Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 08:17 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kell a zsaroló EU? Ez egyenlő a szovjetunióval, vagy rosszabb?
...Azé' a FIDESZES FÖLDRABLÁS total-full-extra-sized megvalósulásának ismeretében (plédul: Lázár «féreg» János vadászkastélyával a háverja földbirtokán bévül...), ölég nagy f@aszság, 'szocialista földrablásra' hívatkozni!...

(Édes Végtelen Energiatér! Micsoda egy vakeszű, álságos barom...) :((
foxworkinspace, 2018. június 13. szerda, 18:06
Az EB kimondta: a támogatási összegek kifizetése ezentúl jogállami kritériumoktól függ! - Szép, mi?
magasabb összegekkel kellene hozzájárulniuk az Európai Unió éves költségvetésébe, ámde az aktuális évi európai büdzséből a tagországok irányába folyósítandó támogatások (kohéziós-alapból részesedés, továbbá a mezőgazdasági támogatási összegek) kifizetését mindenképpen jogállami "megfelelésekhez" kötnék!
Közelebbről:
▪ az Európai Ügyészséghez való csatlakozáshoz, továbbá
▪ a tagországok bírói és ügyészi karának függetlenségéhez
▪ a korrupciós "tranzakciók" megvalósulásának lehető legkisebb arányú megvalósulásához (itt feltétlen visszacsatolás lesz az Európai Ügyészséghez való csatlakozás elvéhez...)

(Egyelőre, ennyi...)

A 'kimondás' persze, egyelőre javaslattétel szintű, viszont a jogállamisági kritéium-előírásokat, NEM LESZ LEHETSÉGES MEGVÉTÓZNI!

...Úgyhogy: Kacinszki-nak és orbánnak, COKI! :))

Baby K - Roma - Bangkok (Official Video) ft. Giusy Ferreri
foxworkinspace, 2018. május 02. szerda, 18:45
Időutazás a XX. század elejére
Időutazás a XX. század elejére

Debrecen a legfényesebben az 1800-as évek végétől az 1900-as évek első harmadáig ragyogott - köszönhetően a megannyi igényes beruházásnak.

Az intenzív fejlődés természetesen rá is fért az addigi poros cívisvárosra. Az építkezéseket, a jóléti intézkedéseket és a szükséges pénz előteremtését azonban olyan ügyesen tették az akkori vezetők, hogy a világháború és a gazdasági válság se tudott teljesen gátat vetni a nagyszerű tervek megvalósulásának. Az alább megtekinthető múltidéző videónkat a Debreceni Képeslapok Facebook-oldalára feltöltött üdvözlőkártyákból állítottuk össze. A csodás másolatokkal Bakó Irén, Bodrogközi Katona Zsuzsa, Hajdúné Bódán Ilona, Károly Róbert, Vekerdi Károly, Vértesi Ferenc és V. Pákozdi Károly Zoltán örvendeztette meg magazinunk közönségét a családi kincsestáraikból.


Ezer köszönet a posztokért, s kellemes és tanulságos időutazást kívánunk Mindenkinek!
(Nagyobb fotóért kattints a
tinka1951, 2018. március 11. vasárnap, 09:34
Isten bölcsessége
"Mire törekszik Isten? Mi a szándéka? Mit akar elérni? Amikor embert alkotott, azt kívánta, hogy az ember szeresse, tisztelje és dicsőítse Őt, e bámulatosan gazdag és csodálatosan elrendezett világ Teremtőjét, a világgal Isten akarata szerint éljen, s ily módon élvezze mind a világot, mind pedig Istenét. S bár az ember elbukott, Isten nem adta föl eredeti szándékát: még mindig azt akarja, hogy az emberek nagy serege eljusson odáig, hogy szeresse és tisztelje Őt. Végső célja: elvezetni őket a tökéletes Istennek tetszés és a tökéletes istentisztelet állapotába, ahol Isten lesz számukra minden mindenben, s ahol ők és Isten egymás szeretetének állandó tudatában örvendeznek - az emberek Isten üdvözítő szeretetében, mely öröktől fogva az övék, Isten pedig az emberek viszontszeretetében, melyet a kegyelem vált ki belőlük az evangélium által.
Ez lesz Isten 'dicsősége' - de az emberek 'dicsősége' is, értve ezalatt e súlyos szó egész tartalmát. Ám ez a dicsőség csak a következő világban fog beteljesedni, az egész
kalmanpiroska, 2018. január 01. hétfő, 21:25
Jeruzsálem státusza - Spanyolország szerint tárgyalással lehet csak dönteni a kérdésben
A spanyol politikus újságírói kérdésre válaszolva reagált arra, hogy Donald Trump amerikai elnök szerdán Jeruzsálemet ismerte el a zsidó állam fővárosának.

Méndez de Vigo hangsúlyozta: a dél-európai ország vezetése elengedhetetlennek tartja az "óvatosságot, ésszerűséget, felelősséget" ebben az ügyben.

"Nem szeretnénk, hogy az ilyen típusú fellépések a feszültség növekedéséhez vezessenek" - fogalmazott.

A kormányszóvivő emlékeztetett arra, hogy Spanyolország az izraeli-palesztin konfliktus úgynevezett két állami megoldását támogatja, ahogy az Európai Unió is. Ez azt jelentené, hogy Izrael mellett létrejönne egy független palesztin állam.

"Bármilyen egyoldalú döntés kontraproduktív lehet" - mondta Alfonso Dastis spanyol külügyminiszter guatemalai hivatalos útján újságíróknak, hozzátéve, hogy épp ezért nem támogatják az ilyen lépéseket.

"Hisszük, hogy hosszú távon az egyetlen fenntartható lehetőség a két államé" - jelentette ki a spanyol politikus, hangsúlyozva a békés együttélés
velemenyezd, 2017. december 07. csütörtök, 15:49
Simicskó: 2019-ig száz új, hazai fejlesztésű buszt vásárol a magyar honvédség
Volvo együttműködésében évente 40 buszt gyártanak le, és remélte, hogy e hadiipari fejlesztés a magyar gazdaságra jótékony hatással lesz.

Vargha Tamás honvédelmi államtitkár arról beszélt egyebek mellett, hogy sok-sok év után Székesfehérváron az Ikarus-gyár csarnokaiba "élet költözött" és gyártás folyik. Úgy vélte, az "utolsó utáni pillanatban" megmentették azt a tudást és gyártási kultúrát, amely jelen volt a városban egykoron.

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester régi álom megvalósulásának nevezte a fehérvári buszgyártás újraindulását, amellyel a világban is ismert brand újjáéledt. A város régi nagy gyártóvállalatai közül a Köfém és a Videoton "él és virul", a harmadik nagy, az Ikarus pedig új lehetőséget kapott - vélekedett. Remélte, hogy a jövőben újra Székesfehérváron gyártott Ikarus-buszokat használnak a város közösségi közlekedésében.

Széles Gábor, az Ikarus elnöke kiemelte, hogy részben saját stratégiával, részben állami hadiipari megrendelésekkel az Ikarus növekedési pályára
velemenyezd, 2017. szeptember 21. csütörtök, 16:32
Megjelent a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által benyújtott előterjesztés véleményezési határideje szeptember 27. A Nemzeti turizmusfejlesztési stratégiában foglaltak megvalósulásának folyamatos nyomon követése, monitoringja az állami turizmusirányítás csúcsszervének, a Magyar Turisztikai Ügynökségnek a feladata.

A stratégia megvalósításához a 2030-ig terjedő időszakban előirányzott fejlesztési források: 574,6 milliárd forint hazai költségvetési forrás és 253,6 milliárd forint uniós fejlesztési forrás.

A stratégia szerint a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma országosan eléri az ötvenmilliót, a 2016-os 27 millió 629 ezer után.

Magyarország helyezése a turizmus versenyképességi világranglistáján (WEF ranglista) a 2016-os 49. helyezéshez képest a 30. lesz 2030-ban. A turizmus közvetett és közvetlen hozzájárulása a GDP-hez 16 százalékra nő, és 450 ezer embert fog foglalkoztatni. A Kisfaludy szálláshelyfejlesztési konstrukció keretében felújított szobák száma eléri a 30 ezret
velemenyezd, 2017. szeptember 13. szerda, 17:24
Augusztus 20. - Vezérkari főnök: idén légi és vízi parádé zárja a tisztavatást
négyéves tanulmányait a három katonai alapszak valamelyikén.

A vezérkari főnök kitért arra is, hogy a most felavatott tisztekkel együtt a Magyar Honvédség teljes személyi állománya részese lehet a Magyar Honvédség "történelmi jelentőségű" fejlődésének. Kifejtette: a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programmal olyan teljes körű megújulásba kezd a Magyar Honvédség, amelyre az elmúlt negyed évszázadban nem volt példa, és hosszú időre meghatározza majd a honvédelem jövőjét. "A program megvalósulásának eredményeként olyan fejlődési pályára állhat a Magyar Honvédség, amellyel a kor színvonalának megfelelő, meghatározó erővé válhat, tovább erősítve Magyarország biztonságát, Európa közös védelmét és a NATO szövetségét" - fogalmazott a vezérkari főnök.

Benkő Tibor hangsúlyozta: az "ember- és katonaközpontú" Zrínyi 2026 keretében, a korszerű technikai eszközök beszerzése és rendszerbeállítása mellett, kiemelt fontosságú az egyéni harcászati felszerelés korszerűsítése, a katonák megbecsültségének
velemenyezd, 2017. augusztus 18. péntek, 07:04
A közeli és távoli jövőben milyen problémákra nem lesznek felkészülve az emberek?
A Kérdésre:
Igazából nem is az a lényeges, hogy milyen problémákra lesznek felkészülve az emberek a közeli és távoli jövőben, hanem az: KÉPES LESZ-E az emberiség kiküszöbölni, vagy legalább is gátat vetni (eltűrhető keretek között tartani) azokat a ,,problémákat", amelyek MÁR MA itt kopogtatnak a fejünk felett!
Úgymint:
a) a földi légkör CO-szintjének folyamatos emelkedése, és a légkör savasodása
b) a Föld átlaghőmérsékletének - ma már úgy tűnik: irreverzibilis, vagyis visszafordíthatatlan - növekedése!
c) az északi- és déli-sarki jégpáncél drámai olvadása, és ennek következtében az óceánok vízszintjének szintén megállíthatatlannak tűnő emelkedése
d) a biodiverzitás - az állat- és növényvilág fajgazdagsága - drámai csökkenése, ami állat- és növényfajok SZÁZAINAK kihalásában kulminálódik!
e) az EMBERI FAJ GENETIKAI ROMLÁSA, ami leginkább az élelmiszer tömegtermelés kemikáliákkal, növényvédő-szerekkel és antibiotikumokkal
foxworkinspace, 2017. augusztus 15. kedd, 00:44
Bukarest jóváhagyta a BRUA-gázvezeték Románia és Magyarország közötti szakaszára vonatkozó kapacitáslekötési el
Az úgynevezett Open Season (kapacitáslekötés) eljárást július végén kell meghirdetni a korábban megszabott ütemterv szerint. A román hatóság döntése nyomán ez lehetővé válik.

Magyar részről a projektben résztvevő FGSZ Zrt. július 21-én közölte, hogy intenzív tárgyalásokat folytatott a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatallal (MEKH) a BRUA-projekt gazdasági stabilitásával és megvalósíthatóságával kapcsolatban, de ezek a tárgyalások nem jártak eredménnyel.

Az FGSZ ugyanakkor megvizsgálta, hogy a projekt mely részeit lehetne megvalósítani gazdaságilag életképes módon, és arra a következtetésre jutott, hogy a Romániából Magyarország irányába történő gázszállítás valósítható meg. Az FGSZ szerint a Romániából Magyarországra juttatott gáz Szlovákia, Szerbia, Ukrajna és Horvátország irányába exportálható.

Az eredetileg tervezett projekt Magyarország és Ausztria közötti pillérével kapcsolatban az FGSZ a tárgyalások folytatását fogja indítványozni az osztrák partnerintézményekkel annak
velemenyezd, 2017. július 28. péntek, 17:43
Terrorizmus - Németországban tovább emelkedett a terrorveszélyes iszlamisták száma
révén a BKA nagyobb részt vállal a terrorveszélyes emberekkel szembeni fellépésben, összehangolja a tartományi bűnügyi hivatalok (LKA) munkáját, és vezetésével egy új, országszerte egységes kockázatelemzési eljárást alkalmaznak.

Korábban a szövetségi és tartományi hatóságok közös terrorelhárító központjában a különböző helyzetek, fejlemények veszélyességét értékelték, és nem a veszélyesként számon tartott embereket. Most viszont "megtanultuk, hogy nemcsak a meghatározott forgatókönyvek megvalósulásának valószínűségével kell foglalkoznunk, hanem a személyek veszélyességének mértékével is" - mondta Holger Münch a Frankfurter Rundschau című lapban közölt interjúban.

Az új rendszerben egy háromfokú skálát alkalmaznak. A vörös színű osztályba a kiemelten veszélyes embereket sorolják, a sötétsárga, illetve világossárga osztályba pedig a "mérsékelten" veszélyeseket. A hatóságok elsősorban a vörös kategóriába tartozó emberek megfigyelésére összpontosítanak - mondta a BKA vezetője.

Egységesítik a
velemenyezd, 2017. július 21. péntek, 13:22
2. A paktum
(A magyarság lepusztításos kipusztulásának terve és annak megvalósulásának története)
*
Mára már egyértelmű, hogy az 1963-as amnesztiával szabadult 1956-os elítéltektől való rettegés szülte azt a gondolatot, hogy át kell írni a MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVÉT és attól fogva, ami addig alanyi jogon ,,JÁRT" azután már csak ,,ADHATÓ" volt.
*
És, hogy még egyértelműbb legyen, kinek mi ,,JÁR" és mi "ADHATÓ", azt egy külön törvényben fogalmazták meg.
Ez volt az
- 1971. évi IV. Törvény az Ifjúságról.
Ezzel a törvénnyel kezdetét vette az akkori ifjúság egyformásítása és a ,,szocialista embertípus" kinevelése...
*
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=266935&kid=270841&sort=
*
*
Ezzel, a törvénnyel végérvényesen gátat szabtak az egyéniségekben rejlő tehetségek kibontakozásának. Lehetővé vált Magyarországon a "szocialista embertípus", a TÖMEGEMBER nagyüzemi előállítása.
furaila, 2017. július 02. vasárnap, 08:41
1/26
Képek, videók
A sztálini Szovjetunió
makrancosholgy
2016. február 07. vasárnap, 19:15
szovjetúnió magazin
lacipecsenye
2013. március 08. péntek, 18:04
Szovjetúnió magazin
lacipecsenye
2012. december 26. szerda, 08:27
Ha a Szovjetunió nyeri a
vargaspace
2012. december 07. péntek, 23:47
gagra (szovjetunió)
lacipecsenye
2012. november 08. csütörtök, 18:32
Éljen a Szovjetúnió és bö
lacipecsenye
2011. január 11. kedd, 18:01
Szovjetunió1500.jpg
hollygergo
2009. március 16. hétfő, 20:09
Energiatest Csakrákkal
tuske34
2009. január 11. vasárnap, 18:12
Foldbirtokos_Sas.jpg
captainbodlair
2007. október 02. kedd, 16:58
a dolgok megvalósulása
hunyorka
2007. február 28. szerda, 17:40
csillagászati ismeretek.P
astropapa58
2016. december 18. vasárnap, 15:12
Isten ismeretet
sacimama
2015. január 16. péntek, 21:34
Földrajzi ismeretek.jpg
schama
2006. június 14. szerda, 12:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.