Regisztráció  Belépés
2018. július 19. csütörtök | 29. hét | 200. nap | 00:01 | Emília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Amerikai importvámok - Londoni elemzők: csekély, de nem teljesen elhanyagolható a közvetlen növekedési hatás
Az amerikai kormány 25 százalékos vámot jelentette be több mint 800 kínai termékfajtára. A két ütemben bevezetni tervezett intézkedés éves szinten 50 milliárd dollárnyi kínai exportot érint.

Az egyik legtekintélyesebb londoni gazdasági-pénzügyi elemzőház, az Oxford Economics közgazdászai az amerikai vámintézkedés pénteki bejelentését kommentáló elemzésükben közölték: szimulációs számítási modelljük arra vall, hogy ha Kína összehasonlítható mértékű és kiterjedésű vámintézkedésekkel reagál - ahogyan azt a kínai kormány bejelentette -, az amerikai és a kínai gazdaság növekedése 2018-ban és 2019-ben 0,1-0,2 százalékponttal marad el a vámintézkedések nélkül elérhető ütemtől.

A ház szerint azonban két ekkora gazdaság esetében ez a különbség is számít, és az ebből eredő bizonytalanság megterheli az üzleti bizalmat és a beruházásokat.

Az Oxford Economics londoni elemzői szerint mindemellett a kínai makrogazdasági politikától ezúttal csak korlátozott ellensúlyozó lépések várhatók a kínai és a
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 20:13
"Drónernyőt" fejlesztettek ki Japánban
Az Asahi Power Service vállalat már jövőre szeretné piacra dobni a fejlesztést, amelyet első körben olyanoknak szán, akiknek a hagyományos fejfedőknél nagyobb kiterjedésű, de kéz nélkül működő árnyékolóra van szükségük: egyszóval a golfozóknak - olvasható a PhysOrg tudományos-ismeretterjesztő hírportálon.

A cég szerint a drónnal való esetleges ütközések okozta fejsérülések és az önműködő repülőgépekre vonatkozó szabályozások miatt a speciális ernyőt eleinte csak elzárt magánterületeken - például golfpályákon - lehetne használni.

"Azért döntöttem a fejlesztés mellett, mert magam sem szeretek esernyőt tartani" - mondta a vállalat elnöke, Szuzuki Kendzsi.

A 150 centiméter átmérőjű és öt kilogrammot nyomó prototípus jelenleg még csak 5 percet tud a levegőben tölteni egyetlen töltéssel. A cég reményei szerint azonban viszonylag rövid időn belül sikerül legkevesebb 20 percre növelniük a repülési időt, részben a szerkezet súlyának csökkentésével.

"Az első prototípus még csak egy hagyományos
velemenyezd, 2018. június 06. szerda, 14:50
A Vitorlázó kövek titka
Death Valley Észak-Amerika legforróbb és legszárazabb vidéke, mely számos természeti csodát rejt, de mind közül a legrejtélyesebbek a "vitorlázó kövek".

A völgy egyik leghíresebb látványossága a rejtélyesen mozgó kövek, melyek legnagyobb számban a Racetrack Playa (Versenypálya-síkság), egy kiszáradt tómeder területén találhatók. A terület teljesen sík és vízszintes, a 4,5 km-re lévő két vége között csak 4 cm(!) a magasságkülönbség. Az év nagy részén száraz, néhány cm-es darabokra töredezett agyagréteg borítja, növényzete nincs.

Az év nagy részében száraz agyagréteggel borított síkság, ahol esőzéskor a közeli hegyoldalról leömlő víz rövid ideig sekély kis tavat alakít ki. A hegyekben a heves esőzés hatására kisebb nagyobb szikladarabok szakadnak le, melyek a síkságon
schuro, 2018. május 06. vasárnap, 21:14
Megmenekülhet a láncfűrészektől Európa leghíresebb őserdeje
Baumueller a WWF Európai Irodájának szakértője.

Europress/AFP

Ennek értelmében a lengyel környezetvédelmi miniszter, Henryk Kowalczyk köteles visszavonni azokat a döntéseket, amelyek teret adtak az intenzív fakitermelésnek a területen. A miniszter feladata megóvni a Białowieża élővilágát a jövő generációi számára.

A Białowieża Európa utolsó, nagy kiterjedésű síkvidéki őserdeje a mérsékelt övben. A lengyel-fehérorosz határon elterülő erdőség Lengyelországban 63.000 hektárt ölel fel, amely az európai Natura 2000 hálózat része, valamint az UNESCO világörökségi listáján is szerepel.

Az erdő biológiai sokfélesége, valamint az élővilág számára nélkülözhetetlen holt faanyag magas aránya különösen értékes területté teszik. Itt él Európa legnagyobb bölényállománya: a faj egyik utolsó szabadon élő egyedét 1921-ben ejtették el, visszatelepítését komoly
anna4459, 2018. április 30. hétfő, 21:10
Álcázás
Az álcázás története (rejtőzködés)

Bizonyára kevesen tudjátok, hogy az álcázás (katonai értelemben) nem is olyan régi dolog.

Honnan is ered a camouflage (álcázás) szó?

A ,,camouflage" szó a francia camoufler szóból ered, melynek a jelentése (nagyon szabadon) annyit tesz, hogy nem látni, vagy elkendőzni. Továbbá jelenti azt is, mint angol kifejezés, hogy elrejteni, egy tárgyat valami vagy valaki elöl.

Az 1800-as évek végen egy amerikai művész Abbott Thayer tett egy igen fontos megfigyelést, mégpedig a vadon élő állatokról, hogy hogyan is használják ki természetes színeiket. Ezen megfigyelések szolgáltak alapul a modernkori álcázás kialakulásához.

Abbott számára feltűnt, hogy általában a sötét-világos árnyalatok dominálnak az állatoknál. Megfigyelte, hogy az állatok háti része inkább a sötétebb színekből tevődik össze, míg a világos színek a hasi részen erőteljesebbek.

Az álcázásnak az a lényege, hogy az álcázott felületen a fény
eposz, 2018. április 29. vasárnap, 05:00
A Nemo-pont
pont van a legtávolabb bármelyik szárazföldtől.

A déli Csendes-óceánon található, 2688 km-re a legközelebbi szárazföldtől. Földrajzi koordinátái: d. sz. 48° 52′ 36″, ny. h. 123° 23′ 36″, a Ducie-szigetekhez, a Pitcairn-szigetek egyikéhez és az antarktiszi Marie Byrd-földhöz legközelebb. A pont körül csak víz található 22 405 411 km²-en, amely nagyobb kiterjedésű, mint az egész volt Szovjetunió. Az óceán itt 4000 méter mély, az egyenlítőtől 5420 kilométerre található.

A fölöslegessé vagy veszélyessé vált űreszközöket az óceán eme részébe irányítják, ahol a lehető legkisebb esélye van az ütközéses károkozásnak. Erre a Nemo-pont a legalkalmasabb. 1971-től 2016-ig 263 kisebb-nagyobb űreszköz csapódott be ezen a területen. 190 orosz, 52 USA, 8
schuro, 2018. április 28. szombat, 21:52
Piramist találtak a kínai tóban...... fantasztikus,
fel az évek során.2001-ben a történelemben először sikerült felvételeket is készíteni a mélyben heverő titokzatos enigmáról. Ezeken a felvételeken ráadásul nem is egy, hanem több kisebb piramis maradványa is felsejlett.

Egy ősi, 1,5 négyzetkilométeres kiterjedésű város képe rajzolódott ki a víz alatt. A tó 13.000 évvel ezelőtt biztosan nem létezett, az később alakult ki, talán éppen az özönvíz hatásáraTörténelmi dokumentumok igazolják ma, hogy egykoron abban az időintervallumban egy Yuyuan nevű ősi város állhatott ott, ahol ma a
sanci81, 2018. április 03. kedd, 16:24
Kanya Tamás művei
A land art
a természeti környezet formavilágát és kellékeit (térszínformák, sziklák, kövek, növényzet stb.) monumentális szabadtéri installációk létrehozásához alkalmazó művészeti irányzat. Angolszász nyelvterületen a különösen nagy kiterjedésű alkotások elnevezése earthwork, az ezeket létrehozó irányzat pedig az earth art.
A land art az 1960-as évek végén, az 1970-es években indult hódító útjára. A landart-alkotások rendszerint kérészéletűek annak következményeként, hogy elkészültüket követően a természet kegyére vagy dühére bízzák őket, így például az első, úttörő alkotások mára jelentősen erodálódtak, mint például Robert Smithson Spiral Jettyje, amely mára csupán néhány évente bukkan elő a víz alól.
Forrás: Wikipédia
liliana01, 2018. március 18. vasárnap, 13:16
A legszebb középkori városok Európában
stílusú épületeit római kori, vörös homokkőből épített falak fogják csokorba. Egykor a rómaiak legnagyobb erődje volt Britanniában, a középkorban pedig már az észak-nyugati országrész legfontosabb települése. Az egyik legérdekesebb történelmi települése Angliának, bája messze felülmúlja Liverpoolét vagy Manchesterét.

Vitré település Franciaországban, Ille-et-Vilaine megyében. Nagy kiterjedésű és szép állapotban megőrzött óvárosában a favázas házak mellett gyönyörű gótikus épületeket is láthatunk. Vitré egyike Franciaország azon kevés városának, melynek történelmi központja ennyire kompakt gótikus stílusban épült ki. 15-16. századi épületei közül sok olyannyira őrzi eredeti formáját, mintha csak a város virágkorának idején járnánk.

Nottingham a középkori emlékeit szépen
schuro, 2018. március 07. szerda, 15:41
Tényleg kell ennyi fenntarthatatlan stadion?
NEMCSAK A BETŰK ELTANULÁSÁT, HANEM AZ ÍRÁSBELISÉG MEGHONOSODÁSÁT IS JELENTI. UGYANCSAK JELLEMZŐ, MERT EGYSZERRE KAPCSOLÓDIK A TECHNIKAI VÍVMÁNYOKHOZ ÉS A VÁROSÁLLAMI LÉTHEZ, A HOPLITA-HARCMODOR ADAPTÁLÁSA IS"...

Idézetek vége, kiemelések, tőlem.

Kiegészítő ismeretek.
1. A ,,nomadizálás", alapvetően LEGELTETŐ pásztoréletmódot jelent. — Ennek pedig két válfaja létezik:
a) az úgynevezett: NYITOTT nomád életmód — ez leginkább a széles, nagy-kiterjedésű (sztyeppi) térségekhez köthető, aminek során általában az egész közösség időszakosan tovább vándorol az állatokkal
b) a másik a ZÁRT nomád életmód — ez a természeti körülmények miatt behatárolt, vagy LETELEPÜLT népességgel körülvett területekre jellemző, ahol az állatcsordák mozgása korlátozott

Hát így...

Ja!
Még mindig várom a Kákosy-féle "bizonyítékát" annak, miszerint a Római Birodalom, nagyobb ívű történelmi korokon át állt volna fenn, mint Ó-Egyiptom!...
foxworkinspace, 2018. február 04. vasárnap, 00:27
Az ördögök
ember tele van ördögökkel az én ördög szintem 40-50%-os nagyátlagban, a lelki párom ördög szintje kb. 70-80% nagyátlagban mostanában, de ha pl. kijön szoláriumból le tud menni 60%-ra, de aztán visszapótlódik egy-két óra alatt, attól függ hova megy. A 80-90%-is szint, ami az átlag emberé egy szokásos veszélyes szint, de az adott ember, akkor különösen veszélyes, ha rajta van a kinti ördög ezt nevezhetjük külső kísértésnek, ami tavaly ránk is jött , általában a hátadra megy rá olyan 1.5x1.5 méteres kiterjedésű, de ő valójában csak egy csatorna. Meg kell értened a szellemvilágban lényegében egy energia lenyomat csatornaként müködik, ugyanazon energiájú lenyomaton hasonló típusú, energiájú szellemlények fognak közlekedni. Ezek az írások pl. Jézus engedélyével a mennyország sugalmazására történik, ahogy írom, olyan energiát fog tartalmazni, tehát ezen az íráson, vagy a négy Evangéliumon vagy a Hang könyveken Jézus csatornázódik, angyalok, gyógyító energiák jönnek, amire neked szükséged van és ha hagyod, hogy
hogyaneljunk, 2018. január 24. szerda, 17:34
Tájak és fűszerek - Barangolás Bács - KIskun megyében
Bács - Kiskun megye Magyarország legnagyobb
kiterjedésű megyéje , melyet nyugaton a Duna ,
keleten a Tisza határol . Éghajlati adottságait tekintve
az ország legnagyobb régiója . Északi és középső homok ,
déli területeit lösz fedi .Természetes növényzetét a
puszta növénytársulásai , homoki és ártéri erdők alkotják .
A megye déli részén található Gemenc , Európa legnagyobb
kiterjedésű összefüggő ártéri erdeje , amely a Duna teraszos
völgyében helyezkedik el .
A megye ismert és népszerű ételei közé tartozik a bajai halászlé ,
amelyek nélkülözhetetlen alapanyaga a hungarikummá
nyilvánított pirospaprika . Szintén hungarikum a Kecskemét
környékén termő kajszibarack , valamint az abból készített
barack pálinka .
A régió kevésbé ismert , de fontos fűszernövénye a magyar
kerti majoránna , amelyet a megye Duna menti területén , Uszód
környékén termesztenek nagy mennyiségben . A
bedmarika47, 2018. január 13. szombat, 14:58
1/79
Képek, videók
Map Donbass_economic.jpg
megyerimihaly
2014. július 01. kedd, 16:50
Növekedés
tailor
2018. március 23. péntek, 10:46
O.V.-növekedés.jpg
agica2004
2017. április 30. vasárnap, 13:29
Lelki növekedés
sacimama
2015. október 09. péntek, 23:07
gazdasági növekedés.jpg
agica2004
2012. június 22. péntek, 16:10
Népesség növekedés
megyerimihaly
2011. november 21. hétfő, 16:15
A növekedés...
rodes53
2011. november 21. hétfő, 09:56
Növekedés-domborvarrot t t
bodnarnemez
2011. október 29. szombat, 21:46
Gazdasági növekedés.png
farkas1945
2010. november 13. szombat, 18:09
növekedés, megfigyelése.J
bartokiovi
2010. május 23. vasárnap, 18:58
Növekedés mérése két hét
bartokiovi
2010. május 23. vasárnap, 18:58
Elvis -amerikai foci.jpg
agica2004
2018. március 01. csütörtök, 23:14
sugárhajtású amerikai.jpg
agica2004
2018. február 25. vasárnap, 22:04
FOUR SEASONS Amerikai Coc
charlotteani
2018. február 12. hétfő, 01:33
Egy amerikai leányhoz 01.
chillik
2017. október 08. vasárnap, 04:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.