Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 21. péntek | 38. hét | 264. nap | 18:08 | Máté, Mirella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gyógyszerek helyett!
megtöltünk egy kisebb dunsztos üveget megpucolt
fokhagymával és 2 dl almaecettel leöntjük. Ezt érleljük legalább egy héten
keresztül, majd a két nyaki eret két oldalt időnként bekenjük és beledörzsöljük az
érbe.
AGYI EREK TISZTÍTÁSA: Cavinton helyett: 3 gr. kis téli zöld meték és 3 gr.
orvosi veronika ezt leforrázzuk 2 dl vízzel 10 perc állás után megisszuk, naponta
2x 1-1 csésze.
FOGÍNYGYULLADÁS, ÉS SZÁJÖBLÖGETÉSRE A LEGJOBB:3 gr /egy csapott
evőkanál/ diólevél 2 dl. felforralt víz, 10 perc állás után beletenni valamilyen kis
üvegbe és minden fogmosás után ezzel öblögessünk.
CSONTRITKULÁS: Tyúktojást megmosni, ha kiürítettük a fehérjét és sárgáját, akkor
belül van egy vékony hártya, azt ki kell húzni belőle, megszárítani, leőrölni és
naponta egy kávéskanállal belekeverni az ételbe.
PORCKORONGKOPÁS, AMIKOR A ZSELÉS ANYAG KIFOGY A PORCOK KÖZÜL:
A boltokban kapható ételzselatint /a ráírt elkészítési mód szerint/
sz719eszter, 2018. szeptember 17. hétfő, 11:30
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
Kapros dübbencs
Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 2 tojás, 1 dl
étolaj, 3 dl tej, aludttej, 1 nagy csokor kapor, 1 evőkanál zsír. A tetejére 1 tojás, 1
evőkanál zsír.
A lisztet tálba szitáljuk. A langyos tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, csipetnyi sót és
belemorzsoljuk az élesztőt. A liszt közepébe fészket készítünk, beleöntjük, és kevés
liszttel megszórva megvárjuk, míg megkel.
Ráütünk két tojást, és apránként annyi aludttejet adunk hozzá, amennyit a tészta kíván.
Jó alaposan kidagasztjuk. Amikor már majdnem kész, beledolgozzuk az étolajat is.
Lelisztezzük, és egy órán át kelni hagyjuk.
Közben a kaprot megmossuk, apróra vágjuk, majd enyhén átsózva zsírban kisütjük.
Addig pároljuk, amíg a leve elfő.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán négyfelé választjuk, ezeket egyenként nem túl
vékonyra kisodorjuk. Gazdagon megkenjük kaporral, majd feltekerjük, mint a kalácsot,
és három részre elvágjuk. A végeit
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:43
Asszonykonty
Egy nagy sikerű recept Nyírmártonfalváról, Szabóné Jónizs Erzsébettől. Ezt a műsort szeptember 27-én a Duna World ismét műsorra tűzi, 13.45-től. Ajánlom figyelmébe annak, aki még nem látta.
Asszonykonty
Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 evőkanál só, 2 tojás, fél liter tej, 5 dkg élesztő, 20 dkg cukor, 1 dl étolaj. A töltelékhez: 50 dkg túró, 10 dkg cukor, 2 vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 dl tejföl, 1 üveg magozott meggy. A tetejére 1 tojás, 1 evőkanál zsír.
A lisztet átszitáljuk, és elkeverjük benne a sót.
A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, és kevés liszttel megszórjuk. Megvárjuk, míg az élesztő felfut.
Közben az étolajat a liszt szélére, körben ráöntjük, közepébe pedig két tojást ütünk. A megkelt cukros élesztővel alaposan kidagasztjuk a tésztát.
Amikor már szép sima lett lelisztezzük, letakarjuk, és fél óráig pihentetjük.
Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:25
Mézes-barackos csirkenyárs
Csirkemell helyett bátran használható filézett csirkecomb vagy pulykamell is, ezekkel is ugyanolyan finom lesz a gyümölcsös nyárs, arra figyeljünk csak, hogy közvetlenül sütés előtt sózzuk, és ne süssük túl a húst: a falatnyira vágott szárnyas gyorsan átsül, ha pedig tovább hagyjuk a tűzön, könnyen kiszárad.

Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
1/2 citrom
2 evőkanál méz
2 evőkanál olívaolaj
4 őszibarack vagy nektarin
1 teáskanál őrölt rozmaring
só, bors
Elkészítés: A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk. A barackot megmossuk, kimagozzuk, ezt is felkockázzuk.
A páchoz a mézet, a citrom levét, az olajat és a rozmaringot egy tálban összekeverjük, beleforgatjuk először a húst, majd a barackot is, és fél órát pihentetjük.
Ezután vízbe áztatott bambusznyársra vagy hurkapálcára felhúzzuk váltakozva a gyümölcsöt és a pipit, csak most sózzuk és borsozzuk, majd serpenyőben vagy grillen párszor átforgatva 8-10 perc alatt megsütjük.
Ízlés szerint
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:47
Soksajtos-spenótos csirkemell paradicsommártással
Hozzávalók: 4 személyre
A SOKSAJTOS-SPENÓTOS CSIRKEMELL
- 125 g mozzarella
- extra szűz olivaolaj
- fél citrom leve
- frissen őrölt fekete bors
- só
- 1 csirkemell
- 50 g füstölt sajt
- 1 evőkanál frissen reszelt parmezán
- 200 g fűszeres passzírozott paradicsom
A TÖLTELÉK
- fél kávéskanál őrölt, szárított fokhagyma
- só
- 2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
- 150 g mascarpone
- 150 g ricotta
- 200 g spenótlevél
- fél kávéskanál frissen reszelt szerecsendió
- frissen őrölt fekete bors

A mozzarellát lecsöpögtetjük, majd a füstölt sajttal együtt nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és összekeverjük 1 evőkanál parmezánnal. A csirkemellet vékonyan felszeleteljük, kiklopfoljuk, sóval-borssal fűszerezzük. Meglocsoljuk egy kevés citromlével és olívaolajjal, majd 10 percig állni hagyjuk. Ezalatt elkészítjük a tölteléket
A TÖLTELÉK
A parajt egy lábasba tesszük, és saját levében nagyjából
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:43
Lacipecsenye recept
Hozzávalók

A húshoz
700 g sertéstarja
1 teáskanál adalékmentes só
7 csipet fehérbors (őrölt)
A páchoz
2 evőkanál sertészsír
1 mokkáskanál pirospaprika (őrölt)
2 gerezd fokhagyma
A sütéshez
350 g sertészsír
1 nagy fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma

Leírás
A Lacipecsenye recept egy rendkívül ízletes fogás, amit nagyon szeretek. A régi időkben, a lacikonyhákban ez az étel nem volt más, mint gyors tűzön, frissen, hagymás paprikás zsírban sült sertésszelet, amit kettévágott cipóba tettek. Én szeretem sütés előtt bepácolni a húst, mert sokkal ízletesebb így az étel, de természetesen ez el is hagyható. Aki kedveli a finom, omlós húsokat, annak csak ajánlani tudom ezt a Lacipecsenye receptet. :)

Elkészítés
1
A hússzeletek szélét bevagdossuk, enyhén klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

2
Egy tálkában megolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a reszelt
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:41
Mustáros, borsos karajszeletek sült hagymával és tükörtojáss
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj csont nélkül
5-6 fej vöröshagyma
2-3 evőkanál mustár
őrölt fekete bors

étolaj
2-3 gerezd fokhagyma
liszt
4 db tojás
Elkészítése:
A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk nagyon apróra vágott fokhagymával, mindkét oldalukat megkenjük mustárral és egymásra téve egy órára a hűtőbe tesszük.
Ha tehetjük a pácolást végezzük el előző nap úgy még ízletesebb és puhább lesz a hús. A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és karikákra szedjük.
A húst serpenyőben szép pirosra sütjük. A hagymakarikákat belisztezzük és bő forró olajba kisütjük.
Egyszerre mindig csak keveset tegyünk az olajba gyorsabban sül, nem ázik el és így marad ropogós.
Szűrőbe vagy papírtörlőre szedjük. A tojásokból tükörtojást sütünk, és mindegyik hússzeletre teszünk egyet. . Párolt rizst készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:27
Stefánia sajttal és baconnel
Elkészítése:

A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel apróra és egy evőkanál olajon pároljuk világos zsemle színűre, majd hűtsük ki egészen.

A zsemlét öntsük fel vízzel, majd amikor már megszívta magát, alaposan nyomkodjuk ki.

A darált húshoz adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét, a vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a szerecsendióval, majd gyúrjuk össze.

Ezután adjuk hozzá az egész tojást és szintén gyúrjuk alaposan össze a masszát.

Egy nagyobb darab folpack fóliát terítsünk el az asztalon, majd kb. egy cm vastagságúra lapogassuk el rajta a húsmasszát, majd közvetlenül a húsmassza egyik végénél fektessük le a bacon szeleteket (a bacon szeletek kicsit fedjék egymást, hogy feltekerésnél teljesen befedje a húsmasszát).

Ezután egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük rá a húsmasszára a sajtot, majd a fólia segítségével a kezdjük el feltekerni úgy, hogy a bacon szeletekhez érve
zsuzsagronai, 2018. szeptember 09. vasárnap, 12:38
Forrázott kefires palacsinta
HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
2 tojás
1/2 teáskanál só
1 pohár kefir (175 g)
1 pohár forró víz
1 pohár finomliszt
késhegynyi szódabikarbóna
1 evőkanál cukor
2-3 evőkanál olaj
1 csomag vaníliás cukor

ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: Elektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe szitáltam a lisztet, és hozzáöntöttem a tojásos keveréket. Alaposan átkevertem csomómentesre, hozzáadagolva a többi hozzávalót is.

Az első palacsinta alá kentem egy kevés olajat a palacsintasütőre. Nem nagy lángon egyesével kisütöttem 26 cm-es teflon serpenyőben. 6 db nagy palacsinta lett belőle
suzymama, 2018. szeptember 05. szerda, 15:58
Tallóztam
nem “köpköd" sütés közben.

Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom.
Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.

Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény és az olaj is kevésbé habosodik.


A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.

A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad.
Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.


Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor.
Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos
horvathnemagdi, 2018. szeptember 05. szerda, 08:04
Japánok - a ránctalan bőr titka
antioxidánsok, serkentik a kollagén termelődését, amely ugye nagyban elősegíti, hogy az arcbőr feszessége megmaradjon, mindemellett a két erős antioxidáns a káros napsugaraktól is megvéd.

Meg kell említeni még, hogy a rizsben Gamma Oryzanol nevű növényi szterol is van, amely csökkenti a rossz koleszterinszintet, javítja a szívműködést, és E-vitaminban gazdag.

A következő japán csodarecept elkészítésével 50-en túl is sima, ráncmentes maradhat az arcunk.

Hozzávalók:
3 evőkanál rizs
2 teáskanál bió kókuszolaj
1 evőkanál forró tej
1 evőkanál méz

Elkészítés:
Nagyon egyszerű az elkészítés. A rizst főzzük 10-15 percen keresztül, majd szűrjük le, a lét tegyük félre. Ezután adjuk hozzá a rizsszemekhez a forró tejet, a kókuszolajat és a mézet, turmixoljuk össze az egészet.

Mossuk meg az arcunkat, töröljük szárazra, majd tegyük fel a pakolást. Hagyjuk ott, amíg ránk szárad, majd azzal a lével mossuk le, amelyben megfőtt a rizs. Ennek
pacsakute, 2018. szeptember 02. vasárnap, 14:32
1/1840
Képek, videók
pix gyogyszerek
hidegkut
2015. július 06. hétfő, 06:17
Természetes gyógyszerek.j
pacsakute
2013. február 20. szerda, 18:45
Egészséges gyógyszerek.jp
pacsakute
2013. február 09. szombat, 12:51
gyógyszerek helye
alpiger
2009. március 04. szerda, 14:54
halvany-lila-dunszt.jp g
dnemethk
2014. január 19. vasárnap, 22:30
lila dunszt
faciendum
2012. november 03. szombat, 22:07
halvány lila dunszt.jpg
agica2004
2010. április 22. csütörtök, 13:17
lila dunszt
agica2004
2010. január 28. csütörtök, 14:38
vékony-vastag2.JPG
talamusz
2016. április 10. vasárnap, 15:06
vékony-vastag.JPG
talamusz
2016. április 10. vasárnap, 15:06
Xl-XXL női vékony blúzok.
dnemethk
2015. június 15. hétfő, 18:45
Xl-XXL női vékony blúzok
dnemethk
2015. június 15. hétfő, 18:44
kereszt vékonyból.jpg
mami7090
2015. május 28. csütörtök, 14:20
drapp vékony puli.jpg
dnemethk
2015. február 05. csütörtök, 18:52
Vékony kötött pulcsik (7)
dnemethk
2013. november 03. vasárnap, 21:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.