Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 18. szombat | 33. hét | 230. nap | 14:46 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Farkas Anna
életed!
Magam lettem nélküled.
Szép éveink sorozata,
őrzi emlékeidet.


A vers

A vers épít, megszépít milliónyi
álmot,
lényünkre terít fénylő, ezüstös
palástot.
Elmondhatjuk véle bánatunk
örömünk,
minden gondolatunk, sokszínű
érzésünk.
Lehet vers sejtető, halk szavú
titokzatos,
lelkekbe hatoló, harsány, vagy
hangzatos.
Lehet mondandója vontatott
beszélő,
rím nélküli sorok, néha csak
mesélő.
Az olvasó érti, mit akar
mondani,
nem kell a lényegét kutatni,
keresni.
Ha rébuszokban szólva fejtörő
játék,
elveszti hatását a születendő
érték.
Soraival álmokat, rejtett titkot
vallasz,
megszületik összefüggő gondolat
halmaz.
Történetet, érzéseket, élményeket
közöl,
s lelkünket táplálja szivárvány
menusgabor, 2018. augusztus 06. hétfő, 20:30
Tallóztam
altatód váltja ki? Mindegy, mi az oka, a lényeg, hogy elmúljon... Nem csak a fogaid épségéről van szó!

Mindanyiunkal előfordult már, hogy éjjel csikorgattuk a fogunkat - kivált gyerekkorban. Felnőttkorban is előfordul, a felnőtteknek viszonylag elég magas százaléka csikorgatja a fogait álmában - amiről rendszerint a partnere tájékoztatja, hiszen a fogcsikorgató a problémájáról mit sem tud, alszik békésen. Erre a nagyon is hétköznapi, ám kellemetlen tünetre az fogászok kitaláltak egy nagyon hangzatos, nehezen megjegyezhető szót: bruxizmus.

Az éjszakai fogcsikorgatás okai

Általában az okok között a stresszt, a szorongást, a belső feszültséget szokták emlegetni. Pedig egy hibás, rosszul nőtt fog vagy fogsor, esetleg rosszul nőtt állkapocs is okozhat fogcsikorgatást. Időnként gyógyszerek mellékhatásaként is felléphet (az altatók, nyugtatók és antidepresszánsok is ide tartoznak).
Időseknél feltétlen ellenőrizni kell, hogy megfelelő-e a fogsoruk, kiveszik-e éjszakára vagy
horvathnemagdi, 2018. július 22. vasárnap, 16:46
Alvás közbeni fogcsikorgatás
Mindegy, mi az oka, a lényeg, hogy elmúljon... Nem csak a fogaid épségéről van szó!

Mindannyiunkal előfordult már, hogy éjjel csikorgattuk a fogunkat - kivált gyerekkorban. Felnőttkorban is előfordul, a felnőtteknek viszonylag elég magas százaléka csikorgatja a fogait álmában - amiről rendszerint a partnere tájékoztatja, hiszen a fogcsikorgató a problémájáról mit sem tud, alszik békésen. Erre a nagyon is hétköznapi, ám kellemetlen tünetre az fogászok kitaláltak egy nagyon hangzatos, nehezen megjegyezhető szót: bruxizmus.

Az éjszakai fogcsikorgatás okai


Általában az okok között a stresszt, a szorongást, a belső feszültséget szokták emlegetni. Pedig egy hibás, rosszul nőtt fog vagy fogsor, esetleg rosszul nőtt állkapocs is okozhat fogcsikorgatást. Időnként gyógyszerek mellékhatásaként is felléphet (az altatók, nyugtatók és antidepresszánsok is ide tartoznak).
Időseknél feltétlen ellenőrizni kell, hogy megfelelő-e a fogsoruk, kiveszik-e éjszakára vagy
eposz, 2018. július 19. csütörtök, 19:26
Az emberi psziché manipulálása
akkor könnyebben adod be a derekadat, és fogadsz szót azoknak, akik ekkor igen határozottan, az aktuális hatalom nevében kiállnak és átveszik tőled az irányítást. Hát ezért adnak neked egy olyan figurát, mint például Obama (vagy bármelyik elnök), aki a beszédtechnikában jártas. A beszédtechnikában járatos, nem az igazságban, hanem a beszédtechnikában. A meggyőzés technikájában. A "Sokkolásos művelet", ebben a formában egy olyan technika, mely egyéneket, sőt egész populációkat képes megrészegíteni hangzatos szavakkal. Fontos megérteni, hogy az átlagember, komoly krízisből, egyet még tud kezelni a magánéletében, talán még kettőt is egyszerre. De a pszichológiában jól ismert, rengeteg tanulmány készült róla, hogy ha egyszerre három vagy négy válság érkezik a magánéletedbe egy időben, akkor egy nagyon komoly depresszióba esel, olyan állapotba, melyben cselekvésképtelenné válsz. Ez "jól ismert", bizonyos körökben. Nos úgy gondolják, hogy akkor alkalmazzuk ezt a technikát egy egész populációra! A helyzet az, hogy
eposz, 2018. július 03. kedd, 05:33
Dmitry Glukhovsky - Metró 2033
semmire sem.
- De miért Kán, és miért nem Dzsingisz? - makacskodott Artyom. - A kán nem is családnév, hanem valami munkakör vagy mi, ha jól emlékszem.
- Csak felesleges asszociációkat ébreszt, Ajtmatovról már nem is beszélve - magyarázta kelletlenül és érthetetlenül beszélgetőtársa -, és különben is, nem tartom kötelességemnek, hogy bárkinek is magyarázatot adjak nevem eredetéről. Téged hogy hívnak?
- Engem Artyomnak, és én nem tudom, ki voltam az előző életemben. Talán az én nevem is hangzatosabb volt - mondta Artyom.
- Nagyon örvendek - mondta Kán, aki láthatóan teljesen elégedett volt ezzel is. - Remélem, megosztod velem szerény ételemet - tette hozzá, miközben felállt, és a tűz fölé akasztotta horpadt vas teafőzőjét, hasonlót ahhoz, amilyen a VDNH-n is volt az északi őrhelyen. Artyom sietve felkelt, belekotort a hátizsákjába, és kivett belőle egy rúd kolbászt, amit még a VDNH-ról hozott magával. A zsebkésével lekanyarított belőle néhány szeletet, és kirakta őket egy tiszta ruhára,
eposz, 2018. június 18. hétfő, 10:24
Nézettség sokszor nem valós alapokon!
gondolkoztál már azon, hogy mitől függ, hogy mennyi ember nézni meg a tartalmadat. Engem is nagyon érdekelt, hogy mi az, amitől több...
Összeszedtem a legfontosabb szempontokat, amelyekhez a szükségesek a nagy célközönség eléréséhez:
A leggyakoribb probléma, hogy nem elég figyelemfelkeltő/érdekes címet adunk az oldalnak/cikkeknek és lehet akármilyen profin szerkesztett, hasznos tartalmunk, ha senki nem hajlandó kattintani a linkre. Biztosan figyelted már, hogy a nagy oldalak túlságosan is hangzatos címeket adnak, hogy minél többen kattintsanak az oldalra. A cím talán fontosabb, mint a tartalom látogatottság szempontjából: miért olvasná el bárki is amit írtál, ha érdektelen címet adunk? Az egyetlen ok, amiért az oldalra jöhetnek az az érdekes cím!

Barról jobbra olvasnak a magyarok, azaz az első szavaknak kell a legfigyelemfelkeltőbbeknek lenniük, továbbá annyira sok információ van az interneten, hogy "idő spórolás" érdekében nem olvasunk végig semmit.

Legyen nagyon jó a
kirscha, 2018. június 07. csütörtök, 19:55
Bedőltem
Miért nincs dőltbetűs írás a Facebookon? A blogban van, de ott se használom, ott van de az meg túl macerás..

Ha már amúgy se lehet itt írni semmiről semmit, dőlt betűvel az a semmi, ez az egész nagy űr és üresség is mennyivel szebb, hangzatosabb lehetne.

A blogban többet lehet írni, de az annyira népszerűtlen, lassan már azt hiszem, hogy a napi háromszáz, négyszáz megtekintés gyárilag van beépítve, ritkán csökken le kétszázra, nagyon nagyon ritkán nyolcszáz, s talán egyszer volt hol nem volt ezer, majd tíz éve futok ezen a pályán.
artforwho, 2018. június 03. vasárnap, 06:00
Aki épp érettségi, vagy valamilyen vizsga előtt áll esetleg tudna segíteni Ady verselemzésben?
Kedves Sungwoo!

Azért nem olyan nehéz dolog a verselemzés, még ha a hangzatos esszé címet is adják neki mostanában, csak neki kell állni sorról-sorra. Esszé ugyan nem lesz belőle, de egy elfogadható verselemzést össze lehet azért hozni saját kútfőből is, ha van belőle mit kimerni. Látod, ez már majdnem költői kép volt. :) Bármilyen hihetetlen, de még a költők is csak emberek voltak, csak hallatlanul műveltek, így állj hozzájuk! :)

Ady Endre: "Nem csinálsz házat" (1914. február 16.)
(1914. július 28-án robban ki az első világháború)

Minden versnél valahol oda van írva az évszám. Úgyhogy egyből kezdheted azzal, hogy a vers a Nyugat című folyóiratban jelent meg 1914-ben, még az első világháború kirobbanása előtt. Számold ki, hogy Ady ekkor hány éves volt, ez is számíthat (37). Tehát: Ekkor Ady 37 éves volt, mindössze négy évvel járunk a halála előtt. Most szépen utánanézel, hogy ebben az időben milyen események történnek Ady életében, például itt:
jn, 2018. április 23. hétfő, 01:33
A D vitaminról...
tisztában kell lennünk, hogy a csukamájolaj - bármilyen kiváló D-vitamin forrás is - nem túl jóízű itóka. Pedig még a XIX. század második felében is a csukamájolaj volt az általánosan elterjedt orvosság, melyet elsősorban csonterősítés és az általános egészség megőrzése céljából gyakorta alkalmaztak. Csak a XX. században derült fény arra, hogy a csukamájolaj gyógyító hatása a benne lévő D-vitaminnak tudható be.A D az új C-vitamin! - ilyen és ehhez hasonló hangzatos főcímeket olvashatunk egy ideje a magazinokban. Ha az állítás némiképp hatásvadász és hamiskás is, az biztos, hogy a D-vitamin nélkülözhetetlen a szervezet számára és mivel télen a napfényből kevesebb jut, valahogy pótolni kell. Összegyűjtöttünk néhány természetes D-vitamin pótlékot, válogassanak közülük!
hirdetés
Nyáron szervezetünk napi D-vitamin igényének ellátásához elegendő, ha rendszeresen napfény éri bőrünket. Ez mind jó, nyáron élvezzük is a napfényt, de a keletkezett D-vitamin
gabfe, 2018. január 19. péntek, 13:17
Október 23. - Latorcai: 61 éve a bátorság legyőzte a félelmet
létállapot".A szabadság ott kezdődik, ahol megszűnik a félelem - idézte Bibó István szavait, hangsúlyozva, hogy ezek összefoglalják a magyarság évezredes szabadságküzdelmének lényegét, hiszen az aktuális siker mindig attól függött, hogy le tudtuk-e győzni az elnyomóink által belénk táplált félelmeket.

Úgy fogalmazott: a világ először nem értette, aztán értetlenül csodálta, végül feláldozta a reálpolitika oltárán mindazt a szabadságcsodát, amelyért a magyar nép 13 napig fegyverrel küzdött, végül csak a hangzatos szózatok sorai közé elbújtatott sajnálkozás maradt. Hozzátette, a feledés homályába süllyesztették volna 1956 eseményeit, ha nem lettek volna, akik vállalják az emlékek megőrzését.

Latorcai Csaba szerint a fiatal nemzedékek úgy válhatnak méltóvá erre az örökségre, ha "a jelen kihívásaira válaszul bátran hangot adunk annak, mit gondolunk Európa és hazánk jövőjéről, egységesen és minél többen kiállunk szülőföldünkért, és válaszolunk határozottan a jövőnket érintő kérdésekre,
velemenyezd, 2017. október 21. szombat, 16:42
A kétsebességes Európa szószólójának látta a romániai sajtó egy része Emmanuel Macron francia államfőt
francia elnök alapvetően olyan uniót akar, amelyben a tagállamok egyre inkább szövetségi rendszerben működnek, szuverenitásuk még nagyobb hányadát áldozzák fel a központi irányítás javára.

Megállapította: Emmanuel Macron látványosan kihagyta látogatásából az EU-t gyakran bíráló Magyarországot és Lengyelországot, és azáltal, hogy a Csehországgal és Ausztriával a slavkovi hármas tagjaként találkozott a V4-ek esetleges szorosabb együttműködését próbálja idejekorán megroppantani.

"Amennyiben hangzatos ígéretek, illetve kompromisszumos javaslatok révén, oszd meg és uralkodj-alapon sikerült leválasztania róluk (Magyarországról és Lengyelországról) a V4-ek másik két tagját, illetve megszereznie a regionális együttműködést elutasító, a hangzatos nyilatkozatok és ígéretek szintjén mindig a nyugati hatalmakhoz törleszkedő, azok "jóindulatát" zsíros fegyvervásárlási szerződésekkel megszerző Románia, valamint a mindig peremre szoruló Bulgária támogatását, nem is biztos, hogy számolnia kell" Magyarországgal és
velemenyezd, 2017. augusztus 25. péntek, 11:41
'56 a Moson Megyei Műhely 2012-2017-ben
A doktori vizsgáját a Müncheni
Technikai Főiskolán tette le.
Miklós a távolból sem felejtette el hazáját. Magyarságát soha nem
felejtette el, és ahol csak lehetett segített a Németországban szerencsét próbáló
honfitársain. Egy rábaközi parasztcsalád gyermekéből igazi európai polgár lett.
Munkája mellett, a saját eszközeivel és lehetőségeihez mérten mindent megtett
azért, hogy gyermekkorának egykori színhelyét újra összekösse Európával. Az
európaiság nála nem csak hangzatos jelszó. Európa nála a demokráciát, a szabad
véleménynyilvánítást és az egyén képességeinek szabad kibontakozását jelenti.
Ezekért a célokért vonult fel társaival 1956.október 26-án.
2004-ben óriási szerepet vállalt jelenlegi lakóhelye, a Regensburg
közelében fekvő Sinzing és Csorna között létrejött testvérvárosi kapcsolatok
kiépítésében. A kiváló testvérvárosi kapcsolatért nyerte el Sinzing és Csorna az
Európa Tanácstól az Európa Diplomát és az Európa Zászlót.
Tevékeny
azenujsagom, 2017. május 19. péntek, 04:52
1/19
Képek, videók
Farkas Anna - Gyermeknap
sanci81
2015. május 31. vasárnap, 12:21
Farkas Anna ..jpg
szakcsi56
2012. augusztus 12. vasárnap, 08:24
Farkas Anna.jpg
szakcsi56
2012. június 26. kedd, 19:50
Farkas Anna .jpg
szakcsi56
2012. április 13. péntek, 17:35
Farkas Anna .gif
szakcsi56
2012. április 13. péntek, 17:35
Farkas Anna .gif
szakcsi56
2012. február 09. csütörtök, 06:16
Farkas Anna .gif
szakcsi56
2012. február 05. vasárnap, 04:50
Farkas Anna.gif
szakcsi56
2012. január 22. vasárnap, 11:09
Farkas Anna.png
szakcsi56
2012. január 22. vasárnap, 11:03
szép estét(Radó Lili vers
cuppika59
2018. augusztus 13. hétfő, 12:27
vers.jpg
liliana01
2018. augusztus 12. vasárnap, 22:56
A gyűlölség szerez versen
katalin_53
2018. július 28. szombat, 10:03
este vitorlás verseny0726
maroka
2018. július 26. csütörtök, 19:56
balaton vitorlás verseny2
maroka
2018. július 26. csütörtök, 12:26
vallásos verses 0726.jpg
maroka
2018. július 26. csütörtök, 11:59
Címkék
Európa Tanácstól, első világháború, Európa Zászlót, időben milyen, általános egészség, célokért vonult, éjszakai fogcsikorgatás, elfogadható verselemzést, benne lévő, emberi psziché, magyarság évezredes, hangzatos nyilatkozatok, kiváló testvérvárosi, fogászok kitaláltak, aktuális siker, nagy célközönség,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.