Belépés
2018. október 17. szerda | 42. hét | 290. nap | 13:53 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fűszerkeverékek/házilag
mustárt teszek a fűszerhez.
***
3. Olasz fűszerkeverék:
2 ek. szárított bazsalikom,
2 ek. szárított majoránna,
1 ek. oregánó
1 ek. rozmaring,
1 ek. pirospaprika.
Használatakor + 1 cikk fokhagymát teszek a keverékhez.
***
4.Sertéshez való fűszer keverékhez: A magyaros fűszerkeverék+ 1 tk. zsálya és vöröshagyma.
***
A fűszereket összevegyítve zárható üvegekben tartom. Akár étel ízesítésére vagy hús beszórására esetleg ahogy még szoktam 1-2 ek. olajban elkeverem a fűszert és ezzel kenem be a sütésre szánt húst. Az olasz fűszerkeverék pld. nagyon finom tésztára való szószokhoz, de mindhárom fűszer keveréket jól lehet használni csirkéből készült bármilyen étel ízesítésére!Az adagolás természetesen függ a felhasználandó mennyiségtől. Ha nem pácnak , csak ételízesítésre használom több alkalomra elég ez a mennyiség!
( A fűszer keveréket régebben interneten találtam!)
*****
5. Hal sütéséhez fűszer keverék:
suzymama, 2018. szeptember 30. vasárnap, 17:05
Ettől nem lesz száraz a csirkemell
Ettől nem lesz száraz a csirkemell! Sok háziasszony nem így csinálj
A kis családom az összes ujját megnyalta a fenséges falatok után! 🙂 Eddig száraznak tartottam a csirkemellet, most már rajongok érte.

Hozzávalók:

1 kg csirkemell
2 dl tejföl
6 gerezd fokhagyma
2 tojás
3 evőkanál liszt liszt
6 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
olaj

Elkészítése:

A húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, de akár egy napig is állhat. A lisztet és a zsemlemorzsát összekeverjük, beleforgatjuk a pácolt húsokat, majd forró olajban kisütjük. Sült burgonyát kínálunk mellé.
nanoka72, 2018. augusztus 20. hétfő, 19:12
Sült zöldségek
SÜLT PADLIZSÁN (saláta)

Hozzávalók:3 hosszúkás padlizsán (60 dkg), 3 gerezd fokhagyma, 1 db kemény paradicsom, ízlés szerint só, 1 - 1 mokkáskanál őrölt fekete bors és gyömbérpor, a sütéshez olaj

A padlizsánt megmossuk, a szárát levágjuk és héjastól ujjnyi vastagra szeleteljük. A fokhagymát összezúzzuk, a paradicsomot egész apró kockákra vágjuk.
A padlizsánt forró olajban megsütjük, papírtörlőn leitatjuk róla az olajat, és meleg tálra tesszük. Meg forrón rákenjük a fokhagymát, meghintjük sóval, borssal és gyömbérrel, végül a paradicsomkockákat rászórjuk. Jól lehűtjük és salátaként kínáljuk.

FOKHAGYMÁS CUKKINI

Hozzávalók: 4 db cukkini (50 - 60 dkg), 1 db tojás, 1 evőkanál tej, 4 gerezd fokhagyma, kevés liszt, 1 mokkáskanál törött fehér bors 1 csapott teáskanál só, a sütéshez olaj

A megmosott, héjas cukkinit megtörölgetjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.A tojást a tejjel és a fűszerekkel habosra keverjük majd hozzáadjuk a fokhagymát.
A
lizawolf, 2018. augusztus 08. szerda, 11:15
Sajtkrémes bundában sült csirkemell
Sajtkrémes bundában sült csirkemell


Hozzávalók:

6 nagyobb csirkemellfilé szelet
1 csapott kk só
10 dkg liszt a forgatáshoz
7-8 dl olaj a sütéshez

Bundához:

1 natúr tömlős sajtkrém (100g)
1 nagyobb tojás
0,5 kk só
2 csipet őrölt bors
1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 3 nagyobb gerezd fokhagyma)
3 jó púpos ek liszt
1 dl tej

Elkészítése:

A megtisztított csirkemell szeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, meghintjük sóval.
Egy tálba a forgatáshoz lisztet szórunk.

Egy magasabb falú edényben bő olajat forrósítunk.

A bundához a tojást a sajtkrémmel és a fűszerekkel simára keverjük. Beleszórjuk a lisztet, és a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává keverjük.

A csirkeszeleteket először megforgatjuk a lisztben,
vorosrozsa66, 2018. július 25. szerda, 21:01
Zsír és egészség: a “jó zsírok” szerepe
szénhidrátfogyasztást okolják az orvosok a különböző degeneratív betegségek egyre nagyobb előfordulásáért.
Az étolajról tudni, hogy rákkeltő anyagokat, telítetlen zsírsavakat tartalmaz, könnyebben avasodik,
szennyezi a környezetet és nem jó az íze. Sajnos jóval könnyebben kezelhető, szűrhető, mint a disznózsír, sokan kényelemből is használják szívesebben.
Azt azonban senki nem vitatja, hogy a zsírban sült ételek, húsok, de még a sült krumpli is sokkal finomabbak az olajos ízű kosztnál. A tömény, olajban sült lángosok, krumpli jóval nehezebben emészthetők, mintha zsírban készültek volna.
Az az elmélet is megdőlt, hogy a zsírszegény étrend kímélőbb, ugyanis az agynak, az emésztésnek, a szívnek szüksége van zsírra, de nem finomított olaj formájában, hanem természetes előfordulásában: növényi magvakban vagy állati eredetű élelmiszerekben.

Mangalica a legjobb! Az adott zsiradék tápanyagtartalma és zsírtartalma függ az állat fajtájától, a mangalica jelentős mennyiségű koleszterint
irmus, 2018. július 21. szombat, 10:24
Tallóztam
kebab

Tipikus török szendvics, lassan sült bárány-, csirke- vagy marhahúsból. Zöldségekkel, fűszerekkel és (Európában) fokhagymás joghurttal szervírozzák. Általában utcai árusok árulják, de ez senkit ne tévesszen meg, sokkal finomabb, mint a McDonald's!

21. Imam bayıldı (Ájult imám)
bodecology.com

Ez a fajta töltött padlizsán ízletes, laktató és változatos főétel. A padlizsánt meg lehet tölteni rizzsel, bulgurral, darált hússal és/vagy egyéb zöldségekkel. Olajban és vajban megpirítják, mielőtt a sütőben megsütik vagy a tűzhelyen megfőzik.

22. Iskender Kebab (Iskender kebabja)

A török éttermek népszerű fogása. Hosszú csíkokra vagdalt birkahúsból készül. Paradicsomszósszal leöntve, rizskörettel, pitával és natúr joghurttal tálalják.

23. Künefe

Ez egy egyedi török desszert, sajtból és vékony metélt tésztából készül, pisztáciával megszórva. Általában esti szórakozáshoz fogyasztják, mert otthon nehéz az
horvathnemagdi, 2018. június 23. szombat, 10:27
Hagymás rostélyos
Hagymás rostélyos


Nagyon ízletes, klasszikus hagymás rostélyos recept, ami bármikor megállja a helyét egy ebéd vagy vacsora alkalmával! Ha szereted a klasszikus ételeket, akkor ez a hagymás rostélyos egyik kedvenced lesz! :)

Hozzávalók
1 adagra


A húshoz
2 evőkanál étolaj
350 g csontos marha rostélyos (rib-eye)
bors - fekete (tört)
1 nagy csipet só

A hagymához
1 nagy fej vöröshagyma
búzaliszt (BL55)

A hagyma sütéséhez
étolaj
Köretnek
hasábburgonya

Elkészítés
30 perc

Egy serpenyőben olajat hevítünk.

A hússzeleteket a kevés olajon, magas hőfokon, oldalanként 3-3 percig sütjük egy fém nyelű serpenyőben, amit majd a sütőbe is be tudunk tenni.

Sütés közben, forgatáskor mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk a
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 11:42
olajban sült fánk !
ezt megmondom őszintén nem tudom minek nevezzem , talán fánknak .
a formája eltér a többi ismert fánktól, de a videón lehet látni a formázást .
ibolya58, 2018. május 21. hétfő, 14:49
1/155
Képek, videók
füszerkeverékes-sültkr ump
irmus
2012. március 24. szombat, 17:04
sültkrumpli füszerkeverék
irmus
2012. március 24. szombat, 16:58
Lúgositó fűszerek
irmus
2018. augusztus 14. kedd, 13:47
Rák elleni fűszerek.jpg
pacsakute
2017. október 02. hétfő, 12:44
gyógyító fűszerek
herbert-fam
2017. január 17. kedd, 11:34
Lúgosító fűszerek.jpg
liza1
2016. január 02. szombat, 18:46
Fűszerek.jpg
pacsakute
2015. június 18. csütörtök, 22:28
Zsírégető fűszerek.jpg
pacsakute
2015. május 11. hétfő, 15:32
Hasznos fűszerek.jpg
pacsakute
2015. január 21. szerda, 17:07
Gyógyító konyhai fűszerek
pacsakute
2014. július 08. kedd, 22:17
aug.20.sütésre várva
iraziviki
2009. augusztus 20. csütörtök, 21:36
Sütésre kész
kabdeboklara
2008. október 02. csütörtök, 22:18
Sütésre várva
galico
2007. december 28. péntek, 22:41
Sütésre várva
borcsamama
2007. november 18. vasárnap, 17:22
malaclapocka sütésre vár
kartika
2007. október 31. szerda, 15:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.