Belépés
2018. október 20. szombat | 42. hét | 293. nap | 02:38 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kontrát: a határvédelem nélkül Magyarország átjáróház és a migránsok gyűjtőhelye lenne
Kontrát Károly szerint a magyar határvédelem a tömeges migráció kezdete óta bizonyítja, ha van politikai akarat, akkor meg lehet védeni Európa schengeni határát, és meg lehet állítani az illegális migrációt.

A bevándorláspárti erőknek azért van az útjában a magyar határvédelem, mert ők nem megállítani, hanem megszervezni és legalizálni akarják a migrációt. Azért akarják elvenni a határőrizet jogát, hogy még több migránst engedjenek be - jelentette ki.

Hangsúlyozta, mindent meg fognak tenni, hogy ezektől a tervektől megvédjék Magyarországot.

Kitért arra is, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága kedden, a honvédelmi és rendészeti bizottság pedig szerdán vette napirendre a határvédelem ügyét, és hallgatta meg a kormány, illetve a nemzetbiztonsági szolgálatok beszámolóját.

Minden biztonsággal foglalkozó szakértő egyetért abban, hogy Európa számára a migráció az elkövetkezendő időszakban is egy nagyon súlyos probléma lesz - közölte.

Kifejtette, a balkáni migrációs útvonal
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 14:01
Illegális bevándorlás - Szijjártó: nem bátorítani, hanem megállítani kell a migrációs folyamatokat
A tárcavezető Kazahsztánban részt vett az ENSZ vízügyi konferenciáján, és ezzel összefüggésben kifejtette: a világban egyre több olyan folyamat zajlik, amely újabb migrációs hullámok megindítására alkalmas. Ezek közül "az egyik legjelentősebb az a vízválság, amelynek a küszöbén áll a világ" - fogalmazott. Hozzátette: a világ számos pontján krónikus vízhiány alakul ki, más pontjain viszont túl sok a víz, és a klímaváltozás miatt szigetek és alacsonyan fekvő területek tűnhetnek el a jövőben.

Úgy vélte, ez újabb migrációs hullámok megindulásával fenyeget, ezért "az ENSZ-nek ahelyett, hogy a migrációs hullámokat inspirálja", arra kellene koncentrálnia, hogy megszüntesse azokat az okokat, amelyek az elkövetkező időben az újabb migrációs hullámok megindulásához vezethetnek.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: ezért Magyarország azt kezdeményezi, hogy az ENSZ-en belül jöjjön létre egy olyan kormányközi szervezet, amely a világban a vízválságok és a vízügyi kihívások kezeléséhez szükséges politikákat tudná
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 13:51
Gulyás Gergely Münchenben: a bajor CSU továbbra is Magyarország barátja
A Fidesz politikusa a közmédiának elmondta: a bajor kormánypártban "mindenki látja azt a küzdelmet, amelyet Magyarország Európában és Európáért folytat, és mindenki látja a magyar gazdaságpolitika és migrációs politika visszaigazolását".

Így a CSU-ban "továbbra is Magyarország barátait találhatjuk", akik pedig mégsem barátok, csak "átmenetileg fordulnak szembe Magyarországgal" személyes ambícióik, karrierjük miatt - tette hozzá Gulyás Gergely.

Kiemelte, hogy az Európai Parlamentben az Európai Néppárt csúcsjelölti tisztségére pályázó Manfred Weberen kívül valamennyi CSU-s képviselő "Magyarország mellett és a Sargentini-jelentés ellen" szavazott.

Azzal kapcsolatban, hogy a CSU az október 14-i tartományi törvényhozási (Landtag-) választáson a legutóbbi felmérések szerint a szavaztok 34-36 százalékát gyűjtheti össze, szemben az előző, 2013-ban tartott Landtag-választáson szerzett 47,7 százalékkal, és így elveszítheti abszolút többségét a müncheni Landtagban, Gulyás Gergely aláhúzta, hogy a
velemenyezd, 2018. október 04. csütörtök, 23:37
Krónika 10. rész (viták, napirend után)
energiatermelésre állnának át, és pénzügyi szempontból is veszélyt jelent a projekt, mert az soha nem fog megtérülni.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) szerint a javaslat csak szavakban szolgálja az ország biztonságát és "bűzlik" attól, hogy nem képes a célt elérni. Hozzátette: a javaslat a korrupció melegágya.

A szerzői jogról, a magyar édesvízi akvakultúrás haltermelésről szóló, Eurofish elnevezésű nemzetközi szervezet létrehozásáról, illetve a földművesek emléknapjáról tartott vitában nem alakult ki érdemi politikai vita.

Napirend után

A napirendi pontok tárgyalását követően Szabó Szabolcs (LMP) a soroksári közlekedési problémák megoldását kérte a kormánytól.

Fenyvesi Zoltán (Fidesz) a balatoni turizmus fejlődéséről szólt, hangsúlyozva, a kormány célja a térség szezonalitásának mérséklése, hogy a tó az egész évben vonzóvá váljon az odalátogatóknak.

Ungár Péter LMP-s képviselő a nyugat-magyarországi megyék lakhatási problémákról beszélt, mint mondta, osztrák és szlovák beköltözők
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 20:24
Az EU és a NATO is üdvözölte a macedóniai népszavazás eredményét az érvénytelenség ellenére
Johannes Hahn uniós bővítési biztos gratulált azoknak az állampolgároknak, akik kinyilvánították vasárnap a véleményüket, éltek demokratikus szabadságjogaikkal.

"Az igenek nagyon jelentős többsége mutatja, hogy széleskörű a névvita rendezését célzó egyezmény és az ország euroatlanti integrációjának támogatottsága" - írta Twitter-üzenetében az osztrák biztos.

Hangsúlyozta, azt várja a macedón politikai vezetőktől, hogy az ország érdekében tartsák tiszteletben a döntést és járjanak el felelősséggel.

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára ugyancsak üdvözölte az igenek túlnyomó többségét.

"A politikai vezetőknek és a pártoknak konstruktívan és felelősségteljesen kell cselekedniük, hogy megragadják ezt a történelmi lehetőséget. A NATO ajtaja nyitva áll, de nemzeti szinten is minden eljárást teljesíteni kell" - írta a katonai szövetség vezetője a Twitteren.

Az eredményt egyebek mellett az amerikai külügyminisztérium is üdvözölte.

A vasárnapi macedóniai népszavazáson a jogosultak
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 10:31
1-10 A rendszerváltozás forgatókönyve
megkötötték egymással (az egy-párti elődből jobb- és baloldalon kicsapódók) azt a bizonyos PAKTUMOT, amiről az előző részben már írtam.
A reform-kommunistákra, azokra, akik nem eltörölni, hanem csak jobbítani akarták a szocializmusnak nevezett diktatúrát, vonatkozott az 1963-ban meghirdetett közkegyelem. Néhány év, vagy hónap után szabadulhattak. Az 1990 utáni közélet legismertebbjei (Göncz Árpád, Fónay Jenő, Mécs Imre, Eörsi István, Haraszti Sándor, Márton András, Vásárhelyi Miklós,stb) pedig politikai tőkét kovácsolhattak a pár hónapos börtönbüntetésükből.
,,A gyermekharcosoknak azonban nem kegyelmezett a rendszer!
Bóna Rudinak és társainak az utolsó percekig végig kellett szenvedni a rájuk kiszabott büntetést."
Egei Attila még csak 13 éves volt, amikor - a Magyar Néphadsereg által már 1956 augusztusában legyártott - röpcédulák terjesztéséért 4 évi börtönbüntetésre ítéltek. Egei Attila és a hozzá hasonló gyerekek soha többé nem lehettek szabadok! Egész további életüket
furaila, 2018. szeptember 27. csütörtök, 18:47
EU-csúcs - Kormányszóvivő: a többség elutasította az új Frontex-javaslatot
Kovács Zoltán csütörtökön az M1 aktuális csatornán úgy fogalmazott: "a politikai bosszú kategóriájába tartozó" Sargentini-jelentés elfogadása, az Európa Tanács migrációs és határőrizetről szóló jelentése vagy az Amnesty International megszólalása Ahmed H. ügyében mind azt a célt szolgálja, hogy megpróbálják Magyarországot "beállítani a sorba" a bevándorláspolitika ügyében.

Azt mondta: nem az Európai Bizottság, hanem Angela Merkel német kancellár hirdette meg az említett Frontex-javaslatot, amely "gyakorlatilag azt fogja jelenteni, hogy a tagállamoknak fel kell adniuk szuverenitásuk egy részét".

Úgy folytatta: ezért adták át újra, ezúttal az osztrák elnökségnek a magyar javaslatot, amely arról szól, hogy mikor lenne szükség a Frontexre; akkor, ha egy tagállam nem tudja vagy nem akarja ellátni a schengeni határok védelmét. Hozzáfűzte: ilyenkor akár fel is lehetne függeszteni az érintett ország schengeni tagságát, és a következő, szomszédos állam léphetne a helyére.

Kovács Zoltán azt
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 22:43
Kövér: ismét el akarják vonni a jogot, hogy megvédjük határainkat
beszédében úgy fogalmazott, a századok során sokan hoztak hősies és tragikus áldozatot a magyar szabadságért, de senki nem küzdött azért lényeglátóbban Kossuth Lajosnál.

"Ébredjetek fel, ó, népei s nemzetei a szabad és keresztyén Európának, (...) Magyarország terén Európa szabadsága döntetik el" - idézett Kövér László, hangsúlyozva, nem a múlt héten született ez a vészkiáltás, hanem 1849-ben figyelmeztette ezzel Kossuth Lajos Európát, hogy a magyarországi csatatereken zajló korabeli nagyhatalmi geopolitikai játszmáknak nemcsak Magyarország eshet áldozatául.

Emlékeztetett, Kossuth Deák Ferenchez intézett Cassandra-levelében arról ír, hogy az önálló magyar pénzügyekről, hadügyekről és külügyekről való lemondással "elveszti nemzetünk az alkotmányos állami élet legfőbb, legpraktikusabb életbiztosítékát", és a történelem tüzében olyan máglyává válik, amelyen "megégettetik az osztrák birodalmi sas, és amellyel együtt égettetünk meg mi is".

A házelnök elmondta, a Kossuth-pártiak szerint a történelem
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 12:01
Olasz kormányfő: módosítani kell a Frontex és más európai műveletek szabályait
Közös sajtótájékoztatójukon Giuseppe Conte kijelentette, ha Európa nem akar még egy Diciotti-ügyet, európai válaszra van szükség a migrációs politikában. Szükségesnek nevezte a Frontex és a Sophia európai tengeri katonai művelet szabályainak módosítását is.

Az olasz miniszterelnök az olasz parti őrség Diciotti nevű hajójára utalt, amely augusztus közepén 177 migránst vett fel fedélzetére a Földközi-tengeren. Róma szorgalmazta, hogy az illegális bevándorlókat osszák szét az EU-tagállamok között, de végül az olasz püspöki kar, Albánia és Írország vállalta a befogadásukat. A migránsok többségének azóta nyoma veszett.

Ezt követően Olaszország az európai tengeri műveletek szabályainak módosítását vetette fel, annak érdekében, hogy a kimentett migránsokat ne kizárólag az olaszországi partokra vigyék.

Giuseppe Conte megjegyezte, hogy a Salzburgban esedékes informális EU-csúcs kiemelt témája a migráció és a Brexit lesz.

Hozzátette: a salzburgi találkozón nem hoznak döntéseket, de alkalom
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:26
Nyílt levél Kurz kancellárnak
nem vizsgázott soha semmiből, taxisként melózott, aztán, mikor kancellár lett, azért beleírta az életrajzába a bécsi jogtudományi tanulmányokat, ami végül is jogos, én is voltam már az Akadémián, úgyhogy legközelebb beleírom az önéletrajzomba, hogy akadémikus vagyok. De térjünk vissza Faymannhoz! Nevezett debil, csöndesen taxizgatott, aztán felfigyelt rá a PÁRT, így lett már 1981-ben a Fiatal Szocialisták Bécsi Egyesületének tartományi elnöke (az ő képzettsége volt a legjobb), és második legnagyobb politikai teljesítménye az volt, hogy 1983-ban részt vett az ,,Anti-Pápa Fesztiválon", így tiltakozott II. János Pál pápa ausztriai látogatása ellen. Igazán gusztusos lépés volt ez 1983-ban, amikor végre egy ,,falon túlról" származó püspök, Krakkó püspöke foglalta el Szent Péter trónusát, akit maga a KGB akart eltenni láb alól a Szürke Farkasok és a bolgár titkosszolgálat segítségével -Dobrev elvtárs tudna erről mesélni- remek időzítés volt akkor egy lengyel pápa ellen tiltakozni, de
menusgabor, 2018. szeptember 13. csütörtök, 19:00
Sargentini-jelentés - Kocsis: az EP döntése Soros György bosszúja
épül, az ő emberei szervezték meg az EP-ben a bevándorláspárti többséget a döntés mögé.

Hangsúlyozta ugyanakkor: "félreismer bennünket Soros György, ha azt gondolja, hogy engedünk a zsarolásnak, Magyarország nem enged ennek a zsarolásnak".

A magyar választók a kormányt és a kormánypártokat világos mandátummal látták el bevándorlásügyben, ebből "nem tudunk és nem is akarunk engedni", ezért az Országgyűlés válaszolni fog a bevándorláspárti EP-képviselőknek - mondta a frakcióvezető.

Közölte: politikai lépéseket fognak tenni, hogy megvédjék az országot a hamis és hazug vádaktól, és megvizsgálják annak lehetőségét is, hogy "jogi értelemben miként tudjuk magunkat megvédeni", a szerdai szavazás ugyanis egy teljesen nyilvánvaló csaláson alapul.

A jelentés elfogadásához ugyanis szükség lett volna a leadott szavazatok kétharmadára - magyarázta -, ez pedig nem volt meg. Az EP visszaélt a hatalmával és visszaélt a joggal, amikor a saját szabályait megszegve a tartózkodó szavazatokat nem vette
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 16:33
Külföldi sajtó Magyarországról - Cikkek a Sargentini-jelentés kapcsán felszínre került uniós megosztottságról
"Orbán-ügynek tartós mellékhatásai" lesznek az európai és az olasz belpolitikában is. A lap hangsúlyozta, hogy az EP-szavazáson Magyarországgal szembehelyezkedő Öt Csillag Mozgalom elsősorban saját szövetségesétől, a Ligától határolódik el, így próbálva erősíteni fokozatosan gyengülő szavazóbázisát.

A római Il Messaggero szerint Orbán Viktor az "európai szuverenisták kiáltványát" mondta el az EP-ben, a volt amerikai elnöki tanácsadó Steve Bannon nézeteit ismételve. Az olasz lap azt írta, hogy a politikai harc tétje Európa túlélése, de ezt éppen az Orbán és Salvini hirdette külső és belső határvédelem biztosíthatja.

A kizárólag politikai elemzéssel foglalkozó Il Foglio úgy látta, hogy az "Orbán-teszt" olyan politikai játszma, amelyből senki nem tud kimaradni Európában.

Az Európai Parlamentben olyan "műsor" kezdődik, amely felfedi az EU mély álszentségét - írta a konzervatív spanyol ABC publicistája a lap internetes oldalán. Szerinte a Sargentini-jelentés vádjai ideológiai alapúak és jogi
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 12:53
1/235
Képek, videók
magyarország-dunakanya r.j
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:03
Magyarország,
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország határai
liliana01
2017. szeptember 24. vasárnap, 16:51
Magyarország - Hungary
sanci81
2017. július 30. vasárnap, 08:32
Magyarország.jpg
kicsoda57
2017. július 08. szombat, 00:49
mAGYARORSZÁG CÍMERÉT KÉT
furaila
2017. június 13. kedd, 00:03
Magyarország én igy szere
irmus
2017. június 08. csütörtök, 17:47
nagy-magyarorszag-terk ep.
alvaro-hopihe
2017. június 01. csütörtök, 09:38
Magyarország messzire van
chillik
2017. március 24. péntek, 12:29
Zene nélkül.jpg
2kovijuli
2018. szeptember 29. szombat, 07:24
Édesség sütés nélkül.jpg
vorosrozsa66
2018. szeptember 25. kedd, 19:44
a feltétel nélküli.jpg
sz719eszter
2018. szeptember 06. csütörtök, 11:51
Szórakozás nélkül
anna4459
2018. augusztus 05. vasárnap, 21:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.