Regisztráció  Belépés
2014. augusztus 20. szerda | 34. hét | 232. nap | 22:25 | István
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lenyűgöző sövény szobrok a világ kertjeiből
Egy időben nagy divat volt az örökzöld sövényeket adott formára nyírni, amely szokás napjainkban újra hódit. Egy lelkiismeretesen gondozott sövény nem csak a kíváncsi szemek elől takar, de különleges ékszere is lehet a kertnek. Csak egy kis kézügyesség, fantázia, és néhány segédeszköz szükséges és igen különleges, élő szobrokat varázsolhatunk saját kertünkbe, vagy akár a teraszra.

Az alábbiakban ezekből a szemkápráztató növényi szobrokból láthattok egy gyönyörűséges
anna4459, 2014. augusztus 20. szerda, 11:05
Párt kapott a Szegedi Vadaspark vörös pandája
másik magyar elnevezése, a vörös macskamedve is. Hajdan népesebb családjának volt olyan faja, amelyik puma nagyságú volt, mára azonban ezek kipusztultak.

A kis panda Burmában, Nepálban, Indiában és Kínában él, a Himalája hegység 2200-4800 méter magas régióit lakja. A lombhullató és a tűlevelű erdőket egyaránt kedveli, a nappalt főleg az ágak közötti pihenéssel tölti. Az 5-8 kilogrammos állatok testét vastag vöröses szőr borítja, amely a hasukon sötétebb. A ragadozók rendjébe tartozik, elsősorban növényi eredetű táplálékot eszik, gyümölcsöket, leveleket, köztük bambuszt is, ezt egészíti ki kisebb állatok, tojások fogyasztásával.

A vadon élő kis pandák száma az elmúlt fél évszázadban 40 százalékkal csökkent. Az élőhelyének elvesztése, feldarabolódása az erdő irtása Indiában és Nepálban jelent nagyobb problémát, Burmában és Kínában viszont az orvvadászat veszélyezteti leginkább a ritka fajt. Kínában elsősorban bundájáért ölik, amelyből készült sapkák megszokott árucikkei az ottani piacoknak. Nagy
velemenyezd, 2014. augusztus 19. kedd, 17:34
Farmer Expo - Magyar-ukrán üzletember találkozó
Tájékoztatása szerint 12 ukrán cég és 15 magyar vállalkozás képviselői találkoztak a Farmer Expón, ahol rendszeresen találkoznak a két ország mezőgazdasági vállalkozásai.

Az ukrán vállalkozók főként állatgyógyászati, állategészségügyi termékek, mezőgazdasági gépek, köztük tápszergyártó berendezések iránt érdeklődtek, míg magyar partnereiknek természetes növényi olajokat, műtrágyát, gabonát és gabona-feldolgozó gépeket kínáltak megvételre - sorolta a kamarai szakember.

Kiss András elmondta azt is: 15 éves hagyománya van a Farmer Expón a magyar-ukrán üzletember találkozóknak, ahová nem csak Kárpátaljáról, hanem Ukrajna belső régióiból is rendszeresen érkeznek szakemberek.

A Farmer Expo nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari vásáron kedden egyebek mellett a sertéstartás időszerű kérdéseiről, illetve a funkcionális élelmiszerek gyártási tapasztalatairól és piaci lehetőségeiről rendeztek szakmai fórumot.
velemenyezd, 2014. augusztus 19. kedd, 16:25
Jó és rossz szénhidrátok
Jó és rossz szénhidrátok, avagy hogyan tegyünk különbséget a jó tündér és a gonosz boszorka között

Az egészséges szénhidrátok azok, melyek fokozatosan látnak el energiával, és amelyek fogyasztását követően a cukrok lassan szabadulnak fel a vérben. Ahhoz, hogy a felszívódásuk lassú lefolyású legyen, a szénhidrátoknak néhány feltételnek kell eleget tenniük:

- komplexnek kell lenniük, azaz legalább három kötött cukrot kell magukba foglalniuk;

- növényi rostokat is kell tartalmazniuk (ezeket a szervezet nem tudja megemészteni, sem feldolgozni, de fontos szerepet játszanak a bélműködésben, és csökkentik a cukrok és zsírok felszívódását a vérbe);

- nem szabad túl koncentráltnak lenniük, vagyis az adott ételben lévő feldolgozható szénhidrát aránya ne legyen túl nagy.

Továbbá, a szénhidrátban gazdag élelmeknek újabb két követelménynek kell eleget tenniük ahhoz, hogy egészségesnek minősüljenek:

- ne tartalmazzanak káros adalékokat, vagyis legyenek a
horvathnemagdi, 2014. augusztus 19. kedd, 14:23
Csicsóka jó hatásai
élelmiszer-mátrixát is tartalmazzák, vagyis megtalálható bennük a gumó lényegében teljes beltartalma, egyedi biokémiai körülményeket teremt az egészségvédő és regenerációs hatások terén (egyedi összetett élettani hatás).
Répacukor helyettesítésére is alkalmasak természetes, magas tápértékű, édes ízű anyagok (A natúr termék kevésbé édes, fruktózdús termék édesítő ereje a mézénél másfélszer nagyobb)
Beltartalmi értékük és élettani hatásuk tekintetében még az értékesebb mézeket, illetve egyéb, természetes, növényi alapú édesítő anyagokat (növényi szirupok, stevia) is felülmúlják, a szakmai eredmények szerint.

Magas kálium, kalcium, magnézium és foszfortartalommal rendelkeznek, nátriumtartalmuk alacsony, vastartalmuk is jellemző.
Nyomelemtartalmuk kiemelkedő, jellemzően magas réz, króm, mangán, cink tartalmuk, de számos egyéb elemet is tartalmazhatnak termőhelytől függően (szelén, bór, stb) Az említett nyomelemek támogatják a szívizom, az idegrendszer működését, az
pacsakute, 2014. augusztus 18. hétfő, 19:40
Lugosítás idősebb korban
veszteség.

Ahhoz, hogy izomtömegünket gyarapítani tudjuk vagy legalább képesek legyünk szinten tartani, a testmozgás mellett megfelelő étrendre is szükségünk van.

Az IOF (International Osteoporosis Foundation) tanulmánya szerint ehhez az alábbi tényezők szükségesek:

- kerüljük a savasító ételeket és fogyasszunk minél több lúgosító zöldséget és gyümölcsöt
- megfelelő mennyiségű és minőségű fehérjebevitel: az izmaink számára szükséges fehérjét próbáljuk minél inkább növényi forrásból biztosítani
- D-vitamin: a D-vitaminnak fontos szerepe van a csontok és izmok megfelelő működésében
- B12 vitamin és folsav: úgy tűnik, hogy a B12-vitaminnak és folsavnak is fontos szerepe van az izmok ideális működésében

Lám, a mozgás és néhány nem túl bonyolult szabály betartása révén megelőzhetjük az izomtömeg veszteséget. Ne feledjük, az izmok nem csak mozgásunk motorjai, nem csak esztétikai tényezők, hanem az egyetlen metabolikus szervünk is.

Ha
aranyag, 2014. augusztus 17. vasárnap, 18:12
Az igazság a grapefruit mag kivonatról
és katalizátorok használata mellett extrém magas hő és nyomás, vagy vákuum használatos. Szintetikus ammónium-klorid az egyik azok közül a vegyi katalizátorok közül, amelyek ebben a folyamatban használatosak.

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának (USDA) Nemzeti Programja a szintetikust így határozza meg: olyan anyag, amelyet egy kémiai folyamatban alkotnak vagy gyártanak, vagy amely olyan vegyi folyamaton megy keresztül, amely kémiailag megváltoztatja a természetben előforduló növényi, állati, vagy ásványi eredetű anyag kivonatát. A grapefruitmag kivonat egy szintetikus vegyület, nem lehet organikusnak nevezni, és nem engedélyezett a bioélelmiszerek kereskedelmén belül.

Sajnos, mivel a természetes szónak nincs jogi meghatározása, bármely gyártó tehet vegyszereket testápolási termékekbe, melyeket a természetes jelzővel illetnek. és mondhatják róla, hogy "természetes." Az USA-ban is minden cég szabadon értékesíthetett bármilyen kémiai vegyületet, mint étrend-kiegészítőt
horvathnemagdi, 2014. augusztus 17. vasárnap, 16:01
Mesék a cukorról
azt, hogy kevesebb a cukortartalma. Álljon itt példaként az ismert "tonik" nevű üdítőital. Számunkra fogyasztása tilos, pedig keserű!
Vannak aztán kifejezetten "olcsó" gyümölcsök, alacsony szénhidrát- és magas vitamintartalmuk mellett állítólag némi vércukorcsökkentő hatásuk is van, ezért egyes szerzők véleménye szerint pl. 10 deka eper elfogyasztása nem terheli a napi szénhidrátadagot. Ez persze megint egyéni elbírálás és kísérletezés kérdése. (Lehet benne valami, mert bizonyított, hogy bizonyos növényi anyagok, mint pl. a zöldbab héjából forrázott tea vércukorcsökkentő hatású.) Mindenesetre viszonylag bővebben fogyasztható az eper, málna, cseresznye, meggy. Óva intek azonban itt is a nyakló nélküli zabálástól. A gyümölcsfogyasztást éppúgy, mint mást, ajánlatos orvosunkkal időnként megtárgyalni.
Végül álljon itt csemegének egy igazi csemege. Mi a helyzet a dinnyével? A jó édes görögdinnye fogyasztása nem tilos. Szénhidrátja 11-13%. De... ki eszik 10 deka görögdinnyét? Egy szokásos dinnye gúlácska
gereica, 2014. augusztus 17. vasárnap, 11:39
Lúgosítás idősebb korban
veszteség.

Ahhoz, hogy izomtömegünket gyarapítani tudjuk vagy legalább képesek legyünk szinten tartani, a testmozgás mellett megfelelő étrendre is szükségünk van.

Az IOF (International Osteoporosis Foundation) tanulmánya szerint ehhez az alábbi tényezők szükségesek:

- kerüljük a savasító ételeket és fogyasszunk minél több lúgosító zöldséget és gyümölcsöt
- megfelelő mennyiségű és minőségű fehérjebevitel: az izmaink számára szükséges fehérjét próbáljuk minél inkább növényi forrásból biztosítani
- D-vitamin: a D-vitaminnak fontos szerepe van a csontok és izmok megfelelő működésében
- B12 vitamin és folsav: úgy tűnik, hogy a B12-vitaminnak és folsavnak is fontos szerepe van az izmok ideális működésében

Lám, a mozgás és néhány nem túl bonyolult szabály betartása révén megelőzhetjük az izomtömeg veszteséget. Ne feledjük, az izmok nem csak mozgásunk motorjai, nem csak esztétikai tényezők, hanem az egyetlen metabolikus szervünk is.
pacsakute, 2014. augusztus 16. szombat, 19:31
A világ legkényelmesebb készülékei
minden étel mikrózása után

A tejben és a gabonában mikrohullámok hatására rákkeltő anyagok alakultak ki az aminosavak transzformálódása által

Mikrohullámú sütőben elkészített húsokban rákot okozó vegyületek képződtek, mint a d-Nitrosodienthanolaminok

Mikrohullámon a gyümölcsök kiolvasztásakor a glükozidok galaktozidokká alakultak, amelyek rákkeltő anyagok

Rendkívül rövid mikrohullám expozíció is a nyers, főtt, vagy fagyasztott zöldségekben a növényi alkaloidokat rákkeltő vegyületekké alakította át

Rákkeltő szabad gyökök alakultak ki mikrózott növényekben, zöldségekben

Biodegradáció következtében jelentősen csökkent a B- vitaminok, a C és E vitaminok, az ásványi anyagok és lipotropikumok fellelhetősége.

Az oroszok vezette kutatás végül is nemzetközi figyelmeztetésbe torkollott, miszerint a mikrohullámú sütők igen káros biológiai és környezeti hatásokkal rendelkeznek. A figyelmeztetésben más, hasonló
horvathnemagdi, 2014. augusztus 15. péntek, 21:39
Másfél évezreddel korábban kezdték mumifikálni a holtakat az egyiptomiak
úton történt, köszönhetően Egyiptom forró és száraz éghajlatának. A gyantákat az Óbirodalomban kezdték alkalmazni mumifikálásra, de csak a Középső Birodalom idején, Kr.e. 2000-1600 között vált általánosan elterjedté az eljárás - olvasható a Yorki Egyetem honlapján.

A Yorki és az Oxfordi Egyetem, valamint az ausztrál Macquarie Egyetem tudósai olyan textíliákat vizsgáltak, amelyek a legkorábbi ismert, Kr.e. 4500 és 3350 közötti egyiptomi temetkezésekből származnak. Elemzéseik fenyőgyanta, kátrány, növényi olajok, állati eredetű zsiradékok, viasz nyomait mutatták ki, vagyis ugyanazokat a szerves és szervetlen anyagokat, amelyeket évezredekkel később, az egyiptomi birodalom fénykorában alkalmaztak a balzsamozók.

"Meglepődtünk, hogy a törzsi közösségekben élő egyiptomiak ezer évvel az írásbeliség megjelenése előtt már birtokában voltak annak a tudásnak, amely a későbbi mumifikálási eljárás alapját képezte" - hangsúlyozta Jana Jones, a Macquarie Egyetem egyiptológusa, hozzátéve, hogy a ritka és drága
velemenyezd, 2014. augusztus 15. péntek, 20:37
Orosz embargó - Szakértő: az orosz importtilalom felerősíti az árcsökkenést a magyar mezőgazdaságban
A szakértő azt követően mondta el véleményét, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közzétette legfrissebb tájékoztatóját a mezőgazdasági termelői árak alakulásáról. A pénteken közölt adatok szerint a mezőgazdasági termékek felvásárlási ára 9,8 százalékkal volt alacsonyabb júniusban, mint tavaly ugyanekkor. Ezen belül a növényi termékek termelői árának csökkenése júniusban tovább gyorsult; a májusi 14,9 százalékos esés után 15,8 százalékkal kellett kevesebbet fizetni értük, mint egy évvel korábban. Lassult az élőállatok és állati termékek felvásárlási árának növekedése, 1,9 százalékos volt a tizenkét havi drágulás a májusi 2,3 százalék után.

A szakértő szerint problémát jelent, hogy a mezőgazdasági termékek felvásárlási árának alapvetően csökkenő tendenciáját "derékba kapta" az orosz embargó, felerősítve azt. Úgy vélte, az embargó közvetett hatása jelentős, mivel piaci zavart okozhat, hogy más országok - Németország, Lengyelország, Spanyolország - termékei bennragadnak az unióban.

Ha az
velemenyezd, 2014. augusztus 15. péntek, 20:33
1/486
Képek, videók
LENYÜGÖZŐ.jpg
ildikocsorbane2
2013. október 20. vasárnap, 15:42
Valóban lenyügözö,még azt
farkas1945
2013. szeptember 12. csütörtök, 12:28
Van valami lenyűgöző abba
pacsakute
2013. augusztus 19. hétfő, 18:55
1000-Lenyűgöző hullámok
ircsike36
2013. július 24. szerda, 18:57
lenyűgözöl.jpg
bbbarbara
2011. július 17. vasárnap, 14:52
20050824-090942 Lenyűgöző
sztana45
2010. augusztus 16. hétfő, 12:04
lenyugozo.jpg
sbarbara
2010. március 10. szerda, 20:26
lenyűgöző
terezka
2008. december 04. csütörtök, 07:42
Lenyűgöző.jpg
liza1
2008. július 21. hétfő, 19:37
a lenyűgöző sziklák alatt
tothgergo
2008. június 10. kedd, 22:55
lenyügözőbmp
ladanyierzsebet
2008. január 01. kedd, 13:10
való világ
csepreghy
2014. augusztus 20. szerda, 11:29
Kékbben szép a világ.jpg
lissy
2014. augusztus 18. hétfő, 12:02
Mese világ
laszlolaszlone
2014. augusztus 18. hétfő, 09:02
A világ régi 7 csodája.jp
pacsakute
2014. augusztus 16. szombat, 20:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.