Regisztráció  Belépés
2018. február 18. vasárnap | 7. hét | 49. nap | 02:29 | Bernadett
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sípályák fejlesztését, a négy évszakos turizmust, valamint vándortáborokat támogatott a kormány
támogatása keretében két sípálya fejlesztéséhez hozzájárul, a támogatást az eplényi és a mátraszentistváni síközpontok nyerték, 70-75 százalékos önerő mellett. A lehetőséget azonban nem zárták le, így a sátoraljaújhelyi önkormányzat tulajdonában működő Zemplén Kalandpark mintegy 64 millió forintos fejlesztéséhez több mint 18 millió forint kormányzati támogatáshoz jutott, amiből hóágyúkat és egy, a sípályák karbantartására alkalmas hótaposógépet, ratrakot vásároltak. A szabadidő- és sportcentrum négy évszakos hasznosítása keretében pedig elkezdődött három downhill kerékpáros pálya engedélyeztetése, valamint a libegő-felvonó alkalmassá tétele kerékpárok szállítására - közölte.

Révész Máriusz kiemelte: Sátoraljaújhelyen szűk két évtized alatt épített fel az önkormányzat egy ma már évi 230 ezres látogatottságot elérő szabadidős központot, céljuk a félmilliós vendégszám elérése. A kalandpark nyereséges, az eredmény jelentős részét a tulajdonos visszaforgatja a karbantartásokra, fejlesztésekre -
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 18:04
Szeleta Park létesül Miskolcon, a Herman Ottó Emlékpark területén
sajtótájékoztatón emlékeztetett arra: az egyik "legfontosabb" ősemberbarlang a Szeleta-barlang. Erre az ősrégészeti lelőhelyre és a Bükk őstörténetére alapozva olyan látogatóközpont hoznak létre, amely kiállítással és élményelemekkel kalauzolja a látogatókat a Bükk és az emberiség őstörténetébe.

A Szeleta-kultúra színvonalas bemutatása négy évtizede várat magára, a projekt célja ezen értékek mai kor követelményeinek megfelelő oktatási és turisztikai szempontú interpretációja. Az egyedülálló, négy évszakos élményt nyújtó látogatóközpont egyebek mellett bevezeti a látogatókat a bükki barlangok évezredes titkaiba, az ősember világába, természetébe, megmutatja a hegység természeti és kulturális örökségét, mindezt hagyományos és interaktív elemekkel.

A létesítmény helyet ad majd különböző foglalkozásoknak, szakmai konferenciáknak, rendezvényeknek, szerves egységként beilleszkedő két tematikus játszótérnek, szakvezetett terepi programok kiindulási pontjainak, periszkópos kitekintésnek, archeológiai
velemenyezd, 2017. június 17. szombat, 07:04
Színes programok a Tisza-tó napja rendezvénysorozaton
Kovács Sándor, aki egyben a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke is, elmondta:a 10. Tisza-tó napja rendezvénysorozat a társszervezetek összefogásával valósul meg. Hozzátette: bár a rendezvénysorozattal kezdődik a nyári szezon, a tó és térsége négy évszakos turisztikai attrakció.

Szólt arról, hogy idén is folytatódik a Tiszta tó a Tisza-tó projekt. A környezettudatos szemléletformálást előtérbe helyező program egyik kulcsfontosságú eleme a szelektív hulladékgyűjtő edények kihelyezése a tó kikötőiben és strandjain - közölte.

Busi László, a Tiszai Vízirendészeti Kapitányság vezetője a sajtótájékoztatón elmondta: május 10-én kerül sor a Tisza-tavi Közbiztonsági Koordinációs Bizottság nyitó ülésére a poroszlói ökocentrumban. Felidézte, hogy a bizottságot tíz évvel ezelőtt alakította meg a Borsod-Abaúj-Zemlén, a Heves és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság, minden évben más-más főkapitányság vállalja a gesztorságot.

A bizottsági üléseken civil szervezetek,
velemenyezd, 2017. május 08. hétfő, 14:33
Magyarország legígéretesebb kulturális úti célját keresi a Magyar Turizmus Zrt.
Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) aktív turizmusért felelős igazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón elmondta:a nemzeti marketingszervezet 50 százalékos uniós támogatást nyert el a pályázat lebonyolítására, 23 700 eurót.

Hozzátette, májusban az ország turisztikai régióiban vidéki roadshow indul, az információs napokon tájékoztatják a lehetséges pályázókat, és megjegyezte, hogy több tucat pályázatra számítanak.

A pályázók felét bejelentés nélkül, személyesen, próbavásárlással is tesztelik a bíráló bizottság tagjai - ismertette. A nyeremény 2 millió forint marketingtámogatás lesz a győztesnek. A nyertes részt vesz a 2018. évi Európai Turizmus Fórumon, ahol a többi európai tagállam díjazottjával együtt átveszi a Kíváló Európai Desztináció díjat. Eddig hét magyarországi térség nyerte el a címet, az Őrség, Hortobágy, Mecsek, Kaposvár és a Zselic vidéke, Tisza-tó, Írottkő Natúrpark, és a Mecsek Zöld út.

Kiemelte: a pályázati feltételek között szerepel, hogy már
velemenyezd, 2017. április 25. kedd, 10:54
Újabb fejlesztések indulnak a Tisza-tó térségében
Kovács Sándor, aki a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke is, elmondta: a legdinamikusabban fejlődő régió Magyarországon a Tisza-tó és térsége, amely négy évszakos turisztikai desztináció lesz.

Idén tavasszal írják ki a közbeszerzést a Tiszafüred és Poroszló közötti kerékpárút-szakasz befejezésére - mondta. A beruházással a Tisza-tavat teljesen biztonságosan körbe lehet majd kerékpározni, hiszen közúti forgalom nem keresztezi ezt az utat - közölte, megjegyezve: a kerékpáros pihenők, szervizek hálózatát is fejlesztik majd.

Tervezik a Tisza-tó és Eger,valamint a tó és Hortobágy közötti kerékpárút kiépítését is. Megvalósulás esetén kerékpárúton lehetne elérni a Tisza-tavat Európából - közölte.

Csaknem 30 ezer kerékpáros turistát számoltak a kiskörei vízlépcsőnél az elmúlt évben, de ennél jóval több két keréken közlekedő turista fordul meg a térségben - számolt be.

Kovács Sándor elmondta: hangsúlyt fektetnek a tó északi területe után a déli részek fejlesztésére is.
velemenyezd, 2017. március 07. kedd, 12:43
Lara: Ékszer-doboz
Ékszerdoboz az én hazám, erdők mezők figyelnek rám,
Hegyeinek lankáiban, nap fürdik mámoros álomban,
Városai, falvacskái, szívemnek kedves utcái
rovom nyáron, rovom télen, amíg mindet megismerem.
Négy évszakos világunkat, soha nem adnám örök tavasznak.
Homokbuckák viharában, edződtem nagy családomban.
Mint a polip karjai, szétáradnak lelkei, bárhol jársz a nagy - világban,
magyar ember jő szemben az utcában,
tengernek homokjában!
Jó hallani szavaikat, érteni gondjaikat,
átölelni erős válluk, érezni szív-dobbanásuk.
lenke1964, 2016. november 27. vasárnap, 13:16
Lovassport - Fazekas Sándor: Szilvásvárad a hazai lovaskultúra fellegvára
Csaknem 1,9 milliárd forint hazai forrásból épült meg ez az impozáns komplexum, amely igazi otthona lesz a hazai lovassportnak - fogalmazott Fazekas Sándor avatóbeszédében. A szilvásváradi program, amely három ütemből áll, része a 2014-ben elindított Kincsem Nemzeti Lovas Programnak és további több milliárdos beruházást tartalmaz - tette hozzá.

Az agrárminiszter kifejtette: a következő ütemekben megújul, és négy évszakossá válik egyebek mellett a szabadtéri lovaspálya egy 6000 fős lelátóval. Hangsúlyozta: a beruházások felélénkítik a település idegenforgalmát, lovassportját és jelentős befolyással lehetnek a lótenyésztésre is. Megítélése szerint a környékre is pozitív hatással lesz a fejlesztés, felértékelődik a Szalajka-völgy, Bélapátfalva és a Bükk egész térsége.

Arról is beszélt: Magyarország egyik legjelentősebb fejlesztése a szilvásváradi lipicai lovasközpont, melynek egyik legfontosabb hatása, hogy megmarad az egyedülálló lipicai ménes, megőrződik annak lóállománya és genetikai öröksége,
velemenyezd, 2016. november 12. szombat, 15:32
Fazekas Sándor: a hétvégén átadják az új fedeles lovardát Szilvásváradon
Fazekas Sándor a szombati átadást igazi lovas ünnepnek nevezte, mivel az egyik legjelentősebb fejlesztés az utóbbi időben a magyar lovas sport világában. A szilvásváradi lipicai lovas központ megújítása igen jelentős beruházás, mivel a régi létesítmény teljesen megújul. Megépül egy négy évszakos pálya is ennek keretében, amely egész évben használható lesz. Emellett a kiegészítő létesítmények is megújulnak. A beruházás a jövő évben fejeződik be.

Mindez a Kincsem Nemzeti Lovas Program része, amely továbbfejlesztéseket is tartalmaz például: Mezőhegyesen, Bábolnán, Fábiánsebestyében és a Nemzeti Lovardában is zajlik a munka. A célkitűzés az, hogy a magyar lovas kultúra világszínvonalú infrastrukturális háttérre támaszkodhasson, a lovaglás iránt egyre nagyobb az érdeklődés az országban, mivel "lovas nemzet vagyunk" - jegyezte meg. A versenyeken indított lovak száma - például - a rendszerváltás óta megháromszorozódott, ami most 4 ezer felett van - tette hozzá a miniszter.

A szakemberek arra
velemenyezd, 2016. november 09. szerda, 11:30
Egy éven belül megújul a Nemzeti Lovarda
A Keleti pályaudvar tőszomszédságában, a Kerepesi út mellett található 4,5 hektáros alapterületű lovasközpont az 1800-as évek végén épült, a második világháborúban megrongálódott, s most a felújítással együtt bővítésre is sor kerül. Az új lovardában helyet kap egy négy évszakos pálya, egy díjugrató pálya, egy gyakorlópálya, két fedeles lovarda, négy karám, 176 istálló, jártatógép, futószáras kör, állatorvosi kezelő, valamint több iroda, raktár, konferenciaterem és szociális helyiség.

A beruházás keretén belül nemcsak megújulnak, de funkciójukat tekintve bővülnek is a lovarda egyes részei, például a műemléki védettségű főépület. A "Kóbli" visszanyeri klasszikus klubház jellegét, továbbá egy 770 négyzetméteres Tudásközpont is épül konferenciatermekkel és irodákkal - olvasható a tájékoztatóban, amely arra is kitér, hogy a rekonstrukcióval a lovas sport mellett az ökoturizmus, a humán gyógyítás és a kulturális élet - lovas színház - is profitál.

A közlemény emlékeztet rá, hogy a közbeszerzési
velemenyezd, 2016. szeptember 07. szerda, 13:01
7 természetes módszer allergia ellen
hanem egy injekció révén elhelyezik bőrünk alatt az allergént és hagyják, hogy immunrendszerünk magától kialakítson rá egy erős ellenválaszt (hosszú időszakról, akár 3-5 évnyi időtartamról beszélünk ebben az esetben). Ennek elteltével teljesen érzéketlenek leszünk a szóban forgó allergénekre, nem lesznek rájuk jelentős reakcióink. Az American Journal of Rhinology & Allergy adatai szerint az éves immunterápiában részesülő betegeknél mintegy 43 százalékkal csökkentek a szimptómák azokhoz képest, akik évszakosan kapták meg az oltásokat, úgyhogy az időzítéssel is érdemes kalkulálnunk: faggassuk ki erről is orvosainkat!

Egy másik fajta, de hasonló immunterápia-módszer nem injekcióval dolgozik: az allergének koncentrált dózisait nyelvünk alatt kell elhelyeznünk, testünk lassan, de biztosan elnyeli az allergéneket és immunitást szerez rá: ehhez pedig 3-5 évig kell heti háromszor adagolnunk nyelvünk alá az allergéneket. A Medicina Universitaria szaklapban publikált tanulmány szerint 24 hétnyi kezelést
eva6, 2016. május 11. szerda, 08:48
Március 3-án nyílik az Utazás 2016 kiállítás
Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára elmondta: a rendezvény a régió meghatározó eseménye, ahol 30 százalékkal több kiállító lesz jelen idén a tavalyihoz képest.

Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója ismertette: a kiállítás szakmai jellegét is erősíti, hogy két szakmai napot rendeznek az eddigi egy helyett. A kiállítás szakmai díszvendége Kína, belföldi díszvendége Budapest, kulturális díszvendége pedig Brazília lesz - tette hozzá.

Ruszinkó Ádám fontos eredménynek nevezte, hogy Kína és Kelet-Közép-Európa turisztikai kapcsolatainak fejlesztéséért tavaly megalapított regionális Turisztikai Koordinációs Központ székhelye Budapest lett.

Hangsúlyozta: az ágazat sikeres évet zárt 2015-ben, minden fontos mutató kiemelkedően nőtt. Magyarország változatlanul biztonságos úti cél, idén a turisztikai bevételek 5-6 százalékos növekedését várják, és 2018-ban az új kongresszusi központ is megnyílik Budapesten - tette hozzá.

Faragó
velemenyezd, 2016. február 23. kedd, 11:42
Balatoni összefogás a minőségi vendéglátók elismeréséért
szervezetek kívánatosnak tartják az ilyen szezonnyújtó rendezvények, illetve a nyári szezonon túl nyitva tartó helyek kiemeltebb támogatását - hangsúlyozzák a közleményben.

A Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában üdvözölte a balatoni szervezetek törekvését, hogy felhívják a figyelmet az évről évre magasabb minőséget képviselő balatoni kínálat megújulására.

Az MT Zrt. rámutatott: az elmúlt évek fejlesztéseinek és marketingjének köszönhetően a Balaton négy évszakos úti céllá vált, a gazdag balatoni bor- és gasztrokultúrának köszönhetően egész évben elérhető programokkal várja a régió az aktív kikapcsolódás és a gasztronómia kedvelőit.

Rámutatnak arra is, hogy a munkaerő szakképzettsége, illetve a munka iránti elkötelezettsége a régióban magas, az elmúlt időszakban érezhetően nőtt az érintett munkakörök presztízse is.

Hangsúlyozzák azt is állásfoglalásukban, hogy Magyarországot és vele együtt a Balatont a kiemelkedően jó közbiztonság és az alacsony
velemenyezd, 2015. július 10. péntek, 17:02
1/4
Képek, videók
fejlesztés-alatt-3.png
menusgabor
2015. február 23. hétfő, 23:05
fejlesztés.jpg
tantus
2014. szeptember 18. csütörtök, 10:32
Újabb jelentős fejlesztés
basikele
2013. február 15. péntek, 05:21
Fejlesztés alatt!!! 2.jpg
pazpeti
2008. szeptember 25. csütörtök, 13:56
Magyar fejlesztésű Kalasn
richardbodo
2008. március 08. szombat, 19:48
fejlesztés
erikac
2008. február 14. csütörtök, 09:08
KNORR fejlesztés Tósakiva
kismotor
2007. szeptember 26. szerda, 17:36
térkép fejlesztés magyar
szidi001
2007. április 06. péntek, 11:24
Vidék fejlesztés
atkaguru
2006. november 14. kedd, 10:54
Nosztori Kalandpark.JPG
dnemethk
2017. január 29. vasárnap, 09:38
KalandPark 2016.08.20 (9)
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 14:58
KalandPark 2016.08.20 (8)
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 14:58
KalandPark 2016.08.20 (7)
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 14:58
KalandPark 2016.08.20 (6)
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 14:57
KalandPark 2016.08.20 (5)
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 14:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.