Regisztráció  Belépés
2016. június 26. vasárnap | 25. hét | 178. nap | 19:05 | János, Pál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szalmonellával szennyezett fűszerpaprika-őrleményt hív vissza a Lidl
A társaság csütörtökön közölte: kérik a vásárlókat, hogy a paprikát ne fogyasszák el, vigyék vissza a Lidl bármelyik üzletébe, a vételárat a vásárlást igazoló nyugta nélkül is visszatérítik.

A Lidl hangsúlyozta, hogy a visszahívás csak azokat a termékeket érinti, amelyeken a december 26-i minőségmegőrzési idő mellett az L172-es tételszám szerepel, az áruházlánc által forgalmazott más termékre a visszahívás nem vonatkozik.

A szalmonella baktériumok az alapos hőkezelést - sütést-főzést - követően elpusztulnak, azonban ezek hiányában az ételben elszaporodva fertőző megbetegedést okozhatnak - hívták fel a figyelmet a Lidl Magyarország Bt. honlapján.
velemenyezd, 2016. június 23. csütörtök, 20:24
Nincs Cím
HARCSAPAPRIKÁS TÚRÓSCSUSZÁVAL

HOZZÁVALÓK
Hozzávalók 2 személyre:
40 dkg harcsafilé (4 szelet)

bors
pirospaprika
liszt az elősütéshez és a habaráshoz
1 paprika
1 paradicsom
1 fej vöröshagyma
5 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
25 dkg csuszatészta vagy fodros nagykocka
20 dkg füstölt szalonna
50 dkg túró

ELKÉSZÍTÉS

Elkészítés: 1. Aprítsuk finomra a hagymát, kockázzuk fel a füstölt szalonnát, majd a paprikát és a paradicsomot is.

2. A tésztát főzzük meg al dente (nem főzzük szét, hanem fogroppanósra, általában 20 percig főzik a tésztát a háziasszonyok, de ezt 5-10 perces műveletre redukáljuk le folyamatos kóstolással, ez tésztától függ).

3. A füstölt szalonnakockákat pörcösre sütjük, majd leszűrjük.

4. A halat besózzuk, majd lisztbe forgatás után hirtelen megsütjük a visszamaradt szalonnazsírban minden oldalán.

5. A halat kivesszük, és egy kis zsír hozzáadásával
reifregina, 2016. június 23. csütörtök, 19:12
Ponty amur és keszeg Hozzá valók.
lepje. Leszűrjük a tengerit és a búzát. Azzal a vízzel keverjük össze a többi etetőanyag alap anyagokat amiben megfőztük a magokat, mivel olyan aromát ad ami szükséges nekünk a sikeres horgászathoz.Veszünk 1 háztartási keksz darálékott 50dkg ehhez hozzá öntünk 20dkg zsemle morzsát (ha nincsen akkor jó a kenyér is csak össze kell apróra morzsolni.) Ezeket Össze keverjük kivéve a tengeri és a búza.Azt majd később foglyuk hozzá adni mivell a keverésnél össze törnénk.Az egészbe bele keverünk lkánál piros paprikát 3evökanál cukrot és 2vanilia por.Ha a leszűrt víz nem elegendő akkor sima víz hozzá adásával lehet tovább keverni.Ha netalántán hígra csináltad akkor fekete homokot keverjünk hozzá.(A folyó vizen muszáj bele rakni vagy 3mariknyit az eredményesebb etetés miattjHa össze kevertük az alap anyagokat akkor bele tehetjük a tengerit és a búzát is. Pihentesük egy estét hogy az aromák össze érjenek normálisan.A reggeli horgászatnál 1 doboz csontit keverjünk bele. A horogra abból a tengeriből meg csontiból rakjunk
jozsef_olah_9843, 2016. június 23. csütörtök, 13:39
Piros aranykrém.
aranykrém.
Minden adalék és ízfokozó nélkül!!!!

Szerettem mindig a piros arany krémet , de a boltiban egyáltalán nem bízok, muszáj volt megcsinálni ezt is....ebben tudom mi van... de amit még nem is mondtam... ezeket az alapanyagokat magamnak termelem meg... soha nem voltak permetezve, csak locsolni szoktunk a kertben.... szerves trágyát használunk csak... tehát ez már majdnem BIO...

Piros arany Vali módra... tartósító nélkül
2 kg szép piros paprika én KÁPIA paprikát használtam szép bordót és jó húsost..
1-3 db csípős... ki hogy szereti
4 fej hagyma
5 db szép piros érett paradicsom
1,5 dl olaj
1 ek só
ezeket mindet feldarabolva egy nagyobb lábosba teszem... alaposan szét főzöm... botmixerrel mixelem... jó krémessé teszem... mehet vissza a tűzre... most már tenni kell rá egy fedőt mert fröcsög...felfőzőm... megint mixelem alaposan... mikor jó krémes mehet vissza a tűzre... addig főzöm kevergetve míg el nem érem a kívánt sűrűséget...
nanoka72, 2016. június 21. kedd, 15:42
Családi receptúra 1.
idő, és mi agyunk egyre jobban emlékezni kezdett a zöldségek és egyéb alapanyagok igazi íz-világára megváltozott minden előnyére. Igaz a gyermekkorom zöldpaprikás vajas kenyerét semmi nem hozza vissza, mert más volt a zöldpaprika és a vaj. Szóval, elővettem a család gyöngybetűs receptgyűjteményét és nekiláttam a fűszer keverékek összeállításának, amit tisztelettel most átnyújtok nektek. Édesapám hentes sója: Bármilyen drága fűszer keverék helyett...
Magyaros (a natúrba nem teszünk paprikát, minden más marad) 1 mokkáskanál fehér bors, fél mokkás kanál fűszerpaprika, aki szereti, reszelhet bele egy kis szerecsendiót, 1 zacskó ellenőrzött minőségű fokhagyma granulátum. 1 csipet kristálycukor. 1 csipet szárított és darált rozmaring. Mindezt fél kiló tengeri sóval elkeverjük. Sokáig eláll. Szárnyasokhoz ugyan így készítjük, de teszünk hozzá, majoránnát. Aki szereti, tehet bele 1 csipet kurkumát, vagy curryt. Felhasználás előtt a szükséges mennyiséget kevés olajban elkeverjük, a húst
reifregina, 2016. június 17. péntek, 20:06
Ratatouille alapú zöldséges pite
(vékony, hosszú )
1 nagy db cukkini (vékony, hosszú)
2 közepes db paradicsom
20 dkg mozzarella (2 bogyó)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek olívaolaj
10 levél bazsalikom

elkészítés

Először a paprika héját húzzuk le: 1) akinek van gáztűzhelye, az láng felett égesse szinte feketére a héját, majd jeges hideg vízbe téve, szinte magától lefoszlik róla. 2) akinek villanytűzhelye van, az forró 220 fokos, lehetőleg grillezős állásban süsse a paprikát, ameddig megpirul a héja, és az előzőek szerint, vízbe téve húzza le a héját.
Ha idáig nem használtuk, akkor melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy nagy serpenyőben olívaolajon pár perc alatt fonnyasszuk meg az apró kockára vágott hagymát. Dobjuk mellé a tisztított aprított zellerszárat és a répát. Majd pár perc múlva a felszeletelt, lebőrözött paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, a végén szórjunk bele egy marék friss bazsalikomot. Addig főzzük a szószt, ameddig kicsit besűrűsödik,
reifregina, 2016. június 17. péntek, 19:15
Karajszeletek gazdagon sütve
Hozzávalók:
4 szelet karaj csont nélkül
2 db paradicsom
2 db hegyes erős paprika
4 fej gomba
4 szelet füstölt tarja
20 dkg trappista sajt
1 szál parasztkolbász

grill fűszer
5 dkg vaj
őrölt bors
Elkészítése:
A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, grill fűszerrel megszórjuk, és kevés vajon elősütjük.
A sajtot lereszeljük.
A paradicsomot, csípős paprikát, kolbászt és a gombát szeleteke vágjuk.
A hússzeleteket tepsibe vagy jénaiba tesszük. Minden szelet karajra teszünk 3-4 szelet kolbászt, 2 karika paradicsomot, 2-3 szeletet a paprikából, 2-3 szeletet a gombából, egy szelet főtt füstölt tarját és végül megszórjuk a reszelt sajttal.
Az egészet sütőben vagy szendvics sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul.
Köretnek friss salátát készítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
reifregina, 2016. június 04. szombat, 16:32
Stüszi Vadász
Fontos a bio-hisztéria & bussiness is, de ennél jóval fontosabb a környezet, a levegő, hogy alszol, mikor és mennyit alszol. Persze az jó ha bekapsz egy- egy retket, paprikát vagy paradicsomot, a hagyma, a fokhagymát és a csípőspaprikát tartom a legfontosabbaknak.Ha állatot tartasz, az igen, biztosított a kondíciód, csak épp nem vagy ember, de belefér, van itt hetven valamennyi idős aktív középiskolai német tanár, hat kutyát tart, egy kicsit szeleburdi de még tanít. Úgy futkározik a Fellegváron mint egy Stüszi Vadász, reggelente a kutyások közül ő az első, ő érkezik legkorábban, hét előtt kint van.Azt hiszem, mi sátorosok, csövesek, nomád és vándorló népcsoportok is megálljuk a helyünket az állatvilágban, és hát mi, ha nem ez a legfontosabb..
artforwho, 2016. június 03. péntek, 03:59
Gölödinleves krumplis pogácsával
személyre
- a sütéshez zsír
- őrölt pirospaprika
- bors
- só
- kb. 20 dkg liszt
- 1 tojás
- fél paradicsom
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- fél paprika
- 1 kis vöröshagyma
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 nagy sárgarépa
- 1,5 kg burgonya

A burgonyát megpucolva, kockára vágva sós vízben megfőzzük. Közben feldarabolunk zöldséget, répát. Egy fazékban, kevés zsíron egy kis felaprított vöröshagymát lepirítunk, hozzáadjuk a répát, a gyökeret, fél paprikát, fél paradicsomot. Megszórjuk kis borssal, orölt pirospaprikával, végül petrezselymet darabolunk bele. Felengedjük fél liter vízzel. Közben megfőtt a burgonya, leszűrjük, a főzőlevét hozzáöntjük a zöldséges levesalaphoz, és készre főzzük. Még forrón összetörjük a burgonyát, kihűtjük, utána sózzuk, hozzáadunk egy tojást és annyi lisztet, hogy se túl kemény, se túl lágy ne legyen a tészta. A negyedét lecsípjük, apró gombócokat csinálunk belőle, és belefőzzük a levesbe. A többit kinyújtjuk,
reifregina, 2016. június 02. csütörtök, 16:11
Magyar konyha története
egyedülálló pl. a kovászos uborka elkészítési módja, máshol nem készítenek ilyen savanyúságot.
A reneszánsz korban Mátyás király konyhája nagy hatást gyakorolt a konyhaművészetre, előtérbe került az élet élvezete, a finom fogások, ízletes lakomák, fantasztikus borok. Ebből a korból már írásos receptek is maradtak fent.
A török hódoltság korában a magyar konyha visszaszorult Erdélybe, és erdélyi konyhaként élt tovább. Az ásványi só elterjedése a konyhában is az erdélyi sóbányáknak köszönhető.
A paprikát Kolumbusz hozta magával Közép-Amerikából, az ebből készült megőrölt fűszer az írásos emlékek szerint a XIX. Században vált használatossá.
A konyhánkban próbáljuk meg hasznosítani a keleti hagyományokon kialakult táplálkozástudomány (makrobiotika) alapszabályait is, melyek a következők:
A mérsékelt égöv népeinek hagyományos tápláléka a teljes gabonafélék (erőt, energiát adnak), a zöldségfélék (gyógyítanak), a hüvelyesek, a gyümölcsök (méregtelenítenek, frissítenek) és olajos magvak. A
eva6, 2016. május 31. kedd, 11:28
Vegyes „dobálós” savanyúság tartósítószer nélkü
könnyebben átjárhassa majd az ecetes lé, míg az uborka maradhat nagyobb darabokban is. Mi a következőképpen daraboltunk:

A sárgarépát megtisztítás után zöldséggyalun letoltuk. Hogy szebb legyen először ferdén megvágtuk a répát, majd utána gyalultuk le, így szép elnyújtott, ovális alakú répa szeleteket kaptunk. Mivel csak jó nagy kovászolni való uborkánk volt, így azokat hosszában elnegyedeltük. A karfiolt és a brokkolit kisebb-nagyobb rózsákra szedtük, míg a kaliforniai és tölteni való paprikát néhány centis szabálytalan darabokra vágtuk. Mire végzünk a zöldségek megtisztításával és feldarabolásával, már jó fáradtak leszünk, de ne adjuk fel a cél előtt.

Most jön az üvegek betöltése. Első körben mi csak 1700 ml-es üvegekkel akartunk eltenni, de annyi zöldségek sikerült felaprítanunk, hogy miután megraktunk mind a négy (sajnos nem volt több üres) ilyen méretű üvegünket, még mindig bőven maradt a konyhapulton hozzávaló. Akkor úgy döntöttem, leszedjük a szekrény tetejéről az egyetlen
aranyag, 2016. május 30. hétfő, 15:28
Lecsós bab
Hozzávalók 4 főre
1 kg tv paprika
2 db paradicsom
2 db konzerv bab
2 fej v.hagyma
Hagymát megdinszteljük kevés zsirban,egy kanál örölt paprikát teszünk rá.
tv paprikát karikára vágjuk,megsütjük,majd rátesszük a paradicsomot.lefedjük 10perc.
most jön a bab rátesszük 2perc forrás,lehet tálalni.
receptbázis
bkisseva, 2016. május 19. csütörtök, 08:20
1/591
Képek, videók
Szalmonella
dnemethk
2010. január 01. péntek, 15:27
Szennyezet terepszakasz
inoke
2012. június 07. csütörtök, 13:46
Lidl-is.JPG
talamusz
2012. október 07. vasárnap, 11:12
NÁLUNK a LIDL parkolójába
sarkadykati
2012. február 10. péntek, 05:38
Gyula_Lidl
pinko
2012. január 27. péntek, 07:43
2011 LÍDL
gumiki
2011. december 31. szombat, 19:33
Kazincbarcika Lidl.jpg
kicsoda57
2010. május 21. péntek, 15:07
lidl_miskolc.jpg
felbersandor
2010. január 23. szombat, 01:48
A téli Magyarország.jpg
chillik
2016. június 10. péntek, 07:40
Nagy Magyarország
sanci81
2016. május 16. hétfő, 12:25
magyarország.jpg
astropapa58
2016. április 13. szerda, 21:45
Történelmi Magyarország t
pacsakute
2016. április 01. péntek, 21:16
HG8-654 Magyarország
crse
2016. január 31. vasárnap, 11:31
HG4I Magyarország
crse
2016. január 31. vasárnap, 11:30
HA8001SWL Magyarország
crse
2016. január 31. vasárnap, 11:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.