Regisztráció  Belépés
2018. január 19. péntek | 3. hét | 19. nap | 10:40 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megunhatatlanul finom: régimódi diótorta
a felvert habhoz keverjük a tojássárgákat, majd amikor jól elkeveredett, beletesszük a lisztes-diós keveréket is. Átkeverjük és a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Betesszük az előmelegített sütőbe és kb. 20 perc alatt megsütjük. Szép piros legyen a teteje, de ne égjen meg. 1 perc után kifordítjuk a piskótát egy fa vágódeszkára és hagyjuk kihűlni.

A diós krém elkészítése
Amíg sül a piskóta egy kisebb lábasban 3 evőkanál lisztet simára keverünk 6 dl tejjel és 2 evőkanál cukorral. Feltesszük a tűzre és felforraljuk, ezalatt be is sűrűsödik, mint egy puding. Legalább 1 percig érdemes főzni, hogy ne legyen lisztíze. Amíg a lisztes pép kihűl, addig a piskóta is.

10 dkg vajat habosra keverünk 8 dkg cukorral. Beleteszünk 1 csomag vaníliás cukrot és 2 teáskanál rumaromát. Ezután evőkanalanként hozzákeverjük a felfőzött, kihűlt lisztes pépet és alaposan elkeverjük. Végül hozzáadjuk a darált diót 2 evőkanálnyi kivételével.

torta ,,összeszerelése"
A diós piskótát
suzymama, 2018. január 06. szombat, 16:13
Csipkebogyólekvár
Hozzávalók
4 kg csipkebogyó,
1 kg kristálycukor,
üvegenként 1 késhegynyi nátrium-benzoát

Elkészítés
A csipkebogyókat alaposan megmossuk, majd késsel mindkét végüket levágjuk.
Egy nagy fazékba feltesszük főni megtisztított bogyókat és felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Lassú tűznél, lángelosztóval forrástól számítva egy órán keresztül főzzük. Gyakran megkavarjuk, mert könnyen leragad.
A megfőtt csipkebogyókat egy finom lyukú szűrűn át egy fakanál segítségével átpasszírozzuk. Mivel a csipkebogyó belsejében található apró szőröktől szeretnénk megszabadulni, ezért passzírozzuk át még egyszer egy kisebb lyukú szűrőn.
Előkészítjük az üvegeket és a pépet feltesszük főni. Amikor felforr a pép, akkor adjuk hozzá a cukrot. A cukor felolvadását követően még 20 perig főzzük. A kész lekvárt üvegekbe töltjük, tetejükre késhegynyi nátrium-benzoátot szórunk, lezárjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
suzymama, 2017. október 11. szerda, 13:45
Birsalma
kristálycukorban és zárt dobozokba rakjuk.

Ha rendes gyümölcsízt akarunk belőle készíteni, kevésbé sűrűre főzzük és üvegekbe tesszük.

Birsalma krém

Hozzávalók :

4 db birsalma

2 db tojás fehérje

4 evőkanál porcukor

Elkészítés : A birsalmákat megmossuk, négybe vágjuk és a csumáját, vagy az esetleges rossz részeket nagyon alaposan kivágjuk. Meghámozni nem szükséges. Még kisebb darabokra aprítjuk, annyi vízbe tesszük, hogy ellepje és feltesszük főzni. Kb. 15-20 perc alatt megpuhul. Ezután leszűrjük, majd ha kihűlt botmixszerrel, vagy más alkalmas eszközzel pépesítjük, hozzákeverjük a cukrot. Aki édesen szereti, többet is tehet bele. A tojásfehérjéket felverjük és finoman belekeverjük a birsalmába. Édes keksszel, ostyával különösen finom csemege.

Hasznos tanácsok

A pépesített/passzírozott birsalma jól bírja a lefagyasztást, és bármilyen meglepő, a tojásfehérje is. Ez utóbbit, ha megmarad valamilyen sütemény
irmus, 2015. október 15. csütörtök, 07:33
Szlovák szelet
Szlovák szelet

Küldte: KGizi

Hozzávalók:

Barna tészta:

30 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
10 dkg margarin
1 k kakaó
4-5 k tej
1 teás k sütőpor

Sága tészta:

3 db tojás
3 k porcukor
3 k liszt
1 teás k sütőpor

Krém:

6 k liszt
3,5 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor

Tetejére:

1 tábla tortabevonó csokoládé

Elkészítése:
A barna tészta elkészítése:

A barna lapokhoz a margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a kakaót, a tojások sárgáját és kanalanként a tejet, hogy se ne túl lágy, se ne túl kemény. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, majd ketté osztjuk, vékonyra kinyújtjuk és egy 22*32 cm-es tepsi hátulján és két lapot sütünk belőle. Pár perc alatt elkészül, ne
horvathnemagdi, 2014. december 21. vasárnap, 09:28
Szezonális kuriózumok: mustáros meggy, fehér rumos meggy, me
körténk. Fűszeres lekvárokat, befőtteket és aszalványokat is készítünk, de múlt évben rábukkantam egy vegyes gyümölcssajt receptre. Rögtön el is készítettem almából és körtéből. Egy, a birsalmasajthoz hasonló, de annál puhább és nagyon aromás valami lett belőle, ami finom önmagában is, de püspökkenyerek, gyümölcskenyerek, kalácsok kihagyhatatlan összetevője lett nálunk.

Ennek nyomán az idén elkészítettem meggyből is ezt a finomságot és nem bántam meg.
Így készül: a kimagozott meggyet feltesszük főni, és ha puha, átpasszírozzuk. Minden kiló péphez 50-60 deka cukrot adunk és visszatesszük a tűzre. Kis lángon, állandóan kevergetve addig főzzük, amíg lekvár sűrűségű pépet kapunk és kistányérra cseppentve, az nem folyik szét. Sütőpapírral leterített tálcára vagy tepsire öntjük és hagyjuk dermedni. Amikor már kemény, derelyevágóval feldaraboljuk és hagyjuk tovább száradni. 1 nap után én beraktam a napkollektoros aszalóba, ahol 2 nap alatt tökéletesen kiszáradt. Porcukorral rétegezve, jól záródó
suzymama, 2014. október 24. péntek, 17:03
Japán birsalmasajt
Japán birsalmasajt
Stella

A kapunk mellet van egy nagyon szép díszbokor, tavasszal gyönyörű rózsaszín virágokat hoz. Kiderítettem, hogy ez a japán birs.

Ősszel kisebb alma nagyságú terméseket hoz, mivel nem ismertem, ezek a termések általában vagy a...

hozzávalók

3 kg birs (japán )
1 kg cukor (kristály)
2 csomag vaníliás cukor
4 marék dió

elkészítés

A birsalmát megmossuk, magházat eltávolítjuk, és kis kockákra szeleteljük.
Feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi. 1 órán keresztül közepes lángon főzzük.
A megfőtt almaaprólékot kivesszük, és megturmixoljuk.
A maradék vízben 1 kg cukrot és 2 csomag vaníliás cukrot felolvasztunk, és 10 percig forralunk, kevergetve.
A pépet belekeverjük a szirupba, és ezzel is főzzük 15 percig.
Tepsibe zsírpapírt vagy alufóliát terítünk le, és erre 1 cm vastagságba kiöntjük a pépet, megszórjuk dióval.
horvathnemagdi, 2014. október 07. kedd, 18:11
x
dkg cukor,2k.kakó,ezeket összeforralni,majd melegen a tűzről levéve hozzákeverni 10 dkg vajat vagy margarint.
#35
2008. szeptember 30. 11:17
Válaszolj!





Hauberger Valéria [Valcsi]

Birsalma sajt
Megmossuk, megtisztítjuk a birsalmát. A csumáját kivágjuk, valamint a hibás részeket. A héját nem kell lehámozni. Utána megmérjük a megtisztított mennyiséget. Bő vízben feltesszük főni. Egy másik lábosba előkészítjük a cukrot és a vizet a következők szerint: amennyi kg a megtisztított birsalma, annyiszor 80 dkg cukor kell. A lábosba minden kg cukorhoz 2 dl víz kell. Ezt jól felfőzzük, úgy, hogy a lábos szélén már kristályosodjon. Közben a megfőtt birsalmát szűrővel kihalásszuk, lecsepegtetjük és mixerrel simára mixeljük. A jól kifőtt cukorszirupba beletesszük és felforrástól számítva 17 percen át főzzük kavargatva. Ne tovább, mert a zselésedési hajlama romolni fog. Az elkészült
nagyuska, 2014. május 07. szerda, 13:55
Zöldségkrémleves
40 dkg tök
2 db sárgarépa
4 db burgonya
8 szál zöldhagyma
olívaolaj

bors

Megtisztítjuk a sárgarépát, a tököt valamint a burgonyát. Felkockázzuk és fél órán át sós vízben főzzük
Mikor megfőtt, leszűrjük a zöldséget.( a levet nem öntjük el) majd leturmixoljuk. Két kanál pépet félreteszünk a díszítéshez, majd a többit visszatesszük a visszamaradt zöldségléhez. 10 percre újra feltesszük főni, majd sózzuk, borsozzuk és és egy kanál olívaolajjal gazdagítjuk
A levest tányérba szedjük, tetejét a zöldségpéppel valamint a zöldhagymával díszítjük.

Abból a zöldségből tehetünk többet ,ha valamelyik ízét ki akarjuk emelni..Tehetünk az adott zöldségeken kívül más zöldséget is (karfiol,zeller ,petrezselyem)
erzsikepuskas, 2013. október 18. péntek, 22:55
kurkumás receptek !
főtt tojás
8 db közepesen nagy, héjában főtt burgonya

Elkészítés:
A csirkecombot mossuk, szárítjuk, félbe vágjuk, a csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk. Kis tálban az olívaolajat és a fűszereket összekeverjük. Ebbe a tálba beletesszük a húsokat, és összeforgatjuk az olajos fűszerkeverékkel. Legalább 10 percet hagyjuk állni, majd egy Jénaiba tesszük, ahová átöntjük az egész fűszeres húskeveréket. A jénai tetejével lefedjük (2-3 evőkanál olívaolajjal még meglocsoljuk).
Feltesszük héjában főni sós vízbe a burgonyát (kb. 25-30 perc). Sós vízben megfőzzük a tojásokat is kb. 12-15 perc (a vízben hagyjuk kihűlni). Sütőben, középső rácson, kb. 160 -170 fokon sütjük kb. 30 percig. Érezzük az illatát, nézzük meg, és ha a húst jónak ítéljük meg, kész. A burgonyát kiszedjük egy tálcára, és hagyjuk hűlni, addig a húst meleg helyen tartjuk. Megpucoljuk a burgonyákat, negyedekre vágjuk, megpucoljuk a tojásokat, félbe vágjuk, mindezeket melegen tartjuk. A kétféle hússal tálaljuk a tojást és a
ibolya58, 2012. május 19. szombat, 09:41
Csipkebogyó lekvár
hozzávalók 12 főre
4 kg csipkebogyó
2 kg kristálycukor
nátrium benzoát

elkészítés

A csipkebogyókat alaposan megmossuk, majd késsel mindkét végüket levágjuk.
A megtisztított bogyókat egy nagy fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Forrástól számítva egy órán keresztül lassú tűznél, vason főzzük, időnként megkevergetjük (könnyen leragad).
A megfőtt csipkebogyókat egy nagyon finom lyukú szűrűn át egy evőkanál segítségével átpasszírozzuk. Látszólag ebben a műveletben a héjtól és a magoktól szabadulunk meg, valójában azonban a csipkebogyó belsejében apró szúrós szőrök találhatók, ez a főellenség. Hogy ezekből a szőrökből biztosan ne maradjon a lekvárunkban a már átpasszírozott pépet érdemes még egyszer átpasszírozni.
Megmérjük a préselményt. Ez azért fontos, hogy tudjuk, mennyi cukrot tegyünk majd hozzá.
Előkészítjük az üvegeket és a pépet (vason,
wegnerzs, 2011. szeptember 03. szombat, 15:14
Diós torta csokoládés krémmel
Diós torta csokoládés krémmel

A tészta elkészítése
8 tojásból elkészítjük a lapot. A fehérjét habbá verjük kézi, vagy gépi habverővel, majd apránként beleteszünk 8 evőkanál cukrot és addig verjük, míg ha a tálat felfordítjuk, a hab nem esik ki a tálból akkor jó a hab.

Ha a tojás nehezebben verődik fel, egy pár csepp citromot teszünk bele. Ezzel elkészültünk, beletesszük a tojások sárgáját, 6 evőkanál lisztet, 2 evőkanál darált diót, 1 cs. sütőport. Óvatosan, de már nem habverővel, hanem kanállal összekeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és kisütjük. Ha megsült egy deszkára kiborítjuk, és mindjárt lehúzzuk róla a sütőpapírt. Hagyjuk kihűlni, majd a lapot keresztben és hosszában is kettévágjuk, így négyrétegű lesz a tortánk, közben elkészítjük a krémet.

A krém elkészítése
Veszünk 1 ráma margarint, 15-20 dkg porcukrot, 3 dkg
pacsakute, 2010. november 05. péntek, 20:23
Szódabikarbóna...
-90%-a a baktériumoknak és férgeknek a zöldségeken és gyümölcsökön maradnak, amikor csapvizzel lemossuk. Ha a vizhez szódabikarbonátot teszünk vagy citromlevet a zöldségek és gyümölcsök sokkal jobban megtisztulnak.

-Ha valakinek szemölcsei vannak be kell kenni szódabikarbonátos és ricinus olajos pasztával 2-3-szor naponta és pólyába kötni.

-Az adenomatous golyva ellen jó ha összekeverünk rozslisztet jó sok nyállal. Összelapítjuk és beszorjuk szódabikarbonáttal, feltesszük és rákötjük a nyakra. Növényi főzetű teát iszunk - egy pohár forró vizhez egy kanál bodza bogyót teszünk. 1/3 pohárral isszunk belőle 3-szor naponta és addig ismételjük a kezelést, amig a kívánt eredményt elérjük. A bodza bogyóból gyümölcs befőtett is készíthetünk és felhasználjuk a kezelésnél.

-A fájos bütyök ( csontos sarkantyú ) esetén 3 liter langyos vizhez kell hozzáadni 500 gr szódabikarbonátot. A lábakat többször is leöblítjük 30 percen keresztül. Majd a lábunkat egy görgős tüskés
jeremiel65, 2010. augusztus 09. hétfő, 11:11
1/2
Képek, videók
Megunhatatlan
zajudit
2010. augusztus 03. kedd, 18:55
megunhatatlan naplemente
mandula250
2007. április 17. kedd, 20:41
megunhatatlan hajtovány
limara
2007. március 23. péntek, 12:41
felverted ....jpg
dnemethk
2012. július 02. hétfő, 22:25
Szinek keveréke.jpg
farkas1945
2013. április 20. szombat, 11:23
Színek keveréke.png
farkas1945
2011. május 11. szerda, 13:31
keverékeli
biharijudit
2006. november 13. hétfő, 12:17
sütőpapir helyett
iraziviki
2009. július 25. szombat, 15:57
Nóra előmelegíti
bocskai63-71
2008. április 07. hétfő, 13:00
csokis-dios-kremes-alo m.j
lilagondolatok
2015. december 12. szombat, 03:48
Francia-diós-krémes.jp g
yvett789
2015. január 31. szombat, 21:21
dios-piskotas-kremes.j pg
yvett789
2015. január 22. csütörtök, 20:39
diós krémes.jpg
erzsikepuskas
2013. december 16. hétfő, 19:35
diós-krémes-süti.jpg
skorpiolilike
2011. május 08. vasárnap, 10:26
diós krémes kocka !
ibolya58
2011. január 13. csütörtök, 13:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.