Regisztráció  Belépés
2018. április 24. kedd | 17. hét | 114. nap | 05:08 | György
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A bennünk élő gyilkos
A kriminológusok és pszichológusok régóta keresik a választ arra, hogy mitől lesz gyilkos egy emberből. A jelek szerint genetikai és nevelési okok állnak a háttérben.

Gyilkos agyak

Az elmúlt évtizedekben a ,,bűnöző hajlamú" emberekkel foglalkozó tudósok egyre inkább az agyműködés vizsgálatára fókuszáltak. A nyolcvanas években a funkcionális mágneses rezonancia-vizsgálat (fMRI) megjelenése új lendületet adott a kutatásoknak; Adrian Raine brit orvosprofesszor volt az első, aki ezzel a modern eljárással próbálta feltérképezni egy gyilkos elméjét.

Raine és csapata éveken keresztül vizsgálta a kaliforniai börtönökben raboskodó gyilkosok agyműködését. Nem a szikrázó napsütés vagy a homokos strandok miatt költöztek az Arany államba, hanem azért, mert, ahogy tudós fogalmazott, ,,itt feltűnően nagy számban élnek erőszakos, gyilkos hajlamú egyének".

Raine-ék meglepő eredményre
eposz, 2018. április 18. szerda, 19:10
48 éve hunyt el Váci Mihály Kossuth- József Attila-d.költő
48 éve hunyt el Váci Mihály (Nyíregyháza-Ókisteleki szőlő, 1924. december 25. - Hanoi, 1970. április 16.) Kossuth- és kétszeres József Attila-díjas költő, műfordító.
A Kádár-rendszer időszakában, a hatvanas évek közepétől a nyolcvanas évek elejéig, Magyarország ünnepelt és legtöbbet szavalt kortárs költője. 1970-es halála után vita indult megítéléséről, kultusza a rendszerváltozásra fokozatosan eltűnt.
ronix, 2018. április 16. hétfő, 22:57
Tallóztam
A nyolcvanas években az állati eredetű zsírokat erősen kritizálták a tudósok, sajnos kiderült, hogy ez elsősorban az étolaj gyártók által finanszírozott kutatások miatt volt, egyszerű üzleti érdekből csapták be az embereket.

Mára elismerték, hogy a zsírnak számtalan pozitív egészségügyi hatása van és most bármennyire furcsán hangzik is, de a disznózsír az egyik legegészségesebb étel. A zsír szinte minden konyhában ott van, akkor is, ha olajjal sütnek az emberek, azért egy disznósült alá mindenki zsírt tesz, nem étolajat. Igazából azonban krumplisütéshez vagy rántás alá is ezt kellene használni.

A zsír bödönben jól tárolható, főzéshez is használható, de még a sütemények elkészítéséhez is finom lehet, bár sokaknak szokatlan. Sokan azt gondolják, hogy nem tesz jót az egészségnek, a táplálkozás szakértői szerint azonban a disznózsírnak csak pozitív egészségügyi hatásai vannak!

A zsír remek hatásai:

Az olívaolajat követve a második legegészségesebb zsír, mivel
horvathnemagdi, 2018. április 08. vasárnap, 13:52
Szép napot mindenkinek!
Mielőtt belevágnánk,a legdurvább az volt, mikor a szemüvegem márkáját is megkérdezték. Ha esetleg el kell intéznem egy telefont (nem szokásom, de előfordult már), akkor látom, hogy figyelik, milyen mobil van a kezemben. Normális dolog ez? Engem miért nem érdekelnek ezek a dolgok?
Mennyire fontosak ma a státusz-szimbólumok?

Valóban kifejezik az ember társadalmi helyzetét, stílusát, gondolkodásmódját.

Háváj, dizsi, napszemüveg!


A hawaii a magyar konyhában annyit tesz: ananásszal. Hogy az elnevezés honnan ered, nem tudni, talán a hávájdizsinapfény nyomán, vagy az egzotikus gyümölcs akkor ismeretlen eredetén indulva tárhatjuk fel a kínzó titkot, de létjogosultsága van, hiszen a nyolcvanas évektől szerepel az éttermek menüjében, legyen az pizzéria vagy
kirscha, 2018. március 28. szerda, 08:39
Nincs kontroll: az Európa Kiadó négyszámos anyagot jelentet meg
A világ dolgait és életünk legszemélyesebb ügyeit egyszerre felvillantó dalokban jéghegyek, csokor vörös rózsák, Budapest és New York váltogatja egymást. A Nincs kontroll című EP az Európa Kiadó első megjelenése a 2016 végén megjelent ...Valahol lenni... című stúdióalbum óta - közölték a szervezők az MTI-vel.

A zenekar 2017 elején teljesen átalakult, a régi tagok közül Menyhárt Jenő énekes-gitáros mellett csak Gyenge Lajos dobos maradt, hozzájuk csatlakozott Bujdosó János gitáros, Tóth Zoltán Spenót basszusgitáros és Kálmán András billentyűs. A lemezen három vadonatúj dal - a Mindenki egyenlő, a Nincs kontroll és a Még egyszer újra - szerepel, valamint a zenekar történetének első stúdióban rögzített feldolgozása, a Balaton-féle Levert vagy.

"Vannak olyan mágikus pillanatok, amelyekben egyszerre történik a múlt, a jelen és a jövő. A Nincs kontroll EP néhány ilyen pillanat megragadására es megörökítésére tett kísérlet" - mondta a lemezről Menyhárt Jenő. A lemez péntektől hallható valamennyi
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 15:41
Március 15. - Kossuth-díj - Tordai Teri színművész
klinika-széria sztárjával, Klausjürgen Wussow-val. Közben itthon jártam a színházba, néztem filmeket és azt láttam, hogy a korszak magyar színészei kenterbe verik Európát. Szerettem volna én is köztük lenni, ezért harmincévesen otthagytam a nemzetközi karriert, hazajöttem és Pécsett újrakezdtem hazai színházi pályámat. Bujtor Istvánnak köszönhetem, hogy eljátszhattam Blanche-t Tennessee Williams A vágy villamosában, az alakításért az országos színházi fesztiválon díjat kaptam" - idézte fel a színész.

A nyolcvanas években szerepelt Mészáros Márta Napló-filmjeiben, játszott Szabó István Oscar-díjas Mephistójában, forgatott Bacsó Péterrel és a televízióban is nagy sikert aratott A névtelen vár című Jókai-adaptáció egyik főszereplőjeként. "Teljes mértékben elégedett vagyok a filmes pályámmal, sokat tudok a szakmáról, amit ma is meg tudok mutatni" - fogalmazott.

A színházban szintén megtalálták a fontos darabok, játszott Shakespeare-művekben, Moliere-, Csehov-, Örkény-darabokban. "Sokat köszönhetek
velemenyezd, 2018. március 15. csütörtök, 17:52
Szonett és ellenszonett
Baka István

Szonett és ellenszonett

Döbrentei Kornélnak

1

Az alkonyat sebtében felragasztott
plakátján átüt még a fény-csiriz
végigsimítja s elbiciklizik
a horizonton a plakátragasztó

és most fölöttem rózsás húsu felhő
fény-ujjal éjlő ágyékán matat
elbűvölő a festett pillanat
s be kár hogy lassan szétfolyik a delnő

nézek a lágyan fénylő rajzolatra
s találgatom mit hirdet mire hív
a sok puha idom és kecses ív

mit kössek és mivel teljék a kamra
s mint új Noé a garatra felöntve
mily tósztot mondjak majd a Vízözönre

2

A cukormázként csillogó igéret
csipkék habok és női kellemek
elárasztják az alkonyi eget
de foszlik sebesen mi megigézett

s még sebesebben a nyolcvanas évek
díszletei a dezodorozott
hónalj-üléstermek az elnyomott
bűz amely átitatja
evavicus, 2018. március 12. hétfő, 16:07
Nagy Feró és a Beatrice negyven évet ünnepel a Sportarénában
társai közül Laczik Ferenc basszusgitáros már csaknem 25 éve a Beatrice tagja, fia, a dobos Hunor nyolc éve zenél velük, Tari Viktor (gitár, zongora) két évvel ezelőtt csatlakozott, a legfrissebb ricés pedig az idén belépett Kékkői Zalán gitáros, ő a családjával külföldre költözött, a friss koncertlemezen és az áprilisi koncerten még hallható Magasvári Viktort váltotta. "Viktor marad tiszteletbeli tag, amikor ráér, mindig felléphet velünk".

"A mai Beatrice szellemiségében ugyanaz, mint a hetvenes-nyolcvanas években, de borzasztó lenne, ha leragadnánk a múltnál, és most öreg partizánként hirdetnénk az igazságot arról, hogy régen milyen nehéz volt. A mai fiatalokat ez nem igazán érdekli. Folyamatosan dolgozunk, időről-időre születnek új dalok, a zenekar rendkívül nyitott mindenféle zenei műfajra, más kérdés, hogy amit az elmúlt tíz-tizenöt évben csináltunk, arra a média nem volt kíváncsi. Aki viszont jár a koncertjeinkre, tisztában van a Beatricével" - fogalmazott a frontember.

A zenekarnak a
velemenyezd, 2018. március 12. hétfő, 12:10
Bíróság függesztette fel a spanyol drogmaffiákról szóló könyv terjesztését
José Alfredo Bea Gondar két alkalommal is feltűnik a könyvben, mint aki összejátszik a kábítószercsempészekkel.

Ezt egyébként a spanyol központi bíróság bizonyítottnak is látta az 1991-ben ellene indult eljárásban, ám a négyéves börtönbüntetéséről szóló ítéletet a spanyol legfelsőbb bíróság végül megsemmisítette formai hibákra hivatkozva.

A politikus a hetvenes évek végén, és a nyolcvanas évek elején összesen nyolc évig volt az óceánparti O Grove település polgármestere.

Galiciát abban az időben az Európába érkező drogszállítmányok egyik jelentős belépőpontjaként tartották számon. Politikusok, rendőrök, bírók, cégvezetők voltak a maffia zsebében.

Nacho Carretero újságíró erről az időszakról írt könyvet, amely 2015-ben jelent meg, eddig több mint 30 ezer példányt adtak el belőle. A történetből tévésorozat is készült, amelyet az elmúlt hetekben kezdett sugározni az egyik országos tévécsatorna.

A könyv terjesztésének leállítása - hacsak a kiadó fellebbezésének nem adnak helyt -
velemenyezd, 2018. március 05. hétfő, 20:43
Quincy Jones Budapesten is fellép 85. születésnapja alkalmából
1982-ben megjelent Thriller több mint 100 millió példányban kelt el, és szintén Jones volt a producere, karmestere és szervezője a We Are the World című dalnak, lemeznek, amelyet a USA for Africa nevű jótékonysági supergroup készített. A bevételből befolyó pénzt az etiópiai humanitárius katasztrófa áldozatainak segítésére fordították.

A hetvenes évek közepén átesett egy súlyos betegségen, aminek következtében fel kellett hagynia a hangszeres játékkal. Mindez csak átmenetileg vetette vissza, a nyolcvanas évekre ő lett a legsikeresebb crossover művész. A kilencvenes években megalapította a Vibe magazint, amely a fekete ifjúsági kultúrára fókuszál. Tavaly online dzsessztévét indított, ahol a világ legnagyobb dzsesszzenészeinek koncertfelvételei érhetőek el streamelve.

Két évtizeddel a We Are the World sikere után elindította a We Are the Future (WAF) projektet, amelyben számos zenész, színész - többek között Carlos Santana, Alicia Keyes, Norah Jones, Oprah Winfrey, Angelina Jolie - vett részt. A WAF a
velemenyezd, 2018. március 05. hétfő, 11:11
Törőcsik Franciskával közös CD-t készített a Halper Experiment
"Nagyon vágytam arra, hogy újra olyan produkcióban szerepeljek, amelyben saját dalaimat játszhatom. A nyolcvanas évek második felében rockzenészként indultam, az ÉS együttessel már önálló szerzeményeink voltak. Az elmúlt időszakban a Halper Hendrix Experimenttel játszom a legtöbbet, ebben a gitárlegenda számait dolgozzuk fel, amit nagyon szeretek, de akartam valami mást is" - magyarázta a dzsesszgitáros Halper László az MTI-nek a lemez megszületésének hátterét.

A Don't Stop the Music zenéit a gitáros, az angol szövegeket Kosztyu Zsolt basszusgitáros írta, ő két dal zenéjének is társszerzője. Halper László elmondta, hogy a már elkészült számokhoz kerestek énekhangot, és véletlenül hallotta meg a rádióban Törőcsik Franciskát, aki néhány évvel ezelőtt a Swing című mozifilmben énekesnőt alakított. Hangja nagyon kellemesen illeszkedik a könnyed, slágeres, ugyanakkor igényes dalokhoz, amelyek többsége a szerelemről, a párkapcsolatról szól.

"Viccesen hangzik, de úgy írok dalt, hogy közben az jár a
velemenyezd, 2018. február 27. kedd, 13:22
Egyedi szovjet teherszállító járművek
1967-1994.

BT361A-01 Tyumen hóborított területeken történő szállításhoz. Gyártás év: 1978

CSG-701 Yamal nagyméretű és nagy terhek szállítására tervezett jármű. Gyártás év: nyolcvanas évek vége.

AT-T, "Kharkovszkaja" szovjet lánctalpas terepjáró tehergépkocsi. Gyártás év:
schuro, 2018. február 25. vasárnap, 08:47
1/180
Képek, videók
Skarba Adrianna Ibolyacs
maria_kadar_148
2018. április 22. vasárnap, 15:05
adrián névc.jpg
zsokica45
2018. március 17. szombat, 21:31
Március 5. Adrián
rushlilly
2018. január 27. szombat, 10:55
őszi Adriana-Malacka tuto
53ilona
2017. november 09. csütörtök, 15:16
Adrian
lolo57
2017. április 29. szombat, 11:50
Az Adrián
henrietta_szantonezvelihar
2016. szeptember 05. hétfő, 16:26
adrián névv.jpg
zsokica45
2016. május 24. kedd, 18:45
adrián név.jpg
zsokica45
2016. május 07. szombat, 09:08
Adrianne Palicki.jpg
charlotteani
2016. május 01. vasárnap, 22:51
választ.biz.tag.jpg
yaskane
2018. április 10. kedd, 14:36
választás erdmény.jpg
maroka
2018. április 09. hétfő, 09:50
Mátyás választása.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:50
nem te választod.jpg
sz719eszter
2018. február 27. kedd, 09:46
Választás kérdése
sanci81
2017. augusztus 14. hétfő, 14:22
0 választás.jpg
lovaszmarika
2017. július 10. hétfő, 11:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.