Regisztráció  Belépés
2015. október 07. szerda | 41. hét | 280. nap | 04:27 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Öt étel, amit 50 felett minden nap enni kell
jelentős a koleszterinszintet csökkentő hatása.

A különböző diófélék kedvező élettani hatása az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerhivatalát arra ösztönözte, hogy már 2003-ban kiadjon egy szakmai ajánlást a földimogyoróval, a mandulával, a mogyoróval, a fenyőmaggal és a dióval kapcsolatban. Az ajánlás szerint a dióféléket, illetve a velük készült ételeket is tartalmazó étrend csökkenti a szívbetegségek kockázatát.

4. Egyen lenmagot!

Bolygónk egyik leghasznosabb növényi tápláléka a lenmag. Rendkívül gazdag a növényi származású omega-3 zsírsavban, és már vannak tudományos bizonyítékok is arra nézve, hogy hatékonyan segíthet a szívbetegségek, a szívroham, a rák és a cukorbetegség megelőzésében. Bár a lenmag tartalmazza a legtöbb az egészségesre fontos összetevőt, a legfontosabbak mégis az omega-3 zsírsavak, a rostok és az antioxidánsok.

5. Egyen frisset, kerülje a feldolgozott ételeket!

Az utolsó pont nem egy konkrét étel, hanem egy jó tanács. Az
klementinagidro, 2015. október 04. vasárnap, 13:58
A szőlő gyógyhatásai
alkoholtartalmú vörösbor. Egyes kutatók szerint az alkohol és a flavonoidok komplex hatásáról van szó. Ezt a jótékony hatást sokszorozza meg a szőlőben található transz-rezveratrol.

Az Érmellékén eredeti, ott keletkezett, magyar szőlő fajtának tartják, de valószínű, hogy a XVI. században Nápoly vidékéről hozták hazánkba, neve az olasz bacca d'oro (aranybogyó) kifejezéstől ered. Mások a név eredetét a honfoglalókhoz csapódott kabar népcsoporthoz kötik.
A transz-rezveratrol, eredetileg növényi antibiotikum, különösen sokrétű biológiai hatás hordozója, amelyek ma már két nagy csoportra oszthatók: kémiai védô és ölô/gátló (pl. a leukémia sejtek szelektív ölése-gátlása) hatások. A növényekben -halmozottan elsôsorban a kékszôlô fajták termésében-, elôforduló, talán az eddig izolált legsokrétűbb biológiai hatásokat hordozó, természetes molekula és újonnan felismert rokonvegyületei hatásmechanizmusa nem ismert. Szerepe a formaldehid ciklusban jelentős. Magyar feltalálók nyomán
lenke1964, 2015. október 03. szombat, 20:20
A sör egyik összetevőjének meglepő hatása
felborulása miatt az egyes szövetek és szervek biomolekulái sérülnek, éppen ezért az antioxidáns-prooxidáns egyensúly fenntartása az egészség megőrzésének fontos eszköze.

Az idegsejteket ért oxidatív stressz tehát károsodásokat okoz, ezek pedig egyenes utat nyitnak a fent említett betegségek kialakulásához. A komlóban azonban van egy antioxidáns hatású anyag, amely képes semlegesíteni a sejtekre káros, oxidatív szabadgyököket. Ez a xantohumol, ami tulajdonképpen egy flavonoid. A flavonoidok a növényi anyagcsere másodlagos termékei és alapvetően védelmi funkciókat töltenek be. Ez a szerep nemcsak a fotoszintetizáló szervezetekben, de az emberben is hasznosnak bizonyulhat: többek között felhasználható a rákkal szemben, gátolja a gyulladások kialakulását és véd a patogén mikroorganizmusok ellen.


Köszönöm szépen Ani!

Forrás:
szuromieszter, 2015. október 03. szombat, 15:38
Mire jó a tojáshéj?
vele együtt távoznak.

Trágyázás A tojáshéj gazdag ásványi anyagokban, például kalciumban, amelyek segítik kertje gyarapodását, növekedését. Törje a tojáshéjat kisebb darabokra és használja komposztálóként. A kertben más konyhai hulladékok is jól hasznosíthatók.

Bőrápolás Áztasson néhány napig almaecetben tojáshéjat - pár nap múlva kettőzött erővel szállhat szembe a bőrirritációkkal, viszkető kiütésekkel. Ezek ellen egyébként jó lehet a joghurt, szódabikarbóna, az ecet és a növényi olaj is.

Palántázás A tojás dobozába tegye vissza az üres, kiöblögetett, félbevágott tojáshéjakat - mindegyik aljába szúrjon egy lyukat lefolyónak. Tegyen a tojáshéjakba egy, maximum két magot, és öntsön rájuk virágföldet. Ha már annyira megnőttek a csírák, hogy ki lehet őket vinni a kertbe, ültesse ki őket tojáshéjastul.

Kutyatáp Szárítsa 30 percig 250 fokon a tojáshéjakat, majd egy zárható műanyag zacskóban sodrófa segítségével zúzza finom porrá. A port szórja kutyája
szuromieszter, 2015. október 03. szombat, 15:20
A VILÁGfa
Minden növényi ábrázolás közül a világfa a legösszetettebb és legegyetemesebb jelentésű. Utal életre és halálra, az örök fejlődésre és növekedésre, a folytonos megújulásra.
A mélylélektan a gyökér, törzs, korona hármasát az ösztön-én, én, felettes-én kifejeződéseként értelmezi. A világfa a magyar népmesék világképében az ÚT, amelyen a mesehős az égbe, vagy az alvilágba jut.
Van a világon egy csudálatos nagy fa, amelyiknek kilenc elhajló ága van, mindenik egy-egy erdővel vetekszik. Ha elkezdenek kavarogni, imbolyogni, onnan támad a szél. Olyan csudálatosan nagy fa ez, hogy nemcsak a hold jár el az ágai között, hanem a nap is. De ezt a fát csak az leli meg, hogy hol van, merre van, aki foggal született, oszt kilenc álló esztendeig nem vesz a szájába a tejnél egyebet. Az meg tudnivaló, hogy a táltos az ilyen. Mert ez a csudálatos nagy fa olyan helyen nőtt, hogy
lenke1964, 2015. október 02. péntek, 09:20
Demenciát is okozhat a rossz táplálkozás
teljesítmény közötti összefüggéseket már több alkalommal is vizsgálták. Ezek alapján a Táplálkozás-Életmód-Testmozgás (TÉT) Platform tudományos tanácsadói arra hívják föl a figyelmet, hogy a krónikus megbetegedések, mint például a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri problémák, a hipertónia, a középkorúak elhízása, a dohányzás bizonyítottan rizikófaktort jelentenek a demencia kialakulásának szempontjából. Ezzel szemben a kiegyensúlyozott táplálkozás, ezen belül a fehérjék, zsírok, azaz inkább növényi olajok, szénhidrátok kívánatos arányú felvétele, a bőséges vitamin és ásványi anyag ellátottság, a rendszeres testmozgás és szellemi aktivitás javíthatja a kognitív teljesítményt.

A mediterrán étrend - sok növényi alapú fogás, köztük salátafélék és gyümölcsök, kevés sovány hús, több hal, nem zsíros tej és tejtermékek, teljes kiőrlésű gabonafélék, az ételkészítéshez növényi olajok használata - kifejezetten segíti a demencia megelőzését.
Az okot még keresik

A
anna4459, 2015. október 02. péntek, 08:12
Miért hullanak le õsszel a levelek?
A levelek lehullásának oka hormonális eredetű. A növényi hormonok a környezeti tényezők hatására átalakítják a sejtszintű anyagcserét, blokkolnak folyamatokat (pl. levelek anyagcseréje), bomlási folyamatokat indítanak el (pl. levelek elszíneződése).

Miért színeződnek el a levelek ősszel?

Az őszi színek kémiája

Ősszel, amikor egyre kevesebb a napsütés és csökken a hőmérséklet, a fák felkészülnek a télre. A zöld levelek sárgára, vörösre változnak, majd lehullanak. A színváltozást a levelek pigmentjeinek változása idézi elő.

A levelek zöld pigmentje a klorofill. A klorofill vörös és kék fényt nyel el a növényre eső napfényből. A levelekről visszaverődő fényben kevesebb a vörös és a kék, így a leveleket zöldnek látjuk. A klorofill-molekula nagy (C55H70MgN4O6). Nem oldódik a növényi sejteket megtöltő vizes oldatban, hanem a sejtekben található korongszerű kloroplasztok
lenke1964, 2015. október 01. csütörtök, 20:24
Kristály tested és az új energiák
aspektus az étkezés és a mozgás. Sokan azt mondjátok, hogy semmi kedvetek a mozgáshoz, valójában csak aludni szeretnétek. Ám a mozgás segít abban, hogy kitörjetek ebből az állapotból, és sikerüljön egy kiegyensúlyozottabb módon élnetek.

ÉTREND: Az étkezés alapelve az Új Energiában, hogy a fény forrásához olyan közeli táplálékot fogyasszatok, amilyet csak lehetséges. Ez azt jelenti, hogy a tápláléklánc azon részéről válasszatok táplálékot, ami minél közelebb van a fény forrásához. Elsősorban növényi táplálékot, mert a növények a napfényt glükózzá alakítják a fotoszintézisen keresztül. Tehát ha gyümölcsöket és zöldségeket eszel, lehetőleg frisset és biotermesztésből származót, akkor sokkal valószínűbb, hogy biztosítod, hogy fizikai táplálékod megfelelő forrása a fénynek.

Azt vettük észre, hogy a Kristály testnek nagy mennyiségű fehérjére van szüksége. Ám ha lehetséges, akkor jobb, ha ez is növényi protein - hüvelyesek, bab, lencse és csicseriborsó. Ha az ételtársítást alkalmazod (nem
szuromieszter, 2015. október 01. csütörtök, 16:21
A galagonya az év gyógynövénye 2015-ben
(Rosaceae) családjába tartozik. Legelők, erdőszélek, cserjések, tövises cserjéje illetve fája, de nevelhető a házi kertben is.

A legfontosabb fajok közé a kétbibéjű galagonya (Crataegus laevigata L) és az egybibéjű galagonya (Crataegus monogyna Jacq.) tartozik.

Hogyan gyűjtsük?
A növény - Crataegi summitas - virágos leveles ágvégét, hajtásvégét használják gyógyászati célra.

A cserje május-júniusban virágzik, termését októberben szedik.

Mi van benne?
A növényi drog tartalmaz flavonoidokat (vitexint, hiperozidot, rutint), aminszármazékokat (feniletilamint, tiramint), proantocianidokat és triterpéneket.

Mire jó?
A galagonyát a szív gyógynövényének is nevezik, mert bizonyítottan jó szíverősítő és szívnyugtató. Jótékony hatással van a fáradt, túlterhelt, stresszben élő szívre, javítja a szívizomsejtek aktivitását, serkenti a szívizom vérellátását. Teakeveréke értágító és vérnyomáscsökkentő hatású, fogyasztása javallt koszorúér-betegségek
lenke1964, 2015. október 01. csütörtök, 07:20
áőfonyá- diós
TÉSZTA:

170 g túró (krémes )

1 tojás

50 g cukor (ízlés szerint)

1/2 teáskanál kávé

Só, vanília, fahéj, gyömbér, szerecsendió, szegfűszeg

2,5 csésze liszt

40 g növényi olaj

a hozzávalókat jól kikeverem , rugalmas tésztát kell kapni .

töltelék:

1/2 csésze tört dió

1/2 csésze szárított áfonya
a tészta formájához ki kell vágni egy sablont,
a tésztát 4 - 5 mm vastagra kinyújtom , a sablon alapján kivágom a formákat .
mindegyik tésztára teszek egy adagot a töltelékből, s a leveleket egymásra hajtogatom . és megsütöm a 175 fokon 20 perc alatt .
ibolya58, 2015. október 01. csütörtök, 07:05
Mikor és mennyit együnk?
fogyasztani.

Pajzsmirigy-duzzanat (strúma) E betegség fellépésekor fogyasszunk minél több halat, főleg tengeri fajtákat.

A fogfájást jól csillapítja egy kocka sertésszalonna, amit a fájós fog mellé kell tenni.

A látás gyengülését megállíthatja, illetve lassíthatja az A vitamin, mely megtalálható a tonhal májában, a tyúktojás sárgájában, vajban, sárgarépában, hagymában, paradicsomban, narancsban és kajszibarackban.

A hajhullást az E vitamin bevitelével tudjuk megállítani. A növényi olajok (napraforgó, kukorica, stb.), csipkebogyó, tojás sárgája, bab, borsó gazdagok e vitaminban. A haj növekedését serkenti az uborka leve is.

Szív ritmus zavarai tünetek akkor lépnek fel, ha kevés a káliumsó a szervezetben. Megszűnteti, de legalábbis enyhíti az aritmiát a mazsola, halételek és marhahús fogyasztása.

Ödéma
Egy grammnyi cellulóz 4-5 gramm vizet képes a szervezetben megkötni és onnan eltávolítani. Ha Önnek a szív vagy a vesék
lenke1964, 2015. szeptember 30. szerda, 20:16
Mit kell tudni a Lapacho-ról?
Dél-Amerika indiánjai már évszázadok óta ismerik, és sokféle betegség kezelésére használják a magasra növő, csodálatos virágokat hozó és akár 700 évig is élő Lapacho-fa kérgét.

Évente egy-kétszer szedik le a belül vörösesbarna kérget, melyet apróra reszelnek, s teaként fogyasztják. A fakéreg 40 éves kor után éri el a gyógyászati célra is alkalmas hatóanyag-koncentrációt. Csak 35-40 éve figyeltek fel a tudósok arra, hogy a perui és bolíviai inkák a növényi kivonatot nagyon eredményesen alkalmazzák gyulladások, ízületi panaszok és daganatok kezelésére.

Ezután megkezdődtek az intenzív kutatások a hatásosság igazolására és a hatóanyagok kiderítésére.

A Dél-Amerikában őshonos Pau d Arco vagy Ipe roxo, Lapacho, Taheebo néven ismert fa kérgének széles körben elterjedt használata miatt Brazíliában nemzeti jelképnek számít. Mintegy 100-féle fa tartozik a tabebuia fajok közé, ezek közül a Tabebuia impetiginosa a legismertebb. Az indiánok
lenke1964, 2015. szeptember 30. szerda, 20:01
1/546
Képek, videók
élelmiszergi.jpg
maroka
2015. május 16. szombat, 23:41
Élelmiszer lánc...jpg
farkas1945
2013. november 11. hétfő, 18:20
élelmiszerek kezelése
lacipecsenye
2013. április 16. kedd, 11:54
élelmiszerek éfakulcsa.jp
meki77
2013. február 20. szerda, 08:00
élelmiszerek éfakulcsa.jp
dnemethk
2013. február 16. szombat, 23:05
génkezelt élelmiszerek.jp
dnemethk
2012. július 22. vasárnap, 22:15
Alapvető élelmiszerek.jpg
pazpeti
2008. december 02. kedd, 23:56
Unicarm-elelmiszer uzlet
margareta51
2007. december 25. kedd, 13:40
alapvető élelmiszerek
magdaseppa
2007. november 12. hétfő, 10:07
akik különböző.png
szuromieszter
2015. június 24. szerda, 09:27
3 A különböző fűszerkeve
jozsef_olah_9843
2015. június 02. kedd, 14:00
Két nagyon különböző....j
pacsakute
2013. augusztus 03. szombat, 15:09
151 különböző
angelina2006
2013. március 23. szombat, 17:24
029 különböző
angelina2006
2013. március 23. szombat, 15:31
028 különböző
angelina2006
2013. március 23. szombat, 15:31
Címkék
tyúktojás sárgájában, patogén mikroorganizmusok, tabebuia fajok, középkorúak elhízása, szívizomsejtek aktivitását, komlóban azonban, rossz táplálkozás, csudálatos nagy, növényi olajok, sejtekben található, növényi hormonok, antioxidáns hatású, növényekben -halmozottan, hatóanyagok kiderítésére, tápláléklánc azon, formaldehid ciklusban,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.