Regisztráció  Belépés
2018. január 18. csütörtök | 3. hét | 18. nap | 20:51 | Piroska
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szíria - Putyin provokációnak nevezte az orosz bázisok elleni dróntámadást
incidenseket illeti, nem vezetnek semmi jóra. Ezek a provokációk a korábban elért megállapodások meghiúsítását célozzák" - jelentette ki Putyin a szombatra virradóra megkísérelt támadásról.

Hozzátette, hogy az incidenssel egyúttal az orosz-török-iráni viszonyt is alá akarták aknázni, ezért Moszkva a szolidaritás szellemében fog eljárni és tovább fogja erősíteni partnetségét Ankarával, együttműködve vele a Szocsiban megtartandó szíriai rendezési tárgyalások előkészítésében. Az orosz elnök a nyilatkozatát megelőzően telefonon beszélt török hivatali partnerével, Recep Tayyip Erdogannal.

Putyin szerint egyébként a drónok csak azért tűnnek házilag előállítottnak, mert annak álcázták őket, valójában fejlett technikai elemeket is tartalmaztak. A szerkezeteket rádiólokációs eszközökkel, a világűrből lehet irányítani, azok képesek nagy pontossággal célba juttatni bombáikat és visszatérni kiindulási pontjukra.

Szavai szerint Moszkvában tisztában vannak azzal, hogy hány ilyen szerkezet van, és hogy
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 21:05
Kelemen Hunor: Románia nem modellértékű ország a kisebbségek helyzetének rendezése terén
A politikus nyilatkozatát ismertető szerdai RMDSZ-hírlevél felidézte, hogy a plenáris szavazást megelőzően a képviselőház jogi, közigazgatási, illetve emberi jogi bizottsága is negatívan véleményezte az RMDSZ törvénymódosító javaslatát, hozzátéve, hogy a kétkamarás román parlamentben ebben az ügyben a szenátus fogja meghozni a végső döntést.

Kelemen Hunor rámutatott: az RMDSZ a parlamentáris demokrácia útját választva párbeszédet javasolt a parlamenti pártoknak és a nemzeti kisebbségek képviselőinek, felkérve őket: fogalmazzák meg véleményüket, keressenek közösen kompromisszumos megoldást annak érdekében, hogy a jelenlegi húszról tíz százalékra, "esetleg tizenötre" csökkentsék azt a lakosságarányt, amely felett egy kisebbségnek joga van anyanyelvét használni a helyi közigazgatásban.

"A mai üzenet az RMDSZ és a magyar emberek számára is egyértelmű: a román többség visszautasította a párbeszédet" - vonta le a következtetést az RMDSZ elnöke.

Kelemen Hunor szerint az elmúlt hónapok
velemenyezd, 2017. október 04. szerda, 16:31
Kósa: a június 12-i héten dönt a Ház a külföldről támogatott szervezeteket érintő javaslatról
szabályozást kezdeményeztek.

A frakcióvezető szerint nem lehet halasztani a törvényjavaslatukról a zárószavazást, mert még a választási kampány őszi beindulása előtt jogszabályt kell alkotni a külföldről finanszírozott szervezetek ügyében a tisztánlátás érdekében.

Indoklásul azt mondta: szándék mutatkozik arra, hogy a magyar politikai élet alakulását kívülről befolyásolják.

Példaként hozta Lengyel László - akit Botka László MSZP-s miniszterelnök-jelölt legfontosabb tanácsadójának nevezett - nyilatkozatát, amely szerint politikai és anyagi támogatást várnak az Európai Uniótól a magyarországi kormányváltás elősegítésére. Ezt megelőzően pedig Botka László arról beszélt - "beígérve az uniónak" -, hogy elbontaná a déli határkerítést, majd bejelentették: miniszterelnök-jelöltként első külföldi útja Brüsszelbe vezet - idézte fel.

Megjegyezte emellett azt is, hogy sajtóhírek szerint Kovács Béla jobbikos EP-képviselőn keresztül a Jobbikot orosz pénzzel finanszírozhatják.

Kósa Lajos kérdésre
velemenyezd, 2017. május 30. kedd, 13:53
Francia elnökválasztás - Manuel Valls már az első fordulóban Emmanuel Macront támogatja
államfő (1995-2007) kormányaiban dolgoztak.

Emmanuel Macron az Europe1 kereskedelmi rádiónak adott interjúban megköszönte Manuel Valls támogatását, ami szerinte annak a bizonyítéka, hogy a baloldali előválasztás nem tudta összefogni a teljes baloldalt. Ugyanakkor megerősítette, hogy a se nem baloldali, se nem jobboldali En Marche (Indulás!) nevű, egy éve alakult mozgalmának továbbra is az az elsődleges célja, hogy "az arcok és a gyakorlatok megújuljanak" a francia politikai életben.

Valls nyilatkozatát megelőzően Macron már kedden jelezte, hogy egyetlen képviselői csoporttal sem kíván választási szövetségre lépni, és megválasztása esetén nem szeretne a korábbi miniszterekkel együtt kormányozni.

Hírmagyarázók szerint Manuel Valls bejelentése újabb epizódja a francia Szocialista Párt összeomlásának és szétesési folyamatának. Az elnökválasztást hat héttel követő nemzetgyűlési választások nyomán Manuel Valls várhatóan egy önálló progresszív baloldali frakciót szeretne alakítani az
velemenyezd, 2017. március 29. szerda, 11:42
Áder János: Magyarországot és Lengyelországot közös célok és érdekek kapcsolják össze
A lengyel-magyar sorsközösségre, a szabadságharcok idején is tanúsított barátságra utalva Áder János elmondta: "A két nép barátságának a történelem mélységet, a rokonlelkűség megértést, a kölcsönös kíváncsiság pedig mindig megújuló erőforrást ad".

Ez a barátság "túlélt már dicső királyságokat és gyilkos diktatúrákat, viharokat és vitákat, győzelmeket és vereségeket" - állapította meg a magyar államfő.

"Olykor a csatazajban találtunk egymásra, máskor csöndes verssorokban értettük meg egymást" - mutatott rá.

Kifejtette azt is, hogy a lengyel-magyar kapcsolatok története "sokkal több, mint dinasztiák históriája, államok szövetsége, vagy két ország vezetőinek kézszorítása". Hangsúlyozta: a két nemzetet "közös céljaik és érdekeik, a személyes jó emlékek, az úton-útfélen megtapasztalt közvetlenség láncszeme" kapcsolja ma egymáshoz.

A közös sors nemcsak a múlt sorsfordító eseményeiben élhető át, "tetten érhető mai érzéseinkben, törekvéseinkben, az élet egyszerű, pátosztól mentes
velemenyezd, 2017. március 24. péntek, 20:44
Donald Trump elítélte a zsidó közösségek elleni fenyegetéseket és az antiszemitizmust
múzeumban tett látogatásáról szólva hangsúlyozta: az jelentőségteljes emlékeztető volt arra, hogy "miért kell harcolnunk a vakbuzgóság, a türelmetlenség és a gyűlölet minden megnyilvánulási formája ellen". Majd hozátette: "ma, és elnökségem minden egyes napján mindent megteszek azért, hogy az afroamerikaiak és valamennyi amerikai számra valóság legyen a szabadság ígérete". Az elnök egyúttal ígéretet tett arra is, hogy nemsokára ellátogat a washingtoni Holokauszt Múzeumba.

A múzeum előtt tett nyilatkozatát megelőzően Trump elnök az MSNBC televízióban is leszögezte, hogy "az antiszemitizmus szörnyűséges és meg kell állítani". Hozzátette, hogy a faji megosztottság Amerikában nagyon régi jelenség, s -anélkül, hogy részletezte volna - utalt arra, hogy van valami, ami akadályozza a kigyógyulást ebből. "Néha javul a helyzet, azután megtorpan, de mi azt akarjuk, hogy jobb legyen, és ezértegységesek legyünk, összefogjunk" - fogalmazott.

Trump elnökhöz csatlakozott az antiszemitizmus elítélésében Paul Ryan,
velemenyezd, 2017. február 21. kedd, 18:34
Zártkertek kivonatása és kutak legalizálása
válik a zártkerti ingatlan adásvétele. Ehhez csupán az szükséges, hogy a tulajdonos eladó az illetékes járási földhivatalnál kérje a kivett zártkerti átminősítést. A zártkerti ingatlan művelési ágának művelés alól kivett területként történő átvezetése a zártkerti ingatlan meghatározott részére is kérhető. Ez esetben a zártkerti ingatlant meg kell osztani. Közös tulajdonban álló zártkerti ingatlan esetén a tulajdonostárs által benyújtott kérelemhez csatolni kell a többi tulajdonostárs hozzájáruló nyilatkozatát is. Fontos hangsúlyozni, hogy az új jogszabály adta lehetőséggel csak 2016. december 31. napjáig élhetnek a zártkerti ingatlan tulajdonosok. Ha e jogvesztő határidőig a művelés alól kivett zártkertté nem minősítik át a zártkerti ingatlanukat, később ezt már nem tehetik meg, és ezáltal a Földforgalmi törvény szabályai szerint kell eljárni a zártkerti ingatlanuk esetében is, azaz kb. félév időtartamú jóváhagyási eljárással adható csak el - kifüggesztés és elővásárlási joggyakorlás
horvathnemagdi, 2016. október 28. péntek, 18:30
Novák Előd átadta lemondó nyilatkozatát a Jobbik elnökségének
A politikus szerdai budapesti sajtótájékoztatóján közölte: augusztus 31-ig nincs lehetőség mandátuma jogerős leadására az Országgyűlésnek, azonban önkéntes tartalékos kiképzése miatt addig is szünetelteti megbízatását és javadalmazást sem vesz fel. Elmondása szerint a határvédelemben szeretne tevékenykedni, vállalkozás indítását fontolgatja és több időt fog családjával tölteni.

Beszámolt arról is, hogy a párt elnökség szerdán egyhangúlag a mandátum visszaadására szólította fel. Ezzel összefüggésben megjegyezte: az új elnökségben kicsit papírformaszerűek azok a döntések, amelyeket Vona Gábor pártelnök előzetesen jelez.

Sajnálatának adott hangot, hogy nem jöhet létre a párton belül az a jótékonysági szervezet, amelyre egy évi jövedelmét kívánta felajánlani. Kifejtette, hogy ezt a "cigánybűnözés áldozatainak megsegítésére" akarta életre hívni, mert értékelése szerint az állam kettős mércét alkalmaz és nem gondoskodik az érintettekről.

Novák Előd elmondta azt is, hogy a vitákat lezártnak
velemenyezd, 2016. június 08. szerda, 14:21
Soltész: keresztények és zsidók közös felelőssége megmaradásunk Európában
hogy tagjai folyamatosan felhánytorgatják a múltat - figyelmeztetett az államtitkár.

Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke hangsúlyozta: a történelmi egyházak 25 évvel ezelőtti és mai infrastruktúrája között "markáns különbség van", és a zsidó-keresztény párbeszédben is hatalmas az előrelépés. E párbeszéd fontos eseményeinek nevezte a II. vatikáni zsinat Nostra aetate kezdetű dokumentumát, valamint az ortodox rabbik 2015 decemberében közreadott nyilatkozatát a keresztény-zsidó párbeszédről.

"Sok gondunk és bajunk ellenére lehetünk tehát optimisták" - fogalmazott.

Ugyanakkor - figyelmeztetett - a munkához a közösségektől csak akkor kérhetnek bármit, ha képesek adni is, és ez a formalizált, szigorú keretek között működő történelmi egyházaknak sokszor nehéz. Ahol viszont sikerül - akár tudást, akár közösségi élményt vagy szociális gondoskodást adni -, ott élő közösségek jönnek létre.

Heisler András szólt arról is, hogy Eötvös Károly fiatalon és a
velemenyezd, 2016. május 12. csütörtök, 14:02
Erdogan: az uniós tagság Törökország stratégiai célja
összes tagállamával.

A menekültválság közös kezeléséről és ennek értelmében a schengeni vízumliberalizációról szóló szerződést hónapokig tartó tárgyalásokat követően Ahmet Davutoglu török miniszterelnök írta alá március 18-án. A kormányfő múlt csütörtökön jelentette be, hogy nem jelölteti magát a hatalmon lévő Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) május 22-re kitűzött rendkívüli kongresszusán és ezzel automatikusan a miniszterelnöki tisztségről is lemond.

Erdogan pozitív hangvételű hétfői nyilatkozatát megelőzően, a török elnök az utóbbi napokban többször tett bíráló kijelentéseket az Európai Unióra, ami alapján szakértők úgy vélték, hogy a Törökországgal folytatott diplomácia párbeszéd Davutoglu távozásával veszíteni fog lendületéből.

Az államfő többek között nyomatékosította, hogy nem változtatja meg a terrorellenes törvényt a törökökkel szembeni vízumkényszer eltörléséért cserébe sem, hiszen országát terrorszervezetek fenyegetik. Mint akkor fogalmazott: "sajnálom, de akkor külön utakon járunk,
velemenyezd, 2016. május 09. hétfő, 17:04
Matolcsy Ádám visszautasítja, hogy köze lenne az MNB alapítványainak ingatlanbefektetési ügyeihez
Barabás Richárd, az ellenzéki párt elnökségi tagja korábban az MTI-nek arról beszélt, hivatalos levéllel fordulnak Matolcsy Györgyhöz, a Magyar Nemzeti Bank elnökéhez és a rendőrséghez, mert - mint mondta - több forrásból származó, hivatalosan meg nem erősített információk szerint a jegybankelnök fiának "köze van" az MNB ingatlanügyeihez.

Matolcsy Ádám válaszként azt írta, ezek az állítások nélkülöznek mindenféle ténybeli alapot, és egyetlen céljuk az, hogy a személye ellen irányuló vádaskodás révén a PM vélt politikai előnyöket kovácsoljon. Ez a módszer a politikai haszonszerzés rosszindulatú és kártékony formája, amit köztisztséget el nem látó magánszemélyként és üzletemberként nem köteles tűrni - nyomatékosította.

Hangsúlyozta, üzleti tevékenységeit a hatályos cégjogi szabályoknak megfelelően, átlátható módon végzi, és e tevékenységeknek semmilyen formában nincs közük az MNB alapítványainak ingatlanbefektetéseihez.

Hozzátette: azok a vállalkozások, amelyekben tulajdonosi érdekeltsége
velemenyezd, 2016. április 08. péntek, 14:51
Kaczynski a belpolitikai viták felfüggesztésére szólít fel a pápalátogatás végéig
Kaczynski, a fennálló rendkívüli helyzettel, a Nyugaton fennálló sokféle fenyegetéssel, valamint Oroszország agresszív politikájával indokolva felhívását. Véleménye szerint a lengyelországi belpolitikai viták jelenleg "szükségtelenül éles módon" zajlanak.

A PiS elnöke kilátásba helyezte: a szejm elnökéhez, Marek Kuchcinskihez fordul azzal a kéréssel, hogy a húsvéti ünnepek után a belpolitikai kompromisszumkeresés ügyében kezdeményezze a parlamenti pártok vezetőinek találkozóját.

Kaczynski nyilatkozatát megelőzően, csütörtök délelőtt az ellenzéki Nowoczesna (Modern) párt elnöke, Ryszard Petru szólított fel pártok feletti kompromisszum keresésére. Ő konkrétan az alkotmánybíróság helyzetét nevezte megvitatandó témának.

A lengyel alkotmánybíróság ügyében több hete patthelyzet áll fenn, mivel a 15 tagú testületnek a belpolitikai és jogi viták következtében csak 12 aktív tagja van, a hiányos összetétel pedig akadályozza a testület szabályos működését. A helyzet megoldását nehezíti, hogy a taláros
velemenyezd, 2016. március 24. csütörtök, 14:12
1/3
Képek, videók
Provokáció.....2OO9...
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 10:45
Erdogan 2015. aug. 14..jp
megyerimihaly
2015. november 23. hétfő, 19:40
mfb-8501990-erdogan-lu dwi
tinka1951
2008. február 13. szerda, 00:15
René és Erdogan
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:17
Erdogan és Christian akci
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:15
Erdogan
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:12
René Steinke és Erdogan A
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:10
Erdogan Atalay
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:06
Csumi és Feri a bázison
vizifurulya
2015. november 27. péntek, 17:37
Gyilkosság A Bázison.hu.j
rambobby
2007. április 11. szerda, 07:44
korábban kirepült tesó 2
margoboszi
2014. december 19. péntek, 20:34
Ott a napokkal korábban k
margoboszi
2014. június 23. hétfő, 20:57
Itt a napokkal korábban k
margoboszi
2014. június 23. hétfő, 20:57
71 éves korábban elhunyt
basikele
2012. december 18. kedd, 06:19
korábban-sötétedik.jpg
czottilia
2012. szeptember 02. vasárnap, 15:33
Címkék
kormányfő múlt, Lengyel László, Eötvös Károly, élet egyszerű, hiányos összetétel, politikus nyilatkozatát, törökökkel szembeni, Ryszard Petru, orosz elnök, nyilatkozatát megelőzően, végső döntést, Emmanuel Macront, önálló progresszív, korábban elért, Kelemen Hunor, Paul Ryan,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.