Regisztráció  Belépés
2018. június 21. csütörtök | 25. hét | 172. nap | 23:32 | Alajos, Leila
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Uniós főtanácsnok: jogszerű, hogy egy tagállam megtagadja vagy visszavonja a menekültstátuszt
menekültként mégis elismerték, ismét elítélték különösen súlyos bűncselekmény miatt. A cseh hatóságok azzal az indokkal, hogy a férfi ezen okoknál fogva veszélyt jelent a tagállam és állampolgárai biztonságára, visszavonták a menekültstátuszát.

Az uniós bíróság tájékoztatása szerint Melchior Wathelet főtanácsnok álláspontja szerint a felsorolt helyzetek megfelelnek azoknak a körülményeknek, amelyek között a Genfi Egyezmény megengedi akár a menekült visszaküldését is származási országába, erre azonban nagyon szűk a jogi lehetőség. Kimondta ugyanakkor, ha egy menekültet annak ellenére sem lehet visszaküldeni, hogy bizonyítottan veszélyt jelenthet a menedéket nyújtó ország biztonságára vagy társadalmára, a tagállamnak arra van lehetősége, hogy a menekültekről szóló irányelv alapján megfossza őt a menekültstátusztól.

Mint hangsúlyozza, a menekültnek minősülés, valamint a menekültstátusz, vagy menekült jogállás két külön fogalmat alkot. Azaz a menekültstátusz megtagadása vagy visszavonása nem jár azzal,
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 15:24
Kányádi Sándor 1929. május 10. - 2018. június 20.
fellépéseiken.

Mindig azt mondta, hogy majd ha meghalok, akkor lehet megmondani rólam is, hogy valóban költő voltam-e, és olvassák-e még a verseimet. Most már tudjuk, hogy fönt fognak maradni a munkái, stabil helye van a magyar irodalomban

- mondta Gryllus, aki szerint Kányádi valóban lezárt életpályát hagyott maga után, hiszen pár éve befejezte a versírást.

"Írt egy záróverset, amiről kimondta, hogy ez az utolsó. Onnantól nem akart verset írni, de attól még nagyon jó kedélyű volt, nagyon sokat beszélgettünk, utaztunk is ide-oda az utóbbi években, Moszkvába, Svédországba, Erdélybe. Az utóbbi időben már nem nagyon mozdult ki otthonról. Utoljára akkor láttam színpadon, amikor a Prima Primissima-díjat átvette decemberben."

Kányádi a versről:

Ezt válaszolta egyik találkozón egy falusi kisiskolás, amikor a tanítója sugallta kérdést, melynek veleje az lett volna, hogy mi a vers, ijedtemben - mint a háborús történetek katonája a még
yaskane, 2018. június 21. csütörtök, 13:17
Színes dámborjak születtek a Budakeszi Vadasparkban
színpaletta, ugyanis így a dámszarvasoknál jellemző mindhárom színváltozattal megismerkedhetnek a látogatók: az újszülött sötétszőrű borjúval közös kifutóban lakik egy dám ünő, amelynek bundája a jól ismert vöröses árnyalatú fehér pöttyökkel, mellettük pedig a fehér árnyalat képviselője, egy fiatal, korábban Szőke névre keresztelt bika látható. Külön érdekesség, hogy ez a bika nem albínó, így az összes faji jellemző megtalálható nála: a szeme barna és a csülkei is pigmentáltak. Ez a fehér színváltozat nagyon ritka a dámoknál, a magyarországi állomány körülbelül egy százaléka rendelkezik ilyen szőrzettel - olvasható a Vadaspark szerdai közleményében.

A nyár eleji szaporodás megszokott, hiszen a dámoknál a párzási időszak október-november közé tehető. A vemhesség a tehén korától függően nagyjából hét és fél hónapig tart, így az ellés jellemzően május végére, június elejére esik. A borjak elég korán, már háromhetes korukban követni kezdik anyjukat, az első két hónapban csak anyatejen élnek, azonban a
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 17:12
Jobbik: az alaptörvény-módosítás irányai jók, de eszközei alkalmatlanok
Mint mondta, februárban tárgyalt formájához képest az indítvány "elvesztette Soros-jellegét", hiszen nyomokban sem hasonlít egymáshoz a két változat, hozzátéve, a társadalom többségével együtt úgy gondolják, hogy az országot és a kereszténységet meg kell védeni, a biztonságot garantálni kell, a bevándorlási kvótát pedig minden formában el kell utasítani.

"A fő célunk természetesen az, hogy a bevándorlás minden formáját utasítsuk el" - jelentette ki Mirkóczki Ádám, jelezve, hogy a nap folyamán nyolcadszor szavazta le a kormánytöbbség a letelepedési kötvények rendszerének megszüntetését.

Szerinte illúzió, hogy az alaptörvény-módosítás eléri céljait, példaként említve, hogy a biztonságosnak ítélt Szerbiából érkezőknek is oltalmazotti státuszt kell adni a genfi menekültügyi konvenció alapján. Úgy vélte: így a jogszabály ellenzőinek nem kell aggódniuk, mert "ezt a törvényt nem lehet alkalmazni", ahogy szerinte egyetlen hajléktalant sem visznek majd el a rendőrök közterületről.

A közigazgatási
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 17:11
Kányádi Sándor halála - Gryllus Dániel: Versei minden nap velünk vannak
"Legyenek azok akár teljesen különböző alkalmak és rendezvények, Sándor bácsi ott van velünk. Számunkra óriási veszteség lesz a hiánya, mindig elmehettünk hozzá akár Budapestre, akár az erdélyi Nagygalambfalvára. Bár verseket az utóbbi években már nem írt, mert saját akaratából lezárta életművét, nagyon jókat beszélgettünk" - idézte fel a zenész.

Kitért arra, hogy ugyan ismerték a nevét, egyik-másik kötetét is, de amikor 1981 márciusában, első erdélyi turnéjukon Csíkszeredában a Kaláka fellépett, még nem volt Kányádi-nótájuk. Azt követően Ferenczes István költő, író, újságíró rakta fel nekik azt a verslemezt, amelyen Kányádi Sándor az Elveszett követet mondja, és megjegyezte, hogy ezt a Kalákának el kellene énekelnie.

Jóval később három olyan lemez is született, amelyen a Kaláka, illetve Gryllus Dániel zenéivel kizárólag Kányádi-versek hallhatók: az első 2004-ben a Hangzó Helikon-sorozat induló kiadványa, a költő 75. születésnapjára időzített Kaláka-Kányádi album volt, ezt követte négy évvel
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 13:11
Vb-2018 - Szenegáli kapitány: egyszerűen megérdemeltük a győzelmet
Az afrikaiak kedden 2-1-re verték európai ellenfelüket a H csoportban. A vb legfiatalabb szakvezetője a csapategységet és a fegyelmezett játékot emelte ki a Szpartak Stadionban lejátszott összecsapás utáni sajtótájékoztatón.

"Meg tudtuk akadályozni, hogy a lengyelek a saját elképzelésük szerint futballozzanak, agresszívek voltunk a támadásaik semlegesítésében, és minden alkalommal, amikor labdát vesztettek, képesek voltunk gyorsan támadásba lendülni" - értékelt a 42 éves tréner, majd hozzátette: nagyon fontos egy nagy tornát győzelemmel kezdeni, de egyelőre nincs ünneplés, mert hamar következik a második mérkőzés a japánok ellen.

"Szenegál egyszerűen megérdemelte ma a győzelmet" - szögezte le. "Mi hiszünk abban a munkában, amit elvégeztünk. Büszke vagyok a csapatomra, amely kijutott a világbajnokságra, most pedig megnyerte az első mérkőzését."

Adam Nawalka, a lengyel válogatott szövetségi kapitánya hangsúlyozta, hogy volt tervük a mérkőzésre, de egy dolog, amit elképzelnek és egy másik, amit
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 20:33
Illegális bevándorlás - Németország és Franciaország támogatja az EU-n kívüli menedékjogi központok felállításá
hangsúlyozta, hogy az EU-nak egységesen kell fellépnie az illegális migráció ellen, és egyszerre kell "pragmatikusnak, hatékonynak és humánusnak" lennie.

Nem szabad csak az emberiesség felől közelíteni, hanem a probléma valamennyi oldalát figyelembe kell venni, ezért az utóbbi hónapok munkáját folytatva még inkább intenzívebbé kell tenni az együttműködést az EU felé igyekvő menedékkérők származási országaival és a tranzitországokkal - mondta a francia államfő.

Kiemelte, hogy a menedékkérők között nagyon sokan gazdasági okokból hagyták el a hazájukat, így nincs esélyük a menedékjog megszerzésére az EU-ban. Ezért minden kezdeményezés üdvözlendő, amelynek révén az ENSZ felügyelete mellett lehet segíteni ezeknek az embereknek.

Angela Merkel megjegyezte, hogy a javaslatot tartalmazó - az európai sajtóban kedden ismertett - dokumentumot, az EU június végi csúcstalálkozójára készített zárónyilatkozat tervezetét még meg sem vitatták az EU-hoz delegált tagállami nagykövetek. Azonban már most ki lehet
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 19:23
Gyerünk!
Egyszerűen nem megy. Nem nagyon megy hogy általam nem ismert, hogy olyan "új"
Track-eket találjak amelyeket még ezelőtt sosem hallottam és tetszenek is nekem. Érdekes, határoknál vagyok "itt" is, e téren...

Például Old School Heavy Metal, válogatás listákat nézek, ismerem az összeset szinte, azt ami tetszik, azt is amik nem, azokat csak névről inkább...

x'D
eposz, 2018. június 19. kedd, 16:41
Piarista iskola a Határőr utcában
szerint e helyre költözni nem szerencsés, hisz súlyosan terhelt az '56-os forradalom tragikus örökségével: 1956. október 26-án a határőrlaktanyánál gyilkos sortűz fogadta a forradalmat éltető mintegy 1000-1500 fős tömeget, akikből becslések szerint több mint száz fő a helyszínen életét vesztette. A mosonmagyaróvári sortűz története, az itt készült fotók világszerte ismertek. Nem félnek attól, hogy a jelenlegi és a jövőben várt diákok szülei számára visszatartó erővel bír majd a helyszín?

- Nagyon fontos szempontra kérdez rá, magunk is sokat mérlegeltük, jó-e, szabad-e ezen a történelmi emlékekkel terhes helyszínen iskolát építeni. Úgy érzékeltük, a város vezetése is keresi a módját annak, hogyan lehetne segíteni, hogy a tragikus múlt emlékezete a jövő felé vezessen. Szívesen vagyunk társak ebben a folyamatban, hiszen történelmünk, s egyáltalán az életünk alapvető szemléletét érinti ez a kérdés: van-e lehetőség a sebek gyógyítására; erősebb-e a jóakarat, mint a gyűlölet; fakadhat-e élet a
azenujsagom, 2018. június 19. kedd, 00:56
Változatos programokkal készül az idén a délvidéki magyarság kulturális fesztiválja, a Dombos Fest
követi, és a második fesztiválnapon lép fel a Pátkai Rozina Trió, Szeder, valamint a Road Six Sax szaxofonkvartett is.

Pénteken már ismerősként tér vissza a kishegyesi löszfal tövébe a bácskertesi Csizmadia Anna és a Fokos Zenekar, de fellép a népi és világzenei hangzásról is ismert Borbély Mihály Polygon, valamint a Vujicsics együttes, illetve a dzsesszdallamokat hozó Santa Diver.

A szombati napot a legendás Tudósok zenekar zárja, előtte azonban a közönség meghallgathatja Senát, Frenket, a nagyon egyedi hangzású Jüt, valamint a Szirtes Edina Mókus duó koncertjét.

A gyerekekre is gondoltak a szervezők, a zárónapon Szalóki Ági ad koncertet a legkisebbeknek, míg a felnőtteketa Góbé Zenekar, a Parno Graszt és a Vojasa szórakoztatja.

A rendezvénynek helyet adó Hegyalja utcában kézművesek, valamint hagyományos magyar ételeket kínáló árusok és borászok kaptak helyet, emellett borpincével és borterasszal várják a látogatókat, napközben pedig a Dombos Remix irodalmi fesztivál beszélgetéseit
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 11:31
Dmitry Glukhovsky - Metró 2033
6. Fejezet

A mennyezet annyira kormos volt, hogy a valamikori meszelésnek már a nyoma se látszott rajta. Artyom kábán bámulta, nem is értve, hova került.
- Felébredtél? - hallotta meg az ismerős hangot, s ettől gondolatai és a történtek széteső mozaikkockái egyszeriben a tegnapi (valóban tegnapi?) nap képévé álltak össze. Most mindez nagyon irreálisnak tűnt. Az álom ködszerűen átláthatatlan fala választotta el a valóságot az emlékektől. Elég elaludni és felébredni, hogy az átéltek fénye elhomályosodjon, és visszaemlékezve már nehéz legyen elkülöníteni a képzelt dolgokat a valóban megtörténtektől, amelyek ugyanúgy megfakulnak, mint az álmok s mint a jövőn vagy a lehetséges múlton járó gondolatok.
- Jó estét - üdvözölte Artyomot az ember, aki rátalált. A tűz túloldalán ült, arcát Artyom a lángon keresztül látta, amely így titokzatosnak, sőt misztikusnak tetszett. - Akkor most talán bemutatkozhatunk
eposz, 2018. június 18. hétfő, 10:24
Mikor veszi tudomásul a honi balogság, hogy ezt a választást elvesztette?
Kedves Wheels! #42
Nagyon örülök, hogy Viktor apu megtalálta a bölcsek kövét
430 millió EU lakossal szemben! Kiválló teljesítmény! :))

Az EU-ba való belépés nem olyan mint a kutyaszar, hogy belelépsz
és később majd jobban vigyázol...! Az EU nem csak előnyökkel, hanem
KÖTELESSÉGEKKEL is jár (elvileg). Orbán és kormánya viszont csak
az előnyöket akarja! Ám legyen! Engem különösen nem zavar ez a
politika sem, mert 1,5 év múlva (ha megélem) akkor nyugdijas leszek
s nem magyar NYÖGDIJAT fog nekem Viktor adni, pl a lenyúlt
magánnyugdijakból hanem EU's nyugdijam lesz megfelelő (élhető)
szinten!

Egyébként már akkor (népszavazás) is ismert volt, hogy az EU a világ egyik legnagyobb,
legális, gazdasági diktatúrája! Ebbe mi önként beléptünk akkor vállalnunk is kell(ene)!
A volt EU-nak kellett az új piac. A termelést már régen elosztották maguk között s
ehez jött az keleti blokk (volt KGST). Tudod, ha vízbe ugrasz akkor vizes leszel,
decotext, 2018. június 17. vasárnap, 16:54
1/1675
Képek, videók
Kiev visszavonja nehéz fe
megyerimihaly
2015. február 26. csütörtök, 23:13
Hondecoeter_Melchior_d e-T
skorpiolilike
2011. március 03. csütörtök, 06:25
szovjet-magyar egyezm.alá
lacipecsenye
2011. december 07. szerda, 19:47
boldog,aki megtagadja....
relisisi
2014. május 30. péntek, 12:45
Hatosával
sarkadykati
2010. november 25. csütörtök, 02:16
bronzpáros férfi0610.jpg
maroka
2018. június 10. vasárnap, 15:53
az a férfi.jpg
sz719eszter
2018. május 20. vasárnap, 13:57
A férfiak...png
cipello
2018. május 18. péntek, 13:28
Galileabeli férfiak, mit
katalin_53
2018. május 10. csütörtök, 23:10
Szalai Vivien - A férfiak
sanci81
2018. április 08. vasárnap, 17:08
NŐ ÉS FÉRFI.GIF
rochlitzne
2018. március 25. vasárnap, 19:41
egy férfi.jpg
sz719eszter
2018. március 08. csütörtök, 18:57
Minden férfi álma
sanci81
2018. március 07. szerda, 18:10
Igazi férfi az esőben
vorosrozsa66
2018. március 05. hétfő, 08:58
FÉRFI ÉS NŐ.PNG
rochlitzne
2018. február 25. vasárnap, 14:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.