Regisztráció  Belépés
2018. február 20. kedd | 8. hét | 51. nap | 00:56 | Aladár, Álmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szemszárazság kezelése Házilag
A szemszárazság egyre gyakoribb problémává vált, ennek egyik legfőbb oka lehet, hogy sok időt töltünk a monitorok erős fénye előtt, legyen szó laptopról, mobiltelefonról, televízióról vagy tabletről. A légkondicionálók használata vagy éppen a központi fűtés is hozzájárul ahhoz, hogy a szemszárazság egyre több embert érint.
A szemszárazságot általában a könnytermelés csökkenése okozza, a könnymirigy nem termel elegendő könnyet ahhoz, hogy az egész szaruhártyát befedje. Tipikus tünetei az égő, szúró, valamint az idegentest-érzés, mintha valami belement volna a szembe. A kötőhártya bepirosodhat, érzékenyebbé válik a szem a külső hatásokra, a pislogás fájdalmassá válhat.


Ha a szemszárazság valamilyen meglévő betegség kísérő tünete, akkor a betegség kezelésével együtt szinte magától elmúlik. Amennyiben nem betegség okozza, akkor a tüneteket kell kezelni. A megfelelő folyadékfogyasztás és a műkönny használata mellett több olyan gyógynövény segíthet, amely szemnyugtató hatásán túl a
suzymama, 2018. február 13. kedd, 09:49
A Lajta monitor a Dunán
gőzgép hajtotta, az alacsony testű, hajótestre hatalmas forgatható páncéltornyot rakott két löveggel, így az ágyúkkal minden irányba lehetett lőni, miközben a legénység védve volt a külső támadástól, bár a lövegek kezelői erős halláskárosulással számolhatták. Erre mondta a katonai szleng, hogy ,,tűzérfülük" van.
Az USS Monitor sikeres volt, bár a polgárháború után, a Hatteras fok magasságában egy tengeri viharban elsüllyedt, hamarosan egy az egész világon elterjedő hadihajó típusnak, a monitoroknak lett a névadója.
Az egykor többszáz monitorból, mára csak 7 hajó maradt meg, ezek egyike a Lajta.
A túlélés titka, hogy folyami munkagéppé alakították, és csak a 70-es évek végén fedezték fel, hogy egy nyugdíjas hadihajó kotorja a medret.
A hajó eredeti neve Leitha, mivel a monarchia idején épült, az európai folyami monitorok legelső példányaként.

A riadót jelző harangon ma is olvasható elnevezés: S.M.S. LEITHA nevében nem a népszerű üzenetküldő rendszerre történik
sanci81, 2016. október 24. hétfő, 17:26
Indok-e a korlátoltság, hogy valaki ne fogadja el a hold = mellékbolygó megfeleltetés helyénvalóságát?
Jóó! Leakadtunk a szétoffolt horgászós kérdésről? Köszönjük, Emese! ;)
#1 - a kérdező olyan kérdést tesz fel, amilyet akar, amíg lehetősége van rá. (Ez itt éveken keresztül irányelv volt - a végére már cinikus hangsúllyal -, csak nosztalgiázom, ne vedd magadra!) :D
#1 - ha neked nem tetszik, nem kell elolvasni, pláne nem válaszolni rá! (Ez is irányelv volt, mert a kérdezőnek jogai vannak!)
#1 - nagy kár, hogy mindenki torkonszarja, hogy a válaszolók lassan mindegyik kérdésről lepattannak, mert gyengébb gyomrú emberből az összes bejegyzés komoly hányingert vált ki.
#1 - még nagyobb, hogy az oldalról is pattognak, mert az egyetlen, értelmes, használható dolgot (mi tagadás, komoly munkával) napról-napra minősíthetetlenül összeszarták.
#1 - régen is volt ilyen, de a kollektíva mindig elég "erős" volt ahhoz, hogy kivesse magából a nem oda valókat. A szomorú csak az (itt mosolylebiggyedés), hogy a kollektíva olyan, mára lepattogó közösséget jelentett, akikre sok évre visszamenőleg is
sunchat, 2016. augusztus 28. vasárnap, 10:34
GfK: 8,7 százalékkal nőtt a műszaki termékek forgalma a negyedik negyedévben
A kutatás szerint tavaly a negyedik negyedévben ismét fellendült a háztartási nagygépek piaca, amelynek 24 százalékos bővülése kiugró a többi szektorhoz képest. Ebben nagy szerepet játszott a mosógépcsere-program, amelynek eredményeképpen több mint másfélszer annyi mosógép fogyott, mint az előző év utolsó negyedévében, és a megvásárolt mosógépek fele A+++-os modell volt.

Megnőtt a szárítógépek, a mosogatógépek, a főzőlapok és a mikrohullámú sütők iránti kereslet is, csak a fagyasztók forgalma esett vissza.

A telekommunikációs szektor eladásai értékben 14,7 százalékkal voltak magasabbak 2015 október-decemberben, mint az ezt megelőző év azonos időszakában. A hagyományos mobiltelefonok forgalma erősen csökkent, ugyanakkor az okostelefonok mennyiségben és értékben is kétszámjegyű bővülést értek el. Az okostelefonok körében egyre népszerűbbek a nagy kijelzős modellek, de a legnagyobb képernyőosztály az eladási számok alapján nem aratott osztatlan sikert - közölte a Gfk.

Az irodatechnikai
velemenyezd, 2016. február 16. kedd, 11:28
Tíz hiba, amit szemünk ellen elkövetünk
mind gyakrabban szerelik fel ilyennel. A túl száraz, alacsony páratartalmú "konzerv" levegő azonban nem tesz jót a szem nyálkahártyájának. Védekezni ez ellen párologtatóval, a szem finom tornáztatásával, esetleg műkönny használatával lehet.

Külön szót érdemel a huzat, a szél, a kocsiban az arcunkba irányított szellőzés: ezek mind szárító, tehát szemet irritáló hatásúak.

Monitor előtti munka
A közhiedelem ellenére, a mai, modern számítógépek már nem ártanak a szemnek, mert a monitorok által kibocsátott sugárzás elhanyagolható. Pontosabban: nem a sugárzás okozhat szembántalmakat, hanem a fáradtság és az, hogy a monitorra koncentrálva kevesebbet pislogunk, ami túlerőltetést, szemszárazságot okoz.

Fények
A rosszul elhelyezett fényforrás, a rosszul megvilágított író- vagy munkaasztal is bajt okozhat, hiszen árnyékolva vagy félhomályban a betűk kontrasztja kicsi, nehezebb fókuszálni, fárasztóbb az írás-olvasás. Sokan tapasztalják, hogy az esti, éjszakai hosszas
lovaszmarika, 2015. december 31. csütörtök, 13:01
Krónika 8. rész (azonnali kérdések)
Jobbik: "szétlopják" a kórházakat

Lukács László György (Jobbik) a romló közbiztonságról beszélt, elmondása szerint az egészségügyi szolgáltatókat "szétlopják", a kórházakból csaptelepeket, tv-ket, monitorokat lopnak és a kormány ezt tétlenül nézi, mivel a kimutatások szerint 2013-ban 130 millió, idén már 470 millió forintra rúg a kár.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára közölte, a kormány fellép a vagyon védelme érdekében és arra kérte a képviselőt, hogy ha tud ilyen lopásokról, akkor tegyen feljelentést.

Lukács László György azt kérte Kontrát Károlytól, hogy tájékozódjon, mit lehet tenni a kórházak, rendelők megvédése érdekében.

KDNP: rekordot dönthet-e a turizmus?

Földi László (KDNP) arról beszélt, hogy 2010-óta rekordokat dönt a turizmus, jelentős nő a bevétel, a forgalom bővülése pedig elsősorban a külföldi látogatók nagyobb számának köszönhető. Szeptember elején a bevándorlási hullám miatt többen negatív hatásoktól féltek, a képviselő ezért azt
velemenyezd, 2015. november 30. hétfő, 20:13
A szemfáradságról
segíti a szemszárazság elkerülését.

1. Ujjaval 10-20 másodpercig finoman masszírozza meg szemhéjait és szemöldikei fölötti izmat.
2. Ugyanezt tegye meg alsó szemhéjával is.
3. Masszírozza meg halántékát és arccsontjait is.
4. Naponta 1-2 alkalommal ismételje.

Megjegyzés: A simább masszázs érdekében néhány csepp olivaolajat vagy szemkrémet is használhat.

2. Tenyerelés
Remek gyógymódja a fáradt szemek kezelésének, főképp ha olvasástól vagy fényes monitorok és kijelzők nézésétől fáradt el szeme. A gyógymód fő célja a nyugodt állapot biztosítása szemei számára, így azok nem fáradnak el.

1. Üljön egyenes háttal, kényelmes pózban.
2. Melegítse fel kezeit tenyerei gyors összedörzsöléssel.
3. Csukja le szemeit és tegye rájuk felmelegített tenyereit, anélkül, hogy nyomást fejtene ki
4. Relaxáljon és élvezze a nyugodt állapotot nagyjából 30 másodpercen át.
5. Lassan nyissa ki szemeit és nézzen körül.
6. Ismételje 3-5
pacsakute, 2015. január 28. szerda, 21:22
Képformátumok, mindenkinek
formájában tárolja a képeket. Rengeteg - megfelelően kicsi - képpontot a szemünk egy összefüggő formának lát (1. ábra). Minden képpont másmilyen színű lehet. Persze a színek száma függ a képformátumtól, sőt, a hőskorban a monitortól ill. a grafikus kártyától is függött. Hihetetlen manapság, de létezett olyan videokártya is, mely egyszerre csak 4 színt, és maximum 640x200-as felbontást kezelt (CGA). Valamint a DOS-os korszakban az sem volt természetes, ha egy monitor színes volt (többnyire fekete-fehér monitorok léteztek, a hasonló képességekkel bíró TV-k mintájára).

De a pixelekkel még mindig nem jutottunk el a legelemibb összetevőhöz. Mindegyik képpont, további 3 kisebb pontból áll össze, az egyik adja a vörös színösszetevőt, a másik a zöldet, a harmadik pedig a kéket. Tudom, hihetetlenül hangzik, de ebből a három színből - szinte - bármilyen színt ki lehet keverni (így működnek a színes monitorok és tv-k). A három összetevő angol nyelvű rövidítéséből kialakítva már el is érkeztünk az RGB
menusgabor, 2015. január 13. kedd, 17:00
DR. KENDE PÉTER: Az agyhalott kommunikál
születési rendellenességből az érfal helyi
tágulata - elpattanása.
- Mitől, doktor úr?
- Soha nem tudjuk. A legtöbb ember fejében van egy-két ilyen
,,ketyegő bomba", ilyen tágulat, de általában ez a robbanás nem
következik be. Nem igazán tudjuk, mikor mitől aktivizálódik. Hamarosan
fölvisszük a feleségét az intenzívre.
Ez fél öt körül volt. A kórteremben öt ágy sorakozott egymás mellett,
függöny vagy paraván nélkül, mindegyik fölött monitorok, kijelzők, a
betegekbe folyt az infúzió. A terem közepén kis üvegkuckó volt a
megfigyelő, a nővérek számára. Az intenzíves orvos is megvizsgálta
Sárát, ám ő azt közölte: a helyzet válságos, nem tartja valószínűnek, hogy
az asszony valaha is felgyógyulhat ebből.
- Doktor úr! Kérem, legalább egyszázaléknyi esélyt adjon neki!
Nekem ez az egy feleségem van, s nagyon ragaszkodom hozzá. Jól
ismerem őt: látszólag törékeny, de valójában szívós, erős
scorpionsrose, 2014. szeptember 01. hétfő, 11:33
DR: KENDE PÉTER: Orvos perel orvost
infúziót! - morogta, és távozott.
Hagyhatott volna sétafikálni, amíg maguktól jönnek a szülési
görcsök; ő inkább azt választotta: rásegít, az infúzióban
adagolják az oxytocint, az megindítja a fájásokat, így ő
hamarabb végezhet. A nővérek elvégezték a kiadott feladatot, és
otthagytak. Mindenki ottfelejtett. Feküdtem egyedül a
szülőszobán, az egyik függönnyel leválasztott boxban - a másik
háromban folyamatosan szültek -, néztem az órát, figyeltem a
monitorokat; vártam, hogy meginduljanak a fájások. Eltelt így
egy óra, másfél - a kutya rám se nézett. Két óra múlva meg is
indultak a görcsök, egyre erősödtek - majd egyszer csak a
ritmusos, ismétlődő szülési fájások átváltottak egyetlen szűnni
nem akaró, másfajta fájdalomba. Fölnéztem az órára: fél kettő
volt. Rápillantottam a két monitorra magam mellett. Az én
méhmozgásomat regisztráló gépen a normál sinus-görbe helyett
hirtelen egyenes jelzések jelentek meg;
scorpionsrose, 2014. július 25. péntek, 18:37
DR: KENDE PÉTER: Nem bírtam áttörni a hallgatás falát
induló,
egészen végig, a szőrzetemig leérő, vagy harminc centis - nem
is egyenes, hanem össze-vissza - vágás éktelenkedik a
hasamon. Ám a kérdésemet: ez micsoda, mitől van - süket
csönd követte. Majd az orvos annyit dünnyögött az orra alatt: -
Senki nem gondolta, hogy erre a hasra holnap még szükség
lesz! - és többet meg sem szólalt.
Napokon át nemigen tértem magamhoz. Néha kinyitottam a
szemem, olykor ott állt a férjem fehér köpenyben, oldalt
monitorok, pittyegő gépek, aztán azonnal visszasüppedtem a
bódulatba. Dr. Lukács György eközben eltűnt, állítólag
szabadságra ment - soha többet nem láttam. Tallián főorvos
teljesen átvette a hatalmat fölöttem. Három vagy négy napig
feküdtem az intenzív osztályon, aztán átvittek a nőgyógyászat
saját intenzívjére. Ott már kezdtem magamhoz térni, lassan
csökkentették a kábítószerek adagolását, de így meg pokoli
fájdalmaim voltak. Mindenkit, aki arra járt,
scorpionsrose, 2014. július 05. szombat, 16:01
A Titanic teljes története
érzése hatotta át a vezérlőfülkét. - Valaki fölébreszthetné Bob Ballard-t - szólalt meg Michel, de senki sem akart elszakadni ettől az érzelemteli pillanattól.
John Bartolomei szakács néhány perc múlva, éjjel egy óra körül kopogtatott Ballard ajtaján, bedugta a fejét a kabinba, és jelentette: - A srácok úgy gondolják, ki kéne jönnie.
Ballard az irányítóközpontba sietett, belépett a tágas helyiség megnyugtató vörös fényébe, és egy pillantást vetett a kazánok videoképére a monitorokon. - Ez az! - kiáltotta.
Ahogy a felfedezésnek híre terjedt a hajón, a vezérlőfülke izgatott matrózokkal és tudósokkal telt meg. Az ünneplés közepette Ballard elérzékenyült.
- Ráeszméltünk a dolog emberi oldalára - emlékezett vissza később. - Annyira közel jártunk a katasztrófa időpontjához (a Titanic 2.20-kor süllyedt el), hogy helyénvalónak tűnt egy gesztust gyakorolnunk. Magától vetődött fel az egész. Csak annyit mondtam, hogy néhányan szeretnénk egyperces
korall44, 2014. április 16. szerda, 17:40
1/3
Képek, videók
házilag
biharijudit
2016. november 30. szerda, 12:36
almaecet házilag
jolika66
2015. szeptember 22. kedd, 17:37
házilag4.png
astropapa58
2015. szeptember 12. szombat, 21:14
házilag3.png
astropapa58
2015. szeptember 12. szombat, 21:14
házilag2.png
astropapa58
2015. szeptember 12. szombat, 21:14
házilag1.png
astropapa58
2015. szeptember 12. szombat, 21:13
almaecet-hazilag.jpg
irmus
2015. május 16. szombat, 18:04
hamburger házilag.jpg
gaby73
2014. október 08. szerda, 20:51
VANÍLIÁS KRÉMTÚRÓ HÁZILAG
gaby73
2014. október 08. szerda, 20:10
trappista-házilag.jpg
yaskane
2014. január 07. kedd, 13:12
Kis Gizus Egyre csak pe
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:40
Egyre hosszabb napok.jpg
chillik
2016. július 10. vasárnap, 06:55
Egyre szólt a dal
sanci81
2015. október 09. péntek, 17:53
A tömeg egyre nő
lilagondolatok
2015. szeptember 04. péntek, 14:05
ahogy egyre.gif
lilagondolatok
2014. augusztus 19. kedd, 11:36
Címkék
simább masszázs, eladási számok, többi szektorhoz, központi fűtés, népszerű üzenetküldő, orvos annyit, túlélés titka, kimutatások szerint, intenzíves orvos, legtöbb ember, katonai szleng, válaszolók lassan, tágas helyiség, terem közepén, férjem fehér, negyedik negyedévben,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.