Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 25. kedd | 39. hét | 268. nap | 15:08 | Eufrozina, Kende
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Schönberg, Mozart és Schubert műveit tűzi műsorra szombaton a Pannon Filharmonikusok zenekar
Az együttes MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a PFZ Pannonicum-sorozatának bérletnyitó hangversenyén szólistaként a bécsi születésű Benjamin Schmid hegedűművész és Alexander Zemcov orosz brácsaművész működik közre az osztrák főváros egyik "legvarázslatosabb időszakát" felelevenítve.

A hangversenyt a zenekar legújabb programsoroztának első klubestje követi, "ahol exkluzív gasztronómiai és zenei csemegékkel" várják a klubtagokat - tették hozzá.

A koncert előtt Kircsi László vezetésével Schönberg-beavatóval hangolódhatnak a koncertlátogatók. Az előadás szünetében Benjamin Schmid dedikálja a PFZ-vel közös, nemrég megjelent lemezeit. A felvételeken Bartók, Csajkovszkij és Dvorák művei hallhatók.

A hangverseny után kezdődik az első PannoniClub, amelynek témája mindig az adott esthez igazodik - ismertette a zenekar.

Az eseményen mások Benjamin Schmid, a Bécsben élő Bogányi Tibor karmester és az osztrák fővárosban egyetemet végzett Horváth Zsolt, a PFZ igazgatója osztja meg gondolatait
velemenyezd, 2018. szeptember 25. kedd, 07:04
Navalnijt ismét őrizetbe vették, alighogy kiengedték a börtönből
Újra Magyarországon forgat Fjodor Bondarcsuk orosz rendező
producer-rendező édesapjához, az Oscar-díjas Szergej Bondarcsukhoz hasonlóan számos történelmi filmet forgatott már, emellett a fellendülő orosz filmipar több kasszasikert hozó alkotása is az ő nevéhez fűződik. Új filmjéről azonban még nem árult el részleteket - hangzott el szerdán az M5 csatorna Kulturális Híradójában.

A rendező, színész, producer és televíziós műsorvezető az elmúlt hetekben két budapesti stúdióban is készített felvételeket, hét éve pedig egy amerikai film több jelenetét vette fel a fővárosban Milla Jovovichcsal.

"Gazdaságilag és szakmailag is kedvező Magyarországon forgatni. A rugalmas adókedvezmény mellett a magyar stábtagok jól felkészültek, kiválóan alkalmazkodnak az amerikai vagy akár az orosz filmgyártási rendszerhez. Idegen nyelveket is beszélnek, ami szintén segíti az együttműködést" - mondta a rendező a csatornának adott interjújában.

Az első Amerikán kívüli, IMAX technikával forgatott filmet is Fjodor Bondarcsuk rendezte. A 2013-ban bemutatott világháborús
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 20:36
Amerikai energiaügyi miniszter: orosz hackerek behatoltak az amerikai energiahálózatba
"Bizonyíték van rá, hogy ilyen beavatkozás történt, és ez megengedhetetlen"- idézte a TASZSZ orosz hírügynökség az amerikai tárcavezetőt.

A The Wall Street Journal a TASZSZ beszámolója szerint arról írt júliusban, hogy a magukat Dragonfly és Energetic Bear néven megnevező, a moszkvai vezetéssel kapcsolatban álló orosz hackerek behatoltak az Egyesült Államok energiaellátása irányítási rendszerének számítógépes hálózatába, és ilyen módon potenciálisan eszközt szerezhettek az amerikai energiaellátás lekapcsolásához.

Az orosz hírügynökség megjegyezte: a lap nem hozott fel bizonyítékot arra, hogy a hivatalos Moszkva részese lenne a kibertámadásnak.

Perry pénteken Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozásáról tárgyalt az orosz fővárosban.
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 17:22
Az orosz ortodox egyház kemény választ ígér Konstantinápolynak az ukrán egyház függetlenségének elismerésére
moszkvai patriarchátus külügyeinek irányítója a Rosszija 24 hírtelevízióban szombaton kilátásba helyezte a kapcsolatok megszakítását Konstantinápollyal.

Ilarion arra is figyelmeztetett, hogy az autokefáliát mint az egyházszakadás törvényesítését, megítélése szerint az ukrajnai hívők többsége nem fogja elfogadni. A metropolita szerint a "kánoni ukrajnai egyháznak" 12 ezer gyülekezete és több mint 200 kolostora van. Rámutatott, hogy amíg a Kijevi Rusz megkeresztelésének 1030. évfordulóján az ukrán fővárosban a hivatalos egyház 200 ezer követője tartott körmenetet, addig a "szakadárok" tizedannyian voltak. Felemlegette, hogy a konstantinápolyi pátriárkák a moszkvai egyházi vezetőkhöz intézett leveleiket "Nagy-, Kis- és Fehéroroszország pátriárkájának" címezték. Ezzel vitatta azt az állítást, amely szerint a kijevi egyházmegye a 17. század végén csak ideiglenesen került a moszkvai patriarchátus kötelékébe.A jelenlegi állás szerint a nemzetközileg hivatalosnak tekintett ukrán ortodox egyház
velemenyezd, 2018. szeptember 10. hétfő, 16:41
Kevés kivétellel az orosz kormánypárt jelöltjei győztek a regionális választásokon
Vasárnap az Oroszországi Föderáció 22 alanyának az élére választottak vezetőt, 16 régióban a helyi törvényhozás összetételéről szavaztak, az Állami Duma (parlamenti alsóház) hét képviselői körzetében pedig pótválasztást tartottak.

Négy régióban - a Habarovszki és a Tengermelléki területen, Vlagyimir megyében és a Hakasz Köztársaságban - egyik jelölt sem szerzett abszolút többséget, így ott második fordulót kell tartani. Az Egységes Oroszország hivatalban lévő helyi vezetőinek két-két kommunista, illetve liberális demokrata riválissal kell majd versenyezniük. Jakutszk kormánypárti polgármesterének sem sikerült újraválasztatnia magát. Sajtóértesülések szerint Uljanovszk és Irkutszk megye és Hakaszföld törvényhozásában feltehetően a kommunistáknak nagyobb frakciójuk lesz, mint az Egységes Oroszországnak.

Szergej Szobjanyin kormánypárti moszkvai polgármester ugyanakkor - mintegy 31 százalékos részvétel mellett - 70, Andrej Vorobjov Moszkva megyei kormányzó 61, Szergej Civiljov Kemerovo megyei
velemenyezd, 2018. szeptember 10. hétfő, 10:41
Szergej Szobjanyint újraválasztották Moszkva polgármesterévé
legtöbb helyen még javában tart, Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök, az Egységes Oroszország elnöke vasárnap este kijelentette, hogy a pártja "nagyon méltó" módon szerepelt, mert az előzetes adatok alapján "gyakorlatilag" a föderáció összes alanyának törvényhozásában megőrizte elsőségét. Sikeresnek nevezte az Egységes Oroszország színeiben indult, vagy a párt által támogatott regionális vezető-jelöltek szereplését is.

Kiemelte, hogy Szergej Szobjanyin valószínűleg magabiztos győzelmet aratott a fővárosban, és hasonlóképpen sikeres lesz Andrej Vorobjov, Moszkva megye kormányzója is.

Mindkét helyen a kommunista jelölt végzett a második helyen. Ilja Melnyikov, az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja központi bizottságának első elnökhelyettese kijelentette, hogy a párt országosan nemcsak megőrizte második helyét a politikai erők között, de egyúttal a konkurencia "minőségileg új szintjére" lépett az Egységes Oroszországgal szemben.

További előzetes eredmények hétfőn várhatók, de annyi már
velemenyezd, 2018. szeptember 10. hétfő, 07:04
Szkripal-ügy - NYT: Szkripal aktív volt a mérgezés előtt és együttműködhetett a spanyol titkosszolgálattal
Times párhuzamot von a 2006-ban Londonban radioaktív izotóppal megmérgezett volt orosz ügynök, Alekszandr Litvinyenko ügyével. Litvinyenkót polónium-210-es izotóppal gyilkolták meg, és a spanyol hatóságok elismerték, hogy hírszerzőként szintén részt vett a spanyolországi orosz szervezett bűnözés elleni harcban.

Szkripal számára nem volt ismeretlen terep Spanyolország - állapítja meg az amerikai lap, felidézve, hogy az orosz katonai hírszerzés munkatársaként az 1990-es évek közepétől a spanyol fővárosban dolgozott, a madridi orosz nagykövetség katonai attaséja volt. Ott szervezte be őt a brit hírszerzés. Ezt követően tartóztatták le őt 2004-ben Oroszországban, majd kémcsere révén 2010-ben az Egyesült Államokba ment, majd még abban az évben az Egyesült Királyságban telepedett le.

Az elmúlt években Szkripal visszatért Spanyolországba és több alkalommal is találkozott a spanyol hírszerzés (CNI) tisztségviselőivel - írja a The New York Times. Hozzáteszi: a találkozók időpontjáról és az ott
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 18:04
Szíria - Putyin: Moszkvának és Ankarának sikerült előmozdítania a válság rendezését
A találkozón török részről részt vett még Hakan Fidan, a Nemzeti Hírszerző szervezet vezetője, orosz részről pedig Szergej Lavrov külügy- és Szergej Sojgu védelmi miniszter, valamint Alekszandr Lavrentyjev, az szíriai rendezés ügyében illetékes elnöki megbízott.

"Országaink erőfeszítéseinek és más érdekelt államok, konkrétan Irán bevonásának, valamint az ENSZ-szel, az európai országokkal és az Egyesült Államokkal való együttműködésünknek köszönhetően sikerült komoly haladást elérnünk a szíriai válság rendezésében" - mondta az orosz elnök.

Putyin hangsúlyozta, hogy az orosz-török kapcsolatok egyre jobban elmélyülnek mind a gazdaság, mind a nemzetközi kérdések megoldása terén.

A Kreml-beli megbeszélést megelőzően a két külügyminiszter megállapodott a szíriai menekültek hazatérésére, a terroristák végleges felszámolására és a tartós béke megteremtésére irányuló erőfeszítések összehangolásáról. Lavrov a két tárcavezető közös sajtótájékoztatóján valótlannak nevezte azt az állítást, amely
velemenyezd, 2018. augusztus 24. péntek, 18:42
Lavrov: az amerikai szankciók célja Oroszország feltartóztatása
"Mindenki számára világos, hogy a szankciókat Oroszországgal szemben nem Szíria, nem Ukrajna, nem a Krím vagy valami más miatt vezették be, hanem azzal a szándékkal tették, hogy a rosszhiszemű konkurenciaharc módszereit alkalmazva mozdítsák előre az Oroszországi Föderáció feltartóztatásának politikáját" - mondta Lavrov.

Álláspontja szerint a szíriai és az ukrajnai rendezést nem Oroszország akadályozza, hanem az arab ország esetében egyes szíriai és őket támogató erők, amelyek nem hajlandók végrehajtani az ENSZ Biztonsági Tanácsa 2254-es határozatát, Ukrajna esetében pedig "az ukrán vezetés arra való képtelensége, hogy végrehajtsa a minszki megállapodás alapján rá háruló kötelezettségeket".

Az orosz diplomácia vezetője így reagált Donald Trumpnak a Reuters hírügynökség számára adott interjújára, amelyben az amerikai elnök kijelentette, hogy Washington kész lenne visszavonni a Moszkva ellen bevezetett szankciókat, ha az orosz fél lépéseket tenne az Egyesült Államokkal való együttműködésre Szíria
velemenyezd, 2018. augusztus 21. kedd, 20:22
Atlétikai Eb - Dupla spanyol siker gyaloglásban
Martín idei legjobbjával, Pérez pedig Európa-bajnoki csúccsal szerezte meg az aranyérmet. A nőknél Kovács Barbara a 24., Récsei Rita pedig a 25. helyen végzett.

A német fővárosban a nők versenyét szombat reggel, a férfiak délelőtti futama előtt rendezték volna, de a helyszínen gázszivárgást észleltek, így némi halasztás után a két nem mezőnye együtt állt rajthoz.

Eredmények, gyaloglás (20 km):

férfiak, Európa-bajnok:

--------------------- Álvaro Martín (Spanyolország) 1:20:42 óra2. Diego García Carrera (Spanyolország) 1:20:483. Vaszilij Mizinov (ANA, orosz) 1:20:50

nők, Európa-bajnok:

------------------ Mária Pérez (Spanyolország) 1:26:36 óra2. Anezka Drahotová (Csehország) 1:27:033. Antonella Palmisano (Olaszország) 1:27:30...24. Kovács Barbara 1:39:3525. Récsei Rita 1:42:55
velemenyezd, 2018. augusztus 11. szombat, 13:14
Műugró Eb - Orosz aranyak
Férfi szinkronműugrásban a Jevgenyij Kuznyecov, Ilja Zaharov páros szoros küzdelemben védte meg a tavaly Kijevben megszerzett Eb-címét.

A nőknél egy méteren Marija Poljakova diadalmaskodott megelőzve honfitársát, az ukrán fővárosban is ezüstérmes Nagyezsda Bazsinát, illetve a címvédő olasz Elena Bertocchit.

Eredmények:

férfi szinkronműugrás, Európa-bajnok:

------------------------------------- Jevgenyij Kuznyecov, Ilja Zaharov (Oroszország) 431,16 pont2. Jack Laugher, Christopher Mears (Nagy-Britannia) 430,62

3. Patrick Hausding, Lars Rüdiger (Németország) 394,77

női 1 méter, Európa-bajnok:

--------------------------- Marija Poljakova (Oroszország) 285,55 pont2. Nagyezsda Bazsina (Oroszország) 276,003. Elena Bertocchi (Olaszország) 271,25
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 17:48
1/107
Képek, videók
Moha-Pannónia moci.jpg
agica2004
2018. július 01. vasárnap, 20:26
Pannónia szálló
sanci81
2017. február 03. péntek, 17:21
janus pannonius.png
chillik
2016. május 24. kedd, 17:21
Pannónia.jpg
chillik
2016. január 20. szerda, 06:23
emke van,pannonia nincs m
relisisi
2016. január 13. szerda, 12:29
A pannóniai légió dala 00
chillik
2015. október 27. kedd, 06:29
Pannónia utca
padrag
2015. április 18. szombat, 10:54
Pannonia varrógép
biharijudit
2013. június 17. hétfő, 13:55
Pannonia.jpg
basikele
2013. február 28. csütörtök, 05:45
pannónia kincse, cardinal
bangyo
2012. április 11. szerda, 11:06
mercy_egyuttes_magyar_ foh
menusgabor
2016. április 23. szombat, 18:31
Együttes harapás
sanci81
2015. október 09. péntek, 16:54
apostol_egyuttes_15536 00_
lenke1964
2015. július 26. vasárnap, 14:03
gy. alkalmi együttes.jpg
dnemethk
2015. március 12. csütörtök, 17:11
MERCY EGYÜTTES.ERZSIKE.jp
mrabosai
2014. október 20. hétfő, 19:34
Címkék
Diego García Carrera, orosz fővárosban, Elena Bertocchi, Donald Trumpnak, amerikai energiaellátás, Alekszandr Litvinyenko, osztrák főváros, együttes MTI-hez, nyugdíjkorhatár emelése, Alekszandr Lavrentyjev, német fővárosban, Ilja Zaharov, előadás szünetében, amerikai elnök, Vlagyimir Putyin, második helyen,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.