Regisztráció  Belépés
2015. augusztus 04. kedd | 32. hét | 216. nap | 05:20 | Domonkos, Dominika
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csirkés rizses ragu a sütőből
............
Csirkés rizses ragu a sütőből - ezért odaleszel, nagyon finom!!
/Mindenegyben blog/

Ha nem vagy gyakorlott konyhatündér, akkor is könnyedén el tudd készíteni, az íze pedig valami csodás!

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell
20 dkg rizs
1 hagyma
1 paprika
1 paradicsom
20 dkg zöldborsó
10 dkg kukorica (konzerv)
10 dkg ananász (konzerv)
fél teáskanál koriander
só, bors
olaj

Elkészítése:

A rizst a szokásos módon megfőzzük. A hagymát felvágjuk és megdinszteljük, hozzáadjuk a paprikát és a felszeletelt húst is. Fűszerezzük, amikor a hús elkezd pirulni, felöntjük egy kevés vízzel. Fedő alatt 10 percen át pároljuk, ekkor a borsót, a kukoricát, a felszeletelt ananászt és a paradicsomot is hozzáadjuk. Ha a rizs megfőtt, kiolajozott, hőálló
nanoka72, 2015. július 31. péntek, 17:45
Tökös csirke
Tökös csirke

Sziasztok
Egy finom étel receptjét szeretném veletek megosztani .
Elkészítése egyszerű , és gyors .

Hozzávalók

2 fej hagymát,és egy paprikát lapítón apróra vágtam , és egy kanál olajban megdinszteltem , majd hozzáadtam 4 csirkecombot és 3 szál reszelt murkot .Töltöttem rá 4 dl vizet , és fedő alatt főztem 20 percet. Közben 50 dkg cukkinit megpucoltam és lereszeltem ,majd elkevertem egy jó nagy csokor kaporral és így raktam hozzá a combokhoz, sóztam ,borsoztam szórtam rá egy kevés pirospaprikát , reszeltem bele még 2 cikk fokhagymát , és fedő alatt készre főztem . A combokat kivettem ,szalvétára tettem , a visszamaradt szaftot pedig sűrítettem másfél kanál liszttel , majd ízlés szerint savanyítottam fél citrom levével .
A combokat forró zsírban hirtelen átpirítottam , majd szalmapityókával és a szafttal együtt tálaltam .

Lapító - vágódeszka
Murok - sárgarépa
szalmapityóka - szalma krumpli
horvathnemagdi, 2015. július 31. péntek, 07:02
Cukkinis ételek
evőkanál tejföl, 3 dkg csíkokra vágott sajt, kevés vaj a forma kikenéséhez
A kölest a forrásban lévő vízbe tesszük, Vegetával ízesítjük, és 25-30 percig főzzük. A cukkínit megmossuk, hosszában kettévágjuk, és a közepét kivájjuk A kivájt részt, később salátához felhasznál hatjuk. Az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a fűszeres sót és a vágott zöldfűszert összedolgozzuk, és megkenjük vele a cukkíni belsejét. Ezután meghámozzuk hagymát, felkockázzuk, és a vajban üvegesre pároljuk.
A paradicsompaprikát kicsumázzuk, és nagyon vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, és finomra reszeljük. A gombát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. A paprikacsíkokat, a sárgarépát és a gombát a hagymára dobjuk. és 5-8 percig pároljuk. Ezután belekeverjük a kölest. Majoránnával. rózsapaprikával ízesítjük, és tejföllel dúsítjuk. A köleskásával megtöltjük a cukkínit, és a tetejére sajtcsíkokat teszünk. A megtöltött cukkínit kivajazott tűzálló tálra tesszük, alufóliával letakarjuk, és 200 °C-on. kb. 40 percig
bkisseva, 2015. július 30. csütörtök, 10:30
csípős tojás
CSÍPÕS TOJÁS

Hozzávalók:
Hat főtt tojás,
10 dkg ghí (vízmentesre főzött leszűrt vaj) vagy vaj,
három csemegehagyma,
két gerezd fokhagyma,
egy paradicsom,
egy-egy piros és zöld csípős paprika,
2-3 kanál kókuszos tej,
egy-egy kávéskanál őrölt koriander, köménymag, kurkuma, curry
garam masala,
só.

A vajban az összezúzott fokhagymával üvegesre pároljuk a vékony karikára vágott hagymát,
majd kiszedjük és félretesszük. A köményt, kurkumát, koriandert és curryt a vajon egy-két percig
pirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot és paprikát, megsózzuk, és kb.
negyed óráig főzzük. Hozzákeverjük a kókuszos tejet, beletesszük a félbevágott tojásokat és
további tíz percig főzzük.
pirítóst, illetve gyümölcscsatnit (ízesítő) kínálunk hozzá
ibolya58, 2015. július 29. szerda, 09:59
Lecsó télre
Hozzávalók:
kb. 4-5 kg paprika
4 db paradicsom
5 nagy fej vöröshagyma
zsír
só ízlés szerint
tört pirospaprika ízlés szerint
2 kk. Na-benzonat el is maradhat, de több zsírt kell használni, mint általában így a zsír is tartósít és a só is télen az üvegben (nekem 6 üveg lett)

Elkészítés:

A paprikát és paradicsomot megmosom. A paprikát kicsumázom és feldarabolom. A hagymát megpucolom és szeletekre vágom, majd kicsit több zsíron megfonnyasztom. Félreteszem a tűzről, beleteszem a sót és a tört pirospaprikát, majd összekeverem és belekeverem a paprikát. Fedő alatt kis lángon többször átkeverve hagyom főni. Mikor már majdnem kész hozzáadom a feldrabolt paradicsomot. Én készre szoktam főzni, de lehet majdnem készre is.

Leveszem a tűzről és belekeverem a na-benzonátot, majd megtisztított üvegekbe töltöm, lezárom légmentesen, fejreállítom az üvegeket pár percre. Száraz dunsztba helyezem. Pár nap múlva kihűlt akkor kiveszem és
bkisseva, 2015. július 28. kedd, 08:27
Nagyon egyszerű padlizsánkrém
egyszerű, és nagyon finom. Nekem túl édesnek tűnt, így kiegészítettem egy kevés citromlével.

hozzávalók

50 dkg padlizsán
40 dkg kápia paprika (vagy piros kaliforniai paprika)
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 k olívaolaj
1.5 teáskanál só
0.5 teáskanál fekete bors
1 k sűrített paradicsom
2 teáskanál citromlé

Pirítós kenyérre kenve.

elkészítés

A padlizsánt meg a paprikát megmossuk, 2,5 cm-es kockára vágjuk. A hagymát megpucoljuk, szintén kockára vágjuk. A fokhagyma héját lehántjuk, kés lapjával kicsit megtörjük.
Egy nagy sütőlemezre rakjuk a zöldségeket, meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, jól összeforgatjuk. Elterítjük, hogy egy réteg legyen.
Forró sütőben megsütjük. Hagyjuk kicsit hűlni.
Késes aprítógépbe kanalazzuk a zöldségeket, belerakjuk a sűrített paradicsomot. Ki-be kapcsolgatva darabosra daráljuk. Kóstoljuk meg, és ha
horvathnemagdi, 2015. július 27. hétfő, 06:29
krumplis csirke
1 hagyma,
1 sárgarépa,
1 zeller,
1 édes paprika,
1 ek paprikapor,
1 ek só,
5 krumpli,
20 dkg paradicsomszósz,
2 ek vágott petrezselyemzöld,
5 dl víz,
3 ek olaj.

A csirkét vágja nagy kockákra tegye serpenyőbe vagy lábasba, sózza meg, süsse olajon, erős közepes hőn, időnként megkeverve míg kifehéredik. Közben a hagymát és répát hámozza meg, vágja finomra. Tegye a húsra, keverje össze, süsse 3 percig. Szeletelje a zellert és paprikát, keverje hozzá, süsse 5 percig. Szórja meg a paprikaporral, keverje össze. Töltse rá a felmelegített vizet, fedje és főzze kb. 10 percig, míg a csirke megpuhul. Közben hámozza meg a krumplit, vágja kockákra, tegye a csirkéhez, főzze 15 percig. Adja hozzá a paradicsomszószt, főzze 5 percig. Szórja meg a petrezselyemzölddel. A hőt kikapcsolva hagyja állni 10 percig, utána tálalja. Megjegyzés: disznó- vagy marhahússal is főzhető; ezeket a víz rátöltése után kb. 30 percig kell főznie hogy
ibolya58, 2015. július 26. vasárnap, 14:26
Vihar
nem halnak éhen, amíg haza nem ér.
Pénteken reggel úgy ébred, mintha egész éjjel követ tört volna. Rápillant az órára: fél hét. Elaludt. Elfelejtette beállítani a telefonját, pedig Zsófi délelőttös, már fél hatkor fel kellett volna ébresztenie. Rohanás... Zsófi komótosan készülődik, nem érdekli, hogy elkésik. Hiányzik belőle az a kötelességtudat, ami Fruzsi egész életét átszőtte. Mikor végre elmegy, Fruzsi őrült tempóban nekilát a főzésnek: milyen jó, hogy Judit bőségesen hozott paradicsomot, paprikát, cukkinit. Ebből egy jó kis lecsó lesz. Mire elkészül, ömlik róla a víz, de nem ér rá megfürödni, kilencre oda kell érnie Gézához.
Géza nagyon rossz bőrben van: egy hétig volt kórházban, de annyira rossz volt a vérképe, hogy már soha többé nem kaphat kemoterápiát. Fruzsi aggódva nézi a karikás szemű, holtsápadt férfit. Kiprésel magából néhány biztató szót, majd becsukja a szoba ajtaját, hagyja pihenni a beteget.
A hőség kibírhatatlan, legszívesebben lefeküdne. De nem lehet. Majd leragadnak a
xenos, 2015. július 25. szombat, 21:51
Tejfölös karfiolpörkölt
Hozzávalók:

1 kisebb karfiol
1 db vöröshagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 pohár tejföl

őrölt bors
pirospaprika
szerecsendió
majoranna
bazsalikom
olívaolaj
vaj

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben kb. 10 percig előfőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.

A vöröshagymát apró kockákra felvágjuk, a paradicsomot és a paprikát feldaraboljuk.

Egy edénybe olajat és vajat teszünk, majd amikor már eléggé felmelegedett, elkezdjük benne párolni a hagymát. Közben hozzáadjuk a paprikát, majd a paradicsomot is. Amikor már kellően megpárolódott, megszórjuk egy pici pirospaprikával, jól összekeverjük, és felöntjük vízzel. Ízlés szerint fűszerezzük, jól kiforraljuk, majd belekeverjük a tejfölt. 10-15 percig lassú tűzön főzzük.

Végül hozzá tenni az előfőzött karfiolt, óvatosan összeforgatni, majd lassú tűzön kb. 30
baratha, 2015. július 22. szerda, 14:04
Erdélyi zakuszka
szereti .Én a fuszulykás változat hoztam most nektek .

Hozzávalók

- 2 kg paradicsompaprika
- 1,5 kg kápia paprika
- 1 kg hagyma
- 1,5 liter zsenge fuszulyka
- 60 dkg murok
- 1 liter házi paradicsomlé
- só, bors, babérlevél
- ½ liter olaj
A fuszulykát odateszem főni hideg vízben a murok felével sóval és 3-4 babérlapival.
A hagymát a maradék murokkal együtt ledarálom húsdarálóval, és az olajban egy nagy edényben dinsztelem. Addig a paprikát is megpucolom és ledarálom húsdarálóval és a megdinsztelt hagymához adom így dinsztelem még 15 percet akkor hozzátöltöm a paradicsomlevet megsózom dobok bele 4-5 babérlapit és sűrűn kevergetem ,így főzöm még 40-50 percet .Amikor megfőtt a fuszulyka leszűröm és félreteszem hűlni de a levét nem öntöm el mert az még jó lesz pótolni a paradicsom levét ha szükséges .A meghűlt fuszulyka felét és a megfőtt murkot a húsdarálóval ledarálom hozzáadom paprikához a maradék ép fuszulykával együtt elkeverem ,ha
horvathnemagdi, 2015. július 22. szerda, 12:41
Már szinte félek
Nem lettem öngyilkos de bedobtam tegnap, hogy "halálra untam magam veletek", Shakírának el is akadt a hangja, többet nem szólt hozzám, csak Narcissának motyogott cigányul, tegnap délben a Pata utca végén volt ez. Aztán az állomásnál kibékítettem, kértem tőle egy paprikát a szajréból, adott, és ezután még mondott is valamit.Narcissa csak nézett, nem tudja, nem érti igazán miről van szó. Shakíra ki akar zsarolni a maga számára, idegből van rám szállva és én meg persze, hogy azért se, vagyis ezért se vagy azért se nekem Shakíra nem kell punktum. A német anyóssal is volt ilyen, de az nem volt ilyen rátarti, látta, hogy nincs hely, probléma mentesen odébbállt utána még nekem esett rosszul, hogy rám se szarik.Shakíra nem tudja feladni, sehogy sem akar belenyugodni a veszteségbe, valós szappanoperás veszély forog fent, már szinte félek.
artforwho, 2015. július 19. vasárnap, 21:49
A furmányos tojásrántotta
a hétvége, a nagy hőségben a fél ország vízparton lógatja a lábát. Ki a csudának van ilyenkor kedve túl sokat időzni a konyhában a reggeli elkészítésekor. A család elé nagyon gyorsan tehetjük az ételt, ha a hétvégi csomagba a fürdőruha és a naptej mellé beraktuk a muffintepsit is.
Kenjük ki a belső részt olvasztott vajjal vagy olajjal.

A mélyedésekbe tegyünk különböző zöldség darabokat, paradicsomot, paprikát, minél színesebbet, hagymát, gombát, krumplit, petrezselymet. Alapanyag lehet sonka vagy bacon, felkockázott kolbász, sajt.

Váltogassuk, ne legyen két egyforma.

Verjük fel a tojást jó habosra, adjunk hozzá sót, borsot, majd töltsük kancsóba, abból könnyebb beleönteni a muffintepsi mélyedéseibe.

Süssük közepes álláson, 5-8 percig, kb. 180°C-on. A tojás megsül, felemelkedik.

Ha még különlegesebbé szeretnénk tenni a vékony sonka vagy szalonnaszeletet tegyük a
bordat, 2015. július 18. szombat, 20:29
1/577
Képek, videók
Csirkés csusza
irmus
2015. július 04. szombat, 14:26
Csirkés csusza-sütés után
irmus
2015. július 04. szombat, 14:26
Csirkés csusza-sütés előt
irmus
2015. július 04. szombat, 14:25
Csirkés rakottkrumpli.jpg
cipello
2014. november 22. szombat, 19:13
Csirkés baconös rakott bu
irmus
2014. szeptember 30. kedd, 08:44
csirkés kuglóf 2009.jpg
sarkadykati
2014. szeptember 14. vasárnap, 10:49
csirkés kuglóf
sarkadykati
2014. szeptember 14. vasárnap, 10:47
csirkes-korma-curry_0. jpg
baratha
2014. március 19. szerda, 18:20
28147_tarkonyos-csirke s-k
erzsikepuskas
2014. január 17. péntek, 09:05
sütőből kivéve
katusom
2007. december 19. szerda, 13:09
Rimóc-Szokásos semmi... 2
margoboszi
2014. szeptember 05. péntek, 15:34
Egy szokásos hétvége.jpg
margoboszi
2013. szeptember 10. kedd, 16:51
Szokásos rénszarvasok.3..
cipello
2012. december 11. kedd, 10:38
Szokásos rénszarvasok.2..
cipello
2012. december 11. kedd, 10:38
Szokásos.JPG
riadtarcuszoloszem
2011. április 09. szombat, 14:22
Címkék
edénybe olajat, hagymát felvágjuk, forrásban lévő, belső részt, német anyóssal, állomásnál kibékítettem, feldrabolt paradicsomot, combokat forró, karikás szemű, felmelegített vizet, karfiolt rózsáira, felszeletelt ananászt, nagy sütőlemezre, szoba ajtaját, kókuszos tejet, reggeli elkészítésekor,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.