Belépés
2018. október 17. szerda | 42. hét | 290. nap | 13:53 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megkezdődött a balatoni hajózási szezon, újdonságokkal várják a vendégeket
és az önkormányzatoknak is köszönhető. "Jó balatoni embernek lenni. Büszkék vagyunk arra az értékre, amit őrzünk, és amit képviselünk" - fogalmazott. Bejelentette, hogy a szövetség a strandminősítő rendszer működtetése és a balatoni borok versenye mellett idén meghirdeti az Év balatoni háza versenyt, több kategóriában is. Szólt arról is, hogy fel kell készülni a vendégek fogadására és szórakoztatására esős napokon is, csak így lehet a Magyar Turisztikai Ügynökséggel karöltve megvalósítani, hogy négy évszakos turisztikai célpont legyen a Balaton.

Kontrát Károly, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy egyre népszerűbb a Balaton. "A kormány mindent megtesz azért, hogy ne a horvát tengerpartra, hanem a Balatonhoz jöjjenek minél többen, és hogy igazi ünnep legyen minden nap a Balatonnál."

Kollár József, az önkormányzatok tulajdonában lévő Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) vezérigazgatója beszámolt arról, hogy március 31-től üzemel a társaság új ügyfélközpontja, egy virtuális call
velemenyezd, 2018. március 31. szombat, 14:22
BTF - Megnyílt a Budapesti Tavasz Vásár a Vörösmarty téren
igazgatója a program megnyitásakor tartott helyszíni sajtótájékoztatón.

Az igazgató a legfrissebb KSH jelentésre hivatkozva azt is elmondta, hogy tavaly több mint 10 millió vendégéjszakát regisztráltak a kereskedelmi szálláshelyek, ez év első hónapjában pedig már több mint 600 ezren keresték fel a fővárost. Ez a szám a magánszállások forgalmával együtt valószínűleg az egymilliót is átlépte.

Kiemelte, hogy a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ kulturális vonzerőt teremt és tart fenn négy évszakos fesztiválok, a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál társszervezésével, csakúgy, mint a Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi, valamint a Tavaszi Vásár rendezésével. "Ez egy olyan kirakat, ahol egy helyszínen belül számos értéket tudunk bemutatni, és egy valódi közösségi teret létrehozni" - emelte ki.

A vásáron kiállító kézműves mesterek hivatásuk legjavát mutatják be portékáik és műhelyfoglalkozásaik segítségével a közönségnek - hangsúlyozta
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 14:31
Guller Zoltán: 42 milliárdnyi turisztikai fejlesztés Hajdú-Biharban
bővülést jelent. Hajdúszoboszlón 5,5 milliárd forint, Debrecenben 3,5 milliárd forint volt a szálláshelyek árbevétele 2017-ben - ismertette Guller Zoltán.

A vezérigazgató arról is beszélt, hogy a kormány új fejlesztési koncepciója turisztikai térségekben, desztinációkban gondolkodik. Ilyen kiemelt turisztikai térség a Debrecen-Hajdúszoboszló és a Hortobágy-Tisza-tó desztináció.

Felsorolása szerint a debreceni Nagyerdő komplex fejlesztési programja 20 milliárd forintból valósul meg, a "négy évszakos városközpont" kialakítására 3,5 milliárdot, Hajdúszoboszlón a gyógy-park és a promenád kialakítására 5 milliárdot fordíthatnak, a Település- és területfejlesztési operatív programban (Top) pedig a hajdú-bihari települések 7 milliárd forintból fejleszthetnek.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere a helyi fejlesztések közül a nagyerdei strand 6 milliárdos beruházását, illetve a repülőtér járatfejlesztési terveit emelte ki.

Utóbbival kapcsolatban megjegyezte: a tavalyi 320 ezres
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 16:52
Turisztikai ügynökség: több mint 19 milliárd forintos turisztikai fejlesztés várható Veszprém megyében
várfejlesztést közel 4, 2 milliárd forintból.

Ugyancsak fontos beruházás a veszprémi állatkert és a Balaton-felvidék fejlesztése, a gyógyhelyi és a reformkori városrészi fejlesztések Balatonfüreden - hangsúlyozta.

Guller Zoltán arról is beszélt, hogy 367 milliárd forintról döntött a kormány, melyet a Balatonnál fognak elkölteni.

Hozzátette: 1 milliárd forintból a Balaton márkát fejlesztik majd, amely a Magyarország márka fontos eleme.

A fejlesztések kiemelt célja, hogy a Balaton négy évszakos turisztikai térséggé váljon és ebben a tekintetben a Balaton "szerves része" Veszprém - húzta alá.

További fejlesztési lehetőséget jelentenek a Kisfaludy szálláshely fejlesztési program pályázatai, melyre a Veszprémmegyében található panziók csaknem mindegyike pályázott, a lehetőség még március 14-ig nyitva áll szálláshelyek létesítésére és felújítására - közölte.

Ovádi Péter, a Fidesz veszprémi választókerületi elnöke, országgyűlési képviselő-jelölt kiemelte, hogy Veszprémben szükség
velemenyezd, 2018. február 27. kedd, 16:34
Sípályák fejlesztését, a négy évszakos turizmust, valamint vándortáborokat támogatott a kormány
támogatása keretében két sípálya fejlesztéséhez hozzájárul, a támogatást az eplényi és a mátraszentistváni síközpontok nyerték, 70-75 százalékos önerő mellett. A lehetőséget azonban nem zárták le, így a sátoraljaújhelyi önkormányzat tulajdonában működő Zemplén Kalandpark mintegy 64 millió forintos fejlesztéséhez több mint 18 millió forint kormányzati támogatáshoz jutott, amiből hóágyúkat és egy, a sípályák karbantartására alkalmas hótaposógépet, ratrakot vásároltak. A szabadidő- és sportcentrum négy évszakos hasznosítása keretében pedig elkezdődött három downhill kerékpáros pálya engedélyeztetése, valamint a libegő-felvonó alkalmassá tétele kerékpárok szállítására - közölte.

Révész Máriusz kiemelte: Sátoraljaújhelyen szűk két évtized alatt épített fel az önkormányzat egy ma már évi 230 ezres látogatottságot elérő szabadidős központot, céljuk a félmilliós vendégszám elérése. A kalandpark nyereséges, az eredmény jelentős részét a tulajdonos visszaforgatja a karbantartásokra, fejlesztésekre -
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 18:04
Szeleta Park létesül Miskolcon, a Herman Ottó Emlékpark területén
sajtótájékoztatón emlékeztetett arra: az egyik "legfontosabb" ősemberbarlang a Szeleta-barlang. Erre az ősrégészeti lelőhelyre és a Bükk őstörténetére alapozva olyan látogatóközpont hoznak létre, amely kiállítással és élményelemekkel kalauzolja a látogatókat a Bükk és az emberiség őstörténetébe.

A Szeleta-kultúra színvonalas bemutatása négy évtizede várat magára, a projekt célja ezen értékek mai kor követelményeinek megfelelő oktatási és turisztikai szempontú interpretációja. Az egyedülálló, négy évszakos élményt nyújtó látogatóközpont egyebek mellett bevezeti a látogatókat a bükki barlangok évezredes titkaiba, az ősember világába, természetébe, megmutatja a hegység természeti és kulturális örökségét, mindezt hagyományos és interaktív elemekkel.

A létesítmény helyet ad majd különböző foglalkozásoknak, szakmai konferenciáknak, rendezvényeknek, szerves egységként beilleszkedő két tematikus játszótérnek, szakvezetett terepi programok kiindulási pontjainak, periszkópos kitekintésnek, archeológiai
velemenyezd, 2017. június 17. szombat, 07:04
Színes programok a Tisza-tó napja rendezvénysorozaton
Kovács Sándor, aki egyben a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke is, elmondta:a 10. Tisza-tó napja rendezvénysorozat a társszervezetek összefogásával valósul meg. Hozzátette: bár a rendezvénysorozattal kezdődik a nyári szezon, a tó és térsége négy évszakos turisztikai attrakció.

Szólt arról, hogy idén is folytatódik a Tiszta tó a Tisza-tó projekt. A környezettudatos szemléletformálást előtérbe helyező program egyik kulcsfontosságú eleme a szelektív hulladékgyűjtő edények kihelyezése a tó kikötőiben és strandjain - közölte.

Busi László, a Tiszai Vízirendészeti Kapitányság vezetője a sajtótájékoztatón elmondta: május 10-én kerül sor a Tisza-tavi Közbiztonsági Koordinációs Bizottság nyitó ülésére a poroszlói ökocentrumban. Felidézte, hogy a bizottságot tíz évvel ezelőtt alakította meg a Borsod-Abaúj-Zemlén, a Heves és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság, minden évben más-más főkapitányság vállalja a gesztorságot.

A bizottsági üléseken civil szervezetek,
velemenyezd, 2017. május 08. hétfő, 14:33
1/4
Képek, videók
HI-FI újdonságok
lacipecsenye
2013. október 24. csütörtök, 10:36
osziuj_ujdonsagok.jpg
k_e_timi
2010. november 06. szombat, 10:55
megkezdődött a havazás.jp
szalai0913
2012. február 04. szombat, 20:07
Megkezdődött2.JPG
kmmmarika
2010. május 07. péntek, 10:35
Megkezdődött.JPG
kmmmarika
2010. május 07. péntek, 10:35
az_ugynokseg_1.jpg
ticsi83
2009. február 10. kedd, 17:14
az_ügynökség_(zolipapa ).j
grand83
2008. május 04. vasárnap, 04:34
napoleon-Kollár.jpg
agica2004
2018. március 01. csütörtök, 22:29
Solaris Kollár-Bogdán.jpg
agica2004
2018. március 01. csütörtök, 21:35
Solaris-Kollár- A..jpg
agica2004
2015. január 05. hétfő, 17:51
Solaris-Kollár A..jpg
agica2004
2015. január 05. hétfő, 17:49
Kollár-Solaris.jpg
agica2004
2014. június 30. hétfő, 15:34
Kollár_Solaris.jpg
agica2004
2014. június 30. hétfő, 15:32
Kollár A-Solaris.jpg
agica2004
2014. június 30. hétfő, 15:32
Címkék
létesítmény helyet, sípályák karbantartására, lehetőséget azonban, poroszlói ökocentrumban, fejlesztések kiemelt, program megnyitásakor, szálláshelyek árbevétele, vendégek fogadására, virtuális call, Tavaszi Vásár, balatoni borok, veszprémi állatkert, Busi László, Budapesti Fesztivál-, Tiszai Vízirendészeti Kapitányság, ősember világába,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.