Regisztráció  Belépés
2014. december 19. péntek | 51. hét | 353. nap | 16:43 | Viola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Luxus lesz a kávé és a csoki
akár 45 százalékkal is drágulhat a kávébab. Az okok között a Föld lakosságának folyamatos emelkedése, a felpörgő élelmiszer-fogyasztás és a kávéültetvények kipusztulása állhat.

A kávétermesztők hitelválságba kerültek

A Nescafé segítséget ajánlott a farmereknek, hogy megmenthessék ültetvényeiket. A termesztőknek olyan megoldásokat kínálnak, amelyekkel egyre jobb minőségben és növekvő mennyiségben szüretelhetik a kávéjukat.

A Nestlé világszerte 220 millió magas hozamú, a növényi betegségeknek ellenálló kávépalánta átadásával támogatja a farmereket 2020-ig, ebből 38 milliót már szét is osztottak.
2020-ban újabb árzuhanás jöhet

A kakaó ára egy év alatt 40 százalékkal ugrott meg. Az ebola-járvány terjedése is kihat a kakaó árára. A világ kakaótermésének 60 százalékát Elefántcsontpart és Ghána adja. Elemzők szerint a kakaó ára a következő néhány évben tovább emelkedhet, mivel az Egyesült Államokban, Latin-Amerikában, Európában és Ázsiában folyamatosan nő a
horvathnemagdi, 2014. december 19. péntek, 09:55
Psychotria elata, a csókvirág
Psychotria elata, a csókvirág


A latinul Psychotria elata néven ismert növény őshazája Kolumbia, de mára Dél-Amerika több országában is megtalálható; már Ecuador, Costa Rica és Panama erdejeiben is felfedezhető. A különlegesNeonothopanus gardner- különleges, világító gombák. növényt az
angol nyelvben csak Hot Lips Plants néven emlegetik, spanyolul Flor de Labios néven ismerik, míg magyarul csókvirágnak is szokták nevezni. A buzérfélék (Rubiaceae) családjába tartozó cserje legismertebb rokona az arab kávé (Coffea arabica).


A növényt igazán látványossá a virágszirmokat borító fellevelek teszik. A feltűnően piros, dús ajkakra emlékeztető fellevelek feladata, hogy oda vonzzák a beporzó rovarokat, pillangókat és kolibriket. A csókvirágot
lilagondolatok, 2014. december 19. péntek, 09:13
Czerván: várhatóan idén is eredményes évet zár a magyar mezőgazdaság
mutatnak a magas bázishoz képest.

Ez várhatóan az idei utolsó negyedévben sem változik meg - vélekedett az államtitkár. Hozzátette, így várhatóan a mezőgazdaság a magyar GDP idei emelkedéséhez 0,3 százalékponttal járul majd hozzá.

Az államtitkár felhívta a figyelmet: az ágazat részesedése a bruttó hozzáadott értékből a 2010-es 3,6 százalékról 4,8 százalékra emelkedett.

Emellett a magyar mezőgazdaság kibocsátása folyó áron 34 százalékkal növekedett 2013-ban 2010-hez képest. Ezen belül a növényi termékek kibocsátása folyó áron 39 százalékkal bővült. Az élő állatok és állati termékeké pedig 28 százalékkal haladta meg a 3 évvel azelőtti szintet.

A bruttó hozzáadott érték folyó áron 46, változatlan áron pedig 30 százalékkal nőtt.

Czerván György kiemelte: az agrárexport - tovább haladva az előző évek felívelő pályáján - 2013-ban tovább nőtt, ennek eredményeként újabb rekordértéket ért el. A KSH adatai szerint 2013-ban az agrárexport 8,1 milliárd euró volt, amely némileg - 18 millió euróval
velemenyezd, 2014. december 17. szerda, 14:01
Karácsonyra bejgli, de jó legyen ám!
hűtőben is jó) legalább egy fél-egy órát pihentetni. Sütés előtt, ha a sárgás kenés már megszáradt, meg kell kenni a fehérjével. 175 fokon 35-41 perc alatt sül meg, sima alsó-fölsőn. Ne hőlégkeverjék, ha nem muszáj.

Másnap, de legalábbis kihűlve szeletelni

Összevetésként itt egy nagy lánc sajátmárkás diósbejglije:

Darált dió, liszt, kristálycukor, ivóvíz, tej, margarin (növényi zsírok, ivóvíz, keményített növényi zsírok, növényi olajok, étkezési só (0,1%), emulgeátor: E 322, E 471, tartósítószer: E 202, savanyúságot szabályzó szerek: E 330, aroma, színezék:béta-karotin), sertés zsír, porcukor, mazsola, tojássárgája, élesztő, étkezési só, darált háztartási keksz (búzaliszt, cukor, növényi zsír, térfogatnövelő szerek (nátrium-hidrogén-karbonát, ammónium-hidrogén-karbonát)), só, aroma, színezék (karamell), antioxidánsok (borkősav, dikálium-diszulfit)), citromolaj.

És
akiram45, 2014. december 17. szerda, 08:43
A növények és állatok ismerete
halak és nagyobb békák pusztítják a piócát, a mocsári vízimadarak, mindenféle kacsafaj, nagyobb és kisebb vízityúkok, a szárazföldi és vízi patkányok, valamint a csigák és kagylók is irtják őket. Szeretik a nádast, egyes cserjéket és növényeket (Bakos 1982: 122). Már maga az ilyen leírás is mutatja, hogy az egy közösségben élő ismeretek megközelítik a múlt század közepi vagy korábbi rendszerező, leíró természettudományos szemléletet.

A gyűjtögető gazdálkodással foglalkozó leírások széles körű növényismeretről tanúskodnak (Gunda 1939, 1966a: 1364; Szabó T. E. A.Péntek 1976; RabTankó P.Tankó M. 1981). Ezt a tudást azonban nem az egyes ember, hanem egy egész közösség őrzi, bár vannak kivételes személyek, akik általában nagy tudásanyagot hordoznak. Gyimesbükkön 36 adatközlőtől gyűjtöttek a szerzők 251 növényre vonatkozó anyagot. Répáshután 21 adatközlő ismert 190 növényt, tudta felhasználási módját. Ezek között a szántóföldi és kerti termesztett növények, gyümölcsfák is ott vannak. Csépáról ugyanakkor
anna4459, 2014. december 16. kedd, 18:27
Biofotonok
információt, mely a Napból érkezik.

Van egy növekvő felismerés, hogy a Nap és a Hold befolyásolja a biofoton kibocsátásokat a gravitációs hatások révén. A közelmúltban búzacsírákból származó biofoton kibocsátásokból Németországban és Brazíliában úgy találták, hogy azok transzkontinentálisan szinkronban állnak a luniszoláris árapállyal. Tény, hogy a luniszoláris árapály erőről, melyhez a Nap 30 százaléknyi, a Hold 60 százaléknyi kombinált gravitációs gyorsulással járul hozzá azt találták, hogy számos növényi növekedési jellegzetességet szabályoz a Földön.

A szándék a fiziológia életereje

Még az emberi szándék, az úgynevezett szellem a gépben is lehet gyakorlatilag alapja a biofotonoknak.

Egy nemrég az Investigacion Clinica folyóiratban megjelent írás, melynek címe: "A szándék erejének bizonyítéka", szintén ezzel a kapcsolattal foglalkozott:

"A szándékot úgy definiáljuk, mint egy irányított gondolat, mely egy meghatározott cselekedetre irányul. A
sanci81, 2014. december 15. hétfő, 15:51
A fekete sezámmag
struktúráját és rugalmasságát támogatják.
Az alacsony cinkbevitel a vérkeringés pangásához, az immunrendszer gyengüléséhez, valamint a csípő és gerinccsont sűrűségének csökkenéséhez vezethet, mely az időskorúaknál kifejezetten veszélyes lehet.
A fekete szezámmag szezamint és szezamolint tartalmaz. Ezek az összetevők a lignánoknak nevezett rostok csoportjába tartoznak, melyek csökkenthetik a magas koleszterinszintet.
A fekete szezámmag ezen kívül fitoszterolokat is tartalmaz. Ezek olyan növényi összetevők, amelyek kémiai felépítésükben hasonlítanak a koleszterinhez. Az étkezési fitoszterolok bevitelével nemcsak a vér koleszterinszintje csökkenthető, hanem a különböző típusú rákos megbetegedések kialakulása is megelőzhető. A szezámmag tartalmazza a legtöbb fitoszterolt az olajos magvak közül (400 és 413 mg közötti mennyiség 100 g szezámmagban).
Összefoglalva, a fekete szezámmag jótékony hatásai mértékletes fogyasztása esetén a következők lehetnek:
• öregedés gátló
inrid77, 2014. december 14. vasárnap, 20:57
Mézes-fokhagymás pác maláj stílusban
vagy akár le is fagyaszthatjuk. (csak ilyenkor arra vigyázzunk, hogy felengedés után még legalább fél napig érleljük.)
A pácolt ételek süthetőek
grillen vagy serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül (ilyenkor jól le kell csöpögtetni),
vasalva, alufóliában vagy sütőzacskóban (ilyenkor nem kell annyira lecsepegtetni),
vagy tepsiben (ez utóbbi esetben a páccal együtt is süthetjük).
A maradék pácot (persze csak akkor, ha nem azzal együtt pároltuk a húst) főzzük fel egy kis tejszínnel/növényi tejszínnel elkevert zabliszttel vagy rizs lisztel mártásnak. Aki szószosan szereti, az botturmixszal dolgozza át a mártást, és utána habarja.
Egyéb praktikák:

Ha egész tanyasi csirkét pácolsz, mindenképpen tömd ki a hasát a pácból kihalászott gyümölcsökkel.
Minél szívósabb a hús, annál több gyömbért tegyél bele, mert a gyömbér porhanyóssá teszi a rostokat - persze azért nem árt a pácolás előtt klopfolni is!
Ha borjúhúst vagy vadhúst készítesz, akkor mindenképpen vörösbort
horvathnemagdi, 2014. december 14. vasárnap, 15:48
A szegfűszeg csodálatos hatása
A szegfűszeg csodálatos hatása

A szegfűszeg, mint fűszer mindenki számára ismert, és ilyenkor karácsony táján a legtöbb házban megtalálható. A rózsaszín, alig fél centis rügyeket kézzel gyűjtik be, és addig szárítják, míg el nem éri az általunk is ismert színét és állagát.

szegfűszeg

Az indonéziai Molukki szigetekről származik, és az a legenda járja róla, hogy már Kr. e. 200-ban a kínai udvaroncok szegfűszeget rágcsáltak, mielőtt a császárhoz szóltak, nehogy kellemetlen szájszaguk legyen. Európába, körülbelül a 4. században került be, arab kereskedők által. Tartósításra használták azokban az időkben, amikor még nem létezett hűtőszekrény.

Milyen gyógyhatása van?

Gombaellenes szerként ismert, antibakteriális, fertőtlenítő és fájdalomcsillapító. Sok benne az antioxidáns, az Omega 3, mangán, K- és C-vitamin, kalcium, magnézium, és sok rostot tartalmaz. Számos kutatás kimutatta, hogy egy bizonyos eugenol nevű vegyületet tartalmaz, mely segítségével hatékonyan
horvathnemagdi, 2014. december 13. szombat, 12:11
Koleszterincsökkentő és rákellenes hatóanyag a természetben
segítenek megőrizni az érfalak rugalmasságát. Így nem keletkeznek az ereken apró repedések, melyeket szervezeted védekezésképpen koleszterinnel próbálna betapasztani. Fokozzák a vérkeringést, és szabályozzák a vérnyomást, ezáltal kevesebb az esély az érfalakon képződő lerakódásokra.
Kutatások bizonyítják, hogy a flavonoidok a kialakult érkárosodások kezelésében is kiváló segítséget jelentenek. Támogatják a szervezet öngyógyító törekvéseit, sejtmegújító hatásuk helyreállítja az érrendszer egészségét. A növényi festékanyagok emelik a vérzsírok HDL-fajtáját, melyet jó koleszterinnek neveznek. Ezek feladata, hogy elszállítsák a káros koleszterint a májba, amely majd lebontja. Az összetett védelemnek köszönhetően a flavonoidok többszörös esélyt nyújtanak a szív- és érrendszer hosszú távú egészségéhez.

Szembeszállnak a daganatokkal

A leginkább rettegett betegség, a rák előfordulását a növényi színanyagok sikeresen mérséklik. Mindenki szervezetében időről időre keletkeznek szabad gyökök,
anna4459, 2014. december 13. szombat, 07:59
Egy híres kardiológus elárulja, hogy mi a szív- és érrendsze
hiányában szabadon áramolhatna, hiszen ez a természetes. A gyulladás a szintetikus szereket tartalmazó élelmiszerek miatt alakul ki, a szervezet ugyanis nem tud mit kezdeni ezekkel a méreganyagokkal, megbetegednek az érfalak, így rájuk már a koleszterin is könnyebben megtapadhat, elzárva ezáltal a vér útját.

A másik oka ennek a gyulladásnak az alacsony zsírtartalmú diéta, hiszen a szakemberek a zsíros ételek fogyasztása helyet azt ajánlották, hogy szójából, kukoricából, napraforgóból kinyert növényi zsírokat kell használni, amelyek ugyan tele vannak Omega-6 zsírsavakkal, de viszont Omega-3 már alig van bennünk, ami nagyon fontos, hogy a szervezet egyensúlyban működhessen. Ezért van az, hogy egyre több a cukorbeteg, a szívbeteg, az elhízott ember.

A cukrokban és szénhidrátban gazdag élelmiszerek, amelyekben feldogozott Omega-6 zsírsavak találhatók, hogy több ideig lehessen a tartósítás megoldani, teljesen átvették az uralmat az emberek étrendjében. Ezek az élelmiszerek lassan már az
irmus, 2014. december 13. szombat, 07:08
Egészségünk védelmében
Natrium-glutamát

A nátrium-glutamát széles körben elterjedt ízfokozó adalékanyag, érdekessége, hogy teljesen íztelen. Ízfokozó hatását úgy éri el, hogy stimulálja az ízlelőbimbókat. Nem az ételre, hanem az agyra hat, de az intenzív íz mellé fizikai tüneteket is kap a gyanútlan fogyasztó.

A Na-glutamát gyökerei egészen Japánig nyúlnak vissza. A japánok évezredek óta a tápanyagban gazdag tengeri hínárt használták ízfokozónak, egészen addig, amíg 1908-ban dr. Kikunae Ikeda sikeresen izolálta a tengeri hínárban lévő ízfokozó anyagot. Ez volt a glutamát. Ezután dr. Ikeda céget alapított az anyag Na-glutamátként való forgalmazására.

Idővel a nyugati világba is eljutott ez a színtelen, szagtalan, gyorsan oldódó kristályos por, ami az íztelen ételek "feljavítására" volt hivatott.
Az élelmiszeripar kihasználta a nagy lehetőséget és a jelentős költségcsökkentés reményében - minden komolyabb vizsgálat nélkül - használni kezdte. Az 1970-es években, amikor a gyors étkeztetés
suzymama, 2014. december 11. csütörtök, 10:50
1/506
Képek, videók
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
csokis őrület.jpg
snbela44
2014. december 11. csütörtök, 03:28
torta csoki.jpg
zsokica45
2014. december 04. csütörtök, 18:18
csoki_sakk_origi.jpg
margoboszi
2014. december 03. szerda, 09:54
csoki-torta.jpg
margoboszi
2014. december 03. szerda, 09:54
csokis_eper.JPG
margoboszi
2014. december 03. szerda, 09:14
csokis kosárka.jpg
margoboszi
2014. december 03. szerda, 09:13
Banános, csokis bonbon.jp
margoboszi
2014. december 03. szerda, 09:10
csoki.jpg
margoboszi
2014. december 02. kedd, 21:26
bonbon_csoki_doboz.jpg
margoboszi
2014. december 02. kedd, 21:25
pucs-csokis torta.jpg
zsokica45
2014. november 21. péntek, 10:18
csokis babatorta.jpg
zsokica45
2014. november 21. péntek, 10:17
Címkék
ebola-járvány terjedése, szervezet ugyanis, Investigacion Clinica, sárgás kenés, növekvő felismerés, latinul Psychotria, következők lehetnek, 1970-es években, egész közösség, következő néhány, anyag Na-glutamátként, Egyesült Államokban, magas bázishoz, lignánoknak nevezett, luniszoláris árapály, feltűnően piros,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.