Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 17. péntek | 33. hét | 229. nap | 10:06 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krumplis ganca
Hámozva feltesszük a krumplit főzni, majd amikor kész a főzővízben teljes összetörjük, ezt a krumplis híg pépet visszatesszük a tűzhelyre, majd így melegen annyi lisztet teszünk bele fokozatosan, amíg a főzés folyamán szaggatható masszát nem kapunk, sózzuk, esetleg borsozzuk. Ha kész, akkor kizsírozott tepsire sűrűn galuskákat szaggatunk, közéjük tehetünk pirított hagymát, dinsztelt káposztát. Sütőben ropogósra pirítjuk.
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 09:34
Sörlevesek
tálaljuk.

ÉSZT SÖRLEVES
Hozzávalók: 10 dkg durván reszelt fekete kenyér, 6 pohár víz, fél liter barna sör, 6 evőkanál méz vagy cukor, 1-2 evőkanál tejszín

Elkészítése: A kenyeret a vízben puhára főzzük, hozzáadjuk a sört, a mézet vagy a cukrot, és végül a tejszínt. Forrásig hevítjük.

ÉSZT SÖRLEVES, TEJJEL
Hozzávalók: 6 pohár tej, 6 evőkanál méz vagy cukor, 4 tojás, fél liter sör, 10 dkg fehér kenyér (vagy zsömle), vagy 4-5 kétszersült

Elkészítése: A tejet feltesszük forrni, közben a tojást összekeverjük a mézzel vagy a cukorral, majd a sörrel. Ha a tej már forró, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk. A levest felhevítjük (nem forraljuk!), majd ráöntjük a szárított kenyérkockákra. Hidegen tálaljuk.

FRANCIA SÖRLEVES
Hozzávalók: világos sör, vaj, liszt, tojássárgája, rum, citromhéj, szegfűszeg, fahéj, gyömbér, szerecsendió, só, bors

Elkészítése: Vajjal és liszttel készíts világos rántást, engedd fel sörrel és forrald fel. Egy
bkisseva, 2018. február 08. csütörtök, 10:39
Megunhatatlanul finom: régimódi diótorta
a felvert habhoz keverjük a tojássárgákat, majd amikor jól elkeveredett, beletesszük a lisztes-diós keveréket is. Átkeverjük és a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Betesszük az előmelegített sütőbe és kb. 20 perc alatt megsütjük. Szép piros legyen a teteje, de ne égjen meg. 1 perc után kifordítjuk a piskótát egy fa vágódeszkára és hagyjuk kihűlni.

A diós krém elkészítése
Amíg sül a piskóta egy kisebb lábasban 3 evőkanál lisztet simára keverünk 6 dl tejjel és 2 evőkanál cukorral. Feltesszük a tűzre és felforraljuk, ezalatt be is sűrűsödik, mint egy puding. Legalább 1 percig érdemes főzni, hogy ne legyen lisztíze. Amíg a lisztes pép kihűl, addig a piskóta is.

10 dkg vajat habosra keverünk 8 dkg cukorral. Beleteszünk 1 csomag vaníliás cukrot és 2 teáskanál rumaromát. Ezután evőkanalanként hozzákeverjük a felfőzött, kihűlt lisztes pépet és alaposan elkeverjük. Végül hozzáadjuk a darált diót 2 evőkanálnyi kivételével.

torta ,,összeszerelése"
A diós piskótát
suzymama, 2018. január 06. szombat, 16:13
Csipkebogyólekvár
Hozzávalók
4 kg csipkebogyó,
1 kg kristálycukor,
üvegenként 1 késhegynyi nátrium-benzoát

Elkészítés
A csipkebogyókat alaposan megmossuk, majd késsel mindkét végüket levágjuk.
Egy nagy fazékba feltesszük főni megtisztított bogyókat és felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Lassú tűznél, lángelosztóval forrástól számítva egy órán keresztül főzzük. Gyakran megkavarjuk, mert könnyen leragad.
A megfőtt csipkebogyókat egy finom lyukú szűrűn át egy fakanál segítségével átpasszírozzuk. Mivel a csipkebogyó belsejében található apró szőröktől szeretnénk megszabadulni, ezért passzírozzuk át még egyszer egy kisebb lyukú szűrőn.
Előkészítjük az üvegeket és a pépet feltesszük főni. Amikor felforr a pép, akkor adjuk hozzá a cukrot. A cukor felolvadását követően még 20 perig főzzük. A kész lekvárt üvegekbe töltjük, tetejükre késhegynyi nátrium-benzoátot szórunk, lezárjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
suzymama, 2017. október 11. szerda, 13:45
Birsalma
kristálycukorban és zárt dobozokba rakjuk.

Ha rendes gyümölcsízt akarunk belőle készíteni, kevésbé sűrűre főzzük és üvegekbe tesszük.

Birsalma krém

Hozzávalók :

4 db birsalma

2 db tojás fehérje

4 evőkanál porcukor

Elkészítés : A birsalmákat megmossuk, négybe vágjuk és a csumáját, vagy az esetleges rossz részeket nagyon alaposan kivágjuk. Meghámozni nem szükséges. Még kisebb darabokra aprítjuk, annyi vízbe tesszük, hogy ellepje és feltesszük főzni. Kb. 15-20 perc alatt megpuhul. Ezután leszűrjük, majd ha kihűlt botmixszerrel, vagy más alkalmas eszközzel pépesítjük, hozzákeverjük a cukrot. Aki édesen szereti, többet is tehet bele. A tojásfehérjéket felverjük és finoman belekeverjük a birsalmába. Édes keksszel, ostyával különösen finom csemege.

Hasznos tanácsok

A pépesített/passzírozott birsalma jól bírja a lefagyasztást, és bármilyen meglepő, a tojásfehérje is. Ez utóbbit, ha megmarad valamilyen sütemény
irmus, 2015. október 15. csütörtök, 07:33
Szlovák szelet
Szlovák szelet

Küldte: KGizi

Hozzávalók:

Barna tészta:

30 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
10 dkg margarin
1 k kakaó
4-5 k tej
1 teás k sütőpor

Sága tészta:

3 db tojás
3 k porcukor
3 k liszt
1 teás k sütőpor

Krém:

6 k liszt
3,5 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor

Tetejére:

1 tábla tortabevonó csokoládé

Elkészítése:
A barna tészta elkészítése:

A barna lapokhoz a margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a kakaót, a tojások sárgáját és kanalanként a tejet, hogy se ne túl lágy, se ne túl kemény. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, majd ketté osztjuk, vékonyra kinyújtjuk és egy 22*32 cm-es tepsi hátulján és két lapot sütünk belőle. Pár perc alatt elkészül, ne
horvathnemagdi, 2014. december 21. vasárnap, 09:28
Szezonális kuriózumok: mustáros meggy, fehér rumos meggy, me
körténk. Fűszeres lekvárokat, befőtteket és aszalványokat is készítünk, de múlt évben rábukkantam egy vegyes gyümölcssajt receptre. Rögtön el is készítettem almából és körtéből. Egy, a birsalmasajthoz hasonló, de annál puhább és nagyon aromás valami lett belőle, ami finom önmagában is, de püspökkenyerek, gyümölcskenyerek, kalácsok kihagyhatatlan összetevője lett nálunk.

Ennek nyomán az idén elkészítettem meggyből is ezt a finomságot és nem bántam meg.
Így készül: a kimagozott meggyet feltesszük főni, és ha puha, átpasszírozzuk. Minden kiló péphez 50-60 deka cukrot adunk és visszatesszük a tűzre. Kis lángon, állandóan kevergetve addig főzzük, amíg lekvár sűrűségű pépet kapunk és kistányérra cseppentve, az nem folyik szét. Sütőpapírral leterített tálcára vagy tepsire öntjük és hagyjuk dermedni. Amikor már kemény, derelyevágóval feldaraboljuk és hagyjuk tovább száradni. 1 nap után én beraktam a napkollektoros aszalóba, ahol 2 nap alatt tökéletesen kiszáradt. Porcukorral rétegezve, jól záródó
suzymama, 2014. október 24. péntek, 17:03
Japán birsalmasajt
Japán birsalmasajt
Stella

A kapunk mellet van egy nagyon szép díszbokor, tavasszal gyönyörű rózsaszín virágokat hoz. Kiderítettem, hogy ez a japán birs.

Ősszel kisebb alma nagyságú terméseket hoz, mivel nem ismertem, ezek a termések általában vagy a...

hozzávalók

3 kg birs (japán )
1 kg cukor (kristály)
2 csomag vaníliás cukor
4 marék dió

elkészítés

A birsalmát megmossuk, magházat eltávolítjuk, és kis kockákra szeleteljük.
Feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi. 1 órán keresztül közepes lángon főzzük.
A megfőtt almaaprólékot kivesszük, és megturmixoljuk.
A maradék vízben 1 kg cukrot és 2 csomag vaníliás cukrot felolvasztunk, és 10 percig forralunk, kevergetve.
A pépet belekeverjük a szirupba, és ezzel is főzzük 15 percig.
Tepsibe zsírpapírt vagy alufóliát terítünk le, és erre 1 cm vastagságba kiöntjük a pépet, megszórjuk dióval.
horvathnemagdi, 2014. október 07. kedd, 18:11
x
dkg cukor,2k.kakó,ezeket összeforralni,majd melegen a tűzről levéve hozzákeverni 10 dkg vajat vagy margarint.
#35
2008. szeptember 30. 11:17
Válaszolj!





Hauberger Valéria [Valcsi]

Birsalma sajt
Megmossuk, megtisztítjuk a birsalmát. A csumáját kivágjuk, valamint a hibás részeket. A héját nem kell lehámozni. Utána megmérjük a megtisztított mennyiséget. Bő vízben feltesszük főni. Egy másik lábosba előkészítjük a cukrot és a vizet a következők szerint: amennyi kg a megtisztított birsalma, annyiszor 80 dkg cukor kell. A lábosba minden kg cukorhoz 2 dl víz kell. Ezt jól felfőzzük, úgy, hogy a lábos szélén már kristályosodjon. Közben a megfőtt birsalmát szűrővel kihalásszuk, lecsepegtetjük és mixerrel simára mixeljük. A jól kifőtt cukorszirupba beletesszük és felforrástól számítva 17 percen át főzzük kavargatva. Ne tovább, mert a zselésedési hajlama romolni fog. Az elkészült
nagyuska, 2014. május 07. szerda, 13:55
Zöldségkrémleves
40 dkg tök
2 db sárgarépa
4 db burgonya
8 szál zöldhagyma
olívaolaj

bors

Megtisztítjuk a sárgarépát, a tököt valamint a burgonyát. Felkockázzuk és fél órán át sós vízben főzzük
Mikor megfőtt, leszűrjük a zöldséget.( a levet nem öntjük el) majd leturmixoljuk. Két kanál pépet félreteszünk a díszítéshez, majd a többit visszatesszük a visszamaradt zöldségléhez. 10 percre újra feltesszük főni, majd sózzuk, borsozzuk és és egy kanál olívaolajjal gazdagítjuk
A levest tányérba szedjük, tetejét a zöldségpéppel valamint a zöldhagymával díszítjük.

Abból a zöldségből tehetünk többet ,ha valamelyik ízét ki akarjuk emelni..Tehetünk az adott zöldségeken kívül más zöldséget is (karfiol,zeller ,petrezselyem)
erzsikepuskas, 2013. október 18. péntek, 22:55
kurkumás receptek !
főtt tojás
8 db közepesen nagy, héjában főtt burgonya

Elkészítés:
A csirkecombot mossuk, szárítjuk, félbe vágjuk, a csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk. Kis tálban az olívaolajat és a fűszereket összekeverjük. Ebbe a tálba beletesszük a húsokat, és összeforgatjuk az olajos fűszerkeverékkel. Legalább 10 percet hagyjuk állni, majd egy Jénaiba tesszük, ahová átöntjük az egész fűszeres húskeveréket. A jénai tetejével lefedjük (2-3 evőkanál olívaolajjal még meglocsoljuk).
Feltesszük héjában főni sós vízbe a burgonyát (kb. 25-30 perc). Sós vízben megfőzzük a tojásokat is kb. 12-15 perc (a vízben hagyjuk kihűlni). Sütőben, középső rácson, kb. 160 -170 fokon sütjük kb. 30 percig. Érezzük az illatát, nézzük meg, és ha a húst jónak ítéljük meg, kész. A burgonyát kiszedjük egy tálcára, és hagyjuk hűlni, addig a húst meleg helyen tartjuk. Megpucoljuk a burgonyákat, negyedekre vágjuk, megpucoljuk a tojásokat, félbe vágjuk, mindezeket melegen tartjuk. A kétféle hússal tálaljuk a tojást és a
ibolya58, 2012. május 19. szombat, 09:41
Csipkebogyó lekvár
hozzávalók 12 főre
4 kg csipkebogyó
2 kg kristálycukor
nátrium benzoát

elkészítés

A csipkebogyókat alaposan megmossuk, majd késsel mindkét végüket levágjuk.
A megtisztított bogyókat egy nagy fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Forrástól számítva egy órán keresztül lassú tűznél, vason főzzük, időnként megkevergetjük (könnyen leragad).
A megfőtt csipkebogyókat egy nagyon finom lyukú szűrűn át egy evőkanál segítségével átpasszírozzuk. Látszólag ebben a műveletben a héjtól és a magoktól szabadulunk meg, valójában azonban a csipkebogyó belsejében apró szúrós szőrök találhatók, ez a főellenség. Hogy ezekből a szőrökből biztosan ne maradjon a lekvárunkban a már átpasszírozott pépet érdemes még egyszer átpasszírozni.
Megmérjük a préselményt. Ez azért fontos, hogy tudjuk, mennyi cukrot tegyünk majd hozzá.
Előkészítjük az üvegeket és a pépet (vason,
wegnerzs, 2011. szeptember 03. szombat, 15:14
1/2
Képek, videók
krumplis órület.jpg
sarkadykati
2016. december 13. kedd, 18:46
krumplis muffin.jpg
sarkadykati
2016. december 13. kedd, 18:45
krumplis muffin.jpg
snbela44
2016. december 06. kedd, 21:14
krumplis órület.jpg
snbela44
2016. december 05. hétfő, 02:56
Krumplis pogácsa
irmus
2016. szeptember 29. csütörtök, 15:14
virslis-krumplis golyók.j
yvett789
2015. január 21. szerda, 19:39
Egyszerű-krumplis-pogá csa
yvett789
2015. január 10. szombat, 12:17
majonezes_krumplisali. jpg
szelidszeder
2014. december 25. csütörtök, 15:38
Sült krumplis tészta
cipello
2014. november 13. csütörtök, 18:05
Töltött krumplis fánk!.jp
gaby73
2014. október 10. péntek, 19:56
krumplis pogácsa recepthe
erzsikepuskas
2014. január 27. hétfő, 11:30
krumplit 10.09.
sarkadykati
2011. október 11. kedd, 04:23
imádom a krumplit
nayloon
2007. július 01. vasárnap, 19:50
Krumplit pucol Jennyvel
cseegu
2006. október 24. kedd, 06:17
Én is tudok Krumplit puco
carst
2006. május 14. vasárnap, 15:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.