Regisztráció  Belépés
2014. július 24. csütörtök | 30. hét | 205. nap | 06:21 | Kinga, Kincső
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tepsis cukkini
Hozzávalók:
egy fél közepes cukkini
két közepes nagyságú paradicsom
6 db koktél paradicsom
egy nagy marék színes paprika
egy lila hagyma
két gerezd fokhagyma
két tojás
két evőkanál tejföl
egy marék reszelt sajt ( Cserpes fonottka és ementáli sajt)
fél tömlős krémsajt
egy evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
egy evőkanál olaj
egy kisebb dió nagyságú vaj

Elkészítése:

Jól megmossuk, majd felkarikázzuk a zöldségeket. A cukkinit egy picit lesózzuk és hagyjuk 10 percig állni, ezalatt a többi hozzávalót szeljük. A fokhagymát apróra vágjuk.
Kiolajazzuk a tepsit, a tepsi oldalát bekenjük vajjal és belerétegezzük a zöldségeket, alól tesszük a cukkinit, majd a fokhagymát, paprikát,paradicsomot, újból cukkinit, megszórjuk borssal. Néhány szelet
bozsanyinemanyi, 2014. július 23. szerda, 22:58
Tepsis cukkini
ementáli sajt)
fél tömlős krémsajt
egy evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
egy kanál olaj
egy kisebb dió nagyságú vaj

Elkészítése:

Jól megmossuk, majd felkarikázzuk a zöldségeket. A cukkinit egy picit lesózzuk és hagyjuk 10 percig állni, ezalatt a többi hozzávalót szeljük. A fokhagymát apróra vágjuk.

Kiolajazzuk a tepsit, a tepsi oldalát bekenjük vajjal és belerétegezzük a zöldségeket, alól tesszük a cukkinit, majd a fokhagymát, paprikát,paradicsomot, újból cukkinit, megszórjuk borssal. Néhány szelet koktélparadicsomot félreteszünk. (A fenti képbe kattintva látható a tepsibe rakás folyamata)

A zöldségre tesszük a következő öntetet: két tojást habosra verünk, hozzáadjuk a tejfölt, a sajtokat, valamint a zsemlemorzsát. Ízesítjük sóval, kis borssal. Majd nyakon öntjük a zöldségeket, a tetejére teszünk néhány szelet paradicsomot és forró sütőbe toljuk és készre sütjük . ( Nálam 180 fokos légkeveréses sütőben 30 percig
horvathnemagdi, 2014. július 21. hétfő, 19:09
cukkini dicsérete
majd a friss kapor. Hidegen is nagyon finom.

A cukkini fasírt - bátran mondhatom - Áfonya kutyánk nagy kedvence. Ha nincs túl nagy étvágya, mi is jóllakhatunk belőle. A cukkinit a nagylyukú reszelőn átnyomom, tojást, zsemlemorzsát, aprított hagymát, fokhagymát, petrezselymet, borsot, ételízesítőt adok hozzá és összekeverem. Forró olajba szaggatom a masszát, kicsit ellapogatom és pár perc alatt készre sütöm. Általában paradicsomsalátával tálalom, adhatunk mellé sajtot, uborkát, paprikát, pirítóst. Hasonlóan készíthetünk vagdaltat csillagtökből, burgonyából és sárgarépából, céklából, zellerből, karalábéból, lóbabból, zöldborsóból, brokkoliból. Az eljárás minden esetben azonos, a fűszerezést igazítsuk az adott zöldségfélékhez.


A hagyományos rakott krumplihoz is szoktam a szezonban cukkinit karikázni, ilyenkor paradicsomot, paprikát, padlizsánt is használok. A rakomány tetejére a tejföl mellett
faciendum, 2014. július 21. hétfő, 14:41
Rácos csirkemell Napocskától
Rácos csirkemell Napocskától

Egy ismerősömnél ettem hasonlót, és gondoltam, én is kipróbálom.

Hozzávalók

10 db burgonya
4 közepes db paradicsom
4 közepes db tv paprika
2 db csirkemell filé
3 teáskanál csirke fűszersó

elkészítés

A krumplit héjában megfőzzük. Egy tepsibe olajat öntünk, és utána belekarikázzuk a meghámozott krumplikat.
Egy serpenyőben kevés olajon megsütjük a kockára vágott csirkemellet, amire kis fűszersót teszünk. Ha megsült, hozzáadjuk a kockázott paradicsomokat és paprikát. Végül ráöntjük a krumplira.
Sütőben egy jó fél órát összesütjük a hozzávalókat
horvathnemagdi, 2014. július 21. hétfő, 13:55
A hétvégén folytatódik a kánikula
A hétvégén folytatódik a kánikula, úgyhogy az egyik legfontosabb feladat továbbra is az öntözés, még ha ez az utóbbi időben szélmalomharcnak tűnik is.


- Folytatódik a szüret: szedhetjük a paradicsomot, paprikát, uborkát, vajbabot, a fűszernövényeket, kinek mi van.

- Ha már leszüreteltük a bogyós gyümölcsöket - málnát, ribizlit, jostát - az összes bokrot megritkíthatjuk. Az öreg és az esetleg fertőzött hajtásokat tőből vágjuk ki.

- A karfiolrózsákat nem érheti közvetlen napsugárzás, ezért a belső leveleket meg kell kicsit törni, és napernyőként ráhajtani a rózsákra.

- Ha az íriszek már kevesebbet virágzanak, ifjítsuk meg őket. Elvirágzás után ássuk ki a növényt, a rizómát vágjuk több darabra, majd homokos kerti földbe ültessük el.

- Muskátlit most dugványozhatunk. Vágjunk le a szépen virágzó tövekről kb. 15-20 cm-es csúcshajtásokat, az alsó
szuromieszter, 2014. július 20. vasárnap, 08:10
Szegény ember patikája.
számított, különösen télen a bab, burgonya, kelkáposzta, savanyított káposzta - Szabolcs megyében és környékén, a bablevesbe is savanyított káposztát tettek tészta helyet, mert olcsóbb volt, és mégis tartalmassá tette a levest. - Sőt, gyakran a savanyított káposzta helyettesítette az ételhez járó savanyúságot (salátát) is, anélkül, hogy tudatában lettek volna, a vastagbél normális működését segítik elő vele.
A magyar háztartásokban a háziasszonyok nem spórolták ki az ételből az őrölt piros paprikát. Sőt a férfiak, még evés közben is megpaprikázták a levesüket, s ezzel hozzájutottak a létfontosságú C-vitaminhoz. Az őrölt piros paprika tartalmazza a legtöbb C-vitamint.— Kitűnő étel-kiegészítőnek, immunerősítőnek számított a tök, a sütőtök és főleg a tökmag.
A menüben gyakran szerepelt, a kukorica, diós tészta, mákos tészta. És még lehetne sorolni. Reggelire magyar mangalica-disznó szalonnát fogyasztottak, melyről ma már köztudott, hogy a koleszterinszintet nem emeli, de biztosítja a
mbond047, 2014. július 18. péntek, 09:55
Lecsós húsgombóc
1 kg zöldpaprika
2 db vöröshagyma
50 dkg paradicsom
20 dkg rizs
50 dkg darált hús
1 csipet só
1 csipet bors
3 ek pirospaprika
10 dkg zsír

A rizst megfőzöm, leszűröm, majd a darált húshoz adom. Teszek bele sót, borsot, apró kockákra vágott hagymát, egy kis pirospaprikát és a kanál zsírt, majd összegyúrom. A másik hagymát felaprítom, megdinsztelem egy kevés olajon, megszórom pirospaprikával és rádarabolom a paradicsomot. Megsózom és felöntöm vízzel. Amikor forr, a húst gombócokká formálva beleteszem, ha kell öntök még hozzá vizet, hogy a gombócokat éppen ellepje. A végére elfő, nem lesz túl leveses. Amikor már puhulnak a húsgombócok, hozzáadom a feldarabolt paprikát és készre főzöm. Óvatosan rázogatva keverem, hogy a gombócok ne menjenek szét.

Nagyon finom!
nokedlee, 2014. július 17. csütörtök, 21:12
Pulykapörkölt köménymaggal
1 kg pulykacomb
1 mk cseresznyepaprika
1 ek pirospaprika
15 dkg kész lecsó
2 db vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
5 ek étolaj
0.5 mk őrölt kömény

A fokhagymát és a hagymát megtisztítom. Mindkettőt finomra vágom, majd az olajon, együtt megpirítom. A köménnyel fűszerezem A pirospaprikával meghintem, egy kevés vizet öntök alá, megsózom és az apróra vágott paradicsomot, paprikát, illetve a lecsót is belekeverem. Lefedve, kis lángon, puhára párolom. Végül a maradék fokhagymát is hozzáadom és a cseresznyepaprikával tüzesítem. Hozzáadom a pulykahúst és puhára párolom.

Tarhonyát kínálok mellé.
davidcsilla, 2014. július 17. csütörtök, 17:05
Gombaszószos csirkecomb, farfalle tésztával
6 db csirkecomb egész
50 dkg farfalle tészta
1 db sárgarépa
25 dkg gomba
ételízesítő
2 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt
petrezselyem
1/2 db paprika

A csirkecombokat alaposan megmosom, félbe vágom. A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a combokat, teszek hozzá ételízesítőt, felöntöm kb. 2 dl vízzel, megszórom apróra vágott petrezselyemmel és puhára párolom.
Gombás szósz: a gombákat meghámozom, apróra vágom, a répát is meghámozom, apróra vágom, a paprikát is apróra vágom.
Kevés olajon megpirítom az apróra vágott gombát, répát, paprikát, teszek rá 1 evőkanál lisztet, majd felöntöm vízzel és pépesre főzöm, kb 30 perc alatt. Egy másik edénybe 2 evőkanál cukrot karamellizálok. Teszünk hozzá 1 dl vizet, elkeverem és összeöntöm a zöldségekkel, majd összeforralom.
A csomag farfalle tésztát 8 perc alatt kifőzöm.

Jó étvágyat kívánok hozzá!
nokedlee, 2014. július 17. csütörtök, 17:00
Fóliában sült francia lecsó
Receptek egyperces

Fóliában sült francia lecsó

Hozzávalók:
2 nagyobb padlizsán
2 nagyobb paradicsom
3 tv paprika
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 közepes cukkini
1 ág friss rozmaring
1 ág friss kakukkfű


Elkészítés: A zöldségeket alaposan megmosom. A padlizsánt és a cukkinit kockacukornyi kockákra vágom, a paprikát felkarikázom. A paradicsomnak leforrázom a héját, majd szintén karikákra szelem. A hagymát egészen vékony karikákra vágom, a fokhagymát felkockázom.

Egy nagyobb fóliába sütőpapírt teszek, majd ráteszem a paprikát, a hagymát, erre jön a cukkini és a padlizsán, majd a fokhagyma és a paradicsomszeletek. A tetejére kerülnek a fűszerek, majd egy kis olívaolajjal meglocsolom, és ha minden a csomagban van, akkor óvatosan összefordítom a fólia szélét, és megpróbálom hermetikusan bezárni.

Addig sütöm, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Tálalás előtt finoman
gabfe, 2014. július 14. hétfő, 18:41
Édes-savanyú csirkemell
gyömbér (friss)
4 gerezd fokhagyma
3 db chili (paprika)
25 dkg piros kaliforniai paprika
5 dkg sűrített paradicsom
50 dkg ananász
2 ek szezámolaj
2 ek napraforgó olaj
4 ek rizsecet
4 ek szójaszósz
2 teáskanál sherry
2 ek cukor
2.5 dl szárnyas alaplé
2 csapott ek étkezési keményítő

A húst mossuk meg, és töröljük szárazra, majd vékony csíkokra szeljük fel.
A gyömbért hámozzuk meg, és vágjuk nagyon vékony csíkokra. A chilipaprikát magozzuk ki, és csíkozzuk fel.
A wokot felforrósítjuk, beletesszük az olajakat, ebben átsütjük a húst. Hozzáadjuk a gyömbért, az aprított fokhagymát, a chilit, a kaliforniai paprikát, és rövid ideig süssük együtt. Hozzátesszük a paradicsomszószt és az ananászt. Ezt is kis ideig sütjük, majd keverjük bele az ecetet, szójaszószt, sherryt és a cukrot. Öntsük fel a levessel, és alaposan keverjük össze.
A keményítőt alaposan keverjük el csomómentesen egy kis pohárka vízben, és adjuk az ételhez.
zsokanita, 2014. július 14. hétfő, 16:24
Honnan tudni, hogy magyar vagy?
Honnan tudni, hogy magyar vagy?

Onnan, hogy:
Amikor több tejfölt használsz, mint ketchupot.

Amikor a paprika legalább olyan fontos mint a só és bors.

Amikor valamelyik rokonod Attila. Vagy József. Vagy János. Vagy
László. Vagy István.

Amikor szereted a Túró Rudit, de nem igazán tudod elmagyarázni a
külföldieknek, mi a fene az, amíg ki nem próbálták.

Amikor külföldi barátaid megkérdezik, hogy hiszel-e még abban, hogy a
Mikulás ajándékot hoz dec. 24-ről 25-re virradóra, a válaszod némiképp
zavart, hiszen a Mikulás nálunk dec. 6-án ajándékoz és amúgy
karácsonykor a kis Jézus ajándékoz, és az ajándékok már 24-én este ott
vannak.

Amikor nem beszélsz teli szájjal.

Amikor 5 percen keresztül tudsz egy levegővel káromkodni úgy, hogy nem
használod ugyanazt a szót
lilagondolatok, 2014. július 14. hétfő, 12:04
1/541
Képek, videók
cukkini hotdog.jpg
sarkadykati
2014. július 10. csütörtök, 16:08
Baconba töltött cukkinis
irmus
2014. július 07. hétfő, 06:51
cukkini hotdog.jpg
snbela44
2014. június 20. péntek, 10:46
cukkini.jpg
jozso2ro
2014. január 23. csütörtök, 13:52
cukkinis kölesfasírt.jpg
skorpiolilike
2014. január 12. vasárnap, 09:27
26_12_cukkini.png
violaterdik
2014. január 10. péntek, 16:44
villám gyors cukkínis tés
pircsi09
2013. szeptember 21. szombat, 18:28
cukkini.png
dnemethk
2013. augusztus 23. péntek, 15:44
19348_toltott-cukkini_ n.j
kotaibozsi
2013. augusztus 15. csütörtök, 14:01
19348_toltott-cukkini_ n.j
csdavid30
2013. augusztus 06. kedd, 17:21
cuk7 - Cukkinis muffin.jp
anci-ani
2013. július 13. szombat, 22:45
cuk6 - Cukkini spagetti.j
anci-ani
2013. július 13. szombat, 22:45
Maréknyi virág.jpg
dnemethk
2014. március 04. kedd, 22:35
304764_maréknyi cica.jpg
nanoka72
2013. július 30. kedd, 22:55
marék föld...
margo511
2011. március 28. hétfő, 21:35
Címkék
lila hagyma, csirkecombokat alaposan, tejföl mellett, rizst megfőzöm, nagylyukú reszelőn, cukkini fasírt, magyar háztartásokban, chilipaprikát magozzuk, levegővel káromkodni, wokot felforrósítjuk, vastagbél normális, kevés vizet, bogyós gyümölcsöket, fokhagymát apróra, paradicsomnak leforrázom, ismerősömnél ettem,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.