Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 21. péntek | 38. hét | 264. nap | 18:08 | Máté, Mirella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ukrán politikus: nincs jogalap a magyar útlevél elvételére az ukrán állampolgároktól
Jaroszlav Halasz furcsának nevezte, hogy ilyen nagy visszhangja lett annak a titokban készült videónak, amelyen a magyar állampolgársági eskütétel látható a beregszászi magyar konzulátuson.

Az Ungváron és Beregszászon működő főkonzulátuson és konzulátuson már hét éve adnak magyar állampolgárságot ukrán állampolgárságú kárpátaljai lakosoknak. Ezért kissé furcsa, hogy miért most váltott ki ekkora visszhangot a videofelvétel - tette hozzá.

Úgy vélte, Ukrajnának el kell döntenie, engedélyezi-e a kettős állampolgárságot vagy megtiltja.

Az ország hét éve válaszúton áll, hiszen egyfelől az alkotmányban az áll, hogy egy (vagy egységes) ukrán állampolgárság van, de nincs törvényben szabályozva, mi legyen azokkal, akik második állampolgárságot szereznek - fejtette ki. Megjegyezte, ha az alaptörvény ezt tiltja, azt világosan törvénybe kell foglalni azzal a mechanizmussal együtt, amely meghatározza, mit kell tenni a kettős állampolgárok esetében.

Jaroszlav Halasz azt is elmondta, hogy a kettős
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 17:33
Javaslatokat dolgozott ki a készpénzforgalom csökkentésére a Nézőpont Intézet
Magyarországon rekordmagas a készpénzállomány, az elmúlt tíz évben több mint duplájára nőtt a készpénzforgalom, ami rontja az ország versenyképességét - hangsúlyozta megnyitójában Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője. Elmondta: három nagy témakörben hét-hét javaslatot dolgoztak ki a készpénzmentes gazdaság elérése érdekében.

Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára előadásában kiemelte: 2015-17-ben teret nyertek az elektronikus megoldások, egyebek mellett az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer), az online pénztárgépek, valamint az online számlaadat-szolgáltatás is a gazdaság fehérítését szolgálja.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a tervek szerint 2019-től olyan képzéseket indít, amelyek segítenek a kis- és középvállalkozásoknak a digitális hátrányok leküzdésében - mondta el György László, a tárca gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

Izer Norbert kifejtette: a pénzügyi tárca törekszik az
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 17:29
Áder János: a jelenleginél nagyságrendekkel nagyobb migráció várható
kelhet útra.

Felhívta a diákok figyelmét arra, hogy leendő szakmájuk mellett olyan területeken is helyt kell majd állniuk, amire talán ma még nem is gondolnak. E területek közül a migráció mellett a rekordárvizek, aszálytüzek elhárításában való közreműködést, illetve egészségügyi járványok esetén a karanténok, a rend biztosításával összefüggő teendőket nevezte meg.

A rendhagyó tanóra elején az államfő beszélt a nyári erdőtüzekről, hatalmas árvizekről a világ különböző pontjain, s kiemelte, hogy Magyarországon a nyáron 33 napon keresztül folyamatos volt a hőhullám, amire korábban nem volt példa.

Az okok között megemlítette a népességnövekedést: amíg az első világháború után 2 milliárd volt a Föld népessége, ma 7,7 milliárd, 2050-re pedig eléri a 10 milliárdot. Külön szembetűnő a városi népesség növekedése: 1950-ben nyolc 5 milliót meghaladó népességű nagyváros volt a világon, 2015-ben már 48, köztük 10-20 milliós gigapoliszokkal - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy ezzel együtt nőtt a fogyasztás,
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 17:19
A magyar erdők világa mutatkozik be a Szabadság téren
A harmadik alkalommal megszervezett, háromnapos családi fesztiválcélja az erdők népszerűsítésén túl a szemléletformálás és a tájékoztatás minden korosztály számára - emelte ki Nagy István agrárminiszter a rendezvény pénteki megnyitóján.

Hozzátette: a program során megelevenedik az erdei növény- és állatvilág, a természetvédelem, az ökoturizmus és az erdészek különleges munkája, de az erdei vasutak és az erdészeti iskolák is bemutatkoznak.

Mint mondta, a magyarországi erdők felbecsülhetetlen, szerteágazó értékekkel rendelkeznek és ideális helyszínt nyújtanak sportoláshoz, pihenéshez egyaránt.

Emlékeztetett rá, hogy az ország területének 21 százaléka erdővel borított, így az erdőterület meghaladja a kétmillió hektárt, amelynek mintegy 56 százaléka állami tulajdonban van.

Fontos célja a rendezvénynek az is, hogy megszerettesse és megismertesse a gyerekekkel a hazai erdőket. Ezt a folyamatot segíti az állami erdőgazdaságok munkája, amelyek jelentős társadalmi szerepvállalás mellett
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 15:49
Átadták az Európai Polgár díjakat Budapesten a magyar kitüntetetteknek
Lővei Andrea, az Európai Parlament (EP) magyarországi kapcsolattartó irodájának vezetője elmondta, az EP által 2008-ban alapított elismerést olyan kivételes teljesítményt nyújtó embereknek és szervezeteknek ítélik oda, akik hozzájárultak a közös megértés, a polgárok és a tagállamok közötti szorosabb integráció előmozdításához, vagy az unió értékeinek képviseletére hivatott programokat alakítottak ki.

Az elmúlt években a díjazottak között volt Böjte Csaba ferences szerzetes és Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója - tette hozzá.

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége a NOE-t méltatva azt hangoztatta, a szervezet három évtizede áll ki a család értékei, a gyermekvállalás szépségei mellett, javaslatokat tesz a mindenkori kormánynak.

Az egyesületet a díjra Gál Kinga és Hölvényi György európai parlamenti képviselők terjesztették fel.

Gál Kinga köszöntőjében úgy fogalmazott, Európa jelenleg az "üres bölcsők" kontinense, ezért most még nagyobb jelentősége van az
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 14:48
Átadták az Év Széchenyi Vállalkozása Díjakat
Marczinkó Zoltán István, a Pénzügyminisztérium munkaerőpiacért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Magyar Nemzeti Múzeumban tartott díjátadáson kiemelte: a magyar gazdaságpolitika a következő években is a versenyképes gazdasági környezet kialakítására, az innovatív és fejlődőképes vállalkozásokra, valamint a csökkenő adóterhekre fókuszál.

A kormány azt kívánja elérni, hogy az emberek ugyanolyan színvonalon éljenek, dolgozzanak, tanuljanak, szórakozzanak, mint az Európai Unió más tagállamainak polgárai. A magyar vállalatok pedig hasonló eséllyel induljanak neki a világgazdasági versenynek.

Marczinkó Zoltán István elmondta: a versenyszférában dolgozók hetven százaléka kis- és középvállalkozásoknál dolgozik, és ilyen szempontból ez a szektor a legfontosabb része a gazdaságnak.

A foglalkoztatás mellett az is fontos, hogy ezek a cégek termelékenyen, hatékonyan és versenyképesen működjenek. Ennek érdekében 2017-ben a kormány több olyan támogatási formát nyitott, amelyek
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 14:38
Klimkin: Magyarország elérte a tűréshatárt az állampolgárság osztogatásával
Az 1+1 országos ukrán televíziós csatorna vendégeként az ukrán diplomácia vezetője - Szijjártó Péter csütörtöki nyilatkozatára reagálva, amelyben a külgazdasági és külügyminiszter "kifejezetten barátságtalan" lépésnek nevezte, hogy a beregszászi magyar konzulátuson állampolgársági eskütételről rejtett kamerával készített felvételeket a kárpátaljai magyarok megfélemlítésére használják - elmondta: a következmények nagyon egyszerűek lesznek, ismét leülnek a magyarokkal tárgyalni. "Áttekintjük, hogyan hosszabbítható meg az átmeneti időszak az ukrán oktatási törvény esetében, ez fontos kérdés számukra" - idézte a minisztert a tsn.ua ukrán hírportál.

Pavlo Klimkin kifejtette: "meg fogjuk beszélni, hogyan történik a magyar tevékenység finanszírozása (Kárpátalján)". Hozzáfűzte, hogy tavaly 22 ezer magyar származású ukrán állampolgár részesült támogatásban. Kárpátalján minden ötödik magyar család kap támogatást - tette hozzá. "Hogyan, milyen pénzből, milyen mechanizmusokon keresztül? Éppen most vizsgáljuk"
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 14:18
PM: a gazdaságpolitika legfontosabb kihívása a versenyképesség javítása
A helyettes államtitkár a konferencia nyitóelőadásában hangsúlyozta, a gazdasági növekedés gyorsításához túl kell lépni a hagyományos pénzügyi megközelítésen. Olyan szakpolitikákat kell találni, amelyek a fiskális hiány növelése nélkül, a monetáris politika eszköztárán túlmenően képesek lesznek arra, hogy gyorsítsák a gazdasági növekedést - tette hozzá.

Turóczy László felidézte, hogy a magyar gazdaság dinamikus növekedési pályán áll, amely kedvező egyensúlymutatókkal jár együtt. Ugyanakkor rámutatott, hogy a gazdasági növekedés szerkezetében a termelékenység szerényen bővült az elmúlt években, éppen ezért növelni kell Magyarországon a termelékenységet.

A helyettes államtitkár kiemelte, a versenyképesség szempontjából fontos kihívás a munkaerőpiac, az innováció és az állam működése.

Kifejtette, a magyar munkaerőpiacon a foglalkoztatási szint elérte az európai uniós átlagot, a munkanélküliség alacsony, a gazdaság egyre több területén látszik munkaerőhiány, a munkaerőtartalék pedig egyre
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 13:27
Női kézilabda BL - Ambros Martín időt és türelmet kért Rosztovban
"Sok játékos elhagyta a klubot, és a szakmai stáb is változott. Most új csapatot építünk, ami időt és türelmet igényel" - idézi az európai szövetség honlapja a spanyol mestert, akinek irányításával hat év alatt a Bajnokok Ligájában négyszer, a bajnokságban és a Magyar Kupában pedig ötször nyertek aranyérmet a győriek.

Martín hozzátette, a támadójátékukkal nincs probléma, védekezésben azonban javulniuk kell.

"Megpróbáljuk nemcsak megállítani az ellenfeleket, hanem labdát szerezni, és lerohanásokból gyors gólokat szerezni. Ez a taktika kihívás a csapatunk számára, és időre van szükségünk ahhoz, hogy jobban elsajátítsuk" - magyarázta.

A Rosztov-Don az előző idényben bajnok volt Oroszországban, és története során először bejutott a Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjébe. Ambros Martín kifejtette, nyilvánvalóan mindenki további javulást, előrelépést vár az előző évadhoz képest.

"Először is kicsi, de határozott lépéseket kell tennünk ahhoz, hogy a jövőben lerakhassuk a nagyobb célok
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 13:07
CAFe Budapest - Balett, újcirkusz és összművészeti előadások gazdagítják a programot
A Magyar Nemzeti Balett Triple Dance című előadása október 13-án és 14-én debütál a Müpában. A társulat a modern balett három meghatározó alakja, Johan Inger, Sharon Eyal és William Forsythe egy-egy koreográfiáját állítja színpadra egy esten. A Ravel Bolerójára komponált Walking Mad olyan utazás, amelyben a néző saját félelmeivel, vágyaival és a lét könnyűségével szembesül. A Bedroom Folk végtelenül letisztult egységét egyedi formavilága és különleges zenei atmoszférája adja, míg a Schubert "Nagy" C-dúr szimfóniájának utolsó tételére komponált A tökéletesség szédítő ereje Forsythe főhajtása a klasszikus technika előtt - olvashatók a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A belga Peeping Tom társulat, amelynek szürrealista előadásaival 2005-ben találkozhatott a magyar közönség, ezúttal a Moeder (Anya) című előadását hozza el október 18-án és 19-én a Trafó Kortárs Művészetek Házába. A darab asszociatív, mutatványszerű jeleneteken keresztül vizsgálja az emlékezetet, az élet szövetének mozaikos
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 12:58
MSZP: a kormánypártok XV. kerületi polgármesterjelöltje a rábízott közpénzekkel a Fidesz érdekeit szolgálta
követelte, hogy a Frontex vegyen részt az EU külső határainak védelmében, és ha kell, akkor vegye át a határvédelmet. Hazugság, hogy a Frontex átvenné bármely tagállamtól az érdemi határőrizetet, illetve annak eldöntését, ki léphet be az ország területére - jelentette ki. Szerinte a szervezet segítene a tagállamoknak a határokat őrizni, ehhez "pénzt, paripát és embert" küldenének, ezt a tevékenységet pedig kizárólag az itteni hatóságokkal együtt végezhetnék a Frontex munkatársai.

Értékelése szerint a magyar polgároknak ez kifejezetten előnyös megoldás lehetne.

A Rákospalotából, Pestújhelyből és Újpalotából álló kerületben azért kellett kiírni az időközi polgármester-választást, mert Hajdu László (DK) korábbi polgármestert áprilisban országgyűlési képviselővé választották. Hajdu László az utódjául Németh Angélát ajánlotta, akit a DK, az MSZP, a Párbeszéd és a Liberálisok is támogatnak. A Fidesz-KDNP jelöltje, László Tamás 2010 és 2014 között vezette a kerületet. A választáson jelöltet indít a Magyar
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 12:37
Klimkin: Ukrajna semmilyen kompromisszumot nem fogad el a magyar állampolgárság kérdésében
A Prjamij ukrán tévécsatorna műsorában az ukrán diplomácia vezetője hangsúlyozta, hogy a magyar állampolgárság ügyében szó sem lehet kompromisszumról. Mint fogalmazott, "a lenni vagy nem lenni kérdéséről van szó, ami nem képezheti kompromisszum tárgyát". Az adott esetben nagyon következetesen kell cselekednünk - tette hozzá.

A tárcavezető szerint többről van szó, mint "magyar útlevelek" kiadásáról, ahogy a (beregszászi magyar konzulátuson készült) videofelvételen látható. Arról van szó - mutatott rá - hogy "Kárpátalján egyes régiókban kevés Ukrajna van. El kell érnünk, hogy ott több Ukrajna legyen".

Emlékeztetett, hogy a magyar falvakban és Beregszászon járva látta, hogy az óra ott a magyar időt mutatja, s ennek megfelelően a zászlók is magyarok, igaz - folytatta - nem állami lobogók, de mégiscsak az identitás jelképei. "De mikor ennél több történik, nagyon következetesen kell cselekednünk" - szögezte le az ukrán diplomácia vezetője.

Megjegyezte, hogy New Yorkban találkozik és tárgyal
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 12:37
1/8517
Képek, videók
Magyar Állampolgárok lett
kajaneni
2014. március 11. kedd, 15:28
Jaroszlavipu02.jpg
gaazgezabandi
2006. december 27. szerda, 09:19
A kiváltott útlevél.png
anci-ani
2014. május 03. szombat, 09:36
A kiváltott útlevél - v..
anci-ani
2014. április 24. csütörtök, 14:20
mosoly-útlevél-600x543 .jp
menusgabor
2014. április 06. vasárnap, 22:58
útlevél 15 évre
decotext
2014. január 04. szombat, 15:30
útlevél
macoka65
2012. május 16. szerda, 07:59
útlevél.jpg
dnemethk
2012. május 12. szombat, 17:29
face útlevél.jpg
dnemethk
2012. február 27. hétfő, 18:34
10. Útlevele (festész).jp
dnemethk
2008. július 21. hétfő, 18:38
útlevél.jpg
agica2004
2008. június 25. szerda, 16:48
utlevél-ellenőrzés.jpg
szidi001
2008. április 12. szombat, 08:03
útlevélkép! :)
balazsar
2008. április 01. kedd, 22:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.