Belépés
2018. október 17. szerda | 42. hét | 290. nap | 11:46 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ágai Ágnes
MEGIDÉZLEK

Ha megidézlek, más vagy:
önkényesen vegyítek
valódit és vágyottat össze,
játszom hamis képeddel
jóleső öncsalással,
szétszedlek, összeraklak,
mosolyodat magamra öltöm,
mozdulatodba belebújok,
hangodat a szélnek eresztem,
és az arcomba visszafújja.

Hol jársz? nem kérdem, olyan mindegy,
csak lépted vigyázom,
cipőd ismeretlen.

Ha szólnál hozzám, meg se hallanám,
elmennék melletted észrevétlen,
mostani magadhoz nincsen már közöm.


IGEIDŐK...

Szerettél. Szerettelek.
A múlt idő zónájába kerültünk.
Furcsa, idegen vidék.
Nem tudok tájékozódni benne.

Elsüllyedek.
Ránk nehezedik a volt,
nem fénylik föl a lesz.
Minden megtörtént már.
Ezentúl együtt soha semmi.

Ez a
menusgabor, 2018. október 13. szombat, 20:01
Nem hatékonyak az elhúzódó köhögés kezelésére szedett gyógyszerek
A svájci Bázeli Egyetemen dolgozó Benjamin Speich és kollégái olyan klinikai vizsgálatokra alapozták a tanulmányukat, amelyek során a pácienseket véletlenszerűen két csoportba osztották és az egyik csoport gyógyszeres, a másik pedig placebós kezelést kapott - írja internetes oldalán a The Independent című brit lap.

A szakemberek minden szóba jöhető készítményt számításba vettek, leszámítva a hagyományos kínai orvoslásban használt szereket. Olyan páciensekre szűkítették a vizsgálatokat, akik 3-8 hete küzdöttek köhögéssel. A vizsgált szerek között volt az asztmás rohamok kezelésére és megelőzésére alkalmas szalbutamol, valamint egyéb, kodeintartalmú készítmények.

A kutatók szerint a placebóval összehasonlítva a gyógyszerek egyetlen esetben sem gyorsították fel jelentősen a gyógyulás folyamatát, vagy javították a páciens állapotát a vizsgált területek bármelyikében. Ugyanakkor a páciensek 14 százaléka tapasztalt olyan negatív mellékhatásokat, mint fejfájás, hányinger, mellkasi fájdalom és néhány
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 14:32
Fogyókúrás recept
tengeri só és citromlé hozzáadásával salátát készítettem. Mivel igénylem a fűszeres ételeket és mivel tudom hogy a gyömbér beindítja az anyagcserét, egy keveset raktam ebből a fűszerből is, plusz a feketeborsot ismételten nem hagytam ki. Ehhez grilleztem vagy 2 db virslit, vagy pároltam csirkemellet, vagy tonhalat, vagy főztem egy kemény tojást. (Tojást 1 héten max. 2x) Volt, hogy a salátát megbolondítottam 2-3 evőkanál sovány joghurttal és paradicsomszeletekkel. Nagyon jól beleillett az ízvilágába a mostani ,,update"-es mustár is, ugyanis ebben nincs cukor.

Vacsorára vagy egy pohár tejet, vagy turmixot ittam. A turmix is nagyon egyszerű. Csupán tej kell hozzá és valamilyen alacsony savtartalmú gyümölcs amely nem rántja össze a tejet. Pl. alma, tej, vanília aroma:), ha szükséges édesítőszer... fahéj, a tetejére. Lehet variálni, csak ügyeljünk a gyümölcs cukortartalmára. Én pl. a banánt is ajánlom. Heti 1-2 banántól nem fogunk meghízni.

Zöld teát ittam, édesítőszerrel vagy
skorpiolilike, 2018. augusztus 11. szombat, 06:57
Okostojás: védekezés a hőség ellen
Vasárnap akár 31 fok is lehet a mostani 36 helyett, de addig is küzdeni kell a forróság ellen. A fullasztó hőség az egészségre káros, de a légmozgás csökkentheti hőérzetünket. Ha már elviselhetetlen a hőség számunkra, akkor gyorsuljunk fel. Kezdjünk el futni, a keletkező légellenállás hatására nem érezzük a hőséget, erőnléttől függően 10-50 méter után már semmit sem fogunk érezni. Aki 50 méter után még nem ájul el az ne panaszkodjon a hőségre.
naplopoleon, 2018. augusztus 10. péntek, 14:16
Vadvirág- Fleiszig Rózsa: Fejet hajtva a nyár
Fejet hajtva a nyár, kacéran belibbent
Megkövült szívekből kiűzve a bánatot
Durván taposva, mit maga után hagyott
a konok tél, s a ravasz tavasz. Itt bent.

Meleg van, és napsugaras öleléssel
karjába zár egy rég áhított, szép álom
Már annyi éve csak visszatérted várom...
Makacs szerelmem nem halt meg közben mégse'

Miért e vágy, ez az értelmetlen érzés?
A hazugságból nincs többé visszatérés
A forró nyár sem hozhat már változást.

Merengek némán, és hiszem, hogy a holnap,
a mostaninál sokkal szebb évet hozhat...
Így nem adhatom fel még ezt az álmodást.

Eger,2018. július 27. F.egri Rózsa (Vadvirág)
cserhat3, 2018. július 29. vasárnap, 11:37
Dmitry Glukhovsky - Metró 2033
egyelőre békén hagyta. Az eltörött csövekből áradó téboly más-más hatást gyakorolt mindenkire. És míg Artyom ezt egyszerű zúgásként érzékelte, amely megsüketítette, nem hagyta koncentrálni, elfojtotta a gondolatait, de magát az értelmét megkímélte, addig Bourbon egyszerűen nem bírta ki ezt a hatalmas rohamot, és meghalt. Artyom nem gondolta, hogy ez a zúgás ölni is tud, különben nem egyezett volna bele, hogy egy lépést is tegyen a koromsötét alagútban a Proszpekt Mira és a Szuharjovszkaja között.
A mostani alkalommal a zúgás észrevétlenül lopakodott elő, először csak eltompította az érzékeket - Artyom meg volt győződve róla, hogy minden közönséges hangot elnyomott, bár őt magát addig nem lehetett hallani -, aztán annyira megdermesztette a gondolatok áradását, hogy azok besűrűsödtek, megálltak, a tehetetlenség dere ülte meg őket, majd végül bevitte a végső, a megsemmisítő ütést. De hogy nem vette észre rögtön, hogy Bourbon egyszer csak olyan nyelven szólalt meg, melyet akkor sem tudhatott volna
eposz, 2018. június 18. hétfő, 10:24
Kánikulai tanácsok- Idősebbeknek
Hogyan hűtsék magukat az idősebbek a forróságban? 10 fontos tanács :

Az idősebb korosztály számára nagyobb veszélyt jelent a mostani forró időjárás, mivel szervezetük kevésbé képes alkalmazkodni a meleghez, mint a fiatalabbaké. Ráadásul esetükben gyorsabban kialakul a test dehidratációja is.
Az idősebbek szervezete nehezen alkalmazkodik a forró hőmérséklethez, mivel testük kevésbé képes elviselni a hőmérséklet hirtelen változásait, az esetleges krónikus betegségek pedig negatívan befolyásolják a szervezet reakcióit a melegre. Bizonyos gyógyszerek gátolhatják az izzadást és megváltoztathatják a test hőmérséklet szabályozását.

10 praktikus tanács idősebbeknek kánikula idejére

1, Igyanak sok vizet, attól függetlenül, hogy szomjasnak érzik-e magukat, kerüljék az alkoholt és a koffeint.

2, Fogyasszanak hűsítő ételeket, akár otthon készített jégkrémet, fagyasztott gyümölcsöket.

3, Kerüljék a nehéz ételeket, helyette könnyű csirkét, salátát vagy tésztát
pacsakute, 2018. június 14. csütörtök, 09:15
Hogy már nyár van?
például kaptunk egy tuti ovis szatyorkát,amitől, úgy meghatódtam, de most komolyan az óvónéni is csupa szív és olyan jó látni, hogy a gyerekekért vannak, és szeretik őket.
Nagyon nagyon fáradt vagyok, és most is tele vagyok feladattal, és mindenfélével. Elkezdtem egy irányított diétát, amitől remélem a további javulást, és azt, hogy megtanulok értelmesen enni és létezni. Igen sokaknak nem okoz gondot, ha összevissza eszik, de a sok stressz és még ki tuja mi minden szépen szétszedett engem, bár a mostani vizsgálaton, már kaptam megerősítést, hogy jó úton járok, és a mérgeket is hajtom k a szervezetemből. Nehéz, nagyon nehéz a kóla nélküli élet, de ma elcsábultam egy specko lattéra. Ittam egyet, de csak azért, mert a mekiben a leányzó olyan kedves és segítőkész volt, hogy adott nekem forró vizet a gm cikóriámhoz, és felhabosította a meleg mandula tejet, és a mennyekben jártam. Igen, meg sem közelíti az eredeti cofee latte-t, de nekem ez most lélek emelő volt! Nem is tudom miért ittam annyi kólát, és miért
dundulino, 2018. június 13. szerda, 22:20
Hagymás-mustáros tarja steak krumplival
Hagymás-mustáros tarja steak krumplivalSzeretjük a tarját, elég gyakran sütök, akár egyben, akár szeletelve. Sokszor sütőben, de időnként serpenyőben a gázon, mint ezt a mostani változatot is.

Hozzávaló:

6 szelet (kb. 2 cm vastag) tarja
3 fej hagyma (sonka lilahagymát használtam)
mustár
2 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1-2 paradicsom
olívaolaj
1 ek. vaj
só, bors, őrölt kömény
1 ág rozmaring
1 pohár száraz fehérbor
2 dl alaplé vagy víz
0,5 dl tejszín

A húst megmostam, a nedvességet leitattam róla, majd minden szeletet sóztam, borsoztam és meghintettem egy kis őrölt köménnyel. Ezután 1-1 kanál mustárt kentem minden oldalára.
Egy nagyobb (28-30 cm átmérőjű) teflon lábasban olívaolajat melegítettem, adtam hozzá 1 ek. vajat
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 11:36
Fény derült a különös sziklák titkára
megszilárdult, de még továbbra is rendkívül forró."

A felfedezés nemcsak a bazaltoszlopok kialakulását, de a vulkánok működésének alaposabb megértését is elősegíti.

AZ IZLANDI SVARTIFOSS-VÍZESÉS A JELLEGZETES BAZALTOSZLOPOKKAL (FOTÓ: TUMBLR)

,,A vulkáni rendszerekben a folyékony halmazállapotú anyagok felelősek a hő áramlásáért, amelyeket így fel lehet használni a geotermikus energia előállítására" - tette hozzá dr. Jackie Kendrick. ,,Ezért a mostani felfedezéseknek óriási jelentőségük van a vulkanológia és a geotermikus energia kutatásának szempontjából is."

A vulkánokat azért is kell jobban megismernie az emberiségnek, mert még mindig viszonylag keveset tudunk róluk. Az amerikai Yellowstone Nemzeti Park alatt például egy úgynevezett szupervulkán rejtőzik, amely a kutatók szerint bármikor kitörhet. De emlékezetes, hogy az európai légi közlekedésre milyen hatása volt az izlandi Eyjafjallajökull 2010-es kitörésének, amelynek
tinka1951, 2018. április 15. vasárnap, 11:44
Hol tollal, hol ecsettel „szól”
Magyarországra mentem férjhez. Éreztem, tudtam, hogy többé nincs visszaút.

- Hogyan került Magyarországra?

- Egy kérészéletű házasság és a válás után meglátogattuk az unokahúgommal a rokonokat Budapesten három hónappal az élesdi születésű nagybátyánk, Bondor József halála után, 1981-ben. Ő korábban építésügyi és városfejlesztési miniszter volt, 1977-től haláláig pedig a Magyar Urbanisztikai Társaság elnöke. A szomszédba voltunk hivatalosak egy uzsonnára, ott találkoztam a mostani férjemmel. Meghívott minket diszkózni. Gardedámnak mentem, de végül velem beszélt egész este, ráadásul félóra elteltével meg is kérte a kezemet. Gondoltam, hogy ez nem komoly ember, de találkoztunk másnap is, és hiába mentünk haza Élesdre, három hét után ott is megjelent. Édesapám mondta, hogy nagyon jó ember, próbáljam meg, milyen vele az élet. Beadtuk a papírokat, ő végig mellettem volt, és az a hercehurca, ami az országváltással járt abban az időben, nagyon összehozott minket. Fiatalságom Ócsához
irmus, 2018. április 07. szombat, 10:58
1/28
Képek, videók
Ágai Ágnes 1.JPG
erzsikepuskas
2016. április 18. hétfő, 18:23
ágai ágnes1.jpg
erzsikepuskas
2014. szeptember 24. szerda, 11:18
ágai ágnes emlékezlek.gif
erzsikepuskas
2014. augusztus 19. kedd, 17:04
ágai ágnes-Útrakelve.jpg
erzsikepuskas
2014. augusztus 19. kedd, 15:01
ágai ágnes a végtelen.jpg
erzsikepuskas
2014. június 23. hétfő, 21:07
Ágai Ágnes idézet.jpg
pacsakute
2012. szeptember 21. péntek, 19:35
Ágai Ágnes Van aki fél.jp
mester126mari
2012. július 17. kedd, 15:19
Ágai Ágnes Télvíz.jpg
mester126mari
2012. április 12. csütörtök, 17:18
Ágai Ágnes Lelkiismeret.j
mester126mari
2012. április 12. csütörtök, 17:17
Ágai Ágnes A meglesett él
mester126mari
2012. április 12. csütörtök, 17:13
Gyökeret eresztett
rodes53
2010. január 02. szombat, 16:02
22. arcomba ....bmp
marcyt
2011. november 21. hétfő, 09:35
Arcomban.gif
zsofi0413
2011. június 06. hétfő, 05:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.