Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 16. csütörtök | 33. hét | 228. nap | 12:16 | Ábrahám
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - Osztrák külügyminiszter: gyakorlatias hozzáállásra van szükség
a brit partnerekkel folytatott kétoldalú diplomáciai találkozók hasznosak lehetnek egymás jobb megértésében, de a tárgyalásokat az EU részéről Michel Barnier irányítja. Brit kormány tagjai az elmúlt hetekben több országba is ellátogattak, Theresa May tárgyalt mások mellett az osztrák kancellárral és a francia elnökkel is a Brexitről.

Az osztrák külügyminiszter emlékeztette az Egyesült Királyságot, hogy az észszerűség régóta a brit diplomácia erénye. A tárgyalásokat a szabályok és a gyakorlatias politika közötti kötéltánchoz hasonlítva felidézte: az Európai Unió az Írország és az Egyesült Királysághoz tartozó Észak-Írország közötti határellenőrzés visszaállításától tart, ennek elkerülése és az 1998-as nagypénteki egyezmény megóvása érdekében javasolta, hogy Észak-Írország maradjon közös szabályozási térségben az EU többi részével az áruforgalomra vonatkozóan.

Brit részről Theresa May 2016 szeptemberében világossá tette, hogy "globális Britanniában" gondolkozik. Ez nem újdonság, az Egyesült Királyság
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 11:37
Külföldi sajtó Magyarországról - A The Times Orbán Viktor tusnádfürdői beszédéről
Orbán Viktor páneurópai kampányt akar folytatni, hogy helyreállítsa a hagyományos konzervatív politikát, amely szerinte ellenzi a bevándorlást és a multikulturalizmust, kiáll viszont a hagyományos keresztény családmodell mellett - olvasható a konzervatív lapban.

A cikk a magyar miniszterelnök szövetségesei között említette Lengyelországot és Sebastian Kurz osztrák kancellárt. Megjegyezte viszont: Angela Merkel német kormányfő számára kínos, hogy Orbán Viktor az ő centrista, főáramú politikájától a "populista nacionalizmus" felé elmozdulva fogalmazza újra a kereszténydemokráciát.

A stratégia azonban vonzó a Merkel pártjával együtt kormányzó bajorországi konzervatívoknak - vélekedett.
velemenyezd, 2018. július 30. hétfő, 11:15
Rövidlátó békerendszer...
DEÁK Ferenc unokahúga felajánlja a könyvtárnak 58 mű (270 kötet) megvételét DEÁK Ferenc egykori könyvtárából.
1914 - 1915. A könyvtár igazgatója hosszú ideig betegeskedik, a többi munkatárs az I. világháború kitörése után bevonul katonának. Az újrarendezési munkálatok derékba törnek, a könyvtár bezár.
1914 - 1918 Magyarország részt vesz az első világháborúban a központi hatalmak oldalán
1914 - 1918. Az I. világháború. A századfordulón a nagyhatalmak a háborút az egyik lehetséges politikai eszköznek tekintették konfliktusaik rendezéséré. ,,A háború a diplomácia folytatása más eszközökkel." Gyors hadjárat, gyors békekötés - ez volt a háborúk receptje 1914-ig. ,,Mire a falevelek lehullanak, hazahozzuk a katonákat" - ígérte Vilmos császár népének. Az I. világháború új típusú háború volt, gépi és tömegháború, lövészárok harcokkal. A 4 évig tartó küzdelem megviselte a hátországokat, és a háború kimenetelét végül is a szemben álló nagyhatalmak gazdasági potenciálja
szatucsek, 2018. július 27. péntek, 11:01
Tusványos - Varga: jó felzárkózási pályán van Magyarország
Az a legjobb versenyképességi indikátor ugyanakkor, ha az emberek azt mondhatják, jobban élnek - mutatott rá a miniszter, kiemelve: az elmúlt években, amit meg tudott tenni az állam e téren, az a sérülékenység és a kockázat csökkentése volt. Elkezdték csökkenteni a kockázatot, sérülékenységet okozó tényezőket, mint a magas államadósság, magas államháztartási hiány, vagy a munkanélküliség - sorolta.

Mostanra alacsony az államháztartási hiány, az államadósság 7-8 éve csökken, és a devizakitettséget is tudták mérsékelni, ami kihat a versenyképességre. Jó felzárkózási pályán van Magyarország, a növekedés elindult a gazdaságban, nőtt az export és emelkednek a bérek - összegzett a tárcavezető.

A miniszter fontosnak tartotta az állami a szolgáltatások minőségét a versenyképesség szempontjából, ezen területen van még mit javítani, bár nem állnak rosszul.

A kis- és középvállalkozói szektor a feldolgozóipar területén például sosem lesz versenyképes a nagy cégekkel, multikkal, de a szolgáltató
velemenyezd, 2018. július 26. csütörtök, 12:31
Elhunyt Szepesi György
magyar vízilabda-válogatott döntő mérkőzésén például egy ország kiáltotta vele: "Lőj, Dömötör!" Emellett tizennégy labdarúgó-világbajnokságnak is a kommentátora volt, s bekerült a Guinness Rekordok könyvébe. Ő ugyanis a világ leghosszabb időn át tevékenykedő sportriportere, a 2005-ös Magyarország-Argentína barátságos futballmérkőzésnek csaknem napra pontosan hatvan évvel azután lehetett a rádiós szakkommentátora, hogy az 1945-ös magyar-osztrákon bemutatkozott sportriporterként.

A sport mellett a politikai újságírásba is beletanult: 1975 és 1978 között a rádió bonni tudósítója volt, 1981-től 1992-es nyugdíjba vonulásáig a Magyar Rádió Szórakoztató és Sportfőosztályának vezetőjeként dolgozott.

Társadalmi megbízatásokat is vállalt szeretett sportágában: 1979 és 1986 között volt a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, elnöksége idején szerepelt utoljára a magyar labdarúgó-válogatott világbajnokságon, a balsikerű 1986-os mexikói tornán. 1982-ben beválasztották a FIFA végrehajtó bizottságába, s tagja volt
velemenyezd, 2018. július 25. szerda, 09:30
Gulyás: aki védi Európát, azt eljárás alá vonják, aki behívja a migránsokat, azt megdicsérik
Gulyás Gergely keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: "Brüsszel magatartásában továbbra is azt látjuk, hogy aki védi Európát, azt eljárás alá vonják, aki behívja a migránsokat, azt megdicsérik".

A magyar kormány ezt elfogadhatatlannak tartja, amely szemben áll az európai érdekekkel és értékekkel, illetve a magyar kormány következetes álláspontjával - hangoztatta.

A miniszter szerint az Európai Tanács utáni kormányfői nyilatkozatokat megnézve azt látni, hogy a migráció megítélésében 2015 óta alapvető változás történt, és ebben az ügyben az EB működése nem tükrözi az EU-t alkotó kormányok véleményét.

Hozzátette: ez a támadás egyértelművé teszi, hogy Brüsszel és a bizottság továbbra is migrációbarát politikát kíván folytatni.

Gulyás Gergely azt mondta, külön elfogadhatatlan, hogy egy alkotmánymódosítás miatt is kötelezettségszegési eljárást indított Brüsszel. Felhívta a figyelmet, hogy ez a módosítás semmi mást nem tartalmaz, mint amit a német alaptörvény is: a menedékjog
velemenyezd, 2018. július 24. kedd, 14:22
Hitelminősítés - Izrael, Ausztria és Görögország pozitív hitelminősítői kilátást kapott
Izrael "A1" szuverén adósosztályzatára a Moody's Investors Service adott pozitív kilátást.

A péntek éjjel Londonban bejelentett lépés indoklásában a Moody's kiemeli, hogy Izrael államadósság-rátája a 2008-ban végrehajtott legutóbbi felminősítés óta 10 százalékpontot meghaladó mértékben a hazai össztermék (GDP) 60 százaléka körüli szintre csökkent, részben a prudens államháztartási politika és a robusztus gazdasági növekedés eredményeként.

A Moody's hangsúlyozza, hogy Izrael azon alig néhány fejlett gazdaság közé tartozik, amelynek GDP-arányos államadósság-rátája jelenleg alacsonyabb a globális pénzügyi válság előtt mért szintnél. E gazdaságok között van Norvégia, Svájc és Szingapúr, amelyek a lehető legjobb, "Aaa" szuverén besorolással szerepelnek a Moody's nyilvántartásában - áll a hitelminősítő elemzésében.

A cég azzal számol, hogy az izraeli államháztartási hiány a GDP-érték 3 százalékán vagy ez alatt lesz a következő időszakban is.

A Moody's kiemeli, hogy az izraeli gazdaság éves
velemenyezd, 2018. július 21. szombat, 15:48
Szent Hedvig királynő 07.18
Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
A szűz arra gondol, ami az Úré.
Testvéreim!
Ami a szüzeket illeti, nincs külön parancsom az Úrtól. Tanácsot azonban adok, mivel az Úr irgalma folytán hitelt érdemlek. Az a véleményem, hogy a ránk váró megpróbáltatások miatt ez az állapot ajánlható; jó, ha így marad az ember. Feleséghez vagy kötve? Ne gondolj válásra! Feleség nélkül vagy? Ne keress házastársat! De ha megnősülsz, nem vétkezel, és ha a leány férjhez megy, nem vétkezik. Az ilyeneknek azonban testi gyötrelmeik lesznek. Én pedig meg akarlak kímélni ettől titeket.
Azt mondom tehát, testvérek: Az idő rövid!
Ezért, akinek van felesége, éljen úgy, mintha nem volna, aki sír, mintha nem sírna, aki örül, mintha nem örülne, aki vásárol, mintha meg sem tartaná, s aki felhasználja a világ dolgait, mintha nem élne velük, mert ez a világ elmúlik.
Azt szeretném, ha mentesek volnátok a gondoktól.
A nőtlennek arra van gondja, ami az
maroka, 2018. július 18. szerda, 16:20
Illegális bevándorlás - Horst Seehofer nem hajlandó engedni Angela Merkelnek menekültügyi vitájukban
"Nem hagyom, hogy menesszen egy kancellár, aki csak miattam lett kancellár" - mondta a politikus a Süddeutsche Zeitung című lapnak, az újság hírportálján közölt beszámoló szerint arra utalva ezzel, hogy a csak Bajorországban működő CSU rendre jobb szövetségi parlamenti (Bundestag-) választási eredményt ér el a tartományban, mint a CDU a többi 15tartományban.

"Meg kellene hajolnom, de nem tehetem" - tette hozzá Horst Seehofer, jelezve, a vita rendezését úgy képzeli el, hogy Angela Merkel engedményeket tesz számára, ellenkező esetben távozik a szövetségi kormányból.

Felvetette: vajon miként maradhatna tisztségében, ha nem egyeznek az "alapvonalak" a kormányfő és saját politikája között?

Mint mondta, olyan helyzetbe került, amelyet eddig elképzelhetetlennek tartott. "Kidob az a személy, akit én segítettem nyeregbe" - fogalmazott.

Horst Seehofer hétfő hajnalban pártja, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi ülése után tett nyilatkozatában elmondta, hogy felajánlotta lemondását
velemenyezd, 2018. július 02. hétfő, 21:15
Vidám hétvégét kívánok!
- A Halál!
Az illető megkönnyebbülve:
- Hála Istennek, már azt hittem, az ÁVH...

Beléptél az MKP-be?

Két cigány beszélget:
- Igaz, hogy beléptél az MKP-be?
Mire a másik felemeli a lábát és tüzetesen megvizsgálja a cipőjét.
- Én-e? Hol?

15 éves vicc

Jó hangulatú társaságba becsöppen az egyik barát, aki történetesen büntetőbíró.
- Fiúk, most hallottam egy 15 évi elzárással járó politikai viccet.
- Mondd el nekünk is!
- Ha bolond lennék, most szabtam ki érte 15 évet.

A rendőr - civilben

Egy vidám társaságban így szól egy fiatalember a körülötte állókhoz:
- Jól figyeljenek, egy merész politikai viccet fogok elmondani!
Megszólal mellette egy komoly kinézetű férfi:
- Vigyázzon, barátom, én rendőrtiszt vagyok, de most civilben.
Mire a mesélni akaró így válaszol:
- Köszönöm, hogy szólt,
tunkiss, 2018. július 01. vasárnap, 11:02
Illegális bevándorlás - Merkel: európai megoldásra van szükség, ahol ez lehetséges
is.

Kiemelte, nem lehet az, hogy egyes frontországok egyedül maradnak az elsődleges migráció kezelésével, amíg mások csak a másodlagos - az unión belüli - migráció feladatainak megoldásával foglalkoznak.

"Mindenki részéről erőfeszítésekre van szükség a megoldás érdekében. Akik erre hajlandóak, azokkal közösen kell keresni és megtalálni a megoldást" - fogalmazott a német kancellár.

Emmanuel Macron francia elnök a találkozó követően kijelentette, van az európai megoldás, ugyanakkor egyes országokban politikai nyomás mutatkozik a migrációs kérdésekkel kapcsolatban. Az olasz miniszterelnök álláspontjaegybehangzó volt más résztvevők véleményével - közölte.

"A találkozó elvetette azokat megoldásokat, amelyek nincsenek összhangban az értékeinkkel" -emelte ki a francia államfő.

Sebastian Kurz osztrák kancellára szerint pozitív elmozdulást értek el a külső határok védelmét illetően és nagyon sokan támogatták azt a korábban, már 2015-ben felvetett osztrák javaslatot, amely szerint a
velemenyezd, 2018. június 24. vasárnap, 20:52
Orbán Viktor: a brüsszeli támadások mögött a V4-ek sikerei állnak
országukba.

Egybehangzóan elfogadhatatlannak minősítették, hogy Brüsszel az európai uniós támogatási alapokból való kifizetéseket a migránsok befogadásától tegye függővé. Orbán Viktor kijelentette: az uniós támogatások rendszere nem egyirányú utca, a Nyugat még többet profitál Közép-Európa gazdasági eredményeiből.

A műsorvezető a "Stop Soros" törvénycsomagot érintő felvetésére Orbán Viktor ezt mondta: egy nagyon veszélyes pénzügyi spekulánsról beszélünk, aki arra használja a pénzét, hogy politikai változások eszközöljön bizonyos országokban, köztük Magyarországon; az elfogadott törvény Magyarország érdekeit védi. Peter Pellegrini kijelentette: Szlovákiában is szükséges lenne az úgynevezett harmadik szektor, az NGO-k szigorúbb ellenőrzésére, pénzügyeik átláthatóbbá tételére.

A szlovák kormányfő rendkívül sikeresnek minősítette a most záruló magyar visegrádi elnökséget, s azt mondta, hogy Szlovákia, amely július elsejétől 2019. június 30-ig lesz a V4-ek soros elnöke, ezekre az eredményekre
velemenyezd, 2018. június 24. vasárnap, 15:42
1/236
Képek, videók
Külügyminisztérium
mecsery
2010. március 19. péntek, 15:10
Külügyminisztérium terasz
mecsery
2010. március 18. csütörtök, 22:23
hozzáállás.jpg
bbbarbara
2015. október 27. kedd, 18:44
pozitív hozzáállás.jpg
sarkadykati
2013. szeptember 24. kedd, 16:43
minden csak hozzáállás ké
sarkadykati
2013. február 02. szombat, 07:36
merev hozzáállás!.jpg
anci-ani
2012. január 07. szombat, 10:25
Gyakorlati.jpg
katalin_53
2017. október 13. péntek, 10:04
Jópofi - Gyakorlati felad
tvnati
2011. július 06. szerda, 13:41
Bubi és Barni kutyáim
wob
2017. január 09. hétfő, 18:56
Barni.jpg
kisgizus
2016. június 13. hétfő, 13:18
Barnika.jpg
kisgizus
2015. február 28. szombat, 17:50
BARNI.jpg
kisgizus
2014. szeptember 18. csütörtök, 23:47
barni.gif
jaksika
2012. április 12. csütörtök, 11:18
Anna segít Barninak.JPG
bartokiovi
2012. április 01. vasárnap, 15:59
Barni - Barna 021.jpg
nesasoir
2011. november 22. kedd, 11:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.