Regisztráció  Belépés
2016. május 05. csütörtök | 18. hét | 126. nap | 21:58 | Györgyi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Miért nem elég piros a pörköltöm, mint az étteremben?
A paprikát a zsiradékhoz kell tenni, és nem szabad leégetni. Mielőtt megégne, akkor kell a vizet hozzáadni. A vízben nehezebben keveredik a paprika, és így a színe is kissé barnásabb. Persze a jó paprikáról beszélek, nem a csumával együtt őröltről.
Decotextnek mondanám, hogy egy ételnek nem csak finomnak kell lennie, hanem gusztusosnak is. Nem lehet a pörkölt színe mondjuk zöld, mert akkor nem eszem meg, mert nem gusztusos. Azért használnak hozzá piros paprikát, mert évszázadokon keresztül ezt szoktuk meg, és a szép piros, ami valójában egy kissé barnás piros, pörkölt ébreszti fel a gusztusunkat, Tehát lehet, hogy a kínaiak akármilyen színű paprikát használnak, de nem főznek olyan finom gusztusos ínycsiklandozó sertés, marha, csirke,vagy borjúpörit galuskával, és ubisalival, mint egy magyar háziasszony.
A kínaiak kutyából készítenek dolgokat, meg herkenytyűkből.
piktorka2, 2016. április 28. csütörtök, 12:21
Miért nem elég piros a pörköltöm, mint az étteremben?
Minőségi paprikát raknak bele.
Már évek óta háztól vesszük a paprikaőrleményt. Igaz drágább, mint a bolti, de sokkal kevesebb kell belőle és sokkal jobban színez is.

A helyzet az, hogy a bolti paprikaőrleménybe beledarálják a paprika magját is, míg a háznál készült őrleménybe nem. A paprika magja visszafogja a színezést.
Én soha nem szoktam megfuttatni a paprikát a zsiradékon, igaz vizet se rakok a pörkölthöz csak a hús által kiengedett lében főzöm meg. Én kuktát használok és 20 perc alatt kész a pörkölt,
tailor, 2016. április 28. csütörtök, 09:08
Miért nem elég piros a pörköltöm, mint az étteremben?
Ahogy az előttem szólók is mondták, meg kell futtatni a paprikát kevés zsiradékon!
Úgy is jó ha a pörkölthúsra szórod és mielőtt felöntöd keversz rajta 2x 3x, hogy a paprika kicsit színt eresszen, utána öntöd föl vízzel.

Vigyázni kell vele mert ha megégeted, akkor megkeseríti az ételt!
gyongyibur, 2016. április 27. szerda, 06:58
Miért nem elég piros a pörköltöm, mint az étteremben?
Kedves biga26!

Nem raknak bele semmit. A titok nyitja pusztán annyi, hogy a felhevített zsiradékban a finomra vágott hagymát üvegesre pirítod, előkészítesz egy kevés vizet, a tüzet kislángra veszed, a paprikát rákanalazod, vagy szórod a hagymára, folyamatosan kevergeted, míg a paprika el nem kezdi felvenni a zsiradékot és kezd masszává válni. Úgy néz ki, mintha leégett volna, mert nagyon besötétedik a színe, de amíg nem tapad az edény aljára, nem égetted le. De folyamatosan kevergesd! Amikor már kezd olyan sűrű lenni, mint egy rántás, hozzáöntöd a vizet, elkavarod, ráteszed a húst, a többit pedig tudod. Pontosabb útmutatás a hozzáadott folyadékra: 0,5 dl víz/1 dkg paprika. És ami még nagyon fontos, hogy a hagymapirításon kívül minden kislángon történik.
kessler, 2016. április 26. kedd, 23:39
Miért nem elég piros a pörköltöm, mint az étteremben?
Biztos lehetsz benne, hogy nem sima paprikától olyan színű. Lehet, hogy van benne egy kis ólom is. De komolyan, náluk külön fűszerek vannak.

Amúgy tényleg csemege paprika kell, és megfuttatni a forró zsírban.
bubua53, 2016. április 26. kedd, 19:26
Csípős vajas tojás
Hozzávalók 2 személyre: 4 főtt tojás, 5 dkg vaj, 2 zöldhagyma, 1 csípős paprika, só, fűszerpaprika.

Elkészítése: A tojásokat meghámozzuk, félbevágjuk. A vajat világos serpenyőbe tesszük és közepes lángon forralni kezdjük. A vaj habzani fog, eközben habverővel vagy fakanállal gyorsan kavarjuk, míg lassan kicsapódnak belőle kis barna szemcsék. Ekkor beletesszük a félbevágott tojásokat, az apróra vágott zöldhagymát meg csípős paprikát. 1-2 percet hagyjuk csak, míg a hideg hozzávalóktól lehűlt vaj újból felforr, és azonnal levesszük a lángról, különben megég. Kis idő múlva megszórjuk kevés fűszerpaprikával, enyhén megsózzuk és óvatosan összerázzuk. Azonnal tálaljuk, tavaszi zöldségeket kínálva mellé.

Megjegyzés: Az étel elkészítéséhez lehetőség szerint világos serpenyőt használjunk, hogy látható legyen, mikor kezd barnulni a vaj, ugyanis pillanatok alatt megég.
suzymama, 2016. április 26. kedd, 14:22
Természetes vesetisztító ételek
leírása. Az 1800-as években Richard Bright már a vese betegségeit, mint "vízi betegség" taglalja).

Nézzük meg, melyek az általunk ismert legjobb vese támogató ételek.

1, Pirospaprika, kaliforniai paprika
A paprika kiváló táplálék a vesék részére, hiszen káliumtartalma alacsony, C, B6, A vitaminban, folsavban és rostokban gazdag. A piros színű paprikák likopint tartalmaznak, ez a vegyület pedig védelmet nyújt bizonyos rákos betegségekkel szemben. Számos ételhez adhatunk paprikát, de akár önmagában is fogyaszthatjuk.

2, Káposzta
A káposzta a keresztesvirágzatú zöldségek családjába tartozik, számos értékes fitotápanyagot tartalmaz, többek között K, B6 és C vitamint és folsavat. A káposzta véd a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben, valamint csökkenti a rák kialakulásának kockázatát.

3, Karfiol
A karfiol egy igen vesebarát szupertáplálék, C vitaminban, folsavban és rostban gazdag. Számos olyan vegyületet is tartalmaz,
pacsakute, 2016. április 25. hétfő, 11:32
Sajtkrémes spenóttekercs
Hozzávalók:

400 g fagyasztott spenót
3 db tojás
120 g liszt(én 2/3 finomliszt - 1/3 tönkölybúza lisztet tettem,de rétesliszttel is készíthető)
1 gerezd fokhagyma
½ teáskanál só
olaj

A töltelékhez:
2 db tejszínes sajt ( lehet máromis )
1 evőkanál juhtúró
1 db csípős medvesajt ( lehet tőbb is ízlésdolga)

2-3 szelet kaliforniai paprika
néhány szelet párolt cékla és sárgarépa (köretnek készítettem olívaolajon+ vajon roppanósra pároltam)
Elkészítés:

A spenótot olvasszuk fel, tegyük egy tálba, hogy lecsepegjenek a felesleges folyadék.

Adjuk hozzá a három tojássárgáját, majd a lisztet, a préselt fokhagymagerezdet és a sót.

Robotgéppel egy csipet sóval verjük kemény habbá a tojásfehérjéket , majd óvatosan keverjük össze a spenótos masszával.

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, olajazzuk meg szórjuk meg egy kis liszttel, majd kenjük rá a spenótos tésztát.
180 °C fokra
reifregina, 2016. április 19. kedd, 16:55
Csontleves
• 2 kg csont vegyesen
• 1 fej vöröshagyma
• 4 gerezd fokhagyma
• 1 db paprika
• 1 db paradicsom
• 1 db burgonya
• 4 szál sárgarépa
• 3 szál fehérrépa
• 1 kis fej zeller
• 1 kis fej karalábé
• 1/4 fej kelkáposzta
• petrezselyemzöld
• ételízesítő
• egész bors
• só
Elkészítése:
Ez amolyan ,,mindentbele" levesre sikeredett! Amit a fagyasztóban találtam. Karajcsont, csülök csont, csirkemell csont, csirke szárnyvégek, csirkenyakak, pár darab zúza és malactarja csont.
A leforrázott és leöblített csontokat hideg vízbe rakom fel főni, majd, ha felforrt, akkor a habját leszedem.
Belerakom a paprikát, paradicsomot, hagymákat és ízesítem sóval, borssal, ételízesítővel és kis lángon főzöm 1 órát.
Ezek után beledobom a megpucolt, ízlés szerint feldarabolt zöldségeket és puhára főzzük őket.
Ha kész a leves, akkor fél órát
reifregina, 2016. április 16. szombat, 23:09
Hortobágyi slambuc bográcsban
és 1 csípős piros paprika egészben
20 dkg füstölt szalonna
20 dkg zsír
3 kg kockára vágott krumpli
8 dkg pirospaprika
3 kg lebbencstészta
só, bors


A hortobágyi slambuc bográcsban úgy készül, hogy a kockára vágott füstölt szalonnát lepirítjuk.
Ha szeretnénk, kiszedhetjük belőle, de a bográcsban is hagyhatjuk.
Beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és összesütjük.
A kockára vágott krumplit beletesszük, hozzáadjuk a paprikát (ha szeretnénk, akkor a csípőset is ekkor tesszük bele) jól összekeverjük, majd felöntjük vízzel.
Ha már felfőtt a víz, hozzáadjuk a sót és a borsot.
Amikor a krumpli félig megfőtt, hozzátesszük az összetört lebbencstésztát,
És annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje a tésztát 2-3 centi magasan.
Ha már zsírjára lesült, a bográcsot konyharuhával megfogva úgy forgatom, hogy a slambuc egy nagy egész gombóccá formálódjon.
Ha túl sűrű és száraz, még egy kevés vizet
lilagondolatok, 2016. április 15. péntek, 15:38
Íme a legerősebb természetes antibiotikum, amely minden...
járt.


Ez az erős antivirális és gombaellenes formula, fokozza a vérkeringést és a nyirok áramlását minden testrészben, ezáltal elősegítve az egészség megőrzését. A növényi alapú gyógykészítményt mi magunk is előállíthatjuk, így sok kellemetlenséget okozó kórt időben megelőzhetünk, még a pestis járványtól is megvédte a középkor emberét.

Az elkészítéskor ajánlatos gumikesztyűt használni, hiszen egy erős csípős paprikát is tartalmaz a recept, amely a bőrünket is megégetheti.

Hozzávalók:

- 700 ml organikus almaecet
- ¼ csésze apróra vágott fokhagyma
- ¼ csésze apróra vágott hagyma
- 2 friss paprika, a legcsípősebb, ami beszerezhető (legyen óvatos a tisztítása során, viseljen kesztyűt)
- ¼ csésze reszelt gyömbér
- 2 evőkanál reszelt torma
- 2 evőkanál
taltos1, 2016. április 14. csütörtök, 23:47
Mi a spontán véleményed a videófelvétel témájával kapcsolatban?
el, hogy mi milyen zseniálisak vagyunk, hogy ezt a csekély terjedelmű mondatodat ki tudtuk skilabizálni.
Foxi!
Kapásból tudom hülyeségnek minősíteni több ponton javasolt rendeletedet.
A csúzos Mari néninek, évente be kellene menni az önkormányzathoz, és igazolványt kiállíttatni az virágárusításról. Az igazolvány kiállítása, és érvényesítése nagyságrendekkel többe kerül, mint a 25 szál ibolya, amit elad.
A rendelet miatt ellepnék a cigányasszaonyok a villamosmegállókat és virágot, paprikát, és paradicsomot árulnának.
A Mari néninek, egy könyvelőt kellene fogadnia, hogy a szigorú számozású nyomtatványokat és a jelentéseket kezelje.
Miért csak mezei virágot árulhatna? A mari néni nem mezőn lakik, és a kertjében nárcisz, jácint, rózsa kardvirág, és miegymás terem.
A Mari néni kapott ajándékba valamilyen új ruhát, amit ő nem hord: Akkor gyorsan egy kis földdel át kellene dörzsölnie, hogy használtnak látsszon, hogy eladhassa.
Korlátozod a napok számát? Nem is gondolsz
piktorka2, 2016. április 10. vasárnap, 09:25
1/589
Képek, videók
pörköltorta.jpg
zsokica45
2015. május 01. péntek, 10:42
az étteremben
orban47
2015. szeptember 04. péntek, 18:15
étteremben2014.jpg
maroka
2014. december 06. szombat, 13:42
étteremben
orban47
2013. május 01. szerda, 08:59
étteremben...jpg
gabfe
2012. július 24. kedd, 23:18
Kutyus a japán étteremben
pacsakute
2012. május 21. hétfő, 18:53
Húsvásár az étteremben.jp
cipello
2011. július 06. szerda, 15:18
Étteremben
irmus
2011. május 24. kedd, 06:52
Lovagi étteremben
forgoandi
2010. január 11. hétfő, 19:28
kell hus ünnep..jpg
zsokica45
2016. május 03. kedd, 20:27
Kell,szép nap!.jpg
borigit
2016. április 24. vasárnap, 11:04
Kell hogy várj.jpg
sz719eszter
2016. április 17. vasárnap, 12:06
néha kell hogy menj...jpg
gabfe
2016. április 15. péntek, 11:51
Kell.estét.jpg
sznejuci
2016. április 11. hétfő, 18:12
kell egy kis flúg.jpg
lenke1964
2016. április 11. hétfő, 08:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.