Regisztráció  Belépés
2018. május 26. szombat | 21. hét | 146. nap | 08:26 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szent Pongrác vértanú 05.12
A hagyomány szerint Pancratius és Bonifatius ókeresztény vértanú volt (304, illetve 303), Servatius (384) Rajna-vidéki püspök. Szervác Rajna-vidéki püspök (†384), Pongrác és Bonifác (†303) ókeresztény vértanúk. Alakjukat és emléknapjukat (május 12., 13., 14.) fagyosszentek néven tartja számon a közép-európai, így a magyar néphagyomány is, mivel az évszázados tapasztalat szerint ebben az időszakban hirtelen hűvösre fordul az időjárás, sokszor fagyot is hozva, amely tönkreteheti a sarjadó rügyeket s a vetést.
...................................
SZENTLECKE a Jelenések könyvéből
Boldogok, akik hivatalosak a Bárány menyegzős lakomájára!
Én, János, látomásomban nagy sereg örömujjongását hallottam a mennyben. ,,Alleluja! Üdv, dicsőség és hatalom Istenünknek!" És a trónról szózat tört elő, amely így szólt: ,,Dicsérjétek Istenünket,
maroka, 2018. május 13. vasárnap, 08:37
Lányokat futtató férfit fogott el a rendőrség
A rendőrség honalapján pénteken megjelent információk szerint a 27 éves férfi 2017 augusztusától elfogása napjáig szervezte és irányította öt fiatal nő Magyarországról Németországba és Svájcba történő utaztatását és szállásolását.

A KR NNI munkatársai a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységének közreműködésével szerdán fogták el a férfit mérai otthonában, a házkutatáskor a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható feljegyzéseket, adásvételi szerződéseket, tárgyi bizonyítási eszközöket, valamint egy nagy értékű luxusjárművet foglaltak le - írták.

A tanúként kihallgatott prostituáltak otthonaiban további bizonyítékokat találtak a rendőrök - tették hozzá.

A megalapozott gyanú szerint a férfi a futtatott nőket napi szinten személyesen vagy telefonon ellenőrizte, illetve irányította.

A prostituáltaknak naponta be kellett számolniuk bevételükről, amelynek nagy részét a férfi mindennapi életvitelük fedezésére hivatkozva elvette a lányoktól. Egy lány esetén akár napi 100 eurót is
velemenyezd, 2018. május 04. péntek, 13:01
Napi áhítat-Minden hatalom neki adatott
Minden hatalom neki adatott
2018 - Áhítat, 2018. április 15. vasárnap , Anasztázia, Tas névnap van .

Hét témája: Krisztus hatalma
Mt 28,16-20

Isten hatalma olyan, aminek érdemes alávetnünk magunkat.
,,A tizenegy tanítvány pedig elment Galileába arra a hegyre, ahova Jézus rendelte őket.Amikor meglátták őt, leborultak előtte, pedig kétségek fogták el őket. Jézus hozzájuk lépett, és így szólt: ,,Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig."
Magyarázat
A feltámadt Jézus lépett kétségek között őrlődő tanítványaihoz, és hatalmáról biztosítja őket.
Az ő hatalma teljhatalom. Minden hatalom, ami felett már nincs semmi. Hatalma van az ég és a föld felett, sőt még az alvilág felett is. A hatalom
katalin_53, 2018. április 15. vasárnap, 09:52
Vádat emeltek egy férfi ellen, aki elsodort egy rendőrt
Pirger Csaba közlése szerint a férfit tavaly szilveszter este igazoltatták Zalaigricén, mert autójának világítása nem működött jól. Az iratokat telefonon ellenőrizve a rendőrök megtudták, hogy a férfit körözik, a Nagykanizsai Járásbíróság 10 nappal korábban bocsátott ki ellene elfogatóparancsot.

Az egyik rendőr felszólította a férfit, hogy szálljon ki, de a sofőr beindította a motort, az autót a kocsi bal elején álló járőr felé kormányozva. A férfi néhány méteren keresztül magával sodorta a rendőrt, aki az úttestre esett, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedve.

A férfit akkor fogták el, amikor a 75-ös főúton a balesetet szenvedett.

A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség a visszaesőnek számító férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt emelt vádat.
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 15:55
Az avokádóról jó tudni
2015 évi felfedezés: miért együnk meg 1 avokádót naponta?

Mostanra már tudjuk, hogy egy kis egészséges zsír jó a szervezetnek. De a nagy mennyiség még jobb - így van ez az avokádó esetében is. Ennek a krémes, zöld gyümölcsnek a napi fogyasztása jelentősen csökkentheti a koleszterin szintet a Journal of the American Heart Associationben megjelent legújabb publikáció szerint.

A szakértők 45 egészséges, de túlsúlyos felnőttet kértek fel az amerikai étrend követésére 2 hétig. Azután egyikük alacsony zsírtartalmú (24%-os zsír), másik kettő pedig mérsékelt zsírtartalmú (34%) diétára fogták őket 5 hétre. Az egyik a mérsékelt zsírtartalmú étrendek közül egészséges zsírokat tartalmazott, mint napraforgó és kanola olajat, míg a másik a zsír nagy részét abból nyerte, hogy 1 avokádót meg kellett ennie naponta.
Minden új étrend tartalmazta az LDL koleszterint (ő a rossz
pacsakute, 2018. március 08. csütörtök, 08:50
Ha Sorosová hatalomba emeli a jobbikot, akkor is támogatod?
Nos Putnok uram! Való igaz, hogy én csak egy mezei gyalog vagyok.... Apám tanult szónoklatot, én nem....:D Csak ő meg rosszkor használta a tudományát....Akkor is tombolt a fene nagy demokrácia....Tudod, amit kidobtak az alvégen, oszt visszajött a felvégen....Valamikor 53 körül kértek tőle valami papírt, amire ez le van írva, amit elmondott.... A zwölftársak nehezen fogták, amikor a fejére mutatott, hogy itt van a papír, amit keresnek...

De ma szerencsére demokrácia van, és valóban oda teszed az egy x-ed, ahova akarod.... Nemcsak a Hazafias Népfront tarolhat 99%-kal....:D

Ha tudnék hatni az emberekre, nem biztos, hogy nem élnék vissza vele... Jobb is, hogy nincs ilyen tudományom.... Én csak élvezem ezt a rohadt diktatúrát....Amikor azt firkálok amit akarok....Tudod, kamaszkoromban is még körül kellett nézni, hogy ki hallja....De erre ma sokan nem emlékeznek....Pedig a jogutód párt ma is trónol a parlamentbe, igaz lehet, hogy nem sokáig....:D

Ha valóban így működne, ahogy
hatibacsi, 2018. március 04. vasárnap, 10:51
Együtt jártak ők!
Együtt jártak ők!


Együtt jártak ők sok éve már,
A fiú s a leány két jó barát.
Hideg tél, meleg nyár, napsugár,
Kint találta őket a kis utcán.
Fogták egymás kezét, beszélgettek sokat,
Súgták egymásnak a csacsi szavakat.
Boldogok voltak, mint még soha más,
Szerették egymást a fiú s a leány.
Egy napon így szolt a leány:
Gyermeket város, egy édes kisbabát!
Megeredt szemében a könny,
De a fiú nem szólt csak elköszönt.
Többé nem jött vissza már,
Nem várta többé a leány.
Elment némán s hidegen,
Ez volt a végső szerelem.
S megszületett a kisfiú,
Boldog volt a leány.
Hátha megjön az apja talán,
De nem jött hiába is várta őt.
S a hetek, napok egyre múltak,
De ő mégis reménykedett hátha visszatér,
De a fiú akkor már másnak mesélt.
Együtt élt a lány, a kisfiúval
vorosrozsa66, 2018. február 22. csütörtök, 01:34
Piroska nap január 18
Piroska nap január 18

Névnapjához időjárási jóslat fűződik: "Ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy!" Néhány területen úgy tisztelték meg Piroska napját, hogy igahúzó állatot egyáltalán nem fogtak be, nem dolgoztatták őket ezen a napon.
A házasodni vágyó lányok ezen a napon piros kendőt kötöttek a nyakukba, fejükre, ezzel jelezték, hogy még ebben az évben férjhez mennek.
Egyébként pedig a Piroska nap előre jelzi, hogy a kemény téli időszak vége közeleg. A legenda szerint még a kőbálványok is ledőlnek imájára.
liliana01, 2018. január 18. csütörtök, 16:29
Tizennégy évvel ezelőtti gyilkosság miatt emeltek vádat Győrben
A vádirati tényállás szerint az akkor 23 éves férfi figyelmetlenül vezetett, emiatt autójával fellökte az előtte kerékpározó 22 éves lányt Győrben. A sértett az ütközéstől elesett és elvesztette az eszméletét. A vádlott a halottnak hitt lányt a csomagtartóba tette, majd elindult, de néhány perc elteltével hangokat hallott a csomagtartóból.

A férfi el akarta kerülni a baleset miatti felelősségre vonást, ezért elhatározta, hogy megöli a lányt. Nem hajtott tovább úti célja, Bőny felé, hanem egy földútra kanyarodott és egy fás-bokros területen megállt. Kinyitotta a csomagtartót, a kézzel-lábbal védekező lányt onnan kirángatta, több méteren át vonszolta, majd legalább fél órán át ütötte-verte és fojtogatta.

Miután a lány meghalt, a holttestet a helyszínen hagyta, az autóval hazament, de sötétedés után visszament érte és a Mosoni-Duna árterére vitte. Az autót egy elhagyatott helyen hagyta, ismerősének pedig azt állította, hogy a járművet ellopták, emiatt együtt feljelentést is tettek. Másnap az
velemenyezd, 2017. december 18. hétfő, 08:41
Luca napja - december 13.
tilalmak, jóslások és praktikák. Mivel a néphit szerint a december 13-i hosszú éjszaka kedvez a gonosz erők varázslatainak, praktikák egész sorát végezték el az emberek a távol tartásukra: fokhagymát tettek az ablakokba, a homlokukra fokhagymával keresztet rajzoltak, patkót helyeztek a küszöbökre, seprűt raktak keresztbe az ajtók elé. Tették mindezt azért, hogy a söprűnyélen lovagló boszorkák, az ártó szellemek ne hatolhassanak be a házaikba.

A boszorkánnyá vált Luca felismerésére, ezen a napon fogtak hozzá a Luca-székének elkészítéséhez, melyet a boszorkányszögnek megfelelően hagyományosan kilenc-, vagy tizenháromféle fából állítottak össze, és a boszorkány megfigyelése előtt varázskörrel kerítettek körül. A Luca nap estéjén elkezdett Luca-széknek - melyen minden nap folyamatosan dolgoztak - karácsonyra kellett elkészülnie. Ezért mondják ma is azt, ha valami sokáig tart, hogy "Olyan lassan készül, mint a Luca széke". Karácsony estéjén a széket elvitték a templomba az esti misére, s ha a készítője
lenke1964, 2017. december 14. csütörtök, 18:36
Több tucat palesztint vettek őrizetbe Ciszjordániában terrortevékenység és zavargások vádjával
A biztonságiak közlése szerint az éjjel 32 palesztint fogtak el a megszállt Ciszjordánia különböző részein terrortevékenységben és erőszakos zavargásokban való részvétel gyanújával.

Hasszan Juszef sejket, a Hamász egyik alapítóját és ciszjordániai vezetőjét Rámalláhban vették őrizetbe a Sin Bet belbiztonsági szolgálat emberei. Őt a közelmúltban engedték szabadon bírósági ítélet nélküli, adminisztratív fogságából, miután az utóbbi években többször is letartóztatták.

Juszef a hét elején erőszakos tüntetésekre szólította fel a palesztinokat Donald Trump amerikai elnök Jeruzsálemet Izrael fővárosaként elismerő bejelentése ellen. Trump múlt szerdai deklarációja óta naponta tüntetnek a palesztinok Ciszjordániában, s tiltakozásuk általában erőszakos zavargásokká, összecsapásokká fajul az izraeli biztonságiakkal.

A Gázai övezetből az elmúlt héten kétszer is rakétákat lőttek ki Izrael területére, ezek azonban nem okoztak kárt sem anyagiakban, sem emberéletben. Az izraeli légierő válaszcsapásokkal
velemenyezd, 2017. december 13. szerda, 10:01
Végre itthon
Jó hosszú út volt. Kammerben álltunk meg pénteken ebédelni, abban az étteremben, ahol szoktunk! Az Attersee-re láttunk az ablakból. Ernő ide járt gimnáziumba. Gyönyörű vidék, s az idő is jó volt. München dugó, egy órán át araszoltam a városban, mire a misszió épületéhez értünk. Az estre sokan jöttek el. Az első részben a Bécsi Naplóról beszéltünk, én a magyaróvári sortűzről is szóltam, egy verset olvastam fel, ezután Ernő könyvét mutattuk be. Éjfélkor kerültem ágyba, egy jó szállodai szobát fogtak nekem, s külön Ernőéknek.
Másnap nyakunkba vettük a várost, Metróval mentünk a centrumba. Vagy tíz templomot néztünk meg, a régi városházát, s végül a Hofbaruhausban fejeztük be az estét. Ez az a hely, ahol Hitler fellépett, s ma is ugyanúgy néz ki. Rengeteg ember! 3800 férőhely van, s naponta 20 000 liter sör fogy. Elképesztően vidám, hangos hely. Itt ettünk vacsorát, s söröztünk. A metro felé tartva vagy száz alakzatban menetelő feketeruhás fiatal menetelt, s üvöltött. Nem tudtuk kideríteni, hogy mi ez, de
sandrapolke, 2017. október 23. hétfő, 18:10
1/89
Képek, videók
Pongrác, Szervác és Bonif
irmus
2017. május 14. vasárnap, 11:21
pongrácc.jpg
zsokica45
2016. november 14. hétfő, 18:00
pongrác névg.jpg
zsokica45
2016. június 09. csütörtök, 20:01
Pongrác névnapra
szicu
2016. május 16. hétfő, 23:08
Megjött Pongrác-Szervác
tnemarika
2016. május 12. csütörtök, 10:52
Pongrácz tető...Erdély.jp
bbbarbara
2016. január 29. péntek, 13:52
Pongrácz tető.jpg
maria_kadar_148
2016. január 26. kedd, 21:28
Pongrác.jpg
agica2004
2015. november 22. vasárnap, 20:41
PONGRÁC.gif
1951anna
2015. június 25. csütörtök, 06:05
Szervác, Pongrác, Bonifác
irmus
2015. május 12. kedd, 06:46
A Pongrácz-tetö.jpg
farkas1945
2014. január 09. csütörtök, 12:04
hagyomanyos-adventi-ko szo
lilagondolatok
2016. december 02. péntek, 08:58
hagyomanyos-adventi-ko szo
yvett789
2014. december 27. szombat, 19:39
Hagyományos Túrógombóc.jp
gaby73
2014. november 06. csütörtök, 20:20
tejes kiflik-a hagyományo
gaby73
2014. október 08. szerda, 20:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.