Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 06:10 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A házelnök a korábbiaknál harciasabb ellenzékre, nagyobb "ricsajokra" számít
Az Országgyűlés elnöke a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában azt mondta: nem tudja, a demokrácia vagy a választók döntése ellen tiltakoztak-e a kormányfői eskütételtől távol maradó ellenzéki pártok, az azonban szerinte látszik, hogy ezek a pártok semmit sem tanultak saját kudarcukból, és a demokrácia tiszteletéről sem sajátítottak el új tudást. Ezzel a gesztussal nem a kormányoldalt, hanem a választókat sértették meg - tette hozzá.

Kövér László közölte, nem optimista a folytatást illetően sem. Név szerinti említés nélkül kitért az MSZP-Párbeszéd színeiben parlamentbe kerülő Tordai Bence esetére, akit - mint mondta -korábban azért tiltottak ki az Országgyűlés összes épületéből, mert olyan magatartást tanúsított, ami nemhogy parlamentben, hanem civilizált közösségben sem fogadható el.

A házelnök kijelentette: a képviselői eskütételről távol maradó, az Országgyűlés legitimitását megkérdőjelező LMP-s Hadházy Ákosnak "nem lenne itt semmi keresnivalója, egy normális demokráciában, ahol
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 07:50
Beszünteti működését Budapesten és Berlinbe költözik a Soros-alapítvány
támogatni fogják a civil szervezeteket Magyarországon az olyan fontos területeken, mint a művészet és a kultúra, a sajtószabadság és az átláthatóság, valamint az oktatás és egészségügyi ellátás biztosítása minden magyar állampolgár számára.

A közleményben megjegyzik: a magyar kormány arra készül, hogy tovább korlátozza a civil szervezetek munkáját "az úgynevezett +Stop Soros+ törvénycsomag által".

"A magyar kormány becsmérli a munkánkat, és hamis színben tünteti fel, korlátozza a civil társadalmat politikai előnyszerzés céljából, olyan taktikát alkalmaz, amelyre még nem volt példa az Európai Unió történetében" - idézi a közlemény Patrick Gaspardot, a Nyílt Társadalom Alapítványok elnökét. "Az úgynevezett Stop Soros jogszabálycsomag a legújabb ilyen próbálkozás. Nem tudjuk tovább garantálni a munkánk és a munkatársaink biztonságát Magyarországon, és nem tudunk védelmet nyújtani az önkényes kormányzati beavatkozással szemben."

A közleményben hangsúlyozták, hogy irodáik elköltöztetése Budapestről
velemenyezd, 2018. május 15. kedd, 08:50
Rogán: egyetértési pontokat kell találni a választókkal
támogatását.

A miniszterjelölt közölte azt is, hogy a Stop Soros törvénycsomagról és az ahhoz kapcsolódó alkotmánymódosítás előkészítéséről a kormány a következő hetekben intézkedik, hogy azokkal a május 23-i első kormányülés már foglalkozhasson és június elején megkezdődhessen az országgyűlési tárgyalásuk is.

Elmondta: a minisztérium kis létszámú apparátussal működik az új ciklusban és hatékony együttműködést tervez a kormányzat más szervezeti egységeivel. A kormányfő munkájának a támogatása és a politikai koordinációs feladatok mellett gazdasági feladatokat is kap a minisztérium.

Kiemelte, hogy az új kormányzati ciklusban a turizmusért is felelős tárcaként kiemelten támogatják az ágazatban tevékenykedő kis- és középvállalkozásokat, ezért 15 milliárd forinttal bővítik a panziók szálláshely-fejlesztési támogatásának keretösszegét. Hangsúlyozta, hogy a turizmus állami irányításának keretei létrejöttek, a fejlesztési programok előkészítése megtörtént, így sor kerülhet azok végrehajtására. A
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 15:54
"Alulnézetből" vizsgálja Trianont és hatásait egy új forrásgyűjtemény
írt feljegyzései kaptak helyet. L. Balogh Béni hangsúlyozta: a lehető legteljesebb kép megrajzolásához a "nagyemberek", politikusok, arisztokraták és egyházi méltóságok reflexióiból is válogattak a kötetbe.

A kutató felidézte, hogy a trianoni békeszerződés előzményeiről, okairól és következményeiről az 1980-as évek első felétől lehetett szabadabban beszélni és írni Magyarországon. A történészeknek először az alapkutatásokat kellett elvégezniük, ezért a témában írt történeti munkák többnyire a politika- és diplomáciatörténetre koncentrálnak. Emellett viszont háttérbe szorult a társadalom reagálásának kutatása, az, hogy miként élték meg a határok megváltoztatását és hárommillió magyar kisebbségi sorba kerülését az egyszerű emberek.

"Ezt próbáltuk ezzel a kötettel legalább részben pótolni" - fűzte hozzá L. Balogh Béni, aki szerint rendkívül hosszadalmas történészi munkára van még szükség, hiszen rengeteg elemzésre, feldolgozásra és publikálásra váró személyes és félhivatalos dokumentum maradt az
velemenyezd, 2018. május 04. péntek, 16:02
Szijjártó: egyelőre fikciónak kell tekinteni az uniós támogatások jogállamisághoz kötését
adó- és járulékfizetési kötelezettség terheli, mint az osztrákokat, ezért azonos családtámogatásra lennének jogosultak. Bár Ausztria fontos partnere és sok fontos kérdésben szövetségese Magyarországnak, ez itt egy súlyos vita, amely más országokat és uniós jogszabályokat is érintenek - fejtette ki.

Azt is példaként hozta, hogy amikor a britek hasonló tervet vetettek fel, akkor az Európai Bizottság gyorsan lépet, s ebben az esetben is ezt várja.

A külgazdasági és külügyminiszter a marrákesi politikai deklaráció elutasítását azzal indokolta, hogy az ellentétes Magyarország biztonsági érdekeivel. Mint mondta, az egyebek mellett új migrációs útvonalak kidolgozását, a migráció menedzselését tartalmazta, továbbá azt, hogy a migránsok között ne lehessen jogi státusz alapján különbséget tenni. Ez mind az afrikaiak álláspontja - mutatott rá, bírálva, hogy Európa ebben, illetve a New York-i globális tárgyalásokon is "az afrikaiak mögé áll be" ahelyett, hogy saját érdekeit védené.

Közölte azt is,
velemenyezd, 2018. május 03. csütörtök, 16:22
Kurt Gödel minden idők egyik legnagyobb logikusa
Tulajdonképpen a nemteljességi tétel bizonyításának kulcsgondolata az, hogy Gödel megadott egy formulát, ami pontosan akkor igaz, ha nem bizonyítható. Így, hacsak rendszerünk nem ellentmondásos, sem a formula, sem tagadása nem lehet bizonyítható. Ennek precíz bizonyításához Gödel nehéz technikai fogalmakat vezetett be, mint a Gödel-számozás és bizonyíthatóság. 1932-ben habilitált és 1933-ban Privatdozent (=fizetés nélküli előadó) lett a bécsi egyetemen.

Mivel nem különösebben érdekelte a politika, Hitler 1933-as németországi hatalomra jutása eleinte nem tett Gödelre különösebb hatást. Amikor azonban Schlicket egy nemzetiszocialista hallgató meggyilkolta, Gödel elszenvedte első idegösszeroppanását.

Ebben az évben látogatott először az Amerikai Egyesült Államokba. Találkozott Einsteinnel, aki később legközelebbi barátja lett. Gödel előadást tartott az Amerikai Matematikai Társaság
schuro, 2018. április 28. szombat, 21:54
Tallóztam
fejezte be az egyetemet Kolozsváron, majd behívták a magyar honvédséghez írnoknak. Kolozsvár egyik utcasarkán irányította a visszavonuló magyar hadsereget, majd a csapatokkal együtt vonult vissza, egészen Sopronig, ott azonban a magyar-osztrák határt nem lépte át. Akkoriban ismerte meg édesanyámat. Nem sokkal később behívták, hogy vegye át az új személyigazolványát - azon nyomban letartóztatták és málenkij robotra vitték, ahonnan 1949. január elsején tért haza. Harcokban nem vett részt, és politikai akcióknak sem volt részese, mégis elhurcolták. A szüleim levelezéssel tartották a kapcsolatot. A hadifoglyok levelenként húsz szót írhattak le, amit édesapám úgy játszott ki, hogy a mondatokat egybeírta. Húsz igen hosszú szóból álltak a levelei. Közben nagyszüleim, illetve édesapám testvérei a dél-erdélyi Déváról Magyarországra menekültek. A fogságból hazatérő apám nem Erdélybe, hanem Magyarországra, Budapestre jött. A szüleim összeházasodtak, majd hamarosan megszülettem. Az akkori budapesti viszonyok
horvathnemagdi, 2018. április 24. kedd, 10:37
Mosr akkor bűn, ha QRVA jól érzem magam, miután kiderült: SOKKAL TÖBBEN VAGYUNK, mint a Fidesz-bagázs idiótái?
- Múzeum krt. kereszteződés) EGY PÁRT (a Fidesz) "NAGGYŰLÉS" CÍMÉN É52-es vakeszű! Gyurcsány Ferenc volt Magyarország történelmének (ha nem a világtörténelem)LEGTÜRELMESEBB MINISZTERELNÖKE!

Nincs a Földkerekségen ország, ahol a kormányzat ÉVEKEN ÁT BÉKÉS BELETÖRŐDÉSSEL ELTŰRTE VOLNA, HOGY AZ ORSZÁG FŐVÁROSÁNAK TALÁN LEGFORGALMASABB CSOMÓMONTJÁT (Rákóczi út - Múzeum krt. kereszteződés) EGY PÁRT (a Fidesz) "NAGGYŰLÉS" CÍMÉN, ÉVEKEN ÁT, ÓRÁKRA MEGBÉNÍTSA!

A Fidesz, 2006-ban aljas politikai szándékkal KIPROVOKÁLTA a rendőrattakot!
Ember! A Fidesz által feltüzelt Fradi «B» közép brigantijai, T-34-es tankkal mentek volna neki a rendőröknek a Madách téren! Ez, kiment volna a kis fejecskédből?!... (Csak aztán lerohadt a tank...)


foxworkinspace 2018.02.20. 21:16 (#33)
32-es Fidesz-bagázs nyalonc!
Fogd már fel:
1. Fletó, a TELJES vagyonáról (beleértve a TELJES ÖSSZEGŰ megtakarításait is) tájékoztatást adott a vagyonbevallásában! (A teljes
hatibacsi, 2018. április 22. vasárnap, 08:44
2018. évi történelmi évfordulók 04. 11.
Leiningen-Westerburg Károly honvéd tábornok, aradi vértanú (+ 1849)
1842 - Fehér Ipoly Kálmán bencés szerzetes, tanár, pannonhalmi főapát, természettudományi író,
a Magyar Tudományos Akadémia tiszteleti tagja (1896) (+ 1909)
1857 - Weiss Manfréd, nagyiparos, a Weiss Manfréd Acél- és Fémművek alapítója (+ 1922)
1862 - William Wallace Campbell amerikai asztrofizikus (+ 1938)
1871 - Kellner Gyula olimpiai bronzérmes atléta (+ 1940)
1875 - Bassa Iván magyarországi szlovén író, politikai vezető (+ 1931)
1886 - Sebeők Sári opera-énekesnő (szoprán), a Magyar Állami Operaház örökös tagja (+ 1952)
1887 - Szőkefalvi Nagy Gyula magyar matematikus, a Magyar Tudományos Akadémia tagja (+ 1953)
1900 - Márai Sándor magyar író, költő, drámaíró, újságíró (+ 1989)
1901 - Árkay Bertalan magyar műépítész (+ 1971)
1905 - József Attila magyar költő, esztéta (+ 1937)
1908 - Robert O'Brien amerikai autóversenyző (+ 1987)
1910 - António de Spínola spanyol katonatiszt,
ametiszt54, 2018. április 11. szerda, 18:38
2018. évi történelmi évfordulók 04. 11.
aradi vértanú (+ 1849)
1842 - Fehér Ipoly Kálmán bencés szerzetes, tanár, pannonhalmi főapát, természettudományi író,
a Magyar Tudományos Akadémia tiszteleti tagja (1896) (+ 1909)
1857 - Weiss Manfréd, nagyiparos, a Weiss Manfréd Acél- és Fémművek alapítója (+ 1922)
1862 - William Wallace Campbell amerikai asztrofizikus (+ 1938)
1871 - Kellner Gyula olimpiai bronzérmes atléta (+ 1940)
1875 - Bassa Iván magyarországi szlovén író, politikai vezető (+ 1931)
1886 - Sebeők Sári opera-énekesnő (szoprán), a Magyar Állami Operaház örökös tagja (+ 1952)
1887 - Szőkefalvi Nagy Gyula magyar matematikus, a Magyar Tudományos Akadémia tagja (+ 1953)
1900 - Márai Sándor magyar író, költő, drámaíró, újságíró (+ 1989)
1901 - Árkay Bertalan magyar műépítész (+ 1971)
1905 - József Attila magyar költő, esztéta (+ 1937)
1908 - Robert O'Brien amerikai autóversenyző (+ 1987)
1910
skorpiolilike, 2018. április 11. szerda, 18:36
Választás 2018 - Szijjártó: el kell kerülni, hogy Magyarország legyen a migránsok végállomása
Szijjártó Péter azt mondta: az osztrák belügyminiszter csütörtökön bejelentette, hogy nullára szeretnék leszorítani az Ausztriában beadott menedékkérelmek számát. Ez azt jelenti, hogy ha az április 8-ai választás után olyan politikai változás lesz Magyarországon, amelynek nyomán bevándorláspárti kormány alakul, akkor könnyen hazánkban alakulhatna ki a migránsok gyűjtőtábora, mivel az ide érkezők nem tudnának továbbmenni Nyugat-Európa felé - tette hozzá.

A külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott: annak érdekében, hogy egyetlenegy migránst se engedjünk be Magyarország területére, a jelenlegi kormánynak kell folytatnia a munkáját.

Szijjártó Péter figyelmeztetett: a migrációs nyomás továbbra is jelen van. Afrikában és a Közel-Keleten is több tízmillióan élnek olyan élethelyzetben - akár belső menekültként, akár már úton lévőként, akár rendszeresen humanitárius segélyre szorulva -, akik bármikor hozhatnak olyan döntést, hogy megindulnak. Ha pedig megindulnak, akkor Európa irányába indulnak
velemenyezd, 2018. március 30. péntek, 12:11
Választás 2018 - Gyurcsány: nem elég a nemzetről beszélni, együtt is kell tartani
Gyurcsány Ferenc az "Orbánnal nincs alku" elnevezésű kampánya keretében tartott csütörtöki egri lakossági fórumán azt mondta: az emberek azért csalódtak a politikában az elmúlt 28 évben, mert azt hitték, a rendszerváltás után úgy fognak élni, mint az osztrákok.

A DK elnöke, akit a helyi Hotel Korona rendezvénytermében teltház, mintegy 150 ember fogadott, úgy fogalmazott: némi keserű tapasztalat árán megtanulta, hogy "a választók többsége nem eszmék, ideológiák alapján dönt, csak jól akar élni, és ha a demokratikus rend ezt nem biztosítja számára, előbb-utóbb elveszti benne a hitét".

Hozzátette: ha ezt nem értjük meg, mindig olyan kihívás fogja érni demokratikus világunkat, mint amely elé Orbán Viktor miniszterelnök állítja, aki azt "elrabolja, elfoglalja, tönkreteszi".

A miniszterelnök dolga, hogy megpróbálja csökkenteni a szembenállást, nem az, hogy szítsa azt néhány plusz szavazat kedvéért - folytatta, megjegyezve: "tisztességtelenség az egyik választót szembe fordítani a másikkal, a
velemenyezd, 2018. március 29. csütörtök, 22:01
1/233
Képek, videók
vasárnapi
nika0422
2018. március 03. szombat, 10:56
jó reggelt vasárnapi
nika0422
2018. január 14. vasárnap, 07:57
Vasárnapi séta.jpg
ildikocsorbane2
2018. január 07. vasárnap, 16:13
Erdődi - vasárnapi
egrilany51
2017. november 12. vasárnap, 11:48
vasárnapi üdvözlet
egrilany51
2017. november 12. vasárnap, 11:47
vasárnapi.jpg
gabfe
2017. szeptember 03. vasárnap, 14:44
Vasárnapi csendes esö 01.
chillik
2017. augusztus 09. szerda, 05:03
Vasárnapi csendes esö 02.
chillik
2017. augusztus 09. szerda, 05:02
Vasárnapi csendes esö 03.
chillik
2017. augusztus 09. szerda, 05:02
Vasárnapi üdvözlet
csalogany13
2017. július 10. hétfő, 23:13
mamák vasárnapi sziesztáj
maroka
2017. július 03. hétfő, 19:05
Kövér László.jpg
agica2004
2017. január 16. hétfő, 18:26
kover_laszlo_kothencz_ jan
agica2004
2014. december 16. kedd, 13:09
kövér lászló.jpg
dnemethk
2012. december 27. csütörtök, 08:28
kövér lászló
lovaszmarika
2012. január 28. szombat, 19:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.