Regisztráció  Belépés
2018. február 18. vasárnap | 7. hét | 49. nap | 02:36 | Bernadett
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kókuszbundás sült alma
Egyik legfinomabb, táplálóbb és egészségesebb gyümölcsünk az alma, amit szívesen eszek - eszünk, sülve, főve, nyersen. Biztos sokan ismerik a palacsintatésztába reszelt almát, vagy az ebben mártott alma karikát. Ez sem tér el nagyon ettől, annyi a különbség, hogy megbolondítottam egy kis kókuszdióval, és bátran merem ajánlani !

Hozzávalók:
4 db. kisebb alma
2 tojás
2 evőkanál cukor
20 dkg. liszt
10 dkg. kókuszreszelék
2,5 dl. tej
olaj a sütéshez.
A tojásokat a cukorral felverem, hozzáadom a lisztet, majd a tejet belecsorgatva sűrű palacsintatésztává keverem. Az almákat meghámozom, a magházát kivájom, és 1 cm. vastagra szeletelem. Az olajat felforrósítom, a kókusz háromnegyedét a palacsintatésztába forgatom, majd az almakarikákat egyenként belemártogatom. A forró olajban, mindkét oldalán pirosra sütöm. Szalvétára szedve lecsöpögtetem, végül maradék a kókuszreszelékkel, porcukorral meghintem és melegen tálalom.
suzymama, 2018. február 09. péntek, 17:41
Sajtkrémes bundában
Sajtkrémes bundában sült csirkemell

Hozzávalók:

6 nagyobb csirkemellfilé szelet
1 csapott kk só
10 dkg liszt a forgatáshoz
7-8 dl olaj a sütéshez
Bundához:

1 natúr tömlős sajtkrém (100g)
1 nagyobb tojás
0,5 kk só
2 csipet őrölt bors
1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 3 nagyobb gerezd fokhagyma)
3 jó púpos ek liszt
1 dl tej

Elkészítése:

A megtisztított csirkemell szeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, meghintjük sóval.
Egy tálba a forgatáshoz lisztet szórunk.

Egy magasabb falú edényben bő olajat forrósítunk.

A bundához a tojást a sajtkrémmel és a fűszerekkel simára keverjük. Beleszórjuk a lisztet, és a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává keverjük.

A csirkeszeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd a sajtkrémes tésztában, és kicsit lecsepegtetjük.
A kellőképpen felforrósodott olajban közepesnél kicsit kisebb lángon mindkét oldalukat szép barnára
vorosrozsa66, 2018. február 07. szerda, 01:10
Vasi pecsenye sült paprikával, burgonyával
Első, nagyon fontos lépés a pác: azért is került ide az elejére, mert ezt hozzá kell kalkulálni. A végeredményért persze megéri:)
Ha viszont megvagyunk vele, akkor utána az elkészítés már gyorsan megy. Így mondhatjuk, hogy gyors recept is, meg nem is. A pác miatt. Az viszont nagyon fontos!

Hozzávalók
60 dkg karaj,
3 dl tej,
2 gerezd fokhagyma,
paprikakrém (csípős),
só, 6 dkg liszt,
40 dkg burgonya,
1 db hagyma,
1 db kaliforniai paprika (piros)

A húsból nyitott szeleteket vágunk és kiklopfoljuk.

A fokhagymát összevágjuk, és hozzákeverjük a tejhez. A paprikakrémet is ebbe a tejbe tesszük bele. A kiklopfolt húsokat ebben a páclében pár napig hagyjuk állni.

Amikor eleget állt a tejes pácban, kivesszük, megsózzuk, fûszerpaprikás lisztbe forgatjuk, és közepes mennyiségû olajban mindkét oldalát megsütjük.

A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd egy serpenyőben olajat
suzymama, 2018. február 06. kedd, 12:47
Ismét a koleszterinről - a vöröshagymáról
hogyan maradhatsz életben 70-80 évig?

Az érrendszer épségét többek között egy csodálatos kenőanyag biztosítja. Ez a ,,gépzsír" ha nem lenne, a véráram hamar cafatokra szaggatná az érrendszeredet. Ezt a bámulatos kenőanyagot, a koleszterint a májad állítja elő, ez a hihetetlen szerved, mely több, mint 500 különféle feladatot tud ellátni!

A kocsidban rendszeresen cserélned kell a kenőanyagot, míg a májad jobbat készít, és nem is tudsz róla.
Kerüld a zsírban, olajban sült ételeket (minden sült hús annak számít, hiszen saját zsírja hő hatására átalakul), a melegen sajtolt olajok használatát!

Ugyanakkor fokozd hidegen sajtolt olajok jelenlétét étkezéseidben! Ne gondolj semmi misztikumra, salátádra bőven locsolj olíva-, napraforgó-, mák-, szőlőmagolajokat!

Emellett fogyassz sok olajos magvat: diót, mandulát, mogyorót, napraforgómagot stb. Ez főleg télen fontos, mert az olajból nemcsak érrendszered kenőanyaga származik, de szervezeted ezzel tudja az
lovaszmarika, 2018. január 29. hétfő, 12:38
Cigánypecsenye
Cigánypecsenye

Hozzávalók:

1 kg tarja
30 dkg füstölt szalonna
8 gerezd fokhagyma
legalább fél kg vöröshagyma
só ,bors
pirospaprika

Elkészítése:

A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb.
Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket.
A szalonnákat beleteszem egy tányérba és a mikróban kb. 2-3 perc alatt kisütöm a zsírját. (Így nem fog füstölni sütés közben)
A szalonnazsírt beleteszem egy lábasba és félig megsütöm benne a karikára vágott hagymát.

Amikor kész, beleöntöm az egészet egy tepsibe és egyenletesen elrendezem.
A húst felszeletelem, kiklopfolom.
A fokhagymát összepréselem és egy csészében kevés olajjal összekeverem.
Ezzel a fokhagymás olajjal bekenem a húsokat, majd megsózom és megborsozom őket.
A hús szeleteket lisztbe forgatom, és forró olajban félig megsütöm.
(A liszt nem fogja engedni, hogy később a hús a sütőben nagyon
evavicus, 2018. január 25. csütörtök, 23:12
Ez fog történni
szénhidrátfogyasztást okolják az orvosok a különböző degeneratív betegségek egyre nagyobb előfordulásáért.
Az étolajról tudni, hogy rákkeltő anyagokat, telítetlen zsírsavakat tartalmaz, könnyebben avasodik, szennyezi a környezetet és nem jó az íze. Sajnos jóval könnyebben kezelhető, szűrhető, mint a disznózsír, sokan kényelemből is használják szívesebben.
Azt azonban senki nem vitatja, hogy a zsírban sült ételek, húsok, de még a sült krumpli is sokkal finomabbak az olajos ízű kosztnál. A tömény, olajban sült lángosok, krumpli jóval nehezebben emészthetők, mintha zsírban készültek volna.
Az az elmélet is megdőlt, hogy a zsírszegény étrend kímélőbb, ugyanis az agynak, az emésztésnek, a szívnek szüksége van zsírra, de nem finomított olaj formájában, hanem természetes előfordulásában: növényi magvakban vagy állati eredetű élelmiszerekben.

Mangalica a legjobb! Az adott zsiradék tápanyagtartalma és zsírtartalma függ az állat fajtájától, a mangalica jelentős mennyiségű koleszterint és
horvathnemagdi, 2018. január 25. csütörtök, 05:51
Fokhagymás hal ropogós bundában
1 kg szálkamentes halfilé (tonhal, hekk....)
fokhagyma
tej
finomliszt

A "panírhoz":
fél csésze étkezési keményítő
fél csésze finomliszt
2 tojássárgája
só és jéghideg víz
A sütéshez: sütőolaj

A halszeleteket kicsit besózzuk (a tengeri halat óvatosan, mert eleve sós). Egy kiló halhoz 1 nagy vagy 2 kisebb fej fokhagymát pucolunk. Egy zárható tetejű műanyag tálba larakunk egy réteg halszeletet, rádobálunk néhány fokhagymagerezdet, aztán megint jön egy réteg hal, majd újra fokhagyma. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az összes halfilét bele nem raktuk a tálba. Végül annyi tejet öntünk rá, hogy teljesen ellepje a halat.
Ezután a tálat lezárjuk, és egy éjszakára (de legalább két órára) hűtőbe tesszük.
Pácolás után a halszeleteket kivesszük a fokhagymás tejből, lecsöpögtetjük, és lisztben megforgatjuk.
A keményítőből, lisztből, kicsi sóból és tojássárgából tésztát keverünk annyi vízzel, hogy tejfölsűrűségű legyen. (Nem kell
taszat, 2018. január 06. szombat, 23:26
15 gyors vacsora, 3 hétre ötlet
darabot készíthetünk egyszerre). Melegen, cukorral megszórva tálaljuk.
Sült sajtgolyó

Hozzávalók:

15 dkg sajt (nálam Gouda)
2 db tojás
kevés só
13 dkg liszt
olaj a sütéshez

Az olajat kisebb serpenyőbe öntjük, és közepes, vagy picit nagyobb lángon melegíteni kezdjük. A sajtot lereszeljük, majd hozzáadunk minden egyebet és összegyúrjuk. Gombócokat formázunk belőle és a bő olajban kisütjük.
Töltött gomba

Hozzávalók:

2 gerezd fokhagyma
80 dkg tölteni való közepes méretű csiperke
25 dkg krémfehér sajt
2 dl natúr joghurt
20 dkg füstölt tarja
1 tojás
10 dkg reszelt Gouda sajt
1 csokor petrezselyem
olívaolaj
bors, só

A gombák tönkjét távolítsuk el, ha szükséges, pucoljuk a gombákat, ha szép a külsejük,
anna4459, 2018. január 05. péntek, 16:28
Szalagos fánk
3 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt és beleteszünk 1 evőkanál porcukrot. Amikor az élesztő megkel 5 dkg vajjal, 2 tojássárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi sóval és 50 dkg liszttel közepes keménységű kelt tésztát készítünk. Nagyon jól kidolgozzuk, ennek következtében elég lágy tésztát kapunk. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük. A kelés után nyújtódeszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk, ruhával letakarva 30 percig kelesztjük. ( Ha tovább keleszjük nem baj). A fánkot középforró olajban egyenletes tűzön sütjük. (Fritőzben is lehet) A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajban alulra. Sütés elején az edényt fedjük be. Megfordítás után vegyük le róla a fedőt. A pirosra sült fánkot szűrőkanállal szedjük ki, és még melegen szórjuk meg vaníliás
bkisseva, 2018. január 03. szerda, 12:47
Tallóztam
édesíteni szeretnénk, adhatunk hozzá egy kevés mazsolát, vagy egy kis csipet vaníliát.

2.Zöldséges omlett. Csak egy nagyon kevés olíva-, vagy kukorica olajat használhatunk az elkészítéséhez.

3.Élesztő nélküli kenyér csirkés szendvicsnek, sajttal, és paradicsommal. A sajtot helyettesíthetjük zsírszegény tehéntúróval. Tejeskávé cukor nélkül. Korlátozni kell amennyire csak tudjuk a kávéfogyasztást.

4.Liszt nélküli fánk. Zabpehelyből, és banánból készítsük, a sütőben süssük, ne olajban. Együnk hozzá egy kevés fekete csokoládét, és egy fél banánt.

5.Zabpehely mazsolával, és szárított gyümölccsel, mogyoróval.

6.Zsírszegény tehéntúró kiwivel, vagy almával.

7.Túró puding. 250 gramm tehéntúrót, 2 tojást, 1 banánt, keverjünk össze. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percen keresztül.

8.Zablisztes palacsinta. Egy csésze zablisztet turmixoljunk össze 1 tojással, és 1 banánnal. Kevés olajon süssünk palacsintákat a
horvathnemagdi, 2018. január 02. kedd, 06:34
hagymás tőkehal !
Bacalhau Frito de Cebolada

forrás : papinhadoce.blogspot.


3 szeletelt tőkehal
5 hagyma
3 paradicsom
4 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
olívaolaj
só és bors
liszt
salsa

a halat lisztbe mártom és kevés oljaban kisütöm szalvétára kiszedem .
kevés olajban megpiritom a szeletelt hagymát, hozzáadom az apritott fokhagymát is.
amikor már üveges , akkor beledobom a babért, paradicsomot, sót és a borst , együtt pirtom pár percig .
tálalása : tányérra teszem a sült burgonyát, mellé a halszeletet, majd a halra kanalazom a hagymás ragút.
ibolya58, 2018. január 01. hétfő, 09:53
1/153
Képek, videók
Almával hagymával sült ha
borcsamama
2016. február 09. kedd, 18:54
töltött sült alma.jpg
erzsikepuskas
2014. február 17. hétfő, 10:00
sült csirkecombok almával
erzsikepuskas
2013. december 07. szombat, 15:03
sült csirkecomb almával
erzsikepuskas
2013. december 07. szombat, 15:02
sült csirkecomb almával.j
erzsikepuskas
2013. december 05. csütörtök, 11:24
Habos sült alma
bajzateva
2013. július 12. péntek, 13:27
sült csirkemell almába tö
cocco
2012. május 16. szerda, 14:27
sült alma.jpg
agica2004
2012. március 06. kedd, 19:20
Sült alma.jpg
bubszi
2010. július 30. péntek, 05:30
Mezes-dios sult alma
edo-bedo
2009. március 28. szombat, 12:36
Sült alma
tonfruzsi
2008. március 26. szerda, 13:40
csokiba mártott.jpg
agica2004
2009. május 29. péntek, 14:22
Csésze cukorral
eva6
2017. május 27. szombat, 10:56
kávé cukorral.png
remahe1952
2016. szeptember 23. péntek, 14:39
mecsestarto_cukorral_9 463
maris40
2014. január 21. kedd, 11:46
Címkék
megtisztított csirkemell, almákat meghámozom, olajból nemcsak, magházát kivájom, kicsit kiklopfoljuk, deszkán fekvő, szalonnákat beleteszem, karikára vágott, ebben mártott, tálat lezárjuk, kiló halhoz, kelés után, véráram hamar, kevés fekete, szívnek szüksége, hagymás ragút,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.