Regisztráció  Belépés
2018. április 26. csütörtök | 17. hét | 116. nap | 15:31 | Ervin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Piramist találtak a kínai tóban...... fantasztikus,
fel az évek során.2001-ben a történelemben először sikerült felvételeket is készíteni a mélyben heverő titokzatos enigmáról. Ezeken a felvételeken ráadásul nem is egy, hanem több kisebb piramis maradványa is felsejlett.

Egy ősi, 1,5 négyzetkilométeres kiterjedésű város képe rajzolódott ki a víz alatt. A tó 13.000 évvel ezelőtt biztosan nem létezett, az később alakult ki, talán éppen az özönvíz hatásáraTörténelmi dokumentumok igazolják ma, hogy egykoron abban az időintervallumban egy Yuyuan nevű ősi város állhatott ott, ahol ma a
sanci81, 2018. április 03. kedd, 16:24
Kanya Tamás művei
A land art
a természeti környezet formavilágát és kellékeit (térszínformák, sziklák, kövek, növényzet stb.) monumentális szabadtéri installációk létrehozásához alkalmazó művészeti irányzat. Angolszász nyelvterületen a különösen nagy kiterjedésű alkotások elnevezése earthwork, az ezeket létrehozó irányzat pedig az earth art.
A land art az 1960-as évek végén, az 1970-es években indult hódító útjára. A landart-alkotások rendszerint kérészéletűek annak következményeként, hogy elkészültüket követően a természet kegyére vagy dühére bízzák őket, így például az első, úttörő alkotások mára jelentősen erodálódtak, mint például Robert Smithson Spiral Jettyje, amely mára csupán néhány évente bukkan elő a víz alól.
Forrás: Wikipédia
liliana01, 2018. március 18. vasárnap, 13:16
A legszebb középkori városok Európában
stílusú épületeit római kori, vörös homokkőből épített falak fogják csokorba. Egykor a rómaiak legnagyobb erődje volt Britanniában, a középkorban pedig már az észak-nyugati országrész legfontosabb települése. Az egyik legérdekesebb történelmi települése Angliának, bája messze felülmúlja Liverpoolét vagy Manchesterét.

Vitré település Franciaországban, Ille-et-Vilaine megyében. Nagy kiterjedésű és szép állapotban megőrzött óvárosában a favázas házak mellett gyönyörű gótikus épületeket is láthatunk. Vitré egyike Franciaország azon kevés városának, melynek történelmi központja ennyire kompakt gótikus stílusban épült ki. 15-16. századi épületei közül sok olyannyira őrzi eredeti formáját, mintha csak a város virágkorának idején járnánk.

Nottingham a középkori emlékeit szépen
schuro, 2018. március 07. szerda, 15:41
Tényleg kell ennyi fenntarthatatlan stadion?
NEMCSAK A BETŰK ELTANULÁSÁT, HANEM AZ ÍRÁSBELISÉG MEGHONOSODÁSÁT IS JELENTI. UGYANCSAK JELLEMZŐ, MERT EGYSZERRE KAPCSOLÓDIK A TECHNIKAI VÍVMÁNYOKHOZ ÉS A VÁROSÁLLAMI LÉTHEZ, A HOPLITA-HARCMODOR ADAPTÁLÁSA IS"...

Idézetek vége, kiemelések, tőlem.

Kiegészítő ismeretek.
1. A ,,nomadizálás", alapvetően LEGELTETŐ pásztoréletmódot jelent. — Ennek pedig két válfaja létezik:
a) az úgynevezett: NYITOTT nomád életmód — ez leginkább a széles, nagy-kiterjedésű (sztyeppi) térségekhez köthető, aminek során általában az egész közösség időszakosan tovább vándorol az állatokkal
b) a másik a ZÁRT nomád életmód — ez a természeti körülmények miatt behatárolt, vagy LETELEPÜLT népességgel körülvett területekre jellemző, ahol az állatcsordák mozgása korlátozott

Hát így...

Ja!
Még mindig várom a Kákosy-féle "bizonyítékát" annak, miszerint a Római Birodalom, nagyobb ívű történelmi korokon át állt volna fenn, mint Ó-Egyiptom!...
foxworkinspace, 2018. február 04. vasárnap, 00:27
Az ördögök
ember tele van ördögökkel az én ördög szintem 40-50%-os nagyátlagban, a lelki párom ördög szintje kb. 70-80% nagyátlagban mostanában, de ha pl. kijön szoláriumból le tud menni 60%-ra, de aztán visszapótlódik egy-két óra alatt, attól függ hova megy. A 80-90%-is szint, ami az átlag emberé egy szokásos veszélyes szint, de az adott ember, akkor különösen veszélyes, ha rajta van a kinti ördög ezt nevezhetjük külső kísértésnek, ami tavaly ránk is jött , általában a hátadra megy rá olyan 1.5x1.5 méteres kiterjedésű, de ő valójában csak egy csatorna. Meg kell értened a szellemvilágban lényegében egy energia lenyomat csatornaként müködik, ugyanazon energiájú lenyomaton hasonló típusú, energiájú szellemlények fognak közlekedni. Ezek az írások pl. Jézus engedélyével a mennyország sugalmazására történik, ahogy írom, olyan energiát fog tartalmazni, tehát ezen az íráson, vagy a négy Evangéliumon vagy a Hang könyveken Jézus csatornázódik, angyalok, gyógyító energiák jönnek, amire neked szükséged van és ha hagyod, hogy
hogyaneljunk, 2018. január 24. szerda, 17:34
Tájak és fűszerek - Barangolás Bács - KIskun megyében
Bács - Kiskun megye Magyarország legnagyobb
kiterjedésű megyéje , melyet nyugaton a Duna ,
keleten a Tisza határol . Éghajlati adottságait tekintve
az ország legnagyobb régiója . Északi és középső homok ,
déli területeit lösz fedi .Természetes növényzetét a
puszta növénytársulásai , homoki és ártéri erdők alkotják .
A megye déli részén található Gemenc , Európa legnagyobb
kiterjedésű összefüggő ártéri erdeje , amely a Duna teraszos
völgyében helyezkedik el .
A megye ismert és népszerű ételei közé tartozik a bajai halászlé ,
amelyek nélkülözhetetlen alapanyaga a hungarikummá
nyilvánított pirospaprika . Szintén hungarikum a Kecskemét
környékén termő kajszibarack , valamint az abból készített
barack pálinka .
A régió kevésbé ismert , de fontos fűszernövénye a magyar
kerti majoránna , amelyet a megye Duna menti területén , Uszód
környékén termesztenek nagy mennyiségben . A
bedmarika47, 2018. január 13. szombat, 14:58
Kelet felől támad a tél
Kelet felől támad a tél


Kelet felől érkező hideg, száraz levegő hozza vissza a telet. Visszatér a fagyos időjárás, szombaton többfelé havazhat.

Az elmúlt időszakban nagy mennyiségű hideg levegő halmozódott fel a Kelet-európai-síkság felett. Ennek hatására egy nagy kiterjedésű anticiklon jött létre, melynek déli peremén hétvégén hozzánk is megérkezik a kontinentális eredetű hideg levegő. A hideg betörés mértékét azonban a Kárpátok hegykoszorúja jelentősen enyhíteni, késleltetni fogja, de végül a hideg levegő megtalálja a réseket ezen a "pajzson" és eljut a medence belsejébe is, miközben jellegzetes helyi szeleket alakít ki.

A Kárpát-medencét körülölelő fagyos levegő és annak jellegzetes betörési pontjai. Forrás: Szlovák Hidrometeorológiai
taltos1, 2018. január 13. szombat, 01:20
Bécsben székel a világ legkisebb köztársasága
be.)
De hát mi ez valójában? Egy installáció? Művészet? Vagy egy különleges, kurrens attrakció? Netán egy politikai manifesztáció? Avagy egy újabb bécsi kuriózum? Nos, kérem, ez egy csöppnyi, csupán 100 négyzetméter kiterjedésű, 8 méteres gömb alakú állam, méghozzá a legkisebb a földkerekségen, bár létezését hivatalosan senki sem ismerte el. Pedig van határa, alapokmánya, saját bélyege, de még követsége
sanci81, 2017. december 26. kedd, 17:14
Piramist találtak a kínai tóban...
lehetett.

A tóba lemerülő búvárok hatalmas kőtömböket, járatokat, lépcsők és köves útszakaszok maradványait tárták fel az évek során.2001-ben a történelemben először sikerült felvételeket is készíteni a mélyben heverő titokzatos enigmáról. Ezeken a felvételeken ráadásul nem is egy, hanem több kisebb piramis maradványa is felsejlett.

Egy ősi, 1,5 négyzetkilométeres kiterjedésű város képe rajzolódott ki a víz alatt. A tó 13.000 évvel ezelőtt biztosan nem létezett, az később alakult ki, talán éppen az özönvíz hatására.Történelmi dokumentumok igazolják ma, hogy egykoron abban az időintervallumban egy Yuyuan nevű ősi város állhatott ott, ahol ma a Fuxian-tó van.

Egyes összeesküvés elméletek felvetették azt, hogy
gabfe, 2017. november 30. csütörtök, 11:02
Lenyűgöző tájak
kőhídjairól, sziklatornyairól, ablakairól - híres. Nevét a mintegy kétezer természetes kőhídról (angolul arch, többes számban arches) kapta.

Photo: Norm Erikson / flickr.com

Fotó: Stephen Oachs / flickr.com

A Salar de Uyuni a világ legnagyobb kiterjedésű és egyben legmagasabban fekvő felszíni sómezeje. Sós mocsárként illetve sós sivatagként is meghatározható, mivel általában száraz, viszont időszakosan néhány cm-es vízréteg borítja. Bolíviában, az ország délnyugati részén, az Andok hegyvonulatai közötti medencében fekszik 10 582 km2 (majdnem 18 Balatonnyi) területen, 3656 m-es tengerszint feletti magasságon.

Fotó: Aur Párizs /
schuro, 2017. november 29. szerda, 21:35
Balog: lényegesen javultak a gyermekes családok életkörülményei
képest az ellátások reálértéke csaknem 10 százalékkal emelkedett - közölte Balog Zoltán, megjegyezve, hogy az év végén nyugdíjprémiumot, Erzsébet-utalványt és nyugdíj-kiegészítést is adnak.

A kapcsolati erőszak minden formáját elítélik, és a jelenséget tudatosan nem nevezik családon belüli erőszaknak, mert a család fogalmához inkább pozitív gondolatokat akarnak kötni. Az áldozattá válás megelőzésére az ellátórendszert is bővítették.

Az egészségügyben a rendszerváltás óta nem volt ilyen kiterjedésű és mértékű béremelés. Bár a korábbi kormány kedvezőtlen helyzetet hagyott maga után, az elmúlt években sok mutató javult, a legtöbb romló trendet megfordították - hangsúlyozta a miniszter.

Ha nem is állt meg, de csökkent az orvosok, szakdolgozók külföldre áramlása - emelte ki.

Ösztöndíjprogramokat működtetnek, megerősítették az egészségügyi alapellátást, segítették a háziorvosi praxisok betöltését. Tavaly már 50 százalékkal több forrást biztosítottak a terület támogatására, mint 2010-ben. A
velemenyezd, 2017. november 21. kedd, 16:32
A jó érzések gyógyítanak!
minden mást kizárni, csak a jó érzés, feltétel nélküli öröm, élvezet marad.
A következő pillanatban sajnálom, hogy nincs nálam fényképezőgép, bánkódok mert a virág holnapra elhervad.....göngyölítem tovább a kellemetlen gondolatokat és a pillanatnyi őszinte öröm érzése soha többet nem képes visszatérni!

Folyamatosan, milliószámra áramlanak a különböző információk felénk amelyeket érzékszerveinkkel fogadunk képek, hangok, ízek, szagok formájában.
Bőrünk a legnagyobb kiterjedésű érzékszervünk, így a bőrünkön keresztül többféle információt érzékelünk.

A beáramló információnak csak töredék része ami olyan módon érint, hogy foglalkozunk vele. Ha figyelmünket megnyitjuk a kellemes információk felé, ezeket érzékeljük.

Ha a kiszűrt kellemes információknál elidőzünk és képesek vagyunk arra, hogy ezt az érzést megtartsuk a következő kellemes érzékelésig, akkor a legjobb úton vagyunk az egészségünk fenntartásához vagy a gyógyuláshoz!

Hiába vagyunk
lenke1964, 2017. november 19. vasárnap, 09:00
1/78
Képek, videók
Fantasztikus fa.jpg
pacsakute
2018. április 16. hétfő, 20:57
FANTASZTIKUS.png
bobecili
2017. szeptember 15. péntek, 16:46
FANTASZTIKUS-SZÍNEK.gi f
bobecili
2017. szeptember 15. péntek, 12:44
EZ--FANTASZTIKUS-LETT. gif
bobecili
2017. szeptember 15. péntek, 12:42
Fantasztikus ötletek
sanci81
2017. június 10. szombat, 17:27
Fantasztikus kép.jpg
pacsakute
2017. február 20. hétfő, 21:31
Fantasztikus napot kíváno
ildikocsorbane2
2015. szeptember 29. kedd, 17:05
Fantasztikus hely.jpg
pacsakute
2015. július 01. szerda, 14:42
Kínai viráglonc
dorotea55
2018. január 23. kedd, 07:37
Ősi kínai mondás
cuppika59
2018. január 18. csütörtök, 10:17
Márai A kínai mese.jpg
menusgabor
2017. december 09. szombat, 20:10
kínai tutajos.png
chillik
2017. november 22. szerda, 14:40
kinai betü.png
chillik
2017. november 22. szerda, 14:39
Kínai lány
lissy
2017. október 02. hétfő, 14:57
0 a kimonós kínai v2uq45f
lovaszmarika
2017. augusztus 28. hétfő, 17:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.