Regisztráció  Belépés
2017. július 22. szombat | 29. hét | 203. nap | 18:57 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Érdekesség
választotta egy tavalyi internetes szavazáson a lakosság az idei év madarának, amely címmel a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a különböző fajok vagy madárcsoportok, illetve azok élőhelyeinek védelmére szeretné felhívni a társadalom figyelmét. A tengelicet egy 2016. június 28-a és július 27-e között meghirdetett internetes szavazáson választotta a magyar lakosság az idei év madarának

A sík- és dombvidékek mellett kertekben, parkokban, utcai fasorokban is költő madár vékony, növényi szálakból álló, szőrrel bélelt fészkét fák, magasabb bokrok lombkoronájának szélére építi. Évente két-három fészekaljat is nevel, alkalmanként négy-öt tojást rak. Apró gyommagvakkal táplálkozik, de fiókái étrendjét bogarakkal és hernyókkal is kiegészíti. A madáretetők és -itatók rendszeres vendége. Elterjedési területe Nyugat-Európától Közép-Ázsiáig terjed, de fészkel Afrika északi részén is. Közismertségének és közkedveltségének köszönhetően a tengelic a fészkelési időszakban végzett, a
kirscha, 2017. július 18. kedd, 08:45
Tej terméktanács: tejtermék csak tisztán állati eredetű lehet
Hozzátette: mivel minden tejterméknek van növényi alternatívája, fontos, hogy azokat elkülönítsék a valódi tejtermékektől. Vajnak, tejnek vagy tejfölnek a növényi alapú termékeket nem lehet nevezni - emelte ki. Az uniós bíróság döntése kivételeket is tartalmaz, így például a kókusztej vagy a birsalmasajt elnevezés továbbra is használható.

Harcz Zoltán elmondta: 100-105 forint a nyerstej önköltségi ára literenként, ezt csökkenti a 20-25 forintos agrártámogatás. A tavaly nyári 60-65 forintos literenkénti felvásárlási átlagár jelentette a kétéves válság mélypontját, amit a kvóták kivezetése, és az orosz válság okozott. Idén 90 forint környékén stabilizálódott a tej ára az első öt hónapban.

A magyar tejárak már a legalacsonyabbak uniós összevetésben, de a terméktnaács elnöke fontosnak nevezte, hogy a termelők elérjék végre az önköltségi árat.
velemenyezd, 2017. július 17. hétfő, 13:02
A fejes saláta gyógyhatásai
A saláta gyógyhatásait régóta kutatják, és számos, a szervezet számára előnyös hatásról számoltak be idáig.
Antioxidáns hatás
A salátalevél a legtöbb növényi ételhez hasonlóan igen jó antioxidáns hatással bír, habár ezen tulajdonsága elmarad a paprika vagy a brokkoli antioxidáns védelmétől. Azt is kimutatták, hogy három napos hűtőben való tárolás oly mértékben csökkenti a benne lévő hasznos anyagok mennyiségét, hogy lényegében nem képes növelni a szervezet antioxidáns védelmét. Ennek alapján mindenképpen érdemes frissen szedett salátát fogyasztani. Fel kell hívni a figyelmet azonban, hogy a jégsaláta antioxidáns hatóanyag-tartalma csupán töredéke a zöld vagy vörös levelű változaténak.
Daganatellenes hatás
A saláta rák elleni hatását több ráktípussal szemben is igazolták. Az emlőrák megelőzésének lehetőségei közül fontos szerepe van a salátának, ugyanis a benne lévő fitoösztrogének rendszeres fogyasztása jelentős mértékben csökkenti e daganattípus előfordulását. Egyes becslések szerint akár
reifregina, 2017. július 17. hétfő, 08:43
Ne engedjük
Ne engedjük, hogy a konyhakertünk ebben a gyönyörű, termékeny nyári időben üres ágyásokból álljon!

A zöldségfélék többségének a magját tavasszal vetjük el; ezek viszonylag gyorsan kikelnek, kifejlődnek és fogyasztásra alkalmassá érnek. A tavasszal elvetett hónapos retek, a kerti zsázsa, a zöldborsó, a kipalántázott karalábé, a fejes saláta a nyár közepére már csak egy kellemes emlék a konyhaművészek és a hálás fogyasztók számára, a helyük pedig a veteményes kertben üresen tátong.

Pedig a mi időjárásunkra jellemző a hosszú és napsütéses szeptember, sőt még októberben is kellemes, szabadba csalogató napok szoktak lenni, vagyis a klímánk alkalmas a másodtermények vetésére, ültetésére.
Nyár közepi másodvetés: hogyan kezdjük?

A munka a talaj előkészítésével kezdődik, amelyet éppen olyan gondosan kell elvégezni, mint ahogy tavasszal tette! A gyomnövényeket szedje ki, és az előző termény maradványaival együtt rakja a komposzttárolóba. Ha eközben esetleg cserebogár
horvathnemagdi, 2017. július 16. vasárnap, 10:40
Marihuána-csempészt fogtak el Röszkénél
A közlemény szerint egy Belgrádból Bécsbe tartó szerb autóbusz tételes átvizsgálásakor találtak még szerdán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a kábítószert tartalmazó bőröndre, amelyet egyik utas sem jelölt meg sajátjaként.

A táska lehetséges gazdájaként egy 28 éves férfi vált gyanússá a nyomozóknak, és a rendőrségi szolgálati kutya a szagminta alapján meg is erősítette a gyanút.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai lefoglalták a táskában talált 21 csomagnyi, mintegy 11 kilogramm növényi törmeléket, amelyről megállapították, hogy marihuána. Ez feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke hozzávetőlegesen 23 millió forint - írták.
velemenyezd, 2017. július 15. szombat, 09:11
Álrendőrök akartak elvinni három kiló marihuánát egy budapesti lakásból
A nyomozás adatai szerint egy nagykőrösi férfi és három budapesti társa tartott álrendőrként "házkutatást" kedden kora este egy I. kerületi, Fő utcai lakásban, hogy az ott lakó nőtől megszerezze a lakásban lévő kábítószert és készpénzt.

A BRFK rendőrei ekkor érték tetten az elkövetőket, akik közül három férfit a ház előtt, egy férfit és a nőt a lakásban fogtak el. A rendőrök a házkutatáskor 0,4 kilogramm "zöld színű kábítószergyanús növényi törmeléket, feltehetően marihuánát", valamint valutát foglaltak le.

A nyomozók ezután átvizsgálták a nő barátjának az autóját, amelyben hét csomag, csaknem 4,5 kilogramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak egy sporttáskában. A nyomozók az álrendőrök ruházatának átvizsgálásakor "Rendőrség Police" feliratú igazolványokat, jelvényeket, ruhadarabokat, játék fegyvert és bilincset foglaltak le.

A nyomozás során a rendőrök eljutottak egy pilisjászfalui házhoz, amelynek az emeletén megtalálták azt az ültetvényt, ahol a lefoglalt marihuánát
velemenyezd, 2017. július 13. csütörtök, 09:51
Egészséges vagy? A körmödre van írva
mellékhatásaként is előfordulhat.

Megoldás: orvosi kivizsgálás, körömerősítő ecsetelőnk használata

Törékeny körmök

Oka lehet: hormonzavar, pajzsmirigy-probléma, cukorbetegség, pikkelysömör vagy ekcéma, kálciumhiány, A vitamin hiánya.

De lehet oka állandó kéz és lábmosás szárító szappannal, rossz kézkrém, rossz lábkrém, maró vegyszeres takarítószerek, mosogatószer, sőt, az acetont tartalmazó körömlakklemosók is károsíthatja a körmöd.

Megoldás: natúr növényi krémek (pl. sheavaj), natúr mosogatószer és tisztítószerek használata, körömerősítő szérum rendszeres használata, vitamindús étkezés

Mint az óraüveg

Oka lehet: szív- vagy tüdőprobléma, asztma

Ha egy vagy több körmöd kerek, ráadásul domború, mint az óraüveg, genetikai betegségekre lehetsz hajlamos. Ezt az elváltozás külső körülmény vagy sebesülés nem okozhatja, csak belső folyamatok következménye lehet.

Megoldás: orvosi
irmus, 2017. július 10. hétfő, 15:43
Brazza-cerkófok érkeztek a Szegedi Vadasparkba
narancssárgás szemöldök. A kifejletten akár hét kilogrammos hímek jóval nagyobbak a három-négy kilogrammos nőstényeknél. A méretbeli különbség arra utal, hogy a hím több nősténnyel él egy csoportban, azonban a kutatók már találtak egy-egy monogám párból és utódaikból álló családokat is.

Ezek a cerkófok Közép-Afrikában élnek, elsősorban víz közeli erdőket kedvelik, több más majomtól eltérően kitűnő úszók. A főként reggel és délután aktív majmok elsősorban gyümölccsel, diófélékkel, magvakkal és más növényi részekkel táplálkoznak, de kisebb állatokat is elfogyasztanak.

A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) adatai szerint nem számít még veszélyeztetettnek, de a számukat az élőhelyek pusztulása és a húsukért történő vadászatuk folyamatosan csökkenti. Az állatkertekben a fajmentő tenyészprogram sikerének köszönhetőn stabil az állománya. Jelenleg Európa több mint 30 állatkertjében közel 150 egyede él. A Szegedi Vadasparkba érkezett majmok még fiatalok, az ivarérettség határán, de a gondozók bíznak
velemenyezd, 2017. július 08. szombat, 10:41
2017 év madara – a tengelic
A tengelicet a lakosság választotta az idei év madarául az MME honlapján meghirdetett internetes szavazáson. Köszöntsük a madáretetők és -itatók rendszeres vendégét.A tengelic Magyarország és Európa egyik legszínesebb pintyféléje. A sík és dombvidékek mellett települési kertekben, parkokban, utcai fasorokban is költ. Vékony növényi szálakból álló, szőrrel bélelt fészkét fák, magasabb bokrok lombkoronájának szélére építi. Évente két-három fészekaljat is nevel, alkalmanként 4-5 tojást rak. Apró gyommagvakkal táplálkozik, de fiókái étrendjét bogarakkal és hernyókkal egészíti ki. A madáretetők és -itatók rendszeres vendége.A jellegzetes színezetű tengelic (a képen két öreg madár látható) az egyik
legkönnyebben felismerhető, mással össze nem téveszthető madarunk.Elterjedési területe Nyugat-Európától Közép-Ázsiáig terjed, de fészkel Afrika északi részén is. Közismertségének és
bordat, 2017. július 07. péntek, 20:17
Előzetesben két, kábítószer-terjesztéssel gyanúsított szolnoki férfi
A rendőrség honlapján olvasható tájékoztatás szerint a két férfi lakásában tartott szerdai házkutatáson kábítószert, új pszichoaktív anyagot és ezek eladásához szükséges eszközöket találtak a rendőrök.

A 30 éves Cs. Tamás ellen kábítószer-kereskedelem, a 28 éves S. Ferenc ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai szerdán több szolnoki lakásban - köztük az előzetes letartóztatásba helyezett férfiak lakásaiban - tartottak házkutatást.

A nyomozók 180 gramm új pszichoaktív anyagnak minősülő fehér kristályos anyagot, 47 gramm kábítószernek minősülő zöld növényi anyagot, illetve 21 gramm kábítószergyanús fehér port foglaltak le - közölte a rendőrség.

A rendőrök, a kábítószer porciózásához szükséges eszközöket, mérlegeket és feltehetően kábítószer eladásából származó nagyobb mennyiségű készpénzt is találtak a házkutatások alkalmával.
velemenyezd, 2017. július 07. péntek, 18:08
Szegedi Vadaspark......
Brazza-cerkóf (Cercopithecus neglectus) legfeltűnőbb jellegzetessége a nőstények és hímek által egyaránt hordott, csinos fehér szakáll, és a cerkófokra általában jellemző színesség. A kifejlett hímek jóval nagyobbak a nőstényeknél, ami arra utal, hogy a hím több nősténnyel él egy csoportban - azonban a kutatók már találtak egy-egy monogám párból és utódaikból álló családokat is. Közép-Afrikában él, elsősorban víz közeli erdőket kedveli, több más majomtól eltérően kitűnő úszók. Elsősorban gyümölccsel és más növényi részekkel táplálkoznak, de kisebb állatokat is elfogyasztanak.

A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) adatai szerint nem számít még veszélyeztetettnek, de a számukat az élőhelyek pusztulása és a húsukért történő vadászatuk folyamatosan csökkenti. Az állatkertekben a fajmentő tenyészprogram sikerének köszönhetőn stabil az állománya. Jelenleg Európa több mint 33 állatkertjében közel 150 egyede él. A Szegedi Vadasparkba érkezett majmok még fiatalok, az ivarérettség határán, de
agica2004, 2017. július 06. csütörtök, 19:16
Drágulnak a főbb élelmiszerek világszerte
A FAO élelmiszerár-indexe, amely az öt legfontosabb termékcsoport árváltozását követi, júniusban 1,4 százalékkal emelkedett májushoz képest és 7 százalékkal magasabban állt az egy évvel korábbinál.

A tejtermékek drágultak a legjobban, májushoz képest 8,3 százalékkal, egy év alatt pedig 51,5 százalékkal. A gabonafélék ára 4,2 százalékkal emelkedett májushoz képest, mert megugrott a magas fehérjetartalmú búza ára a rossz amerikai terménykilátások miatt, azonban még így is mintegy 1,7 százalékkal olcsóbbak a gabonafélék, mint egy évvel korábban.

A húsfélék ára az előző hónaphoz képest 1,8 százalékkal, egy év alatt pedig 9,5 százalékkal emelkedett júniusban. A növényi olajok ára 4 százalékkal csökkent májushoz képest, azonban tavalyhoz képest stagnált. A cukor ára májushoz képest 13,4 százalékkal, az elmúlt egy év alatt pedig csaknem 40 százalékkal esett.

A teljes globális gabonatermés a FAO szerint 2593 millió tonna lesz az idén, 0,6 százalékkal kevesebb a tavalyinál. A raktáron lévő gabona
velemenyezd, 2017. július 06. csütörtök, 13:01
1/590
Képek, videók
Madártani sétaút.jpg
balazsmargit
2012. január 01. vasárnap, 16:46
természetvédelmi terület
mecsery
2010. december 23. csütörtök, 01:11
Természetvédelmi Terület,
evamama0108
2010. november 22. hétfő, 13:23
természetvédelmi terület
ibodai
2007. augusztus 24. péntek, 21:50
természetvédelmi terület
magdaseppa
2007. április 02. hétfő, 12:51
igylatjuk_europat_mi_m agy
tunkiss
2015. augusztus 01. szombat, 08:43
Az Európát Ázsiától elvál
vargaspace
2012. november 06. kedd, 17:25
20111021europatan2.jpg
agica2004
2012. január 22. vasárnap, 19:28
Ők védték Európát
caris11935
2009. április 16. csütörtök, 15:47
az internetes ismerkedés
snbela44
2013. március 21. csütörtök, 02:16
internetes-munka_1.JPG
hatibacsi
2011. november 01. kedd, 11:48
internetes szerelem.....
szupermami
2011. január 23. vasárnap, 22:46
internetes szerelem....
szupermami
2011. január 23. vasárnap, 22:42
Kishegyesi internetes rad
djrepce
2010. április 17. szombat, 11:44
internetes.jpg
szidnifox
2010. április 03. szombat, 21:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.