Regisztráció  Belépés
2018. február 25. vasárnap | 8. hét | 56. nap | 09:08 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Együtt jártak ők!
Együtt jártak ők!


Együtt jártak ők sok éve már,
A fiú s a leány két jó barát.
Hideg tél, meleg nyár, napsugár,
Kint találta őket a kis utcán.
Fogták egymás kezét, beszélgettek sokat,
Súgták egymásnak a csacsi szavakat.
Boldogok voltak, mint még soha más,
Szerették egymást a fiú s a leány.
Egy napon így szolt a leány:
Gyermeket város, egy édes kisbabát!
Megeredt szemében a könny,
De a fiú nem szólt csak elköszönt.
Többé nem jött vissza már,
Nem várta többé a leány.
Elment némán s hidegen,
Ez volt a végső szerelem.
S megszületett a kisfiú,
Boldog volt a leány.
Hátha megjön az apja talán,
De nem jött hiába is várta őt.
S a hetek, napok egyre múltak,
De ő mégis reménykedett hátha visszatér,
De a fiú akkor már másnak mesélt.
Együtt élt a lány, a kisfiúval
vorosrozsa66, 2018. február 22. csütörtök, 01:34
Piroska nap január 18
Piroska nap január 18

Névnapjához időjárási jóslat fűződik: "Ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy!" Néhány területen úgy tisztelték meg Piroska napját, hogy igahúzó állatot egyáltalán nem fogtak be, nem dolgoztatták őket ezen a napon.
A házasodni vágyó lányok ezen a napon piros kendőt kötöttek a nyakukba, fejükre, ezzel jelezték, hogy még ebben az évben férjhez mennek.
Egyébként pedig a Piroska nap előre jelzi, hogy a kemény téli időszak vége közeleg. A legenda szerint még a kőbálványok is ledőlnek imájára.
liliana01, 2018. január 18. csütörtök, 16:29
Tizennégy évvel ezelőtti gyilkosság miatt emeltek vádat Győrben
A vádirati tényállás szerint az akkor 23 éves férfi figyelmetlenül vezetett, emiatt autójával fellökte az előtte kerékpározó 22 éves lányt Győrben. A sértett az ütközéstől elesett és elvesztette az eszméletét. A vádlott a halottnak hitt lányt a csomagtartóba tette, majd elindult, de néhány perc elteltével hangokat hallott a csomagtartóból.

A férfi el akarta kerülni a baleset miatti felelősségre vonást, ezért elhatározta, hogy megöli a lányt. Nem hajtott tovább úti célja, Bőny felé, hanem egy földútra kanyarodott és egy fás-bokros területen megállt. Kinyitotta a csomagtartót, a kézzel-lábbal védekező lányt onnan kirángatta, több méteren át vonszolta, majd legalább fél órán át ütötte-verte és fojtogatta.

Miután a lány meghalt, a holttestet a helyszínen hagyta, az autóval hazament, de sötétedés után visszament érte és a Mosoni-Duna árterére vitte. Az autót egy elhagyatott helyen hagyta, ismerősének pedig azt állította, hogy a járművet ellopták, emiatt együtt feljelentést is tettek. Másnap az
velemenyezd, 2017. december 18. hétfő, 08:41
Luca napja - december 13.
tilalmak, jóslások és praktikák. Mivel a néphit szerint a december 13-i hosszú éjszaka kedvez a gonosz erők varázslatainak, praktikák egész sorát végezték el az emberek a távol tartásukra: fokhagymát tettek az ablakokba, a homlokukra fokhagymával keresztet rajzoltak, patkót helyeztek a küszöbökre, seprűt raktak keresztbe az ajtók elé. Tették mindezt azért, hogy a söprűnyélen lovagló boszorkák, az ártó szellemek ne hatolhassanak be a házaikba.

A boszorkánnyá vált Luca felismerésére, ezen a napon fogtak hozzá a Luca-székének elkészítéséhez, melyet a boszorkányszögnek megfelelően hagyományosan kilenc-, vagy tizenháromféle fából állítottak össze, és a boszorkány megfigyelése előtt varázskörrel kerítettek körül. A Luca nap estéjén elkezdett Luca-széknek - melyen minden nap folyamatosan dolgoztak - karácsonyra kellett elkészülnie. Ezért mondják ma is azt, ha valami sokáig tart, hogy "Olyan lassan készül, mint a Luca széke". Karácsony estéjén a széket elvitték a templomba az esti misére, s ha a készítője
lenke1964, 2017. december 14. csütörtök, 18:36
Több tucat palesztint vettek őrizetbe Ciszjordániában terrortevékenység és zavargások vádjával
A biztonságiak közlése szerint az éjjel 32 palesztint fogtak el a megszállt Ciszjordánia különböző részein terrortevékenységben és erőszakos zavargásokban való részvétel gyanújával.

Hasszan Juszef sejket, a Hamász egyik alapítóját és ciszjordániai vezetőjét Rámalláhban vették őrizetbe a Sin Bet belbiztonsági szolgálat emberei. Őt a közelmúltban engedték szabadon bírósági ítélet nélküli, adminisztratív fogságából, miután az utóbbi években többször is letartóztatták.

Juszef a hét elején erőszakos tüntetésekre szólította fel a palesztinokat Donald Trump amerikai elnök Jeruzsálemet Izrael fővárosaként elismerő bejelentése ellen. Trump múlt szerdai deklarációja óta naponta tüntetnek a palesztinok Ciszjordániában, s tiltakozásuk általában erőszakos zavargásokká, összecsapásokká fajul az izraeli biztonságiakkal.

A Gázai övezetből az elmúlt héten kétszer is rakétákat lőttek ki Izrael területére, ezek azonban nem okoztak kárt sem anyagiakban, sem emberéletben. Az izraeli légierő válaszcsapásokkal
velemenyezd, 2017. december 13. szerda, 10:01
Végre itthon
Jó hosszú út volt. Kammerben álltunk meg pénteken ebédelni, abban az étteremben, ahol szoktunk! Az Attersee-re láttunk az ablakból. Ernő ide járt gimnáziumba. Gyönyörű vidék, s az idő is jó volt. München dugó, egy órán át araszoltam a városban, mire a misszió épületéhez értünk. Az estre sokan jöttek el. Az első részben a Bécsi Naplóról beszéltünk, én a magyaróvári sortűzről is szóltam, egy verset olvastam fel, ezután Ernő könyvét mutattuk be. Éjfélkor kerültem ágyba, egy jó szállodai szobát fogtak nekem, s külön Ernőéknek.
Másnap nyakunkba vettük a várost, Metróval mentünk a centrumba. Vagy tíz templomot néztünk meg, a régi városházát, s végül a Hofbaruhausban fejeztük be az estét. Ez az a hely, ahol Hitler fellépett, s ma is ugyanúgy néz ki. Rengeteg ember! 3800 férőhely van, s naponta 20 000 liter sör fogy. Elképesztően vidám, hangos hely. Itt ettünk vacsorát, s söröztünk. A metro felé tartva vagy száz alakzatban menetelő feketeruhás fiatal menetelt, s üvöltött. Nem tudtuk kideríteni, hogy mi ez, de
sandrapolke, 2017. október 23. hétfő, 18:10
Pedofilhálózatot göngyölített fel az FBI, 84 gyermeket mentettek ki
letartóztatások történtek Kanadában, az Egyesült Királyságban, Thaiföldön, Kambodzsában és a Fülöp-szigeteken is.

Az FBI Twitteren közzétett közleménye szerint a szóban forgó bűnügyben négy napon keresztül összesen hét országos razziát hajtottak végre

A gyermekkereskedőket szállodákban, kaszinókban, kamionos parkolókban, vagy honlapjaik alapján beazonosított lakásokban fogták el. A letartóztatottak több mint a felét a déli Georgia államban vették őrizetbe, de Coloradóban és Dél-Texasban is elfogtak kiskorúakat szexuálisan kizsákmányoló és a szó szoros értelmében "szexuális ragadozóknak" eladó bűnözőket. A megmentett három hónapos kisbabát és ötéves testvérét például a család egyik rokona 600 dollárért akart eladni Denverben , mégpedig az FBI egyik beépített ügynökének.

Az FBI videót is nyilvánosságra hozott az akcióról.

2003 óta - amikor életre hívták az Elveszett Ártatlanság Országos Kezdeményezése nevű programot - a Szövetségi Nyomozó Iroda mintegy 6500 gyermeket mentett meg az
velemenyezd, 2017. október 19. csütörtök, 20:24
Megható történet !
Húsz éves voltam, amikor beleszerettem Dávidba, a legkedvesebb fiúba, akit valaha ismertem. A szüleim azonban csak a nevét látták. Ekkor kezdődött az én kálváriám.

- Anya, miért nem adsz neki legalább egy esélyt? - kérdeztem.
- Azért, mert visszataszító. Nem hallottál a családjáról? Az alma nem esik messze a fájától - vágott vissza anyám. Rém kellemetlen volt ez nekem, hiszen Dávidot ekkor vittem haza először és ő a nappaliban ült, miközben anya kihívott a konyhába, hogy négyszemközt beszéljen velem. Azt akarta, hogy azonnal küldjem haza "ezt a gengsztert".

: Meghalt, hogy visszakaphassam a szüleimet

Húsz éves voltam, amikor beleszerettem Dávidba, a legkedvesebb fiúba, akit valaha ismertem. A szüleim azonban csak a nevét látták. Ekkor kezdődött az én kálváriám.
- Anya, miért nem adsz neki legalább egy esélyt? - kérdeztem.
- Azért, mert visszataszító. Nem hallottál a családjáról? Az alma nem esik messze a fájától - vágott vissza anyám. Rém kellemetlen
bedmarika47, 2017. október 12. csütörtök, 12:29
Versek kutyákról...
is,
De fanyar keserű az alja.
Mert mindig közönyre ébredek,
S ha rálépek utamra reggel:
- Rossz kutya, te csúnya, rossz kutya! -
Nem mondja senki szeretettel . . .

Benedek Elek: A kutya meg a nyúl

Valamikor réges-régen,
a világnak kezdetén,
minden állat békességben
éldegélt a föld szinén.
Ki volt akkor nagyobb úr,
mint a kutya meg a nyúl!

Erdőn, mezőn együtt jártak,
együtt ettek, együtt háltak;
megosztották, amit fogtak,
szóval: jóbarátok voltak.

Egyszer, hogy a tél beállt,
és a hideg hó leszállt,
azt mondja a füles nyúl:
- Rakjunk tüzet, kutya úr!

- Rakjunk tüzet,aki lelke!
Ne reszkessünk a hidegbe!
Nosza hamar gallyat szednek,
tüzet raknak, melegszenek,
melegítik bundájokat,
általfázott irhájokat.

Hej, de jó a meleg, télen,
a havas zord erdőszélen!
Azt mondja a vidám nyúl:
- Játsszunk egyet, kutya úr!
- Mit
kkm, 2017. október 11. szerda, 08:43
Október 6, az aradi vértanúk napja
Magyarország az 1848/49-es forradalmat és szabadságharcot egy polgári jellegű, modern, a feudalizmust felszámoló és a Habsburg Birodalmon belül nagy önállósággal bíró új ország megteremtéséért vívta. Bár a szabadságharc 1849 tavaszán még nagy magyar győzelmeket hozott, Ferenc József császár fő szövetségesétől Oroszországtól kért segítséget és elérte a fordulatot. A hatalmas cári haderő eltiporta a több mint egy éve folyó harcokban kivérzett magyar seregeket.
1849 október 6 -án a majdnem egy éven át tartó szabadságharc befejezését követően az ifjú Ferenc József császár súlyos büntetés kiszabásával akarta megüzenni a magyaroknak: birodalmában nem tűri a lázadást. A császár tizenhárom magyar honvédtábornokot ítéltetett halálra, mindegyiküket nyilvános és megszégyenítő kivégzéssel sújtva.

Az említett napon Arad városában tizenhárom bátor, hősies, és megbecsült magyar hazafi kivégzésére készültek. A halálra ítéltek mindannyian ugyanazon ügyért harcoltak: a magyar szabadságért és a magyar haza
eva6, 2017. október 06. péntek, 16:28
Szent Januáriusz püspök ereklyéje
,,látványosságra" hivatalos ügyei miatt.
Ezért magához rendelte a négy foglyot, és fővesztésre ítélte őket. Mikor elvezették a rabokat, az ott lévő Procolus, Eutüchész és Acutius szavaikkal megvédték az elítélteket, ezért őket is lefejezésre ítélték. A kivégzésre a Solfatara nevű helyen került sor.
A történetből kiemelhető néhány kétségtelen történelmi hitellel bíró tény: élt Diocletianus császár uralkodás idején egy Januáriusz nevű beneventoi püspök, akit kereszténysége miatt perbe fogtak, és hajthatatlan hithűsége miatt halálra ítéltek, majd kivégeztek.

.....................
Januáriusz nevéhez egy még ma is meglévő csoda kötődik: a ,,nápolyi vércsoda".
Ez a jelenség abban áll, hogy a templomban őrzött, üvegtégelyben lévő ,,alvadt" vér időről időre folyékonnyá válik és láthatóan felbuzog. Két nagy ampullát Nápolyban őriznek;
maroka, 2017. szeptember 18. hétfő, 11:48
Egy karácsonyfa története
Egy karácsonyfa története

Fenyves erdő ölén éltem
ezüstszín ruhában
fürödhettem hűs harmatban,
meleg napsugárban.
Nyáron kismadárkák zengtek
altató dalt nékem,
télen pedig pompázhattam
talpig hófehérben.
De egy napon éles fűrész
úgy letarolt engem,
hogy szép ezüst koronám az
avarba hullt menten.
S mivel ártatlanságomra
nem figyelt fel senki,
el kellet hagynom az erdőt,
útra kellett kelni.
Egy városka főterére,
állítottak engem,
s mint rabszolga a vásáron,
hamar el is keltem.
Közelbe, egy igen magas
toronyházba vittek,
s a nyolcadik emeleten,
egy lakásba tettek.
Ott a család, mint egy bálványt,
körülcsodált engem,
s néhány napig az otthonuk
legszebb dísze lettem.
Hamarosan elérkezett,
szentkarácsony éje,
s én ragyogtam feldíszítve
villanygyertya fénybe.

Föld-anya már nem adhatott
táplálékot nékem,
s míg köröttem
joli60, 2017. augusztus 06. vasárnap, 14:15
1/89
Képek, videók
Növünk együtt 01.jpg
chillik
2018. február 19. hétfő, 05:35
Növünk együtt 02.jpg
chillik
2018. február 19. hétfő, 05:35
Olvassuk együtt a Bibliát
dandej
2018. február 01. csütörtök, 20:06
nyár_tél együtt.jpg
maroka
2018. január 30. kedd, 22:47
Együtt lévők
sanci81
2018. január 16. kedd, 17:40
Ketten együtt
sanci81
2018. január 13. szombat, 16:23
Együtt kacagnánk
sanci81
2018. január 08. hétfő, 17:23
Emlékezzünk-együtt-az- 195
menusgabor
2017. december 23. szombat, 21:06
kicsi nagy együtt
csupatalany
2017. november 04. szombat, 21:59
Ha vele együtt haltunk me
katalin_53
2017. október 24. kedd, 21:47
Most hát a szavakat 01.j
chillik
2016. november 08. kedd, 03:27
Most hát a szavakat 02.j
chillik
2016. november 08. kedd, 03:27
A szavakat, amelyeket hoz
katalin_53
2016. május 14. szombat, 17:31
Mond ki a szavakat....jpg
pacsakute
2013. február 21. csütörtök, 06:28
nem találok szavakat.jpg
mikojutka
2011. november 12. szombat, 11:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.