet az is a fazékba. A paprikával együtt még főzzük nagyjából 20 percig. Tovább nem kell, és nem baj, ha ez idő alatt nem főtt meg a paprika. Sőt! Pont ez a cél, hiszen ez
faciendum, 2014. augusztus 29. péntek, 13:11
savanyú uborka télire
Én itt adtam hozzá a léhez, mert így könnyebb elkerülni a vékony kaporszálak közé akadó kis buborékokat. :-) Amíg a felöntőlé felforr, gyaluljuk le az uborkát nagyjából 3-4 mm vastagságú karikákra.

Ha ez megvan, akkor vegyük magunk elé a tiszta üvegeket. Nem baj, ha még belülről vizesek kicsit, hiszen amúgy is víz alapú felöntőlével dolgozunk. Minden üveg aljára tegyünk a 10 szem színes borsot, 15 szem mustármagot és 6 szem koriandermagot. Aki szereti a chilis ízt, az rakhat egy-két chili paprikát is az üvegekbe. Ha ez megvan, akkor elkezdhetjük az üvegekbe tölteni az uborka karikákat. Próbáljuk meg minél jobban tömöríteni az üveget, hogy legyen benne tartalom bőven. Nekem 6 db 720 ml-es üveg telt meg, és maradt ki egy kevés uborka, aminek felhasználásáról lentebb írok majd.

Amint a felöntőlé felforrt, szedjük az üvegekbe a lét úgy, hogy majdnem színültig legyenek. Közben néha finoman rázogassuk meg, hogy a bent ragadt levegőbuborékokat kiszabadítsuk. Ezt követően vegyünk elő egy akkora
faciendum, 2014. augusztus 29. péntek, 13:05
1/548
Képek, videók
pirog káposztával
ibolya58
2013. március 04. hétfő, 12:36
sult_oldalas_kaposztav al.
marcsip49
2012. november 25. vasárnap, 13:49
párolt káposztával
sarkadykati
2011. november 13. vasárnap, 15:46
39404 cic káposztával.jpg
sarkadykati
2011. szeptember 28. szerda, 10:31
..savanyú káposztával...
borcsamama
2011. július 20. szerda, 17:45
ponty káposztával
peterimajoridozsahe
2010. február 22. hétfő, 15:00
ponty káposztával !
ibolya58
2009. július 05. vasárnap, 14:33
halfilé káposztával.jpg
veronika74
2009. április 01. szerda, 19:32
@urgonya_kaposztaval.j pg
veronika74
2009. április 01. szerda, 19:05
parolt_gomba_kaposztav alK
yulchee
2007. november 03. szombat, 10:26
Tejfölös sav.káposztával
miday
2007. március 20. kedd, 12:23
harmath%20mihaly%20-%2 0to
balogh54
2007. február 22. csütörtök, 08:30
harmath%20mihaly%20-%2 0to
istok61
2007. február 22. csütörtök, 08:05
harmath%20mihaly%20-%2 0to
angyal54
2007. február 22. csütörtök, 07:43
harmath%20mihaly%20-%2 0to
dirty
2007. február 22. csütörtök, 07:40
Címkék
kenyér hizlal, bevitt mennyiséget, kilenc literes, púpos kanálnyit, tápanyag tartalma, uborkát nagyjából, összes paradicsommal, darált húst, káposzta külső, legjobb választás, paprikával együtt, tiszta üvegeket, teáskanálnyi olajon, bélrendszer működésére, szósz besűrűsödik, uborka karikákat,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.