Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 21. péntek | 38. hét | 264. nap | 18:26 | Máté, Mirella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit/EU-csúcs - Londoni elemzők: súlyos növekedési áldozattal járna a megállapodás nélküli kilépés
kapcsolataira. A ház számításai szerint e forgatókönyv esetén az ír hazai össztermék értéke 2020 negyedik negyedévében 1,4 százalékkal maradna el attól a szinttől, amelyet a rendezett körülmények közötti brit kilépés esetén addigra elérhetne.

A többi uniós gazdaságban már kisebb lenne a negatív növekedési hatás, de az Oxford Economics számításai szerint a Brexit-megállapodás elmaradásának továbbgyűrűző hatásai a lengyel GDP-értékben is 0,8 százalékos, a csehben 0,7 százalékos halmozott veszteséget okozna a következő kétévi időszak végére.

A ház grafikus kimutatása szerint a magyar GDP-érték 2020 végén 0,3 százalékkal lenne alacsonyabb a megegyezéssel záruló Brexit-tárgyalások esetén elérhető szintnél.

Más nagy londoni házak szerint a brit EU-tagság megállapodás nélküli megszűnése akár mély recessziót is okozhat a brit gazdaságban.

A The UK in a Changing Europe (Az Egyesült Királyság a változó Európában) nevű, elsősorban az Európai Unió és Nagy-Britannia gazdasági-kereskedelmi
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 18:43
Kaposvár rekordösszeggel támogatja a városi röplabdaklubokat
A Fino Kaposvár férfi, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem női csapatának és a Kaposvári Röplabda Akadémiának juttatott támogatás magában foglalja az edzésekhez, mérkőzésekhez szükséges infrastruktúra használatát.

Szita Károly polgármester az eseményen hangsúlyozta: amikor az önkormányzat a sportra költ, nemcsak az élsportot segíti, a célja az is, hogy az itt lakók egészségesebbek legyenek, mert ez a város jövőjének alappillére.

Kaposváron versenyuszoda, sportcsarnok épül, s tervezik egy röplabda munkacsarnok létesítését a Munkácsy Gimnázium területén - emlékeztetett Szita. Megjegyezte: a város nemcsak a röplabdázókkal, hanem a helyi labdarúgó-, vízilabda- és kosárlabdaklubbal is köt támogatási szerződéseket.

A röplabda 1947-ben honosodott meg Kaposváron. A férfiak 1992-ben nyerték első bajnoki aranyérmüket, most 17 bajnoki és 18 kupaelsőségnél tartanak.

A férfiak az elmúlt idényben a bajnoki sorozatban ezüst-, a kupában bronzérmet nyertek, a nők a bajnokságban az ötödik helyen
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 18:43
Szeretet hiány
Új kórkép van kialakulóban: szeretethiány

Oka: mindenki csak kapni akar, pénzt, hatalmat, autót, és minden fontosabb, mint a szeretet. Veszélyes a teljesítményhajszolás, a mindenáron győzni akarás, hogy a sikerért sokan
feláldozzák mások megbecsülését, szeretetét. Pedig milyen rosszul teszik...

Gondoltad volna?

Az érzelmileg magára maradt ember előbb-utóbb számolhat valamilyen betegséggel.
A magány a legsúlyosabb, legalattomosabb stresszhelyzet. A vegetatív idegrendszer
izgalma (akaratunktól függetlenül) az egész szervezetet terheli: a szív gyorsabban ver,
az erek beszűkülnek, emelkedik a vérnyomás, meggyorsul a légzés, szűkülnek a pupillák.
Mindez a mellékvesében termelődő adrenalin, a noradrenalin és a kortizon hatása.
A növekvő hormontermelés miatt csökkenni kezd a fertőzés és a gyulladás ellen védő fehérvérsejtek száma - és kialakul a betegség.

Árulkodó tünetek

A szeretethiány testi
klarika47, 2018. szeptember 20. csütörtök, 16:32
Csányi: az OTP eredménye idén elérheti az 1 milliárd eurót
hitelállomány 60 százalékát és az eredmény 40 százalékát biztosítják a külföldi bankok. Az eredményhez való hozzájárulásuk azért kisebb, mert sok helyen csak kis bankot tudtak vásárolni. A második fázisban a bank ezért elsősorban azokra az országokra koncentrált, amelyekben kicsi volt a részesedése - közölte.

Azt várják, hogy a külföldi leányvállalatok hozzájárulása a bankcsoport profitjához a jövőben nőni fog - mondta Csányi Sándor. Hozzátette, az OTP a régióban a legnagyobb bankok közé tartozik, és a következő években ezeket a bankokat remélhetőleg "le fogja lépni".

Kifejtette, hogy újra elkezdtek terjeszkedni és invesztálni, ami annak köszönhető, hogy 2015 után a magyar gazdaság egyre jobb állapotba került. Úgy vélekedett, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiváló intézkedéseket tett a gazdaság növekedése és a stabilizáció érdekében - ezek között említette a devizahitelek rendezését, a kamatcsökkentést és a növekedési hitelprogram bevezetését -, eközben olyan intézkedéseket hozva, amelyek
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 14:43
Potápi: minden magyar gyermek számára biztosítani kell a magyar oktatási intézményt
"Az óvoda és bölcsőde fejlesztési program a nemzetpolitika egyik legfontosabb programja, mert a következő években szeretnénk azt elérni, hogy a Kárpát-medencében minden magyar- vagy vegyes házasságban született gyermek magyar oktatási intézménybe tudjon járni" - szögezte le Potápi Árpád János. Hozzátette: fontos, hogy a magyar gyerekek magyar óvodában kezdjék, mert bizonyított tény, hogy amennyiben a gyerekek magyar óvodába jártak, akkor, ha van erre lehetőség, akkor magyar iskolába mennek továbbtanulni, ami pedig az identitás megőrzésének és a közösség megtartásának az alapja.

Az államtitkár kiemelte: azt szeretnék, hogy az óvodafejlesztési program keretében felújított intézmények ne csak külsejükben újuljanak meg, hanem olyan többletet tudjanak nyújtani, hogy a szülőknek megérje oda íratni a gyermekeiket. Rámutatott: már megvannak az első eredmények, egyértelműen láthatóvá vált, hogy nagyobb számban íratják gyermekeiket magyar óvodákba a szülők.

"A magyar kormány nemzetpolitikájának
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 19:23
ITM: támogató feltételrendszer és fogadókészség nélkül nem bővülhet az e-mobilitás
elektromos autók vásárlásának támogatási rendszerét. A szakterületért felelős ITM első intézkedései között a pályázati keretet 300 millió forinttal emelte, és egyszerűsítette a feltételrendszert - tette hozzá.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter mint a rendezvény védnöke levélben küldött köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a technológiai fejlődésből a Föld korlátozott erőforrásai és a klímavédelmi vállalások miatt sem szabad kimaradni. A kormány - tette hozzá - azt szeretné, hogy a következő nemzedékek a lehető legjobb állapotban örökölhessék a környezetet, ezért elkötelezett Magyarország klímasemlegessége iránt. A tárcavezető szerint csak a megújulásra képes gazdaságok lehetnek sikeresek, ezért kiemelte a megújuló erőforrások, a klímabarát ipari termelés, az elektromos közlekedés jelentőségét, mindezek érdekében pedig szakmai és társadalmi párbeszédet sürgetett.

A rendezvényen ismertették Tarlós István főpolgármester üzenetét is, aki szerint a nagyvárosok fejlődésének legfontosabb
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 18:23
A kormánnyal szembeni ellenállást hirdetett meg a DK
Gyurcsány Ferenc az Alkotmány utca és Kossuth tér találkozásához "Ellenállás" elnevezéssel meghirdetett tüntetésen hangsúlyozta: az ellenállásnak nem lehet más célja, nem lehet kevesebbel megelégedni, mint új választási szabályok alapján kiírt, új, tisztességes választások kikényszerítése.

"Harcolni azért kell, hogy a kormány jusson oda ahová való, a magyar történelem poklára" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

A néhány száz tiltakozó részvételével megtartott demonstráción Gyurcsány Ferenc azt mondta: a Fidesz mára elfoglalta a pénzügyi rendszert, a kezükbe került a kereskedelmi bankok többsége, az ügyészség, a bíróságok, ellopták a maradék állami termőföldet, rátették a kezüket az oktatásra, az egészségügyre, vazallusukká tették az egyházakat, felszámolták a sajtószabadságot és egypárti diktátum alapján alkottak új választási rendszert.

Ez nem a nép akarata, hanem a Fidesz csalfaságának következménye, "amit Orbán Viktor csinál, az nem újszerű, nem zseniális, hanem tisztességtelen
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 21:24
Kamatdöntés - Elemzők: az MNB elmozdult az ultralaza monetáris politikai álláspontról
emelkedett, elsősorban az üzemanyagárak felfutása miatt. Amennyiben a jelenlegi áremelkedési ütem az év hátralévő részében folytatódik, az éves átlagos infláció 2,88 százalék lehet, amely a jegybank korábbi prognózisa (2,8 százalék) felett, de a célszint (3 százalék) alatt van. A forint árfolyama a tavaszi gyengülést követően a 318-330-as sávban stabilizálódott az euróval szemben. Az újabb feltörekvő piaci turbulenciákat már jobban viselte a hazai fizetőeszköz, de mivel a kockázatok nem szűntek meg, a következő hetekben, hónapokban is nagyobb hullámok lehetnek, így a forint tartós erősödése nem valószínű. Egy nyugalmasabb időszakban megközelítheti az árfolyam a 320-as szintet, de legkésőbb 318 közelében ismét fordulat jöhet, és emelkedés indulhat - közölte az Equilor elemzője.

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője kiemelte: a monetáris tanács közleményének hatására érdemben erősödött a forint, emelkedtek az állampapír-hozamok, mivel a monetáris politikai célú kamatcsere ügylet (MIRS-eszközök), valamint
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 18:24
Angyalszó - Ki ő valójában? - Megváltónk és Üdvözítőnk
rögtön írásának bevezetésében ad egy választ, amikor így kezdi művét: ,,Jézus Krisztus, Isten Fia evangéliumának kezdete" (Mk 1,1).
Az evangélium végén pedig a Jézus keresztre feszítését irányító római katonatiszt szájába adja a
hitvallást: ,,Ez az ember valóban Isten Fia volt" (Mk 15,39).
E két végpont között még számos alkalommal találkozunk olyan jelenetekkel, amelyek megvilágítják Jézus kilétét. Ilyen jelentős esemény az Úr megkeresztelkedése, amikor az égből a következő szózat hallatszik: ,,Te vagy az én szeretett fiam, benned kedvem telik" (Mk 1,11), azaz a mennyei Atya tesz tanúságot arról, hogy Jézus az ő Fia. Jézus nyilvános működése idején az embereket megszálló gonosz lelkek is felismerik, hogy ki űzi ki őket az emberekből.
Egy ilyen eset a kafarnaumi zsinagógában történt, amikor a gonosz kijelenti Jézusról: ,,Tudom ki vagy: az Isten Szentje!" (Mk 1,24).
Más alkalommal, amikor a tisztátalan lelkek meglátták Jézust, leborultak
maroka, 2018. szeptember 16. vasárnap, 13:31
Tallóztam
Az idős emberek általában olyan tanácsokkal látnak el, bennünket amelyek megszívlelendőek, főleg azok számára fontosak ezek a tanácsok, akik szeretnének sokáig élni. A most következő sorokban minden gondolat egy tapasztalat, érdemes átgondolni és kipróbálni mindet.

1. Tanulj meg örülni az égboltnak, a virágoknak, a madaraknak, az állatoknak. Figyelemmel tekints a természetre és fedezd fel azt a tudást, amit nem tanulhatsz meg könyvekből.

2. Legyen időd arra, hogy mezítláb sétálj a földön, ajánld fel a testedet a földnek, addig amíg nem hív magához.

3. Tölts minél több időt vízben, mert a víz csökkenti a fáradságot és tisztítja az agyat.

4. Igyál vizet akkor is, ha nem vagy szomjas. A víz a legjobb gyógyszer. Bármerre vitt az élet, mindig egy forrást kerestem.

5. Minden nap legyen az asztalodon zöldség, mert a zöldség a napon ér be. Elsősorban a cékla, ennél jobb zöldség nem létezik, aztán a bab, a gyümölcslé, erdei gyümölcs, répa, paradicsom, paprika,
horvathnemagdi, 2018. szeptember 16. vasárnap, 07:28
Ferencz után Szentkuti is
- és képeslap albumairól. Plusz, a Retro rovatban egy-egy vendéglátóhelyet is bemutattak egy teljes oldalon, szintén Ferencz könyveinek a reklámozásával a végén.
Meglepetésre a 2018. szeptemberi számban már nem kocsmára, étteremre, kávézóra, cukrászdára ... nosztalgiáztak, hanem az NDK-sok Hegyeshalomnál való '89-es kivonulására egy akkori hőr. feledhetetlen emlékeivel. De azért a teljes oldalas cikk még így is Ferencz és az ő könyveinek reklámozásával ér véget. Úgy, hogy az újság következő oldalán megint Ferencz szerepel, ,,Újabb kötetben a város múltja" címmel, aki immár az ötödik, papírra nyomtatott képeinek a könyvét árulja. Mennyiért is? Na, azt nem írják. De mindegy is, mert én, a magam részéről csak az elsőt vettem meg. Emlékszem, drágálltam, de volt benne szöveg, így helyén valónak gondoltam a helytörténeti könyvtáramban, de aztán a többit már nem.
E magánszemély magánkiadású magánkönyveinek túlhangsúlyozása mellett most megjelent az újságban egy másik személy
azenujsagom, 2018. szeptember 16. vasárnap, 06:34
Állj fel, és szólj bátran
ezért kulcsfontosságú, hogy a megfelelő emberek nyerjenek a választásokon. Erről gondoskodnunk kell.

Ne csak a választások idején keresd Istent azzal kapcsolatban, hogy kire szavazz. Kezdj el most imádkozni, így a média hírei és mások véleménye nem lesz hatással rád, nem tud téged Isten Szellemétől elvonni, és más irányba terelni. Ha imádkozol, akkor nem az okosan megtervezett reklámokra és elképzelésekre adott természetes reakciód fog befolyásolni téged.

Kezdj el most imádkozni a következő választásokért. Legyen szó kisebb, helyi vagy nagyobb, országos választásokról, mindenképpen legyen a napi imád része. Köszönd meg a Szent Szellemnek a bölcsességet, amit kaptál a szavazáshoz.

Köszönd meg Neki, hogy bölcsességet adott neked, hogy mikor mit mondj másoknak. Köszönd meg a bölcsességet, ami által hirdeted Jézus nevét, és kijelented, hogy a következő kormány egy istenfélő, Istentől elrendelt, Isten által irányított kormány lesz.

Tehát iratkozz fel a szavazásra.
dandej, 2018. szeptember 15. szombat, 22:50
1/2223
Képek, videók
megállapodás.jpg
agica2004
2014. január 11. szombat, 15:54
megállapodás.jpg
tinka1951
2013. március 06. szerda, 08:39
Map Donbass_economic.jpg
megyerimihaly
2014. július 01. kedd, 16:50
changing.jpg
cserhat3
2015. február 17. kedd, 16:23
The Ever Changing Sea.jpg
margitanya
2010. április 24. szombat, 23:47
changing_clothes.gif
szidnifox
2010. január 23. szombat, 20:32
Changing Seasons 1024.jpg
klaresz69
2009. július 22. szerda, 18:44
luis_royo_changing_vis ion
szarvak
2009. április 14. kedd, 20:34
weather_is_changing.jp g
givenchy
2008. április 13. vasárnap, 19:39
changing_to_water_by_i amk
gergo83
2007. március 07. szerda, 23:17
híd-Egyesült királyság.jp
agica2004
2017. április 18. kedd, 19:36
ház-Egyesült Királyság.jp
agica2004
2016. október 24. hétfő, 18:43
Egyesült Királyság tiszaf
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
Egyesült Királyság
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
Egyesült Királyság.jpg
jpiros
2012. május 15. kedd, 16:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.