Belépés
2018. október 15. hétfő | 42. hét | 288. nap | 17:11 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A szódabikarbóna
a hasnyálmirigy szódabikarbónát képes előállítani, azért, hogy képes legyen ellensúlyozni a szervezet savasságát, és a vér pH-szintjét is ki tudja egyenlíteni, mert ha ez nem történik meg, gyulladások alakulhatnak ki a szervezetben, főként az emésztés és a légzőszervek területén.
Sajnos az idő múlásával szervezetünk egyre kevesebb szódiumot termel, ami azért kockázatos, mert így megnő a gyulladásos betegségek kialakulásának esélye. Főként a legveszélyesebbnek, a ráknak.

Egy nemrég napvilágot látott kutatásból, amelyet a Dr. Raphael Kalani, a Salt Lake Cityben működő Utah Egyetem professzor vezetett, az derült ki, hogy a vérben lévő szódabikarbóna szintjéből következtetni lehet az egyén várható élettartamára, Tehát minél nagyobb a szódabiarbóna koncentrációja a vérben, annál tovább élhet valaki. Azoknál, akiknek a vérében az átlagosnál alacsonyabb volt a szódabikarbóna szintje, a kutatás szerint 24 százalékkal nagyobb az esélyük, hogy évekkel korábban fognak meghalni, azokhoz viszonyítva,
lovaszmarika, 2018. október 10. szerda, 08:47
Az angol királyok félig magyarok
Nagy-rédei János. 1659-ben Rhédey Ferenc de nagyréde mint Erdély fejedelme grófi címet, és címert kap I. Lipót császártól. /Királyi könyvek, 12/225./
A Rhédey család grófi címereClaudia Erdőszentgyörgyi Rhédey kastélyban látja meg a napvilágot 1812-ben. Szülei gróf Rhédey László és Inczédy Ágnes. Igen kiváló nevelést kap. Bájos, nagyon okos hölgy válik belőle, mikor fel cserepedik.

Mint minden főúri családnak, nekik is van a bécsi császárvárosban palotájuk. Itt éri a családot az a megtiszteltetés, hogy 1830 évben I. Ferenc császár és magyar király meghívót küld nekik az évi farsangi bálra. A bál forgatagában megismeri a délceg katonatisztet, Sándort, Württemberg hercegét, s rögtön bele is szeret. A kölcsönös vonzalom hamarosan
menusgabor, 2018. augusztus 08. szerda, 22:59
Nagyvárad híres cukrászdája, a Japport
művészek is hamar megkedvelték az állandóan zsibongó termeket és teraszt. Márvány asztalainál a délelőtti órákban írók, újságírók, művészek foglaltak helyet, élvezve a világvárost sugalló hely nyugalmát. A délutáni óráktól az eleven, lüktető, felhőtlen szórakozás színhelyévé vált a Japport, ahogy az egész város nevezte a cukrászdát. De lássuk, ki az az ember, akinek a város ezt a páratlanul népszerű intézményt köszönheti.

Japport Viktor régi patrícius család ivadéka. Karánsebesen látta meg a napvilágot, 1888-ban. Iskoláit szülővárosában végezte. Később idekerült városunkba és többé már el sem akarta hagyni Nagyváradot. Gyakran hangoztatta, hogy ez a mindig nyugat felé orientálódó város úgy megfogta, hogy többé nem akarja elereszteni, ő maga pedig ki akarja venni részét ebből a nagyra törő iparkodásból. Fiatal korában lépett a cukrászi pályára és megtanulta a mesterség minden titkát. Az önállóvá válásig törhetetlen munkabírással dolgozott és igyekezett nevet szerezni a szakmában. Az első
irmus, 2018. június 17. vasárnap, 14:26
A rendíthetetlen ólomkatona......
nap, s valaki hangosan kiáltotta:

- Az ólomkatona!

A nagy halat kifogták, piacra vitték, s ott eladták - így került a konyhára, ahol a szakácsnő a nagykéssel fölhasította. Két ujja közé csippentette a katonát, s bevitte a szobába. Mindenki látni akarta a világjárót, aki még hal gyomrában is utazgatott. De az ólomkatonának nem szállt a fejébe a dicsőség. Az asztalra állították, hát - furcsa dolgok esnek meg a világban! Ugyanabban a szobában lelte magát, ahol valamikor meglátta a napvilágot; ugyanazokat a gyerekeket, ugyanazokat a játékokat látta maga körül. Ott volt a kis papírkastély is, kapujában most is ott állt fél lábon a takaros kis táncosnő, másik lába a magasban - ő is rendíthetetlen maradt. Ez úgy meghatotta az ólomkatonát, hogy hajszál választotta el a sírástól, már-már kicsordultak szeméből az ólomkönnyek. De a sírás mégsem illett volna hozzá. Csak nézte a táncosnőt, a táncosnő meg őt, de szót nem váltottak.

Az egyik kisfiú most, se szó, se beszéd, fölkapta az
agica2004, 2018. március 16. péntek, 12:17
A pesti forradalom és a sajtószabadság
születésed napján, magyar szabadság!"

Adjunk igazat Petőfinek; a magyar sajtótörténet új, polgári periódusát valóban innen, e fordulattól kell számítanunk, amellyel az országgyűlés elvi határozata is majdnem egybeesett.

Március 16-án reggel az Ellenzéki Kör ablakába tűzött zászlók közül a nagyobbik e feliratot viselte: ,,Éljen a sajtószabadság!" Hasonló zászló alatt vonult fel három pesti nyomdának mintegy 150 munkása is. A hírlapok ezután már cenzúra nélkül láttak napvilágot. Több lap az első napokban címlapjára is rányomatta feltűnő betűkkel: ,,A sajtó szabad!" Vahot Imre, a Pesti Divatlap szerkesztője, a következő számban Vörösmarty Szabad sajtó című versét közölte:

Kelj föl rab-ágyad kőpárnáiról
Beteg, megzsibbadt gondolat!
Kiálts fel, érzés! melly nögyél
Elfojtott, vérző szív alatt.

Oh, jöjjetek ki, lánczra vert rabok,
Lássátok a boldog, dicső napot,
S a honra, melly soká tűrt veletek
Derűt, vigaszt és
ametiszt54, 2018. március 15. csütörtök, 10:28
Molinót feszített ki a Fidelitas a DK lakossági fórumán
Csabát, aki már hárommilliárd forintos adóelkerüléssel is gyanúba keveredett?

Virágh Előd úgy fogalmazott, látható, hogy az Altus Portfólió Kft. által finanszírozott bűnszervezet és a DK vezetése között olyan összefonódás van, amelyet már a hatóságok is kíváncsian vizsgálnak, Kecskeméten már meg is hallgatták Dobrev Klárát.

Az ügyvezető alelnök azt mondta, szeretnék tudni, hogy a DK más vezetői is részt vettek-e a "tiltott pártfinanszírozási útvesztőben".

Szavai szerint "nemrég látott napvilágot", hogy Oláh Lajos testvére lett annak a "svájci-angol hátterű offhore adótrükköző" cégnek a tulajdonosa, amely a sajtó szerint "energetikai ügyletekben nyelhetett el" olyan pénzeket, amelyek a Czeglédy-ügyhöz hasonlóan, útvesztők során a pártkasszába kerülhettek.

Virágh Előd hangsúlyozta: azt is szeretnék tudni, hogy Oláh Lajos hatékonyabban végezte-e a DK finanszírozását, mint az országgyűlési képviselői munkáját a VI. és a VII. kerületben.

Párkányi Eszter, a Fidelitas szóvivője úgy
velemenyezd, 2017. december 07. csütörtök, 21:30
Nemzeti konzultáció - Halász János: Európa nagy erénye, hogy különböző kultúrák békében élnek együtt
Európának úgy, hogy minden migráns hozzávetőlegesen 9 millió forintnak megfelelő eurót kapna az első két évben a lakhatási és egyéb kiadásaira, ezt az uniós tagállamokban többi között adóemelésekkel és tagállamoknak nyújtott támogatások csökkentésével lehetne biztosítani.

Halász János kitért arra, hogy az Európai Unió határőrizeti szerve, a Frontex adatai és egy NATO-tanulmány szerint is 2020-ig megközelítőleg 60 millió bevándorló érkezése várható Európába.

A szóvivő azt mondta: egy nemrég napvilágot látott dokumentum szerint az európai parlamenti (EP) képviselők között 226 olyan ember van, akit Soros Györgyhöz köthető alapítványok "megbízhatónak" tartanak, és ez nagyobb létszám, mint EP legnagyobb - néppárti - frakciója.

Halász János kitért arra, hogy Magyarországon is vannak, akik a Soros György által tervbe vetteket támogatják, közülük Lendvai Ildikó szocialista és Niedermüller Péter DK-s politikust említette, akik - fűzte hozzá - maguk mondták, hogy Soros György mellett
velemenyezd, 2017. november 08. szerda, 20:23
Fizetőssé tették négy kijevi klinikán a műtéteket
1-jétől be akarták vezetni, viszont az ukrán egészségügyi minisztérium csak június 30-án adta át az intézményeknek a műtétek árát tartalmazó listát és a késedelemnek a műtétekre várakozó betegek látták kárát, mert mostanáig várólistára kellett őket tenniük és hazaküldeniük.

Az ukrán kormányzat előirányozta az egészségügyi rendszer átfogó reformját, amihez törvényjavaslatokat is benyújtottak már a parlamentnek. A rendszerben tervezett változtatásokról azonban egyelőre kevés információ látott napvilágot és azok közül is többet cáfolt később a kormány.

Nemrég elterjedt például az ukrán sajtóban az a hír, hogy fizetőssé teszik a szülések levelezetését az ukrajnai kórházakban, de ezt később tagadta a kormány.

Egy közelmúltban végzett szociológiai felmérés szerint az egészségügyi szolgáltatások fizetőssé tételével kapcsolatosan az ukránok 97 százaléka úgy gondolja, hogy a betegek anyagi helyzetétől függetlennek kell lennie az ellátásnak. Ugyanakkor 83 százalék egyetértene azzal, hogy a
velemenyezd, 2017. szeptember 01. péntek, 13:43
A házassága romokban, ő meg teljesen kétségbe esett, de
A házassága romokban, ő meg teljesen kétségbe esett, de egyetlen egy kérdés mindent megváltoztatott!

Az egykoron a reklámszakmában dolgozó Richard Paul Evans egyike Amerika bestseller íróinak, hiszen az 1993-ban napvilágott látott első, A karácsony doboz című regényét még 25 könyv követte. Az írói pálya sem fenékig tejföl, hiszen sok utazással, író-olvasó találkozókkal, könyvbemutatókkal jár. És pontosan emiatt romlott meg Richard és felesége, Kerri között a házasság. A következőkben Richard írja le ennek a nehéz időszaknak a krónikáját, és a titkot, ami megmentette a házasságát. Íme!


A nagy lányom, Jenna, nemrég azt mondta nekem: “Gyerekkoromban a legnagyobb félelmem azt volt, hogy te és anya el fogtok válni. Amikor 12 éves voltam, annyit veszekedtetek, hogy már úgy gondoltam, hogy jobb, ha elváltok." Majd mosolyogva hozzátette: “De végül nagyon örvendek annak, hogy rendezni tudtátok a kapcsolatotokat."

Ha visszatekintek a házasságomra Kerrivel,
suzymama, 2017. július 08. szombat, 17:45
Deutsch elutasította, hogy "a zsarolás eszközévé tegyék" az uniós kohéziós politikát
Helytelen minden törekvés, amely a kohéziós politikát büntetőeszközként akarja használni vagy olyan politikai-hatalmi törekvésekkel akarja összekapcsolni, melyek távol állnak annak céljaitól - hangsúlyozta a képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében, miután az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülése jelentést fogadott el a 2020 utáni kohéziós politika alapelemeiről.

Deutsch kiemelte, hogy a jelentés szakmai alapvetésével egyetértenek, mivel az előterjesztés hangsúlyozza a kohéziós politika, vagyis a legfőbb uniós befektetési politika eredményeit és jelentőségét, ugyanakkor ellenzik "az elképzelést, hogy a bevándorlók fogadásával, valamint társadalmi és gazdasági integrációjával kapcsolatos költségeket a kohéziós politika forrásaiból fedezzék, és ezáltal csökkentsék a régiók felzárkóztatására fordítható összegeket".

"Határozottan elutasítjuk, hogy a kohéziós politikát a zsarolás eszközévé tegyék, a források folyósítását pedig úgynevezett jogállamisági-politikai feltételekhez vagy
velemenyezd, 2017. június 13. kedd, 18:53
Szent István Társulat huszonötödik ünnepi könyvhete
A Szent István Társulat immár 25. alkalommal rendezi meg a keresztény szellemiségű könyvkiadók hagyományos seregszemléjét május 22. és 27. között. A budapesti Ferenciek terén 32 könyvkiadó közel 8 ezer kiadvánnyal, köztük 76 újdonsággal várja az olvasókat.
- Jézus mondta, hogy gyümölcseiről ismerszik meg a fa. A jó fa jó gyümölcsöt terem. Igaz ez a Szent István Társulat kezdeményezésére is, hiszen már a 25. könyvhetére készül...

- Idén emlékezünk meg a fatimai jelenések századik évfordulójáról. Ebből az alkalomból megjelentet-e a Szent István Társulat kötetet a könyvhétre?
- Kifejezetten a jelenésekről nem, de a centenárium apropóján három Mária-könyvet is kiadtunk. A közelmúltban jelent meg Diós István fordításában a látnok Emmerich Anna Katalin hatkötetes művéből a Jézus tanító évei két kötete, most pedig a sorozat első darabját, a Szent Szűz Mária életét jelentettük meg. Nemrég látott napvilágot a Szűz Máriáról szóló legszebb novellákat tartalmazó kötetünk Mária
maroka, 2017. május 21. vasárnap, 15:55
Könyvfesztivál - Az Európa Könyvkiadó újdonságai
munka, lelkileg viszont a legnehezebb feladat volt - árulta el a fordító, hozzátéve: mégis mindenkinek el kellene olvasnia, hiszen a gyerekek szenvedésén keresztül érthető meg a legjobban: mindent el kell követni a háború elkerüléséért.

Az Utolsó tanúk nem az eredeti változatában jelenik meg magyarul, Szvetlana Alekszijevics ugyanis az elmúlt években némileg átírta: radikális változtatásokat nem hajtott végre, de bekerültek olyan visszaemlékezések, amelyek még a peresztrojka idején sem láthattak napvilágot nyomtatásban - számolt be.

M. Nagy Miklós elmondása szerint Boualem Sansal 2084 című regénye orwelli ihletésű disztópia, míg azonban az 1984-ben nem játszott szerepet a vallás, az algériai író munkája egy teokratikus diktatúráról szól. A kötet főhőse ez ellen próbál lázadni azzal, hogy válaszokat keres kérdéseire.

A franciául 2015-ben megjelent munka egyértelműen utal az Iszlám Államra és arra a veszélyre, amely Európát is fenyegeti - jegyezte meg.

A kiadóvezető szerint ebben a témában
velemenyezd, 2017. április 21. péntek, 10:21
1/14
Képek, videók
Ecet szódabikarbóna lefol
pacsakute
2016. január 03. vasárnap, 19:09
Szódabikarbóna.jpg
pacsakute
2015. szeptember 23. szerda, 19:35
szodabikarbona2.png
lenke1964
2015. szeptember 14. hétfő, 09:26
Szódabikarbóna
sanci81
2015. március 23. hétfő, 10:59
szodabikarbona-hajsamp on.
baratha
2015. március 02. hétfő, 09:49
szódabikarbóna
lenke1964
2015. február 28. szombat, 21:15
Szódabikarbóna Ebook
cipello
2014. november 13. csütörtök, 16:57
odakozmalt-szodabikarb ona
cipello
2014. november 13. csütörtök, 16:12
szódabikarbóna
taltos1
2014. október 27. hétfő, 16:12
4 Raphael.jpg
lenke1964
2016. október 24. hétfő, 09:37
Raphael-Gyönyörű festmény
mailona
2012. július 27. péntek, 21:26
Raffaello_Sanzio_Rapha el_
irzikovszkimarcsi
2012. május 11. péntek, 20:50
Agiou Raphael-kolostor;gö
farkas1945
2011. október 24. hétfő, 09:09
65-Archangel-Raphael.j pg
irzikovszkimarcsi
2011. június 11. szombat, 19:58
Raphael.jpg
zafir28
2011. április 21. csütörtök, 18:03
Címkék
következőkben Richard, bécsi császárvárosban, sajtó szerint, délutáni óráktól, játékokat látta, Halász János, elmúlt években, szülések levelezetését, sajtó szabad, Európai Unió, látnok Emmerich, országgyűlés elvi, rendíthetetlen ólomkatona, rendszerben tervezett, kohéziós politikát, Inczédy Ágnes,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.