Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 23. vasárnap | 38. hét | 266. nap | 11:08 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szkripal-ügy - Kreml: elfogadhatatlan Moszkva gyanúsítása
orosz állami televízió által csütörtökön közreadott interjújában turistáskodó üzletembernek vallotta magát. A két férfi Vlagyimir Putyin orosz elnök erre utaló felhívása után jelent meg a nyilvánosság előtt. Bosirov és Petrov tagadta, hogy közük lenne az orosz katonai hírszerzéshez, ahogy azt a brit hatóságok állítják, és bocsánatkérést követeltek Londontól.Szergej Szkripal volt kettős ügynököt március 4-én sikertelenül próbálták megmérgezni az angliai Salisburyben, az elvetélt merényletkísérlet miatt a lánya is kórházba került. A brit hatóságok szeptember 5-én két orosz állampolgárt, Petrovot és Bosirovot vádoltak meg a bűncselekménnyel, azt állítva, hogy mindketten az orosz katonai hírszerzés ügynökei, és a mérgezéshez "Novicsok" típusú katonai idegméreg-hatóanyagot használtak.Brit tisztségviselők arra is egyértelmű célzásokat tettek, hogy a merényletet a legmagasabb szinten rendelhették el Oroszországban. Moszkva visszautasította a vádakat, és nehezményezte, hogy az üggyel
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 15:31
Szkripal-ügy - Nyugati hatalmak: "szinte biztos", hogy az orosz kormány hagyta jóvá a mérgezéses támadást
A londoni miniszterelnöki hivatal által csütörtökön kiadott közös közleményben a négy nyugati hatalom és Nagy-Britannia felszólítja Oroszországot, hogy teljes részletességgel számoljon be a merényletkísérletben használt Novicsok katonai idegméreg-hatóanyag fejlesztési programjáról a hágai székhelyű Vegyifegyver-tilalmi Szervezetnek (OPCW).

A közleményhez csatlakozó öt kormány kiemeli azt is, hogy az OPCW vizsgálata által alátámasztott brit szakértői vélemény szerint két brit állampolgár, Dawn Sturgess és Charles Rowley pontosan ugyanattól az idegméreg-hatóanyagtól szenvedett mérgezést, amelyet Szkripalék megmérgezéséhez is használtak.

A 66 éves Szergej Szkripalt, az orosz katonai hírszerzés (GU) volt ezredesét, aki kettős ügynökként a brit hírszerzésnek (MI6) is dolgozott, és 33 éves lányát hetekig válságos állapotban kezelték a délnyugat-angliai Salisbury kórházában, miután március 4-én Novicsok típusú, még a Szovjetunió által katonai célokra kifejlesztett idegméreg-hatóanyagtól súlyos
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 08:59
Angliai mérgezés - Brit külügy: ugyanaz a Novicsok hatóanyag okozta mindkét mérgezést
megállapította, hogy mindkét mérgezéses incidenst a Novicsok típusú, még a Szovjetunió által kifejlesztett idegméreg-hatóanyag okozta, de a brit kormány független vizsgálatra kérte fel az OPCW-t.

A londoni külügyminisztérium nyilatkozata szerint a szervezet kedden beérkezett jelentése igazolta a brit szakértők vizsgálati eredményét, megállapítva, hogy Charlie Rowley és Dawn Sturgess ugyanattól a Novicsok hatóanyagtól szenvedett mérgezést, amelyet az egykori orosz kettős ügynök és lánya elleni merényletkísérletben is használtak.

A 66 éves Szkripalt, az orosz katonai hírszerzés (GRU) volt ezredesét, aki a brit hírszerzésnek (MI6) is dolgozott, és 33 éves lányát hetekig válságos állapotban kezelték Salisbury kórházában, ugyanott, ahová a két brit állampolgárt is beszállították, és ahol Dawn Sturgess meghalt.

Julija Szkripalt áprilisban, apját májusban kiengedték, hollétük nem ismeretes.

Moszkva folyamatosan és határozottan tagadja, hogy bármi köze lenne a Szkripal-ügyhöz, London azonban
velemenyezd, 2018. szeptember 04. kedd, 22:09
A mozdíthatatlan létra
létráját.

Az eszközt soha nem kapta vissza, mert a hat felekezet nem tudott megegyezni azon, kié is az. Az elmúlt majdnem négy évszázadban sem sikerült dűlőre jutniuk, ezért kapta a Mozdíthatatlan jelzőt a tárgy. Rengeteg képen, metszeten, litográfián szerepel. Még ma is ott áll.

Az évek alatt többször megpróbálták ellopni, egyszer 1981-ben, egy hónappal a II. János Pál pápa elleni merényletkísérlet után, de a rendőrség akkor gyorsan közbeavatkozott. 1997-ben megesett, hogy két hétig nem volt a helyén a létra, a tolvaj azonban visszavitte. Kérdés persze, hogy az eredeti létrát láthatjuk-e még ma is, mégiscsak eltelt majdnem négy évszázad, és a fából készült eszköz ki van téve az időjárás viszontagságainak.
schuro, 2018. június 01. péntek, 21:26
Életfogytiglanra ítélték a tavalyi londoni metrórobbantási kísérlet tettesét
A 18 éves, iraki születésű Ahmed Hassannak a londoni központi büntetőbíróság végzése szerint legalább 34 évet kell börtönben töltenie, mielőtt szabadlábra helyezése szóba kerülhet.

Hassant a merényletkísérlet után egy nappal vették őrizetbe a délkelet-angliai Dover kompkikötőjének indulási csarnokában, miközben menekülni próbált Nagy-Britanniából.

A vád szerint ő helyezte el a pokolgépet a londoni District metróvonal egyik szerelvényén tavaly szeptember 15-én. A szerkezet akkor lépett működésbe, amikor a szerelvény beért a tenisztornáiról világhírű Wimbledon városrész közelében lévő Parsons Green metróállomásra.

A pokolgép nem robbant fel, de nagy erővel lángra kapott, és a hirtelen hőhatástól, illetve a menekülés közben kialakult tülekedésben 51 utas megsérült, többen közülük súlyosan.

Hassant az esküdtszék egy hete mondta ki bűnösnek 93 rendbeli gyilkossági kísérletben. Ennyien utaztak a robbantási kísérlet idején a metrószerelvényen.

A vizsgálat megállapította, hogy a házilag
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 17:42
RÖVIDÍHR - Életfogytiglanra ítélték a tavalyi londoni metrórobbantási kísérlet tettesét
A 18 éves Ahmed Hassannak a londoni központi büntetőbíróság végzése szerint legalább 34 évet kell börtönben töltenie, mielőtt szabadlábra helyezése szóba kerülhet.

Hassant a merényletkísérlet után egy nappal vették őrizetbe a délkelet-angliai Dover kompkikötőjének indulási csarnokában, miközben menekülni próbált Nagy-Britanniából.

A vád szerint ő helyezte el a pokolgépet a londoni District metróvonal egyik szerelvényén tavaly szeptember 15-én. A szerkezet nem robbant fel, csak nagy erővel lángra kapott, de így is 51 utas megsérült, többen közülük súlyosan.

Hassant az esküdtszék egy hete mondta ki bűnösnek 93 rendbeli gyilkossági kísérletben. Ennyien utaztak a robbantási kísérlet idején a metrószerelvényen.
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 16:22
EU-csúcs - Merkel: további intézkedések is elképzelhetőek az angliai mérgezés ügyében
hogy a védővám bevezetése nem indokolt. Ha azonban erre mégis sor kerülne, arra az EU ellenintézkedésekkel válaszol - húzta alá Merkel. Az uniós vezetők jó transzatlanti kapcsolatokra törekednek, de reagálni fognak, ha úgy látják, hogy valamely ország megsérti a nemzetközi kereskedelmi szabályokat - tette hozzá.

Mark Rutte holland miniszterelnök az éjszakába nyúló munkavacsora után távozásakor megerősítette: az uniós állam- és kormányfők az angliai Salisburyben idegméreggel elkövetett merényletkísérlet ügyében abban is megállapodtak, hogy "egyfajta jelképes gesztusként" hazarendelik konzultációra az uniós nagykövetet Moszkvából. Sajtóhírek szerint emellett az EU több tagországa is fontolgatja orosz diplomaták kiutasítását, illetve saját diplomaták hazahívását a történtek miatt.

Theresa May brit miniszterelnök távozásakor megköszönte az uniós tagországok támogatását és egységét a Salisburyben elkövetett bűncselekmény ügyében. Örömét fejezte ki, hogy az Európai Tanács egyetértett az Egyesült
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 07:04
Szkripal-ügy - Theresa May: London nem tűri, hogy az orosz kormány britek életét veszélyeztesse
lehet szó. Theresa May azonban a héten, a brit kormány lépéseit ismertető parlamenti felszólalásában utalást tett arra, hogy lehetnek olyan brit válaszlépések, amelyeket London nem hoz nyilvánosságra.

A Konzervatív Párt szombati rendezvényén felszólalva a brit miniszterelnök azt mondta: az orosz válaszintézkedések bejelentése sem változtat azon a tényen, hogy brit földön két ember ellen merényletet kíséreltek meg, és a történtekre továbbra sem kínálkozik egyéb magyarázat, mint az, hogy e merényletkísérletért az orosz államot terheli a felelősség.

"Oroszország sértette meg nyíltan a nemzetközi jogot és a vegyi fegyverekre vonatkozó konvenciót. Nekünk nem az orosz néppel van nézeteltérésünk, sok orosz választotta országunkat otthonául, és mindig szívesen látjuk közülük azokat, akik betartják törvényeinket. Azt azonban soha nem fogjuk eltűrni, hogy az orosz kormány brit állampolgárok és mások életét veszélyeztesse brit földön" - mondta nagy ovációval fogadott szombati felszólalásában a brit
velemenyezd, 2018. március 17. szombat, 15:22
2018. évi történelmi évfordulók 03. 09.
Március 9. az év 68. (szökőévben 69.) napja a Gergely-naptár szerint.
Az évből még 297 nap van hátra.

Névnapok: Franciska, Ajád, Domán, Dominik, Domokos, Domonkos, Domos, Elmira,
Elvira, Fáni, Fanni, Gergely, Gergő, Gerő, Györe, György, Györk, Györke, Katalin,
Katarina, Katerina, Katica, Katinka, Kató, Katrin, Katrina, Metód, Rebeka

Események

1566 - A későbbi VI. (I.) Jakabbal hat hónapos terhes I. Mária skót királynő élete és hatalma ellen merényletkísérletet követ el a férje, Stuart Henrik címzetes skót király támogatásával a skót főnemesek egy csoportja. A királynőre az edinburgh-i palotájának a lakosztályában törtnek rá az összeesküvők, akiket a férj vezet oda. A királynőnek csak a határozott lélekjelenlétén múlik, hogy nem végeznek vele, de titkárát, David(e) Rizziót, aki a királynőbe próbált kapaszkodni, több mint 50 tőrdöféssel meggyilkolják, miután azzal vádolják meg, hogy az uralkodónő szeretője. A királynőt ezután a saját palotájában fogolyként
ametiszt54, 2018. március 13. kedd, 17:48
2018. évi történelmi évfordulók 03. 09.
Március 9. az év 68. (szökőévben 69.) napja a Gergely-naptár szerint.
Az évből még 297 nap van hátra.

Névnapok: Franciska, Ajád, Domán, Dominik, Domokos, Domonkos, Domos, Elmira,
Elvira, Fáni, Fanni, Gergely, Gergő, Gerő, Györe, György, Györk, Györke, Katalin,
Katarina, Katerina, Katica, Katinka, Kató, Katrin, Katrina, Metód, Rebeka

Események

1566 - A későbbi VI. (I.) Jakabbal hat hónapos terhes I. Mária skót királynő élete és hatalma ellen merényletkísérletet követ el a férje, Stuart Henrik címzetes skót király támogatásával a skót főnemesek egy csoportja. A királynőre az edinburgh-i palotájának a lakosztályában törtnek rá az összeesküvők, akiket a férj vezet oda. A királynőnek csak a határozott lélekjelenlétén múlik, hogy nem végeznek vele, de titkárát, David(e) Rizziót, aki a királynőbe próbált kapaszkodni, több mint 50 tőrdöféssel meggyilkolják, miután azzal vádolják meg, hogy az uralkodónő szeretője. A királynőt ezután a saját palotájában
skorpiolilike, 2018. március 13. kedd, 17:25
Évértékelő - Merényletek, kibertámadások és egy vihart kavaró oktatási törvény határozta meg Ukrajna 2017-es év
nappal később a kelet-ukrajnai harcok övezetében úgyszintén pokolgépes merényletben életét vesztette Jurij Voznij, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) ezredese.

Október 25-én Kijevben Ihor Moszijcsuk, az ellenzéki Radikális Párt parlamenti képviselője sérült meg egy motorbiciklire szerelt robbanószerkezet felrobbanásakor Kijevben, testőre és egy rendőrtiszt életét vesztette.

Október 30-án ismeretlenek tüzet nyitottak Kijev közelében Adam Oszmajev, a Vlagyimir Putyin elnök elleni merényletkísérlettel vádolt férfi és felesége, Amina Okujeva autójára. A nő életét vesztette, Oszmajev megsérült. Mindketten önkéntesként harcoltak ukrán oldalon a Donyec-medencei fronton.

A merényletek mellett több kibertámadás is történt Ukrajnában, amiért Kijev szintén Moszkvát tette felelőssé. A legsúlyosabb hackertámadás június 27-én, az ukrán alkotmány ünnepét megelőző napon történt: a Petya nevű zsarolóvírus támadta meg Ukrajnában a számítógépeket mintegy harminc pénzintézetben, köztük a magyar OTP
velemenyezd, 2018. január 01. hétfő, 07:06
Évértékelő - A terrorizmus elleni küzdelem és a katalán válság fordította a legtöbb figyelmet Belgiumra 2017-be
évvel korábban elkövetett robbantások 32 halálos áldozatáról. Felavatták az áldozatok emlékművét is az uniós központi intézményeknek otthont adó épületeknél található Schuman tér közelében.

Március végén járókelők közé hajtott egy autós az észak-belgiumi Antwerpen egyik belvárosi sétálóutcájában. Az autót vezető, francia állampolgárságú, észak-afrikai származású férfit előállították, az incidensben senki sem sérült meg. Június közepén egy fiatalember a belga főváros központi pályaudvarán merényletkísérletet hajtott végre "Allahu Akbar!" (Allah a leghatalmasabb) kiáltást követően. A pénztáraknál működésbe hozta a hátizsákjában lévő robbanószerkezetet, a közelben járőröző katonák azonban meglőtték, később belehalt sérüléseibe. A támadásban más nem sebesült meg. Augusztus végén Brüsszel központjában egy belga állampolgárságú, szomáliai származású merénylő "Allahu Akbar-t" kiabálva késsel rátámadt három járőröző katonára. A férfit a katonák meglőtték, aki a kórházba szállítása után belehalt sebesüléseibe.
velemenyezd, 2017. december 28. csütörtök, 07:10
1/5
Képek, videók
Mi elfogadhatatlan ...
somariza
2012. június 27. szerda, 17:51
Úgy gondolom
anna4459
2018. augusztus 22. szerda, 19:45
Úgy legyen Ámen.
alvaro-hopihe
2018. augusztus 17. péntek, 10:24
Élj úgy
sanci81
2018. augusztus 01. szerda, 17:38
Bizony Ám. Ugy-Ugy !!
alvaro-hopihe
2018. augusztus 01. szerda, 09:20
Az angyalok - úgy érzem -
sanci81
2018. július 25. szerda, 18:29
ugy-kene-szeretni.jpg
menusgabor
2018. július 24. kedd, 20:18
zzz csak úgy55.jpg
katka5212
2018. július 14. szombat, 17:03
zzz csak úgy..rajz S Gyul
katka5212
2018. július 08. vasárnap, 10:01
zzz csak úgy india.jpg
katka5212
2018. július 08. vasárnap, 09:59
ha úgy érzed.jpg
sz719eszter
2018. július 07. szombat, 13:23
„Úgy ragyogjon a ti
katalin_53
2018. július 07. szombat, 06:41
eü ügy
dogunalom
2018. június 06. szerda, 19:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.