Regisztráció  Belépés
2014. október 23. csütörtök | 43. hét | 296. nap | 17:05 | Gyöngyi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hortobágyi palacsinta
olaj

Töltelék

2 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 csirkemell-filé, de lehet sertéshúsból is
őrölt kömény
1 paprika
1 paradicsom
pirospaprika

olaj
2 dl tejföl
2 kanál liszt

Díszítéshez

2 dl tejföl
petrezselyemzöld

Elkészítés
Előkészítés:
Az anyagokból palacsintatésztát keverünk.

A tésztából 8-10 palacsintát sütünk.
A hagymákat apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk.

Elkészítés:

Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikát, paradicsomot. Ízesítjük a köménnyel és sóval. Hozzáadjuk a húst és kicsit hosszabb lével jóízű pörköltet főzünk. Ha a hús megpuhult, kiszedjük, kicsontozzuk.
A húst ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk.
A pörkölt levét a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. A besűrített mártásból 2-3 evőkanállal a húshoz adunk. Ezzel a masszával
horvathnemagdi, 2014. október 21. kedd, 17:25
Amitől magyar vagy....
Amitől magyar vagy...



Amikor több tejfölt használsz, mint ketchupot.?
Amikor a paprika legalább olyan fontos, mint a só és bors.?
Amikor valamelyik rokonod Attila. Vagy József. Vagy János. Vagy László. Vagy István.?
Amikor szereted a Túró Rudit, de nem igazán tudod elmagyarázni a külföldieknek mi a fene az, amíg ki nem próbálták.?
Amikor a külföldi kérdi a gyereket mit hozott a Mikulás karácsonyra válaszod némiképp zavart, hiszen a Mikulás nálunk december 6-án ajándékoz és amúgy karácsonykor a kis Jézus ajándékoz és nem 25-én hanem egy nappal előtte, szenteste.?
Amikor 5 percen keresztül tudsz egy levegővel káromkodni úgy, hogy nem használod ugyanazt a szót kétszer.?
Amikor az eljegyzési gyűrűd az ellenkező oldalon viseled.?
Amikor a vonat még el sem hagyta az állomást, de te már eszed a házi szendvicsed (általában egy fél paprika vagy paradicsom van benne és többnyire rántott hús).?
Amikor egy 79 km hosszú tavat (Balaton) Magyar Tengernek
lovaszmarika, 2014. október 20. hétfő, 16:49
párolt " lecsós " vagdalthús
KURBAN ETINDEN BUGULAMA

500 g közepes zsírtartalmú darált hús
2 közepes fej hagyma
4 db burgonya
2 db paprika
3 közepes paradicsom
1/3 csokor kapor
só és bors ízlés szerint
250 g vaj,
fél csésze víz

a darálthúst, sót, borst , apritott hagymát( felet ) összekeverem , gombócokat csinálok belőle.
a paradicsomot, paprikát, burgonyát egyforma nagyra darabolom fel, a hagymát karikára .
a zöldségeket vajon megpiritom , beleteszem a gombócokat és készre fözöm .
ibolya58, 2014. október 19. vasárnap, 11:04
Ezzel a 4 fűszerrel megszabadulhatsz a ráktól
több mint tíz éve végső stádiumú vastagbélrákot diagnosztizáltak. A férfi a kemoterápia helyett úgy döntött, hogy inkább az életmódváltást választja. Mindenkinek a saját döntéséhez joga van. Chris táplálkozásában drasztikus változtatásokat vezetett be, hogy legyőzze a gyilkos kórt. És legyőzte.

Az akkor 26 éves fiatalember saját döntése szerint visszautasította a kemoterápiát és táplálkozási változásokat vezetett be életébe. 4 rákölő fűszert kezdett használni: a kurkumát, oregánót, cayenne paprikát és a fokhagymát. Chris szerint minden nap fogyasztanunk kellene ezeket az erősen rákölő hatású fűszereket. Leginkább azoknak ajánlja, akik szeretnék elkerüli a megszokott rákkezelési orvosi eljárásokat, és szeretnének meggyógyulni.

Ételeinkhez tudatosan adagolva, napi rendszerességgel fogyasztva jó hatást érhetünk el vele a rákkal szemben. Chris bár legyőzte a rákot még ma is naponta használja a fűszereket. Mindezek közül talán a kurkuma a leghatásosabb, hiszen tartalmazza az erős rákellenes
gereica, 2014. október 18. szombat, 16:54
burgonyás börek
PATATESI BÖREK

3 db jufka tészta
1/2 csésze tej
2 kanál joghur
1 tojás sárgája, szezámmag
1/3 csésze olaj

BELSŐ ANYAGOK
4 közepes burgonya
1 db vöröshagyma
Só, bors, paprika, petrezselyem,
2 evőkanál növényi olaj

a burgonyát sós vizben megfözöm , leszüröm , s áttöröm .
hozzákeverem a hagymát, sót, borst , paprikát, petrezselymet, olajat .
egy tészta lapot lefektetek a töltelékből kenek rá, feltekerem . mind a három lapot elkészitem .
a rudakat kb . 4- 5 cm - s darabokra vágom fel .
a tetejét felvert tojással megkenem , s 180 fokon megsütöm .
ibolya58, 2014. október 18. szombat, 11:14
Zöldség- és gyümölcsszállítmányt semmisítettek meg Nógrádban
Andó Ákos elmondta: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szúrópróbaszerű mélységi ellenőrzést végző munkatársai értesítették az élelmiszerlánc-felügyeleti szervet a Lengyelországból érkezett, gyanús földi epret, paprikát és paradicsomot tartalmazó szállítmányról.

A hatóság az élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő tételt zárolta, majd gondoskodott megsemmisítéséről - tette hozzá.

Andó Ákos közölte: a gyors intézkedésre azért volt szükség, hogy a veszélyes élelmiszer ne kerülhessen a magyar fogyasztók asztalára.

A lengyel teherautó szerdán akadt fenn egy ellenőrzésen Parassapusztánál. A paprika és paradicsom hiányosan kitöltött nemzetközi szállítólevelén szereplő érkezési cím hamisnak bizonyult, a szamócáról pedig az importőr semmiféle dokumentációt nem tudott bemutatni.
velemenyezd, 2014. október 17. péntek, 13:48
A Nébih fokozottan vizsgálja az őszi szezonális termékeket
igazoltan saját gazdaságában termelte a gyümölcsöket - írja közleményében a hatóság.

A fővárosi piacok ellenőrzése mellett a Nébih országszerte figyelemmel kíséri a zöldség-gyümölcs importőrök tevékenységét is, hiszen a közelmúltban - elsősorban az uniós embargóra adott orosz válaszlépések miatt - látványosan megnövekedett a szomszédos országok felől Magyarországra irányuló, sokszor ismeretlen eredetű dömpingáruk forgalma - közölte a Nébih.

A hatóság ellenőrei több mint 10 tonna jelöletlen paprikát, paradicsomot és szamócát találtak abban a lengyel teherautóban, ami október 15-én akadt fenn egy mélységi ellenőrzésen Parassapusztánál. A paprika és paradicsom hiányosan kitöltött nemzetközi szállítólevelén szereplő érkezési cím hamisnak bizonyult, a szamócáról pedig az importőr semmiféle dokumentációt nem tudott bemutatni. A hatóság Nógrád megyei zöldség-gyümölcs ellenőre a szállítmányt további intézkedésig zárolta.

Az árura megsemmisítés vár, az szállítmány tulajdonosára pedig bírság, ami az áru
velemenyezd, 2014. október 17. péntek, 10:35
Húsz éve készítik a savanyúságot
Húsz éve készítik a savanyúságot
Nagyér - A nagyéri savanyító kényszervállalkozásnak indult, ma már 18 állandó munkatársat foglalkoztatnak. Itt dolgozzák fel többek között az önkormányzat startmunkásai által megtermelt kápia paprikát is.
Kovács Erika

Lőrincz Imre és felesége 1994-ben, vagyis éppen húsz éve alapították a savanyító céget. Ma már a Dél-Alföld három megyéjében is jól ismerik termékeiket.

- A véletlen és a kényszer is közrejátszott a cég alapításában - mondta Lőrincz Imre, a cég vezetője.

- Akkoriban Tótkomlóson dolgoztam hentesként. A vevőink egy idős nénitől vásárolták a húshoz a savanyú káposztát. Hogy ne kelljen a vevőknek több üzletbe is betérniük a káposztalevesbe valók beszerzéséért, a boltunk megvette Havrán nénitől a káposztát. A néni azonban életkora miatt már nem győzte a munkát, és szólt, hogy szívesen átadná a tudását. Ez arra az időszakra esett, amikor a feleségem munkanélküli lett, és a négy gyerek mellett nem járhatott
horvathnemagdi, 2014. október 16. csütörtök, 11:52
Gazdag parasztreggeli
vörös bab (konzerv)
1 közepes fej lila hagyma
10 dkg kolbász
4 db tojás
10 dkg cheddar sajt
0.5 db piros kaliforniai paprika
30 dkg leveles tészta (két lap)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál napraforgó olaj (a formák kikenéséhez)

A hozzávalókat bátran lehet variálni, ebben a receptben szerepelt konzervkukorica is, de most kihagytam, mert nekünk így jobban bevált. A férjem tálkájába még erős paprikát is szoktam karikázni. Ez a mennyiség két kis tálkába elég.

elkészítés

A bacont csíkokra vágjuk és serpenyőben elősütjük.
Rádobjuk a felszeletelt lila hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és az apró kockára vágott paprikákat.
Megpároljuk az egészet és hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, kevés só és bors.
2 db téglalap alakú kerámia edényt kiolajozunk
A leveles tésztát kinyújtjuk akkorára, hogy ki tudjuk bélelni a formánkat és még egy
horvathnemagdi, 2014. október 14. kedd, 15:00
Arroz con pollo
pirospaprika
0,15 dl apróra vágott koriander
1,5 liter csirkehúsleves
8 szál sáfrány, vagy 1 teáskanál sárga ételfesték a rizshez
0,5 liter hosszú szemű rizs
2,5 dl konzerv zöldborsó

Elkészítése:

A csirkét megsózom és borsozom, majd egy serpenyőben olívaolajon barnára pirítom.

A csirkét kiveszem a serpenyőből, majd ugyanabban az olajban óvatosan megpirítom a fokhagymát is. Amikor a fokhagyma megpirult, ráöntöm az őrölt pirospaprikát, a paradicsomot, a paprikát és a hagymát, majd addig párolom az összetevőket, míg meg nem puhulnak.

Amint a zöldségek puhák, átöntöm őket egy bográcsba, koriandert, húslevest és sáfrányt adok hozzá és az egészet összeforralom. Amikor a húsleves felforrt, belekeverem a rizst és folyamatos kevergetés mellett készre főzöm. A főzés végére a rizsnek az egész levet fel kell szívnia. Ha a húsleves már felszívódott, de a rizs még kemény, akkor újabb adag levest, vagy vizet öntök a rizs
horvathnemagdi, 2014. október 14. kedd, 07:57
Francia hagymás lepény
Rama sütigyár recept
Francia hagymás lepény

Hozzávalók

33 dkg liszt
20 dkg Rama
6-8 evők. víz
2 teásk. só
1 teásk. cukor
fél cs. sütőpor
Töltelék

1 fej lilahagyma
10 dkg füstölt, húsos szalonna
25 dkg füstölt, főtt lapocka
bors
olaj
Tetejére

1 db tojás
reszelt sajt

Elkészítés

A lisztbe teszem a sót, a cukrot, a sütőport, és összemorzsolgatom a Ramával. Ha már nincsenek benne nagyobb csomók, akkor kanalanként adagolva a vizet, jól gyúrható tésztává állítom össze. Berakom legalább 2 órára a hűtőbe. A felcsíkozott szalonnát egy pici olajon megfuttatom, hozzáadom a finomra szelt hagymát, a felkockázott lapockát, és összepirítom őket, a végén pedig megborsozom. (Én még gombát is el tudnék képzelni benne). A
gabfe, 2014. október 13. hétfő, 18:35
Aszalt szilvás tőkehal színes rizzsel
Hozzávalók:
60 dkg tőkehalfilé,
20 dkg aszalt szilva,
1 dl száraz fehérbor,
só,
25 dkg bacon szalonna,
2 citrom,
1 dl olaj,
30 dkg rizs,
1 cs. petrezselyemzöld,
1 kaliforniai paprika,
7 dl víz,
bors,
5 dkg reszelt parmezán.

Az aszalt szilvát a borba áztatjuk. A halfiléket celofánnal letakarva óvatosan kiverjük. A szilvákat az enyhén sózott halszeletekre tesszük, s az utóbbiakat feltekerjük. Becsomagoljuk őket baconszeletekbe, sütőtálra helyezzük, meglocsoljuk az egyik citrom levével, és 160 °C-os sütőben (10 perc alatt) megsütjük.
A rizst olajon lepirítjuk, megsózzuk. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet és apróra kockázott paprikát. Felengedjük forró vízzel, fedő alatt megpároljuk, majd még forrón összekeverjük őrölt borssal és reszelt sajttal. Golyókat formálunk belőle, és a sütőben 5 perc alatt átforrósítjuk.
A haltekercset szeletelve, rizsgombócokkal és cikkekre vágott citrommal tálaljuk.
suzymama, 2014. október 13. hétfő, 12:00
1/556
Képek, videók
Hortobágyi palacsinta.jpg
miday
2009. augusztus 29. szombat, 20:12
hortobágyi palacsinta.jpg
sebajtobias
2009. május 21. csütörtök, 18:12
hortobágyi palacsinta.jpg
veronika74
2008. október 26. vasárnap, 14:24
hortobágyi palacsinta-.jp
veronika74
2008. október 26. vasárnap, 14:24
hortobágyi palacsinta
limara
2008. június 03. kedd, 13:33
Csirkemell palacsintatész
irmus
2014. október 07. kedd, 07:49
száraz tésztából csoda.jp
ildikocsorbane2
2014. január 16. csütörtök, 18:15
sörkifli tésztából.jpg
dnemethk
2013. február 25. hétfő, 21:54
tésztából2.jpg
dnemethk
2013. február 13. szerda, 13:45
tésztából.jpg
dnemethk
2013. február 13. szerda, 13:45
tesztabol.jpg
katicacska
2013. február 12. kedd, 13:39
MALACFEJEK SÓS TÉSZTÁBÓL
klarcsika
2010. március 19. péntek, 22:02
MALACFEJEK ÉDES TÉSZTÁBÓL
klarcsika
2010. március 19. péntek, 22:01
Hóember mézes tésztából
atk5339
2010. február 10. szerda, 07:04
Sós rudak túrós tésztából
oldlady38
2009. április 10. péntek, 15:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.