Regisztráció  Belépés
2017. szeptember 23. szombat | 38. hét | 266. nap | 11:24 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Több mint 60 millió forint értékű drogot próbált becsempészni egy montenegrói férfi
A 24 éves csempész a röszkei határátkelőhelyen jelentkezett belépésre személyautójával csütörtökön.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a jármű hátsó ülései alatti padlózatnál utólagos átalakítás nyomait vették észre, ezért az egész autót átvizsgálták. A padlólemez megbontásakor több fóliacsomag vált láthatóvá, amelyek növényi törmeléket tartalmaztak.

A helyszínre érkező nyomozók a kialakított rejtekhelyen 30 csomagban több mint 31 kilogrammnyi kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le. A helyszínen elvégzett gyorsteszt, valamint az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag marihuána.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A férfi ellen különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.
velemenyezd, 2017. szeptember 22. péntek, 07:05
A gombák alkotják az élőlények sötét alvilágát
A gombák alkotják az élőlények sötét alvilágát - halál, betegség, elmúlás, enyészet részesei.... Mindenhol élnek. A földben, a levegőben, tavakban, tengerekben, folyókban, éltünkben és ruháinkban, bennem, benned, mindenkiben és teszik a dolgukat. Gombák nélkül nem lenne kenyér, nem lenne bor, te sem lennél. Kenyér, bor sajt, sör, jó társaság, porhanyós marhasültek, finom szivarok - a gombáknak köszönhetjük mindet. A gombák, írja a nagykönyv, "bontják le a szerves anyagokat", és vagy a földbe, vagy a légkörbe juttatják a felszabadult szenet, oxigént, nitrogént és foszfort, melyek máskülönben örökre be volnának zárva az elpusztult növényi, állati s emberi testekbe. Ők közvetítenek élet és halál közt
bordat, 2017. szeptember 21. csütörtök, 19:58
Drogkereskedő csoportot számoltak fel Nógrád megyében
Kiss Gábor elmondta: a 27 éves nógrádmarcali férfi a lakásán és egy másik helyi ingatlanban több éve árult különböző - por, kristály, zöld növényi törmelék - állagú kábítószert több magyar, illetve Szlovákiából érkező embernek. A drogokat a két ingatlanban adagonként kicsomagolva tartotta.

A keddi házkutatás során az értékesítéshez szükséges eszközöket is lefoglaltak.

A 27 éves férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Négy társát - egy 36 éves szandai férfit, egy 41 éves dejtári nőt, egy 32 éves balassagyarmati férfit és egy 25 éves balassagyarmati nőt - még augusztus végén elfogták, közülük hárman már előzetes letartóztatásban vannak.

A nyomozás adatai szerint a 36 éves szandai gyanúsított 2014-től adott át narkotikumot többeknek, hogy azt Dejtáron, Patakon, Balassagyarmaton és Érsekvadkerten továbbértékesítsék, de maga is részt vett a terjesztésben. A dejtári nő januártól a lakásán értékesített drogot. A 32 éves balassagyarmati férfi és élettársa a múlt
velemenyezd, 2017. szeptember 21. csütörtök, 12:12
A fokhagyma
megtörténhet, hogy bizonyos gyógyszerekkel együtt különböző mellékhatások jelentkezhetnek. Még mielőtt elkezdenénk nagyobb mennyiségben fogyasztani a fokhagymát, konzultáljunk egy szakemberrel.
Egészségügyi hatásai

segítségével megelőzhető és gyógyítható a tuberkulózis, asztma, tüdőgyulladás, hörghurut, köhögés, és más légzőszervi megbetegedések. Beszámolók szerint a tuberkulózis kezelésére naponta egy egész fej fokhagymát kell elfogyasztani nyersen vagy sülve.
Tojássárgájával és növényi olajjal elkeverve ízletes mártás készíthető belőle. Leginkább nyersen fogyasszuk, mert hőkezelés által veszít értékes tulajdonságaiból.

Hörgő- és légúti megbetegedésekre

Forraljunk fel 1 liter vizet, majd tegyünk bele 200 gramm fokhagymát és 700 gramm barna cukrot. A keverékéből három evőkanállal fogyasszunk naponta.

Krónikus bronchitis-re

Vágjunk apróra 40 gramm fokhagymát, tegyük egy üvegbe, majd öntsük fel 100 ml alkohollal. Zárjuk le, és
horvathnemagdi, 2017. szeptember 20. szerda, 21:24
Mi és a virágok...
Pilinszky János:

Mi és a virágok...

Mert hűségesek mindhalálig,
isteniek egyedűl a virágok,
egyszóval a növényi lét,
velünk szemben, kik jövünk és megyünk.

Világunk száraz keresztjére
gyönyörű dísznek elhelyezve,
tépett füzérként fölszegezve,
mi elkallódunk, ők hazatalálnak.
aranyoslila, 2017. szeptember 19. kedd, 22:29
Tallóztam
Sütött vagy főzött előbb az ember?

Teljes bizonyossággal közölhetjük, hogy az ősember előbb sütött, mint főzött. A pirítás, pörkölés nemcsak a húsféléket tette porhanyóssá, ízesebbé, hanem a különböző magvakat, növényi terméseket is. A pattogatott kukorica, a sült alma és sült gesztenye, a pörkölt mandula még ma is őrzi és idézi a konyhaművészet őskorának kezdeti lehetőségeit és technikáját.

És mikor kezdtek el főzni?

Az újabb kőkorszakban, amikor már volt miben. Ugyanis ekkor készültek az első agyagedények. Ezek azonban még nem voltak tűzállóak, közvetlenül a tűzre téve megrepedtek. Ezért a főzés legősibb módja az úgynevezett "köves főzés". Lényege az, hogy az edénybe, a főzésre előkészített vízbe forró köveket dobnak, s ezeket addig váltják, míg a folyadék felforr. Ezt az ősi főzésmódot őrzi az erdélyi magyaroknál használt kövesztés szó.

Az újabb kőkorszakban a sültek helyére a növényi főzetek léptek. A pusztán növényi termékekből készült levest a
horvathnemagdi, 2017. szeptember 18. hétfő, 04:59
Egészséges-e a csak növényi táplálkozás?
Egészséges-e a csak növényi táplálkozás?

Nem csak a ruházkodásnak, vagy a frizurának van és volt divatja, de a táplálkozásnak is. Állításunk igazolására, de a válasz bevezetéseként is hallgassák meg a kokovoristák különös történetét, Szerb Zsigmond nyomán.

Egy Engelhardt nevű hóbortos egyént szállott meg az a gondolat, hogy az ember egyetlen természetes tápláléka a kókuszdió. Tropikus vidéken kell élnünk, nem szabad ruhát viselnünk és kizárólag kókuszdióval kell táplálkoznunk: ez az emberiség jövendő boldogságának útja. A kókuszevők tábora hamarosan egyesületté tömörült, sőt lapot is kiadott. Közben reggel kókusztejet ittak, délben kókusz húsát ebédeltek s vacsorára szárított kókuszt rágtak. Az üzlet szépen föllendült, olyannyira, hogy a déli óceánon egy kis szigetet vásároltak és Engelhardt úr itt Kabakonon megalapította a kokovosok világbirodalmát. A boldog lakók csak kókuszt ehettek, mert ez "kondenzálja és akkumulálja a napsugarat", még fejfedőt sem volt szabad ráérniük, hogy a
lenke1964, 2017. szeptember 15. péntek, 19:59
Sütött vagy főzött előbb az ember?
Sütött vagy főzött előbb az ember?

Teljes bizonyossággal közölhetjük, hogy az ősember előbb sütött, mint főzött. A pirítás, pörkölés nemcsak a húsféléket tette porhanyóssá, ízesebbé, hanem a különböző magvakat, növényi terméseket is. A pattogatott kukorica, a sült alma és sült gesztenye, a pörkölt mandula még ma is őrzi és idézi a konyhaművészet őskorának kezdeti lehetőségeit és technikáját.

És mikor kezdtek el főzni?

Az újabb kőkorszakban, amikor már volt miben. Ugyanis ekkor készültek az első agyagedények. Ezek azonban még nem voltak tűzállóak, közvetlenül a tűzre téve megrepedtek. Ezért a főzés legősibb módja az úgynevezett "köves főzés". Lényege az, hogy az edénybe, a főzésre előkészített vízbe forró köveket dobnak, s ezeket addig váltják, míg a folyadék felforr. Ezt az ősi főzésmódot őrzi az erdélyi magyaroknál használt kövesztés szó.

Az újabb kőkorszakban a sültek helyére a növényi főzetek léptek. A pusztán növényi termékekből készült levest a magyar ember
lenke1964, 2017. szeptember 15. péntek, 19:55
Mit evett előbb az ember, növényt vagy húst?
Mit evett előbb az ember, növényt vagy húst?

Ma még csak gyanítjuk azokat a körülményeket, amelyek a már felegyenesedve járó ember-majomszerű lénytől az emberhez vezető fejlődési lökést megadták. Lehet, hogy a döntő körülmény, mint ahogy már Engels sejtette, a növényi táplálékról a hústáplálékra való áttérés volt. Ezt a jégkorszakbeli életkörülmények tették szükségessé. Ez viszont elválaszthatatlanul összefüggött a rendszeres szerszámhasználattal, mivel még a legmagasabb rendű főemlősök sem lettek volna képesek arra, hogy biológiailag alkalmazkodjanak a ragadozó életmódhoz.

Oakley is az emberré válás fontos tényezőjének tartja a hústáplálékra való áttérést: "Azt hiszem, hogy a húsevés éppoly régi, mint maga az ember, s amikor az ember elődei, az erdei élettel felhagyva, a sztyeppén folytatták további életüket, táplálékuk változatosabbá vált, és a túlnyomóan növényt, illetve gyümölcsöt evő lényekből részben húsevőkké alakultak át."

Az elsztyeppésedő vidékeken folytatott élet a
lenke1964, 2017. szeptember 15. péntek, 19:54
Magyarországon egyedülálló műszert szerez be az ELTE
A fejlesztés segítségével biológiai, geológiai és kémiai mintákat lehet az anyag roncsolása nélkül elemezni. Többféle hasonló technológia is létezik, de a pályázott műszernél nagyobb felbontást csak részecskegyorsítókban kiépített kutatóhelyeken lehet elérni - olvasható a közleményben.

A növényi-, állati szövetek, talajok, kövületek, kőzetek, ásványok, de még az ipari termékek összetételének vizsgálata úgynevezett roncsolásos technikával, majd műszeres méréssel már évtizedek óta rutinszerű, nagy pontosságú meghatározást tesz lehetővé.

Ezekkel a technikákkal azonban - a roncsolás miatt - az elemek eloszlásáról nem nyerhető információ. Sok esetben azonban az elemek mikroszkopikus, minőségi és mennyiségi eloszlásának az ismeretére is szükség van, például az élő növények leveleiben.

Ilyen méréseket tesz lehetővé a projekt keretében beszerzendő XRF (röntgen fluoreszcens) analitikai mikroszkóp, mellyel biológiai, geológiai és kémiai mintákat olcsó, roncsolásmentesen lehet analizálni.

A
velemenyezd, 2017. szeptember 14. csütörtök, 14:12
KSH: júliusban 3,0 százalékkal nőttek a mezőgazdasági felvásárlási árak
A gabonafélék ára 3,9 százalékkal mérséklődött. Megkezdődött az új betakarítású búza értékesítése, és az ár 11 százalékkal nőtt a tavaly júliusihoz mérve, míg a kukoricáé 11 százalékkal csökkent. A zöldségek átlagára mindössze 0,6 százalékkal emelkedett, a burgonyáé 18,5 százalékot esett tavaly júliushoz mérve. A gyümölcsök ára 23,0 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Az élő állatok termelői ára 4,7, az állati termékeké 27,1 százalékkal emelkedett. A vágósertés ára 6,6 százalékkal nőtt. A tej ára 36 százalékkal emelkedett, felvásárlási ára literenként 94 forint volt, ami a 2014. év végi árnak felel meg.

A január-júliusi időszakban a növényi termékek ára 2,0 százalékkal csökkent, az élő állatok és állati termékeké 11,7 százalékkal emelkedett, így a mezőgazdasági termelői árak 2,9 százalékkal nőttek a 2016. január-júliusi időszakhoz képest. A gabonafélék ára 3,9 százalékkal volt alacsonyabb, mint a tavalyi év első hét hónapjában, a zöldségek 3,1, a burgonya 8,0 százalékkal volt
velemenyezd, 2017. szeptember 14. csütörtök, 09:32
9 gyógyító étel
Megszünteti az emésztési problémákat, és húgyúti gyulladás esetén is segít.

Páratlan párosok! Ételek, melyek egymás jótékony hatását fokozzák

4. Sárgarépa: a szép haj és köröm vitaminja

Mi rejtőzik benne?

A sárgarépa színét is adó béta-karotin, mely az A-vitamin elő anyaga, továbbá szelén.

Hogyan segít?

A sárgarépa hatásos haj- és körömnövesztő szer. Ápolja a bőrt, javítja a látást, erősíti az immunrendszert. Igyál meg 1 pohár sárgarépalét némi növényi olajjal vagy tejszínnel elkeverve. A szervezet ugyanis a karotint csak zsírral együtt tudja hasznosítani!

5. Spárga: védi a szívet

Mi rejtőzik benne?

E- és többféle B-vitamin, folsav és cink.

Hogyan segít?

Az E-vitamin védi az ereket. A B-vitaminok szabályozzák az anyagcserét, segítik a sejtek energiával való ellátását. A biotin bársonyossá, ragyogóvá varázsolja a bőrt.

6. Paradicsom: értisztító hatású

Mi rejtőzik
horvathnemagdi, 2017. szeptember 08. péntek, 10:59
1/594
Képek, videók
Becsempeszett_aru.JPG
prenner
2007. november 03. szombat, 23:46
Montenegrói táj
tadeusz
2006. szeptember 28. csütörtök, 10:48
Montenegrói specialitások
tadeusz
2006. szeptember 28. csütörtök, 10:46
A Retyezát Nemzeti Park
sanci81
2017. július 08. szombat, 19:54
Meggyalázott nemzeti lobo
furaila
2017. június 21. szerda, 12:03
A Nemzeti Levéltár
sanci81
2017. április 30. vasárnap, 16:44
Nemzeti színű Tulipán.jpg
irmus
2017. április 12. szerda, 20:45
Tayrona Nemzeti park (Col
scorpionsrose
2017. február 22. szerda, 15:31
Talampaya Nemzeti Park (A
scorpionsrose
2017. február 22. szerda, 15:31
Médanos de Coro Nemzeti P
scorpionsrose
2017. február 22. szerda, 15:29
Madidi Nemzeti Park(Boliv
scorpionsrose
2017. február 22. szerda, 15:29
Szeged_Nemzeti Színház.jp
agica2004
2017. január 29. vasárnap, 12:29
Nemzeti Gyásznap
irmus
2017. január 23. hétfő, 08:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.