Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 15. szerda | 33. hét | 227. nap | 23:18 | Mária
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sült zöldségek
SÜLT PADLIZSÁN (saláta)

Hozzávalók:3 hosszúkás padlizsán (60 dkg), 3 gerezd fokhagyma, 1 db kemény paradicsom, ízlés szerint só, 1 - 1 mokkáskanál őrölt fekete bors és gyömbérpor, a sütéshez olaj

A padlizsánt megmossuk, a szárát levágjuk és héjastól ujjnyi vastagra szeleteljük. A fokhagymát összezúzzuk, a paradicsomot egész apró kockákra vágjuk.
A padlizsánt forró olajban megsütjük, papírtörlőn leitatjuk róla az olajat, és meleg tálra tesszük. Meg forrón rákenjük a fokhagymát, meghintjük sóval, borssal és gyömbérrel, végül a paradicsomkockákat rászórjuk. Jól lehűtjük és salátaként kínáljuk.

FOKHAGYMÁS CUKKINI

Hozzávalók: 4 db cukkini (50 - 60 dkg), 1 db tojás, 1 evőkanál tej, 4 gerezd fokhagyma, kevés liszt, 1 mokkáskanál törött fehér bors 1 csapott teáskanál só, a sütéshez olaj

A megmosott, héjas cukkinit megtörölgetjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.A tojást a tejjel és a fűszerekkel habosra keverjük majd hozzáadjuk a fokhagymát.
A
lizawolf, 2018. augusztus 08. szerda, 11:15
Sajtkrémes bundában sült csirkemell
Sajtkrémes bundában sült csirkemell


Hozzávalók:

6 nagyobb csirkemellfilé szelet
1 csapott kk só
10 dkg liszt a forgatáshoz
7-8 dl olaj a sütéshez

Bundához:

1 natúr tömlős sajtkrém (100g)
1 nagyobb tojás
0,5 kk só
2 csipet őrölt bors
1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 3 nagyobb gerezd fokhagyma)
3 jó púpos ek liszt
1 dl tej

Elkészítése:

A megtisztított csirkemell szeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, meghintjük sóval.
Egy tálba a forgatáshoz lisztet szórunk.

Egy magasabb falú edényben bő olajat forrósítunk.

A bundához a tojást a sajtkrémmel és a fűszerekkel simára keverjük. Beleszórjuk a lisztet, és a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává keverjük.

A csirkeszeleteket először megforgatjuk a lisztben,
vorosrozsa66, 2018. július 25. szerda, 21:01
Zsír és egészség: a “jó zsírok” szerepe
szénhidrátfogyasztást okolják az orvosok a különböző degeneratív betegségek egyre nagyobb előfordulásáért.
Az étolajról tudni, hogy rákkeltő anyagokat, telítetlen zsírsavakat tartalmaz, könnyebben avasodik,
szennyezi a környezetet és nem jó az íze. Sajnos jóval könnyebben kezelhető, szűrhető, mint a disznózsír, sokan kényelemből is használják szívesebben.
Azt azonban senki nem vitatja, hogy a zsírban sült ételek, húsok, de még a sült krumpli is sokkal finomabbak az olajos ízű kosztnál. A tömény, olajban sült lángosok, krumpli jóval nehezebben emészthetők, mintha zsírban készültek volna.
Az az elmélet is megdőlt, hogy a zsírszegény étrend kímélőbb, ugyanis az agynak, az emésztésnek, a szívnek szüksége van zsírra, de nem finomított olaj formájában, hanem természetes előfordulásában: növényi magvakban vagy állati eredetű élelmiszerekben.

Mangalica a legjobb! Az adott zsiradék tápanyagtartalma és zsírtartalma függ az állat fajtájától, a mangalica jelentős mennyiségű koleszterint
irmus, 2018. július 21. szombat, 10:24
Tallóztam
kebab

Tipikus török szendvics, lassan sült bárány-, csirke- vagy marhahúsból. Zöldségekkel, fűszerekkel és (Európában) fokhagymás joghurttal szervírozzák. Általában utcai árusok árulják, de ez senkit ne tévesszen meg, sokkal finomabb, mint a McDonald's!

21. Imam bayıldı (Ájult imám)
bodecology.com

Ez a fajta töltött padlizsán ízletes, laktató és változatos főétel. A padlizsánt meg lehet tölteni rizzsel, bulgurral, darált hússal és/vagy egyéb zöldségekkel. Olajban és vajban megpirítják, mielőtt a sütőben megsütik vagy a tűzhelyen megfőzik.

22. Iskender Kebab (Iskender kebabja)

A török éttermek népszerű fogása. Hosszú csíkokra vagdalt birkahúsból készül. Paradicsomszósszal leöntve, rizskörettel, pitával és natúr joghurttal tálalják.

23. Künefe

Ez egy egyedi török desszert, sajtból és vékony metélt tésztából készül, pisztáciával megszórva. Általában esti szórakozáshoz fogyasztják, mert otthon nehéz az
horvathnemagdi, 2018. június 23. szombat, 10:27
Hagymás rostélyos
Hagymás rostélyos


Nagyon ízletes, klasszikus hagymás rostélyos recept, ami bármikor megállja a helyét egy ebéd vagy vacsora alkalmával! Ha szereted a klasszikus ételeket, akkor ez a hagymás rostélyos egyik kedvenced lesz! :)

Hozzávalók
1 adagra


A húshoz
2 evőkanál étolaj
350 g csontos marha rostélyos (rib-eye)
bors - fekete (tört)
1 nagy csipet só

A hagymához
1 nagy fej vöröshagyma
búzaliszt (BL55)

A hagyma sütéséhez
étolaj
Köretnek
hasábburgonya

Elkészítés
30 perc

Egy serpenyőben olajat hevítünk.

A hússzeleteket a kevés olajon, magas hőfokon, oldalanként 3-3 percig sütjük egy fém nyelű serpenyőben, amit majd a sütőbe is be tudunk tenni.

Sütés közben, forgatáskor mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk a
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 11:42
olajban sült fánk !
ezt megmondom őszintén nem tudom minek nevezzem , talán fánknak .
a formája eltér a többi ismert fánktól, de a videón lehet látni a formázást .
ibolya58, 2018. május 21. hétfő, 14:49
vagdalthús gombás pórés mártásban
teáskanál granulált fokhagyma
1 nagy hagyma (kb. 160 g)
1 teáskanál mustár
1 nagy tojás
3 töltött teáskanál zsemlemorzsa

liszt

200 gpenne tészta
1 poré fehér része kb. 170 g)
200 g gomba
2 gerezd fokhagyma
200 ml tejszin
fél csésze petrezselyem
só és bors ízlés szerint

olaj sütéshez és sütéshez

elöszőr a vagdaltat készítem el , a hozzávalókat egy tálban összekeverem , 16 db kis gombócot formálok belőle, és olajban kisütöm majd félreteszem .
a tésztát is kifözőm , leszüröm , azt is félreteszem
a karikára vágott pórét, fokhagymát olajban megpiritom , hozzáadom a szeletelt gombát.
pár percig együtt piritom tovább, s beleöntöm a tejszint is , elkeverem .
3 - 4 percig együtt párolom , most belerakom a sült vagdaltat is , együtt 2 - 3 percig párolom .
apróra vágott petrezselyemmel dizitem , tésztával tálalom .
ibolya58, 2018. április 30. hétfő, 11:37
Tallóztam
"rántott hús készítés után össze szoktuk keverni a megmaradt lisztet, tojást és zsemlemorzsát, olyan állagúra, ami még ragacsos, de már lehet formázni. Csak fűszerezni kell, amivel jólesik, lapos pogácsákat formázni, és olajban kisütni. Ezt csinálhatod rántott hús nélkül is, tehát kifejezetten csak ezeket a pogácsákat, nem maradék hozzávalókból. Ha van otthon, apríthatsz a masszába hagymát, fokhagymát, reszelhetsz bele sajtot, stb. Kifejezetten finom és laktató. :)

Készíthetsz még tócsnit, reszelt krumpliból, hagymából, tojásból, kis lisztből, fűszerekből.

Vegyél vagdalthúst vagy löncshúst, ez viszonylag olcsó, törd össze villával, pirítsd meg, önts rá tejfölt, egyétek tésztával.

Ha húst veszel, vegyél csirkeszárnyat vagy farhátat, ezek nagyon olcsók, 150-200Ft-ért kapsz egy kilót, ebből csinálhatsz rizses húst vagy tarhonyás húst.

A máj is nagyon olcsó, ezt ránthatod, vagy csinálhatsz belőle hagymás májat.

Mirelit leveles tészta 150Ft a hipermarketekben,
horvathnemagdi, 2018. április 28. szombat, 07:16
Olajban sült zöldséges derelye "Ízőrzők" Bár
Kis mennyiségből készítettem amiből 10 db lett, ennek a receptjét írom le:)

Hozzávalók: tésztához: 25 dkg liszt, 25 dkg krumpli, 5 dkg margarin, só, 1 db tojás/aminek a felét tettem a tésztába a másik felét a töltelékbe/, töltelékhez: kb 10 dkg vegyes zöldség, 8 dkg reszelt sajt, 1 kisebb vöröshagyma, só, őrölt bors, sütéshez olaj.
🌼
Elkészítése: Krumplit megpucoltam feldaraboltam és enyhén sós vízbe puhára főztem. Leszűrtem krumplinyomón átnyomtam és a margarinnal kikevertem hagytam hűlni. Vegyes zöldséghez mirelit mexicói keveréket használtam ezért kicsit előfőztem majd leszűrtem. A vöröshagymát apróra vágtam kevés olajon megdinszteltem ráöntöttem a zöldséget sót és őrölt borsot szórtam rá majd együtt kicsit pároltam és hűtöttem. Kimért liszthez tettem a krumplit kevés sót tettem hozzá a tojás felét és összegyúrtam tésztának 1-2 evőkanál vizet lehet hozzá tenni. Ezután kinyújtottam a tésztát kb. ujjnyi vastagra és egy nagyobb pohárral kiszaggattam a tésztát, a töltelékbe
suzymama, 2018. április 23. hétfő, 16:17
Sonkában sült máj
Hozzávalók:

40 dkg sertésmáj,
20 dkg sonka,
olaj,
bors,
majoránna,
fokhagyma.

A májat csíkokra vágtam, megspékeltem fokhagymával, borsoztam, megszórtam majoránnával, majd vékony sonkaszeletekbe csavartam. Fogpiszkálóval áttűztem és forró olajban megsütöttem. Sózni sütés előtt a májat nem szabad, mert a só hatására kemény lesz. Én utána sem sóztam meg, mert elég volt, ami a sonkában volt. Tejfölös krumplipürével tálaltam.
bkisseva, 2018. április 18. szerda, 10:10
Fűszerkeverékek/házilag/
rozmaring,
1 ek. pirospaprika.
Használatakor + 1 cikk fokhagymát teszek a keverékhez.
***
4.Sertéshez való fűszer keverékhez: A magyaros fűszerkeverék+ 1 tk. zsálya és vöröshagyma.
***
A fűszereket összevegyítve zárható üvegekben tartom. Akár étel ízesítésére vagy hús beszórására esetleg ahogy még szoktam 1-2 ek. olajban elkeverem a fűszert és ezzel kenem be a sütésre szánt húst. Az olasz fűszerkeverék pld. nagyon finom tésztára való szószokhoz, de mindhárom fűszer keveréket jól lehet használni csirkéből készült bármilyen étel ízesítésére!Az adagolás természetesen függ a felhasználandó mennyiségtől. Ha nem pácnak , csak ételízesítésre használom több alkalomra elég ez a mennyiség!
( A fűszer keveréket régebben interneten találtam!)
reifregina, 2018. április 17. kedd, 21:01
Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye sertéscombból, szaftos és fenséges, még egy kezdő is el tudja készíteni!

Hozzávalók

0,5 kg sertéscomb
1 evőkanál őrölt bors
1 kg krumpli
1 evőkanál majoránna
1- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
6 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
olaj



Elkészítés

A sertéshúst kisebb (körülbelül 2×2 centis) kockákra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Miután kicsit zsírjára sült, felöntjük vízzel, és ezután adjuk hozzá a fokhagymapréssel szétnyomott fokhagymát és az apróra vágott vöröshagymát.

Legtöbbször mások ezt a hússal együtt pirítják le, de így jobban megmarad és intenzívebb a két fajta hagyma íze a végeredményben.
Hozzáadjuk a sót ízlés szerint, a borsot, a piros paprikát és a majoránnát, és elkezdjük főzni. Ha elfő a víz, akkor pótoljuk
vorosrozsa66, 2018. március 27. kedd, 18:18
1/155
Képek, videók
Fűszeres sült zöldségek
borcsamama
2016. február 15. hétfő, 11:21
sült-zöldségek.jpg
bubszi
2010. október 02. szombat, 08:04
sült zöldségek előkészítv
limara
2008. július 14. hétfő, 11:45
sült zöldségek
limara
2008. július 14. hétfő, 11:44
kusz-kusz sült zöldségekk
limara
2008. február 18. hétfő, 12:59
Kerti sütéshez-főzéshez.j
pacsakute
2015. szeptember 24. csütörtök, 08:24
O.V. sütéshez készül.jpg
agica2004
2014. január 07. kedd, 15:22
elökészület a sütéshez
csilla663
2011. május 31. kedd, 21:39
msn sütéshez.gif
veronika74
2009. május 31. vasárnap, 23:25
Új tárcsa a sütéshez.jpg
miday
2008. május 25. vasárnap, 18:07
tűzvarázslat, sütéshez..
jovirita
2006. szeptember 28. csütörtök, 00:43
grillezett-padlizsanta l-p
bubszi
2010. augusztus 09. hétfő, 07:26
0 aa az alját levágni a k
lovaszmarika
2018. augusztus 15. szerda, 15:52
0 a szépálmokat levágni.j
lovaszmarika
2018. április 08. vasárnap, 15:28
0 a betűket levágni ev43r
lovaszmarika
2018. március 23. péntek, 18:05
Címkék
karikára vágott, vöröshagymát apróra, forgatáshoz lisztet, padlizsánt megmossuk, tűzhelyen megfőzik, apróra vágott, szárát levágjuk, videón lehet, szívnek szüksége, különböző degeneratív, zsírban sült, kicsit kiklopfoljuk, sütőben megsütik, fűszer keveréket, kevés olajon, adott zsiradék,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.