Regisztráció  Belépés
2016. május 01. vasárnap | 17. hét | 122. nap | 19:21 | Fülöp, Jakab
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A tojás
természet által készített konzerv lenne: mivel a madárembrió növekedéséhez szükséges összes anyagot tartalmazza, szinte minden megvan benne. Egy átlagos tyúktojás 40 gramm, ebből 25 gramm a tojásfehérje és 15 gramm a tojássárgája.

Értékes fehérjék

Nem véletlen, hogy az élelmiszerek fehérjéinek biológiai értékét a tojáshoz viszonyítják: a tojásnál ugyanis már csak a tejfehérjének magasabb ez az értéke. A biológiai értéket alapvetően az esszenciálisaminosav-tartalom szabja meg. Míg a növényi eredetű fehérjéket jellemzően alacsonyabb értékűnek tekintik, addig az állati eredetűek teljes értékűek, mivel olyan arányban tartalmazzák a szükséges aminosavakat, mint az ember fehérjéi. Egyetlen tojás körülbelül 5,4 gramm fehérjét tartalmaz.

Egy tojásban nagyjából 4,8 gramm zsír van. A tojássárgája harmada zsírból, valamint zsírszerű vegyületekből tevődik össze. Az utóbbiak közül a koleszterin - bár nagy mennyiségű bevitele nem egészséges - nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára. A
lovaszmarika, 2016. május 01. vasárnap, 14:22
x
neveznek vadnak, amikor szelíd állat vagyok, sokkal szelídebb, mint a vadász, aki vadakra lő, mégsem nevezik vadvadásznak. Ám, sajnos, nem vagyok okostelefon, - sőt, még telefonálni sem tudok az utóbbival. Így lettem többszörösen hátrányos helyzetű! No, manapság ezzel nem vagyok egyedül..

Nos, Szerkesztő Úr, nincs mivel dicsekednem. Talán csak azzal: vegetáriánus vagyok, és ez manapság egyre divatosabb. Meg lesz is, amíg a lakosság egy része csak vegetál, mert a mindennapi kenyér mellé bizonyos növényi termékek mégis valamivel olcsóbbak, mint a sonka, kolbász.. Persze: ki tudja, hogy meddig?

Ha mindenki vegetáriánussá válna, akkor az nagy megkönnyebbülés volna a nyulaknak. Persze, ha az emberipar a Földön mindent lelegel, és már fű se nő, akkor.. Most még van fű-fa, - ígéretekben mindenképpen.

Embereknél a házastársak ugyan - és ez is egyre divatosabb! - sokszor fűvel-fával csalják egymást. Mi, nyulak, nem csaljuk házastársunkat fával, amiben talán az is közrejátszik, hogy
nagyuska, 2016. április 30. szombat, 02:29
Négyrétegű túrós
Hozzávalók:
Első réteg:
1 csomag (fél kg) darált keksz
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
apránként hozzáöntve kevés(kb. 2 dl) forralt, lehűtött tej

Második réteg:
1/4 kg krémesebb túró
porcukor (ízlés szerint)
2 dl növényi tejszín + 1 tasak habfixáló
1 tasak vaníliás cukor

Harmadik réteg:
2 csomag hidegen készíthető vaníliás puding (Gála, vagy Aranka)
1/2 liter tej
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak zselatinfix (hogy biztosan kemény legyen a krém

Negyedik réteg:
2-3 dl növényi tejszín (pl. Hula)
1 tasak habfixáló (hogy biztosan kemény legyen a hab)

Elkészítés:
Az első réteg hozzávalóit összegyúrjuk és egy tortaformába vagy tepsibe nyomkodjuk.
A tejszínt a fixálóval és az apránként hozzáadagolt cukrokkal kemény habbá verjük és összekeverjük az áttört túróval. Rákenjük a kekszes rétegre.
Erre jön a kikevert hideg pudingkrém, majd a felvert tejszín.
Ágnes:) recept
bkisseva, 2016. április 29. péntek, 14:15
NGM: a kormány elkötelezett az emberek egészségének megőrzése iránt
Az uniós bizottság sajtószolgálatának tájékoztatása szerint 2011 szeptemberében Magyarország új termékadót vezetett be bizonyos élelmiszerekre. Az adót 2015. január elsején más, alkoholtartalmú italokra is kiterjesztette, kivéve a házi gyümölcspárlatokat és a növényi alapú gyomorkeserűt. A bizottság indoklása szerint ez az adórendszer kedvez a helyi termékeknek, amellyel Magyarország megsérti az erre vonatkozó uniós irányelvet.

Az NGM közleményében úgy fogalmazott: a kormány elkötelezett a magyar emberek egészségének megőrzése, az egészséges táplálkozás elősegítése iránt. Ezért alkotta meg 2011-ben az egészségkockázatot jelentő termékek adóját, a népegészségügyi termékadót, közkeletű elnevezéssel a chips-adót, és ugyanezek a megfontolások vezették az Országgyűlést akkor is, amikor 2015. január 1-jén kibővítette az adóköteles termékek körét az alkoholos italokkal, főképp a kommersz szeszesitalokkal - tették hozzá.

A méltányos egészségügyi szempontok ellenére az Európai Bizottság kifogásolja az
velemenyezd, 2016. április 28. csütörtök, 16:52
Megszüntette a pálinka jövedéki adójának ügyében indított kötelezettségszegési eljárását az Európai Bizottság
Tájékoztatásuk szerint a bizottság azt követően foglalt állást a pálinka adóügyének lezárása mellett, hogy a Magyarországon 2016. január elsején elfogadott új jövedéki adótörvényt az uniós szabályokkal összhangban állónak találta.

Az érvényben lévő magyar szabályozás értelmében egy liter pálinka főzése után 700 forint jövedéki adót kell befizetni, amely a bizottság szerint megfelel az uniós szabályozásban rögzített csökkentett jövedéki adókulcsnak.

Megemlítik, hogy a tavaly nyáron bevezetett magyar szabályozás szerint a magánházaknál, vagy a szeszfőzdék által személyes használatra főzött pálinka után éves szinten 50 literig nem kellett jövedéki adót fizetni. Az unió ugyanakkor előírja, hogy ugyanezen időszakra és mennyiségre vonatkozóan a tagállamok legfeljebb 50 százalékos adókedvezményt adhatnak a szeszfőzdékben magánhasználatra előállított pálinkára.

A bizottság kimondta: mivel Magyarország az uniós joggal összhangban hozott új szabályokat a jövedéki adóra vonatkozóan, a jogsértési
velemenyezd, 2016. április 28. csütörtök, 16:12
Charles Baudelaire: A bor lelke
Charles Baudelaire: A bor lelke

Dalolt egy este a bor lelke a palackban:
,,Hozzád beszélek, óh kitaszított barát,
bíbor pecsét alól, börtönömhöz tapadtan
küldöm feléd a fény s testvériség dalát!

Tudom, mennyi erőd, kínod és verítéked
kell napban lángoló hegyoldalon ahhoz,
hogy megszülessen és belém gyúljon a lélek;
de ne félj, nem leszek se hálátlan, se rossz,

mert ha torkán leönt a nyűtt robotos, érzem,
mily végtelen gyönyör mámora szédít el,
jobb ott, jobb nekem ott, mint pincék hidegében:
édes és puha sír az emberi kebel.
Hallod a daloló vasárnapot? Lobogva
táncol szívemben a remény és égbe visz!
Dicsérj, ingujjban és rádőlve asztalodra,
dicsérj, és nemsoká megdicsőülsz te is:

izzásom asszonyod boldog szemébe árad,
fiad arcán
klementinagidro, 2016. április 28. csütörtök, 13:53
Veszélyes étrend-kiegészítőre hívja fel a figyelmet az ÁNTSZ
A tájékoztatás szerint a Dragon Power - Növényi kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula férfiak részére (3 kapszula) elnevezésű készítmény a vényköteles gyógyszerek terápiás dózisánál is nagyobb mértékben tartalmaz szildenafil gyógyszerhatóanyagot, fogyasztása jelentős egészségügyi kockázattal járhat, akár keringési vagy idegrendszeri problémát okozva.

Erre az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet laboratóriumi vizsgálata alapján mutatott rá az ÁNTSZ, kiemelve, hogy az étrend-kiegészítők az európai uniós és a magyar szabályozás szerint is élelmiszernek minősülnek.

Gyógyszer-hatóanyag kizárólag az engedélyezett, felügyelt körülmények között előállított gyógyszerekben fordulhat elő, élelmiszerben történő felhasználása tilos és egészségkárosodást okozhat - hangsúlyozták.

Tekintettel arra, hogy a készítmény interneten keresztül is megrendelhető, az ÁNTSZ felhívja a lakosság figyelmét, hogy a 17.11.2015. gyártási számú, 2018.11.16. lejárati idejű, 13044/2013.
velemenyezd, 2016. április 27. szerda, 18:03
Nem tudsz leszokni a cigiről?
Nem tudsz leszokni a cigiről? Pár csepp ebből a gyógynövényből és örökre megszabadulhatsz a nikotinfüggőségtől!

- filantropikum.com

Aki dohányzik (dohányzott), tudja, milyen nehéz letenni a cigit. Még a drága kezelések mellett is. Persze, minden agyban dől el - de jól jön ez az egyszerű, de szuperhatásos segítség.
Ha elhatároztad, hogy többé nem fogsz rágyújtani, mert sok pénzbe kerül és még egészségtelen is, akkor a stevia (sztívia) segíteni fog ebben. Ez az egyszerű gyógynövény ugyanis hatásos módszert biztosít a dohányzás elleni vágy csökkentésében, leküzdésében.

Rengeteg ember hódol a cigarettának, hiszen idővel komoly függőség alakul ki, ami arra kényszeríti a szenvedélybeteget, hogy újból és újból rágyújtson. Ezzel pedig nem tesz jót a szervezetének, hiszen a dohányfüst bizonyítottan komoly betegségek okozója lehet, például a rettegett tüdőráké.

A stevia viszont képes arra, hogy elnyomja a dohány iránti vágyat, így nagy segítségére lehet annak, aki
horvathnemagdi, 2016. április 27. szerda, 17:57
Több mint fél tonna kábítószert foglaltak le Budapesten
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal értesítette a rendőrséget arról, hogy április 20-25. között két alkalommal összesen több mint fél tonna kábítószer érkezett Tanzániából egy XIII. kerületi cég címére.

A nyomozók hétfőn akkor érték tetten F. Jánost a repülőtér vámhivatalában, amikor az egyik csomag vám- és áfatartalmát akarta kifizetni. A gyanú szerint a férfi az átvett növényi törmeléket "zsályaként" küldte volna tovább Frankfurton keresztül Angliába.

A rendőrök a XIII. kerületi cég telephelyén körülbelül két kilogramm kábítószert, a gyanúsított lakásában nagy mennyiségű készpénzt foglaltak le. A nyomozók kezdeményezték F. János előzetes letartóztatását.

Csiszér-Kovács Viktória, az ORFK szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az elmúlt egy hétben három másik nyomozás is indult a kattal összefüggésben, a négy ügyben összesen másfél tonna kábítószert
velemenyezd, 2016. április 27. szerda, 16:32
Ezt teszi a rákos sejtekkel a hétköznapi fűszer
Sajnos nem szükséges részletekbe bocsátkozni azzal kapcsolatban, világszerte hány családot érintenek a rákos megbetegedések, mint ahogy arról is tud szinte mindenki, a kezelésük során alkalmazott módszerek milyen mellékhatásokkal járnak. Bár talán azt is elmondhatjuk, hogy a rákgyógyítás egyre sikeresebbnek számít, nem véletlen, hogy számtalan kutató dolgozik épp e percben is azon, hogy hatékonyabb gyógymódokat dolgozzon ki
A betegség kialakulási valószínűsége szempontjából nagyon sok múlhat a genetikai hajlamon is, egyértelmű azonban, hogy a megelőzés eszközei között milyen kiemelt szerepe van az egészséges életmódnak és táplálkozásnak, utóbbi tekintetében pedig azoknak az élelmiszereknek, melyek kiemelt rákellenes hatással rendelkeznek.A Georgiai Állami Egyetem kutatóinak egy tanulmánya bizonyította, hogy bizonyos természetes növények képesek felvenni a harcot a rákos sejtekkel szemben, ráadásul erre egy adott
bordat, 2016. április 27. szerda, 13:15
Katasztrófavédelem: ellenőrzések a szabadtéri tüzek kivédése érdekében
A közlemény szerint az OKF tűzvédelmi hatósági ellenőrzések keretében vizsgálta a szabadtéri tüzek által gyakran érintett helyszínek - a műveletlen területek, továbbá az erdők és kétszáz méteres körzetük - tűzvédelmi helyzetét.

Az akciósorozat két hetében 732 hatósági ellenőrzést tartottak, 401 hiányosságot tártak fel, ezek jellemzően az adott terület gondozatlanságából adódtak. Sok helyen száraz aljnövényzetet, száraz növényi hulladékot találtak, volt, ahol a szükséges védősáv hiányzott, egy helyen pedig nem volt biztonságos a tűzrakóhely kialakítása.

Az ellenőrzésre az illetékes társhatóságokat és társszerveket - az önkormányzatokat, az erdészeti és nemzeti parki igazgatóságokat, a földhivatalokat, a természetvédelmi hatóságokat, a falugazdászokat, a hegybírókat, szükség esetén a rendőrséget, a polgárőrséget - is felkérték a kirendeltségek.

A katasztrófavédelmi kirendeltségek a hiányosságok nyomán 312 hatósági eljárást indítottak, az érintett területek tulajdonosainak meghatározása után
velemenyezd, 2016. április 26. kedd, 14:12
M1 - Droglabor működhetett a Pesterzsébeten kigyulladt lakásban
A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete szombat este azt közölte az MTI-vel, hogy feltehetően vegyi anyag berobbanása miatt keletkezett tűz a XX. kerületi tömbház egyik lakásában. A Lajtha László utcai házban senki nem sérült meg.

A rendőrség honlapjára vasárnap feltett közlemény szerint a katasztrófavédelem és a rendőrség munkatársai kiürítették az épületet és 46 lakásból összesen 71 embert helyeztek biztonságba. Az üggyel kapcsolatban egy 29 éves budapesti férfit keresnek.

Hozzátették, hogy rendőrök a lakásban 30-40 tő vadkendert, kábítószergyanús növényi törmelékeket, továbbá különböző vegyi anyagokat találtak, amelyek reakciójától a füst származhatott.
velemenyezd, 2016. április 24. vasárnap, 20:33
1/556
Képek, videók
A mézzel festett tojás
irmus
2016. március 27. vasárnap, 13:19
Ezt a tojást nem tyúk toj
anci-ani
2016. március 25. péntek, 23:58
Cica és a húsvéti tojások
pacsakute
2016. március 23. szerda, 19:11
A tojásőr cica.jpg
pacsakute
2016. március 20. vasárnap, 14:37
Két tojás a Hannoveri sas
margoboszi
2016. március 05. szombat, 10:53
Egy tojás a kaliforniai s
margoboszi
2016. március 05. szombat, 10:51
1 tojás a kaliforniai fés
margoboszi
2016. március 05. szombat, 10:50
Tudtad a tojásról _ kép.p
anci-ani
2015. október 20. kedd, 22:24
Tojás-a szépségünkért is.
pacsakute
2015. szeptember 26. szombat, 18:39
Pici nyuszi a tojással.gi
pacsakute
2015. április 14. kedd, 21:42
nyuszi és a tojások.jpg
mamucy
2015. április 04. szombat, 10:47
Ezt a tojást nem tyúk toj
irmus
2015. április 03. péntek, 18:05
Hold növekedése, majd csö
sarkadykati
2009. június 15. hétfő, 04:39
A kastély növekedése
zlako
2007. április 17. kedd, 14:44
Címkék
egyszerű gyógynövény, dohányzás elleni, tűzrakóhely kialakítása, része csak, tojásnál ugyanis, utóbbiak közül, nyomozók hétfőn, érvényben lévő, Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, kikevert hideg, magyar emberek, magyar szabályozás, megelőzés eszközei, Lajtha László, állati eredetűek, helyi termékeknek,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.