Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 12:00 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tippeljetek a kormány tagok mennyit dolgoztak?
#18 Ebben az országban amíg nem volt fityisz nem volt választási csalás ez csak most dívik,mert csalás nélkül esélye sem lett volna.Ezért kéne még a szar konzultációját is ellenőrizni mert hazugság darabra is és válaszra biztosan,de valamiért nem engedi,vajon miért ha nem lenne takargatni valója akkor nem titkosította volna és nem sietne a megsemmisítésével.Ellopták a letelepedési kötvényeket bizonyító lapokat pont akkor amikor ellenőrizni akarták ugye,ki a büdös francnak kel ha nem disznóságot akarsz elfedni.Most a nem adok számlát fityiszesnél ellopták a online pénztárgépet a bizonylatokkal ez ugyan úgy hülyének néz mindenkit mint a fityisz.
https://mno.hu/belfold/nem-adtak-nyugtat-a-kepviselo-boltjaban-244 3699
Szóval csak hazudnak lopnak csalnak rombolnak.
pikasso, 2018. január 31. szerda, 00:04
Kedvezőbb pénztári adószabályokat és a magánegészségügy kifehérítését szorgalmazza az ÖPOSZ és a Primus
Leitner György kifejtette: az évente legalább 100 milliárd forintra becsült magánegészségügyi szürkezóna nemcsak minőségi, garanciális és betegbiztonsági kockázatot hordoz, hanem emiatt versenyhátrányba kerülnek a jogkövető szolgáltatók, ráadásul az állam is jelentős adóbevételektől esik el.

A Primus szerint a számlaadási kötelezettség automatizálása, a NAV-hoz bekötött számlázórendszerek kötelezővé tétele, illetve kisebb szolgáltatóknál az online pénztárgép kötelező bevezetése nagyban hozzájárulna a szürke- és a feketezónában működő mikro-magánegészségügyi praxisok kifehérítéséhez. A javaslatról szakértői párbeszéd kezdődött, kedvezően fogadták az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) és a Nemzetgazdasági Minisztériumban (NGM) - mondta.

Kravalik Gábor hozzátette: azt is javasolják, hogy a munkavállalók a munkáltatók által befizetett tagdíjhozzájárulás után is kaphassanak adójóváírást, ha ők azt kiegészítik. Javaslatukat a Századvég Gazdaságkutatóval közösen készítették, és ugyancsak
velemenyezd, 2017. november 30. csütörtök, 12:32
Polt: a költségvetési csalás szorosan összefügg a korrupcióval és a pénzmosással
Polt Péter A hatékony adórendszer mint a jó kormányzás alapfeltétele címmel megtartott tanácskozáson elhangzott előadásában ezekre utalva azt hangsúlyozta: ha egyik-másik bűncselekmény felbukkan a hatóságok előtt, akkor "nagyon gondosan kell vizsgálni", hogy van-e kapcsolódásuk a többihez.

Példaként említette, hogy amennyiben pénzmosási ügyben nyomoznak, akkor "léteznie kell" egy alapbűncselekménynek, ahogy a költségvetési csalási ügyekben is vizsgálni kell, hogy mi történt a pénzzel. Ez teljesen új szemléletmódot kíván - fogalmazott a legfőbb ügyész.

Beszámolt arról, hogy a tavaly ismertté vált 310 ezer bűncselekmény közül 2444 költségvetési csalások száma. Azok aránya a teljes bűncselekményszám jóval kevesebb, mint egy százaléka, számuk ugyanakkor emelkedő tendenciát mutat - tette hozzá.

Polt Péter szólt arról, hogy a költségvetési csalások egyre inkább nemzetközi dimenzióval is bírnak és gyakran szervezett bűnelkövetéssel is párosulnak, ami a felderítést és a felelősségre vonást
velemenyezd, 2017. november 27. hétfő, 15:32
Tállai András: a hibázó mikrovállalkozások most még bírság nélkül pótolhatják adófizetési mulasztásukat
Az államtitkár elmondta, hogy a kockázatelemzők felhasználták többek között az online pénztárgép, illetve az elektronikus közúti áruforgalmi ellenőrző rendszer (ekáer) adatait is. A revizorok megjelenésére számíthatnak például azok a vállalkozások, amelyek az elmúlt időszakban legalább egy hónapig semmit nem ütöttek az online pénztárgépükbe, ám a rendelkezésre álló adatok szerint az üzletük nyitva volt, az értékesítés nem szünetelt. Azokat az adózókat is felkeresi a NAV, akik az ekáer adatok szerint jóval nagyobb összegben hoztak be az EU más tagállamából árut, mint amennyit az áfabevallásukban feltűntettek.

A revizorok támogató eljárást indítanak, így a legtöbbször könyvelő nélküli mikrovállalkozások és a 10 millió forint alatti éves bevétellel rendelkező cégek képviselői személyes segítséget kapnak a revizoroktól, az eljárás keretében rendezett jogsértések miatt semmilyen szankciót nem szabhat ki az adóhivatal.

Tállai András megjegyezte, hogy ha a mikrovállalkozókat nem támogató, hanem
velemenyezd, 2017. november 19. vasárnap, 08:01
Több pályázati lehetőséget és egyszerűbb adminisztrációt ígér a kisvállalkozásoknak a Jobbik
A párt frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kis- és közepes vállalkozásokat érintő gazdasági tervüket három csoportra osztották: szakpolitikai intézkedések, gazdasági könnyítések, illetve adópolitikai és más kedvezmények.

Volner János jelezte, hogy elképzeléseiknek csak egy részét ismerteti kedden, a többit későbbi sajtótájékoztatókon mutatják be.

Hangsúlyozta, hogy az állami közbeszerzésekre túlnyomórészt nagyvállalkozások pályáznak, és a beruházások alvállalkozói, "a tápláléklánc alján" elhelyezkedő kivitelezők sokszor nem jutnak hozzá a pénzükhöz. A Jobbik ezért kisebb részekre bontaná a tendereket, így a kisebb vállalkozások is tudnának szerződni az állammal, nem csak az építőipari multik és a "kormányközeli nagyvállalkozók" - fogalmazott.

A foglalkoztatás adminisztrációját azzal könnyítenék, hogy a cégek az új munkavállalóikat akár online is bejelenthetnék.

A frakcióvezető azt is javasolta, hogy az online pénztárgépek legyenek alkalmasak az
velemenyezd, 2017. október 31. kedd, 15:44
NGM: sikeres a bankkártya-elfogadóhelyek telepítési programja
fizetési módozatok, és az ahhoz szükséges infrastruktúra látványos szélesítése. A hazai fizetési rendszer korszerűsítési stratégiájának alapját a bankkártya-elfogadóhálózat bővítése jelenti, amely az egyik leglényegesebb előfeltétele minden további, a lakosság pénzügyi tudatosságának erősítését, illetve a gazdaság digitalizációjának elősegítését szolgáló lépésnek.

A hazai pénzforgalmi rendszerben eddig a bankkártya-elfogadóhelyek jelentették a szűk keresztmetszetet, csak minden második online pénztárgépre jutott egy POS terminál. A szaktárca szerint bebizonyosodott, hogy a hosszú ideje stagnáló bankkártya-elfogadó piac problémája hatékony állami közbeavatkozással megoldható. A bankkártya-elfogadóhálózat bővítése a gazdaságfehérítésben elért eredmények kiterjesztését is támogatja, a kártyával fizetni szándékozó polgárok kényelmét szolgálja és segíti a Magyarországra látogató nagy számú turista pénzköltését, itteni fogyasztásuk növelését is.

A program a pénzügyi tudatosság fejlesztésére irányuló
velemenyezd, 2017. október 20. péntek, 07:04
NGM: az adóelkerülésről és a Google-adóról tárgyaltak az uniós pénzügyminiszterek
egyszerűsítését támogatja Magyarország. Jelenleg a gazdasági tárca szakemberei azt vizsgálják, hogy a Bizottsági javaslat mennyiben tesz eleget ezeknek a céloknak. Az már most leszögezhető, hogy az uniós javaslat nem helyettesítheti azt a két magyar online rendszert, amelynek köszönhetően két év alatt 7,2 százalékponttal csökkent az adórés Magyarországon - mondta a tárcavezető. Az utaztatásos áfacsalásokat az ekáer-rendszer képes kiszűrni, éppúgy, ahogy a bevétel-eltitkolást üzletszerűen űzőket az online pénztárgépek. A bizottsági áfareform alkalmazásával ugyanakkor az unió más tagállamaiból érkező adatok az adóhivatali kockázatelemzésben jelentős segítséget nyújthatnak majd.

A gazdasági- és pénzügyminiszterek egyetértenek abban, hogy a digitális cégeket is meg kell adóztatni - tért ki az Ecofin ülés másik lényeges témájára Varga Mihály. Érdekesnek nevezte ugyanakkor, hogy több javaslat is éppen a bevételük alapján adóztatná meg a nagy internetes cégeket, míg korábban egy hasonló magyar szabályozást az
velemenyezd, 2017. október 10. kedd, 14:43
Magyar Idők - Tállai: a kormány nem mond le az adócsökkentésről és a béremelésről
A lap hétfői számában Tállai András szólt arról, hogy az Európai Bizottság a napokban eljárást indított Magyarország ellen egy feketegazdaság elleni intézkedés, az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) miatt.

A Magyar Idők felidézi, hogy két feketegazdaság elleni magyar intézkedés, az online pénztárgépek rendszere és a közúti áruforgalom elektronikus ellenőrzése, az ekáer rövid idő alatt 420 milliárd forintot hozott a költségvetésnek. Több ágazatból eltűntek a csalók, az eredményeket pedig nemrég az Európai Bizottság külön is kiemelte, dicsérte. Ehhez képest szinte bombaként robbant a hír a múlt héten: Brüsszel kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen az ekáer miatt - írja a Magyar Idők.

Tállai András hangsúlyozta: a csalások visszaszorítása a magyar adópolitika egyik legfontosabb alkotóeleme. Egyebek mellett ez adott fedezetet azokra az adócsökkentésekre, amelyeket az elmúlt években a kormány végrehajtott.

Hozzátette: az ekáer megtámadásával Brüsszel
velemenyezd, 2017. október 09. hétfő, 10:01
NGM: Magyarország megvédi az ekáert
kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen éppen az online közúti ellenőrzés rendszere miatt. A szaktárca szerint Brüsszel döntése érthetetlen, és súlyosan veszélyezteti a gazdaság fehérítéséért tett példaértékű magyar intézkedéseket.

A tagállami költségvetések az Európai Bizottság egy hete publikált áfa-adórés tanulmánya szerint 2015-ben 152 milliárd euró (több mint 47 billió forint) forgalmi adótól estek el. Az ekáer eredményesen szűrte ki az áfacsalásokat, két év alatt az online pénztárgéppel együtt 420 milliárd forintot hozott a kincstárnak. Az online közúti ellenőrzési rendszer kizárta az illegális szféra szereplőit a piacról, a tisztességes cégek így jóval több megrendelést kapnak. Alig néhány hónappal az éles üzem beindulása után - 2015 májusában - a zöldségtermesztők felvásárlási ára 15-20 százalékkal nőtt - írja a szaktárca.

Az ekáer hatékonyságát nemcsak a költségvetés bevételi adatsora és a vállalkozások pozitív visszajelzése igazolja, hanem a fokozott nemzetközi
velemenyezd, 2017. október 04. szerda, 17:21
Varga Mihály: két év alatt több mint hét százalékkal csökkent az adóelkerülés
becsült áfa-adórés - a költségvetésből kieső áfabevétel - mértéke a 2013. évi 20,9 százalékról, köszönhetően az adóelkerülés visszaszorítását célzó kormányzati intézkedéseknek, 13,7 százalékra csökkent 2015-ben. Ezzel az eredménnyel Magyarország fejlődése megkérdőjelezhetetlen, tavaly a harmadik, idén pedig az ötödik legnagyobb javulást érte el az EU-ban - emelte ki a tárcavezető.

Elmondta, hogy a javulásban kétségkívül a legnagyobb szerepet az online gazdaságfehérítő eszközök játszották. Az online pénztárgépek használata 2014. szeptember 1-jétől kötelező. A rendszer megakadályozza a bevétel eltitkolást, hiszen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal online, valós időben követi nyomon a tranzakciót. 2015. március 1-jén indult az ekáer (elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer) éles üzeme, amely kizárja a közutakról a csalárd adózókat, hiszen kiszűri az áruk fiktív utaztatását - részletezte a miniszter.

Kiemelte, hogy Magyarországon feleakkora az adóelkerülés, mint a régió országaiban. A bizottság
velemenyezd, 2017. szeptember 29. péntek, 07:06
Tállai: az eredmények igazolták, hogy a NAV jó úton jár
megillető bevételeket úgy növelték, hogy közben nőttek a gyermekes családok kedvezményei, egykulcsossá vált és csökkent az szja, mérséklődött a társasági adó, a szociális hozzájárulás, több áru és szolgáltatás áfája, kedvezőbbé váltak a kisvállalkozói adók, a kata és a kiva, valamint rövidült az áfakiutalás határideje a jó adózóknál. Az intézkedések 2017-ben 860 milliárd forint bevételkiesést okoztak, pozitívan hatottak ugyanakkor a bevételekre a gazdaságfehérítő intézkedések, különösen az online pénztárgépek és az ekáer bevezetése.

Izer Norbert, az NGM adószabályozásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy az adópolitika fókuszában továbbra is az adóterhek csökkentése áll, a költségvetés mozgásteret ad ehhez. Beszélt arról is, hogy az adóeljárás mostani egyszerűsítése után a tételes adókat is átvizsgálják.

Tállai András elmondta, hogy másfél-két éve szemléletváltozás kezdődött az adóigazgatásban, a NAV partneri viszonyra törekszik az adózókkal. Centralizált,
velemenyezd, 2017. szeptember 28. csütörtök, 15:13
Felmérés: évente tízmilliárdokat költ el a lakosság számla nélkül a magánegészségügyben
várhatóan évi 4-5 százalékkal fog emelkedni, és 2021-re eléri a 1100 milliárdot.

Az egyesület a hazai magánegészségügyi szektor méretét 300 milliárd forintra becsüli - mondta Leitner György, hozzátéve, hogy ennek az összegnek mintegy harmada a "szürkezónában csapódik le".

Véleményük szerint ezért szakmai és költségvetési szempontok alapján indokolt lenne, hogy az állam jobban szerezzen érvényt a számlaadási kötelezettségnek annál, mint például tette ezt a plasztikai sebészetek esetében az online pénztárgépek bevezetésével.

Kun Eszter, a felmérést végző Szinapszis piackutató kft. kutatási igazgatója arról beszélt, hogy 2016-os reprezentatív adataik szerint a fővárosi és Pest megyei lakosok 60 százaléka vett már igénybe magánegészségügyi szolgáltatást, ez az arány 2014-ben 49 százalék volt. Az adatokból az is látszik, hogy inkább a fiatalabbak és a családosok fordulnak a magánszektor felé, és már nem csak a jómódúak kiváltsága ez.

A legtöbben (49 százalék) valamilyen szakorvosi, míg a
velemenyezd, 2017. szeptember 20. szerda, 16:32
1/44
Képek, videók
Itt dolgoztak!
szerecce
2010. február 28. vasárnap, 22:47
Kormányos Sándor: Március
maria_kadar_148
2018. március 04. vasárnap, 19:20
Kormányos Sándor
maria_kadar_148
2017. október 13. péntek, 22:00
Batthyany kormány
taltos1
2017. október 06. péntek, 23:10
kormany.jpg
menusgabor
2017. március 10. péntek, 21:14
kormányzás.png
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:07
Kormányos Sándor M
maria_kadar_148
2016. május 05. csütörtök, 10:54
m_ Kormányos hiányzol gif
erzsikepuskas
2016. március 30. szerda, 21:57
lopás kormány
kicsoda57
2016. március 14. hétfő, 19:42
Kormányos Sanyi szemedben
menusgabor
2016. január 28. csütörtök, 21:10
O.V.-kormányfő.jpg
agica2004
2015. augusztus 15. szombat, 17:41
Fidesz-kormány.jpg
agica2004
2015. április 10. péntek, 15:13
Barangolás az országban 0
chillik
2016. augusztus 22. hétfő, 08:51
Bolyongás Azur-országban.
chillik
2016. május 25. szerda, 05:18
Égi országban...jpg
kkm
2014. január 12. vasárnap, 09:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.