Regisztráció  Belépés
2014. szeptember 18. csütörtök | 38. hét | 261. nap | 11:39 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Petrezselymes bográcsgulyás
zeller gumó
3 nagy fej hagyma
8 közepes krumpli
1 hatalmas marék zöld petrezselyem
1 nagyobb paradicsom
1 nagy zöldpaprika
7 babérlevél
zsír

bors
pirospaprika
őrölt kömény

Nokedlihez:

2 tojás

liszt
apróra vágott zöldpetrezselyem

Ahogyan készítem:

A zsírt megolvasztom, amikor forró beleteszem az apróra vágott hagymát, és zöldpaprikát valamint a babérlevelet. Üvegesre fonnyasztom. Hozzáadom az ízlés szerint kockázott húsokat, amit fehéredésig pirítok. Hozzáadom a paradicsomot, folyamatos kavargatás mellett öt percig együtt párolom. Hozzáadom a piros paprikát, a fűszereket, felengedem vízzel, és addig főzöm, míg a hús majdnem puha. Ekkor beleteszem a hasábra vágott zöld

Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadom a felaprított zöldségeket és a krumplit, szükséges mennyiségűre hígítom. petrezselymet, kóstolás után még
horvathnemagdi, 2014. szeptember 18. csütörtök, 07:26
Ezzel a 4 fűszerrel megszabadulhatsz a ráktól
végső stádiumú vastagbélrákot diagnosztizáltak. A férfi a kemoterápia helyett úgy döntött, hogy inkább az életmódváltást választja. Mindenkinek a saját döntéséhez joga van. Chris táplálkozásában drasztikus változtatásokat vezetett be, hogy legyőzze a gyilkos kórt. És legyőzte.

4-fuszer

Az akkor 26 éves fiatalember saját döntése szerint visszautasította a kemoterápiát és táplálkozási változásokat vezetett be életébe. 4 rákölő fűszert kezdett használni: a kurkumát, oregánót, cayenne paprikát és a fokhagymát. Chris szerint minden nap fogyasztanunk kellene ezeket az erősen rákölő hatású fűszereket. Leginkább azoknak ajánlja, akik szeretnék elkerüli a megszokott rákkezelési orvosi eljárásokat, és szeretnének meggyógyulni.

Ételeinkhez tudatosan adagolva, napi rendszerességgel fogyasztva jó hatást érhetünk el vele a rákkal szemben. Chris bár legyőzte a rákot még ma is naponta használja a fűszereket. Mindezek közül talán a kurkuma a leghatásosabb, hiszen tartalmazza az erős
horvathnemagdi, 2014. szeptember 17. szerda, 20:30
Mámorító kacsamell, ez egy igazán jó recept és a kezdő házia
Mámorító kacsamell, ez egy igazán jó recept és a kezdő háziasszonyok is meg tudják főzni!

A hús puha lesz és nagyon szaftos. Szinte bármilyen köret passzol mellé.
Hozzávalók:
1 kg kacsamell
2 nagy hagyma
2 paradicsom
1 teáskanálnyi őrölt paprika
1 fél lime
só, bors
olaj
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk és megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott húst, megszórjuk sóval és borssal, majd 5-6 percen át sütjük a forró olajban, ezt követően hozzáadjuk az összeturmixolt paradicsomot. Felöntjük egy dl vízzel, belefacsarjuk a lime levét, hozzáadjuk a paprikát és fedő alatt puhára főzzük. Időnként megkavarjuk, hogy le ne égjen. Amikor a hús omlós és szaftos, akkor levesszük a tűzhelyről, rizzsel, burgonyával tálaljuk.
suzymama, 2014. szeptember 17. szerda, 12:22
Fűszeres sertésszelet burgonyával, a sütőből! Könnyű és csod
Fűszeres sertésszelet burgonyával, a sütőből! Könnyű és csodás főétel gyorsan!

A burgonya és a sült hús a hétvégi ebédek sztárja, ezt érdemes elkészítened!

Hozzávalók:
60 dkg sovány sertéshús
70 dkg megtisztított burgonya
6 gerezd fokhagyma
1 dl paradicsomlé
1 teáskanálnyi őrölt paprika
1 teáskanálnyi tárkony
5-6 szem bors
6 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:

A húst 3-4 szeletre vágjuk és sózzuk, borsozzuk. A burgonyát felszeleteljük és kiolajozott tepsibe tesszük, rárakjuk a húsokat. A paradicsomlébe keverjük a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, az őrölt paprikát és a tárkonyt, ezzel leöntjük a burgonyát. Alufóliával lefedjük és így sütjük 180 fokon 15 percen át. Ezt követően a húsokat megforgatjuk és még 25-30 percen át sütjük. Melegen tálaljuk.
suzymama, 2014. szeptember 17. szerda, 12:20
Simon István: Mirza
istállónkban külön otthona.
Nappal persze ficánkolt nagyon,
játszott a tyúkokkal az udvaron.
Nyihított, dobbantott, majd megszaladt,
űzte a bungó szarvasbogarat.

Nagyanyát leste: ölbe fát ha vitt,
hát elkísérte a konyhába is.
Meglátta és kiáltott sikítva:
,,Hej, de megijesztettél, te Mirza!"
S ráveregetve a kampós nyakra,
kockacukorral kicsalogatta.

Vasárnap, ha ballagott misére,
lányok között a csikó kisérte.
Kert alól, ha paprikát hozott,
mögötte Mirza ugrándozott
s selymes füvön, petrencék között,
így szerzett nagyanyának örömöt.

Örömöt, kedvet... Aztán egy napon
ebédnél így szólt apám: eladom,
sok az adó, lassan a sírba visz,
és télire majd kell a csizma is.
Ült némán a megrémült család,
mindenki letette a kanalát.

S kinek neve talány maradt, titok,
elvezették a kedves kiscsikót.
Áthajolva a pudvás kapufán,
nézte a távozót még nagyanyám,
és
gabfe, 2014. szeptember 16. kedd, 19:48
Ecetes savanyúság a nagymama receptje alapján
amikor a nagymama régi, féltve őrzött receptje alapján tesszük el az ecetes hagymát, fokhagymát vagy akár a szőlőt. Fontos, hogy teljesen tisztított, jódmentes, finom sót használjunk.

Nem ajánlott tengeri sót használni. Ezeknél a savanyúságoknál az ecet az egyik legmeghatározóbb alapelem, ezért válasszuk a legjobb minőségűt, lehetőleg borecetet.

Ecetes hagyma - Szükségünk lesz egy kiló, lehetőleg minél kisebb, diónagyságú hagymára. Továbbá szerezzünk be egy kisebb csípős paprikát, borsot, tormát, sót, cukrot, vörösborecetet, mustármagot. A hagymákat pucoljuk meg, mossuk meg, és tegyük üvegekbe. Vigyázzunk arra, hogy a hagyma egyben maradjon, ne essen szét. Keverjünk el hat evőkanál balzsamecetet és egy evőkanál cukrot. Egy edénybe tegyünk oda 2 liter vizet 2 kanál sóval főni, hagyjuk kb. 5 percig forrni, majd keverjük hozzá a balzsamecetet. Ezzel a lével töltsük fel az üvegeket, majd zárjuk le. Körülbelül négy hét alatt érik össze, és ekkor már ehetjük is. Sötét, hűvös helyen négy
irmus, 2014. szeptember 16. kedd, 07:16
Az igazi erős paprika gyógyhatása
Az igazi erős paprika gyógyhatása

Ritkítja a vért, serkenti a vérkeringést, felmelegíti, energiával tölti fel a szervezetet, a hangulatra is jó hatással van. Megelőzi a szív- és koszorúér megbetegedéseket. A népi orvoslásban a csípős paprikát a rossz emésztés, gyomor- és bélpanaszok esetén is ajánlott. Felgyorsítja az anyagcserét. Baktérium ölő hatása is van.

Tévhit, hogy árt a gyomornak és gyomorfekélyt okoz. Nagy mennyiségben, ugyan ingerelheti az emésztőrendszert, de eközben a gyomrot olyan váladék elválasztására készteti, amely a gyomornyálkahártyának védelmet nyújt az izgató anyagok (pl. savak, aszpirin, alkohol) ellen.



Enyhe vízhajtó, így húgysavkiválasztást fokozó hatása szintén ismeretes, mely szintén nem közömbös szempont a reumás megbetegedések esetében, mivel a húgysavlerakódás fontos tényező kialakulásukban.

Megfázáskor is gyakran ajánlják a betegeknek az erős paprikát. Enyhíti a torokgyulladást, és az orrduguláson is
peszko, 2014. szeptember 15. hétfő, 20:40
Drága barátnőm Zsóka szép üzenete köszönöm!
Szeretettel jöttem hozzád drága barátném jó késve értem ide ,de 40 kg alma paprikát
raktam el most végeztem vele , barátném legyen szép estéd és jó éjszakát
angyalkák vigyázanak rád millió puszi baráti ölelés Zsóka

http://i2.tagstat.com/p1/0/noo4LHR5DPMv01fGaMTaE_OkEMCy6GKVXI1-WTM nj8WSm3z1m3yl7g==.gif
kannalidia, 2014. szeptember 15. hétfő, 19:15
Károlyi saláta
50 dkg burgonya
10 dkg kovászos uborka
10 dkg paprika
3 db paradicsom
1 fej saláta
3 db főtt tojás
50 dkg tartármártás
1 szelet sajt

piros paprika
olívabogyó

A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom és karikára szeletelem.A paprikát, paradicsomot, főtt tojást és a kovászos uborkát felkockázom.A fejes salátát - néhány levél kivételével - vékony csíkokra szeletelem.
Az összes hozzávalót lazán összeforgatom a tartármártással és ízlés szerint fűszerezem.Egy tányérra halmozom.Az oldalát körberakom saláta csíkokkal és olívabogyókkal. Közepére helyezek egy sajtszeletet. Piros paprikávak díszítem.

Jó étvágyat kívánok!
ildikobezsan, 2014. szeptember 15. hétfő, 16:42
Így készíts egy tábla csokit
liszt

Fontos, hogy jó minőségű kakaóport vegyél! Van az olcsó is, csak keresni kell. Ez mindig legalul elrejtve található meg (Auchan). Főzőtejszínből legalább 20% használj, úgy lesz az igazi!

PLUSZ: darált vagy apróra vágott mogyoró, dió, mazsola, karamella, aszalt gyümölcsök... amit szeretsz, vagy szeret az ajándékozott!
Tipp: x-edik próbálkozásra nyugodtan fűszerezd a csokit . kis fahéjjal, chili--paprikával vagy éppen borssal! Mind különleges. egyedi ízt ad a csokinak és elronthatatlan. A paprikát vagy borsot a tetejére is szórhatod, az őrölt verziókat pedig a csokiba rakd az utolsó kavarásnál: csak egy csipetnyit használj először, majd teszteld!

Elkészítés

Szitáld át a porcukrot és a kakaóport, szórd bele a vaníliás cukrot. Olvasztott vajjal alaposan ismertesd össze, őket majd mutasd be a tisztelt társaságnak a tejszínt. Ragadj egy célszerszámot, keverd simára, majd máglyára vele!

Főzd 10 percig kis lángon, közben kevergesd szorgosan. Ha
horvathnemagdi, 2014. szeptember 15. hétfő, 15:36
Zsóka Barátnőmtől
Szeretettel jöttem hozzád drága barátném jó késve értem ide ,de 40 kg alma paprikát
raktam el most végeztem vele , barátném legyen szép estéd és jó éjszakát
angyalkák vigyázanak rád millió puszi baráti ölelés Zsóka

Köszönöm drága Zsóka
nagyiful, 2014. szeptember 14. vasárnap, 20:46
Zöldségleves petrezselymes grízgombóccal
házi készítésű darált pirospaprika
1 leveskocka

Gombóchoz:

2 nagyobb tojás
21 teás k búzadara
1 kis k só
1 kisebb csokor friss petrezselyemlevél
1 leveskocka

Elkészítése:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A répát, a petrezselymet karikára, a karalábét, zellert, krumplit kockára vágjuk. A krumpli kivételével minden zöldséget egy fazékban feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a leveskockát, a pirospaprikát, az egész paprikát és a vöröshagymát.

Egy közepes edényben felteszünk vizet főni 1 leveskockával.A petrezselyemlevelet megmossuk, és apróra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét keményre verjük.

A sárgáját hozzáadva is kicsit tovább verjük, majd fokozatosan beleszórjuk a búzadarát, közben kavargatjuk. Legvégül beleforgatjuk a petrezselyemlevelet. Természetesen a búzadara mennyisége attól függ, hogy mekkorák a tojások és a gombócok alapanyaga ne legyen túl kemény, de
horvathnemagdi, 2014. szeptember 14. vasárnap, 11:26
1/551
Képek, videók
bográcsgulyás0914.jpg
maroka
2013. szeptember 16. hétfő, 14:01
bográcsgulyás.jpg
basikele
2013. február 19. kedd, 00:35
bográcsgulyás
lacipecsenye
2012. október 24. szerda, 22:30
Bográcsgulyás
soosistvan
2010. április 11. vasárnap, 20:57
petrezselymes tócsni.jpg
snbela44
2014. június 19. csütörtök, 10:58
petrezselymes-zsemlego mbó
bubszi
2010. szeptember 13. hétfő, 05:01
sajtoshús petrezselymes k
flammerne
2009. december 24. csütörtök, 21:06
rántott hús,petrezselymes
cinci0616
2008. június 01. vasárnap, 18:03
Fogyihoz zsírt.jpg
1vargaildyko
2009. október 18. vasárnap, 12:31
CSŐKÖTEG ZSIRT-FOSZF
fmayer
2007. május 08. kedd, 09:43
1.Ne válts apróra....jpg
anci-ani
2013. augusztus 04. vasárnap, 22:27
ne váltsd apróra.....gif
jucinenadov
2012. szeptember 27. csütörtök, 01:15
Ne váltsd apróra....jpg
anitahajdu
2011. augusztus 28. vasárnap, 16:17
Ne váltsd apróra.jpg
scorpionsrose
2011. január 11. kedd, 10:16
Ne váltsd apróra....jpg
szilvi1113
2009. július 24. péntek, 17:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.