Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 17. péntek | 33. hét | 229. nap | 11:24 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nápolyi pecsenye
"Nápolyi" pecsenyét, ezt egy szakácskönyvben találtam, ha gyorsan kevés macerával, akkor ezt csinálok, egyszerű_ vaslábosban zsírt forrósítok, dobok bele 1 fej ketté vágott megmosott fokhagymát, majd sertés dió részt amit előtte jól besóztam (még tegnap) megkérgesítem, felöntöm fél liter borral-most fehér borral- kis lángon párolom, forgatom, kb 2 óra, akkor nagy láng 10 perc és kész. Krumplipürét szoktam hozzá adni.
Szép napokat,
Salamon Ágnes receptje
suzymama, 2018. augusztus 05. vasárnap, 15:07
Ebben a videóban megnevezi Gyuri bácsi a rák ellenszerét!
mályva, a kankalin. Ezeket 4-5 órán át áztatjuk. A csipkebogyó C-vitamin tartalma elbomlik 60 °C felett, ezért szintén hideg vízben áztatjuk 5-6 órán át. A fehér fagyöngyöt mészmentes hideg vízben kell 12 órán át áztatni, célszerű este beáztatni, reggel meginni a teáját.

5. Hogyan és miért kerüljem el a fém eszközök használatát teakészítés közben? A legegyszerűbb módon kell a teákat elkészíteni, egy bögrébe beleszórni a kimért teafüvet, majd a forrásban lévő vizet ráönteni és lefedve 15-20 percig párolódni hagyni. Azért nem szabad a teakészítéshez fém eszközöket használni, mert egyes anyagok gyógyhatását semlegesíti a fém. A vizet lehet fém teaforralóban melegíteni, de amivel a növény közvetlenül érintkezik (szűrő, csésze), az ne legyen fémből. Használjanak műanyag vagy faborítású szűrőket.

6. Belehelyezhetem a gyógyteámat papír filterbe? A papír filter praktikus, de arra ügyelni kell, hogy lehetőleg klórmentes papír legyen, hogy káros anyagok ne tudjanak kioldódni belőle.

7.
tinka1951, 2018. július 21. szombat, 14:54
Tepsis rakott karaj
eddigiekre.

7. lépés
A hagymakarikákra ráhelyezzük a maradék karaj szeleteket melyeket egy pici olajjal szintén meg csepegtethetünk.

8. lépés
Alufóliával fedjük a tepsinket, majd 180-200 Celsius fokon (légkeverés nélkül), kb. 50-60 percig pároljuk a készülő ételt.

9. lépés
Amíg a sütőben párolódik az ételünk, elkészítjük
a fokhagymás kapros tejfölös öntetet amit majd a tepsiben lévő hús tetejére kenünk.
A tejfölhöz ízlés szerint sót, négyszínű bors mixet őrölünk, fokhagymát vagy szárított fokhagyma port teszünk, végül egy kis zöld kaprot aprítunk. Ezeket alaposan összekeverjük és állni hagyjuk.

10.
nanoka72, 2018. július 17. kedd, 07:06
A gránátalma 10 jótékony hatása
A gránátalma 10 jótékony hatása, amiről még biztos nem hallottál. Hihetetlen, hogy ez a gyümölcs mennyire egészséges


Azt mondják ez volt a bibliai alma, amely elcsábította Évát; ez Afrodité fája, melyet Ciprusra ültetett; ez az a gyümölcs, melynek bogyójából kinyert levet szerelmi bájitalnak nevezik, ami erőteljes nemi vágyserkentő hatással bír. Ez mind a gránátalma!

A gránátalma növénye is szép dísznövény, de a késő ősszel megérő gyümölcse az, ami hihetetlen sok mítoszt és legendát szült. Olvasóink számára a Bidista.com most egy különleges cikkben mutatja be a gránátalma valódi gyógyhatását, felhasználási lehetőségeit, melyek nagyon pozitív hatással vannak az emberi szervezetre.

A gránátalma pozitív tulajdonságai

1. Aktiválja a hormonokat

A gránátalmában
vorosrozsa66, 2018. július 05. csütörtök, 19:15
Bágyi menyegző* (Ballada)
Győrffy Gyula: Bágyi menyegző* (Ballada)

(1854. május 14.)

Más volt Erdély hajdanában! - - -
Nyolczszáz hosszú év előtt,
Ékesebben koronázta
Bágyivár a hegytetőt;
Hol jelenleg a romok közt
Rút bagoly üt laktanyát -
Hajdanában büszke vár-lak
Mint erős sasfészek állt.

Hol a mohos omladék még
A felhőtől is remeg -
S mint a széthullt csontvázak, az
Enyészettel küzdenek:
Több hatalmas hóditókat
Fékeztek meg hajdanán -
Sok dacz, még az égvillám is
Lepattana ércz falán.

Történt egykor, mikoron még
Aranykorát élvezé,
Késő éjjel nagysietve
Vágtat egy lovag felé;
Öltözéke egyszerü, de
Választékony, izletes,
Gyöngéd arcza szép vonásin
Látszik hogy ur, hogy nemes.

S mi e korban ritkaság volt,
Kardja nincsen oldalán -
Mint kalandor titokteljes
Légyottakra megy talán?
Nem. A bágyi
dorotea55, 2018. július 05. csütörtök, 15:59
Csirkés paella
Hozzávalók 4 főre
1 nagyobb csirkemell csíkokra vágva (csirke combból is készíthetjük
5 dl húsleves
20 dkg rizs
1 zöldpaprika
kaliforniai paprika
1 kisebb üveg zöldborsó konzerv (friss is lehet)
1 közepes fej hagyma
1 paradicsom
1kk.sáfrány
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 ek. olivaolaj
só,bors

Elkészítés:

A felhevített olajra rádobjuk a csirkecsíkokat, megpirítjuk és félretesszük őket. A megmaradt olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, a kockákra vágott paradicsomot, hozzátesszük a csíkokra vágott paprikákat, végül visszarakjuk a sült csirkecsíkokat.
Folyamatosan kevergetjük, sózzuk és borsozzuk, majd hozzáöntjük a húslevest, és beleszórjuk a rizst. Ízesítjük az összezúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és a sáfránnyal. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, és húsz perc alatt készre főzzük. Fedő alatt hagyjuk még lefedve pár percet párolódni. Citromgerezdekkel díszítve
bkisseva, 2018. július 04. szerda, 09:42
Makói hagymás rakott karaj
helyezünk.


6. lépés
Újabb réteg karikákra vágott vöröshagymát és lilahagymát helyezünk az eddigiekre.

7. lépés
A hagymakarikákra ráhelyezzük a maradék karaj szeleteket melyeket egy pici olajjal szintén meg csepegtethetünk.

8. lépés
Alufóliával fedjük a tepsinket, majd 180-200 Celsius fokon (légkeverés nélkül), kb. 50-60 percig pároljuk a készülő ételt.

9. lépés
Amíg a sütőben párolódik az ételünk, elkészítjük
a fokhagymás kapros tejfölös öntetet amit majd a tepsiben lévő hús tetejére kenünk.
A tejfölhöz ízlés szerint sót, négyszínű bors mixet őrölünk, fokhagymát vagy szárított fokhagyma port teszünk, végül egy kis zöld kaprot aprítunk. Ezeket alaposan összekeverjük és állni hagyjuk.

10. lépés
Ha letelt a párolási idő, kivesszük a tepsinket a sütőből, majd levesszük róla az alufóliát.
Felkarikázunk
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 11:52
Tepsis rakott karaj
szalonna, és a burgonya szeletek közé ezúttal fokhagyma gerezdeket helyezünk.

6. lépés
Újabb réteg karikákra vágott vöröshagymát és lilahagymát helyezünk az eddigiekre.

7. lépés
A hagymakarikákra ráhelyezzük a maradék karaj szeleteket melyeket egy pici olajjal szintén meg csepegtethetünk.

8. lépés
Alufóliával fedjük a tepsinket, majd 180-200 Celsius fokon (légkeverés nélkül), kb. 50-60 percig pároljuk a készülő ételt.

9. lépés
Amíg a sütőben párolódik az ételünk, elkészítjük
a fokhagymás kapros tejfölös öntetet amit majd a tepsiben lévő hús tetejére kenünk.
A tejfölhöz ízlés szerint sót, négyszínű bors mixet őrölünk, fokhagymát vagy szárított fokhagyma port teszünk, végül egy kis zöld kaprot aprítunk. Ezeket alaposan összekeverjük és állni hagyjuk.
Hirdetés

10. lépés
Ha letelt a párolási idő, kivesszük a tepsinket a sütőből, majd levesszük róla az alufóliát.
Felkarikázunk 2-3db paradicsomot és a hús
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 11:30
vagdalthús gombás pórés mártásban
Klopsiki z makaronem w sosie pieczarkowo-porowym

500g darált hús sertés sonka
1 töltött teáskanál édes paprika
fél teáskanál granulált fokhagyma
1 nagy hagyma (kb. 160 g)
1 teáskanál mustár
1 nagy tojás
3 töltött teáskanál zsemlemorzsa

liszt

200 gpenne tészta
1 poré fehér része kb. 170 g)
200 g gomba
2 gerezd fokhagyma
200 ml tejszin
fél csésze petrezselyem
só és bors ízlés szerint

olaj sütéshez és sütéshez

elöszőr a vagdaltat készítem el , a hozzávalókat egy tálban összekeverem , 16 db kis gombócot formálok belőle, és olajban kisütöm majd félreteszem .
a tésztát is kifözőm , leszüröm , azt is félreteszem
a karikára vágott pórét, fokhagymát olajban megpiritom , hozzáadom a szeletelt gombát.
pár percig együtt piritom tovább, s beleöntöm a tejszint is , elkeverem .
3 - 4 percig együtt párolom , most belerakom a sült vagdaltat is , együtt 2 - 3 percig párolom .
ibolya58, 2018. április 30. hétfő, 11:37
A kozmológus imája – Stephen Hawking halálára
Néha eltűnődöm: vajon a betegségem miatt vagyok híres, vagy a felfedezéseimért?" - ismerte el Stephen Hawking jóval azelőtt, hogy első felesége memoárjából díjnyertes film készült.

Kétségkívül van valami hátborzongató abban, hogy egy magatehetetlen test börtönébe zárt elme az univerzum végső kérdéseit kutatja. (Kollégája, Martin Rees szerint nem is vált volna ikonná, ha földhözragadtabb területen, például a genetikában jeleskedik.) E képért ő is sokat tett: interjúiban gyakran rejt el jól idézhető, ütős mondatokat; tévéműsorok - például A Simpson család és az Agymenők - visszatérő szereplőjeként rendszeresen ad ízelítőt öniróniát sem nélkülöző szellemességéből. Ki hallott ellenben Roger Penrose-ról, akivel első felfedezéseit tette, Kip Thorne-ról, akivel szemben két tudományos fogadást is elveszített, vagy a legnagyobb élő fizikusnak tartott, háromszor idézettebb Edward Wittenről?Hawking két nagy felfedezéssel is beírta nevét a tudománytörténetbe. Ezek megértéséhez
bordat, 2018. március 15. csütörtök, 14:00
A brokkolit meddig kell főzni, hogy pont jó legyen köretnek?
Kedves Detotext, én a kérdezőnek ajánlottam olyan párolót, mely garantálja, hogy egészben marad a ropogós zöldség, két fajtát, egy személyre és többre.

Én nem enném meg a kínai kaját, sem a vadállatok, madarak húsát, nem azért vannak, hogy megegyék őket, védett állatok szerintem, legalábbis elméletben, úgy látszik, gyakorlatban másképp működik még mindig, hiszen Kína is lenyúzza a szívvel érző ember barátait, a kutyákat. Ez mindig visszamutat arra a kérdésemre, amivel kezdtem pár hónapja, hogy senki sincs a világ felett, aki védelmezné a tiszta embereket, állatokat, természetet, valamennyien áldozatok.

Ha a világon a leggazdagabb lennék, sem ennék meg vágójószágokon kívül másféle húst. Már gyerekkoromban sem tudtam a lókolbászt, tiltakoztam ellene. A zöldség nagyon egészséges, még a húslevest is telepakolom, hogy legyen mit enni köretnek a főtt húshoz és töltelékhez. Nem tagadom, hogy vannak erősebb fizikumúak, akik a tömény hústól és tésztától, piától sem lesznek betegek, de egy tiszta
katalinkohut, 2018. február 13. kedd, 18:30
A brokkolit meddig kell főzni, hogy pont jó legyen köretnek?
A Pennyben most a Curver zöldségpárolók olcsóbban megkaphatóak, pontokra féláron. Egy főnek elég, több főhöz kell a nagy pároló, hogy többféle zöldséget lehessen egyszerre puhítani.
katalinkohut, 2018. február 13. kedd, 15:58
1/186
Képek, videók
salamon_kiraly_bolcs_b ibl
sz719eszter
2018. június 01. péntek, 14:43
salamon névv.jpg
zsokica45
2017. november 07. kedd, 18:36
salamonb névv.jpg
zsokica45
2017. november 07. kedd, 18:35
Salamon
szicu
2016. május 13. péntek, 08:51
salamon-szigeti foldi gal
lilagondolatok
2014. november 20. csütörtök, 15:21
salamon szigeti bagolyfec
lilagondolatok
2014. november 20. csütörtök, 15:19
salamon-bela-042.jpg
lilagondolatok
2014. augusztus 16. szombat, 15:25
200px-Salamon_Béla_sír ja.
lilagondolatok
2014. augusztus 16. szombat, 15:24
Salamon toronynál
bodagabika
2013. december 07. szombat, 14:01
a Salamon toronynál
orban47
2013. november 09. szombat, 16:48
salamon béla.jpg
margherita
2012. november 04. vasárnap, 20:35
Visegrád a Salamon torony
megyerimihaly
2012. október 29. hétfő, 22:19
Szakácskönyvből ebéd.jpg
zsboya
2008. május 12. hétfő, 11:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.