Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 06:15 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A mozdíthatatlan létra
létráját.

Az eszközt soha nem kapta vissza, mert a hat felekezet nem tudott megegyezni azon, kié is az. Az elmúlt majdnem négy évszázadban sem sikerült dűlőre jutniuk, ezért kapta a Mozdíthatatlan jelzőt a tárgy. Rengeteg képen, metszeten, litográfián szerepel. Még ma is ott áll.

Az évek alatt többször megpróbálták ellopni, egyszer 1981-ben, egy hónappal a II. János Pál pápa elleni merényletkísérlet után, de a rendőrség akkor gyorsan közbeavatkozott. 1997-ben megesett, hogy két hétig nem volt a helyén a létra, a tolvaj azonban visszavitte. Kérdés persze, hogy az eredeti létrát láthatjuk-e még ma is, mégiscsak eltelt majdnem négy évszázad, és a fából készült eszköz ki van téve az időjárás viszontagságainak.
schuro, 2018. június 01. péntek, 21:26
Életfogytiglanra ítélték a tavalyi londoni metrórobbantási kísérlet tettesét
A 18 éves, iraki születésű Ahmed Hassannak a londoni központi büntetőbíróság végzése szerint legalább 34 évet kell börtönben töltenie, mielőtt szabadlábra helyezése szóba kerülhet.

Hassant a merényletkísérlet után egy nappal vették őrizetbe a délkelet-angliai Dover kompkikötőjének indulási csarnokában, miközben menekülni próbált Nagy-Britanniából.

A vád szerint ő helyezte el a pokolgépet a londoni District metróvonal egyik szerelvényén tavaly szeptember 15-én. A szerkezet akkor lépett működésbe, amikor a szerelvény beért a tenisztornáiról világhírű Wimbledon városrész közelében lévő Parsons Green metróállomásra.

A pokolgép nem robbant fel, de nagy erővel lángra kapott, és a hirtelen hőhatástól, illetve a menekülés közben kialakult tülekedésben 51 utas megsérült, többen közülük súlyosan.

Hassant az esküdtszék egy hete mondta ki bűnösnek 93 rendbeli gyilkossági kísérletben. Ennyien utaztak a robbantási kísérlet idején a metrószerelvényen.

A vizsgálat megállapította, hogy a házilag
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 17:42
RÖVIDÍHR - Életfogytiglanra ítélték a tavalyi londoni metrórobbantási kísérlet tettesét
A 18 éves Ahmed Hassannak a londoni központi büntetőbíróság végzése szerint legalább 34 évet kell börtönben töltenie, mielőtt szabadlábra helyezése szóba kerülhet.

Hassant a merényletkísérlet után egy nappal vették őrizetbe a délkelet-angliai Dover kompkikötőjének indulási csarnokában, miközben menekülni próbált Nagy-Britanniából.

A vád szerint ő helyezte el a pokolgépet a londoni District metróvonal egyik szerelvényén tavaly szeptember 15-én. A szerkezet nem robbant fel, csak nagy erővel lángra kapott, de így is 51 utas megsérült, többen közülük súlyosan.

Hassant az esküdtszék egy hete mondta ki bűnösnek 93 rendbeli gyilkossági kísérletben. Ennyien utaztak a robbantási kísérlet idején a metrószerelvényen.
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 16:22
EU-csúcs - Merkel: további intézkedések is elképzelhetőek az angliai mérgezés ügyében
hogy a védővám bevezetése nem indokolt. Ha azonban erre mégis sor kerülne, arra az EU ellenintézkedésekkel válaszol - húzta alá Merkel. Az uniós vezetők jó transzatlanti kapcsolatokra törekednek, de reagálni fognak, ha úgy látják, hogy valamely ország megsérti a nemzetközi kereskedelmi szabályokat - tette hozzá.

Mark Rutte holland miniszterelnök az éjszakába nyúló munkavacsora után távozásakor megerősítette: az uniós állam- és kormányfők az angliai Salisburyben idegméreggel elkövetett merényletkísérlet ügyében abban is megállapodtak, hogy "egyfajta jelképes gesztusként" hazarendelik konzultációra az uniós nagykövetet Moszkvából. Sajtóhírek szerint emellett az EU több tagországa is fontolgatja orosz diplomaták kiutasítását, illetve saját diplomaták hazahívását a történtek miatt.

Theresa May brit miniszterelnök távozásakor megköszönte az uniós tagországok támogatását és egységét a Salisburyben elkövetett bűncselekmény ügyében. Örömét fejezte ki, hogy az Európai Tanács egyetértett az Egyesült
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 07:04
Szkripal-ügy - Theresa May: London nem tűri, hogy az orosz kormány britek életét veszélyeztesse
lehet szó. Theresa May azonban a héten, a brit kormány lépéseit ismertető parlamenti felszólalásában utalást tett arra, hogy lehetnek olyan brit válaszlépések, amelyeket London nem hoz nyilvánosságra.

A Konzervatív Párt szombati rendezvényén felszólalva a brit miniszterelnök azt mondta: az orosz válaszintézkedések bejelentése sem változtat azon a tényen, hogy brit földön két ember ellen merényletet kíséreltek meg, és a történtekre továbbra sem kínálkozik egyéb magyarázat, mint az, hogy e merényletkísérletért az orosz államot terheli a felelősség.

"Oroszország sértette meg nyíltan a nemzetközi jogot és a vegyi fegyverekre vonatkozó konvenciót. Nekünk nem az orosz néppel van nézeteltérésünk, sok orosz választotta országunkat otthonául, és mindig szívesen látjuk közülük azokat, akik betartják törvényeinket. Azt azonban soha nem fogjuk eltűrni, hogy az orosz kormány brit állampolgárok és mások életét veszélyeztesse brit földön" - mondta nagy ovációval fogadott szombati felszólalásában a brit
velemenyezd, 2018. március 17. szombat, 15:22
2018. évi történelmi évfordulók 03. 09.
Március 9. az év 68. (szökőévben 69.) napja a Gergely-naptár szerint.
Az évből még 297 nap van hátra.

Névnapok: Franciska, Ajád, Domán, Dominik, Domokos, Domonkos, Domos, Elmira,
Elvira, Fáni, Fanni, Gergely, Gergő, Gerő, Györe, György, Györk, Györke, Katalin,
Katarina, Katerina, Katica, Katinka, Kató, Katrin, Katrina, Metód, Rebeka

Események

1566 - A későbbi VI. (I.) Jakabbal hat hónapos terhes I. Mária skót királynő élete és hatalma ellen merényletkísérletet követ el a férje, Stuart Henrik címzetes skót király támogatásával a skót főnemesek egy csoportja. A királynőre az edinburgh-i palotájának a lakosztályában törtnek rá az összeesküvők, akiket a férj vezet oda. A királynőnek csak a határozott lélekjelenlétén múlik, hogy nem végeznek vele, de titkárát, David(e) Rizziót, aki a királynőbe próbált kapaszkodni, több mint 50 tőrdöféssel meggyilkolják, miután azzal vádolják meg, hogy az uralkodónő szeretője. A királynőt ezután a saját palotájában fogolyként
ametiszt54, 2018. március 13. kedd, 17:48
2018. évi történelmi évfordulók 03. 09.
Március 9. az év 68. (szökőévben 69.) napja a Gergely-naptár szerint.
Az évből még 297 nap van hátra.

Névnapok: Franciska, Ajád, Domán, Dominik, Domokos, Domonkos, Domos, Elmira,
Elvira, Fáni, Fanni, Gergely, Gergő, Gerő, Györe, György, Györk, Györke, Katalin,
Katarina, Katerina, Katica, Katinka, Kató, Katrin, Katrina, Metód, Rebeka

Események

1566 - A későbbi VI. (I.) Jakabbal hat hónapos terhes I. Mária skót királynő élete és hatalma ellen merényletkísérletet követ el a férje, Stuart Henrik címzetes skót király támogatásával a skót főnemesek egy csoportja. A királynőre az edinburgh-i palotájának a lakosztályában törtnek rá az összeesküvők, akiket a férj vezet oda. A királynőnek csak a határozott lélekjelenlétén múlik, hogy nem végeznek vele, de titkárát, David(e) Rizziót, aki a királynőbe próbált kapaszkodni, több mint 50 tőrdöféssel meggyilkolják, miután azzal vádolják meg, hogy az uralkodónő szeretője. A királynőt ezután a saját
skorpiolilike, 2018. március 13. kedd, 17:25
Évértékelő - Merényletek, kibertámadások és egy vihart kavaró oktatási törvény határozta meg Ukrajna 2017-es év
nappal később a kelet-ukrajnai harcok övezetében úgyszintén pokolgépes merényletben életét vesztette Jurij Voznij, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) ezredese.

Október 25-én Kijevben Ihor Moszijcsuk, az ellenzéki Radikális Párt parlamenti képviselője sérült meg egy motorbiciklire szerelt robbanószerkezet felrobbanásakor Kijevben, testőre és egy rendőrtiszt életét vesztette.

Október 30-án ismeretlenek tüzet nyitottak Kijev közelében Adam Oszmajev, a Vlagyimir Putyin elnök elleni merényletkísérlettel vádolt férfi és felesége, Amina Okujeva autójára. A nő életét vesztette, Oszmajev megsérült. Mindketten önkéntesként harcoltak ukrán oldalon a Donyec-medencei fronton.

A merényletek mellett több kibertámadás is történt Ukrajnában, amiért Kijev szintén Moszkvát tette felelőssé. A legsúlyosabb hackertámadás június 27-én, az ukrán alkotmány ünnepét megelőző napon történt: a Petya nevű zsarolóvírus támadta meg Ukrajnában a számítógépeket mintegy harminc pénzintézetben, köztük a magyar OTP
velemenyezd, 2018. január 01. hétfő, 07:06
Évértékelő - A terrorizmus elleni küzdelem és a katalán válság fordította a legtöbb figyelmet Belgiumra 2017-be
évvel korábban elkövetett robbantások 32 halálos áldozatáról. Felavatták az áldozatok emlékművét is az uniós központi intézményeknek otthont adó épületeknél található Schuman tér közelében.

Március végén járókelők közé hajtott egy autós az észak-belgiumi Antwerpen egyik belvárosi sétálóutcájában. Az autót vezető, francia állampolgárságú, észak-afrikai származású férfit előállították, az incidensben senki sem sérült meg. Június közepén egy fiatalember a belga főváros központi pályaudvarán merényletkísérletet hajtott végre "Allahu Akbar!" (Allah a leghatalmasabb) kiáltást követően. A pénztáraknál működésbe hozta a hátizsákjában lévő robbanószerkezetet, a közelben járőröző katonák azonban meglőtték, később belehalt sérüléseibe. A támadásban más nem sebesült meg. Augusztus végén Brüsszel központjában egy belga állampolgárságú, szomáliai származású merénylő "Allahu Akbar-t" kiabálva késsel rátámadt három járőröző katonára. A férfit a katonák meglőtték, aki a kórházba szállítása után belehalt sebesüléseibe.
velemenyezd, 2017. december 28. csütörtök, 07:10
Az ukrán rendőrfőnök-helyettes szerint az orosz titkosszolgálatok 1600 ukrán rendfenntartó ellen terveztek meré
(SZBU) egyik ezredese, Jurij Voznij, három másik személy pedig megsérült, amikor felrobbant velük az autójuk a kelet-ukrajnai harcok övezetében.

Az utóbbi időben rendkívül megszaporodtak a politikusok és a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktusban ukrán oldalon részt vevők elleni merényletek, amelyek megrendelésével Kijev Moszkvát gyanúsítja.

Hétfő este Kijev környékén ismeretlen támadók automata fegyverekkel rálőttek egy autóra, amelyben Adam Oszmajev, a Vlagyimir Putyin elnök elleni merényletkísérlettel vádolt férfi és felesége, Amina Okujeva utazott. A nő életét vesztette, Oszmajev megsebesült. A házaspár ellen már júniusban is követtek el merényletet: Oszmajevre Kijevben az utcán lőtt rá a támadó. Akkor Okujeva pisztolyt rántott, és megsebesítette a merénylőt.

Múlt szerdán Ihor Moszijcsuk, az ellenzéki Radikális Párt parlamenti képviselője ellen követtek el merényletet az ukrán fővárosban. A pokolgépes támadásban ketten - a képviselő testőre és egy rendőrtiszt életüket vesztették -, a
velemenyezd, 2017. november 01. szerda, 15:32
Vádat emeltek két ember ellen Belgiumban a Thalys szuperexpresszen elkövetett támadás ügyében
Soir című helyi napilap tájékoztatása szerint Mohamed B. és Youssef S. ellen terrorszervezetben való részvétel miatt emeltek vádat.

A két belga állampolgárságú férfit hétfőre virradó vették őrizetbe két másik emberrel együtt, utóbbiakat azonban a kihallgatásuk után szabadon bocsátották.

A hétfői rendőrségi akció során nem találtak fegyvereket vagy robbanóanyagot.

Az RTBF belga közszolgálati televízió korábban azt közölte, hogy Youssef S. a hatóságok gyanúja szerint segítette a merényletkísérlet elkövetőjét, a marokkói Ajjúb al-Kazzánit. Sirajt 2009-ben hatéves börtönbüntetésre ítélték, amiért Khalid el-Bakraouival, a Brüsszelben tavaly öngyilkos robbantásokat végrehajtó terrorkommandó egyik későbbi tagjával kiraboltak egy bankot.

2015. augusztus 21-én egy géppisztollyal, automata pisztollyal és késsel felfegyverkezett, 26 éves marokkói iszlamista lövöldözni kezdett az Amszterdam és Párizs között közlekedő expresszvonaton Belgium területén, hárman megsebesültek. A férfit két szabadságos
velemenyezd, 2017. október 31. kedd, 19:44
Újabb őrizetbe vételek Belgiumban a Thalys szuperexpresszen elkövetett támadás ügyében
Soir című belga lap értesülései szerint a rendőrség éjszaka hat helyszínen is házkutatást tartott Brüsszelben és környékén.

A szövetségi ügyészség arról számolt be, hogy az akció során nem találtak fegyvereket vagy robbanóanyagot, négy embert azonban bevittek kihallgatásra, akiknek az előzetes letartóztatásáról később fog dönteni a bíróság.

Az RTBF belga közszolgálati televízió azt közölte, hogy az egyik őrizetbe vett férfi Youssef Siraj, aki a hatóságok gyanúja szerint segítette a merényletkísérlet elkövetőjét, a marokkói Ajjúb al-Kazzánit. Sirajt 2009-ben hatéves börtönbüntetésre ítélték, amiért Khalid el-Bakraouival, a Brüsszelben tavaly öngyilkos robbantásokat végrehajtó terrorkommandó egyik későbbi tagjával kiraboltak egy bankot.

2015. augusztus 21-én egy géppisztollyal, automata pisztollyal és késsel felfegyverkezett, 26 éves marokkói iszlamista lövöldözni kezdett az Amszterdam és Párizs között közlekedő expresszvonaton Belgium területén, hárman megsebesültek. A férfit két szabadságos
velemenyezd, 2017. október 30. hétfő, 12:22
1/5
Képek, videók
második jános pál erekje.
maroka
2018. június 29. péntek, 11:21
Szent II. János Pál pápa
sacimama
2017. október 22. vasárnap, 20:56
II. jános pál pápa0625.jp
maroka
2017. június 25. vasárnap, 21:12
II jános pál.png
chillik
2016. december 29. csütörtök, 12:33
Schmitt Pál Kádár Jánossa
sanci81
2016. június 20. hétfő, 16:38
II. János Pál.jpg
pacsakute
2016. május 04. szerda, 16:00
II János Pál pápával.jpg
pacsakute
2016. április 19. kedd, 22:58
264-II János Pál.jpg
gymaria48
2016. április 10. vasárnap, 16:34
263-I János Pál.jpg
gymaria48
2016. április 10. vasárnap, 16:34
János Pál pápa szobra
irmus
2015. október 01. csütörtök, 17:29
II.Janos Pal Papa es....
borigit
2015. március 27. péntek, 14:18
az élet létrája.jpg
sz719eszter
2018. június 13. szerda, 14:29
jákob létrája.jpg
maroka
2018. március 12. hétfő, 09:12
létra.png
chillik
2017. november 12. vasárnap, 14:19
gyöngyvirág létrán.png
eva6
2017. május 02. kedd, 11:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.