Regisztráció  Belépés
2014. április 19. szombat | 16. hét | 109. nap | 01:15 | Emma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tojásos-sonkás ratatouille
5 db paprika
4 db paradicsom
2 fej vöröshagyma
2 db cukkini
4 db tojás
10 dkg gépsonka

bors
ételízesítő
olaj

A zöldségeket megmosom,összevágom. A hagymát üvegesre dinsztelem egy kevés olajon wokban.
Beleteszem a paprikát, cukkinit és végül a paradicsomot. Sózom, borsozom és összepárolom.
Amikor már majdnem teljesen kész beleteszem az apróra vágott sonkát és az egész tojásokat.
Ezután jól összekeverem és addig kavargatom óvatosan amíg a tojás meg nem sül benne.

Jó étvágyat kívánok.
dori37, 2014. április 18. péntek, 15:28
Töltött karajszeletek
Hozzávalók 4 főre:
4 szelet karaj csont nélkül
8 szelet bacon szalonna
4 szelet trappista sajt
2 db hegyes erős paprika
2 fej lila hagyma

A panírozáshoz:
20 dkg finom liszt
3 db tojás
25 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
5 dl étolaj
Előkészítés:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.
A lilahagymát megtisztítjuk, és a paprikákkal együtt, karikákra vágjuk.

Elkészítés:
A kiterített hússzeletek egyik oldalára, teszünk 2-2 szelet bacont, sajtszeletet, két-három karika lilahagymát és paprikát, majd ráhajtjuk a hús másik felét.
A betöltött karajszeleteket, a szokásos módon bepanírozzuk.
Bő olajban, közepes lángon kisütjük.
Gombás rizst, vajban párolt bébi répát és ceruzababot készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá! - Kautz József
suzymama, 2014. április 16. szerda, 12:32
Izgalmas húsvéti ételek
HÚSVÉTI HÚSKENYÉR

Hozzávalók:
25 dkg főtt sonka, 4 főtt tojás, 4 közepes ecetes uborka, 1 kisebb piros kaliforniai paprika, 3 dl tartármártás, 2,5 dl víz, 2,5 dkg zselatin, 1 leveskocka

Elkészítés:
Egy kisebb lábasba beleöntünk 1 dl hideg vizet, beletesszük a zselatint, és jó fél óráig dagadni hagyjuk.

Előveszünk egy keverőtálat, beledobáljuk az apró kockákra vágott sonkát, tojást, uborkát és paprikát. Ráborítjuk a tartármártást, és jól összekeverjük. Mindezek után a maradék 1,5 deci vízben felforraljuk a leveskockát, ráöntjük a hideg vízben áztatott zselatinra, és addig kavarjuk, míg a zselatin folyékonnyá nem válik (ha nem engedelmeskedik, meleg víz felett kavarjuk, ne melegítsük közvetlen). Összekeverjük a majonézes masszával.

Kibélelünk fóliával egy őzgerincformát, belesimítjuk a majonézes-sonkás keveréket, és jégre tesszük 5 óra hosszáig.

Ha már tökéletesre dermedt, kiborítjuk a formából, felszeljük. Adjunk mellé friss péksüteményt, meg
horvathnemagdi, 2014. április 14. hétfő, 17:22
Nincs Cím
Ma kaptam ezt a levelet, közre adom, mert tudnotok kell:
NÉGY LEGJOBB FŰSZER A DAGANATOK ELLEN
TudnodKell | 2014.02.28.

?A nevem Chris Wark. 2003-ban végstádiumú vastagbélrákkal diagnosztizáltak. Akkor voltam 26 éves. Megműtöttek, de visszautasítottam a kemoterápiát. Ahelyett inkább táplálkozási változtatásokat eszközöltem és a természetes terápiákhoz fordultam. Mára legyőztem a betegséget, élek s virulok! ?


?Titkom a 4 rákölő fűszer használata volt, ezek a: kurkuma, oregano, cayenne paprika és fokhagyma.
Ez a négy rákölő fűszer erőteljes rákölő hatással rendelkezik.
Minden nap fogyasztanunk kellene őket. Azoknak az embereknek főképp ajánlanám, akik a konvencionális gyógymódokat kikerülve szeretnék legyőzni a rákot.
Ezek a fűszerek gyakoriak a világ többi részén. Az indiai, perzsa, thai és maláj konyha részeként használják őket gyakran. Ételeinkhez tudatosan adagolva őket nagyon jó hatást
korall44, 2014. április 14. hétfő, 16:35
Székelykáposzta
Székelykáposzta

Hozzávalók:
70 dkg sertéslapocka
5 dkg zsír
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1 evőkanál pirospaprika
1 kávéskanál őrölt kömény
2 paprika
1 paradicsom
80 dkg savanyú káposzta
4 dl tejföl
5 dkg liszt
Elkészítés:
A húst kockákra vágom. A zsírban a zúzott fokhagymát és a felaprított hagymát megpirítjuk. A pirospaprikát rászórjuk, kevés vízzel felöntjük, és zsírjára pirítjuk. Beletesszük a húst, és fehéredésig sütjük. Sóval és köménymaggal megszórjuk, beletesszük a paprikát, a paradicsomot. Fedő alatt kis lángon félpuhára pároljuk (kb. 30 perc).

A káposztát közben kimossuk, levét kinyomkodjuk. A káposztát a félkész pörköltbe keverjük, és annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje. Tovább főzzük, és amikor a hús és a káposzta megpuhult, tejfölös habarással behabarjuk, és még egyszer felforraljuk. Ha kell, utánaízesítjük.

facebook, Székelyföldi Legény, Pap család receptje
yaskane, 2014. április 11. péntek, 19:52
4 LEGJOBB FŰSZER A DAGANATOK ELLEN
amely egy olyan aktív vegyület, ami a mellett, hogy rettenetesen égeti a nyelvünket, torkunkat és minden mást, nagyon jó ráksejtpusztító is egyben. Na hogyan? Kitaláltad! Apoptózist eredményezve.
A cayenne kulcsfontosságú összetevője bármily detoxifikáló programnak is. Minél csípősebb, annál jobb!
A habanero paprika 4-6-szor több kapszaicint tartalmaz mint a cayenne.
A Scoville skálán 200.000 egységben állapították meg az erősségét. Jujj! Az első alkalommal, amikor szuper erős chili paprikát ettem, akkor 20 évesen, még gondolkozni sem tudtam rendesen annyira csípett.
Egy szuper könnyű módja annak, hogy több fűszert használjunk: én mind a négy rákellenes fűszert salátaöntetbe keverem.
A salátaöntetek mellett belekeverem minden ételbe is, amit főzök, de még étrendkiegészítő formájában is beveszem őket."

Chris mára már teljesen felgyógyult, köszönhetően annak, hogy kutatott, keresett és végül tanult. Tanult azokról a dolgokról, amelyekről nem szól az
radvanszki_jozsef, 2014. április 11. péntek, 14:14
Étvágygerjesztő falatkák ( 4-recept)
falatok...

1-recept
Szezámmagos halgolyók


Hozzávalók:

60 dkg halfilé

1 tojás

4 evőkanál zsemlemorzsa

1 csapott evőkanál halfűszerkeverék

1 citrom

kb. 1,5 dl natúr joghurt

1 evőkanál ételízesítő

fél-fél különböző színű kaliforniai paprika

só, tarka bors

szezámmag

olaj a sütéshez



Elkészítése:

A feldarabolt nyers halfilét ledaráljuk, a citrom levét kinyomjuk, a paprikát apróra vágjuk. à Egy nagyobb tálban az alapanyagokat ízlés szerint fűszerezve a szezámmag kivételével összedolgozzuk. à A masszából kisebb golyókat formálunk. à Megforgatjuk a szezámmagban, végül felforrósított olajban kisütjük. Dekoratív és finom.


2-recept
Aszalt szilvás falatkák



Hozzávalók:

40 dkg mag nélküli aszalt szilva

25 dkg tejszínes krémsajt

1 kiskanál
suzymama, 2014. április 11. péntek, 13:19
Természetben az egészség
az érintett felületet, így a gyógynövényeket közvetlenül rajta tartja. A szirupokat 1/2 vagy 1 kávéskanálnyi mennyiségben alkalmazzuk, szükség szerint.

SZIRUPOS ORVOSSÁG

A szirup régi “találmány", amely arra szolgál, hogy a rossz ízű orvosságokat be lehessen venni. Úgy készül, hogy egy kevés gyógyfüvet összekeverünk mézzel, juharsziruppal és földimogyoróvajjal. Ez utóbbi helyett más, hasonló anyagot is használhatunk, hogy lágy, pépes masszát kapjunk. Így még az erős paprikát is be lehet adni kisgyermekeknek.

TINKTÚRÁK

A tinktúrák igen tömény növényi kivonatok, amelyek hosszú időn át elállnak, mivel az alkohol kitűnő tartósítószer. A tinktúra alkoholtartalma nem lehet kevesebb 30%-nál. Különösen azokat a növényeket érdemes tinktúra formájában alkalmazni, amelyek rossz ízűek vagy hosszú időn át kelt szedni őket, illetve amelyek külsőleg, balzsamként is felhasználhatók. A készülő tinktúrát újholdkor a legjobb összeállítani és teliholdkor leszűrni, hogy a
suzymama, 2014. április 11. péntek, 09:27
tepsis jebab
750 g közepes zsírtartalmú hús (bárány-marha mix)
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
Petrezselyem,
só, bors, bors és kömény

3-4 db burgonya
3-4 db zöld paprika
2 paradicsom
1 evőkanál paradicsompüré és a vaj

egy nagyobb tálban összekeverem a darálthúst, hagymát, fokhagymát, petrezselymet, sót, borst , fűszereket és jól összedolgozom .
egy közepes nagy tepsit vagy kerek formát kiolajozok belerakom 1 . 4 cm vastagon a húsmasszát,
a burgonyát karikára felvágom elősütöm kevés olajban
a húsra rendezem a burgonyát, mellé paprikát és paradicsomot szeletelek fel ,
kevés vizet öntök alá és 200 fokos sütőben megsütöm .
ibolya58, 2014. április 10. csütörtök, 17:02
burgonya "pizza "
5 közepes burgonya
5-6 evőkanál növényi olaj
1 kolbász (apróra vágott)
3-4 db zöld paprika
1 apróra vágott hagyma
1 csésze kukorica
1 csésze reszelt cheddar sajt
Só, kakukkfű, fekete bor

a burgonyát sós vizben megfözöm , olajon hagymát piritok , beleteszem a leszürt burgonyát, kakukkfűvet, borst , sajtot, paprikát, kukoricát, s egyet piritok rajta .
az egészet átrakom egy tepsibe és megsütöm , 180 fokon .
ibolya58, 2014. április 10. csütörtök, 16:33
Lelkes Miklós
nekik:
- Senkinek sem lehet mindig igaza, és ez talán nem is baj. Azt, aki sohasem téved, kevesen szeretik. Még az is lehet, hogy végül elhiszi saját tévedhetetlenségét, - pedig az a legnagyobb tévedés a világon!

(2011)
Lelkes Miklós............................................................ ...............2014-04-10 , 15:35
Lelkes Miklós: Ördög-Bördög Behemót

Vándorolt egy ember. Barangolás közben megéhezett. Hátizsákjából kis bográcsot, húst, hagymát, paprikát, sót vett elő, és nekiállt pörköltet főzni.

Nem messze tőle sötét lyuk volt a földben. Az ember úgy hitte: borzlyuk. A borz inkább csak estefelé szokott előbújni.

A jó pörköltszagra nem borz bújt elő a lyukból, hanem borzas, és borzalmasan ijesztő hangú ördög, mivel a lyuk ördöglyuk volt, a Pokol egyik mellékkijárata.

Az ördög, nagy ordítás közepette, bemutatkozott. Így derült ki, hogy a neve Ördög-Bördög Behemót.

Igen érdekelte, hogy mit csinál az ember. Az
nagyuska, 2014. április 10. csütörtök, 16:18
Húsvéti töltött paprika
Húsvéti töltött paprika

Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető , de mégis nagyon dekoratív és finom hidegtálra való étel. Persze elkészíthetjük csak egyszerűen reggelire vagy vacsorára is. A lényeg, hogy előre gondolkozzunk, mert kell neki pár óra / vagy még jobb egy éjszaka / a hűtőben, hogy szépen lehessen szeletelni.

Hozzávalók:

25 dkg vaj
20 dkg krémsajt
25 dkg sonkás szalámi
4 főtt tojás
1 csapott evőkanál mustár
só, őrölt bors ízlés szerint
kb. 12-15 paprika, mérettől függően

A vajat és a sajtot egy mixerrel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott szalámit. A tojásokat nagylyukú reszelőn belereszeljük, ízesítjük sóval ,borssal és a mustárral. 2-3 paprikát is apró kockára vágunk, ezt is hozzáadjuk.
A paprikákat kicsumázzuk, és megtöltjük ezzel a töltelékkel. Pár órára hűtőbe rakjuk, majd vékonyan felszeleteljük.

Tipp: elkészíthetjük csak zöldpaprikából is, de ha több színűt használunk, akkor
magdus60, 2014. április 09. szerda, 19:44
1/531
Képek, videók
Tojásos-sonkás szendvics
ujjozsef
2010. március 03. szerda, 19:43
Ratatouille.jpg
boraborella
2011. június 24. péntek, 06:45
ratatouille8.jpg
jozsdi
2011. április 23. szombat, 03:00
ratatouille7.jpg
jozsdi
2011. április 23. szombat, 03:00
ratatouille6.jpg
jozsdi
2011. április 23. szombat, 03:00
Ratatouille5.jpg
jozsdi
2011. április 23. szombat, 02:59
Ratatouille4.jpg
jozsdi
2011. április 23. szombat, 02:59
Ratatouille3.jpg
jozsdi
2011. április 23. szombat, 02:59
Ratatouille2.jpg
jozsdi
2011. április 23. szombat, 02:59
Ratatouille1.jpg
jozsdi
2011. április 23. szombat, 02:59
ratatouille.jpg
jozsdi
2011. április 23. szombat, 02:58
Ratatouille.jpg
sutak
2010. szeptember 24. péntek, 23:29
ratatouille1680x1050.j pg
sutak
2010. szeptember 24. péntek, 23:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.