Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 24. hétfő | 39. hét | 267. nap | 03:52 | Gellért, Mercédesz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jorge Luis Borges: IDŐ MÚLTÁN
neki ültetni a saját kertedet és diszítgetni a saját lelkedet
ahelyett, hogy mástól várod hogy virágot hozzon.....
és tanuld meg, hogy tényleg el tudod viselni, hogy tényleg van erőd, és
tényleg értékes vagy...
és az ember csak tanul és tanul...
és idővel megtanulod, hogy ha csak azért maradsz valakivel, mert gazdag
jövőt ígér, előbb-utóbb visszatérsz a múltba...

Idővel megtanulod, hogy csak az tud boldogságot adni, aki elfogad hibáiddal
és nem akar megváltoztatni...
de ha csak azért maradsz valakivel, hogy ne légy egyedül, idővel majd nem
akarod látni...

Idővel megtanulod, hogy az igazi barát kevés és harcolnod kell érte, mert
másként körülvesznek a nem igazak...

Idővel megtanulod, hogy a haragból kimondott szavak egy életen át bánthatják
azt, akit meg akartál sérteni...
megtanulod, hogy mindenki mondhatja "sajnálom", de megbocsájtani csak a nagy
lelkek tudnak...
megtanulod, hogy ha megsértettél egy
vorosrozsa66, 2018. szeptember 22. szombat, 17:59
Gyurcsány: csak a nép segíthet megdönteni Orbán rendszerét
Gyurcsány Ferenc, a párt tüntetéssorozatának Csongrád megyei állomásán azt mondta, "eljött az ellenállás ideje, ha a nép nem segít megdönteni Orbán rendszerét, akkor ezek itt fognak ülni a nyakunkon, a jó isten tudja, hogy meddig".

A szegedi Klauzál téren mintegy kétszázötven fős hallgatósága előtt a pártelnök úgy fogalmazott, hogy az ellenzéki képviselők, politikusok önmagukban nem fogják tudni "gyorsan, kevés áldozattal, egy jobb jövő építésének szándékával ezt a kormányt a történelem poklára juttatni".

A politikus leszögezte ugyanakkor "nem lehetünk olyanok, akik törvényen kívüli eszközökkel akarjuk elsöpörni ezt az általunk nem alkotmányosnak tekintett hatalmat". Hozzátette: "nem lehet ugyanazokkal az eszközökkel bánni, mint amivel ők bánnak".

A téren "Köszönjük, Sargentini" feliratú transzparenst is magasba emelő szimpatizánsai előtt az Európai Parlament (EP) döntéséről szólva Gyurcsány Ferenc kifejtette, Hollandiából vagy az unió más országából nem fogják megváltoztatni a
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 19:49
Varázsüveg
Ne mérgelődj azon, hogy nem tudod az embereket megváltoztatni
és olyanná tenni, amilyennek szeretnéd ha lennének, mivel még
magadat sem tudod olyanná tenni, amilyen lenni szeretnél.

Kempis Tamás
klarika47, 2018. szeptember 21. péntek, 07:17
DK: azok a hazafiak, akik megszavazták a Sargentini-jelentést
Orbán Viktor, és az "ország nem egyezik meg diktátor vezetőjével". Kérdésre válaszolva elmondta: a tüntetésen civilek vesznek részt, valamint azok a pártok, amelyek támogatták a Sargentini-jelentést, és mivel az LMP nem ezt tette, őket nem hívják.

Molnár Csaba a miniszterelnök reggeli rádióinterjújában elhangzottakra úgy reagált: régen hallották Orbán Viktort, ilyen "megvertnek", "szétesettnek" és "gyengének", a kormányfő ugyanis elszokott attól, hogy egy eredményt vagy szavazást nem tud megváltoztatni és utólag manipulálni. "Álmodozhat a miniszterelnök egy másik Európáról, és egy másik Európai Parlamentről, de ettől az még tény marad, hogy Orbán Viktor Európa első olyan bukott miniszterelnöke, akiről kétharmaddal mondták ki, hogy semmibe veszi az európai értékeket, saját népét és saját országában a demokráciát és a jogállamot" - fogalmazott.

Szerinte jól mutatja Orbán Viktor európai befolyásának teljes hiányát az a tény, hogy saját pártcsaládján belül nagyobb arányban fogadták el a jelentést, mint
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 13:31
A francia elnök egy 8 milliárd eurós szegénység elleni programot indít
"Többet tenni azokért, akiknek kevesebb van" - ez a felirat olvasható a párizsi Embertani Múzeum (Musée de l'Homme) bejáratán, ahol a francia államfő kormánya több tagjának jelenlétében több mint egy órás beszédében részletezte "a szegénység elleni küzdelem és megelőzés nemzeti stratégiáját".

A köztársasági elnök nem titkolt célja, hogy szeretné megváltoztatni a róla kialakult imázst, miszerint az adókedvezményekkel és gazdasági reformokkal elsősorban a tehetősebbnek kedvez a politikája. Elemzők szerint egyértelműen ezen okból esett mélypontra a népszerűségi mutatója.

A kormánypolitika szociális fordulatával Emmanuel Macron egyben a kormánytöbbség baloldali szárnyának - amely túlságosan liberálisnak érzi a politikáját - is üzenni kíván azzal, hogy megtartja a szegénység felszámolásáról a választási kampányban tett ígéretét.

Emmanuel Macron az ország számára "vitális, elengedhetetlen új harcnak" nevezte a "szegénység botránya" elleni küzdelmet, amelynek lényege, hogy "többé senkit nem
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 15:01
Sok sok év után
felülők ágyamban, emlékeimben kutatva eltöltök
néhány kellemes pillanatot, majd hálát adok az Égieknek mindenért ami
velem kapcsolatba történt.
Már az sem érdekel mit gondolnak mások, nem zavarnak kérdéseik,
sikerül e felett könnyen túllépnem. Talán így gondolkozva nem is olyan
rossz öregnek lenni.
Nem fogok a végletekig élni, tudom, elfogadom, de amíg élek és lélegzek,
addig nem fogok: siránkozni, sajnáltatni magamat, evődni dolgokon amiket
nem tudok megváltoztatni, még hiú ábrándokat sem fogok hajkurászni,
ígérem nektek. Ezek csak csalódást okozhatnak nekem, végül is.
Az öregkori boldogság kiteljesüléséért, szívemből kizártam a gyűlöletet,
eszemből a sötét gondolatokat, és szerényen megpróbálok minden
körülmény közt többet nyújtani mind amennyit kapok. Vagyis így élem
kiváltságos helyzetemet, amivel megajándékozott az élet,
Ne feledjétek fiatal mindenki lehet, de idős csak a kiváltságos helyzetbe
részesülök, legyetek ezek
klarika47, 2018. szeptember 12. szerda, 05:58
Sargentini-jelentés - Orbán: a néppárt kedvére tesz a szocialistáknak, ez bevándorláspárti koalíció lesz
Sajtótájékoztatóján a kormányfő arról beszélt, hogy ha a néppárt összeáll a szociáldemokratákkal, a liberálisokkal és Emmanuel Macron francia államfő szervezés alatt lévő pártjával, akkor "a bevándorlás el fogja árasztani Európát".

"Ez migrációpárti koalíció lesz, s ez rossz hír Európának, akkor a kontinensnek a mi felfogásunk szerint ez a története véget ér. Szeretnénk ezt megváltoztatni, mindent meg kell tennünk a keresztény Európa érdekében, hogy ez ne jöjjön létre" - mondta. "Jelen pillanatban még messze kisebbségben vagyunk" - tette hozzá.

Újságírói kérdésre válaszolva Orbán Viktor leszögezte, a Fidesz senki felszólítására nem fog távozni az EPP-ből, de a konzervatív erőket összefogó pártcsalád reformra szorul, ha sikeres akar lenni a jövő évi EP-választásokon. Rámutatott, hogy a néppárt többi tagja majd eldönti, hogy akar-e velük együttműködni.

Mint mondta, az EPP-nek a bevándorláspárti álláspontról át kellene állnia a határvédelem és az illegális migránsokkal szembeni határozott
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 20:13
Megkezdődött a szeptember 30-i népszavazás kampánya Macedóniában
Stoltenberg NATO-főtitkár például nagyon egyértelműen fogalmazott, amikor azt mondta: Macedónia csak akkor csatlakozhat a NATO-hoz, ha megváltoztatja a nevét, vagyis ha az állampolgárok támogatják az erről szóló megállapodást. Nincs olyan lehetőség, hogy a referendumon nemmel szavaznak, de szeretnének csatlakozni a NATO-hoz - szögezte le.

A jobboldali ellenzék már a görög-macedón egyezmény júniusi megkötésekor tiltakozott a dokumentum ellen, mert szerinte alkotmányellenes az ország nevét megváltoztatni, és ez nem szolgálja a macedónok érdekeit. A legnagyobb ellenzéki párt, a Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) a kampány során várhatóan azt kéri majd a szavazóktól, hogy válaszoljanak nemmel a referendumon feltett kérdésre, és ne engedjék, hogy megváltozzon az ország neve. Amennyiben a referendum sikeres lesz, Macedóniát a jövőben Észak-Macedóniának fogják hívni.

Az ország viszont csak azt követően válhat az Európai Unió és a NATO tagjává,
velemenyezd, 2018. szeptember 10. hétfő, 14:31
Tallóztam
akkor az már valóban a megváltás lehetőségét kínálja számodra, és összhangba kerülsz azzal a magasabb tudatossággal, amelyik bele akar születni ebbe a világba! Azokat, akik ragaszkodnak a régi mintákhoz, egyre több fájdalom, erőszak, zavarodottság és őrület várja."

"Hagyd abba önmagad és partnered bírálgatását! A legnagyobb mértékben azzal mozdíthatod elő kapcsolatod megváltozását, ha társadat teljesen olyannak fogadod el, amilyen, anélkül, hogy megpróbálnád őt kritizálni vagy megváltoztatni."

"Csakúgy, mint az útjelző, a szó is önmagán túlmutat. (...) Ha erős ellenérzés él benned az "Isten" szóval kapcsolatban - ami a ragaszkodás negatív formája -, akkor emiatt esetleg nem csak a szót utasítod vissza, hanem azt a realitást is, amelyre a szó utal. Ezzel viszont elvághatod magadat attól a lehetőségtől, hogy megtapasztald ezt a valóságot."

"Gyakran bármilyen lépés jobb, mint a nem lépés, különösen, ha már hosszú ideje élsz egy boldogtalan helyzetbe
horvathnemagdi, 2018. szeptember 07. péntek, 22:54
Eckhart Tolle idézetek
tudatossággal, amelyik bele akar születni ebbe a világba! Azokat, akik ragaszkodnak a régi mintákhoz, egyre több fájdalom, erőszak, zavarodottság és őrület várja."


"Hagyd abba önmagad és partnered bírálgatását! A legnagyobb mértékben azzal mozdíthatod elő kapcsolatod megváltozását, ha társadat teljesen olyannak fogadod el, amilyen, anélkül, hogy megpróbálnád őt kritizálni vagy megváltoztatni."


"Csakúgy, mint az útjelző, a szó is önmagán túlmutat. (...) Ha erős ellenérzés él benned az "Isten" szóval kapcsolatban - ami a ragaszkodás negatív formája -, akkor emiatt esetleg nem csak a szót utasítod vissza, hanem azt a realitást is, amelyre a szó utal. Ezzel viszont elvághatod magadat attól a lehetőségtől, hogy megtapasztald ezt a
lilagondolatok, 2018. szeptember 07. péntek, 13:24
NATO-főtitkár: Macedóniának élnie kell a NATO-csatlakozás lehetőségével
Unióban van a helye, és ez az ország stratégiai célja, mindazonáltal hozzátette: a NATO és az EU nem lehet "alibi" egy rossz megállapodás számára. Kiemelte: Macedónia minden feltételnek eleget tett, hogy csatlakozhasson a NATO-hoz, és már a múltban is aktívan részt vett a közös nemzetközi missziókban, ezért megérdemli, hogy NATO-tag legyen anélkül, hogy további feltételeket kellene teljesítenie. Az államfő nem ért egyet a macedón-görög megállapodásban foglaltakkal, és szerinte alkotmányellenes megváltoztatni Macedónia nevét.

A Talat Xhaferi házelnökkel tartott találkozón a NATO-főtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a NATO senkit nem kényszerít a tagságra, minden országnak magának kell eldöntenie, hogy csatlakozni kíván-e. Szeptember 30-án a macedón állampolgárok szavazhatnak igennel vagy nemmel, mindenesetre a tagság számtalan biztonsági és gazdasági előnnyel jár az ország számára.

A NATO júniusban hívta meg tagjai közé Macedóniát, az ország azonban csak akkor válhat a katonai szövetség teljes
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 08:51
Magyar kutatók: fekete lyukakból álló korongok rejtőzhetnek a galaxisok közepén
Csillagászati megfigyelések szerint a legtöbb galaxis közepén egy szupernehéz fekete lyuk található, ezek roppant gravitációjának hatására csillagok milliói és naptömegű fekete lyukak ezrei gyülemlenek össze egy sűrű, mindössze néhány fényév sugarú gömbbe - olvasható a közleményben.

A magyar asztrofizikusok a galaxismagban keringő csillagok pályáinak kölcsönhatásait szimulálták. Eredményeik szerint a fekete lyukak pályái eddig nem várt módon rendeződnek, a nehezebb égitestek egy vastag korongot alkotva keringenek a központi szupernehéz fekete lyuk körül.

"Korábban azt gondolták, hogy a kisebb és nagyobb tömegű objektumok egyaránt tetszőleges irányban keringhetnek a központi nagy fekete lyuk körül. Kutatásaink azonban azt igazolják, hogy a nehezebb csillagok és a fekete lyukak egyetlen korongba rendeződnek" - idézi a közlemény Szölgyén Ákost, az ELTE PhD-hallgatóját, aki a rangos Physical Review Letters szaklapban publikált kutatást vezette.

Szölgyén Ákos és témavezetője, Kocsis Bence egy
velemenyezd, 2018. szeptember 05. szerda, 13:39
1/407
Képek, videók
Borgói-hágó
sanci81
2017. július 19. szerda, 17:16
Norvégia - Borgund - E16.
margoboszi
2016. december 07. szerda, 12:58
S Borgoi Hago
borigit
2015. december 12. szombat, 14:35
Borgói-hágó
lilagondolatok
2015. június 23. kedd, 13:56
a Dózsa György utcai Börg
farkas1945
2013. december 23. hétfő, 12:31
Osztrák énekes Andy Borg,
kicsoda57
2012. november 30. péntek, 22:48
borgund fatemplom norvégi
lacipecsenye
2012. augusztus 23. csütörtök, 09:38
Borgáta 2011 007.JPG
fboka
2011. augusztus 07. vasárnap, 16:50
Borgáta 2011 005.JPG
fboka
2011. augusztus 07. vasárnap, 16:49
Borgáta 2011 001.JPG
fboka
2011. augusztus 07. vasárnap, 16:48
8.20. Ahogy kérted.bmp
marcyt
2013. július 04. csütörtök, 16:23
Kicsi kerted.gif
nagyika67
2010. március 10. szerda, 20:24
igy kérted.jpg
solanum
2006. augusztus 29. kedd, 05:15
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.