Regisztráció  Belépés
2014. december 19. péntek | 51. hét | 353. nap | 11:01 | Viola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
olivás pulykamell rolád
felforrósítjuk a vajat/margarint és az olajat, beleteszük a két hústekercset, élénk tűzön körbepirítjuk (F). Alájuk öntjük a bort, hagyjuk elfőni, azután a serpenyőbe dobjuk a kissé szétlapított fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk a tejet és a rozmaringágakat (G), lefedjük, és a sütőben 25 percig pároljuk-sütjük. Ezután melléjük dobjuk a maradék olívabogyókat, és fedő nélkül további 5 percre visszatesszük a sütőbe.

5. Vágólapra emeljük a két hústekercset, alufóliával letakarva 5-8 percig pihentetjük. A paprikát apróra felkockázzuk. Lehántjuk a húsról a zsineget, nem túl vékonyan felszeleteljük, és az olívabogyókkal, valamint a sült-párolt fokhagymával együtt tálra rendezzük. Megszórjuk a tetejét a paprikakockákkal, bevonjuk egy kevés pecsenyelével, és rozmaringbóbitákkal díszítve mihamarabb tálaljuk.

Tepsis krumplival a legfinomabb:
800 g krumplit meghámozunk, nagyobb kockákra vágunk, tepsibe terítünk.
Megszórjuk 1/2-1/2 kk. sóval és szárított oregánóval, lazán összeforgatjuk 3
faciendum, 2014. december 16. kedd, 20:57
Amitől magyar vagy...
Amikor több tejfölt használsz, mint ketchupot?
Amikor a paprika legalább olyan fontos, mint a só és bors?
Amikor valamelyik rokonod Attila. Vagy József. Vagy János. Vagy László. Vagy István?
Amikor szereted a Túró Rudit, de nem igazán tudod elmagyarázni a külföldieknek mi a fene az, amíg ki nem próbálták?
Amikor a külföldi kérdi a gyereket mit hozott a Mikulás karácsonyra válaszod némiképp zavart, hiszen a Mikulás nálunk december 6-án ajándékoz és amúgy karácsonykor a kis Jézus ajándékoz és nem 25-én hanem egy nappal előtte, szenteste?
Amikor 5 percen keresztül tudsz egy levegővel káromkodni úgy, hogy nem használod ugyanazt a szót kétszer?
Amikor az eljegyzési gyűrűd az ellenkező oldalon viseled?
Amikor a vonat még el sem hagyta az állomást, de te már eszed a házi szendvicsed (általában egy fél paprika vagy paradicsom van benne és többnyire rántott hús)?
Amikor egy 79 km hosszú tavat (Balaton) Magyar Tengernek hívsz, és keresztben átúszod?
Amikor mindig
donmolnarmeister, 2014. december 16. kedd, 13:43
Milyen ázsiai ételt tudnék csinálni marhahúsból?
kukoricakeményítőt és a wasabit egy közepesen nagy tálban elkeverjük 3 evőkanál szójaszósszal. Beletesszük a hátszíncsíkokat, alaposan beleforgatjuk, majd félretesszük.

Egy lábasban vizet forralunk, és 5 perc alatt vagy a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint kifőzzük a soba metéltet.

Közben egy wokot vagy egy vastag fenekű serpenyőt tűzforróra hevítünk, beleöntjük az olaj felét, majd körbeforgatjuk a serpenyőt, hogy az olaj mindenhol egyenletesen bevonja. Beledobjuk a piros húsú paprikát, az újhagymát és a gombát, majd kevergetve sütjük őket, amíg megpuhulnak (kb. 4 perc). Szűrőkanállal kivesszük a zöldségeket a wokból, a metéltet alaposan lecsepegtetjük, és félretesszük.

Felhevítjük a wokban a maradék olajat, és a hátszíncsíkokat állandó kevergetés mellett addig sütjük, amíg a hús éppen csak megpuhul (4 perc). Szűrőkanállal kivesszük a húst a wokból.

Az alaplét és a maradék 2 evőkanál szójaszószt a wokba öntjük, hozzáadjuk a metéltet, a zöldségeket, a norit
firmamentum, 2014. december 15. hétfő, 04:34
Így készül a tökéletes halászlé
Így készül a tökéletes halászlé

Ha a fenyőfát már feldíszítetted, itt az ideje, hogy elkészítsd a karácsonyi fogások császárát, a tökéletes halászlét.


Hozzávalók:

1 kg ponty
20 dkg vöröshagyma
2 evőkanál fűszerpaprika
2 krumpli
1 zöldpaprika
1 paradicsom
szárított erős paprika


A hal fejéből, farkából, a meghámozott, karikára vágott vöröshagymából és a burgonyából készíts alaplevet. Ha minden megfőtt, passzírozd át az egészet. A paprikát vágd karikára, majd a paradicsommal együtt tedd az átpasszírozott lébe, és szórd bele a fűszerpaprikát is.

A hal többi részét, miután megtisztítottad, vágd kisebb darabokra, sózd be alaposan, majd, amikor a leves forrni kezd, add hozzá. Kis lángon nagyjából 20 percig főzd. Ízlésed szerint erős paprikával is
lilagondolatok, 2014. december 12. péntek, 11:31
Szecsuáni csirke
Szecsuáni csirke

Küldte: Rumanne Nagy Szilvia

Hozzávalók:

400 g csirkemell
6 k olívaolaj
1 sárgarépa
2 paprika
2 vöröshagyma
200 g kínai káposzta
500 g paradicsomlé
3 k szójaszósz
ketchup

őrölt bors
gyömbérpor
csilipor (vagy csípős darált paprika)

Elkészítése:

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk megsózzuk, megízesítjük őrölt borssal. Kevés olajon wokban fehéredésig sütjük, majd kivesszük a wokból.

A fennmaradó olajban megpároljuk a vékony szeletekre vágott répát, paprikát, hagymát, káposztát. Ha szépen megpirult a zöldség, hozzáadjuk a paradicsomlevet, kevés kecsapot, szójaszószt, ha szükséges megsózzuk.

Meghintjük őrölt borssal, ízlés szerint gyömbérporral és végül hozzáadjuk a csiliport vagy a csípős darált paprikát. A csirkehúst visszatesszük a szecsuáni mártásba, összeforraljuk. Főtt rizzsel tálaljuk.
horvathnemagdi, 2014. december 11. csütörtök, 17:06
Kelkáposztás zöldségleves
kelkáposzta
kb.20-25 dkg fagyasztott pörkölt
olaj
víz
1 nagy doboz tejföl

bors
ételízesítő
2 db erőleves-kocka
1 csokor petrezselyem
tetejére: grillezett sajtos piritós

Az összes zöldséget megmossuk, megtisztítjuk, és feldaraboljuk. (A kelkáposztából vágjuk ki a torzsát és a nagyobb ereket!) Egy nagy lábasban meglangyosítjuk az olajat, rátesszük a kockára vágott hagymát, majd kicsit megpirítjuk. Rászórjuk a szintén apróra vágott paradicsomot, paprikát, fokhagymát és a felkarikázott póréhagymát. Kislángon, gyakori kevergetés mellett pirítjuk a zöldségeket. Amikor picit megpuhultak, a lábasba tesszük a felkarikázott sárga és fehérrépát, a felkockázott burgonyát és a nagyobb darabokra vágott kelkáposztát. További 4-5 percig kevergetjük a zöldségeket, majd hozzáadjuk a pörköltet. A fazék ekkor már legalább félig tele a hozzávalókkal. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi a zöldségeket, beleteszünk 2 erőleves kockát, megsózzuk, megborsozzuk,
feviroza, 2014. december 11. csütörtök, 11:32
Amitől magyar vagy...
Amitől magyar vagy...



Amikor több tejfölt használsz, mint ketchupot.

Amikor a paprika legalább olyan fontos, mint a só és bors.

Amikor valamelyik rokonod Attila. Vagy József. Vagy János. Vagy László. Vagy István.

Amikor szereted a Túró Rudit, de nem igazán tudod elmagyarázni a külföldieknek mi a fene az, amíg ki nem próbálták.

Amikor a külföldi kérdi a gyereket mit hozott a Mikulás karácsonyra válaszod némiképp zavart, hiszen a Mikulás nálunk december 6-án ajándékoz és amúgy karácsonykor a kis Jézus ajándékoz és nem 25-én hanem egy nappal előtte, szenteste.

Amikor 5 percen keresztül tudsz egy levegővel káromkodni úgy, hogy nem használod ugyanazt a szót kétszer.

Amikor az eljegyzési gyűrűd az ellenkező oldalon viseled.

Amikor a vonat még el sem hagyta az állomást, de te már eszed a házi szendvicsed (általában egy fél
sanci81, 2014. december 08. hétfő, 06:16
Delikát
mondja, van Delikát, nézem, én még így csövestől, hajléktalantól nem fogadtam el ételt eddig, megszeppentem ,aztán kezdi magyarázni a Gábi, hogy olyan mint a Vegeta, jó mondom , adjál egy kicsit, és nagyon jól beleillett a vajas sajtos szendvicsembe. Gábi a legfiatalabb, két éve van Kolozsváron, Galati-i származású, és ha jól értem tíz évre ki van tiltva vagy Olaszországból vagy Spanyolból de azt hiszem inkább Spanyolországból.És a Delikáttal kezdődött el az üzletelés, rá pár napra egy borkán csípős paprikát vettem tőlük 1 lejért.De azt hiszem Attilával már ez előtt üzleteltünk, most már nem tudom pontosan beidőzíteni, de mindegy is előtte vagy utána, minden esetre amikor Attila a göndör beijesztett nekem a Cipariuban és másnap kapott egy döngőt a Szécsenyi téren, ez után adott nekem egy szelet sajtot, levágta egy nagy darabból és tessék! Elfogadtam, és még vásároltam is még valamennyit talán két lejért, ami a piacon tíz- tizenöt lej lett volna, nálam mindig sajt éhség van.Vettem egyebeket is, miccset,
artforwho, 2014. december 07. vasárnap, 20:16
Fasírt másképpen!
Fasírt másképpen!

Hozzávalók:

40 dkg darált hús,
2 zsemle -áztatott -
1 tojás
10 dkg. reszelt sajt,
1 g fok-hagyma, pici vörös hagyma,
petrezselyem apróra vágva,

Elkészítése:

minden fűszerből egy csipet amit szerettek,
(én raktam bele, bazsalikomot, oregánó, bors, só, egy kis reszelt gyömbért,őrölt paprikát)
összedolgozod, majd golyókat csinálsz belőle, és belecsavarod mindjárt egy szál baconszalonnába.
Ebből az adagból nekem 14 db lett, 200 fokos sütőben, 40 perc alatt készen ( de sütőtől függ )

Szakács: Ilona
horvathnemagdi, 2014. december 06. szombat, 15:49
Gombás búbos karaj
paradicsom
1 hegyes erős paprika
1 fej vöröshagyma
4 vékony szelet sonka
4 szelet trappista sajt

őrölt fehér bors
grill fűszerkeverék
5 dkg vaj
5 dkg liszt
Elkészítése:
A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk,grillfűszerrel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben, kevés vajon elősütjük majd a maradék zsiradékkal együtt egy tepsibe tesszük.

A vöröshagymát apróra a gombát szeletekre a bacont apró kockákra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felszeleteljük.
A bacont kipirítjuk, rádobjuk az apróra vágott hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk amíg a levét elfövi.
Az elősütött karajszeletekre halmozzuk a pirított gombát, majd csípős paprika és paradicsom szeleteket teszünk rá. Betakarjuk egy-egy szelet gépsonkával és trappista sajt szeletekkel. Az egészet grillsütőben vagy előmelegített sütőben megsütjük.
Jó étvágyat kívánok
anyu65, 2014. december 05. péntek, 15:05
A kis kereskedök vajon nem a multiknál veszik meg olcsón azt az árút amit aztán jó nagy felárral ad el?
#2
Sokat járok a METROBA, 2-3 kocsival ott vásárol a parasztboltos, hogy aztán a kisboltjába 50-80% al drágábban adja! Aki nem tudja az megszívta.
Miért kerül az ,,ósenes" 180Ft cukor 250be a város melletti szatócs üzletbe?
Meg a ,,magyarőstermelő" ,,kaliforniai" paprikát árul 940Ft ért. :))
meki77, 2014. december 03. szerda, 11:06
Töltött paprika
vöröshagyma
2 db fokhagymagerezd
bors

pirospaprkia
olaj
csemege paprikakrém
darált erős paprika
1 kg tv paprika
5 dl paradicsomlé
3 dl tejföl
2 evőkanál liszt
cukor

A paprikákat alaposan megmosom és a magházukat kivágom. Sós, lobogó vízben előfőzöm a paprikákat kb. 4 perc alatt, majd tálcára téve hagyom hűlni. Erre azért van szükség, hogy töltéskor ne repedjen meg a paprika húsa, könnyebben lehessen tölteni. Amikor az összes paprikát előfőztem, a főző vizet nem öntöm ki, később szükség lesz még rá!
A hagymát megtisztítom és apró kockára vágom. Kevés olajon megfuttatom, majd hozzáadom a többi fűszert is. Először fokhagymanyomóval belenyomom a fokhagymákat, sózom, borsozom, majd hozzáadom a darált paprikát és a paprikakrémet. Végül az őrölt pirospaprikát, de ezt éppen hogy el kell keverni és már le is kell venni a gázról, mert megég és keserű lesz. A darált húshoz adom a megmosott rizst és a hagymás keveréket és egy
hornoke, 2014. november 30. vasárnap, 18:04
1/561
Képek, videók
gombás pulykamell.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 18:32
Ananászos Pulykamell
tothanikorozsa
2012. július 17. kedd, 14:53
Kijevi pulykamell.JPG
szabinat
2012. május 22. kedd, 14:36
töltött pulykamell
ibolya58
2012. március 25. vasárnap, 12:48
Pulykamell mangóval
dodicska
2011. október 16. vasárnap, 13:08
Gesztenyés pulykamell
ircsike36
2010. december 20. hétfő, 22:07
vadas pulykamell.jpg
maroka
2010. szeptember 24. péntek, 17:20
10889_husveti-pulykame llt
bubszi
2010. augusztus 23. hétfő, 04:50
Fonott_pulykamell.jpg
1vargaildyko
2009. december 30. szerda, 13:44
dubarry pulykamell.jpg
veronika74
2009. december 09. szerda, 23:24
pulykamell-tálalva
iraziviki
2009. szeptember 29. kedd, 18:32
Cica serpenyőbe
1951anna
2013. július 11. csütörtök, 03:53
serpenyőben.jpg
agica2004
2011. április 14. csütörtök, 15:33
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.