Belépés
2018. október 23. kedd | 43. hét | 296. nap | 05:37 | Gyöngyi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A nő: 40 éves és már 44 gyermeke van
Gyakorlatilag egész életében terhes volt ez a nő: 40 éves és már 44 gyermeke van.
Mariam Nabatanzi Ugandában él, ahol mindenki csak úgy ismeri, mint az ország legtermékenyebb asszonya. A negyvenéves Mariam amióta fogamzóképes, gyakorlatilag folyamatosan terhes.
A nő többször is szült már ikreket; hatszor ikerpárt, négyszer hármas ikreket és háromszor négyes ikreket hozott a világra az egykék mellett. A 44 megszült gyerek közül sajnos csak 38 maradt életben. Nabatanzi 13 évesen esett először teherbe, egy nála 28 évvel idősebb férfitól, akihez nevelőanyja unszolására ment hozzá, ám a frigy azóta tönkrement, így most egyedül neveli összes gyermekét.
18 évesen egyébként már 20 gyereke volt, ezért el is ment orvoshoz, hogy ne szülhessen többé, de azt mondták neki, hogy csak egy életveszélyes beavatkozással lehetne megoldani a problémáját, így akkor nem vállalta a műtétet. Ám végül 2016 decemberében, 44 szülés után, mégis úgy döntött, hogy vállalja a beavatkozást, mert már a szülés gondolatától is
maroka, 2018. október 22. hétfő, 17:48
Október 23 - Rétvári: Magyarország a hősök földje
Rétvári Bence a Nemzeti Örökség Intézetének az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából szervezett ünnepségén úgy fogalmazott: az 56-os hősök egyszerre harcoltak az egyén szabadságáért és az ország függetlenségéért. Rámutatott: a nemzet érdekében reménytelennek tűnő csatába is "beszálltak", hittek abban, hogy a sztálini diktatúrából Magyarország lehet demokrácia.

Ez üzenet azok számára is, akik a magyar szuverenitást, a függetlenséget külföldön csorbítani akarják - hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette, sokan próbálták meg ezt, de a magyarok mindig visszaszerezték függetlenségüket, azt soha nem lehetett az erő, a nyomásgyakorlás eszközével elvenni.

Szerinte zsákutca azt gondolni, ha valaki felad Magyarország függetlenségéből, szuverenitásából egy részt, azzal a magyar emberek jobban járhatnak.A történelem folyamán mindig azt láthattuk, ha a szuverenitás csorbul, az emberek szabadsága és jóléte is csorbul - hangsúlyozta.

Kijelentette: Magyarország önmaga ura, nem mások
velemenyezd, 2018. október 22. hétfő, 17:02
Az Európai Bizottság kedden dönt az olasz költségvetési tervezettel kapcsolatos további lépésekről
Sajtótájékoztatóján Margarítisz Szkínász szóvivő elmondta, hogy a bizottság tagjai kedden megvitatják az ügyet, és utána döntenek arról, hogy miként járjanak el.

Olaszországnak hétfő délig kellett válaszolni a jövő évi büdzsével kapcsolatos brüsszeli aggályokra. A levélben Giovanni Tria olasz gazdasági miniszter azt írta: "tisztában vannak vele, hogy olyan költségvetés-politikai utat választottak, amely nincs összhangban az európai uniós szabályokkal".

Az új olasz kormány elődjénél lényegesen nagyobb költségvetési hiánycélt tűzött ki a következő három évre, s ezzel konfrontációs pályára helyezkedett az Európai Bizottsággal szemben, nyugtalanságot okozva egyúttal a pénzügyi befektetők körében.

Az olasz tervezetet a múlt heti EU-csúcson több tagállami vezető is bírálta, többek között a holland kormányfő és az osztrák kancellár.

A bizottság csütörtökön levélben figyelmeztette Rómát, hogy a jövő évi büdzsé számai "súlyos és nyilvánvaló megsértését" jelentik az uniós kötelezettségeknek, a
velemenyezd, 2018. október 22. hétfő, 16:33
Október 23. - Az 1956-os Széna téri harcok lyukas zászlaját is bemutatja a Nemzeti Múzeum új kiállítása
az építkezés stádiumában van" - mondta, hozzáfűzve, hogy az emlékhelyek létrehozása mellett "a közös befogadás számára elérhetővé váló rekvizitumokkal, relikviákkal, mind közelebb kell hoznunk a jelenünkhöz a forradalmat leverők által sokáig eltitkolni, meghamisítani igyekezett eseményeket".

Felidézte, hogy a zászlót, a Széna téri felkelők legendás parancsnoka, Szabó bácsi vitte magával a térre. A forradalom vérbefojtásakor Kellner Lajos Széna téri forradalmár a derekára csavarva menekítette ki az országból a lobogót, hogy az emigráció éveiben újra felbukkanjon olyan helyeken, ahol Kádár János és képviselői megjelentek. "Emlékeztetve őket arra, hogy bár a forradalmat vérbe fojtották és a nép hallgat, nem mindenki felejt" - mondta.

A rendszerváltás után a zászló hazakerült, hogy az itthoni megemlékezések egyik állandó főszereplője legyen, majd Kellner Lajos végakarata szerint a Nemzeti Múzeumba került.

"A zászló útja tárlat méltó nyitánya a forradalomról és szabadságharcról való holnapi
velemenyezd, 2018. október 22. hétfő, 14:33
Szlovén miniszter: a Koper-Divaca vasútvonal építése jelenleg a legnagyobb közlekedési projekt
Kiemelte: lezártak néhány finanszírozási kérdést és megvitatták egy olyan ország részvételének pénzügyi hatásait is a projektre, amely ország használja a kikötőt, ez Magyarország.

A tárcavezető korábban többször is azt hangoztatta, hogy Szlovénia egyedül is képes megépíteni a második vágányt, de nem ellenzi más ország bevonását a projektbe, ha az hozzáadott értéket eredményez.

"Még nem zártuk ki az együttműködést Magyarországgal, de mi szabjuk a feltételeket a magyaroknak vagy bárki másnak" - mondta Bratusek, aki szeretné ellenőrizni, hogy van-e más ország is, amely részt venne a beruházásban.

Budapest korábban jelezte, hogy kész anyagilag - akár 200 millió euróval - támogatni a projektet. Cserébe a magyar kormány azt kérte, hogy a koperi kikötő és az oda vezető vasútvonal fejlesztésében magyar vállalatok is komoly szerepet játszhassanak, mivel a koperi a magyar vállalatok által leginkább használt kikötő.

Bár a két kormány az elmúlt két évben tárgyalt az együttműködésről, a
velemenyezd, 2018. október 22. hétfő, 14:12
Illegális bevándorlás - Furgonban és kisteherautón megbújt határsértőket tartóztattak fel a román határokon
Vasárnap délelőtt egy menetlevele szerint Törökországból Csehországba elektromos vezetékeket szállító furgonnal egy szerb állampolgár érkezett a bulgáriai Orjahovo várost a romániai Bechettel összekötő kompjáraton a román határállomásra. A gyanúsnak tűnő jármű alaposabb átvizsgálása során annak rakterében 19 iraki állampolgárt - tizenhárom férfit, három nőt és három kiskorút - fedeztek fel a határrendészek.

A határsértők elmondásuk szerint Nyugat-Európába akartak eljutni. A szerb gépkocsivezető azt állította: nem tudja, miként kerültek a migránsok a járművébe. A két ország közti toloncegyezmény értelmében a határsértőket és a járművezetőt a román határrendészek átadták bolgár kollégáiknak, hogy lefolytassák velük szemben az eljárást.

Vasárnap este a Nagylak - Csanádpalota autópálya-határátkelőn hét határsértőt fedeztek fel közös ellenőrzésük során a magyar és a román rendőrök egy moldáv férfi által vezetett bolgár rendszámú kisteherautóban. A hat vietnami és egy Sri Lanka-i állampolgár egy
velemenyezd, 2018. október 22. hétfő, 14:11
Biztonságpolitikai szakértő: a tagállamok szuverenitásából venne el a közös határvédelemmel az EU
Felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar határkerítés miatt Magyarországot elkerülik az illegális migránsok, bár Szerbián és Magyarországon keresztül vezetne a legkönnyebb út Nyugat-Európa felé.

A boszniai Bihácsra nagy számban érkező migránsokról a szakértő elmondta: most arra próbálnak átjutni Horvátországba, és onnan Nyugat-Európába. A közvetlenül a horvát határ mellett fekvő városban ugyanakkor a helyiek megelégelték, hogy felborult az életük és veszélybe került a biztonságuk, ezért tüntetnek.

Boszniában sajátos a helyzet, mert a muzulmán bosnyákok másképp állnak a migrációhoz, illetve az érkező migránsokhoz, mint az országban élő horvátok és szerbek - fejtette ki Horváth József. Hozzátette azt is: az öböl menti országok jelentős összeggel támogatják a bosnyákokat és erős reiszlamizációs folyamat is indult a térségben.
velemenyezd, 2018. október 22. hétfő, 13:41
1/6520
Képek, videók
Uganda.jpg
pacsakute
2014. július 05. szombat, 07:17
Hegyi gorillák ugandai tu
cipello
2013. február 18. hétfő, 20:00
oroszlán,Ugandá-ban.jp g
erzsob
2012. október 24. szerda, 06:34
Kyoga-tó;Uganda.jpg
farkas1945
2011. április 09. szombat, 12:14
Kyoga-tó;Uganda.3.jpg
farkas1945
2011. április 09. szombat, 12:14
Kyoga-tó;Uganda.2.jpg
farkas1945
2011. április 09. szombat, 12:14
Kyoga-tó;Uganda.1.jpg
farkas1945
2011. április 09. szombat, 12:14
A George-tó;Uganda.jpg
farkas1945
2011. március 30. szerda, 16:58
A George-tó;Uganda.1.jpg
farkas1945
2011. március 30. szerda, 16:58
Az Albert-tó;Zaire-Uganda
farkas1945
2011. március 30. szerda, 13:46
Mosoly országa
csalogany13
2018. augusztus 25. szombat, 23:39
Volt egyszer egy ország
irmus
2018. augusztus 24. péntek, 14:50
A mennyek országa.jpg
katalin_53
2018. augusztus 22. szerda, 09:14
Tele van az ország.jpg
katalin_53
2018. augusztus 13. hétfő, 07:03
ország cukormentes tortáj
maroka
2018. augusztus 02. csütörtök, 11:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.