Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 16. csütörtök | 33. hét | 228. nap | 14:17 | Ábrahám
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fogyókúrás recept
tengeri só és citromlé hozzáadásával salátát készítettem. Mivel igénylem a fűszeres ételeket és mivel tudom hogy a gyömbér beindítja az anyagcserét, egy keveset raktam ebből a fűszerből is, plusz a feketeborsot ismételten nem hagytam ki. Ehhez grilleztem vagy 2 db virslit, vagy pároltam csirkemellet, vagy tonhalat, vagy főztem egy kemény tojást. (Tojást 1 héten max. 2x) Volt, hogy a salátát megbolondítottam 2-3 evőkanál sovány joghurttal és paradicsomszeletekkel. Nagyon jól beleillett az ízvilágába a mostani ,,update"-es mustár is, ugyanis ebben nincs cukor.

Vacsorára vagy egy pohár tejet, vagy turmixot ittam. A turmix is nagyon egyszerű. Csupán tej kell hozzá és valamilyen alacsony savtartalmú gyümölcs amely nem rántja össze a tejet. Pl. alma, tej, vanília aroma:), ha szükséges édesítőszer... fahéj, a tetejére. Lehet variálni, csak ügyeljünk a gyümölcs cukortartalmára. Én pl. a banánt is ajánlom. Heti 1-2 banántól nem fogunk meghízni.

Zöld teát ittam, édesítőszerrel vagy
skorpiolilike, 2018. augusztus 11. szombat, 06:57
Okostojás: védekezés a hőség ellen
Vasárnap akár 31 fok is lehet a mostani 36 helyett, de addig is küzdeni kell a forróság ellen. A fullasztó hőség az egészségre káros, de a légmozgás csökkentheti hőérzetünket. Ha már elviselhetetlen a hőség számunkra, akkor gyorsuljunk fel. Kezdjünk el futni, a keletkező légellenállás hatására nem érezzük a hőséget, erőnléttől függően 10-50 méter után már semmit sem fogunk érezni. Aki 50 méter után még nem ájul el az ne panaszkodjon a hőségre.
naplopoleon, 2018. augusztus 10. péntek, 14:16
Vadvirág- Fleiszig Rózsa: Fejet hajtva a nyár
Fejet hajtva a nyár, kacéran belibbent
Megkövült szívekből kiűzve a bánatot
Durván taposva, mit maga után hagyott
a konok tél, s a ravasz tavasz. Itt bent.

Meleg van, és napsugaras öleléssel
karjába zár egy rég áhított, szép álom
Már annyi éve csak visszatérted várom...
Makacs szerelmem nem halt meg közben mégse'

Miért e vágy, ez az értelmetlen érzés?
A hazugságból nincs többé visszatérés
A forró nyár sem hozhat már változást.

Merengek némán, és hiszem, hogy a holnap,
a mostaninál sokkal szebb évet hozhat...
Így nem adhatom fel még ezt az álmodást.

Eger,2018. július 27. F.egri Rózsa (Vadvirág)
cserhat3, 2018. július 29. vasárnap, 11:37
Dmitry Glukhovsky - Metró 2033
egyelőre békén hagyta. Az eltörött csövekből áradó téboly más-más hatást gyakorolt mindenkire. És míg Artyom ezt egyszerű zúgásként érzékelte, amely megsüketítette, nem hagyta koncentrálni, elfojtotta a gondolatait, de magát az értelmét megkímélte, addig Bourbon egyszerűen nem bírta ki ezt a hatalmas rohamot, és meghalt. Artyom nem gondolta, hogy ez a zúgás ölni is tud, különben nem egyezett volna bele, hogy egy lépést is tegyen a koromsötét alagútban a Proszpekt Mira és a Szuharjovszkaja között.
A mostani alkalommal a zúgás észrevétlenül lopakodott elő, először csak eltompította az érzékeket - Artyom meg volt győződve róla, hogy minden közönséges hangot elnyomott, bár őt magát addig nem lehetett hallani -, aztán annyira megdermesztette a gondolatok áradását, hogy azok besűrűsödtek, megálltak, a tehetetlenség dere ülte meg őket, majd végül bevitte a végső, a megsemmisítő ütést. De hogy nem vette észre rögtön, hogy Bourbon egyszer csak olyan nyelven szólalt meg, melyet akkor sem tudhatott volna
eposz, 2018. június 18. hétfő, 10:24
Kánikulai tanácsok- Idősebbeknek
Hogyan hűtsék magukat az idősebbek a forróságban? 10 fontos tanács :

Az idősebb korosztály számára nagyobb veszélyt jelent a mostani forró időjárás, mivel szervezetük kevésbé képes alkalmazkodni a meleghez, mint a fiatalabbaké. Ráadásul esetükben gyorsabban kialakul a test dehidratációja is.
Az idősebbek szervezete nehezen alkalmazkodik a forró hőmérséklethez, mivel testük kevésbé képes elviselni a hőmérséklet hirtelen változásait, az esetleges krónikus betegségek pedig negatívan befolyásolják a szervezet reakcióit a melegre. Bizonyos gyógyszerek gátolhatják az izzadást és megváltoztathatják a test hőmérséklet szabályozását.

10 praktikus tanács idősebbeknek kánikula idejére

1, Igyanak sok vizet, attól függetlenül, hogy szomjasnak érzik-e magukat, kerüljék az alkoholt és a koffeint.

2, Fogyasszanak hűsítő ételeket, akár otthon készített jégkrémet, fagyasztott gyümölcsöket.

3, Kerüljék a nehéz ételeket, helyette könnyű csirkét, salátát vagy tésztát
pacsakute, 2018. június 14. csütörtök, 09:15
Hogy már nyár van?
például kaptunk egy tuti ovis szatyorkát,amitől, úgy meghatódtam, de most komolyan az óvónéni is csupa szív és olyan jó látni, hogy a gyerekekért vannak, és szeretik őket.
Nagyon nagyon fáradt vagyok, és most is tele vagyok feladattal, és mindenfélével. Elkezdtem egy irányított diétát, amitől remélem a további javulást, és azt, hogy megtanulok értelmesen enni és létezni. Igen sokaknak nem okoz gondot, ha összevissza eszik, de a sok stressz és még ki tuja mi minden szépen szétszedett engem, bár a mostani vizsgálaton, már kaptam megerősítést, hogy jó úton járok, és a mérgeket is hajtom k a szervezetemből. Nehéz, nagyon nehéz a kóla nélküli élet, de ma elcsábultam egy specko lattéra. Ittam egyet, de csak azért, mert a mekiben a leányzó olyan kedves és segítőkész volt, hogy adott nekem forró vizet a gm cikóriámhoz, és felhabosította a meleg mandula tejet, és a mennyekben jártam. Igen, meg sem közelíti az eredeti cofee latte-t, de nekem ez most lélek emelő volt! Nem is tudom miért ittam annyi kólát, és miért
dundulino, 2018. június 13. szerda, 22:20
Megszűnhet a málna- és szedertermesztés Magyarországon
ezredforduló környékén is 1200-1400 hektár, a termés tíz-tizenötezer tonna volt. Ma száz hektár körüli területen 600-800 tonna málna terem.
A drasztikus visszaesés egyik oka, hogy az elmúlt tíz-tizenöt évben olyannyira megváltoztak a klimatikus viszonyok hazánkban, ami már nem kedvez a bogyós gyümölcsök, köztük a málna, a szeder és a fekete ribiszke termesztésének sem. Ezek a gyümölcsök nem bírják a forró, száraz, aszályos nyarakat, de a málna és a szeder a csapadékos, meleg időt sem kedveli, a mostanihoz hasonló, záporokkal tarkított időjárás ugyanis kedvez a szürkerothadás betegség terjedésének, ami ellen nagyon nehéz védekezni.
Nincs, aki szedje
A FruitVeB alelnöke kitért arra is, hogy a helyzetet tovább súlyosbítja a munkaerőhiány: a málna és a szeder munkaerő igénye egy hektárra vetítve 3-4 ezer munkaóra, míg a szántóföldi növényeknél ez alig 10-20 óra, és az almáskerteknél is csak 500-800 munkaóra. Ráadásul az ültetvényeken alig néhány hónapos munkát tudnak ajánlani a termelők, és azt is
maroka, 2018. június 11. hétfő, 09:58
Hagymás-mustáros tarja steak krumplival
Hagymás-mustáros tarja steak krumplivalSzeretjük a tarját, elég gyakran sütök, akár egyben, akár szeletelve. Sokszor sütőben, de időnként serpenyőben a gázon, mint ezt a mostani változatot is.

Hozzávaló:

6 szelet (kb. 2 cm vastag) tarja
3 fej hagyma (sonka lilahagymát használtam)
mustár
2 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1-2 paradicsom
olívaolaj
1 ek. vaj
só, bors, őrölt kömény
1 ág rozmaring
1 pohár száraz fehérbor
2 dl alaplé vagy víz
0,5 dl tejszín

A húst megmostam, a nedvességet leitattam róla, majd minden szeletet sóztam, borsoztam és meghintettem egy kis őrölt köménnyel. Ezután 1-1 kanál mustárt kentem minden oldalára.
Egy nagyobb (28-30 cm átmérőjű) teflon lábasban olívaolajat melegítettem, adtam hozzá 1 ek. vajat
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 11:36
Fény derült a különös sziklák titkára
megszilárdult, de még továbbra is rendkívül forró."

A felfedezés nemcsak a bazaltoszlopok kialakulását, de a vulkánok működésének alaposabb megértését is elősegíti.

AZ IZLANDI SVARTIFOSS-VÍZESÉS A JELLEGZETES BAZALTOSZLOPOKKAL (FOTÓ: TUMBLR)

,,A vulkáni rendszerekben a folyékony halmazállapotú anyagok felelősek a hő áramlásáért, amelyeket így fel lehet használni a geotermikus energia előállítására" - tette hozzá dr. Jackie Kendrick. ,,Ezért a mostani felfedezéseknek óriási jelentőségük van a vulkanológia és a geotermikus energia kutatásának szempontjából is."

A vulkánokat azért is kell jobban megismernie az emberiségnek, mert még mindig viszonylag keveset tudunk róluk. Az amerikai Yellowstone Nemzeti Park alatt például egy úgynevezett szupervulkán rejtőzik, amely a kutatók szerint bármikor kitörhet. De emlékezetes, hogy az európai légi közlekedésre milyen hatása volt az izlandi Eyjafjallajökull 2010-es kitörésének, amelynek
tinka1951, 2018. április 15. vasárnap, 11:44
Hol tollal, hol ecsettel „szól”
Magyarországra mentem férjhez. Éreztem, tudtam, hogy többé nincs visszaút.

- Hogyan került Magyarországra?

- Egy kérészéletű házasság és a válás után meglátogattuk az unokahúgommal a rokonokat Budapesten három hónappal az élesdi születésű nagybátyánk, Bondor József halála után, 1981-ben. Ő korábban építésügyi és városfejlesztési miniszter volt, 1977-től haláláig pedig a Magyar Urbanisztikai Társaság elnöke. A szomszédba voltunk hivatalosak egy uzsonnára, ott találkoztam a mostani férjemmel. Meghívott minket diszkózni. Gardedámnak mentem, de végül velem beszélt egész este, ráadásul félóra elteltével meg is kérte a kezemet. Gondoltam, hogy ez nem komoly ember, de találkoztunk másnap is, és hiába mentünk haza Élesdre, három hét után ott is megjelent. Édesapám mondta, hogy nagyon jó ember, próbáljam meg, milyen vele az élet. Beadtuk a papírokat, ő végig mellettem volt, és az a hercehurca, ami az országváltással járt abban az időben, nagyon összehozott minket. Fiatalságom Ócsához
irmus, 2018. április 07. szombat, 10:58
A dohányosoknak
A dohányosoknak mindenképpen számolniuk kell a tüdőt érintő esetleges betegségekkel, hiszen a cigarettákban lévő sok-sok káros anyag egyáltalán nem egészséges. Azoknak sem árt a következő receptet elkészíteni, akik nem szoktak rágyújtani, mert a környezetből rengeteg méreganyag kerül a légzőszervekbe, így egy alapos tisztítás semmiképp nem árt.

A mostani gyógyrecept megalkotói szerint3 nap alatt megszabadulhatnak a dohányosok a felhalmozódott nikotin mennyiségtől.

Fontos tudni, hogy két nappal a kúra megkezdése előtt egyáltalán ne fogyasszunk semmiféle tejterméket, hiszen ez csökkenti, vagy megakadályozza a méregtelenítő folyamat beindulását.

Este, mielőtt másnap hozzáfognánk a tüdők méregtelenítésének, igyunk meg egy bögre meleg zöld teát.

A lépések

1. Facsarjunk ki két citromot, és a levet keverjük el 300 ml vízzel. Reggeli előtt üres gyomorra igyuk meg.

2. Az első napon igyunk meg 300 ml ananász, vagy grapefruit levet, a legjobb, ha friss
horvathnemagdi, 2018. január 30. kedd, 20:28
Berlusconi neve szerepel az olasz jobbközép választási logóján
A Hajrá Olaszország elsőként tette közzé a március 4-i parlamenti választásokra készült logóját, amely a szavazócédulákon fog szerepelni.

A jelképen kék színű Forza Italia felirat olvasható, háttérben az olasz nemzeti színű zászlóval, alatta pedig a "Berlusconit elnöknek" felirat. A Forza Italia, vagyis a Hajrá Olaszország elnevezést Silvio Berlusconi adta pártjának még 1994-es politikai színrelépése idején, és a mostani logó is majdnem teljesen a huszonnégy évvel ezelőtti szimbólumot idézi.

A Silvio Berlusconi vezette FI a Matteo Salvini vezette Északi Ligával és a szintén jobboldali, Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérek (FdI) formációval kötött választási koalíciót. A szövetséghez több kisebb jobbközép párt alkotta csoport is csatlakozott.

Ezt hivatalosan vasárnap jelentették be Silvio Berlusconi, Matteo Salvini és Giorgia Meloni találkozóját követően, amelyet a Milánó közeli Arcoréban, Silvio Berlusconi villájában tartottak. Sajtóértesülések szerint a négyórás megbeszélésen szó
velemenyezd, 2018. január 07. vasárnap, 18:52
1/28
Képek, videók
Fogyókúrás receptek - nyá
anci-ani
2011. május 16. hétfő, 14:22
Fűszeres burgonya
irmus
2018. március 06. kedd, 16:21
Fűszeres csirkecomb vele
irmus
2017. február 05. vasárnap, 13:50
Fűszeres csirkecomb
irmus
2017. február 05. vasárnap, 13:50
Fűszeres sült csirke-Krok
irmus
2016. november 17. csütörtök, 08:53
Fűszeres sült csirke
irmus
2016. november 17. csütörtök, 08:50
füszeres csirke.jpg
lilagondolatok
2016. április 18. hétfő, 07:30
Fűszeres sült zöldségek
borcsamama
2016. február 15. hétfő, 11:21
4 Több sikeres fűszeres
jozsef_olah_9843
2015. június 02. kedd, 14:01
Fűszeres sült csirkecomb
irmus
2015. április 12. vasárnap, 08:40
Fűszeres sült csirkecomb
irmus
2015. április 12. vasárnap, 08:40
fűszeres meggyes.jpg
yvett789
2015. január 22. csütörtök, 18:37
Gyömbértea
irmus
2018. január 14. vasárnap, 08:22
Gyömbér-gyömbérolaj.jp g
pacsakute
2017. december 02. szombat, 19:04
gyomber-9e669.jpg
lilagondolatok
2017. október 03. kedd, 09:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.