Regisztráció  Belépés
2018. február 25. vasárnap | 8. hét | 56. nap | 09:03 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A brokkolit meddig kell főzni, hogy pont jó legyen köretnek?
Kedves Detotext, én a kérdezőnek ajánlottam olyan párolót, mely garantálja, hogy egészben marad a ropogós zöldség, két fajtát, egy személyre és többre.

Én nem enném meg a kínai kaját, sem a vadállatok, madarak húsát, nem azért vannak, hogy megegyék őket, védett állatok szerintem, legalábbis elméletben, úgy látszik, gyakorlatban másképp működik még mindig, hiszen Kína is lenyúzza a szívvel érző ember barátait, a kutyákat. Ez mindig visszamutat arra a kérdésemre, amivel kezdtem pár hónapja, hogy senki sincs a világ felett, aki védelmezné a tiszta embereket, állatokat, természetet, valamennyien áldozatok.

Ha a világon a leggazdagabb lennék, sem ennék meg vágójószágokon kívül másféle húst. Már gyerekkoromban sem tudtam a lókolbászt, tiltakoztam ellene. A zöldség nagyon egészséges, még a húslevest is telepakolom, hogy legyen mit enni köretnek a főtt húshoz és töltelékhez. Nem tagadom, hogy vannak erősebb fizikumúak, akik a tömény hústól és tésztától, piától sem lesznek betegek, de egy tiszta
katalinkohut, 2018. február 13. kedd, 18:30
A brokkolit meddig kell főzni, hogy pont jó legyen köretnek?
A Pennyben most a Curver zöldségpárolók olcsóbban megkaphatóak, pontokra féláron. Egy főnek elég, több főhöz kell a nagy pároló, hogy többféle zöldséget lehessen egyszerre puhítani.
katalinkohut, 2018. február 13. kedd, 15:58
A brokkolit meddig kell főzni, hogy pont jó legyen köretnek?
Kb. 10 percig, illetve többször ellenőrizni kell megnyomogatva villával a zöldséget.

Én úgy szoktam, hogy egy lábasba belevágom a brokkoli, vagy karfiol fejeket, ráteszek kevés vajat, kevés vizet, megsózom, fedő alatt puhára párolom. Időnként felemelem a fedőt, ellenőrzöm, puha-e. Hamar elkészül nagyon. Nagyon szeretem. Általában csirkemellfilét szoktam hozzá kevés olajon sóval megpuhítani.
katalinkohut, 2018. február 12. hétfő, 19:11
Az eddig ismert legnagyobb tömegű, legsűrűbb szuperföldet azonosították
A szuperföld olyan exobolygó (Naprendszeren kívüli bolygó), amelynek tömege nagyobb a Földénél, de könnyebb, mint a Naprendszer legkisebb óriásbolygói (ezek tömege körülbelül 15 földtömeg), emellett csillaguktól elég sugárzást kapnak, hogy a légkörük gáztartalmának nagy része belátható idő alatt el tudjon párologni, így ne váljanak gázóriásokká.

A GJ 9827 csillaghoz három bolygó tartozik, amelyeket a NASA Kepler/K2-es missziója fedezett fel. Mindhárom planéta kicsit nagyobb, mint a Föld. Ez az a méret, amely a Kepler-misszió kutatásai szerint a leggyakoribb a galaxisban.

Meglepő módon azonban a Naprendszerben nem létezik ilyen méretű bolygó. Ez kíváncsivá tette a tudósokat: az érdekelte őket, hogy milyen körülmények között alakulnak ki és fejlődnek - írja a Science Daily tudományos-ismeretterjesztő portál.

Egy bolygó történelmének megismerésében kulcsfontosságú az összetételének meghatározása. Fontos tényező, hogy ezek a szuperföldek sziklásak-e, mint a Föld, vagy szilárd maggal
velemenyezd, 2018. február 10. szombat, 12:51
Szupernehéz és szupersűrű szuperföldet találtak
A bolygó 100 fényévnyi távolságra, a Halak csillagképben lévő GJ 9827 jelű csillaghoz tartozik. A felfedezés segítheti a csillagászokat abban, hogy jobban megértsék az ilyen bolygók kialakulásának folyamatát.
A szuperföld olyan exobolygó (Naprendszeren kívüli bolygó), amelynek tömege nagyobb a Földénél, de könnyebb, mint a Naprendszer legkisebb óriásbolygói (ezek tömege körülbelül 15 földtömeg), emellett csillaguktól elég sugárzást kapnak, hogy a légkörük gáztartalmának nagy része belátható idő alatt el tudjon párologni, így ne váljanak gázóriásokká. A GJ 9827 csillaghoz három bolygó tartozik, amelyeket a NASA Kepler/K2-es missziója fedezett fel. Mindhárom planéta kicsit nagyobb, mint a Föld. Ez az a méret, amely a Kepler-misszió kutatásai szerint a leggyakoribb a galaxisban. Meglepő módon azonban a Naprendszerben nem létezik ilyen méretű bolygó. Ez kíváncsivá tette a tudósokat: az érdekelte őket, hogy milyen körülmények között alakulnak ki és
bordat, 2018. február 09. péntek, 18:15
húsgolyók répás - hagymás mártással !
Albóndigas en salsa de zanahorias y cebollas

forrás : /cocinadeandarporcasa.blogspot.


1/2 kg sertéshús
2 gerezd fokhagyma
apritott petrezselyem
tej az áztatáshoz
Tojás
Egy kis só
Néhány bors
kenyér
Olívaolaj húsgombák sütéséhez

Hozzávalók a mártáshoz:
1 nagy hagyma vagy 2 kicsi
3sárgarépa
2 gerezd fokhagyma

Burgonya körettel

1 pohár fehérbor
1 vagy 2 babérlevél
Néhány bors
Egy kis szerecsendió
Extra szűz olívaolaj


A húsgolyókhoz az összes hozzávalót kikeverem , ( áztatott kinyomkodott kenyeret is )
közepes nagy golyókat csinálok belőle, majd olajban kisütöm .
mártáshoz a hagymát, fokhagymát kockákra vágom fel s a répát lereszelem durvára .
s a zöldséges alaphoz adom .
fűszerezem , felöntöm
ibolya58, 2018. január 01. hétfő, 11:12
Tepsis rakott karaj,
eddigiekre.


7. lépés
A hagymakarikákra ráhelyezzük a maradék karaj szeleteket melyeket egy pici olajjal szintén meg csepegtethetünk.


8. lépés
Alufóliával fedjük a tepsinket, majd 180-200 Celsius fokon (légkeverés nélkül), kb. 50-60 percig pároljuk a készülő ételt.


9. lépés
Amíg a sütőben párolódik az ételünk, elkészítjük
a fokhagymás kapros tejfölös öntetet amit majd a tepsiben lévő hús tetejére kenünk.
A tejfölhöz ízlés szerint sót, négyszínű bors mixet őrölünk, fokhagymát vagy szárított fokhagyma port teszünk, végül egy kis zöld kaprot aprítunk. Ezeket alaposan összekeverjük és állni
nanoka72, 2017. december 10. vasárnap, 18:46
Coca cola-ban sült csirkecomb
Hozzávalók:
6db csirkecomb(alsó v felső v vegyesen)
1-2 póréhagyma
ánizs (kk)
só ízlés szerint
coca cola
olaj (ek)

Elkészítés:
Póréhagymát felkarikázom,beleteszem serpenyőbe,öntök rá egy kevés olajat,ráteszem a csirkecombokat,felöntöm annyi colával,hogy ellepje,megsózom,rászórom az ánizst és gázon készre sütöm.
Tanácsok:
Először nyilván párolódni fog a cola-ban,de mire elpárolog a lé,addigra pont jó lesz a comb is(piros lesz a végén)...kellemes édeskés íze lesz,és nagyon omlós :)
bkisseva, 2017. november 30. csütörtök, 11:14
Könnyen elkészíthető
Könnyen elkészíthető és csodás íze van, csak jó nagy adagot készíts belőle!

Hozzávalók:

1 kg rövidkaraj,
3 dkg vaj,
2 dl tej,
mokkáskanálnyi kakukkfű,
fél citrom leve,
kevés só.

Elkészítés:

A karajt csontjától és zsírjától megtisztítom, és a húst forró vajban körös-körül átsütöm. Leöntöm annyi tejjel, hogy ellepje, megsózom, hozzáadom a kakukkfüvet meg a citromlevet, és lefedve lassú tűzön addig párolom, amíg a hús meg nem puhult. Tej nem marad alatta, csak sűrű, világosbarna mártás. A pecsenyét felszeletelve tálra rakom, és az alatta maradt mártással megöntözöm. (Ha nincs kakukkfüvünk, akkor 2-3 fokhagymagerezddel is ízesíthetjük, esetleg ízlés szerint a kakukkfű mellé is tehetünk fokhagymát.) Burgonyapüré illik hozzá.
horvathnemagdi, 2017. november 20. hétfő, 20:53
Karfiolkrém
Édesanyám készítette ezt a krémet gyakran gyerekkoromban, nagyon szeretem, azóta is a ,,kence" osztag oszlopos tagja repertoáromban.

Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
1 dl házi majonéz
1 mk dijoni (magos)mustár
1 fél fej (lila)hagyma, vagy egy kis fej salotta
só, frissen őrölt bors,
1 ek apróra vágott petrezselyem és snidling (opcionális)

A karfiolt kevés sós vízben puhára párolom, leszűröm, botmixerrel pépesítem, hozzákeverem a majonézt, ízesítem sóval, borssal, mustárral, hagymával és ha teszek bele, akkor az apróra vágott zöldfűszerekkel.
Behűtve, barna kenyérre kenve mennyei!
suzymama, 2017. november 15. szerda, 09:29
Savanyú káposztával töltött kolbászos batyu
Hozzávalók: (12 db)
2 csomag leveles tészta (előre nyújtott)
1 fej közepes vöröshagyma
15 dkg savanyú káposzta
20 dkg sütnivaló kolbász
2 db birsalma
2 evőkanál olaj

őrölt bors
őrölt kömény
1 tojássárgája

Elkészítés: a sütnivaló kolbászt kifejtjük a bőréből, félretesszük. A birsalmákat meghámozzuk és szeletekre vágva, kevés vízben feltesszük párolódni, a savanyú káposztát egy másik edényben, kevés vízben majdnem puhára pároljuk, a végén a vizet leöntjük róla. Az olajon megpirítjuk a hagymát, rátesszük a kolbászhúst, addig pirítjuk, amíg a hús puha nem lesz, közben sóval, őrölt borssal, őrölt köménnyel ízesítjük. Hozzáadjuk a káposztát, a villával összetört birsalmát, pár percig együtt pirítjuk, hagyjuk kihűlni. Mindkét tésztából egy nagyobb pogácsa szaggatóval (kb. 8 cm) 6-6 kört vágunk ki, a töltelékből egy evőkanálnyi mennyiséget teszünk rá és összefogjuk, mint egy batyut. A megmaradt tészta széléből derelyevágóval kisebb csíkokat
suzymama, 2017. november 02. csütörtök, 14:27
H.Kohut Katalin: Rakott kelkáposzta
Pár éve készítem a rakott zöldségeket, de két dolgot nem jól tettem: Miután külön elkészítem a zöldséget, a rizst, összekeverem, hogy jól összevegyüljenek az ízek, akár a töltött káposzta tölteléknél, s beleütök tojást, hogy szét ne essen az ételkocka tálaláskor. A mai rakott kel nagyon jól sikerült ezzel a módszerrel.

Hozzávalók:

1-1,5 kg-os kelkáposzta
1/2-1 kg hús, vagy pótléknak szójagranulátum
olaj
pirospaprika
2 fej hagyma
3-4 cikk fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
kb. 20 dkg rizs
1-2 db tojás, a hús mennyiségétől függően
2 nagy pohár tejföl

Elkészítés:

A kelkáposzta felső héjait leszedem, a többit apróra vágva egy nagy fazékban sós vízben, annyiban, hogy ellepje odateszem puhulni. Ha megfőtt a kelkáposzta, leszűröm.

A szójagranulátumot beáztatom Delikátos vízbe. A hagymákat apróra vágva megfonnyasztom az olajban, lehúzva beleteszem a pirospaprikát, majd beleteszem a darált
katalinkohut, 2017. október 09. hétfő, 12:15
1/186
Képek, videók
Kedves Imre S István 01.j
chillik
2018. február 22. csütörtök, 04:58
Kedves Imre S István 02.j
chillik
2018. február 22. csütörtök, 04:57
Kedves Imre S István 03.j
chillik
2018. február 22. csütörtök, 04:57
Kedves üdvözlet
csalogany13
2018. február 14. szerda, 23:34
KEDVES NŐ,PNG.png
rochlitzne
2018. február 01. csütörtök, 18:27
Ha kedves vagy azzal...
cuppika59
2018. január 23. kedd, 15:53
Kedves vendég 01.jpg
chillik
2017. december 25. hétfő, 05:14
Kedves vendég 02.jpg
chillik
2017. december 25. hétfő, 05:13
Kedves vendég 03.jpg
chillik
2017. december 25. hétfő, 05:13
Kedves vendég 04.jpg
chillik
2017. december 25. hétfő, 05:12
Kedves vendég 05.jpg
chillik
2017. december 25. hétfő, 05:12
Rántott brokkoli
irmus
2017. március 07. kedd, 07:21
Rántott brokkoli - Rántot
irmus
2017. február 23. csütörtök, 17:50
brokkoli
szicu
2017. január 15. vasárnap, 08:12
ház-brokkoli.jpg
agica2004
2016. október 24. hétfő, 18:44
Címkék
pecsenyét felszeletelve, kérdezőnek ajánlottam, töltött káposzta, világ felett, ételkocka tálaláskor, villával összetört, pici olajjal, ilyen bolygók, vizet leöntjük, olajon megpirítjuk, bolygó történelmének, tejfölhöz ízlés, megmaradt tészta, brokkolit meddig, szuperföld olyan, kelkáposzta felső,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.