Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 15:30 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tiltakozás
A Nagy Imre Alapítvány Kuratóriuma tiltakozik a budapesti Vértanúk terén álló Nagy Imre-szobor áthelyezésének terve miatt.
Álláspontunk szerint névadónk, Magyarország miniszterelnöke - munkássága és életútja, a haza és a magyar forradalom ügye melletti egyedülálló és példamutató elkötelezettsége, honfitársai melletti kitartása és a mártírhalál vállalása alapján is - méltóvá lett a fővárosi köztéri szobor állítására, ezen értékek pedig maradandóak. A túlnyomó részt közadakozásból, a demokratikus Magyar Köztársaság hetedik évében elkészült, Nagy Imre 100. születésnapján Göncz Árpád köztársasági elnök által avatott szobor helyén maradása társadalmi ügy, hiszen az emlékmű áthelyezése nem csupán a mártír miniszterelnök, de a forradalom és szabadságharc valamennyi résztvevőjének és vértanújának emlékét sérti. Különösen bántó az áthelyezés az 1989-es - három évtizednyi temetetlen halotti lét utáni - Hősök terei gyászszertartás, katartikus (az addig fennálló diktatórikus rendszer szimbolikus
azenujsagom, 2018. július 21. szombat, 14:57
Merényi Gyula: A nap temetése.
Merényi Gyula:

A nap temetése.


Fekete ruhát öltött a menny.
És gyászlepel hull le a háztetőkről
A csend-malom fekete lisztet őröl.
Az utcán most imát mormolva menj.

Mert temetés van, szörnyű temetés.
Verik a marsot millió gyászdobok :
Az ablakokon az eső kopog :
Az özvegy Idő könytelt szeme néz.

Hol a menet vége a nagy Halottal ?
Fáklyavivő lépttel a temető-pompán
Halad a gázlámpák két sora. Tompán
Jajong messze a szél, a halott-daL

Az utca arcán, könypatakban
A fáklyalángok izzón vonaglanak :
Jaj, messze-messze most halt meg a Nap . . .
S a gyászdobok múlnak mind halkabban.

El. Keletre. Hamvasztani drága testét
Fekete hintóban viszik a Napot . . .
. . . Az üres utcán egy ázott, otthagyott
Lány, a szíve jég s az arcán ég a festék.

Szlovenszkói magyar írók antológiája,
Nyitra, Híd, 1936-1937
marcyt, 2018. július 21. szombat, 06:56
A 10 legfontosabb magyar himnusz
Puzsér Róbert Sznobjektív c. műsorából a 10 legfontosabb magyar himnusz:

10. Székely himnusz
9. Ha én rózsa volnék
8. Nagy utazás
7. Most múlik pontosan
6. Szomorú vasárnap
5. Elmegyek
4. Hajmási Péter, Hajmási Pál
3. Nemcsak a húszéveseké a világ
2. Szállj el, kismadár
1. Én vagyok én, a kocsma közepén

Én az 1956-os Honvágydalt is beválogattam volna:

Emberezrek élnek a nagyvilágon szerte, kik örök lázadással jobb sorsot keresve sodródtak el hazájuktól messze. Van, aki gazdag lett, van, aki szegény maradt, van, aki palotában lakik, van, aki a hidak alatt, de még ha szebbet és jobbat is nyújt nekik az új idegen ismeretlen ország, mégis mindig hazavágynak, hazahív a honvágy. Az otthoni hír, emlék szemükbe könnyeket csal, és szívük mélyén fájó-vágyó himnusz lesz ez a dal.

Oly távol, messze van hazám,
Csak még, még egyszer láthatnám,
Az égbolt, felhők, vén hold, szellők,
Mind róla mond mesét
azenujsagom, 2018. július 21. szombat, 04:17
Anyuka léhűtő pici(t szőrös) fia
Rögtön az elején megjegyzem, hogy a lé hűtése nyáron igen strapa meló. Fújod, csak fújod azt a pohár vizet, de mégse akar hideg lenni. Fújhatod. De nem panaszkodom, főleg, hogy hihetetlen lehetőségek tárultak fel.
- Anyukám költözök Nyugat-Magyarországra - jelentem be a nagy hírt.
- Te már oda költöztél - nyugtázza panaszosan.
- Nem, csak Anyukához képest vagyok nyugaton, valójában én délen vagyok, de most került a kezembe egy szórólap, elmondom mi van rajta:
Az egész szórólap normál boríték méretű, nem volt pénzük nagyobbra gondolom, nem valami biztató kezdet. Rendszeres jövedelmet, ingyenes lakhatást és szabadidős lehetőségeket kínálnak a lap elején. Hogy ezért cserébe mit kérnek nem derül ki. A lap elején van egy fickó, aki mosolyogva nyomkod gombokat egy gép előtt. További információkért megadnak egy telefonszámot azt ígérve, hogy visszahívnak. A minimum az lenne, hogy egy ingyenesen hívható zöldszámot adnak meg. Ki fogja nekem megtéríteni, hogy felhívom őket? Na mindegy, nézzük mi
naplopoleon, 2018. július 20. péntek, 18:25
Fagylalt vagy jégkrém?"
"FAGYLALT VAGY JÉGKRÉM?"

Magyarországon az egy főre eső jégkrém fogyasztás átlaga évente kb. 3-4 liter. Ez az Egyesült Államok 26 literes egy főre eső éves fogyasztási adataihoz képest szerény adat, a táplálkozási ajánlásokat is figyelembe véve nem feltétlenül jelent lemaradást.A jégkrém fogyasztásról

Magyarországon az egy főre eső jégkrém fogyasztás átlaga évente kb. 3-4 liter. Ez az Egyesült Államok 26 literes egy főre eső éves fogyasztási adataihoz képest szerény adat, a táplálkozási ajánlásokat is figyelembe véve nem feltétlenül jelent lemaradást.

A jégkrémvásárlások év közbeni eloszlása erős szezonalitást tükröz. A hazai jégkrémfogyasztás jellemzően időjárásfüggő, ezért nem véletlen, hogy a melegebb nyarakon nagyobb a jégkrémek iránti kereslet.

A Nielsen Piackutató adatai szerint
menusgabor, 2018. július 20. péntek, 18:00
Harmonia.......
egyedit, az anyagi érték kifjezését szimbolizálta, valamint misztikumot is hordozott magában. A legtöbb ősi kultúrában a társadalmi státuszt, illetve szerepet árulta el. Napjainkban a bizsu is ékszernek számít, ami csak a külső megjelenést hangsúlyozza, nem a tartalmat. Az ékszerek mára elvesztették szakrális jelentésüket. Vajon mit jelentenek ékszereid jelképei? Hogy szólnak ezek rólad? Ma átalakíthatod megjelenésed, válthatsz stílust, új frizurát készíttethtsz, vagy új holmikat vásárolhatsz.
A Magyarok kártyájaként a koronázási ékszereket jelenti. Eljegyzés (esküvő) napján kapni ezt a lapot különlegesen szerencsés házasságot ígér.

Szerelmi üzenet: Párkeresőknek egy felületes, csak külsőségeken alapuló, esetleg egy éjszakás kaland, vagy rövid kapcsolat. Párkapcsolatban élőknek közös műélevezet, esztétikai élményt adó programok, egymásban a szépség meglelése. Vásárolj ékszert párodnak! Jó nap az eljegyzésre, lánykérésre is!

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy nem mind arany, ami
agica2004, 2018. július 20. péntek, 17:51
Campus - Majkáék bombabulit csináltak Debrecenben
Debrecent olyan városnak tartja Majka, ahová úgy tér vissza, mintha az otthona lenne - lehet, hogy csak jól hangzik, de ezt mondta július 19-i debreceni koncertjén, a Campus Fesztiválon. Magyarország egyik legnagyobb jelenkori zenei- és médiasztárja a Halott Pénz után lépett fel. Természetesen Marsalkó Dávidék is megtöltötték az NI Nagyszínpad előtti hatalmas teret (az év elején a fiúk bevették a Főnixet), s a tömeg a több mint 440 ezer Facebook-követővel bíró rapperre csak tovább sűrűsödött.

Majka és Curtis duójának első számú kihívása a zenekar legjobb hangja, Kollányi Zsuzsi pótlása, akinek nemsokára megszületik az első gyermeke. A fiúk - derült ki a koncerten - végül leszámoltak azzal, hogy vokalista castingon keressék meg az énekes helyettesét, akihez ma már olyan slágerek fűződnek, mint a Campuson is az egyik legnagyobb lelkesedést kiváltó Valahonnan. Új tag helyett tehát Majkáék a technikát
tinka1951, 2018. július 20. péntek, 17:31
Sokszoros magyar válogatottat igazolt a Debrecen
Hetényi Zoltán (Fotó: Mudra László/MJSZé

Ez kiváló erősítésnek tűnik.

A hoki nagykönyve arra buzdít, ,,végy egy jó kapust!" A DEAC-nak sikerült: a 77-szeres válogatott és hétszeres magyar bajnok hálóőr, Hetényi Zoltán aláírt a debrecenieknek.

Hetényi Zoltán 1988 februárjában született Budapesten. A 188 centiméter magas kapus 2004 óta volt a Székesfehérvár játékosa. 2007 és 2011, valamint 2013 és 2017 között összesen 7 szezonban védett az ERSTE Bank (EBEL) Ligában. A 2011-2012-es idényben Finnországban légióskodott, a Jokerit, majd Kiekko-Vantaa csapatánál.

Az első magyar játékos volt, aki jégre lépett a finn elit ligában (SM-liiga), amelyben bronzérmet is szerzett.
A 2012-2013-as szezonban a tengerentúlra igazolt és ECHL csapatokban (Cincinnati Cyclones, Orlando Solar Bears) hokizott. Részt vett az AHL-NHL edzőtáborában, együtt készült a Nashville Predators csapatával, a kapus
tinka1951, 2018. július 20. péntek, 17:19
A torinói lepel kutatója:
Megbízhatatlan a vizsgálat, amely szerint néhány vérfolt nem eredeti
2018. július 19. csütörtök 16:07
Emanuela Marinelli, a római La Sapienza egyetem professzora, világhírű lepelkutató szerint minden tudományos alapot nélkülöz az a vizsgálatsor, amely hamisnak találta a Jézus halotti leplén található vérfoltok felét.
A professzor úgy véli, ideológiai csoportok fizetik az előre eldöntött eredményekre vezető kutatásokat, melyek célja, hogy bebizonyítsák a torinói lepel hamisságát. Nemrég robbant a nemzetközi sajtóban a hír: a Jézus halotti leplén található vérfoltok közül néhány - elhelyezkedése okán - nem származhat egy keresztre feszített ember testéből. Látszólag bombahírről van szó, a Liverpooli Egyetem publikálta a Journal of Forensic Sciences törvényszéki tudományos lapban.

Egy új vizsgálat szerint hamisítvány a torinói lepel
A legnagyobb valószínűség szerint középkori hamisítvány a Krisztus halotti lepleként számon tartott torinói lepel, amelyet ezúttal törvényszéki
maroka, 2018. július 20. péntek, 12:37
Levél 7.20
Szép napot!
Végre Péntek, ragyogóan üt a Nap. Itt, nálunk a kinti hőmérséklet +25 C fok. Utolsó munka nap a héten azoknak akik a bűvös 8 órába dolgoznak. Húzzunk belel, mert jön a hétvége.

Nagyon szomorú vagyok, mert Kedvenc Csapatom, tegnap este Izraelben nem lőtt gólt, és nem jutott tovább, így kieset a Kupából. Pedig az ellenfelünk verhető volt volna. Ebben azt nem értem, hogy miért egy megszokott kerettel álltunk ki a mérkőzésre. Akik m ár ismerik egymást, most szegény Lovrencsik nyakába zúdítják a vereséget. DE, kérdem én hol voltak a csatáraink, miért nem cserélt a félidőben Doll? Gratulálok a Vidinek, Honvédnak, és az Újpestnek a tovább jutásért. Végre három Magyar Csapat tovább lépett. Gratulálok a Magyar Női Vízilabda Válogatottnak az újabb győzelemért!

Szép napot!
Isten, Áldja meg Magyarországot!

Érd. 2018-07-20
bossi, 2018. július 20. péntek, 09:02
Krüzselyi Erzsébet: Az ősi nagy kertben
Krüzselyi Erzsébet:

Az ősi nagy kertben

Az ősi nagy kertnek fái között járok,
Vén gyertyánfa-lugas integet felém.
Bemegyek, s alatta merengve megállok,
S átnézek a csöndes temetőbe én.
Közepén a templom bádogfejü tornya
Vigyázó őrszemként messzeségbe néz,
Szerte korhadt fejfák, - sírok beomolva,
Közöttük egy tarka tehén legelész . . .

A gyertyánfa-ágak fölémbe hajolnak,
Besüt a hunyó nap piros sugara;
A földön lombárnyak tarkállva mozognak,
Ha átszáll a fák közt a szél sóhaja.
Csak nézek, csak nézek át a cinterembe,
Amott pár kicsinyke új sír domborul;
A rajtok fakuló apró kék keresztre
A közelgő alkony bús árnya borul.

Odébb egy magasló barna fakereszten
A Megváltó képe ott szomorkodik;
Rászáll egy madárka, aztán tovarebben
A közelben hajló rózsabokorig.
Omladozó kőfal köríti e helyet,
Fedett kapujánál pár lombos fa áll.
Oh, itten bizonnyal lel nyugalmas
marcyt, 2018. július 20. péntek, 08:23
16. FINA Junior Műúszó Világbajnokság, ....
be a Duna Arénában: az Experidance táncakadémiájának ifjú tehetségei nagy közönségsikert arattak a parton előadott produkciójukkal, míg a medencében ,,sellők" tartottak bemutatót.
Lisa Schott, a Nemzetközi Úszó Szövetség műúszó technikai bizottságának kanadai elnöke tartott beszédet, méltatva a most már sorozatban rendezett budapesti versenyek magas színvonalát, majd dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár hivatalosan is megnyitotta a vasárnapig tartó világbajnokságot.

Magyarok eredménye:
- Dávid Janka egyéni szinkron 19. lett
- Páros szinkron:
Dávid Janka - Hungler Szabina 16. lett. az egyéni technikai számban
Dávid Janka - Szabó Veronika szabad program 14. lett.

Első nap eredményei
1. A 17 éves orosz Varvara Subbotina - egyéni technikai számban és a szabadprogramban.
Egyéni szabadprogram: 1. Varvara Subbotina (orosz) 93.5667 pont,
2. Marta Fiedina (ukrán) 90.7667,
3. Mana Fujiwara (japán) 88.3333.

Második nap
maroka, 2018. július 19. csütörtök, 22:40
1/8469
Képek, videók
MDF-es alapítvány Bajnai
furaila
2017. március 27. hétfő, 15:22
Alapítvány SÓLY.jpg
dnemethk
2015. június 28. vasárnap, 12:05
Táncsics Alapítvány.jpg
basikele
2012. október 27. szombat, 09:42
Menhely-Alapítvány.jpg
romajozsi
2012. július 19. csütörtök, 17:48
Mentőkutyás Alapítvány 1
vojtiera
2012. július 14. szombat, 18:53
Alapítvány.jpg
vojtiera
2012. július 06. péntek, 19:36
Az alapítvány elnöke
ujnemarika
2011. április 30. szombat, 16:28
alapítványi bál, osztályt
blackfeet
2010. november 04. csütörtök, 11:02
Nagy_Imre szobornál.jpg
agica2004
2011. október 02. vasárnap, 15:56
Nagy Imre szobornál.jpg
agica2004
2011. október 02. vasárnap, 15:56
Nagy Imre szobor.jpg
memi59
2009. október 23. péntek, 14:37
Magyar köztársaság.jpg
kicsoda57
2016. március 15. kedd, 15:29
uj-magyar-koztarsasago t.j
agica2004
2015. március 16. hétfő, 14:51
Magyar Koztarsasag
gcsaszar1950
2010. június 03. csütörtök, 15:48
Magyar Köztársaság cimere
kicsoda57
2009. szeptember 27. vasárnap, 15:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.