Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 17. péntek | 33. hét | 229. nap | 07:42 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Olasz belügyminiszter: meg kell akadályozni, hogy a migránsok Afrikából útnak induljanak Európába
Salvini elmondta, hogy Moszkvában az orosz belügyminiszterrel tárgyalta terrorizmusról,a kiberbiztonságról,a kábítószerellenes küzdelemről, és azokról a "külföldi harcosokról", akik szerinte több ezren jutnak be Európába Szíriából és általában a Közel-Keletről. "Titkosszolgálataink azt mondják, több ezer külföldi harcos tért vissza Európába, néhányan Olaszországba. Én naponta írok alá utasítást iszlám terrorizmussal kapcsolatban álló emberek kiutasításáról" - mondta.

Salvini kifejtette, hogy Olaszország az elmúlt négy évben 654 ezer migránst fogadott be, akik tengeren érkeztek az olasz partokhoz, sokan közülük menedékjogot is kaptak. "Jelenleg 170 ezer migráns vár különböző szállodákban az ügye elbírálására" - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy mit kellene tenni, vajon a többi európai országnak kellene-e több migránst befogadnia, az olasz belügyminiszter hangsúlyozta: "a végső cél nem a migránsok szétosztása különböző európai országok között, hanem annak megakadályozása, hogy belépjenek
velemenyezd, 2018. július 21. szombat, 15:35
Népi szokások 07.02-án - Aratás kezdete
- Szil rábaközi faluban Sarlós Boldogasszony ünnepe volt az aratás kezdete. Misét hallgattak, mialatt a szerszámokat a templom falához támasztották. Utána a búzában mindenki vágott egy rendet, majd hazatértek. Csak másnap fogtak igazában a munkához. Zsidány horvát aratóit és szerszámaikat a munka kezdete elölt a plébános megáldotta. Pusztaföldvárott ez kint a búzaföldön történt.
Régi gyakorlat és hagyomány szerint még a 18. században is az asszony sarlójával aratott, a férfi pedig nyomában járva kötözött. A nép szimbolikus szemléletében a Szűzanya arat, és Fiára hagyja, hogy gyűjtsön és a búzát a konkolytól elválassza.
- Göcsejben mielőtt az aratók munkába fogtak volna, térdepelve imádkoztak. Két gabonaszálat a derekukra kötöttek és ez mindaddig ottmaradt, amíg magától le nem esett.
Aratás közben, ha a gazda, vagy akárki idegen meglátogatta az aratókat, az ország több vidékén a marokverő lányok szalmakötéllel körülvezették és csak némi jutalom ellenében eresztették szabadon. - - Felgyőn
maroka, 2018. július 01. vasárnap, 22:31
Állatorvos vizsgálja meg a kóborló medvét
A közlemény szerint a jelenleg a Szegedi Vadasparkban gondozott medve ügyében a szakértői bizottság első lépésben állat-egészségügyi vizsgálatokat rendelt el, mivel az állat bizonyíthatóan hatalmas távokat tett meg rövid idő alatt, és emiatt fizikailag legyengült.

A medve érdekében szükséges további lépésekről a vizsgálatok alapján, néhány napon belül születik döntés - tudatta az igazgatóság.

Az állat május végén először Nógrád megyében bukkant fel, majd dél felé tartva Abony, Kocsér, Tiszaalpár térségében figyelték meg. Miután Tömörkénynél és Dóc közelében is látták, pénteken éjfél előtt a Csongrád megyei Sándorfalva közelében fogták be, azt követően, hogy Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója altatólövedékkel elkábította. A 2-3 éves állatott a Szegedi Vadaspark medveházának egyik elkülönítő helyiségében helyezték el, enni és inni kapott.

A 80-100 kilogrammos medve láthatóan kimerült az elmúlt két hétben megtett 250-300 kilométeres út során. Az igazgató korábban az MTI-nek
velemenyezd, 2018. június 11. hétfő, 17:43
Nincs Cím
küldtek bennünket 1849 tavaszán Magyarországba, ahol az egész ezredünk átpártolt a honvédekhez.
Amikor Világosnál letettük a fegyvert, egy orosz tábornok szemlét tartott ezredünk fölött s kiválogatta a délceg altiszteket és közhuszárokat, ugyanúgy tett még a 2. huszárezred legénységével is.
Összesen 275 embert válogatott ki; köztük két hadnagyot, vagy száz altisztet, míg a többi délceg közvitéz volt.
Aztán beszédet intézett hozzánk, amiből azonban mi egy szót sem értettünk. Majd kozákok fogtak körül bennünket és Nagyváradon, Debrecenen, Tokajon, Kassán és Eperjesen keresztül onnan Tarnówba, Baranówba, Radomba, végül Varsóba kísértek bennünket.
Itt egy napon maga Paszkevics tartott szemlét felettünk s németül így szólott hozzánk:
- Vitézek! Egy huszárosztályt akarok alakítani belőletek, hogy a ti harcmodorotokra megtanítsátok az orosz lovasságot.
Mi összenéztünk, aztán felháborodva válaszoltunk:
- Nem, herceg, ezt nem tesszük, mi nem akarunk hazaárulók
rtkik, 2018. június 09. szombat, 13:54
Szent Pongrác vértanú 05.12
A hagyomány szerint Pancratius és Bonifatius ókeresztény vértanú volt (304, illetve 303), Servatius (384) Rajna-vidéki püspök. Szervác Rajna-vidéki püspök (†384), Pongrác és Bonifác (†303) ókeresztény vértanúk. Alakjukat és emléknapjukat (május 12., 13., 14.) fagyosszentek néven tartja számon a közép-európai, így a magyar néphagyomány is, mivel az évszázados tapasztalat szerint ebben az időszakban hirtelen hűvösre fordul az időjárás, sokszor fagyot is hozva, amely tönkreteheti a sarjadó rügyeket s a vetést.
...................................
SZENTLECKE a Jelenések könyvéből
Boldogok, akik hivatalosak a Bárány menyegzős lakomájára!
Én, János, látomásomban nagy sereg örömujjongását hallottam a mennyben. ,,Alleluja! Üdv, dicsőség és hatalom Istenünknek!" És a trónról szózat tört elő, amely így szólt: ,,Dicsérjétek Istenünket,
maroka, 2018. május 13. vasárnap, 08:37
Lányokat futtató férfit fogott el a rendőrség
A rendőrség honalapján pénteken megjelent információk szerint a 27 éves férfi 2017 augusztusától elfogása napjáig szervezte és irányította öt fiatal nő Magyarországról Németországba és Svájcba történő utaztatását és szállásolását.

A KR NNI munkatársai a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységének közreműködésével szerdán fogták el a férfit mérai otthonában, a házkutatáskor a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható feljegyzéseket, adásvételi szerződéseket, tárgyi bizonyítási eszközöket, valamint egy nagy értékű luxusjárművet foglaltak le - írták.

A tanúként kihallgatott prostituáltak otthonaiban további bizonyítékokat találtak a rendőrök - tették hozzá.

A megalapozott gyanú szerint a férfi a futtatott nőket napi szinten személyesen vagy telefonon ellenőrizte, illetve irányította.

A prostituáltaknak naponta be kellett számolniuk bevételükről, amelynek nagy részét a férfi mindennapi életvitelük fedezésére hivatkozva elvette a lányoktól. Egy lány esetén akár napi 100 eurót is
velemenyezd, 2018. május 04. péntek, 13:01
Napi áhítat-Minden hatalom neki adatott
Minden hatalom neki adatott
2018 - Áhítat, 2018. április 15. vasárnap , Anasztázia, Tas névnap van .

Hét témája: Krisztus hatalma
Mt 28,16-20

Isten hatalma olyan, aminek érdemes alávetnünk magunkat.
,,A tizenegy tanítvány pedig elment Galileába arra a hegyre, ahova Jézus rendelte őket.Amikor meglátták őt, leborultak előtte, pedig kétségek fogták el őket. Jézus hozzájuk lépett, és így szólt: ,,Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig."
Magyarázat
A feltámadt Jézus lépett kétségek között őrlődő tanítványaihoz, és hatalmáról biztosítja őket.
Az ő hatalma teljhatalom. Minden hatalom, ami felett már nincs semmi. Hatalma van az ég és a föld felett, sőt még az alvilág felett is. A hatalom
katalin_53, 2018. április 15. vasárnap, 09:52
Vádat emeltek egy férfi ellen, aki elsodort egy rendőrt
Pirger Csaba közlése szerint a férfit tavaly szilveszter este igazoltatták Zalaigricén, mert autójának világítása nem működött jól. Az iratokat telefonon ellenőrizve a rendőrök megtudták, hogy a férfit körözik, a Nagykanizsai Járásbíróság 10 nappal korábban bocsátott ki ellene elfogatóparancsot.

Az egyik rendőr felszólította a férfit, hogy szálljon ki, de a sofőr beindította a motort, az autót a kocsi bal elején álló járőr felé kormányozva. A férfi néhány méteren keresztül magával sodorta a rendőrt, aki az úttestre esett, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedve.

A férfit akkor fogták el, amikor a 75-ös főúton a balesetet szenvedett.

A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség a visszaesőnek számító férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt emelt vádat.
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 15:55
Az avokádóról jó tudni
2015 évi felfedezés: miért együnk meg 1 avokádót naponta?

Mostanra már tudjuk, hogy egy kis egészséges zsír jó a szervezetnek. De a nagy mennyiség még jobb - így van ez az avokádó esetében is. Ennek a krémes, zöld gyümölcsnek a napi fogyasztása jelentősen csökkentheti a koleszterin szintet a Journal of the American Heart Associationben megjelent legújabb publikáció szerint.

A szakértők 45 egészséges, de túlsúlyos felnőttet kértek fel az amerikai étrend követésére 2 hétig. Azután egyikük alacsony zsírtartalmú (24%-os zsír), másik kettő pedig mérsékelt zsírtartalmú (34%) diétára fogták őket 5 hétre. Az egyik a mérsékelt zsírtartalmú étrendek közül egészséges zsírokat tartalmazott, mint napraforgó és kanola olajat, míg a másik a zsír nagy részét abból nyerte, hogy 1 avokádót meg kellett ennie naponta.
Minden új étrend tartalmazta az LDL koleszterint (ő a rossz
pacsakute, 2018. március 08. csütörtök, 08:50
Ha Sorosová hatalomba emeli a jobbikot, akkor is támogatod?
Nos Putnok uram! Való igaz, hogy én csak egy mezei gyalog vagyok.... Apám tanult szónoklatot, én nem....:D Csak ő meg rosszkor használta a tudományát....Akkor is tombolt a fene nagy demokrácia....Tudod, amit kidobtak az alvégen, oszt visszajött a felvégen....Valamikor 53 körül kértek tőle valami papírt, amire ez le van írva, amit elmondott.... A zwölftársak nehezen fogták, amikor a fejére mutatott, hogy itt van a papír, amit keresnek...

De ma szerencsére demokrácia van, és valóban oda teszed az egy x-ed, ahova akarod.... Nemcsak a Hazafias Népfront tarolhat 99%-kal....:D

Ha tudnék hatni az emberekre, nem biztos, hogy nem élnék vissza vele... Jobb is, hogy nincs ilyen tudományom.... Én csak élvezem ezt a rohadt diktatúrát....Amikor azt firkálok amit akarok....Tudod, kamaszkoromban is még körül kellett nézni, hogy ki hallja....De erre ma sokan nem emlékeznek....Pedig a jogutód párt ma is trónol a parlamentbe, igaz lehet, hogy nem sokáig....:D

Ha valóban így működne, ahogy
hatibacsi, 2018. március 04. vasárnap, 10:51
Együtt jártak ők!
Együtt jártak ők!


Együtt jártak ők sok éve már,
A fiú s a leány két jó barát.
Hideg tél, meleg nyár, napsugár,
Kint találta őket a kis utcán.
Fogták egymás kezét, beszélgettek sokat,
Súgták egymásnak a csacsi szavakat.
Boldogok voltak, mint még soha más,
Szerették egymást a fiú s a leány.
Egy napon így szolt a leány:
Gyermeket város, egy édes kisbabát!
Megeredt szemében a könny,
De a fiú nem szólt csak elköszönt.
Többé nem jött vissza már,
Nem várta többé a leány.
Elment némán s hidegen,
Ez volt a végső szerelem.
S megszületett a kisfiú,
Boldog volt a leány.
Hátha megjön az apja talán,
De nem jött hiába is várta őt.
S a hetek, napok egyre múltak,
De ő mégis reménykedett hátha visszatér,
De a fiú akkor már másnak mesélt.
Együtt élt a lány, a kisfiúval
vorosrozsa66, 2018. február 22. csütörtök, 01:34
Piroska nap január 18
Piroska nap január 18

Névnapjához időjárási jóslat fűződik: "Ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy!" Néhány területen úgy tisztelték meg Piroska napját, hogy igahúzó állatot egyáltalán nem fogtak be, nem dolgoztatták őket ezen a napon.
A házasodni vágyó lányok ezen a napon piros kendőt kötöttek a nyakukba, fejükre, ezzel jelezték, hogy még ebben az évben férjhez mennek.
Egyébként pedig a Piroska nap előre jelzi, hogy a kemény téli időszak vége közeleg. A legenda szerint még a kőbálványok is ledőlnek imájára.
liliana01, 2018. január 18. csütörtök, 16:29
1/90
Képek, videók
Az akadályok....jpg
pacsakute
2014. július 18. péntek, 13:59
Az akadályok nem törhetne
jakabgasparne
2010. június 19. szombat, 18:17
az akadályok olyan...
jakabgasparne
2009. január 22. csütörtök, 07:40
Akadályok.jpg
idgie1975
2008. október 12. vasárnap, 20:03
át az akadályon
urbandi
2008. június 05. csütörtök, 14:18
az akadályok
urbandi
2007. november 26. hétfő, 22:03
Szintén az akadályon
jessyca91
2007. május 01. kedd, 12:14
Az akadályon
jessyca91
2007. május 01. kedd, 12:13
Bosra Szíríában.jpg
pacsakute
2016. szeptember 02. péntek, 21:30
Sziriában
sanci81
2015. április 05. vasárnap, 12:28
Aleppo citadella Szíriába
pacsakute
2015. március 31. kedd, 10:33
Aleppó Szíriában.jpg
pacsakute
2015. március 29. vasárnap, 08:01
Palmira Szíriában
pacsakute
2012. június 07. csütörtök, 11:51
Palmyra Szíriában
pacsakute
2011. december 29. csütörtök, 20:41
Palmyra (este) Szíriában
pacsakute
2011. december 29. csütörtök, 20:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.